lauantai 22. joulukuuta 2012

Sus scrofa domesticuksesta kiitoksen sanoihin, rakkaudella teille


Vaihdoin tänä aamuna sukat ja yhden muun vaatekappaleen toisinpäin eli suurimmat jouluvalmistelut on nyt tehty. Illalla pitäisi kaiketi tunkea se Sus scrofa domestica-lajiin kuuluvan eläimen takajalan pätkä sinne vastuksilla varustettuun peltilaatikkoon missä on niitä namikoita edessä. Sen hankkiminen oli työlästä, yritin murtautua moneen niitä kasvattavaan laitokseen ennenkuin onnistuin ja vaikka kroppaani ehtikin iskeytyä monta piipullista hauleja, puhumattakaan istumalihaksissa roikkuneista vahtikoirista – tunnen saaneeni melko mukavan kokoisen mötikän haltuuni. Oi sitä riemua kun saan repiä tekohampaitani irti sen sitkeästä lihasta, en voisi kuvitella mitään sen mukavampaa ja rattoisampaa joulun pyhien ajanviettotapaa. Viime joulusta viisastuneena en laita nyt niin paljon liimaa tekareihini ettei tule ongelmia. Vietin näet vuosi sitten joulun pyhät niskat kipeänä kun kahdeksan kiloa lihaa roikkui kiinni lukkiutuneissa leuoissani. Eivät antaneet leuat periksi eivätkä tekarit irronneet, jouduin odottelemaan aina vuoden alkuun ennenkuin sain hammaslääkärini tavoitettua ja hänen irroitettua kinkun turpavärkistäni.

Joulu on ihanaa aikaa, saa olla rauhassa ja varsinkin täällä korvessa saa olla niin omissa oloissaan että jo tapaninpäivänä herää epäilys siitä, ovatko muut ihmiset ja kaikki elollinen kuollut maapallolla? Meidän tontilla ei näy edes lintuja sillä ökyrikkaat heittelevät niille sellaiset määrät kinkunjämiä tuuletusikkunoistaan etteivät ne jaksa lentää tänne asti vaan jäävät parempiparkaisten asuinalueelle sulattelemaan kinkkua. Käyhän meillä toki se perinteinen jouluvieras ja nyt en tarkoita sitä valkopartaista heeboa vaan voutia, tuota ahkeraa ja aina valveilla olevaa epattoa. Hän tulee aina joulupäivän aamuna noin klo 05.00 ryskäämään vaatimattoman majamme oven taakse, vaatien nähdä että olenko saanut lahjaksi mitään ulosmitattavaksi kelpaavaa. Jo useana vuonna peräkkäin olen joutunut tuottamaan hänelle pettymyksen sillä ei yhdestä parista villasukkia ja kahdesta konvehtirasiasta paljon valtionkassa rikastu. Yhtenä jouluna minun kävi häntä niin paljon sääliksi että askartelin hänen lähettämistä ukaasi-ja haastelapuista hänelle jalkarahin. Siitä tuli hieno, korkeutta lähemmäs viisikymmentä senttiä ja leveyttäkin karvaa vajaa metri. Painoi kuin saatana ja hänen selkänsä naksahtikin hänen ottaessaan vastaan tämän vaatimattoman lahjani. Pientä takapakkia tuli hänen avatessaan lahjan kotonaan ja tajuttuaan mistä se oli tehty, hän sai aivan helvetilliset separit ja julisti minut välittömästi varattomaksi polttaen näen luottotietoni kahdeksikymmeneksi vuodeksi eteenpäin. Prepaid-elämä siis jatkuu ainakin eläkepäiviin asti mutta siihen on jo tottunut.

