maanantai 3. joulukuuta 2012

Rakastelu valkoisessa helvetissä ja muut kärsimykset


Rakasteleminen pilkkihaalarit päällä ottaa aivan helvetin paljon pumpun päälle varsinkin jos pitää sitä huppua päässään niinkuin minä. Esileikit vielä menee jotenkin vaikka hiki virtaa siinäkin touhussa siihen malliin että kunnon hellittely/härnäys-touhun aikana saattaa paino pudota nelisen kiloa. Syksyllä pidin vielä sellaista saatanan vappukypärää missä on ne mukit kummallakin sivulla ja letkut tulee suuhun, mutta ei sitä enää voi käyttää koska tänne korpeen on tullut talvi ja sisälläkin on niin kylmä että juomat jäätyy kuppiin. Totta, täällä Peräerkkilän valkoisessa helvetissä ei pelaa mikään. Kaikki on umpijäässä ja makuuhuoneessa suoritettavat aktiviteetit vaativat omat valmistelunsa. Syksyllä vielä onnistuu jos on kolme kerrastoa päällekkäin mutta ei enää lämpötilan laskiessa lähelle nollaa.

Kaikenlaisia virityksiä sitä on tullut kokeiltua, mm. öljyjokkaa jota käytetään rakennuksilla. Sehän on periaatteessa ison öljypolttimen ja puhaltimen risteytys, lämmitin imee joko naftaa tai tupaöljyä säiliöstä ja pitkän, putkimaisen palotilan sisällä palaa liekki jonka avulla kuumentunut ilma puhalletaan ulos. Varsin tehokas mutta haittapuolena perkeleellinen noki ja naftan käry. Häiritsee pahasti eroottista tuokiota eikä onnistu kuin todellisen puutteen riivatessa sielua. Makuupussiakin on tullut kokeiltua vaan se vasta huono valinta oli, liian väljä joten vehkeestä loppui mitta kesken ja menin ilmansuunnissa sekaisin. Sohin sieltä pussin sisältä minne sattui ja vaimo kyllästyi riehumiseeni. Kuulin vain hänen tokaisevan että ”Eiköhän tämä ollut tässä” ja samassa hän oli poissa. Pidin kuningasajatuksena kiukaan asentamista makuuhuoneeseen ja toimihan tuollainen 8kW:n kiuas kahdenkymmenen neliön makkarissa alkuun, mutta aktin loppupuolella ja vauhdin kiihtyessä myös veden lappominen kiukaalle kiihtyi minkä seurauksena selkääni paukahteli aivan vitullisia vesikelloja. No good. Pilkkihaalarit ovat paras valinta, tosin niihinkin vaimo joutui ompelemaan sellaisen kiristävän resorin selkä puolelle juuri tämän meitä yhdistävän lihankappaleen lyhyen mitan takia. Varsinkin perinteisessä lähestyssaarnaja-asennossa tuo vallan verraton, karvainen ihokas pakkautuu etupuolelle ja se on huonompi asia.


Talvisin täällä jäätyneiden petäjien ja aivan perseestä olevien olosuhteiden keskellä voi tänne eksynyt turisti nähdä oudon ilmiön, kaikkien naamat punoittavat. Vieläpä niin, että jompikumpi poski on toista punaisempi. Ilmiö ei todellakaan johdu joulun odotuksesta tai talven riemuihin osallistumisesta, vaan siitä yksinkertaisesta syystä että täällä joutuu imuroimaan sen punaisella leimalla varustetun, erään suuren einestehtaan tuottaman laatikon keskellä olohuonetta ja takan ääressä. Ei mikään sähköyhtiö ole kiinnostunut meistä sen vertaa että tänne riittäisi sähköä varsinkin näin talvella kun kulutus on muualla suurta. Käytännöllisesti katsoen meiltä on sähköt useammin poikki kuin mitä ne ovat päällä. Ruuan lämmittäminen ei siis onnistu mikrossa tai hellalla, vaan se on paistettava takassa. Tästä seuraa toinen dilemma; koska näille vuokrakorsujen takoille ei ole tuotu korvausilmaputkea, tuo iloisesti roihuava puusyöppö ottaa korvausilmansa ikkunoiden ja ulko-oven välistä. Lyhyesti: mitä enemmän lämmität, sen perkeleellisempi veto käy. Tästä päästään posken värieroja selittävään ilmiöön eli siihen, kummin päin sitä surkeaa laatikkoa käristävä tyyppi istuu takan edessä. Jos hän on oikea kylki edellä takkaa, on sen puolen poski punaisempi koska vasen on jäätävän vedon aiheuttaman jäätymisen ja edelleen kuolion takia harmaanpunainen. Takan edessä ei voi istua naama suoraan takkaa kohden sillä silloin muut perheen jäsenet jäätyvät takavasemmalla.
Summa summarum; kiitti vitusti Wattenfall ja muut riistäjät.

