maanantai 24. syyskuuta 2012

El kivikasa ja jalopeno


Hampaita palelee aivan helvetisti ja kurkkutorveni on niin jäässä etten saa kaulaa tai niskaa liikkumaan mihinkään. Myös vatsani ja osa alaselkää ovat niinikään umpijäässä, menivät alun pienestä roudasta kokonaan jäähän jossain kolmannen päivän tietämillä. Posket saa vetää auton skrapalla huurteesta joka aamu, mikäli silmät sattuvat jostain syystä olemaan auki jäätyneet niin että näkee ylipäätän tehdä jotain. Ruokailu on hankalaa, ei ole helppoa syödä karvahattu päässä ja paksut rukkaset käsissä, puhumattakaan pilkkihaalareista joita käytän nykyisin päivin ja öin. Tärisen kylmästä siinä määrin ettei hampaissani ole enää paikan paikkaa ja munuaiseni ovat vibraatuneet jonnekin polvilumpioiden tietämille aiheuttaen saatananmoista pakotusta lumpioiden takana.

5 kokonaista päivää olen syönyt kylmää ruokaa, vielä kaksi päivää jäljellä. Kyseessä ei ole mikään helvetin ihmedieetti vaan vaimon loma, sovimme että hän saa pitää viikon lomaa kaikista keittiöhommista. Saa ja saa, sehän on tottakai hänen oma asiansa tekeekö hän keittiön puolella mitään vai ei, mutta ilmoitin etten aio aiheuttaa minkäänlaista kapinointia asian suhteen. Hän on kuitenkin se, joka pitää firman pystyssä niin että voin keskittyä maailmalla juoksemiseen eikä minun tarvitse huolehtia siitä onko minulla puhtaita vaatteita tai onko koti kuin kaatopaikka ja lisäksi voin nukkua puhtailla lakanoilla. Ettei tuo viikon loma ole mielestäni kovin pitkä aika, se onkin sitten eri juttu kauanko vaimolta menee meikäläisen sulattamiseen. Ennenkuin alatte miettimään veret seisauttavia kommenttejanne täydellisestä uusavuttomuudestani, tiedän että mikrolla saisi helposti lämpimäksi ja uuniakin osaan käyttää mutta; olen periaatteen mies ja jos ruokaa ei tehdä niin sitten sitä ei tehdä vaan ravinto syödään sellaisena kuin se on otettaessa jääkaapista / kaupan tiskiltä.

Miksi et käy syömässä kebabia, pizzaa tai hampurilaisia? No ihan periaatteen vuoksi, kunnioitan suomalaista perusruokaa ja olen niin helvetin kyllästynyt noiden karvakäsien ja niiden muutaman monikansallisen yrityksen pöperöihin että ei kiitos, niissä kun nimi ja hinta vaihtuu mutta tavara pysyy samana. Vai oletteko huomanneet suuria eroja esimerkiksi hampurilaisannosten koostumuksessa? Voi vittu sentään. Aivan sama kun minä alkaisin väsäämään samanlaisia taloja, tekisin niitä niin perkeleesti ja osan myisin El kivikasa– kämppinä ja osa menisi Mclautakasa – mökkeinä, osta koko kämppä lisukkeineen niin saat isot lainaehdot samaan hintaan ja kakaroille voit viedä talopaketin kylkiäisenä tulevan rakennusjätteen leluksi . Oi kristus, tässä maassa olisi konetuliaseilla käyttöä varsinkin markkinoinnin vapauden suhteen. Entäpä näiden kaikkien ulkolaisten – siis kaikkien – ruokapaikkojen ammmatitaito? Voisinhan minäkin tästä lähteä islantiin ja perustaa karjalanpiirakkapaikan, peittäisin onnettomasta kokkauksestani aiheutuvan pask mauttomuuden chilillä sun muilla jalopenoilla, saisin huolella turpaani eikä minulle suinkaan tultaisi sanomaan että kylläpä sinä Peppone olet väsännyt todella etnistä ruokaa. Kehuihin vastaisin etten saa selvää kun sinulla on tuo jauhesammutin suussa, minähän varoitin että se on niin etnistä että liekit lyö perseestä. (Jumalauta että käyn kuumana, revin äsken puhelinluettelosta kaikki alekupongit em. paikkoihin ja söin ne, tukeakseni tällä elimistöäni koettelevalla mielenilmauksella suomalaista kirja – ja lehtipainoalaa).

