sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Torpan kauniin emännän jouluylläri eli kuinka kinkku saadaan muistuttamaan Dolce & Gabbanan laukkua


Tulee erilainen joulu sillä minulla on kolme sellaista reikää päässäni josta en toivoisi verta tulevan mutta niin ne vaan valuvat. Ylimmäinen on ihan itse aiheutettu ja se arpeutuu ajan myötä, innostui nyt vaan vuotamaan kun tulikuuma näyttö ja vielä kuumemmat näppäimet saivat ihohuokoset aukeamaan ja hien valumaan valtoimenaan. Kaksi näistä rei'istä kuuluu tehdasasetuksiin, sisältönään nuo ennen niin mainiot silmät jotka näyttävät nyt tuoreilta ampumahaavoilta vuotaessaan solkenaan verta. Nämä kolme pikku koskea valuvat pitkin pokeani, muodostaen akanpyörteen suupieleen ennenkuin syöksyvät alas leualtani kohti vanhoja raappahousujani. Flannelliset, valkeaksi tärkätyt kalsarini ovat punaiset ja tunnen itseni teinitytöksi ensimmäisten menkkojen aikaan. Silmien verensyöksy johtuu kahden vuorokauden valvomisesta ja näyttöön tuijottamisesta, en suosittele sitä kenellekkään. Minut tähän epätoivoiseen tekoon ajoi Torpan kaunis emäntä ja eräs toinen jonka nimeä en uskalla mainita, sillä en tiedä onko minulla lupaa. Ei minulla kyllä ole Torpan emämmän lupaakaan mutta tuo sorjavartinen mielenmuokkaaja tietää varsin hyvin pohjattomaan uteliaisuu tiedonhaluni ja arvasi että lähden tälle ristiretkelle, vieläpä kehtasi rienata minua ennen lähtöä – samoin kuin tämä nimeltä mainitsematon.

Oikeastaan tarkempi kuvaus silmistäni olisi aurinkokuivatut tomaatit; ne ovat sellaiset pienet, punaiset ja ruttuiset läimäreet tuon uljaan tuulenhalkojani molemmin puolin. Jos kuvittelette itsenne tilanteeseen missä olette pakittamassa autoanne, tarkoituksena saada se vanha ja vinoaisainen sekä punaisin helma heijastimin varustettu asuntovaunu osumaan peräkoukkuunne, näkymä on taustapeilistä katsoen kuin minun naamani. Lättänässä turpavärkissä ei oikeastaan ole muuta huomiota herättävää kuin nuo kolme asiaa. Jos ei olisi joulunaika, tässä kohdassa lukisi nyt että kiitos vaan ja sen perään tekstiä joka paukauttaisi näyttönne säröille. Tähän on edellä mainittujen syiden vuoksi myös erittäin painavaa syy, nimittäin sen perinteisen sian takajalan täydellinen tuhoutuminen tuossa mainiossa sähköllä toimivassa peltilaatikossa. Minun piti ottaa se hyvissä ajoin aamuyöstä pois uunista mutta kuinkas kävikään; olin niin uppoutunut etsimään noiden mystisen neljän kirjaimen haltijaa, että unohdin koko touhun tyystin. Hittolainen että tämän piti tapahtua tänään mutta kun toissa iltaisessa, kinkun perinpohjaisessa tarkastelussa (ultra, magneetti- ja viipalekuva, meillä ei pelleillä perkele) paljastui että a) elikko oli tapettu suoraan juoksuun – lihakset jännittyneet sekä b) se oli aivan umpijäässä, päätettiin paistamisen ajankohdan alkua siirtää eiliselle illalle. Tänä aamuna sitten koitti se perin tuttu tilanne missä havahdun siihen kun palovaroittimet raikaa täysillä, pelastulaitoksen ukkoja repii mustunutta torsoa pois uunista ja eukko huutaa tappouhkauksia tuon heijastinhaalarisen orkesterin takaa. Hän oli kuin valkyria seistessään hulmuavassa yöpaidassaan olohuoneen pöydällä ja kirotessaan minut alimpaan helvettiin. Yöpaidan lepatus johtui ulko-ovesta virtaavasta, noin -35 asteisesta ilmasta sekä keittiöstä syöksevistä jauhesammuttimien paineaalloista. Siinä meni eukon kahden viikon joulusiivoukset, nyt meillä on paremminkin tälläinen Metsän eläinten talvi – teema täällä asunnossamme.

