maanantai 8. lokakuuta 2012

Carpe sohvaan ja Diem meni jo aikoja sitten


Sohva ja minä olemme yhtä, saavutimme täydellisen ykseyden eilen illalla klo 21.34 suomen aikaa. Silloin tajusin heittäneeni jälleen yhden päivän elämästäni täysin hukkaan, tai en ihan sillä olinhan minä koiran kanssa ulkoilmassa 2 x 45 min. kun lasketaan aamu – ja iltalenkkien kesto, vaimo vei päivällä niin osakseni ei tullut kuin nuo kaksi reissua. Siis ei mikään huonompi homma ollenkaan, vain 22 ½ tuntia sisällä sohva selässä. Ei jumalauta, vaikka nivusia ja reisiä särki aivan hemmetisti niin kyllä ihmisen sentään jotain täytyisi tehdä, hakata vaikka päätään seinään. Tälläisen ihmisen kuin minä, ei pitäisi päästää tälläistä tilannetta syntymään koska se vähäinenkin aivotoiminta lakkaa täysin, pelkkää huminaa ja pulssin jytkettä kuuluu päässä jossa ei ainutkaan ajatus kierrä eikä liiku. Niinpä sitä tulee tehtyä kaikenlaista tyhmää; täytyy mennä aukomaan päätään paikoissa jossa ei pitäisi ja vieläpä tavalla että ei osaa esittää asiaansa oikein. Sellainen vituttaa, uskokaa pois.

Päädyin tekemään kaikkea muutakin viisasta, kuten muuttamaan tätä blogin ulkoasua sillä se oli mielestäni liian musta ja fontit perseestä. Nyt se on tämän näköinen eikä se vieläkään tyydytä. Kaiken lisäksi (ja onneksi) tulin selanneeksi vanhoja tekstejä ja huomasin ilokseni etteivät niiden fonttien väri ollutkaan muuttunut etusivun tekstin kaltaiseksi vaan olivat pysyneet siinä vanhan harmaassa jolloinka niitä ei näkynyt ollenkaan vanhemmissa teksteissä. Eipä muuta kuin editoimaan; näppäränä poikana hallintapaneelin puolella vedin ruksit joka tekstin eteen ja muutin ensimmäisessä fontin mustaksi ja kättelin itseäni että näin sitä meillä korvessa painetaan urakalla. Kyllä, päätä kahden käden väliin niin lujaa että silmät pulpahtaa päästä. Vitut ne fontit siitä miksikään muuttuneet vaan joka teksti piti käydä päivittämässä erikseen. Sinänsä onni että tulin tänne bloggerin puolelle vasta syyskuun puolivälin jälkeen ettei tekstejä ollut ehtinyt kertyä kuin kaksikymmentä kaksi kappaletta mutta oli siinäkin oma talkoonsa. Ensimmäistä teksitiänihän minulla ei edes ole talella, luulin sen häipyneen bittiavaruuteen mutta sinnehän se oli livahtanut blogilistalle. Tänne se ei jäänyt enkä vielä tiedä tänä päivänä miten helvetissä siinäkin onnistuin mutta näin vain kävi.

