keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Kuinka suurvaltojen presidentillä ei ollut aikaa seniorikansalaiselle ja muutama sana koodaamisesta


Sormet rakoilla ja kuusi jääpussia teipattuna päähän, ei ole kuulkaa helppoa näin vanhan hullun enään opetella asioita joiden osalta aika on ajanut auttamatta ohi. Mahdoton talkoo muutaman jutun lisäämiseen, aikaa meni noin viisi tuntia ja tupakkia paloi siihen malliin ettei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin repiä kaikki palovaroittimet alas katosta. Savua on vieläkin kuin kuuban sodassa ja tätä eteeristä tunnelmaa lisää huoltoasemalta pari tuntia sitten hakemani 334 Wunderbaumia. Voitte kuvitella kuinka rakas vaimoni kehui minut maasta taivaaseen ja hetken aikaa luulin hänen ostaneen minulle etelänmatkan, hänen alkaessa pakata vaatteitani eri kasseihin ja sanoen vielä ettei ole niin väliksi kuinka kauan olet poissa. Vaati todella pitkät yt-neuvottelut että sain tuon melko lujaa huutavan naisihmisen hiljenemään,ei auttanut kun kerroin säästäneeni huomattavan summan rahaa joka olisi muutoin mennyt kansalaisopiston maksuihin. Siellähän järjetetään näitä wähän wanhemman wäen ATK -kursseja ihan sairaaseen hintaan.

Olen nimittäin ollut sellaisella kurssilla ja päällimäiseksi muistokseni jäi se, kun paikalle lipui yli sliipattu ja -partavesitetty livekala prameassa puvussaan. Minun ja muiden mummojen ihmetellessä että mistä tämä himmeli – joka meillä jokaisella oli edessämme – lähtee käyntiin, niin tämä koodaajien Kai Hyttinen jo paasasi täyteen ääneen tietueista ja niiden käytöstä kohtuuu suuren pk – yrityksen hallinnoinnissa. Samaan hengenvetoon tuli C+:ssaa ja kun ei se huudotaan hikoilevalle sliipille riittänyt, alkoi hän karjahdella C++:sta ja Meegoista. Eräskin muori nousi siitä paikasta seisomaan ja alkoi vedellä tätä ylipalkattua heppeliä käsilaukulla ja karjahteli että etkö sinä saatanan kloppi tiedä etteivät aikaihmiset enää leegoilla leiki. Mahdoton meiniki joka päättyi minun ja muiden mummojen ulosmarssiin. Olipa eräs noista mummeleista källännyt mukaansa hiiren (siihen aikaan ne oli vielä piuhan päässä) ja kertoi vievänsä kissalleen leikkikaluksi, hiiri kun kerran oli vaikka piuhan päässä roikkuikin. Myöhemmin sain kuulla että katti oli paskat nakannut moisesta värkistä ja olipa suivaantuneena kostoksi kussut ikäihmisen punkan täyteen.

Kuitenkin, kaikki on nyt hyvin. Enää ei tarvitse sitäkään vähää nukkua mitä kiputiloilta saisi vaan kaikki aika menee netissä. Jouduin aamuyöstä ostamaan eräältä tuttavaltani ulkoisia muistejakin kahdeksan kappaletta kun omasta koneesta tila loppui heti alkuunsa. Mulla mitään muuta enää koneella olekaan kuin ladattuja tiedostoja joista suurin osa on ihan haista paska juttuja, sillä kuka tervejärkinen haluaa sivuilleen turkiksi laulavan västäräkin? Sellainenkin nimittäin löytyy.Vieressäni on...hetkinen....kaksitoista A4:sen vihkoa täynnä käyttäjä tunnuksia ja salasanoja.Joka perkeleen paikkaan olen kirjautunut nimimerkillä Kahjo ja paras oli eräs arabialainen ohjelmistosivu, joka on todella hienosti toteutettu ja sinne sisään kirjautuessa tulee beduiini kamelilla jonkun saatanan palmun takaa ja huutaa käyttäjänimellä eli mun tapauksessa että haluatko kahjo kyytiin? Ensin arameaksi ja sitten englanniksi. Vitutti mokoma niin paljon että löin nyrkillä näyttöön ja se taas aiheutti häirötilanteen koneessa. Sinne katosi viisitoista sivua kirjoittamaani koodia sillä enhän minä moisia kiihkoissani ehtinyt tallentelemaan. Ei kun kaikki uusiksi ja norttia paloi. Tilanne meni aamuyöstä siihen että meikäläisen oli pakko teipata tuhkis leuan alle ja laittaa kaikki eukolta pöllimäni pamit sellaisiin Pez-karkki annostelijoihin, muistatteko niitä? Ei muuta kuin Hessu Hopolta niskat nurin ja sieltähän se lensi tuo sininen taikanappi meikäläisen suuhun. Mulla on meinaten niitä aika monta kun aikoinani keräilin ja nytkin pöydän reunalla kökötti alun toistakymmentä muovihahmoa valmiina auttamaan ahkeraa koodaajaa.Tasainen niskojen taittelu johti kuitenkin siihen tavanomaiseen hitaalla käymiseen, joten ajattelin suuressa viisaudessani buustata oloani 20:sillä Truxaleilla ja se oli virhe se. Eikun webbikamera päälle ja Skypen hangout-puhelu Obamalle.Luulin että ukolla on aikaa puhua kun niillä kerran siellä oli päivä täydessä vauhdissa mutta vitun posket, Baralla (näin tuttujen kesken) oli niin saatanan kiire että tyytyi vaan ilmoittamaan lyövänsä luurin kiinni. Ei ollut kuulemma aikaa keskustella suomalaisten seniorikoodaajien kanssa eikä varsinkaan kun nämä olivat käyneet arabiankielisillä sivustoilla. Kyllä ne saatanan sukkelaan selvittää missä sitä on käyty ja muuten sen puhelun jälkeen tää kone on tökkinyt tosi pahasti. Kostoksi linkitin yhteen ihme ip-osoitteeseen (jenkkiläinen) kahdeksan tuntia putkeen Kansainvälistä tuolta itänaapurin isolta serveriltä. Oppivathan jumalauta olemaan vakoilematta. Meinaan jenkit.

