maanantai 26. marraskuuta 2012

Suomen kuivin mies kisa ja se perkeleellinen valmistautuminen


Viime yönä istuin kuusi tuntia saunassa, kehoni ympärillä oli neljä takavuosilta tuttua sauna-belt:iä ja rouskuttelin 1322 grammaa erilaisia nesteenpoistolääkkeitä. Kaikki tämä kietoutuneena yhdeksään rullaan Elmu-kelmua. Miksikö? Minulla on kolme sähköpostiosoitetta ja se yksi jää jostain syystä vähemmälle huomiolle. Eilen kuitenkin siivosin kaikki postit ja voi sitä riemun päivää kun huomasin tänne vähemmän käytettyyn osoitteeseen tulleen kutsun. Ei sen enempää eikä vähempää kuin kutsu Suomen kuivin mies – kisaan. Minuthan on jo kansallisellakin tasolla tunnustettu aivan saatanan kuivaksi jätkäksi ja nyt halutaan sitten katsoa että kuka narisee pahiten ja kenestä ei irtoa hikitippaakaan. Mukana tuli myös osanottajalista ja eri lajien esittely sekä pisteytyslaskentaa selventävä kaavio.

Olivat heittäneet minut ikämiesten sarjaan ja se asettaa riman todella korkealle. Ei ollut kuulemma sarjaan 45 ja siitä ylöpäin ilmoittautunut yhtään rusinaa ja tästä syystä sain siirron alan todellisten mestareiden porukkaan. Paha paha paha juttu. Ikämies sarjassa on viisi ukkoa meikäläisen lisäksi, toinen toistaan kovempia sissejä. Länsirannikolta tulee vanha kalastaja Göran, tuo kuolleen meren kääröä muistuttava perkele. Äijä on niin merituulien ja vittumaisten kelien ahavoittama että minullakin on toisinaan vaikeuksia paikallistaa mistä se suu alkaa ja mihin se loppuu, pelkkää uurretta koko gubbe. Olemme tavanneet pari kertaa aina kesäisin järjestettävässä ”Johan on perkele jos hikitipan näet” – seminaarissa, se järjestetään Porvoon kauniissa ja merellisissä maisemissa. Pohjoisesta tulee kaksi patua, Temu ja Johan. Temu on lempinimi, en viitsi paljastaa ukkelin oikeaa nimeä sillä hän on todellinen kuuluisuus. Miltei aiheutti Afrikan reisullaan kansainvälisen konfliktin kun meni vittuilemaan jollekin tärkeälle ja kansainvälisissä tehtävissä toimivalle heimopäällikölle. Oli jossain kokouksessa näet pyytänyt että heimopäällikkö vaihtaisi paikkaa koska haisee aivan helvetisti hielle. Mainittakoon että ko. heimopäällikön elopaino on 24 kiloa vaikka miehellä on mittaa 204 (masai) joten ei sitä hikoiltavaa nestettä nyt niin mainittavasti ole. Kova luu on myös Johan, nuorempana hänet nähtiin taivaalla lentelemässä jonne hänet oli kiskaissut pinta-alaltaan A4:sen kokoinen leija. Melko kuiva käpy jo pienestä pitäen. Kuusamon paikkeilta tulee eräs Tompsa, itsensä ruttuun hiihtänyt entinen rajavartija. Tuntee myös lempinimen SunMaid, tuota rusina vittuilua jaetaan aika viljalti meidän vähä nesteisten piireissä. Pahin vastustajani tulee kuitenkin Ylämyllyltä, se on paikka erään kaupungin kupeessa ja uskoisin että muutamat teistä saattavat tietääkin tuon paikan. Hieno paikka ja mukavia ihmisiä, siellä tuli aikoinaan käytyä ihastelemassa erästä mäntyä joka on on ollut innoittajana taiteilijalle, tämä mänty nähtiin vanhan valuuttamme viisikymmen (vai oliko se kakskyt?) pennisen takana. Olin syvästi rakastunut erääseen naiseen ja hänen heimonsa oli sieltä kotoisin. Järjettömän puheliasta ja sydämellistä porukkaa, tosin aivan saatanan kilpailuhenkistä ja periksiantamatonta. Tästä syystä kavahdan Ihmemiestä, tuota aavikon hiekan ja pergamentin risteytystä. Oikeaa nimeä en kerro sillä hän on erittäin tunnettu kaivon katsomisen jalossa ammatissa. Hän on niin kuiva patu ettei hän tarvitse mitään pajunvitsaa kaivon paikkaa katsoessaan, vaan vesisuonet kääntyvät ylöspäin ja tuo arvokas neste jopa nousee maanpintaan asti hänen mielettömän kuivan ihonsa houkuttelemana. Tästä nimenomaisesta syystä häntä kutsutaan Ihmemieheksi, ääriuskovaisten siipi on verrannut ukkelia myös siihen aikoinaan vaikuttaneeseen Länsirannan miehen apuriin joka sai vedet taittumaan eräässä joessa, suuttuttaen samalla useita paikallisia kalastusosuuskuntia vituksi menneiden verkkojen takia.