Autoilu. Vain päästään kipeät yksilöt harrastavat täällä erämaan lakeja noudattavassa kylässämme ja sen lähiympäristössä autoilua. Vaikka omistaisi kuinka tilavan auton, ei siihen saa pakattua kaikkea sitä tarvikemäärää mitä vaaditaan esimerkiksi vajaan kymmenen kilometrin päässä tapahtuvaa asiointia varten. Sen sain eilen kokea kun Ransu perkele jäätyi puoliväliin tämän kehitysapualue kylämme kahta taajamaa. Kyseessä oli jäätynyt polttoainesuodatin ja oma vikahan se oli, ei käy kieltäminen. Minut pelasti vain kaksi todellista ystävää, timpurikaverini ja eräs toinen todella ystävällinen sielu. Heidän avullaan saatiin Ransu hinattua vuokrakasarmin kai joskus helmikuun lopulla aurausvuorossa olevalle parkkipaikalle. Siinä se nyt kököttää vallan perkeleen esimerkillisen kiinteistön hoidon esimerkkikohteessa eli muniin ulottuvassa hangessa. Oi autuutta ja verisuonten katkeilua. Tien varressa kököttäessäni autoja meni kyllä sen verran ohi että siinä olisi liikenteenlaskija saanut teroittaa H2:aan toisenkin kerran mutta eihän niistä kukaan pysähtynyt. Suurin osa oli kaupunkilaisia jotka upouusilla autoilla olivat käyneet mökeillään katsomassa onko niihin murtauduttu, nyt kun paikka paikoin noin kolme metrinen hanki mahdollistaa moottorikelkoilla ajelun. Rikollinen aines kun on tänä päivänä niin mobilisoitunutta että ei ne enää viitsi jalkapatikassa ökymökkejä putsailla. Siinä minä seisoin tienvieressä kuin vampyyri, räkätapit jäätyneet kahdeksi teräväksi torahampaaksi ja karvahattu ohiajavien autojen viimasta päässä pyörien. Jumalauta että mä rakastan tätä noin kahdeksan valovuotta maaseutuelämää kauempana asumista. Se on kuulkaa aivan helvetillinen nautinto seistä umpijäässä tienvarressa kun ohiajavien citymaastureiden nastat kopasahtelevat otsikkoon. Oudompi luulisi että jätkää on ammuskeltu ilmakolla, harmaiden möttien täplittäessä naamaa. Kiitos kohtalo siitä, että saan suorittaa täällä maanpäällä osan siitä helvettiin osoitetusta tuomiosta.

Täällä tulee kakaroistakin ihan kieroon kasvaneita. Turhaan kylän lapset juoksevat innoissaan pihalle, kun he kuulevat sen saatanan ärsyttävän jäätelöauton tidididi-tidididi-tidididi-tiditti-ditti-dii – äänen. Ei ole jäätelöauto ei, vaan ambulanssi. Syy on yksinkertainen, matkaa lähimmän ambulanssin lähtöpaikasta tänne pitkospuiden luvattuun helvettin on matkaa noin parisataa kilometriä josta suurin osa Destian jo 50-luvulla unohtamaa tietä. Talvisaikaan tulo ottaa todella kauan ja tästä syystä onnettomuuksien uhrit ehtivät jäätyä odotellessaan pii-paa-autoa. Myös ensiapua antavat henkilöt kilahtavat umpijäähän tai ainakin vaipuvat hypotermin nujertamina maahan. Niinpä sairaanhoitopiiri on suuressa viisaudessaan päättänyt, että mitä vittua niitä torsoja otetaan ambulanssiin sulamaan kun ei niillä enää kiirekään ole, vaan köyrätään koko porukka jäätelöautolla lähimpään sairaalaan. Iso pakastin auton perässä niin sinnehän mahtuu useampikin tyyppi, helvetti sentään! Siispä lapset saavat tuon iloisen äänen perässä juostuaan nähdä perin surullisen näyn; jäisiä pötiköitä heitellään takaboxiin ja ovet paukkuvat kuin kangaspuut. No milk today, niin kuin laulussa sanotaan.

