torstai 10. tammikuuta 2013

Pieni sairaskertomus Kalevalalaisittain ja muutakin kitinää


Hullu vaivojansa valitteli, kahjo kiputilojansa kitisi

oli rohtokaupassa ravannut, hevosnappeja naamansa nakellut
pysyi kipu ja pysyi tauti ennallansa, helvetilliset oli kouristukset naamallansa.

ryhtyi räkäpää rotestoimahan ja ympäri sairaalaa soittelemahan, vaatien kunnon jyviä kontollensa sillä ei tässä jäädä odottelemahan

lääkäri huusi ja käski tulla, onhan perkele kun äijän pää on kuin tarjouspulla

ransu rytisi ja kiisi laakerit paukkuen, vajakin muut tiellä liikkujat haukkuen

puristeli ja paukutti puoskari pimeän alapäätä , hullua vitutti ja huusi ylempää saatanan valkoinen näätä

aivojahan sun pitäisi kaivaa
sillä siellähän sitä on vitusti vaivaa

lääkäri suuttui ja penkillä pollaan pamautteli, nitojalla naamahan napsutteli

korpikahjon naamaa koristi nitojan niitit, kaiveli omista eväistään pienet biitit

pimeät rohdot tehtävänsä teki ja päästä alkoi kuulua poppia, pian lekuri lentelikin ympäri koppia

kostaakseen lekuri lopetti kaikki jyvät,
sulla on aikaa sairastaa pitkät pyhät

nyt polvet notkuen lähtee taju
kohtauksen ollessa oikein raju


Daa, lyhykäisyydessään se meni näin viikonlopusta lähtien, tosin en ole ollut väkivaltainen lääkäri kohtaan vaan keskustelimme kuin italialaiset – huulten heiluessa ja käsien viittilöidessä sen verran mitä liikeradat periksi antoivat. Lauantaina kohtaus oli sen verran raju (lähti kaksi kertaa taju) että jouduin soittamaan sairaalaan mistä sain luvan doupata reilusti yli lääkärin määrämän annostuksen mutta siitä ei ollut sanottavaakaan hyötyä joten olen ollut punkan pohjalla käytännöllisesti katsoen koko ajan.
Ei ole ne Venlafaksiinit meikäläisen lääkkeitä joten lekuri lopetti ne kaikki ja samalla koko kipulääkityksen. Kysyin siltä että eikö sitten mitään mukamas ja vastaus oli tyly ei, saan ottaa (voi jessus sentään) buranaa tms. jos tunnen kipua. WTF? No en kai minä sairaalassa ole hypännyt minkään Maaseudun tulevaisuuden tilauksenkaan tiimoilta vaan ihan muista syistä eli ootko tosissasi? Oli kuulemma, näin mennään siihen asti kunnes fysiatrian poli antaa lausuntonsa ja kipupoli tekee sitten päätöksen jatkossa käytettävistä tropeista. Harmi vaan että fys.polin aika on vasta helmikuun lopussa eli näistä sitten tulikin oikein kunnon härkäviikot.

Oikein nauratti kun sain lohdutukseksi Ketipinoria univaikeuksiini mutta onpahan sekin lisä tuohon nyt jo helvetilliseksi muodostuneeseen kotiapteekkiini. Uskokaa pois, niitä on perkeleesti. Pelkkiä sinisiä kalojakin (sumatotrap bluefish) joita kokeiltiin joskus alkutaipaleella on vähän vajaa kahdeksansataa kappaletta. Taidankin tehdä niille oman akvaarion ja panna nuo pienet veitikat kurkkimaan lasin takaa että tuleeko uusia asukkaita? Transparenttia geeliä akvaarioon etteivät reppanat liukene ja siihen tatinaan voi sitten sijoitella noita muita, kirkkaan värisiä ja eri kokoisia Pharma Fennica-meren asukkeja.

