tiistai 25. joulukuuta 2012

Meissä kaikissa asuu pieni prätkäjengiläinen - selkeä yhteys Joulupukkiin sekä pelastakaa Pohjanmaalaiset (no more läskinkäristystä)


Joulupukki on prätkäjengien esikuva. Tämä järkyttävä ja maailmanlaajuinen asia selvisi viime yönä kun tutkin joulun syvintä olemusta. Totuus on ollut koko ajan silmiemme edessä emmekä ole sitä nähneet tai halunneet nähdä. Monet vanhemmat ihmettelevät maailman menoa ja sitä, että miksi heidän lapsestaan tuli jengiläinen vaikka ovat takoneet tätä elämäntapaa jälkikasvunsa kalloon jo kehtoikäisestä asti. Jouluun ja joulupukkiin liittyy olennaisesti lyhenne MC, Merry Christmas. Tätä samaa tunnustahan jokainen prätkäjengi käyttää etuliitteenä. Voidaan siis sanoa että näitä satojatuhansia ihmisiä on vainottu turhaan, hehän haluavat vain toivottaa hyvää joulua. Sitä ajatusta puoltaa niin monta seikkaa että vastaväitteitä on turha esittää; esim. Pukin ulkoisen statuksen matkiminen jossa hiihdellään ympäri mestoja vallan saatanallinen parta liehuen. Nykyisin kun Destia ja muut kansalliset tieyhtiöt leipovat suolaa tielle siihen malliin ettei poroilla liikkuminen tule kysymykseenkään, on näiden parrattomien veikkojen täytynyt turvautua prätkiin. Tästä syystä heillä ei myöskään ole rekeä jossa lahjat voisivat kulkea mukana ja niinpä lahjasäkit ovat vaihtuneet kuljetuslogistiikan myötä pienempiin. On hivakkaa, pussukkaa ja pussia, nyyttiä etc.

Vanhempien pelotellessa lapsia tontuilla, he tietenkin tarkoittavat prospect- ja muuta ehdokasporukkaa jotka haluavat liittyä tähän joulun toivottajien vitunmoiseen sakkiin. Tämä porukka on todella ahkeraa ja niinpä siinäkin on ajan ja tekniikan myötä tapahtunut melkoinen organisaatiouudistus. Ei enää ole sitä isoa pajaa vaan mieletön määrä pikku pajoja ympäri maailmaa, keskittyen lähinnä kemian- ja kasvien kasvattamisen saralle. Se on se bisnes jolla Pukin johtamat MC-toivottajien organisaatiot rahoittavat toimintansa, varsinaiset lelut eli kovat ja pehmeät paketit saadaan yhteistyökumppaneilta. Nykyisten, perin raihnaisten prospect-tonttujen ei tarvitse raahautua kuin liikkeenharjoittajan luo ja aikansa sitä alumiinista tai puusta valmistettua kävelykeppiään heilutettuaan, he saavat lahjoituksena melko mukavat määrät lahjoja. Pääosin elektroniikkaa ja usein myös koko liikkeen kassan. Liikkeenharjoittajasta tulee myös Merry Christmas-porukan kannattajajäsen ja häneltä käydään kuukausittain keräämässä muodollinen jäsenmaksu joka tänä päivänä on alv:in nousun takia muutamia tuhansia. Tontut ovat erikoistuneet ja homma toimii nousujohteisesti, gramma-periaatteen mukaisesti. Koska organisaatio on iso, se nielee myös paljon rahaa ja tästä syystä nämä tontut myyvät Korvatunturin lunta, yrttejä ja ”toffeeta”, joita näkee esim. uutisissa kun kateelliset tullin miehet ovat vieneet tontuilta koko satsin. Toffee on pakattu usein kirkkaaseen muoviin tai sitten paketit ovat kokonaan ruskean pakkausteipin peittämiä. Kuljetussyistä toffee on leikattu erikokoisiksi levyiksi. Uusimmat ja tyhmimmät tontut eivät saa myydäksen kuin muutamia grammoja ja heitä valvotaan tiukasti. Jonkin aikaa alalla toimineet pääsevät urallaan eteenpäin ja usein he myyvätkin ”heikkejä” (satoja grammoja) ja ylimpänä myyntipuolella on sitten ns. kilomiehet.
Ei ihan äkkiä uskoisi että koko homma ja idea on pöllitty joulupukilta, MC-tunnuksineen päivineen. Pukin hokema Hou-Hou:kin on muutettu ihme Jou-mään-mongerrukseksi. Tosin on nostettava hattua näille parrakkaille veikoille, he ovat nostaneet 4H- ja muun kerhotoiminnan aivan uusiin sfääreihin. Niissä kerhotiloissa kun vierailevat nykyään jopa maamme johtavat politiikot jotka ovat niin pyörällä päästään kaikesta näkemästään, etteivät muista niistä käynneistä mitään. Eivät edes sittenkään vaikka lehdet ovat tulvillaan kuvia joissa nämä eduskunnan pikku lobbarit yrittävät markkinoida salkkuaan perinteisen säkin tilalle. Toisaalta ei ihme kun todella köyhä tonttutyttö istuu sylissä. Hän, joka on niin köyhä ettei hänellä ole yllään kuin verkkosukat ja neljä numeroa liian pieni toppi. On siinä poliitikon kulmahousujen etumus kovilla kun hän tuntee tonttutytön luisevat reidet omiaan vasten.