Muutenkin tämä joulu on erilainen kuin aiemmat, Mayojen ennustama uusi sykli on alkanut ja minussa se sai aikaan sen, että päätin tehdä toissapäivänä moottorisahalla otsikkooni loven. Se on vallan mahdottoman käytännöllinen; siinä voi pitää leipää tai keksejä kun katselee tv:tä, niitä on tosi helppo ottaa siitä lovesta ja näin kädet jäävät vapaaksi kaukosäätimiä ym. hiplaamista varten. Parkkikolikot ja lottolaput seuraavat aina mukana ja töissä siinä on enemmän kuin käytännöllistä säilyttää kynää, sen saa ahtaissakin paikoissa napattua käteensä. Kivusta viis, myt voi raapia aivoja aina kun siltä tuntuu. Vapaa-ajallani pidänkin sukkapuikkoa nro 3 otsalovessa, sillä kun tönii aivolohkoja niin johan ajatus luistaa ja maisema näyttää erilaiselta kun kaikki ne tuhannet valot vilkkuvat silmissä. Uutta vuotta ajatellen pelkkää säästöä, ei tarvitse ostaa raketteja kun näkee ilotulitteita omasta takaa. Joulukirkkoon taidan mennä myös tänä jouluna ja varsinkin nyt kun pakkasta on kunnolla. Kirkossamme kun on niin kylmä että ehtollisviinikin tarjotaan tikkareiden muodossa ja hypotermia iskee ensimmäisen virren aikana. Taitaa muuten olla ainoa paikka Suomessa missä papilla on liturgisissa väreissä olevat pilkkihaalarit ja rukkaset. Ainakin mustia, valkoisia ja violetteja olen tämän mainion hengenmiehen nähnyt käyttävän. Kirkko ei lämpiä lyhyinä kesäkuukausinakaan ja tästä syystä siellä käy helteiden aikaan enemmän väkeä kuin talvella. Tämä kylmyys saa minut ajattelemaan kodittomia ja tuon geneettisen ihmeen, eli rakkaan kanttorimme äänenkäyttö muistuttaa minua siitä kotona odottavasta, ihanasta vaimosta. Veri valuu korvista kummassakin osoitteessa.

Ostoksilla pitäisi vielä tänään käydä mutta en ota siitä stressiä sillä olen valmistautunut. Olen väärentänyt kaksi henkilökorttia, toinen on Poliisin ja toinen Eviran. Poliisin lätkällä saa isonkin kultasepän liikkeen tyhjäksi kun sitä vilauttaa ovella ja huutaa että täällä sinä perkele myyt varastettua kultaa. Väki lähtee alta aikayksikön eikä kauppiaan kanssa tule ongelmia kun lupaa ettei ota tuota vittumaista temppua tavaksi. Eviran lätkä toimii samoin, toissapäivänä tyhjensi yhden melko ison ostoshelvetin kun saapastelin lihaosastolle ja aloin vaahdota varastetun sekä pilaantuneen lihan myynnistä. Kerroin myös poliisien olevan tulossa tutkimaan hajuvesipuolen ja liuotintehtaan omituista kytkyä, puhumattakaan uffaffaa-pöntöistä varastetuista vaatteista joita täällä kuulemma myytiin kovaan hintaan talven 2013 retro-muotina. Tyhjeni muuten iso kauppa äkkiä ja sain vielä cafeteriassa ilmaiset kahvit kun väitin heidän tarjoilevan Hyvä Ostos-kahvia Juhlamokan nimellä. Että minä olen vittumainen ihminen ja vielä näin joulun alla.

