lauantai 6. lokakuuta 2012

Tuliperse ja tuplatärykalvo


Oi kyllä, voin kertoa että nyt genitaalialueen elimettää oikein tosissaan, yhdestä vaivasta kun on pääsemässä niin eikö Kohtalo – tuo julma mahti – päätä opettaa jätkää hieman lisää. No, eilen oli niin riemuissani tästä paranemisen alkutaipaleelle pääsystä että päätin lämmittää itselleni saunan, varsinkin nyt kun ei mikään paikka enää kauheasti kramppaa eikä ihan mutkalla tarvitse kulkea. Daa, näin tein ja olin iloinen mies ottaessani saunan lauteilta sellaisen uusiomallisen kiulun jossa on puuta kaikki muu paitsi pohja, toisin sanoen se on oikeastaan puinen kantokahva muoviselle astialle joka menee kiulun sisään. Irrallinen tietysti, kuka helvetti niitä nyt liimaamaan siellä tehtaalla alkaisi sillä laskettu käyttöikä on noin kaksi saunomiskertaa jos vähänkin riehakkaammin saunoo. Ottaessani tätä kiulua (joka oli luonnollisesti alassuin lauteilla) löylyveden laittamista varten, niin eikö se muovikaukalo kolise sieltä lattialle ja minä joka nykykunnossa olen vain kaksi astetta muumiota vetreämpi, rupean könyämään sitä ylös kaikkien selkänikamien huutaessa erroria.

Juu juu, niin siinä kävi; hanuri kiukaaseen, jumalaton karjahdus ja aivan liian nopea yritys nousta kyykkyasennosta ylös johti siihen että tuulenhalkoja osui vauhdilla vastapäiseen seinään kun kroppa ei suoristunutkaan. Ei loppunut siihen, ei totisesti. Klyyvari sai sellaisen iskun että otin vaistomaisesti taka – askeleen ja perse uudestaan kiukaaseen, nyt tuo aiempi tulikuuman kylkipellin julma suudelma vaihtui punahehkuisten kivien vielä julmempaan tervehdykseen suomalaisten kiuaskivien liitolta, pakarat suorastaan lepäsivät sen kohtalokkaan reaktiosekunnin ajan niiden päällä. Hysteerinen rääkäisy ja tällä kertaa nenästä lensi veri kun suutelin taas sitä paneelista väsättyä jätkän topparia eli seinää päin mentiin toisen kerran. Aivan perkeleellisen ryskeen saattelemana kompuroin suihkuhuoneen puolelle, hana niin kylmälle kuin sai ja vilvoittava suihku arsea kohti. Voin vaikka vannoa kuulleeni sihahduksen ensimmäisten pisaroiden osuessa noihin vanhoja lompakoita muistuttaviin pakaroihini. Jumalauta että teki kipeää, perseestä niin viis mutta se selkä – siihen sattui niin lujaa että teki rehellisesti mieli porata, varsinkin kun ajattelin että nyt otettiin takapakkia ja lujaa. Hanurin jäähdytyksen jälkeen oli pakko painella keittiöön ja vetää kouruus kipulääkkeitä (panacod/tramal – coctail) naamaan.

