keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Alkukantainen lipunnostaja, salkonaan vain vehkeen varsi


Ei puutu kuin nuotio lattialta ja kasa luita ulko-oven edestä, puhumattakaan siitä että urahdellen paukuttelisin eukkoani puunuijalla päähän. Huomasin nimittäin sellaisen tosiseikan ettei ole kovinkaan montaa vuosikymmentä vierähtänyt siitä kun meidän suku laskeutui alas puusta. Olen tarkkaillut itseäni ja käytöstäni näiden päivien aikana ja täytän kaikki helvetin luolamiehen merkit; hiihtelen ympäri tätä koppia lihanpala kädessäni (ei se) eikä vartaloni peittona ole muuta kuin joku saatanan rispaantunut rätti. Silmät harittavat ja aina kun näen ohikulkevalla tiellä liikettä, kurkustani kuuluu kumea murina. Kurkussani oleva kinkunpala näet aiheuttaa korinaa/murinaa muistuttavan äänen kun yritän huutaa muijalle että keitä perkeleitä tuolla hermeettisessä pakkasessa toipparoi. Röyhtäilen ja piereskelen täysin estoitta ja panettaa vallan helvetisti. Tähän tunteeseen ei tuo lämpöä edes takka, velaksi ostetut klapit kun ovat melko märkiä ja niinpä kyyhötän takan suuluukun edessä vehje pystyssä ja kiroan syntymääni.

Ei mene tässä luolassa hyvin, omaan heimooni en ole tänä hiljaisena aikana ollut yhteydessä eikä täällä korvessa näe tähän aikaan muidenkaan heimojen edustajia. Yhden ainoan olen nähnyt kiikuttavan puita luolaansa ja silloinkin heräsi väkivaltaisia mielitekoja, ajattelin kolauttaa äijältä älyn mäelle ja nyysiä ne klapit jos ne vaikka sattuisivat olemaan kuivempia. Ruokaa on kyllä luolamme seinässä olevassa viileässä onkalossa jopa niin saatanasti, että se mitä tekee mieli on varmasti siellä perällä ja niinpä joudun tyhjentämään miltei kaikki päästäkseni himoitsemaani eineeseen käsiksi. Asiasta on ollut pari tappeluakin, siinä puunuija kumisi mutta valitettavasti se sattui olemaan eukon kädessä ja minun oli peräännyttävä aina luolan suuaukolle asti, ennenkuin tuo ihmetöppösissään hiihtelevä raivotar herkesi lyömästä. Muutenkin tämä samassa luolassa 24h palloilu luo jännitteitä, katselemme toisiamme kulmien alta ja kommunikointi pelkkää urahtelua. Poikkeuksen tuovat ne hetket kun satumme samalle läskinpalalle sillä silloin on helvetti irti. Naaras kun yrittää anastaa itselleen ne parhaimmat palat ja koittaa siinä samalla jättää minulle kaikki jänteet ja mitä lie möttejä siinä vetoon tapetussa nelijalkaisessa nyt onkaan. Ei muuten onnistu.

Osoitin naaraalleni kiivaita merkkejä halustani pariutua, mikäs sen parempaa ajanviettä kun ulkona on pimeää ja helvetin kylmää. No, levätessään siinä taljoilla tuo kottarainen ilmoitti ykskantaan syöneensä liikaa ja ollen näin kykenemätön moiseen aktiviteettiin. Tätä samaa tekosyytä olen kuunnellut koko joulun, olen jopa tarkkaillut hänen ruokailuaan ja tullut siihen tulokseen että muija puhuu paskaa tai sitten vatsalaukun koon täytyy olla västäräkin vastaavan luokkaa. Tämä on lisännyt ärtymystäni entisestään ja olen purkanut raivoani syömällä muutamia pahvisia joulukoristeita sekä kusemalla yhden sellaisen loimottavan padan sammuksiin. Se oli oikeastaan performanssi ja liekin sihahdus ja peltikipon täyttyminen kuvasti minun elämänliekkini sammumista ja maljani täyttymistä. Tämä poikkitaiteellinen esitykseni huomioitiin, joskin melkoisella viiveellä ja minun epäonnekseni. Voin nimittäin kertoa että -24 asteinen virtsa istuu peltipöntössä melko tiukassa kun sitä irroittaa nakit tönkkönä.