Sitten semmoinen juttu että haluan kiittää teitä kaikkia siitä ilosta mitä olette minulle tänä aikana tuoneet. Minähän on tässä hommassa vielä märkäkorva, blogin pitämisen aloitin WP:n puolella keväällä ja lokakuussa siirryin (vai oliko syyskuun loppu?) tänne bloggerin puolelle. Luulin että tämä blogimaailma on vain jäyhien ukkojen ja virkanaisten kansoittama, jäykkäniskainen yhteisö mutta melko pian huomasin olevani väärässä. En ole ennen nähnyt yhtä hauskaa ja päästä pideltävää porukkaa, jälkimmäinen sanottuna positiivisessa mielessä. Täällä on ihmisiä joilla on vaikeuksia niin terveytensä ja muiden vaikeuksiensa kanssa mutta silti he jaksavat pitää sitä asennettaan yllä, antamatta periksi vaikka kuinka vituttaa välillä. Se on mielestäni sitä taistelutahtoa joka on katoava luonnonvara mikä pistää toisinaan mietityttämään. Hauskaa on ollut ja moni asia tullut todistettua, esim. naisten käsittämätön taito liittoutua oli sitten mikä tahansa asia kyseessä. Tästä syystä rakastankin teitä – vilpittömästi. Monet naurut olen saanut ja sen olen pannut merkille että teissä kaikissa on se perin kiehtova, pimeä puoli johon minä niin haluaisin tutustua enemmän. Haluan kiittää myös koko lukijakuntaani, tuskinpa sitä jaksaisi kovin kauan kirjoitella itselleen, meikäläinen kun ei ole noita päiväkirja ihmisiä. Tämän lyhyehkön ajan myötä on käynyt myös selville kuinka laajalle suomalaiset ovat levittäytyneet sillä tätäkin sairasta tekstiä luetaan 18 eri maassa joista jenkkilä, venäjä, norja ja englanti ovat kärkinelikossa. Terveisiä teille sinne kauas ja kiitokset sekä joulun toivotukset myös kaikille, koittakaa päästä fiiliksiin myös niissä lämpimämmissä maissa. Edelleen, koska olen erittäin kiitollinen siitä että olette ottaneet minut vastaan näin avosylin, haluan toivottaa teille mitä parhainta Joulua ja alkavaa uutta vuotta 2013. Olkoon polkunne kevyitä ja hankkeenne menestyksekkäitä, nyt ja aina. Naiset hillitköön ostosvimmaansa ja miehille nyt ei tarvitse sanoakaan mitään, ne kun ovat aina kunnolla. Luostarin ovista saa käydä sisään, se että leimaudutte hulluksi tai vähintäänkin omituiseksi, on pieni hinta siitä täydellisestä valaistumisesta jonka Luostarissa saa pääsääntöisesti täällä riehuvien nunnien toimesta. Nuo kottaraiset kun eivät tunnusta koskaan olevansa väärässä eli he edustavat Täydellistä Totuutta ja ovat siksi mitä rakastettavampia ihmisiä.

Hyvää lauantaita ja joulun odotusta teille, te rakkaat Luostarin asukit ja muut matkaajat.
Rakkaudella, teidän loviotsainen Apottinne.


34 kommenttia:

 1. Pidähän sinä aina sylisi... ei kun siis torppasi ovi avoinna, että me pääsemme sinne karkuun liikaa ns. sivistystä, viherkasvattajia vainoavia poliiseja sekä muutakin elämää hankaloittavia tekijöitä!

  VastaaPoista
 2. Love-otsainen rakkautta tulvillaan.

  VastaaPoista
 3. Kyllä me nunnatkin rakastetaan sua ja taidat sen tietääkin <3 ( vaikka ollaan joskus vähän uppiniskaisia ;) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on mukava tietää, eikä se nyt niin kauheasti haittaa vaikka olettekin välillä sangen vallattomia - etten sanoisi peräti riettaita ;D

   Poista
  2. Tänään olen siveästi leiponut j-torttuja munkeille koko päivän.Palkinnoksi nautiskelen bulgarialaista ruusuteetä, ah miten hyvää..