Palasin takaisin kylppäriin ja aloitin tuskallisen persekartoituksen, tuskallisen lähinnä asentojen takia kun piti niitä kahta peiliä käännellä saadakseen parhaan mahdollisen kuvakulman. Surullinen oli näkymä Pepponen perseestä; ens alkuun se näytti vanhalta ruttuposkiselta juopolta joka on juuri saanut kitusiinsa aimo kulauksen Masinolia, poskien hehkuessa kiitollisena. Jokusen tovin sitä tähtäiltyäni tarkka määritelmä varmistui: perseestäni oli tullut hymiö, se oli varma. Iloiset punaruskeat ympyrät miltei rinta rinnan joiden keskellä kulki pitkä ruskea viiva nenää markkeeraten. Ei helvetti sentään mutta olihan iljettävä näky. Todella veltoista persposkistani kun toinen muodosti vielä viivan loppupäähän ”nenän” varjon, tuon ruttuisen ja ahavoituneen nahan roikkuessa kuin pieni satulalaukku. Kulutinkin aikaani jokusen tovin (ja viihdytin itseäni) kun yritin ryppynarua jännittämällä saada aikaiseksi sellaisen silmää nikkaavan hymiön siinä kuitenkaan onnistumatta. Kaikesta huolimatta en lannistunut vaan päätin mennä saunaan, olihan se kerran lämmitettykin ja tuollainen 80 – luvun puolivälissä rakennettu kahden neliön mikroaaltouuni kuulkaa haukkaa tuota virtaskaa siinä määrin ettei sitä ihan huvikseen lämmittele. Savu nousee ja kitinä kuuluu sähkömittarista, meillä täällä korvessahan ei mitään digitaalimittareita ole vaan marsu juoksee sellaisessa pyörässä ja mittaa Wattenfallille Kustaan kirkasta hopeaa. Kyllä tämä vaan sellainen junttila on että luulisitte olevanne jonkun Teuvo Tulio – filmatisoinnin lavasteissa jos tänne eksyisitte. Alkaisitte katselemaan että koska se Teuvo perkele tulla suhauttaa sillä uittotukillaan kylää halkovaa valtaojaa pitkin ja heiluttelee vielä keksillään silmät puhki ja retongit riekaleiksi, saatanan epatto. Nyt on pyydettävä anteeksi runsasta voimasanojen käyttöä mutta vielä tässä vaiheessa vitutti niin paljon että ne kuvaavat parhaiten silloista mielialaani tai tunnetilaani, miten se nyt sitten sanotaankaan.

Okei, viimein pääsin lauteille ja siitä löylyttelystä olisi ollut Suomen mäkihyppyjoukkueen valmennusjohto haltioissaan; seisoin kuin Nykäs Matti polvet koukussa ja kädet kylkiä myöten alalauteilla kun perse ei kestänyt istumista ja selkäruoto ei puolestaan sallinut suorempaa asentoa. Niinpä viilettelin kuumia löylyaaltoja vastaan miltei täydellisessä muna – asennossa, ajattelinpa vetää roikan löylyhuoneen puolelle jotta saisin eukon föönillä aikaiseksi kunnon tuulenvireen kasvoilleni. Jätin kuitenkin mokoman idean kun asento ei sallinut kovin pitkään löylytellä tuossa asennossa. Kävin muutamaan kertaan pikalöylyissä ja hyvältähän se tuntui, ihoni muistuttaessa tippukiviluolaa kun viime päivinä nauttimani suurehkot särkylääkkeet tai paremminkin niiden jäämät tunkivat ihohuokosistani pihalle muodostaen pieniä ja monivärisiä stalagmiittejä. Oli siis tullut otettua hieman tohtorin suositusta enemmän, olin sen kyllä huomannut jo aiemmin järkyttävien hallusinaatioiden muodossa. Pesussa menikin sitten oma aikansa vaikka minulla oli käytössä sellainen pieni muovijakkara, ilman sitä en olisi pystynyt jalkojani pesemään tuon ruotoni taipumattomuuden vuoksi. Lätkäkorvakin, joka yleensä on löylyissä mukana, oli nyt jäänyt alun rytinän takia pesuhuoneeseen istumaan ja tuijotteli minua pää kallellaan pytyn vierestä – kai se ajatteli että jo on jätkästä tullut laiska kun ei enää viitsi edes seisoviltaan suihkussa olla. Vaan tulihan koiraankin eloa kun päästin muovijakkaraa vasten oikein kunnon räikkäeinarin, tiedättehän, sellaisen pierun josta lähtee saatanallinen ääni mutta joka ei haise millekään. Tämän vastakohtahan on ns. ”hiljainen hiihtäjä”, tulla suhauttaa pelipaikalle ääneti mutta tappaa kaiken ympärillään olevan. Koira häipyi pesuhuoneesta halveksivasti tuhahtaen ja vielä halveksivammin mulkaisten. Sangen sivistynyt koiruus, toisin kuin isäntänsä.