Toinen juttu minkä huomasin on kansalaistemme aikaansaama perhosvaikutus maamme kiinteistökauppoihin. Tähän on ihan looginen selitys ja se löytyy niistä miljoonista helloista joilla ihmiset käristävät niitä kinkkujaan ja kalkkunoitaan jouluna. Kaikki yhtäaikaa, ainakin melkein sillä parin vuorokauden ajan on sellainen virtapikki valtakunnan verkossa ettei hyvä tosikaan. Voimalaitokset, muuntamot, jännitelinjat ja viimeisimpänä hellat – ne kaikki hehkuvat punaisena. Linnut palavat langoille ja muodostavat näin lisää lämpöä. Kinkun paiston jälkeen tuuletetaan kämppää ja lämpöä karkaa ilmakehään, varastoituen sinne ylimpiin kerroksiin odottamaan osavaa hetkeä ja tullakseen sitten sateena alas. Tämä tapahtuu kevättalvella ja voi niitä jotka lakeuksien halki virtaavien jokien varsilla asuvat. Tulvat ryttääväät talot alajuoksulle jossa ne myydään pilkkahintaan suman purkamiseksi. Olen seurannut jo useamman vuoden asuntokaupan nettimarkkinointia ja siellä vilisee maalis-huhtikuussa tälläisiä ilmoituksia: ”Kaunis, vain kolme kilometriä alavirtaan uinut 120 neliön omakotitalo myydään todella edullisesti. Tule pilkkimään pois omasi”. Tai sitten ovat kiireellisemmät välittäjät loihtineet hyväuskoisia varten ihan omat juttunsa: ”Nyt myynnissä laadukas omakotitalo aktiiviselle perheelle jonka harrastuksiin kuuluu selvitymisseikkailut kumisaappaat jalassa. Koti sijaitsee vaihtuvien maisemien varrella etkä koskaan voi tietää kenen rannasta itsesi löydät”.
Sanoisin että melko törkeää toisen hädänalaisen tilanteen hyväksikäyttöä. Lopettakaa siis se kinkkujen ja kanalintujen paisto ja siirtykää ravitsevaan purkkiruokaan jonka voi nauttia suoraan tinapöntöstä. Näin jätätte oman, positiivisen ja ympäristöystävällisen hiilijalanjälkenne maailmaan ja kaikki ovat iloisia, poislukien lakeuksilla toimivia kiinteistövälittäjiä mutta eiköhän heillekin jotain hommaa löydy.

Jos ette huomanneet niin minua vaivaa tekemisen puute ja siihen on syynä alkukantainen vietti. Ihminen on nimittäin eläin joka on luotu työntekoon eikä tämä joutenolo ole hyväksi. Tiedän, tiedän. Itsekin lupasin pyhästi nauttia Joulun rauhasta ja hiljaisuudesta mutta aikansa kutakin. TV:stä ei luonnollisesti tule mitään katsomisen arvoista, kirjoihin en pysty keskittymään eikä koiran kanssa viitsi olla 24h lenkillä. Johonkin tätä energiaa on purettava, olkoonkin että on tietysti epäsovinnaista kirjoitella joulupäivänä tälläisiä aatoksia mutta minkäs teet; joko kirjoitat tai sitten patoutunut energia ajaa tekoihin josta kärsii ennenkaikkea perherauha, ympäristöhaitoista puhumattakaan. Hiihtelemään ei voi lähteä koska täällä rakkaassa korpikylässämme asuu entinen Destian aurakuski ja hänellä on jäänyt työ niin veriin että tulee ladutkin suolattua ja vieläpä moneen kertaan. Olen muuten monta kertaa miettinyt että heillä mahdetaan tarjoilla melko äreää kalaa, eväkkääthän ovat tunnetusti liukkaita pinnaltaan joten suolaa menee varmaan saatanasti. No niin, tälläistä tällä kertaa ja kaiketi sitä jotain tulee keksittyä.
Hyvää joulupäivää teille, te rakkaat Luostarin asukit ja muut matkaajat.24 kommenttia:

 1. Joulun syvin olemus on siinä, että tuleeko vieraita vai menetkö itse kylään. Jos et tee kumpaakaan oletko luuseri ja mitä sitten teet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille ei tule vieraita enkä taatusti mene kyläilemään mihinkään. Vankkumatonta periaatetta jo useita vuosia eikä se siitä miksikään muutu. Mielestäni en ole luuseri sillä minulla on munaa olla menemättä minnekään koska en kuulu niihin tekopyhiin jotka käyvät kerran vuodessa (eli jouluna) katsomassa ihmistä/ihmisiä josta/joista muuten eivät piittaa tippaakaan. Amen.

   Poista
 2. Onneksi meillä lapset on kasvatettu totuudessa, eikä ne pelkää pukkia. Paitsi kuopus marketeissa ja muissa paikoissa, missä niitä häälyy lapsia kiusaamassa.
  Ja oli se (ei mätä)valmiskinkku, ei kuormitettu sähköverkkoa kuin piparien polttamisessa.

  Kai sie sait joululahjaksi jotain, minkä kanssa voit leikkiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä Sanna, olet siis jättänyt vihreän jalanjälkesi tähän jouluun. (Piparien polttamisen saa anteeksi).
   No sehän tässä katsos harmittaa kun vaimo osti ja tilasi mulle läppärin mutta sen toimitus ei ehtinyt näihin joulunpyhiin, enhän mä muuten tekisi muuta kuin räpläisisin sitä lapsenomainen ilme kasvoillani :D

   Poista
 3. Tuota, täytyy sanoa, että on viimeinen joulu kun meillä puhutaan joulupukista. (Olisi se varmaan ollut muutenkin...) Tämä peittoaa jopa esikoinen dinosaurusten sukupuuttoteorian.

  Äkkiä jotain pientä puuhaa sulle. Ei Ransu tarttis remonttia tai jotain?!? Minä jatkan suklaansyöntiä, se pitää kiireisenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se aika menee ja jossain kohtaa tulee SE viimeinen joulu.
   Kaipa tässä jotain keksii kun saa tarpeeksi kahvia kitusiinsa eli virtaa koneeseen, tuli meinaan tehtyä välikuolemat tämän postauksen kirjoittamisen jälkeen.

   Poista
 4. Outsa hei, mä olen ihan rauhassa se luuseri! Perustetaan me oma jengi ;)

  Peppis, mä olen aina epäillyt jotain tällaista. Näen jo silmissäni sen liivin, jonka selkämyksessä on 4H-kerhon tunnarit :D Lisäksi myönnetään, että ei minulla ole pahaa sanottavaa pojista. Ne tontut ovat olleet ihan prleen kilttejä, tuoneet jopa pieniä lahjoja joskus... *köh* ja karkkia :) Niin että, MC Xtmas ilmeisesti sitten rules OK?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän ei tarvitse Polga perustaa omaa jengiä sillä kaikki tietävät että me ollaan erilaisia nuoria. Tontuista, sitähän mä sanoin tossa tekstissä että niitä on vainottu ihan turhaan kun koittavat toivottaa joulua. Ne niiden paketit ja karkit kun saavat niin perin iloiselle mielelle pitkäksi aikaa..;)
   Siitä 4H-kerhosta kuullaan vielä ja paljon...

   Poista
  2. Tietänet, että Erilainen Nuori on viralliselta lyhenteeltään Ernu. Ernut on kummajaisia, friikkejä omilla aloillaan. Mutta järjestyneen yhteiskunnan ulkopuolella omissa soluissaan toimivia tekijöitä.

