lauantai 26. tammikuuta 2013

Kädettömien kuusijuhla jonka tarjoavat seuraavat järjestöt: Mihin vittuun se teksti hävisi ry sekä Eihän tää jumalauta voi olla totta - säätiö

Se on sitten saatanan satavarma että alkuviikosta raikaa puhelin ja heti moneen paikkaan. Joku olisi voinut jo Kätilöopistolla – silloin kun kiskoi mua kannaksen värikkäämmältä puolelta maailmaan – kertoa ettei tää kuule ole sitten ole ollenkaan sun paikkas joten laitetaanko sut heti roskikseen. Pikku infon jälkeen olisin varmasti taputtanut kätösiäni ja sanonut että anna mennä vaan ja vielä ovipielen kautta, kopauta oikein kunnolla ettei tarvitse siellä rosteriaskissa kauan kitua. Jälleen kerran sanon että tapan sen mulkun joka on keksinyt sen hienon sanonnan että meillä kaikilla on lahjoja mutta toiset eivät vaan saa niitä auki. Ei mitään, hieno ja paikkansapitävä sanonta mutta se olisi kannattanut kans tulla kertomaan silloin 60-luvun puolivälin kanttiin.

Olen nyt käytännöllisesti katsoen valvonut koko yön, tosin aamusta asti olen tehnyt sitä vitun soittolistaa joka ei liity minkään mediaplayerin tai jonkun hemmetin Youtuben tai Spotifyn rukkaamiseen. Ensimmäisenäs soittolistalla on Googlen porukka ja ne iloiset vesselit jotka ovat saaneet aikoinaan päähänsä houkutella ihmisiä perustamaan blogin, mainostamalla kuinka helppoa se on ja kokeile tuosta nyt vajakki sinäkin tuota mallin suunnittelutyökalua, eikö olekin vallan perkeleen kätevää. No onhan se, eikäy kieltäminen jos on heti syntymästäasti älykkyysosamäärä ollut Stephen Hawkingin luokkaa eli tuolla 200 hujakoilla ja porukoilla on ollut niput kunnossa. Siinä vaiheessa kun muut kersat väsäävät päiväkodissa paskapaperirullista tonttuja ja muita tämän yhteiskunnan joka päivä tavattavia asukkeja, niin tuleva bloggari on jo lukenut itsensä datanomiksi ja matkustaa mamman ja iskän kanssa ensimmäisessä luokassa kohti suurta maailmaa. Ei kauaa parta pauku opinnoissa ja kun bamperseista vihdoin päästään eroon, on tämä tuleva härpäkkeiden herra ja sivupalkkien sorvaaja lopettelemassa opintojaan Harvardissa.

Matka jatkuu ja suunta on kohti MIT:a, jonka tämä taustakuviin ja teemojen vaivattomaan lisäämiseen okså muokkaamiseen erikoistunut pikku vesseli käy läpi suurinpiirtein vasenta kättään heilauttamalla. Sitten kotiin, mitä nyt takaisintulomatkalla käy tekemässä maailman suurimille firmoille webbisaitit ja saattaapa avustaa Trumpin Doanldiakin blogin perustamisessa kertoen että ota toi villi teema, sitä on ihan älyttömän helppo muokata. Donaldhan ottaa ja siitä alkaa senkin ukkopahan helvetillinen alkoholinkäyttö, siinä ei gallona Jussi Kulkevaista per päivä ole mitään. Kotiin päästyään tämä bloggerien bloggeri istuu syöttötuoliinsa ja aloittaa heti laajamittaisen bloggaamisen, luonnollisesti hänellä on käytössään joka saatanan rinnakkaispalvelu ja pari muutakin laajennusta. Tämä on siis se kuva ja kupletin juoni johon pitää pyrkiä.

Näin, sitten siirrytäänkin korpien mieheen joka näki ensimmäisen pöytätietokoneen joskus 90-luvun alkupuolella kun oli parempiparkaisen ystävänsä luona käymässä ja todeten tälle että on sulla hieno roskis tuolla pöydän alla mutta mistä vitusta se aukeaa eli kuinka saat roskat sisään. Tietämättömänä korpien miehen tietämättömyydestä tämä ystävällinen ja ajan hermolla elävä snobi otti ja soitti heinäkengälle apua ja niin sitä sitten vietettinkin seuraavat kuusi vuotta pyöreässä kopissa, miettien että mitä tarkoittaa sanat ATK ja pentium. Ei löytynyt raamatusta eikä muustakaan lähdekirjallisuudesta jota mielisairaalalla oli tarjota, sitä kaiken kattavaa ja tyhjentävää vastausta. Myöhemmin, pois päästyään korpien mies sai hämärän (singaporen savusumu potenssiin tuhatkuusisataaneljäkymmentäneljä) käsityksen näistä termeistä, tajuten viimein ettei ne liittyneet mitenkään jätehuoltoon.