Saunomisen jälkeen puin löysähkön oloasun päälleni, asensin sen tukivyöni selkää tukemaan ja istuin todella varovasti sohvalle raskaasti huokaisten sillä tuo saunominen ottaa toisinaan koville. Yritin katsella tv:tä mutta eihän siitä mitään tullut joten surffailin netissä ihmesivustoilla ja tietysti myös täällä blogistanian puolella. Hieman siinä käytiin keskustelua vaimon kanssa tästä tapaturmastani ja siitä kuinka sitä hoidetaan eli ei ainakaan saunassa riehumisella. Keskustelu sai uudet ulottuvuudet kun aloin kyseenalaistamaan heimopäällikön katsantokulmaa, luuliko hän että tahallani olin lykännyt perseeni siihen kiukaaseen, kenties kokeillakseni miltä 600 asteinen pelti tuntuu noissa tyhjäksi hakatuisssa persikoissa joita myös pakaroikseni kutsutaan? Jumalauta mutta rouva otti kierroksia, noin puolentoista minuutin ajan omistin kaksi tärykalvoa oikeassa korvassani, vasemmasta kun kävi sellainen huiku sisään että se sai vasemman tärykalvon painumaan pään läpi oikealle puolelle ja silmämunatkin pyörimään päässäni. Vaimon täytyisi muistaa että hänellä on sangen reipas ääni sille päälle sattuessaan eikä silloin sovi karjahdella ohjeistusta toisen kuuloelimeen kuin korkeintaan viiden metrin päästä – jos sittenkään. Nyt tuo varoetäisyys alitettiin rajusti, sohvan päädyn ja nojatuolin väli kun ei ole kuin tuollaisen reilun metrin. Kyllähän siitä sopu saatiin vielä illan mittaan aikaiseksi kun sanoin ne kuuluisat, maagiset sanat:   ” Kyllä rakas”.

Mitäpä tästä opimme? Saunaan on pitänyt laittaa se puuttuva kaiteen pätkä kohta kaksitoista vuotta mutta eikös sitä ole joku sanonta suutarin lapsista... tiedän, pitäisi ja pitäisi mutta tuollaiset pikkunyppimiset ne ovat kaikkein ärsyttävämpiä vaikka niihin ei mene kuin se kymmenen, viisitoista minuuttia. Siitä syystä ne jäävätkin tekemättä ”teen tuon sitten vaikka huomenna” - ajatusmallin mukaan. Joku terassin teko taas on ihan eri asia vaikka on isotöinen, puutavarakasa on saatava pihasta pois nopeasti muiden kulkua tukkimasta - rivitalossa kun ollaan. Omituista mutta toisaalta järkeenkäypää ja kyllä sika syitä keksii jne. Okei okei, laitan sen huomenna!
Mitäs vielä, ai niin – sain Elloksesta sukat, tulivat oikein puolen kuution paketissa etteivät vaan saatanat mene ryttyyn. Vaimo kun on sieltä tilannut parit verhot ja lakanat meikäläisen nimellä (siis asiakastili on nimissäni) niin nyt muistivat minua sukilla ja noin kolmentuhannen sademetsähehtaarin vaatineella paperikasalla, oli siinä aivan vitusti jos jonkinnäköistä tilaus- ja esitemateriaalia, katalogia ja ”Nyt vain sinulle ja vain tänään” - tarjouksia tilauskaavakkeineen. Ettäs kehtaavat. Jos totta puhutaan niin niistä sukista ei ole edes vetokoukun peitteeksi, puhumattakaan että joku laittaisi ne jalkaansa. Jos on pakko lähettää jotain niin lähettäisivät vaikka pöytäliinan, siitä saisi hyviä öljyrättejä tai olisivat sitten lähettämättä yhtään mitään. Enemmän jätettä kuin hyötyä sanon minä. Taidankin tilata sieltä kuusituhatta neliötä verhokangasta ja katsoa millaisessa paketissa se tulee vai poistetaanko minut asiakaslistoilta. Veikkaan jälkimmäistä, kerran se on ollut todennäköisesti lähellä kun pistin menemään asiakaspalautuksena yhdet verhot ja kun paketoin ne, niin siihen verhojen päälle jätin lapun että ei näissä mitään vikaa ole ja voitte lähettää ne tulemaan takaisin meikäläiselle kunhan kerrotte kummin päin nämä tulee? No verhoissa oli aivan selkeä kukkakuvio ja muutenkin normaalit verhot, minulla vaan ei sattunut olemaan sillä kohtaa mitään tekemistä enkä viitsinyt joutenkaan olla. No niin, nyt on ”Teuvo Tuliperse” – päivitys saatu valmiiksi ja on aika toivottaa teille oikein hyvää lauantaita, te rakkaat Luostarin asukit ja muut matkaajat.