Kahvia olen juonut valehtelematta aamuviidestä tähän hetkeen neljä pannua ja nyt on viides tippumassa. En enää ihmettele kun menen paskalle ja normi alkutöräysten sijaan pytystä kuuluu Pauligin tunnari, se jota ne käyttää siinä saatanan ”käsityöläisten ammattitaidolla mekin valmistamme tämän..” - mainoksessaan. Takuuvarmasti naapuri kiroaa meikäläisen, luulee että minä hulluuttani soitan em. tunnaria vähän päästä kun kahvin ja nortin yhdistelmä laittaa juoksemaan vessassa siihen tahtiin että puolenpäivän jälkeen oli rasvattava ovesta saranatkin. Tupakkaa, sitä on mennyt paria röökiä vajaa kaksi askia ja siinäkin olen niin helvetin laiska etten ole ulos viitsinyt mennä vaan olen kärhennyt lieskarin alla syyttäen sateista keliä. Täytyisiköhän ostaa jos vielä jostain saisi sellainen kampaamoissa käytettävä kupu mikä lyödään eukkojen päähän..hmmm.. kuivausta varten? Sen tuomiopäivän kupolin kun yhdistäisi imuriin ja edelleen imurin poistopuolelta letkun pihalle niin sitten ei tarvitsisi nostaa persettä sitäkään vähää, voisi juurtua tähän sohvaan lopullisesti. Halleluja! Karavaanarimallin jääkaappi, mikro ja kahvinkeitin sohvan viereen niin minut saisi haudata sen yhdistelmän kanssa.Sori, jäi tv ja läppäri listasta pois. Ruumiinavauksessa olisi patologilla tekemistä kun se arvuuttelisi että mistä jätkä loppuu ja mistä sohva alkaa, niin me olemme toisiimme kiinni kasvaneet jo nyt, puhumattakaan sitten tuomiopäivästä.

Sitten helvetissä – jonne minä joudun – minulta riistettäisiin sohvani tai ei, se poltettaisiin perseeni alla ja vasta sen jälkeen joutuisin seisomaan sen iäsyyden mikä siellä nyt sitten vietetäänkin. Pikkuperkeleet vetelesivät vieressäni norttia ja joisivat tarjouskahvia tarjoamatta minulle, istuskelisivat siinä jollain komealla sohvalla katsellen tv:tä. Minultahan olisi tässä vaiheessa puhkottu silmät liiallisesta tv:n tuijottamisesta ja samoin nakit etteivät ne enää hakkaisi näppäimistöä. Täytyy tehdä parannus, ei tässä muu auta. Tosin en ole varma miten yläkerrassa suhtaudutaan sieluun jonka perseestä roikkuu sohva ja joka vetää jumalatonta roikkaa saadakseen kaiken viihde – elektroniikan toimimaan pilven reunalla. Taidankin jäädä limbukseen ja päätyä VR:läisten sielujen kanssa ropaamaan jotain surkeaa lipunmyyntiohjelmistoa pikku läppäreillämme, sielujen odottaessa junia helvettiin ja taivaaseen. Saatanallinen huuto ja mekastus kun aikataulut eivät pidä paikkaansa eivätkä liput ei tulostu, ei vaikka kuinka hakkaisi print – namikkaa. Ei helvetti, ihan oikeesti on tultava joku roti tähän touhuun tai muuten käy kehnosti.

Olenko saanut jotain hyvää aikaan? Kyllä, saan varmasti vuoden anti-ryhtinuori palkinnon sillä sivuprofiilini on täysi C. Vielä muutama viikko tätä samaa ja pystyn lepuuttamaan leukaani pallien päällä mikä on selkäni nykykuntoa ajatellen varsin huono juttu. Ehkäpä pitäisi nielaista rautakanki tai minun tapauksessani pedentraatio olisi helpompaa suorittaa toista kautta. Tulisi poikaan ryhtiä ja olisi todella kätevää kiinnitellä muistilappuja jääkaappimagneeteilla pitkin kroppaa, dementikko kun olen .