Myöhemmin päädyin niin usein tehokkaaksi havaittuun hiljaiseen mielenosoitukseen ja askartelin pahvista suomen lipun. Siitä tuli komea siniristilippu, toisessa ylä-ja alakulmassa olivat pienet reiät joihin asensin kuminauhat kiinnittämistä varten. Pian olikin lippuseremonian aika; etsin youtubesta Peter Jörgensenin kaunista trumpettimusiikkia, väänsin kahvat kaakkoon ja asetuin selälleni vaimon viereen. Päätäni koristi karvahattu sillä jo armeijassa opettettiin että kunniaa tehdessä ei kättä saa viedä paljaaseen päähän. Niinpä herra Jörgensen veteli trumpetilla niin paljon kuin palkeista lähti, minä kohotin käteni lippaan ja toisella kädellä sujautin lippuni vehkeeni varteen, asettaen sen tarkasti puoliväliin tankoa, suruliputus-asentoon. Hetkeen ei tapahtunut mitään mutta annas olla kun muija käänsi katseensa kirjasta niin johan alkoivat vandaalit rynniä lippuaukiolle (joka muuten oli perkeleen siisti, talkkari oli ajellut sen paljaaksi muutama päivä takaperin. toim.huom.).

Siinä yritettiin väkivalloin riistää lippua salosta, kumihauhat vaan läpsähelivät ja ähellys oli kova sillä on perin hankalaa laittaa kampoihin raivostuneelle anarkistille toinen käsi lipassa.
Taustalla Peter parka koitti pysyä tunnelmassa mukana mutta nuo haikeat törähdykset olivat pahasti riitasoinnussa meneillään olevan törkeän suomenlipun loukkausyrityksen vuoksi. Taas kuminauha läpsähteli aiheuttaen suunnatonta kipua itse salossa sekä paikalla olleessa kunniavartion henkilössä. Tuska oli niin kova että yhdessä vaiheessa näin pelkkiä tähtiä jopa siinä määrin että huomasin pohtivani kahta asiaa; kuka on repinyt kämpästämme katon ja onko nyt ilta? Lippuseremonia päättyi surkeasti ja täydelliseen anarkistien voittoon; Peter sai jonkin kohtauksen sillä hän soitti samaa nuottia vähän vitun nopeasti eikä päässyt eteenpäin kappaleessa vaan nylkytti mollissa soitettavaa D:tä niin että pahaa teki. Lisäksi lippu riistettiin salosta, tuon kovia kärsineen salon varteen ei jäänyt kuin todella pahannäköinen jurmu petrokemiallisen lipputangon narun petettyä ja napsahdettua poikki – neljästäkymmenestä sentistä. Loppukaneettina karvalakki kerran vaan tussahti ja löysi uuden asempaikan lattialta kun anarkisti viimeisteli tekonsa lyömällä lippuvartiossa seissyttä rehtiä rivimiestä. Ei näköjään kunnioiteta enää mitään.

Näin, vietä siinä nyt sitten joulua kun alkukantaiset vietit riivaavat eikä mitään enää kunnioiteta. Onneksi tätä festiä ei ole jäljellä kuin tämä päivä, joskin sekin on vietettävä sisällä kiristyneen pakkastilanteen vuoksi mikä on harmi, minä kun luulin että alkaa lauhtumaan jo päivällä mutta kuulin että vasta illalla tulee se normi puolitoista metriä lunta. Sitähän kun ei juuri ollenkaan, mitä nyt pari viimeistä päivää ollaan kuljettu savuppipun kautta pihalle. Kiitosta vaan tästäkin ilosta, se tietää sitä että täällä helvetin korvessa kaikki tiet ovat yhtä liejua syyskuun lopulle jolloin ne jo sitten jäätyvätkin uudestaan. Jieeeii! Jos huomenna ei kuulu mitään, ovat luolamiehen vaistot vieneet minut lopullisesti sen viimeisen rajan yli ja olen siirtynyt asumaan kylää ympäröivään erämaahan. Toivotan teille kuitenkin antoisaa päivää, te rakkaat Luostarin asukkaat ja muut matkaajat.

Ps. Nyt muuten on se hetki kun kannattaa himmata sitä juomista, muuten se on kohta taas laulun puolella ja huomisesta tulee perin ankea.

24 kommenttia:

 1. Tuo viimeinen olisi ehkä, siis ehkä, kannattanut jättää tekemättä! Ymmärrän västisvaimoasi varsin hyvin, jos luolamies-Peppis tallustelee ympäriinsä ja... niin... *huokaus* Miehet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei se nyt aina miehissä voi olla vika, naisethan ne tässäkin tapauksessa riiheävät. ;)

   Poista
 2. Meillä on myös joulun takia pientä mökkihöperyyttä liikenteessä! Tämä täti vuotaa kuin kuolleiden virtaus (kyllä, alapäästä) ja se on tunnetusti melko... hormonipainotteista aikaa. Juoksentelen siis pelkät paskaiset verkkarit jalassa ja tukka takussa ja mölisen hapuillessani kaljatölkkejä. Syytän täysin kaamosta!