Toisena soittolistalla eri optikkoliikkeet, nuo huononäköisten auttamiseen (lue:riistämiseen) keskittyneet mestat. Aion kysyä joka ainoasta paikasta etteikö teillä siellä sisäänostopuolella ole se know how ajan tasalla kun tarvitsee nuukailla siinä lasissa. On suorastaan haasteellista (ennen EU:ta termin nimi oli vittumaista) istua koko yö tuijottamassa näyttöä kun nokalla keikkuu neljät monitehot ja lisäksi viimeisen parin väliin on tungettu suurennuslasit. Ei näy fontti ja sitten kun rukkaat sen kokoa niin kas kummaa, näytössä ei komeile kuin yksi saatanan iso fontti. Huono juttu sillä varsinkin pidempien asiakirjojen lukeminen fontti kerrallaan käy ihan tajuttoman työlääksi ja syö miestä enemmän kuin paljon. No helvetti, maailmahan on lasia täynnä niin eikö sitä nyt voisi kerrasta tehdä sellaiset linssit että piisaa, sillä linssivahvuuden ollessa seitsemänkin senttiä niin sillä kyllä näkisi jo New times romaninkin vaikka fontin koko olisi tuolla kympin luokkaa tai karvan alle. Mutta ei näillä nykylaseilla. Viime yönä täällä mökissä kävi armoton läiske kun räimin näyttöä kärpäslätkällä luullen kevään ensimmäisten kärpästen ja muurhaisten vilistävän pitkin ja poikin ruutua kun sekosin fonteissa niiden pienuuden takia. Meni näytön mokoma vielä säröille kun meillä täällä maalla on käytössä astetta rajummat kärpäslätkät, mikä selittyy melkein joka torpan nurkalla kököttävistä paskaläjistä ja niiden asukeista. Itselläni on käytössäni tennismaila jossa verkon tilalla on kolmen millin plootu. Painaa aivan saatanasti mutta tappaakin osuessaan.

Kolmantena on soittolistalla Suomen Taikuriliitto ja International Magician Association, he kun saavat auttaa tuon taustakuvan kanssa. Oikein pistää poruttaa kun wanha Merlin ei ole enää elossa, häneltä tuo homma olisi varmasti käynyt leikiten. No hittolainen, minähän tunnen kyllä erään welhottaren joka omaa vaadittavat taidot mutta en taida uskaltaa lähestyä häntä. Olen näetsen joutunut turvautumaan hänen apuunsa enemmän kuin laki sallii joten kohtuus kaikessa, ties mitä loitsuja lähettää jos joka viikonloppu hänen rauhaansa häiritään. Äärettömän taitava hän on ja hänellä on myös mystinen kissa nimeltään Vinski. Kissa on perimätiedon mukaan pohjoisten shamaanien kissojen aatelia, josta vakuutena joinain öinä tapahtuva sangen kovaääninen joikaus joka etelän vaikutteiden myötä on urbanisoitunut jolinaksi mikä taas kuuleman mukaan saa kuolleetkin nousemaan haudoistaan. Muuten täydellinen kattinen, käytös lähentelee aristrokaattista kaikkine hienouksineen ja vaatimattomine vaatimuksineen.
Taikuutta tarvitaan sillä netti olisi pullollaan toinen toistaan hienompia taustoja, on maisemaa, fantasya, on digitaalitekniilkalla tuotettuja taideteoksia etc. Mutta mutta, menepäs iloisin mielen hallintapaneelin puolelle ja klikkaile itsesi mallin mukauttamiseen livenä. On valmiit pohjia joskus iloiselta seitsemänkymmnetä luvulta eri aihepiireistä. Värkki kyllä tarjoaa mahdollisuuden ladata kuvan omalta koneelta ja siinä vaiheessa sitten tarvitaankin kaikki Harry Potterin taikasauvat teipattuna yhteen, tilanteen helpottamiseksi täytyisi ehkä pyörittää Kalkarosta nilkasta päänsä päällä. Nimittäin, ehdot ovat selkeät: ladattavan kuvan koko pitää olla 1800 x 1600 pikseliä mutta koko ei kuitenkaan saa ylittää 300 kilotavua. Hip hei ja hurraa, ainoa minkä sain noilla ehdoilla toteutumaan oli se kun piirsin OO:lla blancolle paperille suoran viivan ylhäältä alas ja siinäkin oli oltava tarkkana ettei sen mustan perkeleen leveys ylitänyt hyttysen kullin leveyttä, muutoin tuli ilmoitus että tiedosto on liian suuri ladattavaksi. Ihan tosissaan, jos netistä löytää jonkun hyvän kuvan niin sitä on käytännöllisesti katsoen mahdotonta saada taustakuvaksi, ainakaan sen kärsimättä niin paljon ettei sitä voi laittaa. Toisin sanoen saahan sinne sumeita pikselihässäköitä mutta ei mitään komeita 3D-kuvia, ei vaikka millä formaatilla yrittäisi. Yksivärisiä taustoja saa mutta ne ovat sellaisia että niihin kyllästyy äkkiä (ainakin tälläinen, tällä hetkellä ilman lääkitystä oleva hullu).

Eli velhoja ja muita ihmeiden tekijöitä tarvitaan. Puhun nyt itsestäni sillä uskoisin että nykyistä teknologiaa hallitsevat nuoret saavat tungettua koneeseen jasitä kautta näytölle vaikka mummonsa jos niikseen tulee mutta minulta nämä taidot puuttuvat täysin. Siksipä asensinkin blogiini tänä aamuna ankean harmaan maailman joka saa olla siinä nyt jonkin aikaa. Pääni halkeaa, silmät ovat kuivuneet selälleen ja sormet ovat rakoilla joten nyt saa rustaamiset olla. Piti vielä kirjoittamani HTML – jutuista ja niiden vitun härpäkkeiden asentamisen haasteellisuudesta mutta sitten joku toinen kerta. Nyt pitää nimittäin lähteä katsomaan ovatko Luostarin nunnat jo hereillä ja millä tuulella, tänään on nimittäin Luostarin historian ensimmäinen bingo jonka päävoitto (no siinä ne palkinnot sitten olikin kun olen suht per'saukinen) on osallistujille täysi arvoitus. Ihan käypästä tavaraa joka on tippunut yhdestä Afrikkaan matkalla olevasta avustuslentokoneesta. Voin kuvitella että siellä on savanilla käynyt aika juputus kun ovat huomanneet että joku epatto on källännyt juuri sen kuormalavan jossa oli ne taatelit ja kortsut. Raskaita huokauksia siitä kuinka elämä menee taas yhdeksi rusinoiden syönniksi ja nussimiseksi.

Hyvää ja liikunnallista lauantaita teille, te rakkaat Luostarin asukit ja muut matkaajat.


