torstai 6. joulukuuta 2012

Suurille sankareille ja lukijoilleni


Siitä harvinainen tilanne että nyt kaikki ottaa lakin pois päästään ja pyyyhkii jalkansa ennenkuin astuu sisälle Luostariin. Voitte ihastella noita satoja kynttilöitä joita olen munkkien kanssa sytytellyt ja ollaan muutenkin koitettu siivota noiden nunnien jälkiä. Tänään on Itsenäisyyspäivä ja tämä päivä on niitä harvoja, kenties ainoa Jouluaaton kanssa jolloin pidän tämän likaisen turpani vähän pienemmällä. Arvostan niin paljon kaikkia niitä uhrauksia mitä meidän monen isäukot ja vaarit tuossa muutama vuosikymmen sitten tekivät. Lisäksi olen raivoissani siitä tavasta jolla tämä Suomen kusipäinen valtio on kohdellut heitä, aina sotien päättymisestä tähän päivään asti. Vihaan myös kaikkia niitä vitun keekoilijoita jotka pynttäytyvät mittatilaushepeneisiinsä ja kiirehtivät esittelemään omaa, narsistista egoaan kaikelle kansalle – hehän tietävät kameroiden läsnäolon. Herääkin kysymys, miksi sitä iltapukua ei ostettu jostain maamme lukuisista vaateliikkeistä ja annettu sitä ompelijalle/vaatturille mennyttä rahaa sotaveteraanien hyväksi?

Sympatiat ovat tänä päivänä myös Viron ja Irlannin kansalaisten puolella. Heillä, kuten myös meillä on isoveli joka kanssa on ollut vääntöä ja silti pieninä kansoina ollaan pystytty pitämään pintamme. Ei ole tarvinnut opetella uusia kieliä eikä uusia tapoja, aika iso juttu. Kuvitelkaa esimerkiksi tätä mun blogia kirjoitettuna joko ruotsiksi tai venäjäksi, eihän tästä ottaisi Erkkikään selvää. Todennäköisempää kuitenkin on etten kirjoittaisi koko blogia vaan kuokkisin jossain lanttumaalla, meikäläisellä kun tuppaa käymään aina sairaan paska tuuri, oli sitten kyse reikään osumisesta tai raaputusarvasta.

Koska tämä päivä on myös nöyrtymisen ja kiitoksen päivä, haluan sotaveteraaneille kohdistaman kiitokseni lisäksi kiittää myös teitä, rakkaat seurakuntani jäsenet. Olette sinnitellyt mukana ja olen ilokseni saanut huomata että tätä pientä Luostaria rakennetaan kammmio kammiolta joka päivä. Paras asia on kuitenkin se, että vihdoinkin saan nukkua rauhassa eikä minun tarvitse enää joka yö olla lepositeissä ja heittelehtiä hikisenä. Syy tähän on se riemukas havainto, etten olekaan yksin näiden pimeiden fantasioiden ja muiden hämärien kokemusteni kanssa. Siitä erinomaisena osoituksena on runsas ja moneen suuntaan rönsyilevä kommentointi. Kiitos siitä. Itse asiassa minusta on alkanut tuntumaan siltä että olenkin saatanan kesäpoika näissä hommissa – täysi aloittelija. Lukiessani teidän kommenttejanne ja vieraillessani muissa blogeissa, olen törmännyt ja tutustunut mm. äveriäisiin noitiin, Kyproslaiseen sängynpieksäjään (joka muuten varmaan istuu nytkin sängyllään, heiluttaen kädessään napanuoraa ja huutaen anonillejä taisteluun. Terveisiä rakkaudella sinne vaan),alastomaan kahvinkeittäjään, mystiseen naiseen joka syö silmämunia ja Abbedissaan – naiseen joka on ollut suurena apunani ja tukenani myös taustalla. Teitä on paljon ja haluaisin listata kaikki ja ne teidän hienot piirteenne, viittaan tässä erityisesti Luostarin nuoriin ja niin ihastuttavalla tavalla riettaisiin nunnatyttösiin sekä tuohon lohdun saarekkeeseen, joka aina tukee minua nunnien riehaantuessa liikaa -kiitos Pappa. Koska Luostarin toiminta edellyttää kuitenkin rahaa, on minun hetken kuluttua puettava orjankaapu päälle ja lähdettävä maailmalle. Eikä vähiten siksi, että Ransu perkele seisoi remontissa kolme päivää ja näiltä päiviltä ei tullut edes lämmintä kättä. Tässä se nähdään, mitä vitun väliä mun on, katselkaa te vaan linnanjuhlia lämpimistä kammioistanne, kyllä minä voin olla siellä umpijäisellä työmaalla. No just joo, kolme päivää tekemättä työtä saa psyykkeeni sen verran epävakaaseen tilaan että menen oikeasti ihan mielelläni tai muuten alkaa päässä napsahtelemaan liikaa. Kuitenkin, kiitos kaikille ulkomaita myöten ja viesti niille jotka vielä pimeydessä vaeltavat; Kun tutustutte Luostariin ja sen väkeen, älkää kavahtako. Kaiken sen *köh köh* takana piilee suuria viisauksia ja ennen kaikkea rakastavaa mieltä. Luostarin seinältä näette näiden viisaiden ihmisten tekstejä ja niihin kannattaa tutustua. Sen jälkeen te ette enää ole se sama ihminen, vaan omaatte laajan ja *köh köh*, no mikä perkele – erilaisen näkökulman asioihin.