Lattialla on sekä aitoa lunta ja feikkilunta, jauhesammuttimien sisältö muistuttaa erehdyttävästi puuterilunta. Eläimistäkään ei ole puutetta sillä kämpäämme on tullut Lätkikselle seuraa pitämään joka saatanan lintu mitä lähiseudulta löytyy, jokunen kulkukoira ja melko kattava näyte ympäröivän metsän oravakannasta. Palomiehet kun luulivat isommankin palon olevan käsillä ja löivät sekä olkkarin että keitttiön ikkunat paskaksi saadakseen letkut sisään. Kinkku parka sen sijaan muuttanut varsin radikaalisti muotoaan. Tutkin sitä kuin taidearvostelija ja minusta se näytti alkuun käpykakulta mutta aikani tuijoteltuani tulin siihen tulokseen että se on liian iso. Otin oikein tuolin, join pannun kahvia ja vetelin topan norttia ennenkuin visuaalinen vastine varmistui; se on ravintopalon läpikäynyt musta Dolce & Gabbanan käsilaukku jonka päälle on palanut juopottelemassa olleen kermaperseen puuterit. Toisesta päästä törröttävä luu olkoon vaikka joku mascaraharjan varsi. Ei saa vaipua synkkyyteen, meille on tulossa uusi uuni ja kinkku, siivouspalvelu sekä lasiliike tulee näillä näppäimillä joten kyllä tässä joulu saadaan vielä aikaiseksi. En vaan tiedä missä se helvetin kallis tulkki – jonka pitäisi kuulemma osata kaikki maailman kielet – viipyy, ei tuosta eukon manaamisesta ja mongerruksesta muuten ota vitullakaan selvää. Menisi takaisin nukkumaan ja lopettaisi tuon palkkamurhaajien tilaamisen. Ei tuolla englannilla niitä onnistuta tilaamaan, varsinkaan kun ei kyseinen ammattikunta sentään ihan puhelinluetteloon ammattiaan laita. Olkoonkin että se on jostain netin syövereistä ongittu ihme katalogi. Eihän hätä ole tämän näköinen. Kinkku sen sijaan päätyy varastoon asentamaani lasivitriiniin jossa on näytteillä kaikki minulle uskotut ruoat ja ne, joita olen koittanut itse valmistaa. Kokoelma alkaa olla jo aika hieno; siellä on kryptoniittia muistuttavaa hernekeittoa, 380 litraa liisteriä (kalakastike), nyt tämä kinkku, ninjantähtiä n. 50 kpl (ne vitun joulutortut) ja makaroonilaatikkoa josta olen kyllä myynyt NASA:lle suurimman osan. Se tulee suojaamaan seuraavan Marsiin lähetettävän luotaimen laskeutumista sillä ko. laatikon kimmoisuus on tavallista superpalloa noin tuhat kertaa parempi eikä se hajoa. Myös aseteollisuus on vallan helvetin kiinnostunut tuosta mummon reseptillä tehdystä mönjästä mutta minä en myy sitä kuin rauhanomaisiin tarkoituksiin. Mainittakoon että Ransun puskurit ovat täynnä tuota ainetta. Ei siis kannata töötätä perseeseen.