Silmiä särkee aivan hemmetisti, täytyisi varmaan repiä noi teipit pois luomista. Tossa kahden aikaan yöllä tempaisin ne niin ylös otsalle että se on siinä ja siinä etteivät ripset kutita niskaa. Pahaksi onnekseni käytin sitä j-teipin äreämpää versiota eli Gator:ia ja so todella tiukassa, eli viisain ratkaisu on mennä näillä samoilla silmillä - niinkuin sanonta kuuluu – tuonne iltaan asti ja lämmittää sauna. Siellä kun lääkejäämät pukkaa ihon läpi niin ei siinä enää mitkään teipit pidä kun eivä tikkauksetkaan. Pari kertaa on tuota otsalohkoa jouduttu tikkaamaan ja ne muka itsestään sulavat tikit sulavat kaikkialla muualla kuin tikatussa haavassa mistä sauna on hyvä esimerkki. Viimemmäksikin sellainen polttava noro rupesi valumaan otsalta eikä saunassa ollut kuin se tavanomaiset 120 astetta. Tottahan toki se helvetinmoinen vekki keskellä lakuaista alkoi vuotamaan ja vieläpä reilusti, niin ei siinä auttanut sitten kun heitellä verta kiukaalle veden sijaan. Olisivat lauteet muutoin sotkeentuneet pilalle. No, kyllähän siitä käryä lähti ja naapurin ämmä joka muutenkin ilmastointikanavan räppänän päässä joka hetki roikkuu kuuntelemassa, tulee ja jyskyttää oveen. Sanoo ihan sattumalta haistaneensa verimakkaran hajun ja kun hän on sitä joskus 30-luvulla viimeksi saanut niin olisiko mahdollista saada pienet maistiaiset. Muija huutaa mulle saunaan että vanha kääpä on verta vailla joten minä empaattisena ihmisenä ryntään lauteilta, kumarrun eukon eteen kaljuni kanssa ja sanon että kalva siitä. Suuttuuhan se perkele ja haukkuu meitin enkä sitten malta olla lykkäämättä sen matkaan toista noista eukon hieromasauvoista. Saatesanoiksi sanoin että kilo voita niin kyllä kumivävy hoitelee loput. Siitä se vasta suuttuukin ja kumauttaa leukaperiin sillä moottoroidulla kyrvällä sen verran kovaa että viimeisetkin amalgaamit ropiseen väliovea vasten. Helvetin kiittämätön eukko, sanon minä.

Eipä mitään, jos tässä vielä latailisi muutaman tuhannen gigatavun verran kaikkea turhaa paskaa tuolta netin syövereistä ja lähtisi sitten koiran kanssa lenkille. En tiedä missä se eilen reissasi illan metsälenkillä ja mitä se sillä reissulla söi mutta nyt sen perseestä lyö liekit niin kait se on mentävä juoksuttaan tonne umpihankeen.

Oikein hyvää keskiviikkoa teille, te rakkaat Luostarin asukit ja muut matkaajat.


