lauantai 29. syyskuuta 2012

Panoraamaa pilleriaamusta aina politiikon aamukahvitappeluun


Lantio on lakossa välilevyjen kanssa mutta päässä bileet jatkuvat joten tuskinpa nostan ruotoani tästä sohvalta muuhun kuin pakollisiin ja paranemisen kannalta tärkeisiin jaloittelu hetkiin. Lääkkeet eivät toimi muuta kuin pahimman kivun taittajina, kaikki liikkeet kropan taivuttamisesta istumiseen tuottaa sellaista tuskaa että ne on jätettävä minimiin. Ei siitä sen enempää. No tottaki on kerrottava lääkkeistä ja niiden ihmeellisistä vaikutuksista että vaikka ne eivät vie kipua kokonaan pois niin ne luovat tuonne muutenkin vinksahtaneisiin aivohini perin kepeän tunnelman. Tämä kirjoittaminen on vaan pirun työlästä kun joka kolmannen kirjaimen kohdalla täytyy jo korjata ja ihmekö tuo sillä silmät harittavat sen verran että eteeni avautuu noin kymmenen näytön panoraamakuva vaikkei tässä kai pitäisi olla kuin yksi näyttö. Sama juttu näppiksen kanssa; laskin ne äsken – siis näppäimet – ja nyt niitä on 987 kappaletta, on aika hakeminen noissa kirjaimissa koska ne eivät ole perinteisessä standardien mukaisessa järjestyksessä vaan jumalauta vaihtavat paikkaa koko ajan ja koittavat mennä karkuun.

Hilpeällä tuulella siis ja hyvä niin, johan tässä on kerinnyt vituttamaankin tämä onneton ja omaa tyhmyyttäni aiheuttama tilanne. Mutta mutta, kuten varmasti huomasitte niin pistin Linkit – otsikon (vasen puoli) alle uuden linkin josta voi ladata mieleisiä teemoja, olivat ihan ok näköisiä. Teki mieleni vaihtaa mutta tehän tiedätte kuinka siinä olisi käynyt, tämä Luostari olisi ollut sekaisin viikkotolkulla ja minulla sormet verillä kun olisin koittanut paikata aiheuttamiani mokia. Niistä teemoista on suurin osa tehty WordPress:ille eli käyvät sielläkin puolen (no ai saatana, tottakai jos ne kerran on tehty alunperin sinne!) ja ne on sitten modifioitu myös tänne bloggerin puolella. Valvoin nimittäin kipujen takia viime yönä puoli kolmeen joten ehdin surffailemaan pitkin nettiä. Siinä samassa linkkilistassa on muuten 50 erilaista widgettiä joista joku voi löytää mieleisensä. Molemmat, siis teemat ja widgetit kulkevat free download – nimikkeen alla joten niitä saa vapaasti imuroida, rahaa ei tarvitse sijoittaa eikä miettiä muitakaan juttuja.

Niitä on hauskoja, vaikkei ei ehkä niin tarpeellisia juttuja tarjolla mielin määrin ja niinpä intouduinkin väsäämään sen akvaario – gadget:in kanssa; vaihdoin fisujen lukumäärää, väriä ja myös altaan veden väriä noin kolmesataa kertaa joten minun oli pakko hommata myös verkkoja 8 kpl + 13 katiskaa koska loppuvaiheessa kaloja oli aivan helvetillinen määrä sekä jätevedenpuhdistamo että sain puhdistettua ne värjäämäni vedet. Niitäkin saa nykyään virtuaalisessa muodossa, aivan samoin kuin hapanleipää. Nämä kaksi viimeistä toimintoa jouduin lataamaan kun paikallinen kalastusosuuskunta ja ympäristökeskuksen porukka hakkeroivat tiensä tänne ja uhkasivat hirvittävillä sanktioilla mikäli en lopeta niiden sinttien kanssa pelaamista (nyt tuli muuten deja – vu, olenko jo maininnut tämän aiemmin, siis jossain tekstissäni? En jaksa alkaa tarkastelemaan). Gadgettinä oli myös saanut Vinskin! joka olisi istua töröttänyt tuossa sivun laidalla ja seurannut silmillään kursoria tai mikä hiiren osoitin se nyt onkaan. Sen olisin halunnut mutta kun kylkiäisenä tuli niitä vitun mainoksia niin se pilasi koko homman. Katti oli musta ja olisi istunut kuin nenä päähän tänne Luostarin lattioille kuljeksimaan. En tiedä saako ne mainokset jotenkin blokattua pois ja jos saa niin Oi, - kertokaa minullekin.