Lyhyestä virsi kaunis näin jouluksi, tässä on vielä paljon tehtävää ennekuin saadaan kaikki taas järjestykseen. Onneksi meillä ei pidetä kuusta asuntomme pienuudesta johtuen, ei huvittaisi lähteä metsään tarpomaan noilla pakkasilla. Sitten ihan pieni ja ystävällinen varoitus sillä haluan nimittäin taata että kaikille tulee mukava joulu. Aina tästä päivästä eteenpäin tuonne tapninpäivään saakka tulee Luostarissa välttää seuraavia sanoja ja niiden käyttöä missään yhteyksissä: issikka, Islanninhevonen, pelhamit,talli, agility, hokit, Sildur Vildur, Eri Ekin veli, säänkestävä, metsässä liikkuva hevonen, tallitytön haarat, yrtit, Soildur Issis, herba mare, noituus, Wicca, rohdot, se Lönnrot:in perkele, muinainen, Ukonjuuri, anis, lehdonkämmekkä,kuun valo, alasti ringissä, äiti maa, satula, turpa, päitset, etkö nyt väinö tajua etc. muita varoalueen sanoja. Puhukaamme vaikka piparkakuista, hyvästä kalasta ja siitä, miksi myös jouluna tekee mieli vaikka maha on täysi. Lähden tästä pesemään silmiäni ja vien tuon käsilaukun vitriiniin, sen jälkeen juon kunnon kahvit ja paukutan päätäni pari kertaa ulko-oven välissä. Kyllä se taas tästä lähtee.

Todella rauhallista aaton odottelua, itse en aio poistua mökistä mihinkään. Niin ja muistakaa olla kiltisti, te rakkaat Luostarin asukit ja muut matkaajat.


31 kommenttia:

 1. Meillä mittari paukuttaa kauhistuttavia 26 asteen lukemia ja sinun suunnitelmasi pysyä sisällä koko päivä viehättäisi minuakin. Harmi vaan, että tuo kuusi odottaa koristeluja. Tiedän, että kun pojat lähikaupungista saapuvat, niitä ei pidättele mikään. Ei edes pakkanen.

  Meillä siis alkaa joulun aika (ei joulurauha...) tuossa kahden-kolmen pintaan.

  Nauttikaamme vapaista, hyvästä ruoasta ja seurasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylmää on täälläkin, hetki sitten kävin koiran kanssa lenkillä ja -22 astetta mittarissa. Kuusen koristelu käy äkkiä ja sittenhän voit nauttia täysin siemauksin joulusta. Hyvää sellaista koko porukalle!

   Poista
  2. Joo, koristeet heiteltiin miten kuten sinne päin ja sännättiin nenät ja sormet jäässä sisälle. Illan kutveessa lämpötila lähenteli 30 astetta - hrrr!

   Hyvät joulut sinnekin koko porukalle ja Lätkikselle joulurapsutus.

   Poista
  3. On teillä kylmää mutta tänään voi vaan lämmitellä.
   Hyvää ja Onnellista Joulua teille, Lätkis kiittää rapsutuksista ja lähettää perin beaglemaisen pusun!

   Poista
 2. Parempi palanut, kun mädäntynyt. Niin kuin viime jouluna meillä, kun ostettiin valmiskinkku. Ostin rohkeasti tänäjoulunakin semmosen, vaikkei enää olekaan äitiä, jolta hakea hätäapukinkkua jouluaattona...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mädäntynyt kinkku on kyllä paha juttu. Olen varma että tänä jouluna on parempi säkä sen kanssa.

   Poista
 3. Sinäkö oletkin se NASAn tutkimus-yhteistyökumppani täällä Suomenmaassa? Toivottavasti maksavat jotain makaroonilaatikosta, saisit muutakin kuin ylähuulen leivän päälle.

  Metsäneläinten joulu voisi olla ihan mukavakin teema, jos ei olisi niin kovin raikasta sisällä. Tosin oravista tekisin paistia, mokomat riiviöt.

  Hyvää joulunaikaa sinnekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siitä makaronilaatikosta jonkun verran rahaa tulee mutta kaikki menee samantien, on noita menoja niin paljon. Kylmää oli hetken aikaa eikä tämän korven oravista voi tehdä paistia, ne ovat niin nälkiintyneitä.
   Hyvää joulua sulle ja lukevalle humanoidille (teippaa se itseesi kiinni) ;)

   Poista
  2. *virittelee jeesusteippiä jouluisasti* :)

   Poista
 4. Ällös masennu. Toissa jouluna olin töissä ja kinkun paisto jäi talon isännälle poikkeuksellisesti. Muuten meni hyvin, mutta hän poisti kinkun ympäriltä verkon. Kinkku tietenkin avautui kauniisti kuin kukkanen sakarat sojottaen joka suuntaan. Ikuistin muiston kameralla.