48 kommenttia:

 1. Mä tartteisin kans ulkoista muistia ja kovalevynkin saisi välillä formatoida, jos pelittäis sitten paremmin.

  Vähän rauhallisempia aikoja, kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei näissä kovin paljon ole tota muistia- ainakaan jos haluaa koneen toimivan suht jouheasti.
   Anteeksi mutta multa meni hieman ohi toi rauhallisempia aikoja..enhän ole häiriköinyt tai mitään...?

   Poista
  2. Et, lähinnä itselleni tuota rauhallista toivon, ja eipä tuosta sunkaan elämästä näytä vauhtia ja vaarallisia tilanteita puuttuvan. Minä taidan kyllä ilmaista itseäni epäselvästi, tuota muistia ja kovalevyn formatointia aattelin ihan itselleni, omaan päähäni...

   Huomenna tuorein aivoin ja aivoituksen, toivottavasti!

   Poista
  3. Jaahas, toivotaan että saat ältettyä vaaratilanteet ja kaikki menee ok, sillä oot tärkeä ihminen <3

   Kovalevyilemisiin ja olkoon huominen parempi!

   Poista
 2. Mä olen muuten pitänyt noita seniorien ATK-kursseja. En tunnistanut itseäni tuosta kurssinpitäjästä jota kuvailit;DDD

  Nyt on taas vauhti päällä, kun mulla on uusi kone käytössä, jee;) Mitäs Luostariin kuuluu? Kai täällä on oltu kiltisti kun en ollut vahtimassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa taas nähdä sua! <3
   Kiltisti ollaan oltu, mitä nyt oli se taannoinen horo-kapina mutta muuten ei ihmeempiä. Minkäs koneen ostit jos saan olla utelias?
   Olen aikoinani ollut muutamilla kursseilla ja kyllä kurssin vetäjissä on huikeita eroja. Toiset olettavat että kaikki tietävät saman kuin hekin ja sitten mennään. Toiset taas osaavat kansantajuisesti selittää mitenkä homma toimii eli opetustaso on aika kirjavaa.

   Poista
  2. Tää on Acer, hinta 549 ekua ja windows 8 on käyttis. Hyvä peli.

   Poista
  3. Ahaa, kuinka paljon eroja on 8:seen verrattuna eli onko huikeasti parempi?

   Poista
  4. minun mielestä ei mitään mullistavaa parannusta ole. Toki en ole vielä ehtinyt kaikkea kokeilla. Kone on aiheuttanut lähinnä yllätyksiä ajattelemala itse. Tekee välillä kummallisia juttuja. Kyllä täältä jotain hauskaa löytyy ja parannuksiakin, mutta pitää vielä tutustua.
   Mutta läppäriksikin tämä on tosi ohut ja kätevä liikutella.

   Poista
 3. Ihanuus, sisar Rantis on palannut Luostariin :) Mulla alkoihin olla aikas paljon ylitöitä noitten munkkkien kanssa. Mites meinasit korvata ne? Ei niillä oo hoppua, kun sulla on ollut noinkin kiireinen yö ;D

  VastaaPoista
 4. Apua, munkkiin tuli kolme koota. Äidinkielen maisterina (toinen ammattini) en hyväksy itselleni kirj.virheitä. Siinä olen perfektionisti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä pelkäsinkin;) Että täällä on työt ruuhkaantuneet. No, mä korvaan jotenkin Sirpa sun ponnistelut, eiköhän me (supi, supi) jotain keksitä. On se uusi munkkikokelaiden tulokas-eräkin tulossa, nami!

   Herranjee, kuinka sä voit lainkaan lukea mun tekstiä, kun kirjoitan niin nopeasti, että se on virheitä täynnä?

   Poista
  2. Töitä on paiskittu olan takaa! pois ollessasi. Saat tosiaan ottaa enemmän VASTUUTA seuraavasta erästä ;D Lepuutan vähän tuota... jalkojani.

   En hyväksy kirj.virheitä itselleni! Toisten virheistä viis :)

   Poista
  3. Vastaan teille molemmille nyt samaan aikaan ja kerralla: Olisihan se pitänyt arvata että taas se sama meno alkaa.. ei kai tässä auta ottaa kun purkki rauhoittavia ja painua kellariin ;D

   Sirpa: sulle on varmaan yhtä tuskaa lukea mun tekstejä ja kommentteja :D :D

   Poista
 5. Minä olen taistellut myös tietotekniikan kanssa. Tosin vain oheislaitteen, eli printterin kanssa. Saatanallisessa kiireessä tulostelin koulutukseen hakulomakkeita, tuhersin saatteita ja selityksiä, kunnes printteri teki lakon. Onneksi on toinen, uudempi siinä vieressä, mutta sen ohjaimet ei suostuneet asentumaan kuin vanhaan pöytäkoneeseen.