Erittäin hyvää Itsenäisyyspäivää teille, te rakkaat Luostarin asukit ja muut matkaajat.

51 kommenttia:

 1. Itsenäisyyspäivää vaan sinnekin, vaikka tienuulle onkin lähtö! Ei voi mitään...

  Kommentoinkin jo toisaalla, että missä vetussa ovat ne veteraanijärjestöjen rahat? Niitähän on jäljellä aivan helkkaristi ja veteraaneja taas ei. Niin että voisiko ne jakaa vaikka ihan rahana tai jotakin. Suivauttaa tämä järjestöpolitiikka sekä niiden omistusoikeudet sekä saamansa avustukset ja niiden käyttö! Vaatin selvitystä - faija pääsi eläessään kerran (1 x) kuntoutusjaksolle viikoksi. Siinä siis kiitokset 5 vuodesta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olet oikeassa noista rahoista, nykyiset kirstunvartijat polaavat/ovat polanneet niillä jo pitkään. Odottavat kaiketi että loputkin veteraanit kuolevat ja koko rahasto unohtuu. Siinä olisi tosiaan ideaa jos rahaa jaettaisiin köyhille ja Hurstin toiminnan tyyppisille tahoille.

   Poista
 2. En tiedä otanko tarpeettomasti kunnian eräästä maininnasta, mutta kiitos silti kiitoksista & toivotuksista. Tässä luostarissa viihtyy agnostikkokin :)

  Ja noista Linnan juhlista - sunhan olisi kaiken järjen mukaan pitänyt saada kutsu (jonka olisit voinut suurieleisesti repiä?), kun tämän vuoden teemakin pyörii työn ja arjen sankareiden ympärillä.

  Oli sinne näköjään joku raksamies kutsuttukin:

  http://www.iltasanomat.fi/linnanjuhlat/art-1288519719730.html

  Työn orjat, sorron aamukajossa nouskaa... Hyvää itsenäisyyspäivää sinnekin jonnekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sinä viehkeä ja viettelevä M tiedät, mihin porukkaan mä laskin sut kuuluvaksi.. Kiitosta vaan itsellesi kun olet tuonut sen mieltä hämmentävän olemuksesi tänne Luostariin ;D

   Poista
 3. Sorvin ääreen palaan minäkin ja siihen epäinhimilliseen vuoroon joka tällä viikolla alkoi eli klo 16-24. Pakkasmittari näyttänee noista luvuista myös lähinnä -22. Mutta minun työmaallani sentään on hikiset paikat aina.... ja mittarit on +24. Joukossa sotaveteraanejakin ja sodaneläneitähän melkein kaikki. Seurassa ei siis talonasukkaiden puolesta ole moitteen sanaa.

  Itsepäistä sorvinpyöritystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sympatiat sulle epäinhimillisestä työhukista ja kiitos itsepäisesti sorvia tuli pyöritettyä. Sulla on kunniakasta seuraa ja tämä on aivan erityinen päivä!