   Poista
  3. Vai olet siveästi...hmmm.. äh, sun kanssasi nousee aina kaikenlaiset mielikuvat pintaan ;)
   Kaksi kysymystä; mitä on hemiplagia - verenmyrkytyskö? ja miksi sinä rakas et juo normaaleja teelaatuja, musta tuntuu että noissa sun laaduissa on jotain kamaa joukossa ;D

   Poista
  4. Sananselitys on eilisellä. Yritän kovasti olla selväsanaisempi tästedes. Kerron esimerkin, miten aivopesty jo olen: töihin tuli uuden atk -ohjelman myötä diagnoosit ja leikkaustoimenpiteet suomeksi. Ja ne oli helvatan pitkiä litanioita. Alkuun piti pitkään kääntää latinaksi ennenkuin tajusi mitä kellekin potilaalle oli tehty. Verenmyrkytys on muuten sepsis, eikö ole paljon kauniimpi sana :)

   No, niissähän kaikenlaista joukossa...;)

   Poista
  5. Kiitos, kyllä se taitaa olla tuo latina sinun ammatissasi se selvempi kieli kuitenkin, tai ainakin noiden pitkien litanoiden välttämiseksi. On sepsis pajon kauniimpi, se jo itsessään ilmoittaa että kiitos ja kuulemiin. Kunhan piruilin sun teen juonnista, neuo kaikki ovat varmasti hyviä mutta sain armeijassa niin tarpeeksi teestä etten juo sitä vaikka aseella uhattaisiin.

   Poista
  6. Kyllä mä susta latinaa puhuvan teenjuojan vielä kasvatan ;)

   Poista
 4. Joulun aika herkistää hurkimmankin ;-)

  Meidän kirkossamme saarnaa (kuulopuheiden mukaan) kirkkoherra myös pilkkihaalarissa, kynsikkäät kädessä ja otsalampun valossa. On sen verran vanhaa tekoa, kirkkomme, että muuta valaistusta ei ole. Paitsi kynttilät, joita varten taas on palokunta kutsuttu ovensuuhun vahtiin, ettei pyhättö pala. Tää on ihan tosi juttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siellähän on sitten oikea tunnelma, siis sellainen kun pitääkin. Kylmyys on haittapuoli mutta kyllä siinä kynttilänvalossa sanoma menee paremmin perille kuin jossain halogeenien loisteessa.

   Poista
 5. Hauskojen kirjoitustesi lisäksi annathan meille toisenkin lahjan, Peppone - pysyt edes joulun ajan etäällä kaikista terävistä esineistä? Kiitos paljon! Oikein kaunista, hauskaa, rauhallista ja suklaalla kuorrutettua joulua rakas Peppone.
  Kieriskelin tuossa juuri muutamat lumienkelit ja lähetän yhden sinulle ja yhden jokaiselle ihanalle Luostarin lukijalle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Menna rakas, kaikesta. Pysyn etäällä ylipäätään kaikesta, sillä tämän illan ohjelmaan ei kuulu kuin lenkki koiran kanssa ja sitten menen saunaan ja linnoittaudun sohvalla syömään itseni tärviölle.

   Poista
 6. Täällä lentelee enkeleitä, hups!
  Rakas Apotti, vaikka välillä yrität saada meitä naisia Luostarissa kuriin ja järjestykseen (mahdoton tehtävä) niin olet kuitenkin oikein mukava ja kiltti meille.

  Nyt moottorisahat ja muut työkalut sinne varastoon ja ovi lukkoon. Joulun viettoon käy nyt kunnon kansa! Hyvää ja rauhallista joulua sinne lautojen taakse!

  Hoitele otsalovi kuntoon ja muutenkin parempaa voimist kuin muil ihmisil!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ettehän te nunnat nyt niin pahoja ole, te omistatte sen villin ja hävyttömän ulkokuoren alla suuren ja kultaisen sydämen. Kaikki laitetaan lukkojen taakse, hyvää joulua myös ukollesi.

