perjantai 15. helmikuuta 2013

Kyllä Ei Latiakaan Anneta ja eräs puhelinkeskustelu

Kaikkihan me tunnemme tuon vallattoman firman nimeltä Kyllä Ei Latiakaan Anneta.Tällä firmalla ei ole sitten mitään tekemistä sen toisen valtion hallinnoiman firman kanssa, vaikka sanojen sanojen etukirjaimista saatavasta lyhenteestä muodostuukin täysin sama. Seuraavalla puhelullakaan ei sitten ole mitään tekemistä sen toisen puulaakin kanssa, koska se niin kuin monet muutkin valtion lafkat ovat perin herkkiä vetämään herneen nenään. Kokemusta on ja paljon, ajassa ei tarvitse mennä taaksepäin kuin viime kesään ja tarkemmin sanottuna erääseen elokuun aurinkoiseen päivään. Olin aiemmin aamulla soittanut kannaltani varsin synkän puhelun tänne Kyllä Ei Latiakaan Anneta – ihmefirmaan, ihan vain tiedustellakseni että missä helvetissä minulle kuuluvat rahat on, niidenhän piti olla tilillä jo kaksi viikkoa sitten? Asiathan etenivät tuttuun tyyliin: jouduin heidän niin paljon mainostamasta tietojen reaaliaikaisuudesta huolimatta soittamaan eukon luurilla tänne meidän kämpälle kolmetoista sukututkijaa, jotka ystävällisesti selvittivät tälle Ky.Ei.La.An:n eukolle sukuhistoriani sikoja myöten. Tämän eeppisen ja minulle noin 4800,- euroa (sukututkijoilla on saatanalliset taksat tänä päivänä) maksaneen henkilöllisyyden toteamisen jälkeen päästiinkin sitten itse asiaan, joka eteni yhtä sutjakkaasti kuin kansaa koskeva verohelpotus eduskunnassa. Eli puhelimesta alkoi kuulua järjetöntä rytinää ja koitin kuunnella mitä oikein tapahtuu, kunnes minulle selvisi että siellähän haetaan oikeaa henkilöä hoitamaan tätä asiaa, vaikka luuriin vastanneella oli omien sanojensa mukaan meikäläisen tiedot nähtävissä nenänsä edessä olevalla näytöllä. WTF? Rytinä jatkui sillä etsintöihin osallistui poliisi, puolustusvoimat, pelastuslaitos ja about kaksisataa vapaaehtoista lähialueilta. Tunnin päästä homma pääsi jatkumaan kun ko. ihmevirkailija ilmiintyi konttoriin ruokatunniltaan.

Loppu meni kutakuinkin saman kaavan mukaan ja tästä riemastuneena kirjoitin eräälle keskustelupalstalle pitkän stoorin kuinka hienosti asiat hoituvat nykyään em. puulaakissa. No eipä mitään, elettiin sen elokuisen päivän iltapäivää ja aloin kuunnella ulkoa kuuluvaa pauketta, alkuun epäuskoisena mutta sitten olin melko varma asiasta että ei helvetti, taloyhtiömme pihalle on päätetty järjestää Korpikylän ensimmäiset kansainväliset kangaspuu-festivaalit sillä pauke oli yhtä taajaa ja täysin samalta kuulostavaa jytinää. Väärin, pauke kuului autojen ovista joita paiskottiin kiinni ilmeisen kiihtymyksen vallassa ja eipä aikaakaan kun ulko-oveemme hakattiin voimalla, joka lennätti oven pintaverhouksena olevat paneelit muutaman metrin pirtin puolelle. Koikkelehdin paneelikasan ylitse aukaisemaan ovea ja sisään tunki joukko pukumiehiä ja pari tanttaa, jotka tekivät minulle varsin selväksi että mikäli en a) vetäisi mielipidekirjoitustani pois ja b) esittäisi julkista anteeksipyyntöä, niin turha oli odottaa heidän firmaltaan mitään rahoja. Tyhmä kun olen, menin siinä sitten toteamaan etteipä niitä muutenkaan kuulu joten mitäpä sitä anteeksi pyytelemäänkään. Pakko kuitenkin oli koska muuten olisi vallan poistunut heidän järjestelmästään ja tiedostoistaan. Välttääkseni oven uudelleen panelointia ja kuraisia kengänjälkiä matoilla, pyydänkin ettette sekoita tätä ja sitä toista firmaa keskenään.