Tiivistelmänä tähän loppuun voisi sanoa että jos joskus tunnette asioidenne olevan hyvällä tolalla, muuttakaa ihmeessä tänne. Se leppoisa elämä muuttuu jo ensimmäisellä viikolla eloonjäämistaisteluksi, jolle ei vedä vertoja edes Discover-kanavalta tulevat survival-seikkailut. Varsinkin talvet ovat täällä todella mukavia sillä pakkasen takia täällä ei tule postia, ei pelaa sähköt (tämänkin läppärin joudun lataamaan seuraavassa isommassa kylässä, hiihdän sinne aina öisin ja otan virtaa erään parkkipaikan tolpasta), rakastelu vaatii ylimääräisiä ponnisteluja, sukat jäätyvät lattiaan, kylällä ei liiku ketään paikkakuntalaisia – vain ohiajavat rekat ja turistit, maksalaatikolla voi lyödä kuolettavasti toista, mehujää on in ja koska vettäkään ei tule putkien jäätymisen takia, paskallakin käydään takapihalla ja jäätynyt Papasmurffi lingotaan naapurin tontille. Itselläni on käytössä uusi jääkiekkomaila, sillä saa aivan sairaan hyviä ranareita eikä torttu kauan omalla tontilla haise.

Ei mitenkään katkeraa vaan hyvää viikonalkua teille, te rakkaat Luostarin asukit ja muut matkaajat.

37 kommenttia:

 1. Anna anteeksi, armahaiseni, en naura arjen hankaluuksillesi, vaan tyylillesi kertoa ne. Muuttotarjous on edelleen voimassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hittolainen, kyllä hieman vitutti seistä siellä tienposkessa kun nastaa ropisi otsaan ja koko jätkä ihan jäässä. Ei ole helppoa tämä ihmisen elo. Kiitos muuttotarjouksesta, kyllä musta alkaa tuntumaan että tämän on (siis alkava) viimeinen vuosi tässä korvessa. :)

   Poista
  2. Kuulostaa siltä kuin asuisit vähintään Siperiassa :D Mulla olisi talokin tarjolla. Tosin siinä on vuokralainen tällä hetkellä, mutta siitä päästään helposti eroon. Ei ole ketku maksanut vuokraansa sitten viime kevään.

   Poista
  3. Tämä korpi on itseasiassa kylmempi kuin Siperia. Meillä on sellainen pieni mökki juuri Siperiassa, tarkemmin sanottuna Vorkutassa ja käymme siellä yleensä hiihtoloman aikoihin nauttimassa alakvasta keväästä. Siihen aikaan siellä on tuossa -60 asteen molemmin puolin mutta täällä on pirun paljon kylmempää ;)
   Vai oikein talo? Kukahan kumma se tässä taannoin oli kun valitteli hoitoalan pientä palkkausta? :D
   Sinähän se vasta leppeä vuokraemäntä olet jos noin kauan piikkiin saa asua vai äijääsikö tarkoitit? ;DD

   Poista
  4. Siis, onks sulla oikeesti mökki Venäjällä? Huijaat sä taas mua viatonta pikku noitaparkaa, häh, senkin shamaani.
   Se meidän kakkostalo on vielä pankin, että se niistä palkoista;) Toi mun äijäni se leppeä vuokraisäntä on. Minä koetan hillitä itseni.

   Hyvää yötä <3

   Poista
  5. No ei ole mökkiä Venäjällä, kunhan koitin suhteuttaa näitä lämpötilaeroja ;) ja ikinään ei tulisi mieleeni huijata sua.
   Haa,vai kakkostalo! Jumalaisee mutta elämä on; toiset asuvat hikisessä vuokrakorsussa ("saatanallisilla rakennusalan palkoilla") ja toisilla on kakkostalo (" käsittämättömän hikisillä terveydenhoitoalan tuloilla") ;DDDD

   Poista
 2. Jaa, et sie asukaan naapurissa; mejän kylässä on kolme taajamaa. Ja tuollainen petroolilämmitin, mikä pöhisee juuri nytkin tuossa muutaman metrin päässä, on oivallinen vehje - etenkin, kun saa halvalla siihen polttoainetta. Vähän ikävä käry siitä pössähti, kun katkes sähköt (niin, siinä on jonkinlainen sähköllä käyvä sytytys ja termostaatti) mutta nyt se taas hurisee tyytyväisenä. Ja koirat rakastaa sitä!