Koira herätti minut tänä aamuna viideltä, sain siis nukuttua hulppeat pari tuntia mutta ihme kyllä ei pahemmin väsytä eikä vituta – kiitos noiden ihmeryynien. Kävimme hitaalla lenkillä kun lujaa en pääse ja monta kummaa juttua siellä pimeydessä pääsi taas näkemään; varpusilla oli menossa omat kunnallisvaalit ja se vähä mitä siinä ehdin kuulemaan todisti minulle että politiikka on samanlaista valehtelua joka puolelle – jopa tirppojen maailmassa. No hittolainen, mitä mieltä olette kun eräs ehdokkaista (oli oikein föönännut sulkansa jokun koneellisen ilmanvaihdon poistoventtilin päässä) lupasi järkätä asiat niin, etteivät he olisi enää oppositiossa vaan haukat sinne joutuvat. Aloinkin katselemaan että koska käy puhujapöntössä pöläys jos haukat sattuvat olemaan kuulolla. Matosilla oli liikuntapäivä, niitä meni 4000 loiroa pitkin tiensivustaa ison kasiaisen johdolla. Täällä hullussa korvessa kun ne kulkevat pystyssä eivätkä mennä möngerrä perinteiseen tyyliin. Vaihdoin muutaman sanasen niidenkin kanssa kun kerran tupakkitauolle pysähtyivät muutenkin. Kirosivat miehekkäästi EU:ta koska savi on käynyt aivan perkeleen kovaksi kaivaa onkaloita kun EU rajoittaa paskan ajamista pelolle. Helvetin mielissään olivat kuitenkin varpusten kunnallisvaaleista koska niskasäryt helpottavat sillä ei tarvitse koko ajan tähyillä taivaalle että milloin sieltä joku vitun siivekäs tulla lehahtaa. Eräskin mato tokaisi että toivottavasti vaalit kestävät niin kauan että pakkasta tulee ne normi -40 lukemat, silloin niitä kopsahtelee maahan jäätyneenä. Sangen katkeraa tekstiä.

No nyt alkavat aamuryynit toimia tai sitten on bittiavaruudessa jotain häikkää, näytölle lävähti reaaliaikaista web – kameran kuvaa erään maamme johtavan politiikon aamukahvipöydästä. Vinkkinä sanottakoon että melko nuori ja dynaaminen. Tässä on mukana äänet joten voin kertoa tässä samalla mitä siellä tapahtuu (ei muuten ole kovin kaksinen keittiö, kaapisto näyttää olevan sen ruotsalaisen eläkeläisen puulaakista). Normaali aamutappeluhan siellä on käynnissä; vanhat jutut kaivetaan esiin ja syytöksiä satelee ilmassa puolin ja toisin. Eukko marmattaa siitä kun tämä jäppinen oli silloin taannoin kotiin tullessaan, kaatuillut hönöpäissään hänen pihavaasinsa ihan tärviölle. Oli kuulemma mennyt Feng Shui ihan vitulleen ja Shui Feng (au-pair) oli pelästynyt ihan helvetisti. Eukko sanoi ettei hän jaksa kuunnella sitä mandariinikiinan piipitystä ja kitinää enää kovin kauaa, kehotti äijäänsä viemään likan mukanaan Brysseliin. Nuori mies ei paljon laita hanttiin, taitaa olla eukolla kova ote jätkästä. Akka kehottaa opiskelemaan matikkaa ennenkuin äijä menee kirjoittamaan nimeään mihinkän Espanjan vekseleihin, vitut ne niitä maksa. Eikä se matikan osaaminen näissä kotimaan jutuissakaan olisi pahitteeksi, eihän tämä homma pyöri pelkästään veroja nostamalla. Nyt ukko nousee pöydästä, ilmeisesti on saamut tarpeekseen eukon vittuilusta. Vielä muija ehtii heittää että on se kumma että sinutkin on rankattu maailmalla vaikka kuinka sexynä ja dynaamisena, mutta hän joutuu niinä harvoina kertoina kun petihommiin ryhdytään niin soittelemaan sillä saatanan vanhalla nokkahuilulla maagisia sävelmiä että se yksi lihanpala saadaan edes jotenkuten huojumaan dynaamisesti. Ovet paukkuu ja keittiöön laskeutuu hiljaisuus. No, mitä nyt muija viheltelee tyytyväisenä täydellisen henkisen tyrmäysvoittonsa takia.