81 kommenttia:

 1. Mutta saahan rusinoita kaivaa, jos ei voi allergian takia pullaa syödä...?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa rakas Outsa, mikään ei ole niin mukavaa kuin sorkkia känttyä ;D

   Poista
 2. Tietotekniikka on itsestään perkeleestä. Kirottu juoni, jossa kokonainen ihmiskunta kiedotaan riippuvaiseksi sen toimivuudesta. Jos se kosahtaa, vaikkapa sähkönjakelun loppumisen vuoksi, seuraa kansallinen romahdus.

  Ovela juoni kerrassaan... se olis elämää ilman Luostaria.

  Sähkönjakelusta ja tietotekniikan toimivuudesta en ole ollenkaan niin huolissani, kuin Apottiparan piuhojen kestävyydestä. Ilman unta prosessori alkaa kuumeta liikaa.

  Liikunnallisesta lauantaista on takeet. Raivokasta siivousta ja synttäreiden valmistelua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta että ihan liikaa nojataan näinkin epävarmoihin ja haavoittuviin systeemeihin.

   Kyllä mun piuhat kestää mutta alkaa olemaan villejä ajatuksia, hetki sitten nauroin pölynimurille joka rojottaa tossa eteisessä.Siis ihan oikeasti, en tiedä minkä helvetin takia mutta näin tapahtui.

   Voimia siivoukseen ja onnentoivotukset synttärisankarille!

   Poista
 3. Luulin ensin että otsikon "mihin vittuun se teksti hävisi" viittaa tähän uuteen taustaan. Kun nimittäin yritin iPadilla lähestyä luostaria, niin teksti tosiaan katosi muutaman rivin jälkeen mustaan pohjaan. Minä nyt varmaan aiheuten vielä lisästressiä kaiken muun kokemasi päälle, mutta ajattelin kuitenkin mainita, että jos blogia lukee mobiililaitteella, niin teksti ei liu'u taustan päällä vaan se on vähän niin kuin liimattu siihen kiinni. Toisin sanoa kun vetelen sormella tekstiä ylös alas niin tausta liikkuu mukana. Täytyi sitten tulla tänne "oikealle" tietokoneelle katsomaan sitä tekstiä sen sijaan että olisin saanut mukavasti loikoilla sohvalla iPad sylissä. Tässähän se musta osuus ei vielä näy edes ruudun alaosassa, mutta voin vakuuttaa, että kun tämä hieno liukuvärjätty pohja tummuu tuonne alaspäin, niin se tummuu sitten ihan pikimustaksi asti. Tämän puolesta toivoisin, että palaat sinne bloggerin asetusten ihmeelliseen maailmaan ja valitse sellaisen väriyhdistelmän tekstille ja pohjalle, että ne erottuvat toisistaan.

  Mutta ihan päivän tekstiin voisin kommentoida - nyt kun sain sen oikein luettuakin - että mahdankohan kuulua tuohon entisten tulevien bloggarien halveksittuun kastiin. No, pakko uskaltaa tunnustaa, että rakastuin tietokoneisiin heti kun sellaisen ensimmäisen kerran kohtasin. Ihan vaipoissa en enää ollut, siihen olen hiukan liian aikaisin syntynyt, mutta naputtelin ensimmäisen basic-kielisen ohjelmani noin kymmenen ikäisenä. Vanhempani olivat silloin hieman ymmällään ;) En ole nero (on testattu), mutta ohjelmointi vain sattui loksahtamaan logiikkaani. Sittemin olen kyllä pudonnut kehityksen kelkasta, mutta lapsuuden peruja on, etten pelkää taittaa peistä näiden nykytekniikoidenkaan kanssa.

  VastaaPoista
 4. Kiitos informaatiosta,en ole itsekään tyytyväinen tähän ja hyvä kun kerroit iPad:llä lukemisen vaikeuksista, sillä mulla ei ole niistä mitään tietoa kun en omista. Olin metsästämässä uutta pohjaa ja se tuleekin parin tunnin sisään, mutta nyt on lähdettävä juoksuttamaan koiraa metsään. Kiitos vielä kerran informaatiostasi ja toivon että saan sitä vastaisuudessakin, enhän muuten voi tietää mitenkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Nyt näkyy taas :) B kiittää!

   Poista
  2. Näkyy edelleen, vaikka olet näköjään taas vaihtanut asua. Mulla on nyt tässä sekä mobiililaite että läppäri vierekkäin ja kas, nimissähän on erilaiset näkymät. Tämä on varmaan paras ratkaisu. Jos pystyt pitämään mobiilimallin tällaisena selkeänä, voit tehdä muuten sitten vaikka mitä sille normaalinäkymälle.

   Poista
  3. No nyt muuttu taas mutta käyn katsomassa ne mobiiliasetukset juurikin nyt. *Kipittää toisaalle*

   Poista
 5. Saa tännekin ottaaa yhteyttä, mutta en mäkään aina osaa avittaa asioissa. Blöggeri sinänsä on mulle ihan tuntematon, joten vielä kehnompaa. Käypäs tsekkaamassa vaikka Elen (Elegia, Kello viiden tee - syanidilla kiitos) sivupohjat: http://eleques2.blogspot.fi/
  ja Itkupillin vastaavat
  http://blo64rt.blogspot.fi/
  Vai onko ne liian naismaisia? Laitan myöh. lisää... ehkä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos,kävin katsomassa ja kauniita olivat, eli aika paljon on nähty vaivaa niiden tekemiseen mutta olivat hieman liian hempeitä niinkuin epäilit.