No, jotain hauskaakin on tässä pitkäaikaisessa valvomisessa sillä eilen päätin pöntön huminasta huolimatta painua työmaalle ja se aamu alkoikin perin vallattomasti. Normi toimet, ruokin Lätkiksen ja ottaessa itselleni kahvia laitoin tuttuun tapaan kahvikupin tiskipöydän kulmalle ja alkaessa kaatamaan kahvia huomasin ettei nyt ollut kaikki yhtälössä kohdallaan; minä, kuppi ja roskispussi! No voi vittulan väki, jostain syystä olin ottanut roskiksen ja yritin kaataa siitä kahvia kuppiini. En onneksi kaatanut ja sain kahvitkin normaalisti juotua kun pää alkoi taas pelaamaan. Toinen tapaus seurasi heti perään; vääntäydyttiin aamulenkille ja rutiinitoimiin kuului Lätkiksen fleksin kiinnitäminen Ransun vetokoukkuun siksi aikaa kun laitan lämppärin johdon tolppaan. Helppo ja yksinkertainen juttu, vedän joka ilta jatkoroikan valmiiksi ettei aamulla tarvitse kuin tuikata se kiinni. Siinä laittaessani johtoa paikoilleen sain sellaiset sävärit ettei paremmasta väliä. Aivot suorastaan huusivat että mitä vittua, ethän sä voi töihin lähteä kun sulla on koira kiinni vetokoukussa! Taas hetki hurinaa nupissa ennenkuin rattaat nappasivat kiinni ja hyttiin syttyivät nuo himmeät mutta ah, niin tarpeelliset valot. Ne tiedottivat ystävällisesti että jatka mitä perkelettä nyt olitkin tekemässä sillä lenkillehän sä vasta olet lähdössä. Näin, vähän hirvitti mitä päivä tuo tullessaan mutta selvittiin siitä joten kuten ja ilman isompia haavereita.

Väsyttää aivan vitusti mutta kun ei pysty nukkumaan (sympatiat Malmille, Lahteen ja muuallekin) niin minkäs teet. Kiristettty aikataulu työmaalla (kohteen työt loppuvat ensi viikon perjantaina) pakottaa meikäläisen tästä lähtemään taas liikkeelle mutta illalla palaan asiaan sillä The Läppäri on vihdoinkin (maanantaina) saapunut ja tämä blogin ylläpitäminen helpottuu. Se on sellainen Asuksen Notebook (X501U jos ketä kiinnostaa) mutta riittää meikäläiselle vallan mainiosti koska koneella ei käytetä juuri muuhun kuin tekstin käsittelyyn. Lisäksi hommasin oman nettiliittymän joka on sitä tuttua ja turvallista prepaid-luokkaa kun eivät nuo luottotiedot salli muutakaan. Sopii aivan saatanan hyvin meikäläiselle koska yhteydet pelaavat yhtä hitaasti koneessa kuin mitä omistajassaankin. Sitten vinkkinä teille jotka pyöritätte koneella isoja kuva- tms. tiedostoja, pelaatte tms. joiden johdosta kone käy mahdollisesti kuumana: ostin langattoman hiiren (vihaan sitä koneen omaa lätkää vaikka se onkin suht helppo käyttää ja monipuoliset toiminnot) koska se on näillä kovettuneilla nakeilla helpompi käyttää. Samassa paketissa myytiin juurikin Notebook:ille tarkoitettu tuuletusalusta jonka keskellä on iso flekti koneen jäähdytystä varten. Sen yläpinta on kaareva, jättäen näin alustan ja koneen pohjan väliin tilan josta tuo raikas tuulonen pääsee virtaamaan. Lisäksi alustan etureunassa on taittuva tuki joka kallistaa konetta näytön päästä käyttäjään päin ja ainakin oman (joskin lyhyen) kokemukseni perusteella tekstiä on helpompi näpytellä. No mullahan on kyllä niin lyhyet sormet että taitaisi olla kaiken helpompaa jos tökkisin nenälläni noita lämiköitä. Toisaalta klyyvari on taas sen verran iso ettei tällä pottunokalla paljon tökitä. Alustan ylä- ja alareunassa (vai pitäisikö sanoa etu- ja takareunassa) on kumi/silikoninauhat jotka estävät koneen liukumisen. Vallan helvetin kätevä, toimii myös muissakin malleissa sillä ainakin vaimon kone ( Compaq, 15” näytöllä) istui siihen oikein hyvin. Jaa hinta, no sehän ei päätä huimaa kun käy ostamassa tämän yhdistelmäpaketin (hiiri ja alusta) Korpien miesten omasta luxus-tavaratalosta aka nuukanikkejen ja kiinalaisen käsityön suosijoiden mekasta nimeltään Tokmanni. Hinta muutama euro vajaa kolme kymppiä. Sitten jos juku tulee nyt kommentoimaan että voi vitun vajakki, noitahan on ollut olemassa jo 70-luvulta lähiten, lupaan ja vannon jäljittää kommentoijan sekä...


