maanantai 31. joulukuuta 2012

Mystinen M - enkeli vai demoni?


Piti listata asioita, kuten siitä kuinka olen navastani löytämilläni moottorisahan puruilla rakentanut yhden täysmittaisen pirttikaluston sekä kirjahyllyn sekä siitä kun järjestin jälleen vuotuisen huutokauppatilaisuuden jossa ainoat artikkelit olivat kantapäitteni kovettumat. Eräoppaita ja muita tuluksien tarvitsijoita oli paikalla vallan saatanasti ja kaikki tappelivat niistä veripäissään, puhumattakaan että niiden hinnat nousivat pilviin. Olen nyt aivan helvetin rikas mies, jos ketä moinen pikkuseikka sattuu kiinnostamaan. Piti kertomani myös riisifrutin kotitekoisesta ohjeesta jonka löysin netistä ja jota rakas vaimoni minulle valmisti mutta ei, ei onnistunut kuluneen vuoden tapahtumien listaaminen sillä jostain kumman syystä kaikki ajatukseni keskittyivät mystiseen kirjaimeen M.

M niinkuin Mmmm... maistuu Maraboulle (ilmeisesti) ja saattaa tuntuakin yhtä miellyttävältä tuolla aistimuspuolella. M ilmestyi Luostariin joku aika sitten ja minähän en voinut olla keskittämättä kaikkea energiaani googlettamaan tuon mystisen kirjaimen takaa mahdollisesti avautumaan maailmaa. Täysin turhaa, M pysyi ja on pysynyt yhtä mystisenä kuin lehahdettuaan sisään Luostarimme isoista ovista, aavistus parfyymia kaulallaan mutta muuten varsin raikkaana ilmestyksenä. Sen tiedän että M kirjoittaa runoja ja olen itsekin käynyt niitä lueskelemassa – ne ovat koskettavia vaikka en runoudesta tuon taivaallista tiedäkään. Osoitteen saatte kysyä häneltä itseltään, hän varmasti kertoo sen. M on perin harvasanainen, muutama rietas kommentti silloin tällöin – joskus jopa sananen syvällisempiäkin aatoksia mutta yhtä kaikki, kovin vaitonainen tuo neito tuntuu olevan. Saattaa johtua kyllä siitä että minulla ei ole muuta jäykkää kuin käytös enkä näin ollen osaa lähestyä häntä oikealla tavalla, mene ja tiedä.

En tiedä mistä tuo mystikko ajatuksiini iskeytyi, ehkäpä syynä on herkistynyt mielentilani tai sitten M osaa runouden lisäksi voodoo-juttuja ja pisteli jotain onnetonta olkinukkea niillä helvetin pitkillä neuloilla. En kylläkään tuntenut kipua vaan jotain ihan muuta. Teistä saattaa tuntua toisinaan että olen unohtanut teidät mutta näin ei ole. Tarkoitan tällä näitä tarkempia tutkiskeluja itse kunkin olemuksesta. Elämäni on (vastoin kaikkia oletuksia) perin kiireistä ja siksi joudun usein juoksemaan Blogistania läpi, aina en ehdi tehdä sitäkään. Katsokaas kun juttu menee niin, että näin aamulla ennen töihin lähtöäni kirjoitan kiireellä (seli seli lukuisille kirjoitusvirheille) tämän tekstin ja sitten illalla koitan vastata kommentteihin ja kiertää lukemassa teidän tekstejänne. Joskus menee töissä myöhään ja vireystaso on perseestä, toisinaan taas pesueen tai omat juttuni vievät illasta kaiken ajan enkä ehdi tehdä mitään. Olette varmasti huomanneet sen seikan että käyn kommentoimassa mutta harvemmin heitän toista kommenttia vastaukseenne. Se johtuu juuri tästä ns. kiireestä / väsymyksestä – ei vittumaisuudesta tai ylimielisyydestä.