   Poista
 6. Ankean harmaa pohjahan on ihan... kohtuullisen mukava. Yläosan vaaleampaa harmaata voisi kuvailla jopa kuninkaallisen hopeaiseksi. Kun tämä pikkuhiljaa latasi itseään näyttöön, niin pelästyin jo ensin, että on tulossa musta pohja ja valkoinen teksti, mutta ei onneksi! Sellaista vaihtoehtoa en pysty lukemaan ilman migreenivaaraa ja välttelen niitä blogeja jonkin verran. Mikään ei ole pahempaa, kuin blogi, jossa on mustalla pohjalla valkoinen teksti. En tajua, miten muut pystyvät lukemaan sellaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Roz palautteestasi, sillä ilman palautetta en voi mitenkään tietää missä mennään. Jokaisella on erilainen näkökyky, erilaiset asetukset koneessa jne.
   Esim. tämäkin teksti ottaa meikäläistä hieman silmiin mutta jostain syystä hallintapaneeli lopetti yhteistyön ja tämä jäi ainakin toistaiseksi tähän malliin. Taustakuva on tyyppiesimerkki siitä, kun löytää kuvan joka on alkuperäisessä muodossa ja koossa jotain ihan muuta kuin nyt taustalla näkyvä. Originaalissa näkyy tuota naista enemmän ja se nyt onkin muutenkin aivan helvetin paljon hienompi. Koska meillä jokaisella on omat oikkumme, ajattelen että jos kerran blogissa on joku taustakuva niin sen tulee myös näkyä kokonaisuudessaan. En näe mitään järkeä hakea jotain taustakuvaa ja peittää siitä n.80% asettamalla tekstiin jonkin värisen taustan. Tämähän on makuasia josta ei voi kiistellä ja helpottaahan tekstin tausta osavan värin valitsemista fonttiin etc. Tällä kohtaa on sanottava että älä pelästy sillä tätä vuodatusta ei suinkaan ole tarkoitettu sinulle, vaan laitan tämän tähän siksi ettei tarvitse samaa jokaiselle selittää vaan viittaan vain tähän sulle antamaani vastaukseen. Edelleen ja mitenkään itseäni jalustalle nostamatta, olen kahden viimeisen yön ja illan aikana käynytläpi 346 kuvaa (tiedän kun poistin ne kaikki kerralla) ja tuosta valikoimasta editoinilla on yritetty survoa tähän perkeleen blogiin 82:ta eri kuvaa, tuloksetta. Ainakaan tulokset eivät miellyttäneet meikäläistä. Hienoja backgroundeja joissa taittuva väri sen harmaan saatanan tapaan mutta siinä tulee taas se yksi ongelma eteen; joissain kohdissa fontti näkyy ja toisessa taas ei, riippuen taustakuvasta ja käytetyn fontin väristä. Kaikille ei myöskään käy kaikki kontrastit, toisille tuottavat tietyt väriyhdistelmät tosissaan pääkipuja tai ovat vaan muuten vittumaisia lukea.Lisäksi on ainaista taistelua fontin koon ja mallin kanssa, mistä jumalan nimeen minä tiedän jokaisen näkökykyä ja koneen asetuksia. Kuitenkin rakastan teitä niin paljon että vedän purkkitolkulla rauhoittavia hakiessani edes jonkinlaista kompromissia. Kuten jo tekstissä sanoin, meillä kaikilla on lahjoja mutta toiset eivät saa niitä auki. Elämäni varrella olen huomannut omien pakettieni olevan niin saatanan tiukassa että poltin mokomat pian syntymäni jälkeen ja siitä lähtien olen ollut vähän tälläinen toistaitoinen. Siitä huolimatta minua ajaa takaa perfektionismi, jos jumalauta jotain tehdään niin tehdään se sitten kunnolla. Herää vaan kysymys että millä vitun aivoilla ja käsillä.Kaikille tiedoksi että bingo siirtyy huomiseen eli suuri anteeksipyyntö teille on nyt paikallaan. Järjestettäköön se vaikka iltapäivästä kun kaikki on saanut aamuhommansa tehtyä ja tietysti voi kommata ettämihin aikaan niin koitetaan sitten sorvata se mahdollisimman monelle sopivaksi.Se pyöräytetty numero kun pysyy näkyvissä vain sen aikaa kun pysyn sivulla, seuraavan kerran kun menen sivulle/sivu päivittyy niin se on taas nollissa eli iman tulosta. En tiedämiten teillä mutta näin omalla koneellani. Nimittäin, jos tuo hallintapaneeli lakkaa vituilemasta (juu, olen tyhjäntänyt välimuistin ja tehnyt kaikki mitä osaan) niin vielä tänä yönätuossa taustalla seisoo joko a) vaalea fantasy-galleriaan kuuluva naisssoturi tai sitten sellainen vaaleaverikkö enkeli. Tämä taustalla näkyvä tummaverinen on muuten helvetin hyvän näköinen, oikein vituttaa kun menin tekemään pikseliraiskauksen hänelle. Näin on ja hallelujaa, nyt vituttaa oikein tosissaan mutta vaikeuksien kautta sosialism...eikun taustakuviin, niinhän sitä sanotaan. Älkää valittäkö kirjoitusvirheistä, minähän en tätä valitusta ala oikolukemaan vaan lähden kohta heittämään pikaisen iltalenkin ja tulen taistelemaan taas tänne. Amen.

   Poista
 7. Onpa sulla ollut kova yö, osanottoni. Jos noista jälkeläisistä jotain hyötyä on, se on HelpDesk:nä toimiminen. Kumpikin on nörtti. / Tausta ja teksti on mulle just hyvät.
  Ps. mihin aikaan bingoarvonta on? Jos ehdin, käyn töissä vilkaisemassa, voitinko :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsissa on tulevaisuus ja se on hyvä se. Bingo menee huomiselle ja vika on yksin minun ja kikkailujeni, minähän en tälle perkeleen koneelle ja bloggerille periksi anna.