   Poista
 4. Hieno kirjoitus ja kynttilämeri, hyvää i-päivää minunkin puolestani! Kiitos mukavasta kommentista ja kaipa se sun työpäivä päättyy ennen linnanjuhlia...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! Työpäivä päättyi noin puolitoista tuntia sitten, kohta koiran kanssa lenkille ja sitten saunaan. Huomenna taas uusi rypistys mutta viikonlkoppu onneksi vapaa :)

   Poista
 5. :D
  Kiitokset itseni ja napanuoran puolesta ja hyvää Itsenäisyyspäivää Luostariin! :D

  Jokunen vuosi sitten bloggasin suoraa raporttia linnanjuhlijoiden asuista ja se sai silloin yllättävän laajaa julkisuutta. Katsotaan, josko tänään saisin jotain vastaavaa aikaiseksi, niin sinäkin pysyisit kartalla siitä, miten suomalaisen kerman tyylitaju makaa tänä Herran vuonna 2012. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nollis ja ihan oikeasti hyvää Itsenäisyyspäivää sulle, lupaan että se Kypros-juttu + napanuorat on käsitelty loppuun. No sinähän tiedät kantani muotiblogeihin noin yleensä mutta jos kerran on luvassa kunnon ruotimista by teikäläinen niin odotan mielenkiinnolla! :D

   Poista
 6. Kerrankin ilman sarvia ja hampaita: terveiset Ransulle. Meillä levätään vielä. Huokaus.

  Ja oikein hyvää itsenäisyyspäivää sullekin, jahka työmaalta kerkiät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itseni ja Ransun puolesta, se menee vasta huomenna leimalle. Voi sentään, eikö se ylösnousemus olekaan teillä vielä koittanut? No, nythän kelit lauhtuivat inhimillisemmiksi, josko se siitä virkoaisi. Hyvää itsenäisyyspäivää myös sinulle sekä jälkikasvulle.

   Poista
 7. Komeat on kynttilät Luostarissa!

  On ilo saada olla mukana näin avartavassa yhteisössä;D

  Hyvää Itsenäisyyspäivää Sinulle, työn merkeissäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rakas Rantakasvi, ilo kokonaan minun puolellani kun saan nauttia seurastasi ja ajatuksistasi <3

   Poista
 8. Tämä yhteisö on todellakin tajunaa laajentava :D
  Hyvää Itsenäisyyspäivää kaikille kanssahiihtäjille, tästäkin lamasta noustaan kuin usva sonnasta!

  Veteraanijärjestöjen rahat ovat tallessa vaikkei kohta ole yhtään veteraania elossa. Niiden sijoittamiseen ja niillä nuljuiluun tarvitaan paljon viranhaltijoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hirnakka, sinä suuri idolini (monella tapaa)! Tämä on aika laajentava (tajunan kanssa tai ilman :D )kokemus, kiitos siitä kuuluu teille ja melko räväkäksikin intoutuvalle kommentoinnillenne. :D Niitä on aina hieno lukea, milloin ne ovat raivoa tai rakkautta täynnä - olette te aika erikoisia mutta perin hienoja ihmisiä. Sullakin Hirnakka on niin suuri ja hieno sydän ettet taida tajuta sitä itsekään. Oikeesti. Hyvää Itsenäisyyspäivää sulle <3
   Samaa mieltä veteraanien rahastoista ja niiden hoidosta, kohta ne vähätkin loput ovat savuna taivaalla :/

   Poista
 9. Tajunaa.... voi stanakele. Tajuntaa!!

  Tärkeintä ei ole *köhköh* tavara, vaan mieli iloinen ja avara :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä meinasinkin jo kysyä, että onko toi tajuna hyväkin mömmö?;D

   Mutta ei paljon kannattaisi irvailla toisten kirjoitusvirheistä, mä olen mestari niissä;)

   Poista
  2. Innostuinpa minäkin, vaikka en tajua kieliopista mitään. Rakkaudesta se hevonenkin potkii eli muistettakoon tämä kun irvailen :)

   Poista
 10. Hyvää itsenäisyyspäivää vain :) *sokaistuu valomerestä ja hiipii nurkan viereen*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein hyvää Itsenäisyyspäivää sulle rakas Puskikseni <3 ja tule pois sieltä nurkasta niin voidaan tuijotella silmiin toisiamme... ;)

   Poista
  2. Emmie kehtaa.. *nuolee tassuaan nolona*

   Poista
  3. Tules nyt vaan, voidaan vähän pussaillakin.. *Kiskoo hellästi korvista*

   Poista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  5. En mä uskalla, tulee vielä lankakeristä :P

   Poista
  6. Ei tule, kömmis nyt tänne vaan ja ala kertoa että mitä poistit!? Nyt heti, se oli kuitenkin jotain.. kerro kerro tai en jätä sua rauhaan ;D

   Poista
  7. Siinä oli kirotusvihreitä, en kehdannut jättäää :)

   Poista
  8. Mulla on jotenkin sellainen tunne että sä huijaat mua :D

   Poista
  9. Kyllä vaan, vieläkin olen miettinyt sitä..