Kovaa on porukka ja kisaan on syytä valmistautua huolella, varsinkin nyt kun Ihmemieskin on ilmoittaunut. Hän ei yleensä kierrä näitä kisoja koska ei kiireiltään ehdi, ei vaikka hennerillä on ikää 94 vuotta joten luulisi hänen jo vähän toppuuttelevan tekemisiään. Ei tämä Ylämyllyn porukka, ne painaa duunia hautaan asti ja isolla volyymilla. Sain siitä esimakua kun olin ensimmäistä kertaa anoppilassa ja silloisen naiseni äiti teki karjalanpiirakoita. Taivaallisen hyviä mutta miksi niitä tehtiin 92 pellillistä? Minutkin pakotettiin syömään kaksi pellillistä, saatesanoina että koitahan nahka imuroida jotta jouluksi joksikin tulet. Voi perkele mutta olin minä täysi. Koskaan en ole nähnyt niin mukavaa porukkaa enkä niin vittumaisia mäyräkoiria, ei ole kuulkaa helppo jäystää 67 karjalanpiirakkaa kun ärisevä mäyräkoira roikkuu sääriluussa kiinni. Kunnioitukseni näillä selkosilla asuvia ihmisiä kohtaan on niin kova, että vielä tänäkin päivänä otan lakin pois päästäni lähestyessä tätä ahkerien ihmisten asuttamaa seutua. Merkittävä seikka sillä nämä piirakka – ja puremistapahtumat kirjattiin aikakirjoihin joskus 90-luvun alkupuolella.

Okei, sitten lajeihin:

 1. Saunominen
  Saunomisessa kilpailijat istuvat yksinkertaisesti löylyssä ja sitä mukaa kun hikikarpaloita esiintyy, kilpailija tippuu pois muiden kilpailijoiden rienatessa tippunutta yleensä erite hemmoksi tai voihappo-väinöksi.

 1. Vappupallot
  Tässä osiossa kilpailjoiden käteen annetaan heliumpalloja ja sitten kun sandaalit irtoavat maasta, lasketaan pallojen määrä. Luonnollisesti eniten palloja vaatinut on surkein jne. Tämä laji on Johanin suvereenisti hallitsema, ei häntä turhaan tituleerata tuulen viemäksi.

     3.Kirjevaaka
        Joka ainoa ukko punnitaan kirjevaa'alla ja jos skaala ei riitä eli          joudutaan turvautumaan ns. normivaakaan, sakkopisteitä tulee ja reilusti. Veikkaanpa että Kuusamon mies on kova luu tässä lajissa.

     4.Halkeamat ja uurteet
Suurehko joukko paleontologeja laskee kaikki ihon kuivumisesta aiheutuneet halkeamat ja joka perkeleen jurmun mikä kroppaa koristaa. Mitä enemmän on äijään railoja paukahdellut, sen kovemmat ovat pisteet. Länsirannikon Göran on vahvoilla eikä ihme että hänet tunnetaan seitsemän persvaon herrana, sen verran on uurteita istumalihaksissa.

     5.Kosteusvoiteet
Paikalla ovat kaikki maailman johtavien merkkien edustajat. Näissä kisoissa on aina kansainvälinen meiniki ja naisia on katsojina paljon, ne ovat tulleet Yves Rocher:in ja muiden tatinan valmistajien houkuttelemina. On kojua ja tuote-esittelyä, kaikki kehuvat omia rasvojaan ja niitä kuorintavoiteitaan. Ukkojen kanssa aina naureskellaan että kuinka muijat hassaavat rahansa, nauhahiomakoneellahan homma hoituu. Mehän emme varsinaisesti käy suihkussa, minullakin on kotona pieni hiekkapuhalluskaappi jolla surautan isommat paskat pois aina työpäivän jälkeen. No, tässä osiossa tutkitaan kosteusvoiteiden imeytymistä eikä tässä lajissa ole vielä koskaan ollut voittajaa, eihän nuo humpuukimönjät meihin uppoa.

 1. Äänimaailma
  Tässä lajissa ukko laitetaan kulkemaan ison pellon poikki ja laitamilla olevat herkät mikrofonit rekisteröivät joka saatanan narahduksen mikä ukon ihosta lähtee. Plussaa on aina jos kesken kävelyn paukahtaa uusi railoa ihoon, sillä irtoaa melko varmasti lajivoitto.