   Poista
 8. Huh, huh, kyllä tuntui tulevan ihan sydämen pohjasta tuo teksti! Onneksi olet menossa metsään, niin pää tuulettuu ja tulee ehkä uusia ajatuksia, eikä tietsikalla näprääminen saa enää kohtuuttomia mittasuhteita.
  Toipumista toivottaa nim. "vähään tyytyväinen"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, koko vuodatus on tuolla Rozille antamassani vastauksessa ettei mun tarvitse(laiskuuttani;)) sitä kaikille erikseen selittää. Kyllä se kuule Sanaton on niin, että välillä ei tiedä itkiskö vai nauraisko tän saatanan räpellyksen kanssa mitä täällä yritän suuressa viisaudessani tuoda kaikkien nähtävksi. Kuulin muuten radiosta hetki sitten että pari datanomiakin oli kuollut nauruun lukiessaan näistä mun "ongelmistani" ;D

   Poista
 9. Minust tämon hieno pohja!

  Mutta voi Peppone parkaa, osaan niin samaistua suhun - vaikka, tai ehkä juuri siksi, törkeesti räkätinkin äsken sun ongelmille. Mun oma tietotaitoni jää vielä huimasti teikäläisen ja minkä tahansa nisäkkään alapuolelle, joten olisin älytyytyväinen jos palattaisiin mustekynä & paperi -comboon. Vaikkakin se pyyhkisi virtuaaliluostarin viemäriin. Mikä ei sinänsä haittaisi, koska se vain jouduttaisi Luostarin uudisrakennuksen pystytystä Teksasiin. Mullon pakaasi jo pakattuna.

  Mutta se Bingo... Kun en tosiaan ole penaalin terävin lyijäri, niin en millään tajua miten se toimii! Päädyin sitten vaan ilmottamaan kommenttien sekaan oman numeroni - jota en ole osannut tsekata, siis että onko se ko käytössä.
  (Tätä asiaa kävin jo ruikuttamassa shoutboxiinkin, joten pahimmillaan joudut lukemaan ruikutustani triplasti :)

  Toivottavasti oot nyt malttanut nukkua kunnolla, ei tää blogi-shmogi niin tärkee ole että viimesetkin terveydenrippeet kandee sen takia uhrata. Oikeesti, babe.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta vaan kovasti ja täytyykin käydä laittamassa se sun nmero sinne ylös ettei huku mihinkään. Arvonta menee huomiselle - mun vika - koska tappelentänyön tämän saatanan bloggerinja koneen kanssa. Nykyinen ulkoasu ei todellakaan jää kauaksi aikaa mutta kun hallintapaneeli teki topin niin saanyt hetken olla. Kiputilojen takia mä täällä yöni riekun, se on parempi olla tässä koneella kuin herättää muija pyörimällä punkassa.Viime yönä reilut puolitoista tuntia unta, tähän hulluuteen alkaa pikkuhijaa tottua sillä tänään alkoi pölynimuri jostain syytä naurattamaan niin helvetisi ettei loppua meinannut tulla. Hauskaa olla hullu jos fiilikset pysyy tälläisenä.


   Poista
 10. Peppone ja muutkin lukulaseilla tihrustavat: paina kerran ctrl ja + merkkiä yhtä aikaa, niin teksti suurenee. Uusi tarvittaessa näpäytys riittävän monta kertaa. Palaa takaisin normikokoon ctrl ja - merkillä.

  Kerrassaan hieno ulkoilukeli olis, mutta suoritan hellapalvelusta. Onneksi sain siivousapua, mutta tavaton mäiske täällä käy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tita vinkistä! Tsoin tässä on valmiina (Chome selaimena) pikku suurennuslasi tuolla kirjanmerkkipalkin perässä ja sillä saa näppärästi suurenneltua ja pienenneltyä. Toi sun antama vinkki on ky´llä monessa kohtaa ja paikkaa hyvä, se kun on universaali selaimesta riippumatta?

   Huomennako ne kisat on eli täytyykö tänä yönä saada kaikki kuosiin?
   Jaksamista joka tapauksessa! ja pusuja!

   Poista
  2. Kiitos, johan helpotti hetkessä. Olinhan mä ennenkin ton kuullut ja joskus käyttänytkin, mutta ei nyt tullut silmät kipeinä mieleen. Taustan kuva tietty huononi entisestään, mutta tekstin takiahan tässä ollaan.

   Poista
 11. Sivu latautuu nyt paremmin kuin ennen, vain kuvittelenko? Kaikessa kannatan aina yksinkertaisuutta ja toimivuutta, kaikenlaiset turhat härpäkkeet hevon veehen ja keskitytäänpäs vaihteeksi olennaiseen. Kirjoitukset ovat joka kerta viihdyttäviä ja aina yllätän itseni räkänaurulla jossain kohdassa - onneksi luen tätä blogia vaan ihan täällä kotosalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tsompi sanoistasi mutta minä olen koukussa noihin juttuihin ja jos niitä kerran on, täytyy niiden myös pelata.
   Sanottakoon vielä ettei sunkaan tekstejä ja kommentteja parane leipä suussa lukea ellei halua koko limpun siirtyvän yhtenä parvena vastapäiselle seinälle.

   Poista
 12. Ctrl plussa on hyvä keksintö, eipä tarvi tihrustaa näitäkään sivuja ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on, varsin kätevä monella kohtaa.

   Poista
 13. Mitä sillä on väliä, minkälainen pohja on? Tekstihän siinä on pääasiassa. Hienoja kuvia voi käydä kattelemassa kuvasivuilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No täsä välisä lävähti joku venynyt akannaama tuohon taustaan... kas kun ei peili.

   Poista
  2. Eipäs nyt arvostella keskeneräistä työtä, kaikki löytyy Rozille antamassani vastauksessa.

   Poista
 14. No voi vee, nyt täällä on jotkut helvetin lieskat...