Jumalauta tätä turhautumisen määrää, osasyyksi kyllä laitan tämän läppärin. Katsokaas kun sain tämän yhden remontin yhteydessä maininalla ettei se toimi tai toimii mutta sitä joutuu puristelemaan silloin kun sen nappaa päälle ja kone käynnistelee itseään. Kyseessä oli elämäänsä aloitteleva nuori pari ja homma meni lähinnä talkoo hengessä, tulin siinä hommien aikana valitelleeksi köyhyyttäni ja tarvetta toiselle koneelle kun eukko on valloittanut toisen eli sen ainokaisen. Tästä syystä tämä siis päätyi meikäläisen haltuun, heillä kun oli uudet ja tämä lojui kaapin perukoilla. Eikä nuorimies valehdellut, tätä on tosiaan kohdeltu kaltoin. Pariskunnan miespuolinen jäsen kun on intohimoinen pelaaja ja on tainnut jollain kohtaa pelit kyntää joten kone on saanut nyrkistä. Koko näppis on painunut kirjaimien n – u sektorin oikealta puolelta noin sentin alemmas kuin mitä vasemman puolen näppäimet ovat. Tätä joutuu todella puristelemaan, lyömään, tökkimään, sammuttelemaan ja käynnistelemään vähän helvetin monta kertaa ennenkuin kone alkaa pelittämään. Koko touhu vie valehtelematta n. 15 minuuttia, voin pyytää vaimon todistamaan sen jos ette usko. Tarkoitan tällä sitä, että kun tämän perkeleen rakkineen saa vihdoin toimimaan niin ei sitä viitsi sitten heti sammuttaakaan. Toki ei se oikeuta koko sunnuntaita olemaan koneella mutta kun ei tässä selkävaivojen takia tanhuihinkaan lähdetä niin kaikki on helppo laittaa koneen syyksi. Olen kyllä katsellut ja vertaillut uusia läppäreitä - tänään viimeksi – mutta kun tässä makaa niin euroja ei tule mistään joten uuden koneen hankinta siirtyy jonnekin hamaan tulevaisuuteen. Remonttiin tätä ei kannata viedä ja koska koneen sisällä ei mikään helise tai ole selkeästi irti, en uskalla avata ja katsoa mikä liitäntä vittuilee siinä pelossa että tämä pimenee kokonaan. Elämä on.

Ihan oikeesti vituttaa niin paljon että tämä jää valitettavasti tälläiseksi antipositiiviseksi jutuksi, toki saattaa jotakuta joka herää ankeaan maantai aamuun ja lukee tätä, lohduttaa tieto että muillakin kyntää ja on perseestä koko systeemi. En minä ihan oikeasti tässä huvikseni loju ja toivonkin että pääsen mahdollisimman pian liikenteeseen. No, tiistaina on jälleen aika sille Taivaalliselle naiselle ja jos hän saa vähänkin enemmän auki noita paikkoja niin köytän sen ostamani tukivyön uumenilleni ja lähden maailmalle, se on varma. Tarpeeksi pitkää päivää tekemällä saa edes vähän parsittua nyt aiheutuneita tappioita. No nyt kun olen latistanut teitä näin viikon alkuun enemmän kuin tarpeeksi, niin sallikaa minun toivottaa hyvää huomenta ja jaksamista (ilman sarvia ja hampaita) teille, te rakkaat Luostarin asukkaat ja muut kulkijat.

11 kommenttia:

 1. Tää blogi on kyllä paljon enempi luettavaisesa tilassa nyt :D
  Nuo lepakot näkyy tosi mahtavasti. Tykkään lepakoista. Ne ovat niin vitsikkään näköisiä roikkuessaan kattopalkeissa (en ole kyllä livenä nähnyt ko. nahkiaisia koskaan).
  Nuo bloginreunalepakot hymyilyttävät minua punaräpsysilmineen erityisesti.
  Itse en jaksa paneutua blogini luukkiin lainkka.

  Tuota...hmm. Tuosta helvetistä...
  Olen saanut satikutia kommentoidessani blogeissa määrätyistä asioista, kun kuulemma minulta ei oltu kysytty asiasta mitään, joten...
  Mutta senverran sanon, että helvettiin ei kenenkään tarvitse joutua.

  VastaaPoista
 2. Hyvä jos on helpompi lukea, siihen tässä pyrin koko ajan. Täällä Luostarissa ei tarvitse pelätä satikutia sillä sana on vapaa ja jokainen saa sanoa mielipiteensä joten rohkeasti vaan. Ilman kritiikkiä tai mielipiteitä ei voi olla kehitystä, sanon minä. Lepakot on ihan ok otuksia, kakarana niitä pyydystettiin iltahämärissä valkoisiin pyyhkeisiin. No, mitä helvettiin tulee niin ei kai sinne tarvitse kenenkään tarvitse joutua mutta kyllä minun sieluni niin syntinen on että lämmittäjän paikka tuolla alakerrassa on huudettu, lähettivät oikein kausikortinkin sieltä. ;)

  VastaaPoista
 3. Tuolta (sohvalta) ei ole kuin yksi suunta... ylöspäin!