  Myyksä ne ninjatähdet mulle? Lapsilla voisi olla niille käyttöä ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sullahan on viisas ukko kun yhdisti visuaalisen kauneuden (kedon kukat) hyvään makuun, voit lähettää meidän nähtäväksi niitä kuvia.
   Rienaatko mun joulutorttuja? ;D

   Poista
  2. En rienaa. Vakavasti suhtaudun leipomuksiisi ;D

   Nyt on lähdettävä unten maille. Aamuyöllä kello soimaan, lämmäytän leivinuunin ja paiskaan possun paistumaan.

   Oikein Hyvää Joulua sinulle ja rouvallesi! Toivoo Joulunoita :)

   Poista
  3. No sen kyllä huomaa että ne saavat ansaitsemansa arvostuksen ;D
   Hyviä lämmitys- ja possunpaisto hetkiä, Erittäin Hyvää ja Rauhallista Joulua sinulle ja miehellesi!

   Poista
 5. En ole koskaan voinut uneksuakkaan, että kinkunpaisto on nuinkin hauskaa.
  Vieläkin pyyhin naurunkyyneleitä niistä tehdasvalmisteisista rei´istäni.
  Aion ehkä ottaa paistopestin pois Mankulta. Minulla on silmätkin aina kuin mädät puukonhaavat, joten senkin puolesta olen passeli ruotuun.

  Käpykakku on hyvää.Ei siis mitään hätää, jos kinkku näyttäisi kyseiseltä kakkelilta. Laukkuja en ole maistanut :(

  Hyvää Jeesuksen synttäriä teille! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käpykakku on hyvää mutta sen kinkun maku oli kyllä kaukana käpykakusta. Hyvää ison J:n synttäriä sulle ja Mankulle!

   Poista
 6. Onneksi kinkkuja saa uusia. Luntahan jouluna pitää olla, oikeaa tai teko.
  Hyvää ja rauhallista joulua Sinulle ja Vaimollesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nyt kaikki on hyvin. Hyvää Joulua myös teille!

   Poista
 7. Ei jumpe, kyllä vesi täälläkin silmistä sirisi, kun tätä luin. Meillä on just neljä kiloa käpykakkua uunissa... Palovaroitin on irrotettu hyvissä ajoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olehan varovainen sen käpykakun paistamisen kanssa, olet tainnut irroittaa palovaroittimen tarkoituksella..? ;)

   Poista
 8. No niin, Peppone hyvä - helpostihan tuota selvisit ja sait vastauksen. Nyt on lumous haihtunut ja saat sielullesi rauhan. Ei enää henkeä, vaan lihaa. Tylsää - eikö totta?

  Pahoittelut maallisen lihan puolesta siellä teillä päin. Harva pystyy taikomaan kinkusta noin yksilöllisen, luovan valmisteen. Toisaalta olet saanut kinkulle myös suhteellisen laajan yleisön. Ehkä se mainitaan erikseen palokunnan vuosikertomuksessa kohdassa "Vuoden 2012 älyttömimmät keikat". Tai jos mahdollista, vieläkin parempaa: palomiesten kalenterin (tiedättehän ne seksiskkäät palomiehet vähissä vaatteissa-jutun?) rekvisiittana.

  Näkisin paljon mahdollisuuksia hyödyntää Pepponen keittiötaidetta. Toisin sanoen: lahjasi ovat ylivertaiset ja voisit rikastua hyödyntämällä niitä. Kun ymmärtäisit itse mikä pontentiaali sinussa on kätkettynä. Vaimosi ehkä puhuu tunaroinnista, mutta voit korjata asian olevan Jumalallista Luovuutta. Että terminologia olis linjassa.

  Poistun jälleen lentäen kohti stratosfääriä. Siellä on rauhallista ja kauniit maisemat. Kylmää tosin, mutta otan taskumattiin erittäin hyvää Oakheart rommia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tita hyvä, ei mitään tylsää, paikka on merkitty visusti kirjanmerkkeihin ja tutustun paremmin sisältöön joulun pyhinä. Varsin suloiset ja eloisat kasvot sieltä vastaan tulivat ja se sanottakoon kunniaksesi, että harvan naisen eteen olen yhtä paljon töitä tehnyt :D
   Ihan oikeasti (kyllä, en myöskään halunnut näyttää tyhmyyttäni kun kaksi naista rienaa ;D)
   Vietähän stratosfäärissä rauhallinen joulu vaikka messissä onkin temppuvettä. Tokihan sinä noitujana noin kesyn aineen selätät..;)

   Poista
  2. Saako muuten laittaa seinälle?