  VastaaPoista
 15. Jos jokin on kypsää hommaa, niin näiden blogihommien säätäminen. Otan osaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet enemmän kuin oikeassa mutta jos jotain tehdään, niin tehdään se sitten kunnolla. Tosin tämä ei ole vielä valmis..

   Poista
 16. Siish pershkelesh shentään ! Thoimiiko toi konthrol plush myösh shängysshä ??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jumalauta Nollis! Siinä on muuten asia jota ei kukaan ole kokeillut, ainakaan mun tietääkseni eli hei kaikki, Nollis heitti pahan ja kysy että toimiiko Control+ myös sängyssä?! ;D ;D
   Tämä oli tän illan ykkönen, ehdottomasti :D

   Poista
  2. Ainakin tuolla taustalla on nyt joku ctrl+plus naikkosen naama. Sitä ei vissiin saa pienemmäksi.

   Poista
 17. Nollis - käytännön testiajo tuottaa pettymyksen toiveillesi. Tähän voin vain lisätä illan vitsin:

  Pohjalaanen eukko vaati tyttärelleen myötäjäisiä:
  -Uus Mersu, 30.000 euroo rahaa ja sulhaasen kalun pittää olla 20cm!
  Sulhaaseen isä vastas:
  -Autoon saat, rahaa löytyy, mutta pojaan vehjettä pätkimähän meirän taloossa ei ruveeta!

  Meillä pohojammaalla on kaikki suurempaa kuin muualla :D Luomukonsteilla päästään tyydyttävään loppuratkaisuun kuin teknisillä kikkailuilla.

  Pepponelle heristäisin taas henkistä sormeani (ei keskari...) Perfektionistin elämä on todella rankkaa. Löysää pipoa ja opi että good enough is good enough!
  * kuulen Klonkun äänen kuiskaavaavan käheästi: "But perfect is perfect..." *

  Taidan hakea pesäpallomailan esille soraäänien demokraattiseen vaimennukseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Te pohjanmaalaiset olette kyllä hyvää porukkaa. Aikoinani jaoin sellin yhden teikäläisen kanssa eikä koskaan ole ollut niin hauskaa sillä se murre on kerta kaikkiaan uskomatonta äänenpainoineen. Eräänkin kerran luulin tämän sellikaverini olevan lähdössä tappamaan jonkun tyypin, olimme näetsen menossa päivittäisiin vermonraveihin eli ulkoiluun kun jätkä kirosi niin perkeleesti ja pajatti sitä pohjanmaan murretta. Aikani kun kyselin niin selvisi että hän oli hukannut sytkänsä.Mutta olisittepa nähneet sen ilmeen ja kuulleet sen äänenpainon perkeleineen! ;D

   Poista
 18. Mä liityn tietotekniikan kiroajien kuoroon. Mitäs sitten tehdään kun joku hakkeri tekee kepposet ja vetää isot töpselit irti? Mihinkäs sitten valitetaan kun ei nettipalautteet toimi?

  Kaiken muun suhteen olen lähes omavarainen mutta pontikkavehkeet ja vanha kunnon teleksi meiltä puuttuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä voin kyllä auttaa niiden pontikka vehkeiden kanssa, ne kun ovat täällä korvessa yhtä yleisiä kuin liikennevalotolpat isossa maailmassa eli aina joku vilkkuu keskellä tietä pää punaisena. ;)

   Tietotekniikka on hanurista, sain sen hetki sitten kokea kuvankauniin, tumman nartun muodossa.

   Poista
 19. Oh, voimia sitten sulle! Perfektionismi on ihan perfeestä... sun tekstit olis hyviä ihan mustana valkoisella, ilman kikkailuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse kun olet perfektionisti niin tiedät mitä se on. Itse pyrin täydelliseen suoritukseen kuitenkaan siihen koskaan pääsemättä. Aina löytyy parannettavaa ts. jos ihminen on tyytväinen tekemäänsä niin silloin alkaa taantuma.

   Poista
 20. No nyt tätä perkelettä ei pysty lukemaan vaikka mitä tekis. Heivaa toi sakkoliha jonnekin taustakuvaksi läppärillesi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan vain näinjälkikäteen niin mitäs sulla on tummia kaunottaria vastaan ;)

   Poista
 21. Toi akka pois tosta tai mä meen pois, nih kerta *tää on uhkaus ja myös lupaus*! :( Ja sorry, ainakin mun on vaikea lukea tän väristä tekstiä tältä alustalta...

  VastaaPoista
 22. No pitkin just sanomani että riekkukaa keskenänne, minä lähden suostutteleen sitä valkoista narttua. Kohta siis jyrisee ja salamoi!

  VastaaPoista
 23. Naiset suuttuu, jos vieraat naiset tulee reviirille ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se nyt on ikiaikainen reaktio, vähän kun ovea raottaa niin jo alkaa sellainen huuto ettei paremmasta väliä ;D

   Poista
  2. Rohkeudesta tarjoan seuraavan:
   "Rohkeus on sitä, kun mies tulee aamuyöstä kotiin humalassa, vaimo odottaa ovella luudan kanssa vihaisena ja mies kysyy: -Oletko siivoamassa vai aiotko lentää jonnekin?"

   Poista
 24. Mistä sä tommosen vosun tonne taustalle löysit?
  Kyl nyt jotain tasoa luostarin hommiin tai mä lähden kälkkimään.
  Ja sen jälkeen et kyl saa suudella mun kättä enää. Karkotan sut hovista, ettäs tiiät.
  Sori vaan, edellinen tausta oli parempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän korkeutenne, pahoittelen tapahtunutta ja odotankin täällä paska jäykkänä ettämitä pitää seuraavaksi korjata ;D
   Juu, tiedän että saatanan synkkää on - vielä tässä vaiheessa iltaa.