   Poista
 11. Vastaukset
  1. *Nousee pois keittiön jakkaralta ja kättelee* Erittäin hyvää Itsenäisyyspäivää sulle Timba, kerro toivotukset myös elikoille ja V:lle.

   Poista
 12. Hyvin sanoit monestakin asiasta, Peppone, oikeasti pikkasen liikutuin. Tai ehkä tämä taivaallinen kynttilämeri häikäisi niin että tippa nousi linssiin. Niin tai näin, minäkin olen iloinen että tänne sekalaiseen seurakuntaan satuin eksymään :)

  Kaikille yhteisesti hyvää itsenäisyyspäivää ja Pepponelle erikseen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menna rakkaani, kiitos paljon toivotuksista ja kiitos ennen kaikkea siitä että olet eksynyt tänne. Olet muuten harvinainen tapaus siinä mielessä että olet ainoa jonka kanssa ollaan keskusteltu Luostarin toimista ja tavoitteista, muistanet varmaan? :D Olet varsinainen ilopilleri ja hyvän mielen tuoja, sitä me kaikki toisinaan (siis aivan saatanan usein jos totta puhutaan) tarvitsemme. Hyvää itsenäisyyspäivää sinullekin <3

   Poista
 13. Täälläkin on kyntteli ja jo pieni muovinen kuusenrääpälekin palamassa! Haju on karmea.

  Kuka muu syö silmämunia? Meikä söi yhden tuossa maanantaina, siis ihan oikeasti. Niitä saa nykyään kaupasta, meillä ihan kassan viereltä. Linkkero: http://www.makeisextra.fi/Tuotteet/Trolli-silmamuna-hedelmataytteinen-vaahtosokerikaramelli

  Eilen oli koululla ihka oikea lotta luennoimassa. Suorastaan inhotti, kun osa porukkaa puhua pölpötti samaan aikaan seinän vierellä ja toiset haukotteli teatraalisesti. Kai se on joillain mukava elää niissä pumpuleissaan ja olla tiedostamatta mennyttä aikaa ja siten olla kunnioittamatta vanhempia ihmisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ninka, suloinen nuorikkoni - hyvää Itsenäisyyspäivää sinulle <3 *jää jumiin kauniisiin silmiin eikä pysty liikkumaan*
   Silmämunia - siis leivoksia tekee tuo Menna, käypäs vilkaisemassa Kuumia Aaltoja (Luostarin seinällä linkki) niin näet mitä hän tässä yks päivä väsäsi. Noi karkit olis oikeaa mässäilykamaa eli kiitos linkistä, niitä on pakko hommata.
   Sulla sentään on oikea asenne menneeseen ja vanhempien kunnioittamiseen, joskus tekis mieli leipoa nykynuoria niiden röyhkeän käytöksen takia. Pusuja, koitahan viettää rauhallinen ilta vaikka kuusesi liekissä onkin. Tai kun on kysessä petrokemiiallinen tuote, oikea sanan valinta oli kai sulamaan päin :D

   Poista
  2. ..sanan valinta, voi jessus.
   ....sanamuoto olisi kai...

   Poista
  3. Kauniita on silmät toki juu, aika niljakkaalta tuntui silti suussa. Täällä K-marketista. :)

   Poista
  4. No niin niin, sun silmistäs oli kyse joten älä nyt ala vääntämään.. :D

   Poista
 14. Täällähän on juhlallinen tunnelma. On ilo kuulua Luostarin omalaatuiseen väkeen. Kuten Mennalle kävi, pieni kyynel vierähti minunkin poskelleni hienoa puhettasi kuunnellessa. Hyvää Itsenäisyyspäivää minunkin puolestani! <3

  ( Erota heti se äveriäs noita. Luostariin ei mahdu kahta noitaa ;D)

  VastaaPoista
 15. Kiitos ja hyvää Itsenäisyyspäivää sinullekin suloinen noitani <3
  Olen iloinen siitä että olet löytänyt tiesi tänne Luostariin ja teppaat pitkin käytäviä sen pienen peppusi kanssa ja sivistät minua erilaisilla diagnooseilla ja uhkakuvilla höylineen kaikkineen.
  Tiedät varsin hyvin ettei Luostarissa ole kuin yksi noita kakkostaloineen ja ilmalämpöpumppuineen ;DD