Ps. Olkaa oikeesti varovaisia kun saunotte, siinä tapahtuu sekunnin murto – osassa paljon pahaa jos ei pidä varaansa.


26 kommenttia:

 1. Eheheeh, juuri tällaisten syiden vuoksi minä en sauno! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, taidan jättää hetkeksi aikaa kans..

   Poista
  2. Minä taas innostuin ja laitoin heti saunan lämpiämään.

   Poista
  3. Outsa, sinähän taidat olla synnynnäinen masokisti ;D

   Poista
 2. Muistan pentuna kun faijalla komeili pitkään yhden 'työkokouksen' jälkeen toisessa kannikassa "oleH". Taisi olla sillä kertaa epsanjalaisia vieraita käymässä. ;)

  VastaaPoista
 3. Se on aina ollut tuo viina ja sauna niitä suomalaisten perisyntejä - kaikki on mahdollista :)

  VastaaPoista
 4. Piristit päivääni, kiitos! (Toisen ahdingolla on niin makea hekumoitsea.)

  Teidän sauna kuulostaa olevan samaan kaliiperia kooltaan kuin meidän. Aikas on tukalat tunnelmat, kun kolme vääntäytyy lauteille ja yksi haluaa kuumempaa, yksi kylmempää ja kolmas toimii erotuomarina. Onneksi on kaide, muuten vois käydä kalpaten!

  VastaaPoista
 5. Kyllä, nämä rivareiden saunat ovat lähinnä loukkaus kun saunasta sanan varsinaisessa merkityksessä puhutaan. Täytyy myös laittaa se puuttuva sivukaiteen pätkä, ei enää yhtään kolhuja tähän kroppaan ;)

  VastaaPoista
 6. :DDDDD Jollen olisi treenannut alan ammattilaisena (täsmennyksenä: siis urologisena hoitsuna, ettei tule vääriä käsityksiä) lantionpohjalihaksia huippukuntoon, pissit olis housuun lorahtaneet. En mä tietenkään sun onnettomuudelle nauranut, vaan tavalle kertoa siitä. Miten olet selvinnyt hengissä tai pahasti vammautumatta näinkin pitkälle? No, Flamazinea pintaan, niin pylly paraneee jopa alkuperäistä paremmaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elä naura, ei ollut kuule kivaa kun käry muistutti jenkkien barbaque - partyja. Tarpeeksi kun vituttaa niin ei oikein enää mikään tunnu ja kai sitä sen takia on elävien kirjoissa. Kiitti Flamazine - vinkistä, luonnollisestihan sitä ei tuosta meidän siirtomaakaupasta saa ja pitkospuut sivistykseen avataan vasta maanantai aamuna, joten siihen asti hanurini hehkukoon ja tuokoon valoa ja lämpöä tähän syksyn pimeyteen. (Ei vaan, oikeesti koko perse on aika arka) ;D

   Poista
  2. Hittolainen, Flamazine taitaakin olla reseptilääke. Nyt aion tehdä Outsat eli saunaan ja parit jääkylmät pirskahtelevat sen jälkeen. On niin kova viikko ollut Luostarissa. Lämpöisiä ajatuksia lähetän vai olisko parempi viilentäviä sinne päin <3 Ota ny jotain särkylääkettä, ettei koko iltaa tarvi kärvistellä.

   Poista
  3. Kiitos viilentäviä ;) ja nautihan pirskahtelevistasi äläkä kaada koko kirjahyllyä.. minä siirryn särkylääkkeiden pariin sitten kohta :)

   Poista
 7. Ai sitä varten se rima on siinä saunan sisäänkäynnin kohdalla... Jos on.