No niin ystävät rakkaat, ei hyvin mene mutta koitetaan nyt taapertaa eteenpäin. Palaan illalla kommentoimaan / lukemaan, en suinkaan ole unohtanut teitä (minä, joka tässä joku aika sitten liputti niin perkeeleesti vuorovaikutteisuuden puolesta eikä ole aikoihin käynyt lukemassa juttujanne) vaan nämä olotilat tässä vähän ovat jarruttaneet. Eli;

Mitä parhainta torstaita teille, te rakkaat Luostarin asukit ja muut matkaajat.

29 kommenttia:

 1. No voi vitun vajakki, noitahan on... tuu vaan pistään turpaan ja kämppä remonttiin! Mä saisin taatusti jotain lisätukea ja residenssini lopultakin kuosiin!

  Asiaan: Kuten arvelinkin, että näin se on mennyt! Perkele - toisaalta ymmärrän päätöksen. Täysin ilman mömmöjä on fyssan helpompi määritellä, missä ns. oikea vika piilee ja samalla koska pohjalla ei ole mitään, kipupkl voi helpommin aloittaa kokeilut *sorry, näin se vaan menee*! Ikävämpi juttu, en mä itsekään saa kuin vähän helpotusta noista napeista. Mutta voisit tietty laittaa ilmon nappivarastosta, ehkä saisit vaihtareita *kierokavala*.

  Ja Ketipinor - se saatanan lääke vainoaa minua joka paikassa. Murusesta lähti multa taju pariksi päiväksi, ei sovi meikäläiselle pätkääkään! *varoitus*

  Muuten olethan varovainen siellä ulkona :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se varmaan on juurikin näin kuten sanoitelikipupoli haluaa lähteä "puhtaalta pöydältä". Lekuri tosin sanoi että jos rangan kuvissa näy mitään niin sitten hupi vasta alkaakin.
   Vai vielä ilmoa, tai olla noi mun ryynit turhan mietoja teikäläiselle periaatteella sitä sitä mehulla kun skumppaakin on tarjolla ;D

   Ketipinor on siitä huono lääke että se vetää vähän saatanan hitaalle, nukkumiseen se toi ruhtinaalliset puoli tuntia lisää yöunta. Joo, tiedän ettei pidä tuomita muutaman päivän käytön jälkeen.

   Kiitos, varovaisia ollaan :)

   Poista
  2. ...taitaa olla noi mun ryynit...

   Poista
  3. Ketipinor ei siis tuonut mullekaan unta, vaan vei täysin pihalle tiltalttimaisesti pariksi päiväksi (niinkuin en muuten muka olisi)! Aina toisten mömelöt jaksaa kiinnostaa... :D

   Poista
  4. Sisko on käyttänyt Ketipinoria, kehuikin sitä. Tosin hänellä on todettu maanisdepressiivisyys. Siihen se oikeesti vissiin on tarkoitettu, tai psykoosiin - en tiedä unen laadusta mtn.