  VastaaPoista
 16. Hyvää itsenäisyyspäivää Luostariin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rakkahin -S-, hyvää Itsenäisyyspäivää sinullekin! :)

   Poista
 17. Hyvää itsenäisyyspäivää Luostariin täältäkin. Ulkosuomalaisena itsenäisyydestä on tullut erittäin tärkeä asia minulle. Pappani näki painajaisia sodasta siihen astí kun kuoli ja äitini 3-vuotiaana joutui evakkoon Karjalasta. Olen erittäin ylpeä suomalaisuudestani, vaikka olen tottunut seuraaviin tapauksiin: otan taksin töihin. Otan aurinkolasit pois johon taksikuski innostuneena: 'Mietinkin juuri, miten vaalea espanjalainen minulla on kyydissä, mutta nyt nähtyäni siniset silmäsi, olen varma, että olet muualta!!!' Johon minä: kiitos kohteliaisuudesta, joo, olen Suomesta.' 'Anteeksi, mistä???' 'Suomesta.' Oli hetken hiljaisuus ja sitten kuski sanoi: 'No mutta kyllä puhut loistavaa espanjaa tullessasi HOLLANNISTA!'-...
  Näin meillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D No sillä lailla, aina ei voi mennä putkeen...Hollannista :DD
   Hyvää Itsenäisyyspäivää sullekin rakas Sirkku! <3
   Kyllä, suomalaisuudesta kannattaa olla ylpeä vaikka me aina purnaammekin kaikesta. Loppupelissä hyvä maa asua, varsinkin kun vertaa Lähi-itään ja moniin muihin paikkoihin.

   Poista
  2. Siis Suomea täällä ihannoidaan! Mulle oli shokki, kun täällä ei edes ruokapalvelu ole itsestäänselvä koulussa. On vaikea kertoa jo sekin, että meillä on koulussa terveydenhoito ja myös, että suomalaisille lapsille opetetaan miten silittää paitoja tai tehdä munakas...tai miten puhdistaa uuni. En viitsi edes kertoa hammashuollosta. Eli ei tarvitse edes mennä Lähi-Itään saakkaa, täältä pesee myös.

   Poista
  3. Ahaa, sain sen käsityksen että taksikuski luuli sun olevan hollantilainen vaikka selitit sille..
   Noista koulun ruokailu - ja terveydyenhuoltoasioista oli yllättävä kuulla, olen aina ollut siinä lapsenomaisessa uskossa että kyllähän ne nyt Espanjassa on kohdillaan mutta aina viisastuu kun vanhaksi elää. Hyviä esimerkkejä kuitenkin siitä miten hyvällä mallilla täällä asiat ovat. No ei näköjään kauaksi tarvitse mennä kun asiat ovat paljon huonommin.

   Poista
 18. Mä itseasiassa funtsin tota samaa viime yönä että miksei voi hankkia halvempaa pukua ja lahjottaa osaa hyväntekeväisyyteen siitä rahasta joka siihen pukuun olis voinu mennä.. Samoilla linjoilla siis, vaikkakin mä juhlia katselenkin.. mutta edelleen vaan välttääkseni sen siivouksen.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin koska ne on kuitenkin sellaisia once in the lifetime-vaatteita ja maksaa aivan luokattoman paljon. Toisaalta se on jokaisen oma asia mihin rahansa käyttää mutta ei sitten kannattaisi vouhottaa siitä Itsenäisyydestä niin paljon kun tuntuu se puku olevan pääasia. Yleensä nämä samat tyypit on niin huolissaan vähäosaisista, just joo..
   Jep, samat on linjat ja katsele rauhassa, siivota ehtii vielä ennen joulua.. :D

   Poista
 19. Hyvää Itsenäisyysyötä!
  Köh...köh...köh...
  Olen flunssassa ollut, enkä ole jaksanut mitään lukee, enkä kommentoida sitäkään vähää. Ysk...ysk...ysk...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi sentään, toivottavasti tauti alkaa helpottamaan. No ei sitä tuossa kunnossa pidäkään itseään rääkätä, ehtiihän sitä sitten taas myöhemminkin. Paranemista ja voimia <3

   Poista

Rienaustasi arvostetaan joten ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...