   Poista
 25. Ala jo pyyhkiä, Peppone! Tätä taustaa ei kestä kenenkään hermot... Vanhat kolmiolääkkeet kehiin, jos ei mitään muuta irtoa. Täällähän on täysi kapina vallalla! Läppärillä tämän sentään näkee, mutta pöytäkoneella ihan sokeankirjoitukseen vastaava tulkinta.

  * puhisee *

  Onneksi NightWish luukuttaa luureihin täpöllä. Pitää säästää vielä Janiksen viskinkarhea ääni leppoisampiin fiiliksiin. Se ei onnistu, ennenkö maisemat Luostarissa muttuu!

  Ja kuuntele youtubesta Alice Cooperin Poison. This is an order! Tai alkaa piiska heilua täälläkin. Hirnakka osaa piiskahommat paremmin, mutta kyllä täältäkin irtoaa. Tosin ajopiiskaa ei ole enää, pitää tyytyä lyhyempään (on napakampi isku, kerrassaan!)

  VastaaPoista
 26. SAATANAN ÄMMÄ EI NIIN VAAN LÄHDEKÄÄN KUN EI TOI HELVETIN HALLINTAPANEELI ANNA LADATA UUSIA KUVIA ENKÄ SAA TOTA KOTTARAISTA EES HÄIPYYN, VITTU TAIDAN PIMENTÄÄ KOKO PASKAN!

  VastaaPoista
 27. No se on sitten virusämmä. Montako kertaa pitää terottaa sulle, että vieraiden naisten kanssa pitää olla ns. turva kelkassa??? Eli suomeksi sanottuna kortsut lompakossa/taskussa/auton hanskalokerossa???? Vieraiden naisten kanssa pitää ymmärtää oma ja ns. kanssakulkijoiden turvallisuus. Tässähän on kyseessä koko Luostarin turvallisuus!

  Ei helvetti, että mun pitää tämmöinen asia alkaa vääntämään julkisesti esille... Tsiisööös!

  Menen ottamaan viskin ja alan täyttämään täytekakkua. Siihen ei tarvi kumihanskoja....

  * poistuu hihitellen hillojen ja kermavaahdon äärelle *

  VastaaPoista
 28. Näin siinä sitten kävi, saatanan saatana.
  Vittuun kaikki hienot jutut, nyt täytyy vielä ympätä (mikäli mahdollista) bingosivu ja onhan nämäkin värit ja taustat perseestä mutta onhan tässä taas koko yö aikaa

  VastaaPoista
 29. Ei Petrone, tässähän silmä lepää! Sisältö on aina muotoa arvokkaampi. Näkee taas lukemansa. Ja tyydyttyy siitä.

  Täytekakku täytetty, aika vetää löysä ilta viimeinkin kehiin. Janis avatkoon äänensä!

  VastaaPoista
 30. TÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ ON OOOOOOOOOOOOOKOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä hyvä, saatana kun pelästyin kun en nähnyt heti tuota k-kirjainta tuolla o-rivistön keskellä ;)

   Poista
 31. No hyvä että sulle kelpaa vaikka ei mua tyydytäkään. Joitain voi ottaa toi sininen mustalla pohjalla mutta valkoiseksikaan en tätä vedä, joten katsotaan nyt mihin tänä yönä päädytään. Nauti Janiksesta, olet sen ansainnut!

  VastaaPoista
 32. Juu, ei tartte olla mustaa valkoisella, käy mustakin valkoisella. Eikusiis valkoinen mustalla. Oon koittanu lääkitä tuota elohiirtä pois niin, että menee senat sakasin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mutta tiedän blogini lukijoissa henkilöitä joille valkoisen tekstin lukeminen laukaisee migreenin ja heitä on myös ajateltava.

   Poista
 33. Jos en mitään muuta näiden kahden päivän ristiretkestä oppinut, niin sen opin kuinka OO:seen saa helposti lisättyä fontteja.Taidankin muuten vetää huomisen postauksen sillä goottifontilla niin selvittelette sitä vielä eläkkeellännekin ;D

  VastaaPoista
 34. Siunatkoon! Joka siunaamalla kerralla täällä on eri näköistä. Ei ihme, että törmäilen seiniin ja vietän puolet ajasta vintti pimeenä. Argh! Piffaa ny ees laastarit, apotti perskules :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsompi, vinkkaatko jos tämä fontti ei toimi teikäläisellä?

   Poista
  2. Toimii, mutta vintti on kroonisesti pimeenä, siis meikäläisellä. :D

   Poista
 35. Ah, mä tykkäsin siitä goottifontista ja osaan lukea sitä sujuvasti.

  Vedä nyt jumankekka ittes vaateriin ja toivo unta palloon. Eihän siitä tule mitään, että yötäpäivää riehut täällä Luostarissa. Ota vaikka pekkaset...

  Päivän - ei kun illan Janis:
  https://www.youtube.com/watch?v=D8JzwrD5dvk

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi parhaimpia Joplinin biiseistä.
   Tässä mitään pekkasia oteta, kyl kuolo sitten kuittaa nekin pekkaset.

   Poista
 36. Onpas meillä tänään hihhihhillitty liituraitaluostari! Mutta aina tämä sen iltapäiväisen pikselipimun hakkaa ;)

  Värikuvissa koko blogin taustana on se huono puoli, että melkein mikä tahansa valitsemasi tekstin väri katoaa jossain kohdassa johonkin kuvan väreistä. Verkkovelhoksi minusta ei ole mutta visuaalivinkujana voisin sanoa, että kannattaa kokeilla mustavalkokuvia, tai, jos haluat väriä, vain yhdellä värillä sävytettyä mustavalkokuvaa.