Kuitenkin, jos olette koskaan käyneet tuolla isossa itänaapurissamme ja siellä olevassa Ilja Repin:in taidemuseossa, olette varmasti nähneet sen huikean taulun missä taiteilija kuvaa Napoleonin yritystä valloittaa tuo suuri maa ja sen sydämellinen kansa. Taulu on vähän helvetin pitkä (en muista metrimäärää nyt) ja se kiertää seinällä ympyrän muodossa niin, että taulua voi periaatteessa tarkastella seisomalla paikallaan ja pyörimällä hitaasti ympäri. Näin ei kuitenkaan kannata tehdä, vaan kannattaa kulkea taulun sivustalla koko täysi ympyrä sillä taulu on täynnä ihan käsittämättömän hienoja yksityiskohtia. Lisäksi taulun eteen, noin reilun metrin matkalle on koottu rekvisiittaa ja sen voin sanoa että sen on ainoa kerta kun olen vilpittömästi nauttinut taiteen katselemisesta.

Ihmettelette varmaan että mitä vittua se vajakki nyt alkoi Iljasta löpisemään mutta tuo oli slaavilaisen hulluteni aikaansaama pohjustus sille, että käytökseni täällä Blogistaniassa on samanlaista kuin silloin katsellessani tuota taulua. Pyörin Luostarissa huuli pyöreänä ja tuijotan ympärilleni, katsellen kaikkia niitä hienoja juttuja mitä te olette saaneet aikaiseksi. Usein näkemättä sitä kauneinta yksityiskohtaa eli kirjoittajaa itseään. Vaivautumatta pohtimaan että mitä noiden sanojen taakse oikeasti kätkeytyy, minkälaisessa ympäristössä ne on kirjoitettu ja missä mielentilassa. Ne ovat niitä taulun yksityiskohtia joista se mieltä ravisteleva kokonaisuus syntyy. Niinpä tänä aamuna katsellessani tätä suurta Luostarin ”taulua” ja mielessäni valmis teksti, katseeni pysähtyi kohtaan ananasviipaleita pyykkinarulla. Jäin tuijottamaan sitä ja aloin pohtia että mahtaako M vielä nukkua, onko työssä, opiskelemassa, ryyppääkö vai piehtaroiko kenties jonkun mesenaatin alla? Sysäsin valmiin tekstin päästäni huisin helvettiin aloin pohtia tuota mystistä kirjainta M. Ehkäpä hänen vaitonaisuutensa johtuu suurille taiteilijoille ominaisesta erakkoluonteesta, tai sitten hänellä on niin räiskyvä luonne ttä hän joutuu suorastaan pidättelemään itseään ettei sivaltaisi sanan säilällä kenenkään päätä poikki. Jälkimmäiseen en kyllä usko luettuani hänen runojaan, ei niin herkän sielun omaava henkilö pystyisi moiseen. Käykääpä katsomassa, varsinkin te jotka runoudesta jotain ymmärrätte ja tulkaa kertomaan minkä niminen demoni ajaa tätä taiteilijaa takaa. Olisin perin kiitollinen informaatiosta.