Talvi on saapunut tänne korpeen, kylmä on ilma ja kaikki (ne kaksi) putiikkia rajoittavat aukioloaikojaan eikä täällä en paljon ketään näy aikaisin aamusta liikkeellä. Kesällä sentään paikalliset densot harrastivat rivitanssia paikallisen kippolan edustalla odotellessaan pirtukirkon aukeamista mutta nekin ovat häipyneet jonnekin sisätiloihin. Täällähän talvisaikaan laskevat lämpötilat niin alas että asukkaat syövät vaseliinia ja juovat jäänestoa saadakseen edes jotenkin puhuttua satunnaisen vastaantulijan kanssa. Itse saan kulkea rauhassa sillä laitan eukon naamarasvaa lärvin täyteen ja otan aivan helvetin typerän virnistyksen naamalleni. Tatina kilahtaa sukkelaan jäähän ja minulla on kestohymy päällä vaikka vituttaa aivan sairaasti, jos ei köyhyyys niin sitten köyhyys, toisinaan myös köyhyys pistää vituttamaan. On talvessa hyvätkin puolensa, esimerkiksi voudit,kovasinkauppiaat eivätkä uskonveljet kierrä enää kolkuttelemassa ovia kun on niin kylmä. Samoin ei linja – autot kulje, sähköt ovat poikki alvariinsa ja putket jäässä. Näin jää aikaa enemmän repiä sukkiaan irti -30 asteisesta lattiasta, siinä saa kuulkaa menemään pitkän tovin tylsänä sunnuntainakin – edellyttäen tietenkin etteivät luomet ole jäätyneet kiinni.

Tälläistä tälle aamulle, taidan jatkaa netissä lorvailua koska tuo selkä ei todellakaan anna tehdä mitään ylimääräisiä liikkeitä. Uhosin kyllä eilisessä tekstissäni että menen vaikka mikä olisi kun luulin lääkityksen auttavan mutta toisin kävi, tässä olen enkä muuta voi. Siispä toivotankin teille mitä parhainta ja onnistunutta lauantaita, te rakkaat Luostarin asukkaat ja muut kulkijat.

7 kommenttia:

 1. *huokaus* Ei oikein hyvä aamu täällä enkä tiedä, mikä olisi tällä kertaa syynä?! Voisin ehdottaa montaa eri mahdollisuutta, mutta jos noin yleinen vitutus hyväksytään - se on just sitä! Mikään ei mene ihan niinkuin pitäisi, jotain jää aina pikkasen vinksalleen. Tämähän ei sovi meikäläiselle täydellisyyteen pyrkivälle sitten tippaakaan.

  Vedin jo lisämömelöt ja combotin ne päärynään. Odotan, että jotakin tapahtuisi...

  Toivottavasti kivut helpottavat - toisaalta lupa olla koko päivä sängyssä olisi joskus ihan paikallaan (jos olisi joku täyttämässä vielä toiveita)!

  VastaaPoista
 2. Oikeassa olet, ei kauhean hyvät fiilikset. Tosin suurin syy on kai se kun tietää että pitäisi olla pakertamassa mutta kun ei pysty niin ei pysty. Sängyssä oleminen on tiettyyn rajaan saakka ok mutta eilen melkein koko päivä + edellinen ilta niin alkaa tämä makoilu käymään jo hermoon. Toivon sulle kans jaksamista, niin kipujen osalta kuin muutenkin.

  VastaaPoista
 3. Otan Medi-Heli -kopterini ja lennähdän niksauttamaan selkäsi. Ota riittävästi esilääkettä, olen jo tulossa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muuten Sirpa, pidätkö blogia? Olen nimittäin koittanut hysteerisesti painella tuota sinun nimeä / kuvaketta eivätkä ne johda mihinkään joten tästä päättelin ettet harrasta moista vai oletko jemmannut itsesi jonnekin tänne bittiavaruuden sopukkaan? Olisi mielenkiintoista (aivan helvetin utelias kun olen) tietää mitä sisar hento valkoisen päässä liikkuu joten enhän minä mitenkään painosta mutta jos heti tänä iltana linkkaisit sen blogisi osoitteen tänne niin se piristäisi vallan hemmetisti ;)

   Poista
 4. Tiesin että sinuun voi luottaa, aloitan douppaamisen välittömästi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En todellakaan pidä blogia, vaikka Polga on joskus siihen yllyttänyt. Nautin vain teidän sanaseppojen hengentuotoksista. Sisar hento valkean päässä käy sellainen vilske, että on parempi pitää luukut kiinni. Meillähän on ankara vaitiolovelvollisuus, joten voit kertoa luottamuksella minulle kaiken, kunhan kohta laskeudun pihaasi ;)

   Poista
 5. No hittolainen, nyt kyllä alat pitämään blogia sillä mitä isompi vilske käy päässä niin sehän on pelkästään eduksi! Hyvä nainen, ihan oikeesti nyt rustaamaan sitä blogia. Tottahan toki minä kerron sinulle kaiken, voin sitten kysyä Polgalta että mitähän minä sille Sirpalle oikein höpötin ;D No joo, uskonhan minä vaitiolovelvollisuuteen.... ;)

  VastaaPoista

Rienaustasi arvostetaan joten ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...