  Pitäisikö keksiä jokin salajuoni, miten saisit harjoteltua lasten tekemistä vaimosi kanssa? Olen kuullut, että miehet sekoavat helposti tarpeeksi pitkän kuivan kauden jälkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sinua ja sinun putouksiasi! :O Kaipa tämä kaamos vaikuttaa teihin tuollakin tavoin, mene ja tiedä kun olette niin omalaaituista porukkaa...;)
   Kyllä tässä on kuule jos jonkinlaisia salaliittoteorioita väsätty mutta ne perkeleet kun eivät ota tuulta siipiensä alle. ;D

   Poista
  2. Voit yrittää vielä käyttää hyväksesi tuota jo Sannan sanomaa, että parin päivän päästä sänki pistelee, joten kokeileppa nyt kun kerrankin näyttää isolta! ...tai siis niin. Tai sitten olisit sen verran edes juhlinut joulua, että olisit ostanut akalle hierontalahjakortin, pitsiset alusvaatteet ja seksileluja. Kyllä. Pakkohan noita kaikkia on käyttää, ettei mene rahaa hukkaan! Itse kirjoitin myös käsin pahvikorttiin, että "tällä kortilla voi lunastaa yhden(1) suihinoton klo 12-05 Karmin hereilläoloaikana", toimii!

   Poista
  3. Viimeinen lause mykisti, miksi mulle ei ole kukaan aiemmin kertonut tuollaisia lahjavinkkejä joista olisin voinut eukolle vihjata... kyllä tää on sitten epäreilua..

   Poista
 3. Sitä lumipaljoutta odotellaan täälläkin lapiot tanassa. Minä en kyllä ulos ole menossa, mutta muut. Mies jo puhui jotain katon lapioinnista ja nuoriso hyppi riemusta.

  Salkoasiaan sanoisin, että sen suruliputuksen olisin halunnut nähdä. Luultavasti olisit joutunut tekohengittämään minua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kyllä tuo lumentulo saisi riittää vaikka ahneuksissani ajattelenkin niitä taaloja mitä saa kattojen putsaamisesta ja
   se suruliputus oli kyllä nimensä veroinen; pelkkää tuskaa ja surua täynnä ;D

   Poista
  2. Ainoa, mitä en tajua, on tuo karvattomuus. Minusta karvainen mies on parasta, mitä karvaisempi sen ihanampi ;)

   Poista
  3. No vankkumattomana oraaliseksin kannattajana pidän siitä mitä sileämpi nainen on ja siksipä (asiaa tiedusteltuani) pidän omankin tonttini ajeltuna. Makuasia tietysti, mutta minä imeskelin tumppua kakarana ihan tarpeeksi ja aina oli niitä saatanan karvoja suussa ;D

   Poista
 4. Tämä ei nyt varmaan lohduta yhtään, mutta täällä ei edes näkynyt puolialasti kekkuloivia luolamiehiä puhumattakaan suruliputuksesta. Ei sinulta ainakaan yritystä puuttunut. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä olet Neo taas ollut liian ronkeli, ne MIK-vaatimuset ovat niin kovat, toisaalta hyvä niin koska se karsii kaiken epäkelvon aineksen pois. Köyhän on Neo rakas pakko yrittää...;)

   Poista
  2. Mä mitään liian ronkeli ole. Mulle on lapsesta asti hoettu, että hyvää kannattaa odottaa ja nyt mä sit odotan sitä vieläkin. MIK on ihan varmasti olemassa. Saatan ehkä luopua sentään siitä vaatimuksesta, että sen pitää tulla hakemaan mut kotoa. Jos vaikka kävisin tarkistamassa onko sekin mennyt salille sulattelemaan kinkkuja.

   Soisi yrittävän saavan palkkansa. ;)

   Poista
  3. Kyllä yrittävä saa aina palkkansa joten salille vaan, ties minkälaista postausta pääsemme lukemaan...;)

   Poista
 5. Sitkeästi ainakin olet yrittänyt;)
  Pakkaskausi saisi kyllä hellittää, aamulla oli -24 C. Niskat on jumissa sohvalla makaamisesta ja kädet puutuneet kirjan pitämisestä.
  Mies kysyi tänä aamuna, että onko taloudessa muuta syötävää kuin kinkkua. Voi helv.. teitä miehiä. Itse hän oli jo marraskuusta saakka huolehtinut, että varmaan ostetaan ISO kinkku. Nyt jo kolmantena päivänä kyllästyy...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä oli aamulla -22 astetta ja nyt on pakkanen tippunut reilun tunnin kuluessa seitsemän astetta eli lunta on luvassa :/
   No eihän se ole sen ison kinkun vika, vaan siinä että te naiset teette niin hemmetin hyviä ruokia jotka tulee syötyä niin tarkkaan ettei jäljelle jää kuin kinkku. Itse saan loppukinkun menemään kun leivon toisella kädellä naamaani suklaata. Röyh!