Sitten tähän loppuun voisin sanoa että kun ajatukseni nyt pysähtyivät kirjaimeen M, niin tälle aamulle suunnittelemani ja noin 4500 sanan mittainen postaus jää tekemättä. Niin, tiedän – mitä mun on väliä. Itkun sekaisilla silmillä katselen hiipuvia liekkejä jotka lähtevät kahdeksan kuukautta ja vain tämän päivän alkuperäistä tekstiä varten keräämästäni aineistosta. Koneen muistista on pyyhitty ne sataneljäkymmnetä kahdeksan tekstiä tukevaa linkkiä, puhumattakaan 92 valokuvasta jotka poistin. Osa Stasin ja entisen KGB:n vielä salaisena olevista arkistoista. Minulla kun on suhteita niin onnistuin tälläisessä once in the lifetime – jutussa, sen verran voin paljastaa että Jimmy Hoffa mitään ole kuollut. Sillä vitun keturilla on komea datza hieman Novgorodin pohjoispuolella missä tämä armoitettu ay-aktivisti juo suomalaista keppanaa ja kalastelee.
Taidan muuten lopettaa tähän, tosin minulla on teille kaksi pyyntöä; valmistakaa ja syökää omatekoista riisifruttia, se on taivaallisen hyvää. Ohje on helppo (tosin minä en saa sitä valmistaa, muistatte keittiökieltoni): litraan maitoa keitetään riispuuro, sekaan lisätään 2dl melko jäykäksi vatkattua kermavaahtoa (riisipuuro kun löysentää sitä) sekä sokeria 1dl. Määrä kannattaa puolittaa koska sekaan pitäisi vielä laittaa yksi tl vanilliinisokeria (<menikö oikein?). Siitä tulee ehkäpä liian äitelää monen makuun, varsinkin kun mukaan kannattaa laittaa esim. tölkkipersikoita jotka ovat itsessään makeita. Comboja on tuhansia ja varmasti jokainen löytää omansa. Kannattaa kokeilla.
Sitten; kun tässä nyt on viime ajat eletty avoimuuden aikaa, niin eiköhän vaadita M:ää paljastamaan jotain itsestään, vaikkapa täydellisten henkilötietojensa lisäksi kuvia itsestään? Olisi meinaten reilua, tuo kuva kuvasta- periaate (ihan vaan lainatakseni erään tunnetun taiteilijan sanoja). Käykää siis ahdistelemassa ja painostamassa, tässä tapuksessa kaikki keinot ovat sallittuja.

Erittäin suuri kiitos kuluneesta vuodesta teille kaikille jotka olette kestäneet meikäläistä ja suuri kiitos teille, jotka olette auttaneet minua (Polga, Menna, Marjaana, etc.) eri tavoin. Olkaa kiltisti ja haudatkaa vanha vuosi kunniallisesti (no nyt se lipsahti, aivan turha puhua tuollaista Luostarin väelle) ettette joudu ikävyyksiin. Olette ihan mielettömän hienoa porukkaa, pyydän samalla anteeksi jos olen tahtomattani loukannut jotain – se ei suinkaan ole ollut tarkoitukseni. Kajahtanut mikä kajahtanut, kyllä te tiedätte.

Johan se nyt on saatana etten saa lopetetuksi eli hyvää maanantaita teille, te rakkaat Luostarin asukit ja muut matkaajat.


31 kommenttia:

 1. Pitänee huolestua kun en tajunnut kuin tuon ruokaohjeen... ja sitäkään en sattuneesta syystä aio suuhuni laittaa. Alkaa olla meikäläisen aivokapasiteetille kommentointi vähän mahdotonta, kun ei ymmärrä. Ehkä olen joutunut luostarin ulkopuolelle, mikä selittäisi tämän tilan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tuota minun ajatuksenjuoksua aina tajua, joskus sitä ihmettelee tisekin että mitähän vittua olen oikein meinannut tuotakin kirjoittaessani. Kuules nainen, riisfrutti on äärettömän hyvää ja sitten se tärkein asia: Sinua Outsa ei ikimaailmassa jätettäisi Luostarin ulkopuolelle koska olet erittäin rakas ja tärkeä ihminen. Pannaan vaikka kettingillä kammion seinään kiinni jos itseksesi yrität lähteä haahuilemaan Luostarin seinien ulkopuolelle. Näin on jämpti.

   Poista
 2. Oikein oikein luostarillista vuoden vaihdetta ja ensi vuotta toivottelen samaan syssyyn!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uutta vuotta sinne sinunkin majaasi, olkoon ensi vuosi antoisa - kaikessa paitsi pahassa.