  Ps. Olipa hurmaava ensitutustuminen Pepposeen, taidan jäädä linjoille.

  VastaaPoista
 8. Jep, juurikin sitä varten ja se just puuttuu, lauteiden edessä kyllä on kaide. Tervetulemast vaan Ninka, kuten huomaat niin meno ei täällä ole sieltä kaikkein tasapainoisimmasta päästä ;) (Totuus on näes tarua ihmeellisempi..)

  VastaaPoista
 9. Pahoittelen mutta nyt on ihan pakko, tämä välähti elävästi mieleeni. http://www.youtube.com/watch?v=zgWsW4pdX5o&feature=related

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D :D :D :D Ai jumalaisee että nauroin, Santa Lucia.. mistä sä tämänkin olet löytänyt? :D :D Ihan pimee (eli tänne sopiva) biisi ja tuo sanoitus kyllä oli vertaansa vailla ;D Kiitos, tämä täytyy arkistoida aivan ehdottomasti!

   Poista
  2. Tuon piisin nimi on jäänyt mieleen jonkun ikivanhan Suosikin Pokorecordsin mainoksesta. Ihmettelin siinä että miten noin kristillisen näköisten nuorten naisten ohessa on tuollainen ilmaus.

   Poista
  3. ;D Niinpä,miten noin kiltin näköiset tyttäret voivatkin suoltaa tuollaista tekstiä..

   Poista
 10. Ai perkele!
  Siis meillä on samanlainen löylykiulu. Vittumainen vekotin, se muoviosa putoaa aina väärään paikkaan, mutta laiskuuttani en ole jaksanut uutta hommata.

  Ja mä olen kerran polttanut perskannikan niin kipeästi kiukaassa ettei mitään määrää.
  Hommaa nyt kuule niitä palovammasiteitä eli rasvataitoksia. Ja vaihtelet ahkeraan. Kyllä se siitä, pikkuhiljaa... Tosi ikävää.
  Muistan tämän kun lämmitän saunan, huomenna. Mutta meillä onkin se kaide, joka estää perseen kärventymisen. ;)

  VastaaPoista
 11. Kyllä se löylykiulu saa luvan lähteä, vaikka oma mokahan toi oli. Ei ole tällä hetkellä mitään rasvaa mutta eiköhän se siitä kun noita nappeja joutuu vetelemään muutoinkin. En tiedä miksi se pätkä on siitä jätetty pois, ei sekään voi olla oikein syynä kun käyttökytkimet ovat sillä puolella (eli oven vieressä) koska ne ovat kiukaan alaosassa joten kyllä siihen ylemmäs olisi sen kaiteen voinut laittaa. Rustaan siihen kaiteen jahka tästä kuntoudun.

  VastaaPoista
 12. Hihi, sulla on kirjoittamisen taito hallussa, ihan sieluni silmin näin nuo tapahtumat :D Mutta ihminen on luonnostaan vahingoniloinen, ja siiskin pääkopassa juoksi aika huvittavat kuvat :D Mutta, parempia saunomishetkiä toivottelen ja pikaista paranemista ahterille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aaamu, kyllähän se niin on ollut kautta aikain että vahingonilo on se paras ilo, joka toista väittää on kerettiläinen ;D
   Täytyy koittaa hillitä itsensä ja ottaa hieman rauhallisemmin vastaisuudessa ;)

   Poista
 13. Onneksi ei edes ole saunaa, huhuh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä nyt, onhan se ihan hyvä oikein käytettynä.

   Poista
 14. Vahvistat kovasti uskoani että saunat on turhia ja vaarallisia kapistuksia. :P Ja hyi, Ellos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saunat eivät ole turhia ja vaarallisia - vain niiden lääkehuuruissa käyttäminen. Ei pitäisi saunoa kun silmät ovat tabujen jälkeen siinä kunnossa että sunnuntaina näkee molemmat keskiviikot. Samaa mieltä kuitenkin Elloksesta, se on itsestään perkeleestä koko laitos ;D

   Poista

Rienaustasi arvostetaan joten ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...