  Aattelin, että Ransu nyt ainakin pelittää, vaikka olis mikä, mutta se ei taidakaan olla yhtä luotettava kuin vanha Hiace.

  VastaaPoista
 3. Ne öljyjokat ovat hyviä ja tehokkaita lämmittimiä. Ransu pelittäisi jos siihen olisi vaihdettu polttoainesuodatin silloin kun vuosi sitten sitä kasattiin. No, kaveri soitti ja kertoi tuovansa suodattimen, sitten meitä ei pysäytä mikään ;)

  VastaaPoista
 4. Auttaisikohan tuo muutto sinne näkemään että mullahan ei menekään niin huonosti kuin kuvittelin... siis jos ostaisi lomaosakkeen luotasi... viikko siellä ja taas on tyytyväinen kolme viikkoa.. no kuinka paljon sitä häkkiä nyt tarviikaan päästäkseen elämässään jaloilleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetulemast Outsa! Meillä on karvan ahtaat nämä tilat mutta sehän luo oman pikantin lisän tähän helvettiin. Viikko voi olla hyvä annos, toki saat olla niin pitkään kuin kest...eikun viihdyt ;)

   Poista
 5. Luettuani nuo kuvaukset olosuhteistasi lakkaan heti valittamasta tämän korpikylän ongelmista. No, ihan pikkujuttu on se, että auraa ei ole (yksityistie) vieläkään näkynyt. Lunta on pehmeää mössä yli 20 cm, satanut lauantain vastaisesta yöstä lähtien. Eilen oli 4 autoa ojassa, kertoi aviomies, joka lenkkeili. Lähden ajelemaan asioille kohta, enkä tiedä miten pääsen kotiin, koska tänne on hyrkkä ylämäki;(

  Lämpöä meillä riittää sähkökatkoillakin, jos vain jaksaa laittaa puita pesään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo aurahommat ovat just näiden jumalan hylkäämien paikkojen kirouksia, aurataan sitten kun urakoitsijoita huvittaa. Ajele varovasti, se lumi kun saattaa imaista penkan puolelle.

   Poista
  2. Tulin just kotiin. Muutaman kerran jouduin peruuttelemaan pihoihin, kun ei mahtunut ohi. Sitten mun tuurillani juuri kun olin poistumassa kylätieltä päätielle, tuli aura-auto;(

   Poista
  3. No niin juuri. Tuo on sitä tyypillistä säkää, ensin saat raivata tietä sitten se aurataan. Se on pääasia että pääsit kotiin ehjin nahoin <3

   Poista
 6. Peukkuja täältä -25 asteen aamuppakkasista. Me mentiin naapurin autolla kylille. Ei käynnistynyt Pösö, ei. Niin, ja naapuri oli kuskina molempiin suuntiin - en varastanut ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä on varmaan monia kiesejä jotka eivät tänä aamuna lähteneet. Onneksi sulla on hyvä naapuri, ne ovat korvaamattomia! :)

   Poista
 7. Kiitos tarjouksesta nähdä muutakin kuin kerrostaloelämää kaupungin liepeillä, mutta ei kiitos. Olen aivan liian mukavuudenhaluinen, että vapaaehtoisesti asettaisin itseni tuollaisiin asuinolosuhteisiin. Olisi pakko ainakin hankkia lomaosake Espanjasta siihen rinnalle, jossa viettäisin ehkä 10 kuukautta vuodesta. Harkitsen sitä jo nyt. Koti on paikka, jossa pitää saada levähtää ja ne ponnistelut tehdään vapaaehtoisesti jossain ihan muualla.

  Hirmuisesti tsemppiä teidän kotoiluunne. Onhan tuosta kuitenkin se hyöty, että kun pelkästään asuminen on jatkuvaa taistelua, osaa iloita pienistäkin asioista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta Neo, jos nyt kuitenkin vähän lisättäis haastetta elämään? ;)
   Älä puhukaan etelän lämmöstä sillä jokaisella suomalaisella pitäisi olla mahdollisuus viettää etelässä tavlikuukaudet ja mieluummin valtion laskuun. Kyllä koti on aina koti vaikka välillä olosuhteet vituttaakin, minulta ainakin unohtuu maailman murheet kun kotiin tullessani laitan oven kiinni. (No ei aina mutta useimmiten). Olet oikeassa, jatkuvasti kun kyntää niin siihen onnellisuuteen ei loppujen lopuksi paljon tarvita.