   Poista
 3. Näin vuoden päättyessä katselen täältä Rannalta Luostariin päin ja muistelen mennyttä vuotta. Se jää historiaani vuotena, jolloin liityin Luostarin porukkaan! Kiitokset elämyksistä ja vastavierailuista Rannallani, hyvinä ja huonoina hetkinäni!
  Hyvää tulevaa vuotta 2013!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omasta kammiostani näkyy sinne Rannalle oikein hyvin, olen katsellut iltaisin monta kertaa kuinka auringon säteet heijastuvat Rannan tyvenestä pinnasta. Kiitän mahdollisuudesta saada kävellä pitkin sen pehmeää hiekkaa ja siitä, että saan vaihtaa ajatuksia kanssasi. Olkoon niin myös ensi vuonna ja olkoon ensi vuoden polkusi keveät.

   Poista
 4. Tulipahan taas todistettua, että ennen kello yhdeksää herääminen ei sovi Neolle lainkaan. Sitten vaan lukee tekstiä, muttei ymmärrä mistään mitään (paitsi Paulan ymmärsin, kun kävin hänestä ensin lukemassa). Yritän ehkä myöhemmin uudelleen, ellei kiireet taas vie pois koneen ääreltä.

  Kiitoksista tuli mieleeni, että kerta tässä vuoden viimeistä päivää vietetään niin kiitokset sinullekin siitä, että aivan loppusuoralla pääsin tutustumaan myös sinun ajatuksiisi. Iloitaan vuoden vaihtumisesta ja pidetään huoli toisistamme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kuuluu sinulle Neo, sinä maailmaa pohdiskeleva ja ääntä nopeammin juokseva nainen. Olet avartanut toisinaan niin ahdasta mieltäni tarjoamalla laajemman näkökulman aiheisiin, se on arvokas asia. Ilman muuta pidetään huolta toisistamme, niin nyt kuin ensi vuonnakin.

   Poista
 5. Haha en mä nyt ihan tota tarkottanu! ;D mutta kiitos aamuni piristämisestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, runoilija itse. Miellyttävä kuulla jos aamunne on alkanut positiivisissa merkeissä. tämä vierailunne on suuri kunnia ja toivommekin että kunnioitatte meitä läsnäolollanne vielä ensi vuonnakin. Älköön ajan hammas koskeko teihin ja olkoon luonto armollisempi viettejänne kohtaan...

   Poista
 6. M:n hohdehan on juuri siinä salaperäisyydessä ;) Ja ei, ei tätä vuotta vielä sentään lopeteta. Myöhemmin tänään vasta. Kai kaikki tekstit kuitenkin siirtyvät uuteen läppäriisi, sehän on helppoa kuin heinänteko *köh*?

  Sitäpaitsi, sinun olisi pidettävä huolta ensin omasta vaimostasi ja sitten lisäksi (!) meistä kaikista Luostarin naisista, joten kiirettä pitää. Sinuna ottaisin virkavapaata ja ryhtyisin kokopäiväblöggäriksi (mainoksia vaan kehiin) ja siirryt vielä Lilyn tai jonkun muun hemmetin Indiedays -organisaation alle :D *muahhaahah*.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, Polga rakkaani! Vielä muutama tunti on tätä vanhaa vuotta jäljellä ja kuinka toivonkaan että ensi vuosi olisi sinua kohtaan lempeämpi, niin unien kuin kipujen suhteen.
   Olisihan se houkutteleva ajatus jos ei tarvitsisi lähteä aamulla ulos ja pakkaseen, vaan voisi istahtaa koneen ääreen. Niin suureksi ja suosituksi en koskaan kasva, eikä blogipohja riitä niille mainoksille jotka minut hengissä pitäisivät. Tokko edes suostuisivat laittamaan tarkistuksen jälkeen, nuo tekstit kun saattavat herättää jossain ihmisissä epäilyksen meikäläisen mielenterveydestä.

   Ps. Uusi lääpäri ei ole vieläkään saapunut. Ärrhh!
   Hyvää alkavaa vuotta sinulle ja The Vinskille!