Tässä oli tämänvuotiset lajit, ne eivät ole joka vuosi samanlaiset sillä haastavampia lajeja kehitellään koko ajan. Onneksi kisat ovat vasta tammikuun alkupuolella ja tässä on aikaa treenata vielä puolitoista kuukautta ennen kisoja. Josko saisin viime vuoden kolmossijan nostettua tänä vuonna pykälän tai peräti kaksi, se olisi hieno juttu ja saisin nimeni Hall of Papyrys:iin, tuonne kaikkien kuivien käpyjen tavoittelemalle listalle. Helppoa treenaaminen ei ole, asun käytännöllisesti katsoen saunassa ja ruokavaliona on pelkkä tee ja puolalainen jogurtti. Semmoista tälle aamulle, teille kaikkea hyvää näin viikon alkuun, te rakkaat Luostarin asukit ja muut matkaajat.

40 kommenttia:

 1. Ei kannata sitten liikuksia ulkonakaan, siellä on kosteusprosentti niin hurja, että kapillaari-ilmiö vetää sateen sun sisään heti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta turiset, nyt on niin karmea sumu täällä korvessa ettei ulos mitään asiaa. Hyvä huomio sinulta muuten, olisin voinut epähuomiossa lähteä kirmailemaan mutta onneksi varoitit ;)

   Poista
 2. Onnea treenaukseen. Nyt kun sinusta tuli vihdoin teen juoja ;), suosittelen nepalilaista Darjeeling -teetä. Se on maailman kallein teelaatu, mutta on taatusti hintansa väärti. Puristaa viimeisetkin nestetipat treenatusta kropastasi ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rakas, kyllä pitää treenata jos mielii voittaa. Jessus sentään, jaa maailman kalleinta? No kai sitä viikon tilillä edes pari kupillista saa, pakkohan sitä on maistaa jos se kerran on noin tehokasta ;D

   Poista
  2. Teidän palkoilla kyllä saa, meikäläisen palkalla hädin tuskin yhden kupposen kuussa ;)

   Poista
  3. Kyllähän se suloinen noitani on juuri päin vastoin :D

   Poista
 3. Onnea vaan kisaan valmistautumiseen! Laji tuntuu aika rankalta, joten on syytä varoa ylikuntoa eli ylikuivumista;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, rankka laji ja siinä on todellakin ylikuivumisen vaara jo treenausvaiheessa ;D

   Poista
 4. Tuntemattoman Sotilaan alkuperäisversion nähnyt on samalla nähnyt Ylämyllyn Paloaukean. Siellä kuvattiin elokuvan alkukohtaukset.

  Pysy tosiaan sisätiloissa kuten Sanna viisaasti ohjeisti. Ulkoilman kosteus saattaa aikaansaada äkillisen paavopesusieni-ilmiön ja turpoat järkyttävään kondikseen.

  Tuttavakaveri valmistautuu nykyisin joihinkin fitnesskisoihin ja mittaa joka hemmetin siemenkin jonka kitaansa pistää kirjevaakalla. Pelottavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen nähnyt alkuperäisversion, mutten tiennyt että ko. paikka on Ylämyllyllä eli kiitos tiedosta. Siinä ex-vaimon kodin lähellä on se mänty jota tarkoitin, hienoa seutua.
   Näen jo sieluni silmin Paavon näköisenä, jessus sentään mikä mielikuva ;)
   Se on tiukkaa taistoa noissa kisoissa, samoin kuin bodareillakin. Se mättö millä ne palkitsee itsensä kisan jälkeen ei ole enää niin kivaa katseltavaa - syövät kuin hullut ;D

   Poista
 5. Kunhan tajuat lähteä sieltä saunasta ennen kuin näytät poksahtaneelta grillimakkaralta, kuten se yksi idiootti. Muuhun en puutu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle ei käy niin vaan pikemminkin näytän ranskanperunalta joka on unohtunut uuniin, ts. sangen rapea ukko astelee löylyistä pois :)

   Poista
  2. Juuri näin rakkaani - juuri näin :DD

   Poista
  3. Vastasin sulle jo aikoja sitten ja nyt se on häipynyt pois, WTF?
   Joka tapauksessa vastakseni kuului: Juuri näin rakkaani - juuri naäin :D

   Poista
  4. No mitä vittua? Nyt se edellinenkin vastaukseni ilmestyi näkyviin! Nyt sitten kaikki riviin, kuka perkele leikkii mustan magian kanssa täällä Luostarissa?! Ärhh! ;D

   Poista
  5. Se tuli toi sama musta magia myös aakkostarinoihin. Ensin vastasin muutamaan kommenttiin ja sitten pof ne olikin poissa. Onneksi tulivat takaisin ennen kuin hyppäsin parvekkeelta. ;D