   Poista
  5. Polga: Joo, samaa tekee täällä kuten jo tekstissäkin mainitsin. Ihan hyviä vitutusajan lääkkeitä jos ei tarvitse liikkua mihinkään.

   Saattaapi olla että postilaatikossa pölähtää, ikään kuin listauksen muodossa ;D

   Poista
  6. Piti laittaa Tsompillekin samaan lootaan mutta Lätkis ehti lepuuttamaan kuonoansa näppiksellä joten laitetaan sitten omaan.

   Juu, Ketipinorhan on noita antipsykoottisia joilla hoidetaan kaksisuuntaista, skitsofreniaa ja maniaa. Olihan siinä pitkä lista mainittuna enkä tässä nyt muista kaikkea. Unen laatuun ja määrään se ei todellakaan vaikuta.

   Poista
 2. Ei vaan jaksa ymmärtää tätä kivunhoitopolitiikkaa. Ei jaksa. Vaikken kärvistele kuin migreenissä, niin kaikki myötätunto tosi-kivunhoitopotilaita kohtaan. Käsitys meillä kivuttomilla kun on luokkaa.... sillä on psyykessä vikaa.... onhan sillä ollut aina vaikeata, vaimokin kuoli jne. Toisen ihmisen kivun vähättely on rikos. Syntyy se mistä tahansa syystä. Se on häiritsevää kipua sillä ihmisellä ja sillä hyvä.

  Hävettää olla osana terveydenhuoltoa. Paskat se hoitaa kohta ketään.

  Mitä tulee tekniseen puoleen.... on Cittarista ostettu reikäpöytä eli samaa ajattelua tuuletuksineen jne läppärialusta. Langaton hiiri kun piti ottaa läpyskä pois käytöstä kun sokkona kirjoittaessa tuli peukalonjuuriosumia ja homma meni useammin munille ja aiheutti hermoromahduksia useita minuutissa.

  Hiiri ei juurikaan ole ollut hukassa kuten pelkäsin. Lentää tai hyppää vain ajoittain sohvalta mennen palasiksi.

  Pelaamisella tuskin tarkoitat nykyisen tasoista pelaamistani... Pelikoneen onnenpyörän pyöritys puolen tunnin välein.... heh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Polga perusteli kyllä vanhana konkar... - ei kun neitseellisen nuorena tyttönä! - tämän mun tällä hetkellä menossa olevan hoitokuvion juonen.

   Hiiripöytä, siinäkin taas yksi sovellus mitä täällä korvessa ei olla päästy ihmettelemään. Eräs vanhempi ukko kylältä oli varmaan nähnyt kuvan sellaisesta
   kertoessaan kuinka sekaista meno nykyään on; hienoihin pöytiin poraillaan reikiä kanteen - mitä perkelettä!

   Viittaatko tuolla pelilläsi siihen interaktviiseen peliisi? ;)

   Poista
  2. Meilläkin on tuommoinen tuuletusläpyskä. Ainoa vaan, että on kovassa käytössä ruhjoutunut niin että tuuletusominaisuus katosi parikin kertaa kunnes johtoa renklaamalla palasi, silikoniläystäkkeet ovat tippuneet ajan saatossa ja se kääntyvä tukikin on irronnut, mokoma perkele. No, onneksi tosiaan se pääasia eli tuuletus pelaa vielä...

   Poista
  3. Meilläkin on tuommoinen tuuletusläpyskä. Ainoa vaan, että on kovassa käytössä ruhjoutunut niin että tuuletusominaisuus katosi parikin kertaa kunnes johtoa renklaamalla palasi, silikoniläystäkkeet ovat tippuneet ajan saatossa ja se kääntyvä tukikin on irronnut, mokoma perkele. No, onneksi tosiaan se pääasia eli tuuletus pelaa vielä...

   Poista
  4. Tämä on kyllä aika kätevä himmeli hintaansa nähden mutta sehän näissä muovivirityksissä tahtoo olla että ajan myötä antavat periksi.