   Poista
 7. Asian vierestä, mutta se on MIEHEN suudelma, joka herättää, vrt. Ruusunen ja Lumikki.
  Mainiota uutta vuotta sinne teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asian vierestä sivuavan asian vierestä: se on NAISEN suudelma, joka herättää kuolleista, mm. Harariel, Lootin miniäehdokas Nabum, Sareth korintekijä, Efes aurinkokuningatar (vanhan mantereen esiajat), Siiaf, Nebuelin sisaruksista nuorempi, Kolmentoista loitsun vartija Effas (kuolleiden kirja, 776 ekr), Saban molemmat tyttäret etc.
   (Nämä siis aikoinaan eläneitä ihmisiä, eivät satuolentoja. toim. huom.)

   Kiitos, erittäin hyvää uutta vuotta teidänkin pesueelle koiruuksia unohtamatta!

   Poista
  2. Minun sitruunapuu on naispuolinen, ja se tarttee MIEHEN suudelman, ja nimenomaan SINUN, nih! Mutta siinä on kolmesenttiset terävät piikit, että jos nyt kuitenkin koittaisin sillä hyönteismyrkyllä. Ei sillä, että niitä vois verrata...

   Poista
  3. Minun suudelmani?! :O
   No hittolainen, rasvaan huuleni ja verryttelen kieleni niin lähden tulemaan teille. Laitahan puolentoista tunnin päästä kahvit, voimme sitten juoda operaation jälkeen. Annan kovin mielelläni sinulle vertailukohdan jos sallit, pääsisit tutustamaan samalla siihen kaksikymmentä senttiseen kieleeni. Osaan kietoa sen klitor.. äh kun tytön kielen ympärille..

   Poista
  4. Kuulostaa siltä, että aiot SYÖDÄ ne viimeisetkin lehdet puustani, kuin kirahvi akaasiasta! Kirahvilla on nelekytäsenttinen...

   Poista
  5. Ei kultaseni, enhän minä nyt lehtiä syö. Kilei on niiden piikkien kiertämistä varten ja.... niin, mulle jäi epäselväksi että haluatko sen vertailukohdan eli haluatko tutustua siihen kieleen..? ;)
   Olen muuten kovin pahoillani etten pärjää kirahville, koitan venyttää sitä jos kerran kirahvin kieli saa sut kuumaksi.

   Poista
  6. Minut?? Mie luulin, että nyt puhuttiin sitruunapuusta...

   Ja Kiitos ihanasta uudenvuodentoivotuksesta :)kun saikun jälkeen ekana työaamuna vääntäytyy ylös naama sen näköisenä kuin taannoisessa omakuvassa, tekee tuollainen eetvarttia :)
   Yhtä hyvää uutta vuotta sulle kanssa!!

   (jos haluat nähä paremman kuvan, pistä googlen kuvahakuun kuunauta)

   Poista
 8. Hyvää loppuvuotta sinnekin ja kiitos tästä.

  Se riisihomma on muuten jotain kamalaa, tillilihan ja lipeäkalan kanssa yhtä syötäväksikelpaamatonta. *yyh*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lipeäkala on ainoa josta olen osittain samaan mieltä sillä se ei ole suurinta herkkuani mutta syön kyllä jos tarjotaan. Sitävastoin tilliliha aka valuvat rähmät ja riisifrutti ovat vallan saatanan hyviä, jälkimmäinen varsinkin.
   Mitä parhainta loppuvaa vuotta ja vielä parempaa alkavaa jieriä, niinkuin me korpikylien englannilla sanomme.