   Poista
  6. Mitäs manasit niistä noidista ja demoneista :P

   Poista
  7. Neo: Tämä on blogger tuntuu välillä elävän omaa elämäänsä ja veikkaanpa että tuossa välissämme olevalla naisella on sormensa pelissä, vai mitä Puskis? ;P

   Poista
  8. Juurikin sinulla rakas päänsekoittaja ;)

   Poista
 6. Joo, mä sain kutsun samaa kisaa. Turhaan tuut, tai turhaan tulee kukaan muukaa. Mä oon niin kuiva käppänä, ettei mussa oo nestettä ku päässä ja seki on kusta... ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saatana, no nyt sitä haastetta on! Sinäkin Brutukseni päätit sitten osallistua - voi vehviläinen mutta siinä sitten kaksi kusipäätä ottaa mittaa toisistaan ;DD

   Poista
  2. *Nauraa niin ettei pysty kommentoimaa*

   Poista
  3. Toi kommentti kahdesta kusipäästä ei sitten ollut loukkaus teikäläistä kohtaan ja näytät tajunneenkin jo pointin.. siitä tulee saatanallinen kisa :D
   Ps. Hemmetin ukko, kaikkeen sinä yllytätkin, kävin äsken teikäläisen tykönä ja näin sen alaston totuus - haasteen. Se sitten pukkaa Apotin persettä näytön täydeltä heti aamusta, vieläpä teipattua sellaista ;D

   Poista
  4. Onneksi luin varoituksen, että tiedän töissä aamukahvitellessani varoa :)

   Poista
  5. No mutta Puskis, eihän siinä somassa pepussa nyt mitään varomista ole ;D

   Poista
 7. Onkohan naisille... rasvaisin nainen-kisä mitäh...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JOS on, niin missä voi ilmoittautua??

   Terveisin,
   nimimerkki 'varma voitto'

   Poista
  2. Outsa; naisille on liukkain...kieli, niinhän se oli ;D

   Rantis; osallistua voi tuohon liukkain - kisaan siellä missä meidänkin kisa on ;)

   Poista
 8. Ai katos Tompsa on päässyt kisailemaan! Tuttu äijä nääs...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnet Tompsan? Meillähän sitten riittää juttua jatkossakin ;)

   Poista
  2. Joo joo, tuttua seutua ja silleen. Kyllä hiihtäminen pistää vähän itse kunkin kuivaksi, jos sitä liikaa harrastaa. Tuntuu olevan joku paikkakunnan tapa, että riuhdotaan itsensä lähestulkoon hengiltä joko marjametässä, metsähommissa tai juuri hiihtäessä. Mikä lie jänkhäläisten pakkotoimintoklubi kyseessä...

   Poista
 9. Muistakaa antaa kusinäyte ennen kisaa!

  VastaaPoista
 10. Huh, aikkas hurjia juttuja - kuvista puhumattakaan - täällä Luostarissa, jostapa syystä tämmönen vanha vakava siveydensipuli ei tohdi lukijaksi kirjautua. Mutta piti kuitenkin piipahtaa äimistelemään, että mistä tätä helkkarin hauskaa tekstiä oikein tulee? Tai siis kusta? --- Heh, ei tarvii vastata, halusin tosiaan vaan kehua kun siihen kerta on aihetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta Menna, eihän täällä nyt mitään siveellisyyttä loukkaavaa ole ;)
   No eipä se mitään vaikka et kirjaudukaan, niitä on muitakin jotka ovat saman päätöksen tehneet mutta voikos teikäläisen blogiin johtavan linkin laittaa tuohon Luostarin seinälle?

   Poista
  2. Varsinkin kun lukijakunnassa on ihan järkeviä ihmisiä ja kirjojen ystäviä.

   Poista
 11. Peppone, tosi ystävällistä, mutta kuule meikäläisen blogi ei tasan varmana kiinnosta samoja ihmisiä kuin tämä teikäläisen blogi. Pääasiallinen aihepiiri kun on kuivakka kuin tämän postauksesi ydin - etenkin nykyään, kun menin poistamaan sieltä ne ainoat kaksi jotenkuten huumorpitoista osiota ja jättäydyin tarkoituksella (meidän) keski-ikäisten naisten infopisteeksi sekä murheellisten laulujen laulajaksi. Kiitos kuitenkin ajatuksesta!

  (JOS saan pystyyn toisenkin blogin, ihan erilaisen, niin sitten tulen oikein anelemaan sitä linkitystä. Polvillani, jos pakko. ;)

  VastaaPoista

Rienaustasi arvostetaan joten ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...