   Poista
  2. Kyllä mulla on tänään ollut ihan riittävästi haastetta siinä, että saan ylipuhuttua jonkun muun skrapaamaan auton ikkunat. Puolivälissä päätin, että kylmässä autossa odottelu on ehkä jopa pahempaa ja liityin puuhasteluun.

   Olen varma, että esimerkiksi masennustilastot kaunistuisivat merkittävästi, jos valtio ymmärtäisi kustantaa kansalaiset vähintään talvikuukausiksi etelän lämpöön. Miten kukaan ei ole tätä aikaisemmin huomannut? Nyt vaan aloitetta tekemään.

   Koti on aina koti. Sinne ei maailman murheilla ole mitään asiaa.

   Poista
  3. Talviaamut ovat todella ankeita autoilijalle ja tässä on yksi syy, miksi masentuneilla autoilijoilla pitäisikin olla etuoikeus etelän lämpöön. Hullun tekemää aloitetta ei valitettavasti noteraata, siispä tyydyn olemaan täällä korvessa. Olet oikeassa, koti on juuri se paikka minne ei kanneta murheita.

   Poista
 8. Kuulostaa kieltämättä aika infernaalisen helvetilliseltä, ihan kaikella rakkaudella :>

  Ilmeisesti nykyaikainen kivitys tapahtuu kivenmurikoiden sijaan nastoilla. Ja niin, teidän pitäjässä Petteri Punakuonosta tehdään tarpeeton, kun eihän se niiden toispuoleisesti helottavien punaposkien seasta erottuisi. Hmh. Ensin lapsilta viedään jäätelöauto, nyt poro. Julmaa on maailman meno...!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tämä on juuri sitä helvettiä, pakkasine kaikkineen ja kyllä nykyajan makkabealaiset todellakin hoitavat tuon kivityksen maastureistaan käsin.
   SE on murheellista että lasten kohtalona on syntyä tähän jumalan hylkäämään kolkkaan jossa ei ole mitään, ei edes sitä jäätelöautoa.

   Poista
 9. Tulikin mieleeni tätä lukiessa, että jos joskus soitat soneran asiakaspalveluun ja siellä vastaa sellainen puheohjautuva robotti, niin sille kun hokee tarpeeksi kauan 'piipaa', niin yhdtistää asiakaspalveluun ihan elävälle ihmiselle :D Näin kertoili ystäväni.

  Ja Vattenfall on kuulemma syvältä ja poikittain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuotahan on kerrassaan pakko kokeilla, täytyy vaan toivoa ettei vaimo saa raivareita mun piipityksestä ;D
   Juuri näin ja kaikki muutkin sähköyhtiöt.

   Poista
 10. Rahasta pois jo kaikki kaupunkilaiset ja uusrikkaat: tarjoa aitoa survival gamea korvessa (minähän tarjoan sitä maalaisille Malmilla). Ja jännää riittää, koskaan ei tiedä mitä tapahtuu ja kuka kosahtaa lopullisesti! ;)

  Tuohon lempimispuoleen en puuttuisi, koska olen selibaatikko (joka vain muistelee). Mutta abbedissana velvollisuuteni on tiedottaa eri merkkisistä mm. hevosille tarkoitetuista lämpöisistä vermeistä, joita ehkä ISO EHKÄ voisi käyttää. Ja onhan niitä toki pienempiäkin, hrhrhhrhr!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa rahastushommassa on ideaa mutta hevostelemaan en taida uskaltaa ryhtyä ;D
   On siinä mulla varsinainen siveyden sipuli abbedissana, hevosvermeitä...:DD

   Poista
 11. Eka mä olin ihan että OMG too much information! Mut sit seuraavaks mä olin että ei jumalauta, ei pelkkä asuminen sais noin työlästä olla. Vaikka nauratti tuo sun hervoton tapa kertoa asioista, niin itse asiat ei naurata yhtään :( Kai tuo nyt sentään on poikkeustilanne, ettei sähkötkään pelaa?

  Ja missä hiton kuusessa te edes asutte kun ambulanssikin tulee 200 kilsan päästä eikä teitä aurata, Lapissako asti? Vai oliko teilläpäin kuitenkin tuo infastruktuuri (tulipa hiano sana tähän) vielä kunnossa kun te muutitte sinne, mutta nyt on säästöt syöneet palvelut? Sori, vähän vakavia kyselen, mutta niin hurjalta tuo kuulostaa että melkein pelottaa teidän puolesta, älkää ny ainakaan menkö telomaan itteenne jos se autokin on kerta sökönä. Toivottavasti siellä porukka kuitenki puhaltaa yhteen hiileen että jeesiä saa tarvittaessa?