   Minä kuulun sinne Ervan puolelle :D

   Poista
  3. No jos rehellisiä ollaan, niin kyllähän meikäläinenkin jo pitemmän aikaa on ollut Ervan porukkaa. :D

   Poista
 5. Huh, sain äitini tuupattua ovesta ulos ja hankeen. Nyt voi keskittyä oikeisiin asioihin. Kuten joulupukkiin.

  Totta töriset, kyllä nuo MC Bambinos-kaverit haluaa vain olla pukkeja. Eipä niistä oikein muihin hommiin ole ;)

  Meillä aiotaan huomisesta lähtien retkeillä Keski-Maassa, monivuotien perinne. Tapaan taas Éomerinkin.. *köh*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja vielä piti sanoa tuosta tonttutytön lapdanssistä, että siinäkin voi valita sellaisen nälkiintyneen tonttutyttösen ja Tukaisen välillä. Siinä sitä olisi varsinainen kinkku sylissä.

   Poista
  2. Keski-Maa on hyvä mesta, ei ole kauan kun niitä maisemia tuli katseltua. Hyi hittolainen, Tukiainen tonttutyttönä..tuohan on jo rienaamista ;D

   Poista
  3. Voisi tulla kinkku paluupostissa? :D

   Poista
  4. No varmasti tulisi, kaikki konvehdit ja se satakaksikymmentä litraa kahvia kyytipoikana :D

   Poista
 6. kun on kinkku kylissä niin on ku olisi turpa kelkassa oli sitten erilainen nuori ja sitten taas ei
  http://suolasuinen.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt oli sen kuuloinen vinkki että tämähän on tarkistettava!

   Poista
  2. Odottelen vastausta siihen privana laittamaani viestiin.

   Poista
 7. Sähköpostiin tupsahti tämmönen, jonka nyt sitten jaan Luostarin väen kesken:
  Joulupatja a’la Heli Laaksonen

  "Joulupatja o mu omakeksimä perinne, mink mää tahtoissin lanseerat niil ihmisil, ketkä tahtoo viättä lepojoulu.

  Joulupatja tehrä nii, et jouluaattoaamun sänkyst raahata patja keskel olohuane lattia peittoinen tyynyines päivines. Ympärs asetella ruakka (mitä ei oli te tehty vaa myyjäisist ostettu taik jonku ahkeran jouluihmisen laittama) namei ja uussi kirjoi ja mitä muit paketei onka sattunu saama.

  Siäl peito al sit maatta uuttevuatte saak, käännetä välil kirja sivui tai kylkke ja ojennella kätt kohren konvehtei. Viaraj ei saa tul käymä, eikä itte kuulu käyrä missä.

  Ei ol väliä onk yksinäinen, pariline taik perheline – joulupatja on joustava ratkaisu. Ko siit nousse, o niin kyllästyny makkaamise ja niin täys tyäntouhu ja toiminna ilo, et sitä riittä pitkäl kevässe.

  Tuleehan tämä vähän myöhään, mutta ehtii sen vielä tehhä."

  Peppone voisi yrittää kokeilla tätä. Muuten diagnoosia tyrkkää ADHD:stä tai työnarkomaniasta. Voin keksiä lisääkin sopivia diagnooseja, kunhan tutustun paremmin Luostarin elämään.

  VastaaPoista
 8. Kiitos Tita, toihan on helvetin hyvä idea. Onneksi itsepintainen yskä herätti mut enkä saa enää nukutuksi, joten voin vaimoni iloksi alkaa joulupatjan vaatimiin järjestelyihin. tietää myös helvetillistä roikkien vetämistä, minä kun en kestä olla ilman elektroniikkaa ja pidän myös siitä että kaikki tapahtuu reaaliajassa ;D

  VastaaPoista
 9. Hienosti kuvattu joulun syvin olemus. Terveisiä täältä yskän syvänteistä. Kortisonipurkin kylkeen kohta raahaudun..:D Kohta alkaa loma.

  VastaaPoista
 10. Kiitos, koita nyt sitten hyvä ihminen levätä! Oikeesti, muuten tuun sitomaan sut siihen sänkyyn kun ei näköjään puhe tepsi ;D
  Nauti lomastasi parhaasi mukaan ja pikaista paranemista <3

  VastaaPoista

Rienaustasi arvostetaan joten ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...