   Poista
 9. Noup. Noi on viralliset kotisivut, jotka on pahasti päivittämättä jos huomasit vuosiluvut. Hyvin matalalla profiililla menen töidenkin suhteen. Haluan elää mieluiten ihan maan alla, jos suinkin mahdollista. Virallisesti olen ihan tolkku pohjalainen yrittäjä. Epävirallisesti olen... .... .... .... . .. ... ..

  Tänään Bacardi Oakheart, huomiseksi varattuna Meukow. Olen lomalla ja voin lentää stratosfääriin asti. Sitten on viisasta palata maan pinnalle. Teen sen telemark- asennossa täydellisessä balanssissa. Pisteet lähellä kymmentä.

  Pahoittelen tekemääsi aherrusta. Jos totuuden sanon, niin ihan tyhjän takia. Usko pois vain. Mutta jokaista ajaa jokin vimma eteenpäin. Minullakin on oma vimmani. Talvella täysin latenttina ilman lääkitystä, keväällä se taas puhkeaa. Sitä rataa mennään sitten syksyyn asti, jolloin tilanne tasapainottuu jälleen. Siksi vietän aikaa suljetulla osastolla :P

  P.S Se kuva on muutaman vuotta ja kiloa sitten otettu. Olisko +5 kiloa kuvasta... :D Sen siitä saa, kun hevosten lähdettyä liikunta väheni oleellisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän täysin ja kunnioitan tahtoasi, niin töittesi kuin maan alla elämisesi suhteen. Mielestäni en tehnyt mitään tyhjän takia, vaan löysin perin kiinnostavan sektorin tässä elämän momimuotoisuudessa. Vimmansa on meillä kaikilla ja siksipä alankin treenaamaan jalkalihaksiani, josko saisin juostua sut kiinni keväisellä niityllä. Muuten, oikein nautittuna Meukowia voidaan pitää jopa seurustelujuomana. Sitä tuli aikanaan tuhottua erinäitä nassakoita, joskin minulla ei ollut kovinkaan sofistikoitunut ote asiaan ja jälki sen mukaista. Minä en välitä vaikka kuva olisi otettu sata vuotta sitten ja nyt olisi +230 kiloa sillä olen enemmänkin noita sisäisen kauneuden miehiä. Nyt kun vietät aikaasi siellä suljetulla, toivon ettei se ehkäise sinua rikastuttamasta tätä toisinaan lapasesta lähtevää keskustelua täällä Luostarissa?
   Tosin sinut ja Hirnakka täytyy kahlita seinään mutta varmasti ymmärrätte että on melko vastuutonta pitää teitä vapaana ja vieläpä kimpassa riehumassa täällä pyhätössä? ;P
   Hyvää ja Rauhallista Joulua Tita, niin sinulle kuin koko pesueelle.

   Poista
 10. Samoin Rauhallista Joulua Pepponelle perheineen!
  Meidän kinkusta tuli aavistuksen überkypsää. Hyvää, mutta murenee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rauhaisaa Joulua myös sinulle ja pesueelle!

   Poista
 11. Voi jumpe, täällähän on etsitty ja löydetty ja kinkkukin koki jouluisen mutaation :D

  Ja Vanha Armokin näkyy saaneen ihan ansiotonta arvonnousua, kiitos nyt kummiskin. Leppoisaa pyhäinjatkoa kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mitään ansiotonta Hirnakka hyvä, vaan ihan syystä!
   Leppoisaa pyhien jatkoa sinullekin ja koitahan tarkistaa se sähköpostisi edes kerran vuodessa ;DD

   Poista
 12. Ai saakeli, onks miulle postii?? Pitääpä käydä gmailissa.

  VastaaPoista

Rienaustasi arvostetaan joten ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...