  Hitto, sait kyllä meikäläisen tajuamaan miten hyvin mulla on asiat - ihan ilman että tarvittee tulla vertailemaan sitä sieltä asti, kiitos vaan kutsusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No meillä on oikeasti melkein noin kurjaa, sillä ei ole mikään ihme jos keskellä kirkasta kesäpäivää katkeaa sähköt. En tiedä mikä mättää mutta se on syvältä varsinkin talvisaikaan. Ambulanssin tulo kestää todella kauan, laaja alue ja ambulanssipalvelut todella vähäiset, samoin kuin on aurauksen laita. Muutama urakoitsija ahnehtii heti helvetillisen läänin ja lopputulos on ilmeinen, ei ehdi kaikkia säälliseen aikaan vaan osa teistä aurataan vasta myöhään illalla jolloin lumi on jo tamppautunut tiehen. Niinpä saammekin nauttia alkukeväästä puolimetrisestä sohjosta jota ei aurata pois vaan sen annetaan sulaa. Helvettiä lähellä siis ollaan, kaikin puolin.

   Poista
  2. Voi juma, julmankuuloista meininkiä tosiaan. Mutta onhan siellä asumisessa takuulla hyviäkin puolia? Paljon puhdasta luontoa, tilaa temmeltää, kesällä kaunista... Siitä ei vaan juuri nyt jaksa riemua repiä, ymmärrettävistä syistä. Mutta ihan justiinsahan on joulu, siitä enää lyhyt hyppäys helmikuuhun jolloin voi jo alkaa odotella kevään korvaa joka tulee huhtikuussa. Sinnitelkää, sinnitelkää!

   (Heh heh, lukaisin äsken läpi ton edellisen kommenttini, ja kyllä sai hei-mä-osaan-hienoja-sanoja-emäntä taas näpeilleen: olin kirjottanut infrastruktuurin väärin :DDD)

   Sitten tämmönen ilmoitusasia vielä:

   Anteeksi, nyt tulee ihan asian sivusta, mutta halusin laittaa yhden jutskan tiedoksi teille ihanille uusille blogikavereilleni, jotka kävitte kommentoimassa pulla-postaustani :) Mutta en osaa tehdä sitä niin, että näkyisi vain neljälle. Jos ennätät/kiinnostaa, käykkö vilkasemassa sen sieltä kommenttien perästä. Kiitos ja iloista päivää murut!

   Poista
  3. No eihän tästä tosiaan ole pitkä matka kevääseen ja silloin täälläkin maailma muuttuu ihan toiseksi. Näin talvisaikaan kaikki on vaan niin helvetin hankalaa kun mikään ei toimi. Oikeinkirjoitus virheistä ei kannata välittää, itse kirjoitan surutta yhdyssanoja miten sattuu ja lauseen muodostus on aivan hanurista. Sitä kepillä arseen joka pieniin takertuu.
   Siis se juttu, joo mä käyn vilkaisemassa ja anteeksi kun en ole vielä toivottanut sua tervetulleeksi Luostariin!

   Poista
 12. Sinisilmäinen blondi uskoo kaiken, mitä sanotaan. Olisin vuokrannut sen sulta hiihtolomaksi ja vienyt lapsukaiset nauttimaan raikkaasta ulkoilmaelämästä ;DDDDD
  Kakkostönön tarina on pitkä ja monimutkainen, kerron sen joskus sulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos todella omistaisin mökin sieltä niin ei sun sitä tarvitsisi vuokrata, voisitte olla vaikka koko talven.
   Kakkostönöstä ei tarvitse kertoa jos et halua, ymmärränhän minä että sen jumalattoman rahakasan kanssa tulee joskus mutkia matkaan :DD

   Poista
  2. No justiinsa, mikä rahakasa ;) Nyt en kyllä uskalla mainita sanaakaan siitä kolmannesta talosta...;D

   Poista
  3. Taitaapi olla niin että sen suloisen noidan takaa paljastuukin iso grynderi ;DD

   Poista
 13. Papasmurffi, hahhhhhahhaaaa, ei hyvää päivää. Kiitos nauruista - taas kerran. :D :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No iso pökäle on Papasmurffi ja pienet papanat ovat tavan smurffeja. Vetelä krapulapaska on taasen Gargamel, se luihu velho.. ;D

   Poista
  2. Ei hemmetti täytyy pelätä ettei tuu joku Gandalf..:D

   Poista

Rienaustasi arvostetaan joten ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...