  * kiroilua *

  Sitten asiakas ilmoitti meidän lähettämissä laskuissa olevan väärä alv prosentti. Taas taistelin laskutusjärjestelmän kanssa tulostaen uudet laskut. Rahan tulo siirtyi, tili onkin jo tyhjä ja luonnollisesti karhulaskuja on jo jonossa.

  Tässä vaiheessa verenpaine oli jo mukavasti yli 200/110.

  Niin että istun vähän aikaa, hengitän syvään ja koitan rauhoittua. Miten voikaan tietotekniikka vetää pinnan näin kireälle? Pitääpä vilkaista kalenteria, onko se Pimahdan Melkein Sekunnissa-päivät...

  Työnnyn nyt tuiskun sekaan hakemaan esikoista. Ilta on tikutettu täyteen tehtäviä. Saa syöksyä sekopäistä vauhtia rastilta toiselle.

  Niin että saatanan hauskoja nää vapaapäivät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittimet ja niiden ajurit eli driverit, aaaarrrg;(

   Poista
  2. Voi Tita parka, sä olet kyllä sellaisella työllä raskautettu että eikö ole mitään mahista viheltää vähäksi aikaa poikki? Liiallinen rehkiminen kun aiheuttaa just noita juttuka. En ole koskaan viettänyt vapaapäivää sanan varsinaisessa merkityksessä, en edes silloinkun ryyppäsin sillä se vasta työstä käy. Eikä tätä ollut tarkoitettu herjaksi sillä alkoholistien kanssa tekemisissä olleet/ olevat tietävät senolevan totta.

   Mitä ajureihin tulee niin ylistän bluetooth - ja wifi-tekniikkaa sillä itse ei paljon tarvitse tehdä: netti auki niin sieltä ne hakevat kaiken tarvittavan ja iloisesti huristen juttelevat ja asentelevat ne keskenään.

   Poista
 6. Kappas, tätä seniorien tietotekniikkaa tuntuu nyt tulvivan monestakin tuutista. Minä opastin tänään Äitikultaa nettipankin käytössä. Alkajaisiksi talikoin hevosten karsinat siistiksi ja hinasin sontakärryt pitemmän kierroksen kautta lantalaan. Sitten vähän söin ja olin sopivan "mitävälii" -moodissa avustaakseni seniorien senioria. Kertaakaan eivät käämini kärvähtäneet, kertaakaan en sanonut mitään leuka kireänä vaan ystävällisesti jaksoin muistuttaa, että näpit irti hiiren namiskoista, odota, nollalla ja oolla on eroa, piste ja pilkku on kaksi eri asiaa ja pari muutakin tähdennettävää ilmeni.

  Vaan nytpä on mummo netissä ja nettipankin käyttö hanskassa. Se on paha paikka, nyt näes saa peljätä, että se höntti hassaa kaikki säästönsä johonkin nettipokeriin. Tai... noh, en tohdi edes ajatella. Netissä kun on _kaikkea_

  Joskus nuoruuteni kukkeimpina vuosina olin työpaikkani The Pääkäyttäjä ja opastin kaikki nuoret ja nälkäiset myyntitykkimme asiakastietokantamme käyttäjiksi. Silloin ei työ tuntunut työltä :D
  Yhtiön sihteereitä oli sen sijaan pirullista kouluttaa, harvinaisen paksupäistä ja kiukkuista naisväkeä. Ehkä niitä eniten v-tutti se, että olin valittu ko. hommaan talon ulkopuolelta enkä näin ollen päässyt ikinä sisään heidän juttuihinsa.

  Titan vapari kuulostaa .... tutulta. Otan osaa :/


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, ties vaikka seniorikansalainen intoutuisi pelaamaan tosissaan,saisi huikeita voittojaja ostaisi Torpan mäelle muutamia satoja päitä elikoita, ihan vaan tuomaan piristystä niin "hiljaiselle ja rauhalliselle" Torpan mäelle!

   Akat on vaikeita, koulutti niitä mihin tahansa...;D

   Poista
 7. Voi, mummot on ihanoita.. meidän it-pojat (=opettajat) on kyllä ihan kivoja, ei ollenkaan tuollaisia häntäheikkejä.

  Meillä on edelleen Pezit kovassa käytössä kotona, tusinan verran varmaan löytyy ihan ensivilkaisulla poikain aarteistosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummot on ykkösiä! Eräällä kurssilla Kouluttaja sanoi että otetaanpas nyt se hiiri ja klikataan sillä sitä windowsin kuvaketta niin tämä 97-vuotias hakkeri otti hiiren käteensä ja kopautti sillä näyttöä sanoen ettei homma toimi. Näin kuinka kouluttaja joutui puremaan kielensä poikki ettei olisi räjähtänyt nauramaan. Toki hän kohteliaasti näytti miten homma toimii ja ilmoitti sitten käyänsä wc:ssä. Vartin päästä tuli takaisin ja hytkyi vieläkin. Tämä tarina on sitten tosi.