Mutta palataanpa asiaan, suomalainen ruoka on hyvää kylmänäkin, joissain tuotteissa maku jopa tulee paremmin esiin kun ne on jäässä. Tässä muuten Niksipirkkamainen vinkki; Kun olet laihiksella, älä helvetissä syö hedelmiä ennen kuin olet pakastanut ne. Kestävät kauemmin ja näläntunteesi kaikkoaa hypotermian iskiessä. Tuossa on totta toinen puoli, kylmää ruokaa kun syö niin elimistöltä menee kauemman sen käsittelyyn eikä nälkä tule niin äkkiä. Lisäksi se kasvattaa tahdonvoimaa katsella muiden syövän höyryäviä annoksia työmaaruokalassa kun itse vetäiset huurussa olevasta kassistasi umpijäässä olevan salaatin tai jonkun laatikon. Viimeksi mainittua evästettäessä on syytä panostaa laadukkaisiin aterimiin etteivät heti taitu. Naispuolisille tästä on vielä sekin etu, että he saavat ripsiinsä seksikkään kuuran – kelpaa siinä sitten räpytellä silmiään komistuksille kunhan sen muistaa tehdä varovasti etteivät ripset katkea. Kaikkeen tottuu, jopa kylmän ruoan syömiseen vai väittääkö joku ettei olisi napannut nakkia tai muuta vastaavaa jääkaapista ja syönyt sen lämmittämättä/paistamatta? Salaatit ja leivänpäälliset kuuluvat samaan kastiin, ei niitäkään lämmitetä. Nyt jos joku siellä on sanomassa että ne kuuluu syödä kylmänä niin kuka on se viisas joka vetää rajan sille mitä syödään kylmänä ja mitä tarjoillaan kuumana/paistettuna tai muuten vaan lämmitettynä? Onhan sitä (anteeksi keittiöihmiset jos menee vikaan, tämä tulee hämärästä muistista) kylmää puuroakin jonka nimi taisi olla Vishysoisse tai jotain sinnepäin, en ole varma joten älkää ristiinnaulitko. On kuitenkin jotain sellaista puuroa mitä varsinkin parempiparkaiset ihmiset imuroivat kylmänä koska se kuuluu asiaan. Missä siis raja, kysynpähän vaan.

Olisihan se lämmittäminen helppoa; varmasti nopein tapa makkaran lämmittämiseen on vanha, rakennuksillakin käytetty konsti; katkaiset roikan eli johdon noin metrin päästä (täysin oman harkinnan varassa, lyhyt kuitenkin helpompi käsitellä) pistokkeesta ja kuorit ensin johdon päällis osan varovavasti että varsinaiset virtajohdot tulevat näkyviin noin kahdenkymmenen sentin matkalta kumpikin ( nykyään sisällä menee kolme, se keltavihreä on suojamaa eikä siitä tarvitse välittää). Kuorit eristeen virtajohdosta (musta tai ruskea) sekä nollajohdosta (sininen) noi sentin, puolentoista matkalta. Kuoritut johdonpäät makkaran päiden sisään ja käytät (1 – 3 sek.) pistokketta pistorasiassa ja makkarasi on valmis. Jos pidät pistoketta seinässä kauemmin, makkara poksahtaa halki eikä muutenkaan se ole suositeltavaa. Homma kannattaa tehdä noin päin sähköiskujen välttämiseksi, itse teen sen siten että ensin pistoke seinään ja sitten tuikkaan johdonpäät makkaraan. Helpompi kontrolloida kypsyysastetta eikä normaalista makkarasta saa mitään sähköiskua sillä se toimii vastuksena. Tietysti jos makkara on rasvasta tai vedestä märkä ulkopinnaltaan niin mahdollisuus piilee.
Putkimiehet, nuo rakennustyömaiden iloiset ja mukavat miehet käyttävät valmistukseen hitsipillejä, onnenpekkoja kun ovat. Olen kuullut vanhojen timpureiden tarivoivan legendaarisesta kirvesmiehestä joka osasi vittuilun jalon taidon niin hyvin että makkarakin lämpeni. En yhtään ihmettele, raksalla on kaikki mahdollista.