   Poista
 7. Peppone - olen jäljittämätön. Vain sisäpiirin hullut tietävät missä on "suljettu osasto". Se ei ole blogien maailmassa. Älä anna sen häiritä sielun rauhaasi. Leijun vähän omissa maailmoissani, koska pelkään maailman pahuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tita rakas, älä viitsi rääkätä enää. Olen varmasti nähnyt sun blogisi jossain yhteydessä ja nyt en enää osaa sinne :(
   Kaiken lisäksi Torpan kaunis emäntä kävi riekkumassa että "lälälälää, minäpäs tiedän missä Tita on, mutten kerro sulle.." Arvaa oliko kivaa...
   Jos sinä leijut omissa maailmoissasi, niin siinä tapauksessa sinä olet enemmän kuin tervetullut Luostariin! Oi sisar, paljasta sa itses, mun sydämein halajaa sun seuraas!

   Poista
  2. Hyvä Peppone.
   Olen suljetulla osastolla, soon ihan totta. Bloginkirjoitusoikeutta ei anneta, jotta Amnesty Internatinal ei pääse jäljille tietyistä ihmisoikeusrikkomuksista, kuten siitä että vietän lepositeissä koko talven ajan. Nytkin naputtelen nenänpäälläni.

   Googleta vain toveri, mutta blogia et voi löytää kun sellaista ei ole. Salaa häröilen Hirnakan blogissa ja nyt varovasti Luostarin jäätä kokeilen.

   (Hirnakka, lakkaa nauramasta siellä tai Torpasta katoaa lapsilykky!!!!)

   Poista
  3. Saamarin likka, minä joka olen kaikki suljetut läpi kolannut, en ole sua koskaan missään tavannut! Lepositeissä on kyllä mukava mammitella varsinkin jos doupit ovat kohdallaan mutta asiaan; ei Luostarissa tarvitse mitään jäitä kokeilla, sen kun astut sisään vaan. Olen muuten satavarma siitä asiasta että sulla ja Hirnakalla on niin helvetin hauskaa kun naureskelette että koskahan se perkeleen tupauuno tajuaa että tossahan se blogi on ;D
   Niin Hirnakka, lapsilykyn lisäksi alkaa katoamaan myös perintöhopeita! ;)

   Poista
  4. Älä nyt Hirnakkaa uhkaile, Peppone - se pisti jo 10 pisteen vihjeen muina Armoina kehiin :D Mutta jos vihjeen perusteella pääset jäljille, niin siltikään Suljettu Osasto ei aukene. Koska se on Salaisuus, jonka vain joku tuhat muuta vielä hullumpaa jakaa. Yhteistä meillä on diagnoosi ja saitti on vertaistukiryhmä, jossa kukaan ei toivo parannusta mutta saamme toisemme vaikuttamaan lähes normaaleilta. Näin ollen doupinkia ei tarvita. Yhteinen jumalallinen hulluus tuntuu siunaukselta ja kielillä puhuminen on ansaittu lahja.

   (Hirnakka! Jos vielä jatkat nauramista, niin naapuri hälyttää poliisit!)

   Poista
  5. Ärhh! ;D Kuulostaa taivaalliselta paikalta ja toivottavasti pääsen sinne - tai sitten te vedätätte mua ympäri Blogistaniaa kuin sammakkoa äkeenpiikissä. Siinä tapauksessa valjastan tulivaunut ja teidän kannattaa lukea pikaisesti mitä Lakeuden Lumiauraksi kutsutusta miehestä kirjoitetaan, kostoni tulee olemaan samaa luokkaa, elle sairaalloisempikin ;)

   Poista
  6. No niin, nyt on sitten issikat käyty läpi aina peltolan pihattotallin kautta johonkin Vivian Isalduriin, sieltä menty Metsähepan matkassa Putteprojektin kautta tallitytön haaroväliin. Josko sitä nyt sitten kokeilis noitia sekä noitumista ja sen jälkeen niitä yrttejä. En mä olis nukkunutkaan, koira vaan herätti viime yönä varttia vaille kaksi kun sillä on virtsatietulehdus ja oon siitä asti ollut hereillä mutta mitä mun on väliä * Kietaisee kauhallisen lääkkeitä ja alkaa hysteerisenä hakkaamaan näppäimistöä*

   Poista
  7. Polttaa, polttaa...
   :D
   Ei tarvi kuin yhdistää kaksi nenäsi alla olevaa asiaa, niin tulee googlen ensiriveille :D, Kaksi pientä sanaa ja edessäsi on kuva, sähköpostiosoite ja puhelinnumero ja aikaaaa paljon kaikkea muutakin.