   Pezit on käteviä dosetteja ;D

   Poista
  2. Itse tein 20 vuotta töitä mm. it-tuessa. Siinä kuulkaa kuuli kaikenlaista. Ja näki. Yksi rouva tuli ns. lankoja pitkin raivotoen ja haukkuen ensin firman, sitten sen ohjelmat ja lopulta minut. Ei kuulemma toimi mikään. Näyttökin on ihan pimeä.

   Varovasti kysyin, että onko sulla näytössä virrat päällä? Tuli hiljaista toviksi. Sitten kuului rykäisy. Toinekin. Ja nieleskelyä. Homma todella alkoi toimimaan, kun laittoi virrat näyttöön päälle. Sen rouvan raivo koki todellisen mahalaskun. Sille päivää siis.

   Poista
  3. Tuttua kauraa, samaan ilmiöön törmäsin kun minut hälytettiin paikalle koska uudet ja ihan "paskat" videot eivät toimineet.Virtapiuha seinään ja kas, kuvaa sekä ääntä löytyi.

   Poista
  4. :D Tosimies ei katso ohjekirjaa..

   Poista
 8. Meillä taas on pamit kovassa käytössä, joten...

  Apotilla näkyy olleen jälleen vinkeä yö, toimintaa täynnä. Kohta kannattaa perustaa joko ohjelma- tai ohjelmistotoimisto ;) *kiäh-kiäh-kiäh* Vielä kun teet kaikkialle yhteensopivan potilastietojärjestelmän, lupaan sinulle melkein *siis melkein* mitä tahansa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin lupaan lähes mitä tahansa, jos teet mitä Polga ehdottaa. Siis tuo potilasjuttu.

   Poista
  2. Polga:kiitos ja näin muuten voidaan tehdäkin, varsinkinkun Sirpa lupasi tuossa vastineeksi potilastietojärjestelmästä smuglata niitä pameja ;D

   Poista
 9. Vastaukset
  1. No Sanna, olenhan minä ainakin huomattavasti wanhempi kuin teikäläinen ;D

   Poista
  2. No taisit olla kaksivuotias mun syntyessä... mutta kyllä mieki tunnen itteni aika senioriksi, kattelin sitten tulevaan tai menneeseen...

   Poista
  3. Sinä mikään seniori ole vaan nuori likka, monelle mutkallekin taivut...

   Poista
 10. Sinä se jaksat remontoida! Jokohan nyt olisi valmista, ainakin hetkeksi? Vai onko tämä niin kuin rintamamiestalo: kun remonttikierros on saatu läpi, voi aloittaa uuden kierroksen saman tien?
  Jotkut muuten väittävät, että CIA kiinnostuu heti, jos vaikka jossain blogissa mainitaan sellaisia sanoa kuin terroristi tai al-qaida. Voi olla että tuo Obama myös herättää kiinnostusta, ainakin samassa yhteydessä niiden ensin mainittujen kanssa.
  Hups... No, tiedät ketä syyttää, jos tulee MIB soittamaan ovikelloa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä nyt saa remontit riittää melko pitkäsi aikaa.

   Se on totta että CIA:lla ja muilla instanseilla on hakukoneita jotka kyttäävät juuri noita pressaan, valtiohalinntoon ja kaikkeen rättipäihin sekä terroristeihin liittyviä sanoja eli ei niin paljon paskaa ettei osa tottakin.

   Poista
 11. Vuosi 1965

  Se oli merkillinen vuosi. Silloin Alienit laskeutuivat keskuuteemme ja tekivät kokeita ihmiskunnalla. Sinä vuonna syntykin sitten merkillisten kokeiden lopputuloksia. Enin osa oli jollain tavalla epäonnistuneita, joten muotit rikottiin. Kehitystyötä on jatkettu vasta 2000 luvulla, nythän puhutaan Uuden Ajan Lapsista. Ehkä ne on vieläkin hullumpia...

  Monenlaista koetta tehtiin. Hankkeen loppuraportista luin eksoottisesta geenimanipulaatiosta, jonka seurauksena syntyi lääketieteen parissa uskomaton määrä uusia diagnooseja. Dr. Syndroma sai painettua nimensä koko lääketieteen uranuurtajiin. Hänen nimiinsä on luetteloitu toinen toistaan merkillisempää taudinkuvaa. Koko tämä hanke mahdollisti lääketeollisuuden mittavan (ja peräti tuottavan) voittokulun. Mainitsinko, että Alienien koe rahoitettiin lääketehtaiden osakkeiden arvonnousulla ja optio-ohjelmilla?