Näin ikään, nyt pääsitte tutustumaan Apotin kitinään ja valitukseen täältä Luostarin tyhjillään olevasta keittiökammiosta, parkumisen on aiheuttanut helvetinmoinen nälkä. Minulla se on jatkuvaa, söin sitten kylmää tai kuumaa ruokaa sillä en saa koskaan näläntunnetta pois. Hetken aikaa, ehkäpä kaksi tuntia aterioinnin jälkeen menee hyvin mutta sitten on taas otettava jotain. Kaiketi elimistössäni jyllää aivan saatanallista kokoluokkaa oleva heisimato koska en jatkuvasta syömisestäni huolimatta liho kilon kiloa, en vaikka yrittäisin. Haluasin tosissani enemmän lihaa luitteni ympärille sillä fyysiset työt ovat perin raskaita tehdä näillä hieman västäräkin jalkaa paksumilla raajoilla. En kuitenkaan ole läpipasko joten en tiedä mihin vittuun ne ravintoaineet oikein häviät, eivät ainakaan minun edukseni. Tästä kärsii ihokin, johan ne ottivat yhteyttä eräästä museostakin ja kysyivät että saisivatko he ihoni kun olen kuollut. Kysyessäni että mitä perkelettä meikäläisen nahalle teette, he kertoivat että jokusia pergamenttejä sekä kuolleen meren kääröjä täytyisi restauroida ja nahkani on niin lähellä ettei sitä juuri aidosta erota. Hävettää myös kulkea ihmisten ilmoilla sillä nahkani narinan voi kuulla usean korttelin päähän ja voitte kuvitella mikä mekkala syntyy jos joudun istumaan nahkasohvalle. Vaivansa kullakin, lupaan etten valita enää ikinä nälästä sillä se on kohdaltani anteeksiantamatonta, maailmassa on miljoonia lapsia jotka kärsivät todellisesta aliravitsemuksesta. Lopuksi kuitenkin toteaisin että tässä oli minun kapeahko näkemykseni ruokakulttuuriin ja makuihin, siitä on niin helppoa vätistä kun muistaa vanhan totuuden ettei makuasioista voi kiistellä. Toki olisin voinut valittaa paljon vittumaisempaan ja kohdentavampaankin sävyyn mutta tarkoituksenani ei ole loukata ketään eikä koskaan – se osoittaa alhaista älykkyysosamäärää. Vielä lopun lopuksi sanon että jos joku arvostelee suomalaista karjalanpaistia keitettyjen perunoiden kera, maksaa siitä hengellään sillä se on niin hyvää ( lue: pyhä asia) ettei sitä pidä rienattaman. Oikein hyvää maanantaita ja alkavaa viikoa teille rakkaat Luostarilaiset ja muut matkaajat, tietysti sitä taas aamulla väsyttää ja vituttaa mutta älä välitä – et ole yksin.


8 kommenttia:

 1. Täytyykin kokeilla joskus tuota makkaranlämmitystapaa... sitten, kun nälkäkuuriltani pääsen taas syömään makkaraa.

  Mutta se, että joku jossain kärsii nälästä ei ole syy olla itse valittamatta, jos on kerran nälkä. Eihän täällä sais kylmästäkään sitten valittaa, kun koko ajan jossain on jollain kuuma, tai tästä jatkuvasta vesisateesta, kun jossain kärsitään kuivuudesta. Ei se tee kärsivän oloa yhtään paremmaksi, että toinen ei valita.

  VastaaPoista
 2. Olet kyllä oikeassa, ei se mitään muuta jos lakkaan valittamasta. Taisi olla turhaa tekopyhyyttä nuo aatokseni ja nyt voin hyvällä omallatunnolla jatkaa natisemista ;)

  VastaaPoista
 3. Onhan sulla ransiitti. Sinne vain makkarat moottorin kupeelle... No, etsin juuri automerkin mukaisia kuvauksia miehistä jotka ko. automerkin omistaa.... Fordin omistajat pääsee suoraan taivaaseen, sillä he ovat maanpäällä Fordinsa kanssa riittävästi kärsineet.

  Sen sijaan pikkujapsini ei löytynyt listalta....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiasia on että me fordin omistajat olemme tuomittu elämään ikuisessa maanpäällisessä helvetissä. Laittaisin makkarat muuten moottorin kylkeen mutta se perkele vuotaa öljyä liian paljon :D

   Poista
 4. Hernaria lusikalla suoraan purkista. Sinappia saa laittaa päälle.
  Ja sen verran tuli nuorna naisna oltua raksalla (loppusiivous), että makkaraakin on sähköistetty hyvällä menestyksellä. Metrilenkkiä on aina metri lenkkiä ;) Vielä jäi aikaa pelata sököäkin... Isolla raksalla kaksi naista sai kuule ihmeitä (kirjaimellisesti) aikaan. Jopa muurari herkesi hetkeksi kiroamasta!!!

  VastaaPoista
 5. Hernari ON hyvää suoraan purkista! Tässä nähdään, jokaisen naisen tulisi viettää jokusia vuosia elämästään raksalla niin tietäisivät mistä pienet nautinnot syntyy ;)
  No aika ihmeitä olette tehneet jos herra ja hidalgo on lakannut manaamasta :)

  VastaaPoista
 6. ...se muurari sattui olemaan mun faija... Se taisi olla sen 1.5 kk aika siististi, kun mä olin yhden koulukaverin kanssa töissä samassa paikassa. Ja ei, hänellä ei tod. ollut osuutta työnsaantiin :) Kotona sanoi:"Pennut perkeleet, minkä teitte!" :D

  VastaaPoista

Rienaustasi arvostetaan joten ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...