   Poista


 9. http://ibmtuntuu.blogspot.fi/
  Asiaa ja asiattomuuksia. Tuu ny edes moikkaamaan :D jatkan vaan tuota blogia, en lopeta kirjoittamista vaikka jotkut niin väittävät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin moikkaamassa ja tuun jatkossakin. Se on muuten nyt sitten Luostarin seinällä että muidenkin on helpompi löytää sinne. En uskonutkaan (vaikka kyllä pelkäsin) että lopetat, sen verran sinä meitä rakastat ;D

   Poista
 10. Vuosi 2012 on ollut surun vuosi. Se alkoi kuolemalla ja päättyi kuolemaan.

  Positiivista on ollut saada tutustua poikkeuksellisen merkilliseen mieheen eli sinuun. Tapasi tarkastella maailmaa on erikoinen, itse sanoisit varmaan "kajahtanut" :)

  Oikein Hyvää Vuotta 2013!
  Toivottavasti tapaamme ensi vuonnakin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä todella surullista kun vuosi alkaa ja päätty noissa merkeissä. Toivotaan että vuosi -13 on parempi, olkoon se vaikka suuren rakkauden ja uusien ihmistaimien vuosi.

   Kuules Sirpa, sinä olet se joka on saanut nämä Luostarin käytävillä kuluneet töppöset pyörähtämään kerran jos toisenkin jaloissani! (ja tietysti tähän sitten sellaista tekstiä mitä ei voi julkaista ;D )
   Oiken antoisaa vuotta 2013 sinulle ja varmasti tapaamme, sekä blogin ja reaaliaikaisen kuvan merkeissä. Kävin nimittäin pöllimässä Tiehallinnolta pari liikennekameraa ja ne on nyt asennetuna niihin teidän talon ympärillä oleviin puihin. Sanon tämän vaan siksi ettet jää keväällä tyhmänä tiirailemaan että jokohan tuohonkin pönttöön on jo tullut linnut vai mitä siellä näkyy. Se on se linssin läpi heijastuva meikäläisen mulkosilmä joka siellä tiirailee ;D

   Poista
 11. Osuva kuvataidekokemusanalyysi, ja linkkisi blogimosaiikin eri äänien kokemiseen on päivänselvä. Säröineen.

  Sanovat, että taide syntyy vasta katsojan/lukijan/kuulijan kokemuksessa. Sitä ennen on vain kuva/sanoja/ääntä. Kait niin on bloginkin kanssa - vasta lukija tekee kirjoittelusta kommunikaatiota. MOT. Ja kiitos.

  Kilistellen kohti uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja totta tuo mitä sanoit taiteen synnystä, jokainen kun kokee sen omalla tavallaan ja siinäpä se taiteen hienous onkin, yksi teos ja rajattomasti kokemuksia.
   Kilistellään ja mitä parhainta alkavaa vuotta sinulle, rakas Sudenjälkeni.

   Poista
 12. Kiitos Peppone kuluneesta vuodesta. Jään jännityksellä odottamaan mitä tuleman pitää. Lätkis ansaitsee omat tervehdyksensä Torpan piskikaartilta!

  Hyvää uutta vuotta 2013!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakas Hirnakka, saanen myös esittää nöyrimmät kiitokseni että olen saanut tutustua Torpan monimuotoiseen elämään. Siellä on ollut tosi mukava käydä ja olen saanut makeat naurut mutta myös tiukkaa asiaa ja osviittaa kaikista asioista.
   Toivon sinulle ja koko Torpan väelle mitä parhainta alkavaa vuotta sekä isompaa ja tarkempaa putkea kameraan, ainakin silloin kun TKE:stä otetaan kuvia ;D

   Poista
 13. Enää pitäisi älytä mikä on TKE?? Isomman putken perään käyn säännöllisin väliajoin vinkumassa paikallisessa ProShopissa mutta kun enää ei putken hankimmalla pärjätä, menee runko uusiksi. Ja jumaliste, SE käy kalliiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hittolainen, TKE = Torpan Kaunis Emäntä!
   Jep, onhan nuo kunnon kamerat aika helvetin kovissa hinnoissa tänä päivänä - siis kunnon kamerat.

   Poista

Rienaustasi arvostetaan joten ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...