   Poista
 6. Seisot siinä jääkaapin eessä, ettei vaimo pääse syömään ennenkuin on hoitanut hommansa. Kohta taas sänki pistelee ikävästi, jos se ei käytä tilaisuutta hyväkseen.

  Täällä joku kahjo lenkkeili tuossa kelissä... kaikenlaisia kylähulluja!

  Ja joo, tänään on SE päivä, mutta ei sitä vielä oo huomannu. Ja mie ku en oo syönykään tänään kauheasti... juonut senkin edestä, tosin vain kahvia. Meni siinä jokunen kärvähtäny piparkakkukin kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saamari, tuohan on hyvä idea! Vaimo kuurille kunnes...olet sinä viisas ihminen - kiitosta vaan ;D
   Lennkeilijät ovat aivan oma kansansa, varsinkin kun sitä kuntoilupuolta voisi hoitaa toisinkin. Siispä, sun täytyy huomauttaa sille yhdelle tai tehdä muuten tiettäväksi että nyt olis iloa arjen harmauteen ;DD

   Poista
 7. Vietä vähemmän aikaa netissä ja enempi vaimon kanssa. Silittele ja höpöttele hauskoja. Ole edes kuuntelevinasi. Nainen lämpiää korvien välistä ekana. Loppu on sitten ihan yksinkertaista.

  Pakkanen alkaa hiljalleen himmailla, uudeksi vuodeksi luvassa suojakelejä.

  Tänään en tee mitään. Olen ollut keittiöpalveluksessa monta päivää, joten nyt riitti. Tänään ei tule vieraitakaan. Joululaulut vaietkoon ja Hevi herätköön.

  VastaaPoista
 8. Itse asiassa olen hyvin vähän aikaa netissä, toki vapaapäivinäni enemmän kuin ne kaksi tuntia (puolitoista aamulla ennen töihin menoa) arkena. Tottapa tuokin että korvien välistä, kiirehtimällä ei tule mitään eikä tietysti kuuluisikaan koska rakastelun pitäisi olla kiireetön ja herkkä tapahtuma. Joskin loppua kohden meno äityy usein sangen eläimelliseksi mutta minkäs teet kun vietit vie...
  Pakkanen helittää mutta sitten saamme taas tuota helvetin lunta taivaan täydeltä ja se ei ole hyvä juttu. Nauti loppujoulusta ja väännä kahvat kaakkoon sillä Hevi on aina hyvää ellei peräti kuolematonta!

  VastaaPoista
 9. Noinkohan sitä sitten kasvetaan pikku hiljaa erilleen vai mitä se naistenlehtien erohöpinä tarkoittaa... jaa jaa tulee omat aviovuodet mieleen. Toista se on nyt sinkkuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tässä mitään eroon kasveta, nämä ovat vaan näitä aika ajoin esiintyviä (jää)kausia.

   Poista
 10. No jopas on taas animaalista actionia, silmämunat krampissa (sorry ontuva kielikuva) yritin lukea ja visioida ja vielä älytäkin.
  Elämä on ainaista taistelua. Päivällä leivästä, yöllä lihasta.

  Minnuu niin pisti ahistamaan laiskottelu, että pakkasin siskolikan autoon ja kurvattiin treenille. Vetäisin raskaimman jalkajumpan ikinä enkä ehkä kykene huomenna kävelemään. Lenkille ei pysty.

  Rohkeneeko tässä toivottaa että "nupit kaakkoon", sulla on kummiskin väärä nuppi käpälässä.
  Leppoisaa illanjatkoa :D

  VastaaPoista
 11. Älä nyt nyrjäytä itseäsi hyvä nainen noilla tempuillasi vaikka onhan tosta jalaktreenistä se hyöty että saat luvan kanssa laiskotella. Hitto noita sun puheita, minäkö muka väärä nuppi kourassa....;D
  Niin ja kiitos, illanjatkoja eli nyt hyvää huomenta vaan sullekin.

  VastaaPoista

Rienaustasi arvostetaan joten ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...