   Poista
 3. Hyvä kuulla, että olet hengissä. Kurjaa taas, että olo on karsea. *voimahali*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos voimahalista, kyllä kai tämä tästä suttaantuu kun ei valita. Olo on kyllä perseestä, sen voin taata mutta ei ole nautintoa ilman kipua ;)

   Poista
 4. On se törkeetä, että ihmistä pidetään tollasissa kivuissa. Toivotaan, että asiat selkenee, jos jaksat odottaa sinne helmikuulle. *kivunpoistohali ihan varovasti*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä mennään nyt sellaisessa "välitilassa" ettei määrätä mitään. Mietippäs kuinka sekaisin olen sitten kun saan ne voimajyvät! ;D

   Poista
 5. En tiedä mikä on parempi. Munkin piti lopettaa kuntoilu, kun lihakset alkaa särkeä. Olisko troppaus kuitenkin paikallaan että voisi liikkua? Mutta kun Burana ei ihan riitä auttamaan. Koeta jaksaa, toivottavasti saat sieltä fysiatrilta ammattitaitoista apua. Ole varovainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko doupataniillä mitä on, sillä jos ei liiku niin punkan pohjalle jää lopullisesti - varsinkin kun selkä on mitä on.

   Kiitos, kyllä tässä koitetaan olla mahdollisimman varovaisia.

   Poista
 6. Eipä tässä oikein muuta voi kun toivotella parempaa huomista :-/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä se siitä ja lupaan palata mm. aiheeseen jatkuvat juoksuharjoitukset ja niiden fysiologiset vaikutukset naisen kehoon eli arvelinkin (ja päättelin silmät soikeina ratsastuskuvia katseltuani) ettei teikäläisellä tosiaankaan huolta ole "niiden" suhteen ;D
   Hmm...josko ne selän vaivat muuten johtuiskin niistä... (nyt on pakko lopettaa ettei lähde lapasesta ;D )

   Poista
 7. Hyvä sentään, että olet hengissä edelleen. Minäkin jo aloin huolestua, kun ei kuulunut mitään. Sun pitää hankkia kissa (jos Lätkis sallii). Kissan kehräyksessä on sellainen värähtelytaajuus, että sillä on parantava voima. Ihan tutkittua tietoa! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hengissä ollaan eli mikäs pahan tappaisi. Katista ja sen hankkimisesta on tosiaan ollut puhe koska entinen beagle ja sen kanssa samaa taloutta ollut kissa tulivat toimeen. Lätkiksestä en tiedä kun se on niin pirun energinen mutta aika näyttää. Kissan kehräyksessä on kyllä taikaa, muistan kun kissa tuli rinnan päälle makaamaan ja kehräämään niin johan siinä alkoi itselläkin silmät lupsua :)

   Poista
 8. Koitahan pärjäillä. Hetken ajattelin, että se moottorisaha on taas lipsahtanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Puskis rakkaani, kyllä täältä tullaan ja odotankin mielenkiinnolla mitä kääpiörintamalle kuuluu? ;D

   Poista
  2. Tällä viikolla näin unen, jossa Asterix vertaili viiksiensä pituutta Filin kanssa ja Aladobix ja Thorin mittailivat kilpiään.. ei hyvin mene.

   Poista
  3. Jaa, ne tulee jo uniinkin ;D

   Poista
  4. Voi kuule, mun unissa seikkailee vaikka ketä ;)

   Poista
 9. Ihmettä sulle vain voi toivoa. Sellaisiakin sattuu joskus ja joillekin. Pistähän tilaukseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tita, ihmettä on toivottu ja josko tällä kertaa kävis tuuri sen suhteen eli selviäisi siellä fysiatrian polilla mikä mättää. Siihen asti tää on kyllä melkoista limbuksessa kärvistelyä mutta kaikesta on selvitty tähän asti joten eiköhän tämäkin.

   Poista

Rienaustasi arvostetaan joten ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...