  Nyt Alienit ovat palanneet ja hankken jälkiraportti on työn alla. Vuonna 1965 syntyneillä on syytä pitää foliohattua päässään koko loppuvuoden. Muutoin joutuu kosmisen wifi-verkon kautta aivo-analyysiin, mahdollisesti jopa ihan uudelleen ohjelmointiin. Mitään et huomaa, koska ne laitteet supisevat keskenään verkon välityksellä. Ystäville ja sukulaisille voi tulla yllätyksenä uudellen ohjelmoitu yksilö.

  Jos Pepponen blogi muuttuu yllättäen sivistysanoja viliseväksi, korkeakulttuuriseksi tyyssijaksi, niin tiedämme mistä on kyse. Alienit ja versiopäivitys on iskenyt. Jos taas Demonit ehtii ensin (mikä tässä tilanteessa on suurempi uhka) niin kukaan ei huomaa mitään. Universumissahan on aina kaksi voimaa - hyvä ja paha. Tai sitten paha ja paha. Mitenkä se nyt menikään...?

  Petroneen näyttää kristallisoituvan universumin energioiden polttopiste. Monet voimat tähtäävät kaljuksi ajeltuun kuulaan. Juokse mutkille Peppone! Ja pipon tilalle foliohattu! Vuosi 1965 oli aika mahtava vuosi. Ennen kuulumaton koko maailman historiassa. Hullutta jaettiin montaa lajia ihan tutkimusmielessä.

  Tästä omasta hulludestani nautin niin täysillä, vaikka sitä istutettiin ihan koemielessä vain kouralliseen yksilöitä. Edes Dr Syndroma ei löytänyt tätä lajia hullutta, se on pitänyt luokitella vain yleisnimikkeen grandioosi taakse. Yleensä tämä jääkin diagnosoimatta, sillä sairaudentunto puuttuu tilastani täysin ja yhteiskuntakelpoisuus säilyy. No vähän ne takanapäin kuiskutelee ja tekee sormella pyörivää liikettä ohimon kohdalla....

  Siirryn olkaluun lumoavaan maailmaan nauttien kaikkien pienten kyhmyjen ja uurteiden nimeämisestä latinaksi. Hulluilla on huvinsa... Olis sitten tuorettta olkaluuta tarjolla. Reisiluu on käynyt jo vähän vanhaksi.

  VastaaPoista
 12. Hullutta lisää sekin, että laitoin hakupaperit koulutukseen. Hakijoita on 753 ja mukaan hyväksytään 235. Näyttää hankalalle suhdeluvulle. Olenko maininnut, että voitan vain jos joka arpa voittaa?

  No nyt olkaluu kutsuu niin isoon ääneen, että on pakko alkaa toimiin tai tässä talossa ei nuku kukaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää tekstiä ja täytyy yhtyä näkemykseen että vuosi 1965 oli todellakin ihmiskokeiden luvattua aikaa. Harmi vaan että kävi paska tuuri ja minusta tuli ns. maanantaikappale ( oikeasti päivä on muistaakseni sunnutai ,en jaksa nyt onkia tietoa vaikka se helppoa onkin).
   Niinpä foliohattua tarvitaan ja ehkäpä voisit toimittaa muutaman pienehkön luun, josko niistä saisi kunnon amuletin kaulaansa roikkumaan?

   Poista
 13. Jumala lepäsi seitsemäntenä päivänä. Siitä se johtuu. Jos Hirnakan Torpan postauksen perusteella Luoja olisikin nainen, niin se perkele olis painanut koko viikon duunia. Nainen ei lepää. Se tekee pyhänä paremmat sapuskat pöytään ja on sitä ennen duunannut lauantaisiivot. Niin että tällä perusteella Jumala on mies.

  Humerus huutaa... vähän sitä jo ehdin käpistellä, mutta loppuvoitelu puuttuu. Voi kunka tietäisitte sulcus nervi radialiksen ihanuudesta! Mieletön vako olkaluussa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinaat että äijät on tasaisin perseisin viikonloput? Hmm... saattaapa jossain päin maailmaa olla niinkin mutta ei täällä mäellä koska korvessa on painettava 24/7,varsinkin talvisaikaan.

   Humerusko on olkaluu? Entäpä nervi..viittaisiko tuo hermoon ja radiaalis taasen takaosaan vai pystysuuntaan? Mun epikriisissä selästä oli maininta jostain radiculaarisesta...en tiedä,tämä latina on niin paljon hakusessa.