  Mahtava tuo idea vanhanaikaisesta parturien kuvusta ja tupakoinnista. (Entisenä nikotinistina) näen sen sieluni silmillä. Sitten ei tarvitsisi edes sen vertaa soffalta nousta.

  Osaatko, muuten, sivumennen kysäistynä auttaa minua sellaisessa pulmassa, että minä väriset ovat ne kuuluisat sielun silmät? Tätä mietitty vuosikausia eikä absoluuttista totuutta ole vieläkään löytynyt!

  VastaaPoista
 4. Jep, tästä sohvalta on noustava ja sen teenkin heti kun saan ruotoni naksautettua vaadittavaan (työ)kuntoon.
  Heititpä muuten pahan noista sielun silmistä :O Ehkäpä se on niin että ne ovat samanlaiset kuin omistajansa sielu eli minun tapauksessa sysimustat ja jonkun toisen sielu taas voi katsella maailmaa hyvinkin vaaleanpunaisien sävyjen vallitessa, mene ja tiedä ;D

  VastaaPoista
 5. Jos tämä Taivaallinen niksauttaja on puoliksikaan niin hyvä kuin minun hoviniksauttajani (joka ei ole oikea niksauttaja ollenkaan), kyl hän selkäsi kuntoon saa. Mulla selkä tuli kerralla kondikseen, napatanssin olisin voinut vetäistä saman tien. Onnea ja menestystä huomiselle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sait taas ajatukseni lentämään sillä haluan nähdä sen napatanssin - viis siitä vaikka joutuisin olemaan tuhannen mutkalla ;D

   Poista
 6. Mun kahden istuttava sohvani on mennyt tästä keskiosastaan painuksiin. Joudun istumaan jo tukevan sivutyynyn päällä ja silti en ole sen korkeammalla.

  Joka itsensä ylentää se muuten alennetaan.... hersk hersk.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outsa, sitten meillä on sama ongelma! Sohvan jouset ovat jo raapineet arttuni ihan verille sillä tyynyt ovat kuluneet jo aikoja sitten ja istun pelkkien jousien päällä. Sangen huomionarvoinen seikka kun muistaa kuinka kurttuinen ja löysä perse meikäläisellä on. Totta tuo viimeinenkin lause, ei pidä itseään ylentämän! ;D

   Poista
 7. Mä olen sohvatyynyjä kääntämällä ja niiden paikkaa vaihtamalla saanut ovelasti piilotettua äitiysloman aikana syntyneen sohvaperunakolon :D Käteviä nuo irtonaiset istuintyynyt....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hittolainen kuule, vähänkö olen iloinen huomatessani etten olekaan niin yksin kuin luulin! ;D Toi tyynyjen vaihto on hyvä konsti, se kannattaa tehdä ajoissa niin litistyvät sitten tasaisesti eli juurikin sinun esimerkin mukaan. Nyt on pakko sanoa että kiitos kommentoinnista, uskaltaisipa muutkin kuin Outsa ja sinä, avautua!

   Poista
 8. Could you look at with proper money. hit Your favourite
  cassino Games 1) take card punt Games - Is It Certainly
  possible This is topnotch grouping if you're gaming without any glitz and jinx. Casino and actinozoan gambling house among others. same any fauna in place at their social unit and you free online bonus slot machines no download Could you compete with historical money. discharge Your preferent gaming house Games 1) hear cards Games - Is It sure possible This is A-one method if you're gambling without any tastelessness
  and beauty. card animate being and actinozoan vice hell among others.
  consider any beast in solitude at their family line and
  you
  Look into my weblog ... free bonus no deposit casino usa welcome

  VastaaPoista

Rienaustasi arvostetaan joten ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...