   Mutta hei, ei se oikeasti ole vaivan väärti. Mielikuvat on kivempia kuin karu totuus. Usko pois.

   Poista
  8. Majakari? Edes lähellä? *Veri valuu hänen silmistään hänen valvottuaan kaksi vuorokautta putkeen*

   Poista
  9. That's it. Helppoa, aivan liian helppoa - kun et tee sitä itse liian vaikeaksi. Onko tuo elämäsi teema?

   Pitäisikö onnitella? Vai pahoitella? Tuhosit uteliaisuudellasi illuusiosi. Tarjotkoon se SielunRauhaa :D

   Totuus usein on ah niin tylsää.... ;)

   Poista
 8. Hyvää Joulua sinnekin sekä kinkunpurentaan että lovettumiseen :)

  Mä vähän luulen, että täällä Blogistaniassakin ne tietyn henkiset hakeutuvat omiin piireihinsä. Ihan hyvä niin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä Puskis, sinä oma lovekissani...;) saattaapa olla että me aidot ja vapaamieliset (kuka huusi vajaamieliset?!) kerännymme näiden aitojen ja oikeiden asioiden äärelle, joista nyt mainittakoon esimerkkinä vaikkapa eläimellinen pielustelu, ihmisoikeusasiat, intohimoinen suuteleminen ja progressiivinen verotus ;P

   Poista
  2. Ne ovat niitä tärkeimpiä :)

   Poista
 9. Oikein hyvää joulua sinulle! Muista katsoa kaikki asiaan kuuluvat joulupiirretyt telkkarista aattona ja syökää paljon kinkkua. Ja hyvää joulumieltä koiralle kans!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juuri tähän tapaan ajattelin aattoni viettää. Lätkis kiittää joulumielestä ja lähettää terveisiä sinnepäin!

   Poista
 10. Tein ihan turhaan tänään kauheat sarjat vatsalihasmurjontaa, täältä sain niin makeat naurut, että tuskin kykenen pariin päivään hengittämään muuten kuin hyvin varoen, hyperventilaation rajamailla :D

  Ai pärkkele että sie Peppone oot huima. Ne on nuo noidat semmottisia, että ne ilmiintyvät kun tahtovat. Minä olen vähän viekkaudella ja vääryydellä siihen kerhoon luikertanut. Mä oon niinkuin bändäri, hengailen vaan mestoilla vaikken mistään mitään tajuakaan.

  Mutta kyllä, Joulu on iloisen antajan juhla! Anteliasta pukkia odottelen ja sitä samaa toivotan muillekin luostarin hiippareille.
  Konjakkikakku *hik* pullahti uunissa *hik*, taisin annostella vähän roimasti sitä konjakkia *hik* Hyvää se on, mummollakin suu napsaa, minä näin että kävi kärkkymässä tuossa takaeteisessä.

  Lätkikselle toivon aimo siivua porsaanpersauksesta ja ehkä pienen tilkan paistinlientä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuuleppas rakas ja viisas Hirnakka, tulivaunut ovat lämpiämässä sen aikaa kun naputtelen tämän päivän tekstin ja jos tää asia ei ala nyt selviämään niin tuhannen ärjyvää Fordin hevosta lähtee laukkaamaan kohti Torppaa..
   Lätkis kiittää kumartaen ja toivoo samalla että selviät aatoksi :)

   Poista

Rienaustasi arvostetaan joten ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...