  Ja jos se tekee sinut onnelliseksi, laita vaikka kokonainen haaremi tuohon taustalle! Voidaan sitten itse kukin bingota sieltä omannäköisemme avattaret.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla suosikkisivustollani olisi ollut iso kategoria pelkästään mustavalkokuvia mutta niissäkin on se ongelma että esim. tumma fontti katoaa tummaan kohtaa. Eiköhän tämä nyt ollut suurinpiirtein tässä, jotain pikku härpäkkeitä saattaa ilmaantua.

   Niin, voisitte te muutenkin ne avarattaret väsätä, olisi enemmänsilmänil...siis kaunetta näiden Luostarin seinien sisällä.

   Poista
  2. Mun avatar on lähes täydellinen. Siinä on kukan (Echinae purpurea = punahattu) ruumiinavaus. Näytän sen, mikä piiloon jäisi pelkältä kukan katsojalta, perhoselta taikka mehiläiseltä. Syvällinen näkemys mykerökukkaisen sisempään olemukseen.

   Mitä muuta vosit kaivata? Raadollinen totuus on tuossa. Ja kerron, että todella harva ihminen on nähnyt punahatun kukintoa halkaistuna. Etuoikeus siis. Suoraa silmiesi eteen toimitttuna.

   (mieti kuka tässä onkaan hullu...)

   Poista
  3. Siinäpä se kauneus onkin, sen runollisessa syvyydessä kun kaikki on auki sielua myöten. Pelkkää puhtautta joka avattu kaikessa viattomuudessaan jotta meistä jokainen näkisi sen perimmäisen tarkoituksen.

   Poista
 37. Pitää vielä palata. Muoto on kuin koko. Toiset luulee, että se ratkaisee. Mutta se sisältö - kuinka osaa peliä käyttää - ratkaisee koko hemmetin jackpotin. Jos on samperin upea öh... muoto, mutta ei sisällöllistä käyttöominaisuutta, niin homman voi vaikka kännykkäkameralla kuvata talteen ns. priimayksilönä, joka on kuin mikä tahansa muinainen, pölyttymään joutava näyttelykapine kansallismuseon aarteistossa. Mutta kun törmää sisällöllisesti mielipuolisen valloittavaan, aidosti toiminnalliseen tuotokseen, niin on aivan sama onko se ympärileikattu vai missä kuosissa. Kunhan se toimii.

  Eli ei se koko, näkö tai muut mitat ratkaise. Kaikki lähtee korvien välistä, mielikuvitus ja taito käyttää erilaisia asentoja ja rytmejä. En tarkoita kirjasimia tai taustoja. Eli Petrone hyvä - vaikka oletkin perfektionisti, niin lue toisen kerran tämä teksti. Ja anna itsellesi rauha :) Sun mitat on just sopivat, kauniit, hullut ja omalla tavalla erittäin älykkäät. Myös tunneälysi on hämmästyttävän kehittynyt noin maskuliiniksi. Hullutta unohtamatta. Mutta jätä helvetissä noi taustat vähäksi aikaa rauhaan... :P

  Nunnakaarti kaakattaa jo kuin Torpan kanalauma. Jospa huominen bingoarvonta toimis kuin kanalaumaan heitetty kaalinpää. Tulee kamala sutina hetkeksi ja pian rouvat munaavat onnellisina jälleen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi rakas Tita, vasta nyt huomasin että olet liittynyt Luostarin asukkaisiin *Opastaa kohti pohjalaisella tyylillä sisustettua kammiota* ja seurakuntaan, noin ihan virallisestikin. Kiitos siitä ja vilpittömästi voin sanoa olevani äärettömän onnellinen tästä tapauksesta! Sinä se tuot niin paljon väriä tähän Luostarin elämään että aloin tuossa rakentamaan isompaa kommenttilaatikkoakin,kestää sitten taas vähän paremmin kun villitset sisaria. Kyllä tätä nyt pitäisi juhlia ja taidankin sen kunniaksi ottaa kupin kahvia nortin kera vaikka nuuka olenkin.Vielä kerran: Tervetuloa ja nuoret munkit jätetään sitten rauhaan, ne menee muuten työkyvyttömiksi.

   Poista
  2. Lupaan jättää munkit rauhaan, Apottia voin verbaalisesti vähän härnätä kaikella ystävyydellä vain. Arjen piristykseksi. Nuorista ei ole tämmöisen vanhan lehmän iloksi. Niiltä loppuu paukut heti kättelyssä.

   Kiitoksia tervetulotoivotuksesta!

   Poista
  3. Hyvä hyvä ja minua saa rääkätä (oikein mielellään) sillä omaan jonkin verran masokistisia luonteenpiirteitä. Lisäksi olen hirmu iloinen siitä että minut vihdoinkin katsotaan kuuluvan wanhojen kantturoiden joukkoon, ainakin toivon niin. Tosin on sanottava se tosiseikka, että puhuttaessa paukkujen loppumisesta ko. panoksien loppuminen riippuu siitä, miinkälaisia ammuksia kulloinenkin tilanne vaatii. Panosvöitä menee kyllä ristiin rastiin olkapäillä mutta jotkut ovat tällä iällä vähemmän täysiä kuin toiset.

   *Kumartaa ja poistuu merkitsemään hetken kuluttua julkaistavaan aikakirjaan tämän päivän hallusinaatiot*

   Poista
 38. No niin, kai tuossa jotain järkeäkin on mutta mua on aina riivannut demoni enkä osaa lopettaa.. vaikka kai se on alettava katselemaan tuota toista taikalaatikkoa, tosin sieltä ei tule mitään joten seilaan vielä hetken täällä.
  Taustoihin tulee ehkäpä sellainen veivaava nunna, saas nyt sitten nähdä. Siihen se sitten kyllä saa luvan jäädäkin.

  Huominen bingo voi olla senkaltainen tapahtuma, että painan nappia ja häivyn paikalta. Kuuntelen sitten täältä Luostarin puolelta sitä kaakatusta ;D

  VastaaPoista

Rienaustasi arvostetaan joten ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...