   Poista
  2. Apotilla munkkilatina hukassa? No on se sitä suurimmalla osalla kansaa. Sulcus nervi radialis on humeruksessa (olkaluu) oleva uurre, jossa värttinähermo kulkee. Siitä painamalla saa kivat sävärit.

   Hierojakoulutusmateriaalia kasailen öisin. Ipanoiden nukkuessa saan tehdä töitä rauhassa. Aamusta minussa ei ole mitään tolkkua, eikä järki juokse. Yöihminen olen, silloin luovuus ja toimintatarmo on kohillaan. Jälkeä syntyy. Tosi epäkristillistä toiminntaa. Varhainen lintu madon löytää jne. lukemattomat ovat suomalaiset sananparret, jotka ylistävät aamuvirkkuja. Mä olen selvä väliinputoaja. Yökyöpeli.

   Latasin itseni mausteisen kanakeiton jälkeisessä koomassa tunnin iltaunilla ja johan taas virtaa piisaa.

   Radicularis on juureen liittyvä, juuri- tai hermojuuri-juttuja. Luultavimmin se liittyy rankasi hermojuuren (juurien...) ongelmaan. Olis mielenkiintoista lukea joskus epikriisisi.

   Meidän opiskelijat repivät persettään ihan tosissaan, kun pitää oppia latinaa. Se ei suju helposti. Mutta vaaditaan osaamista puhua lääkäriksi. Minäkin sentään opin, joten jokainen voi sen oppia. Olen kovapäinen. Aikoinaan pohdin koulutetun hierojan hakupaperit edessä, että selviänkö? Maestro totesi, että osaathan kasvitkin latinaksi, miksei sitten anatomiaa? No totta helvetissä osaan kasvit latinaksi, kun se on mun intohimo! Ja lähdin koulutukseen. Sillä tiellä ollaan...

   Kaluan vielä vähän reisiluuta, vaikka sen onkin vähän vanhaksi mennyttä...

   Poista
  3. Kiitos infosta ja mitä siihen mun epikriisiin tulee niin tuo sanomasi selvensi asiaa (luulisin). Mullehan sanottiin että se (alin?) fasettinivel joka on jotenkin juntturassa krampissa olevien lihasten takia, painaa hermokimppua kasaan - hermoilla ei siis ole tilaa...tämä on nyt sitten minun saama käsitykseni asiain tilasta joten suhtaudu siihen siten, mutta jotenkin se näin meni. Lisäksi sieltä on kuuleman mukaan ainakin alimmainen (mahdollisesti seuraavakin)välilevy vituillaan, se kun on lumpannut pois paikoiltaan koko 2000- luvun, aina tasaisin väliajoin (n. 3 - 4 kertaa vuodessa). Syynä melko vauhdikas selälleen lentäminen lattiavasojen päälle ja vieläpä suht korkealta. Tällöin ristiselän seutu osui lankun syrjään voimalla, joka vei tajun hetkeksi ja jalat väliaikaisesti toimintakyvyttömiksi. Siitä lähtien tätä hupia on sitten riittänytkin. Eivät suostu lukitsemaan alinta välilevyä toiseen kiinni koska se on väärälle? puolelle lumpannut/kallellaan? Ota näistä nyt sitten selvää, parempi kuin tunkee rautakangen nielusta alas ja taas matka jatkuu.

   Poista
 14. Tuli vielä noista wanhemman wäen ATK-kursseista mieleeni se kerta, kun yritin yhdelle hieman iäkkäämmälle rouvalle neuvoa puhelimessa, miten paperidokumentti skannataan ja tiedosto liitetään sähköpostiin. Tällainen neuvonta ei aivan kuulu minun toimenkuvaani, mutta rouva ei antanut periksi. Koko homma kaatui kuitenkin siihen, että rouva ei ollenkaan kuunnellut ohjeitani vaan (ilmeisesti) paineli kaikkia nappuloita, mitä sormiin osui. Hän kun kuitenkin katsoi tietävänsä minua paremmin, mistä päästä lähdetään liikkeelle jne. Jouduin luovuttamaan, kun kerran eivät ohjeet sittenkään kelvanneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitäkin löytyy ja täytyy ihmetellä miksi he sitten ylipäätään soittelevat pyytääkseen neuvoa? No, meitä on moneen junaan.

   Poista
 15. Jassoo, se palaa Majakarillakin yötuikku myöhään. Sen verran hekumallisen oloista tekstiä, mieletön vako olkaluussa *uuuh*

  Foliohattu on näpsä. Yritän paraikaa kehitellä jotain hevosversiota, tamma kun on hulluudestaan kuulua vuosikertaa 2005 ja kuulee ääniä sieltä sun täältä.

  Foliopipoa taidan tarvita itsekin, kävin tuossa helevetillisessä myterissä lenkillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitkeä nainen olet kun lumimyräkässä juoksentelet vai tuliko siellä idempänä mitään?
   Uutisia kun katselin, niin sinnepäin se myräkkä oli tulossa ja perjantaina sitten taas lisää....

   Poista
 16. Uuuh... hulluutta on montaa sorttia, vaikka oletkin tuoreempaa vuosikertaa. Jospa Alienit teki vielä ns. jälkikokeita Karjalan suunnalla? Tuota on vaikea selittää muuten.. mä vain lykkäsin puuhellaan lisää klapia ja kävelin entiseen talliin pari kertaa tupakille. Pihalla ei tuulen takia huvittanut seisoskella, kun sätkä olis palanut übernopeaan pelkästä tuulestä. Parit savut per sätkä olis taloudellisesti ihan epäkelpo ratkaisu.

  Onneksi on tupakkasalonki :) Siellä se kodin kuntokeskus on saanut taas pölyttyä rauhassa. Pitäis alkaa treeni taas, joulun jälkeen on selvä repsahdus sattunut. Ja jatkuu vain... laiskuus. Kohotan itseinhon määrää ja alan hommiin kadonnen vyötärön metsästyksessä. Mun sali on niiiiin lähellä.

  VastaaPoista
 17. No ei taas tuo kommenttiloota aukea oikeaan väliin, jolloin taas ruotsalaisttain lykään tänne perään...

  Fasettinivelen lukko on aukaistavissa manuaaliterapian keinoin ilman puukkoa. Samoin kanittavat lihakset on tosi helppoa vanutella löysiksi samoilla konsteilla.

  Välilevyt ei pullistele jaksollisesti. Ne joko pysyy paikallaan tai pullistuu ulos. Välilevytestinä mene selälleen makaamaan ja nosta vuoroin toinen kinttu suorana ylös, sitten toinen koipi. Nouseeko yli 45 astetta ilman saatanallista kipua alaselässä? Jos nouseee, niin välilevyt on ok. Jos kipua tuntuu heti kinttua nostaessa, niin välilevyt painavat hermojuuriaukkoja. Homman hoitaa joko kirurgi tai aika. Välilevyt rappeutuvat ajan kanssa pois painamasta hermoja, mutta se vie vuosia selkähelvetissä. Leikkauksista voin kertoa monenlaista. Jollakin kivut jää leikkauspöydälle, toiset jatkaa yhä syvenevää helvettiään.

  Aika kiskoa itsensä vaateriin. Kävin todistamassa joella saukkojen tiukkaa kiimatappelua. Siinä jää kollikissat toiseksi - sekä äänessä että actionissa. Saukoilla ei vain karvat pölise, mutta onhan se mieletön vedenalainen taistelu välillä pintaan pulahtamalla. Ja se huuto!!!! Kuin todella epävireeseen mennyt kollikissa hongkongilaisella aksentilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitäkö se sitten on kun se fysterppa ei varsinaisesti hiero, vaan tavallaan "pumppaa" sitä rangan alaosaa? Toki hoitokertaan kuuluu venytystäkin (heti alkuun) ja hierontaa mutta se tasainen painelu on kuitenkin pääosissa. Näin siis ruodon alapään osalta, yläosaa hierotaan enemmän mutta ei sillä ole mielestäni mitään vaikutusta vaikka fys.t. sanookine kropan yläosan olevan jäykkä. Siellä on jokusia kohtia joita painettaessa (samoin kuin alaselässä) tuntuu kuin puukko lykättäisiin sisään. Normaalisti hierottuna (no niin niin, kropan suuntaisin vedoin) ei ne kipupisteet tunnu.

   No onkohan mun välilevy sitten jäänyt jotenkin huonosti koska jatkuva puutumisen ja säryn tunne ristiselässä, rangan vasemmalla puolella mutta ne helvetin tuskaisat viillot jotka vievät jalat alta, tuntuvat ristiselän oikealla puolella. Myös pystyakselin kiertoliike vasemmalle aiheuttaa sellaiset tuntemukset oikealla puolella ettei vasemmalle kääntymisestä (kaukana 90 asteesta) tule mitään.

   Jalkoja on ihan turha nostella, ne on kokeiltu niin monta kertaa lääkärien kanssa. Sanoisinko että tuollaisen jalkaterän tai kahden päässä sängystä kun on kantapää niin sitä ylemmäs ei mene. Tai meneehän se jos väkisin vääntää.

   Kaikki täällä on kiimassa tai ainakin jonkin sortin villissä, nyt nimittäin näyttää kaikki vaatenaulakosta heinäseipääseen niin hyvän näköiseltä että...

   Poista

Rienaustasi arvostetaan joten ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...