Soitin nimittäin eilen sinne Kyllä Ei Latiakaan Anneta:an, jälleen samasta syystä -päätöksen teko panttaa jossain kohtaa eikä näin ollen taaskaan asiat etene. Eikä myöskään sairaspäivärahojeni tulo tililleni. En tiedä että ollaanko päätöksen tekijöitä vasta laittamassa alulle, ovatko he kenties jo Kätilöopistolla vai missä he ovat? Ehkäpä asialla ei olisi muuten niin kova kiire, mutta ei täällä korvessa niin kauheasti ole noita lintulautoja ja kohta olen syönyt kaikki tyhjäksi. Hyvänä puolena mainittakoon parantunut artikulointi, talin liukastamat huuleni liikkuvat tätä nykyä aivan sairaan sukkelasti. Jopa niin sukkelasti, että minun on itsenikin vaikeaa ymmärtää että mitä helvettiä oikein höpäjän. Juttuhan lähti tästä että selkävammojeni takia jouduin luonnollisesti täyttämään kaavakkeen jossa selitin syyn, miksi haen sairaspäivärahaa. Koska siinä Rosettan kiveäkin hämärämmässä kaavakkeessa ei ollut kuin kaksi kohtaa minkä perusteella em. korvausta haetaan, en valinnut ”Muusta syystä”-kohtaa vaan ”Tapaturma”-osion, syynä lukuisat kolhut ja kaatumiset sekä selän nikamien sun muiden juttujen työperäinen kuluminen. Sain useamman tunnin ja yhden norttikartongin jälkeen pukstaavin täytettyä ja klikkasin sen menemään. Ilmoitus kertoi Kitsaiden Epattojen Laittaman Allianssin saaneen ilmoitukseni ja tallentaneensa sen tiedostojensa syövereihin. Seuraavan päivänä lähti lääkärintodistukset ym.vaadittavat laput perässä ja niitä on täydennetty ja päivitetty tarvittaessa. Kaiken olin tehnyt mitä vaadittu oli ja niinpä jäin odottelemaan päätöstä. Nyt täytyy muistaa että tämä odottelu alkoi niihin aikoihin kun keisari Nero mietti että lähtiskö tänään vainoamaan kristittyjä vai hyökkisikö jonnekin maahan ja laajentaisi imperiumiaan? Toisin sanoen ei ihan eilisen asioita. Mittani tuli täyteen eilen ja soitin kysyäkseni asiaa.

-Kyllä Ei Latiakaan Anneta, Synnöve Saita.

-Peppone Pepponelainen täältä korvesta hei, olisin tiedustellut sairaspäiväraha-hakemukseni kohtaloa, lähinnä sitä kun päätöstä ei ole vieläkään kuulunut?

Taas sama rituaali; sukututkijat paikalle selvittämään henkilöllisyyttä ja etsinnät firman päässä käyntiin. Tällä kertaa ne kestivät poikkeuksellisen kauan ja me ehdittiin sukututkijoiden kanssa mennä monta piirileikkiä, opin pari uutta tanhua veistelinpä siinä helvetillisestä petäjästä yhden täysmittaisen kirkkoveneenkin. Viimein puhelimen kaiuttimesta kuului nariseva ääni ja oikein pelästyin anomukseni olleen niin kauan matkalla, että tapaustani hoitava henkilö on kuollut ja nyt siellä arkkua raotellaan lisäinfon toivossa?
Luuloni oli kuitenkin väärä sillä puhelimessa oli pahasta nasaali-äänestä kärsivä naisihminen,ilmeisesti näitä jotka on onnistunut pokaamaan jonkun rikkaan ruotsalaisen. Mistäkö niin päättelen? No kun hänellä oli sellainen parempiparkaisten suosima, vallan perkeleen pitkä ja kaksiosainen sukunimi. Hän näet esitteli itsensä Virpi Voivittujaavähänkömulla – taasonhuonopäiväksi. En antanut tämän lannistaa ja seuraava keskustelu käytiin:
-Olette laittanut tähän hakemukseenne perusteeksi tapaturman, oletteko hakenut korvausta työnantajaltanne?

-En koska hän on kuollut.

-Kuollut ja olette silti hänellä töissä?

-En ole kenelläkään töissä vaan työllistän itse itseni, kyseessä on vanha juttu ja se on selitetty liitteissä ja lääkärintodistuksissa.

-Kyllä teidän täytyisi silti ensisijaisesti hakea korvausta häneltä ja hänen vakuutusyhtiöltään.

-Mistä saa lupia haudan aukaisemiseen?

-Mitä te puhutte, en ymmärrä?

-Hän on edelleen kuollut,joskaan en tiedä kenestä helvetin Hänestä tässä on puhe?

-No hänestä.

-Ketä kauppaatte, kuka on ehdolla?

-Teettekö te pilaa vakavalla asialla?

-En mutta olen vallan saatanan huono näissä arvausleikeissä.

Tämän jälkeen oli langan päässä hiljaista, kuului vain kolahtelua ja papereiden rapinaa sekä yskimistä joka muistutti mankelin väliin jäävän hamsterin ääntä. Hieman sen jälkeen kun tuo karvaturri oli vihdoin pyörähtänyt tuon lakanoita sileäksi saavan laitteen läpi, puhelu jatkui.

-Tutkin näitä teidän papereitanne ja kunnossa tuntuvat olevan joten ei näissä pitäisi olla mitään ongelmaa.

-Koskahan se päätös tehdään, näettekö missä vaiheessa asian käsittely on?

-Näitä teidän tietojanne ei ole vielä kirjattu joten en tiedä.

-Älkää pelästykö kuullessanne laukauksen, mun on nyt ihan pakko ampua itseäni jalkaan.

-Mitä ihmettä??

-Koska te kirjaatte ne meikäläisen tiedot?

-Minun täytyy ensin varmistaa ettei teitä velvoiteta hakemaan korvausta ensisijaisesti häneltä.

-Taasko se vainaja tuli mukaan kuvioon?

-En ymmärrä mistä vainajasta te koko ajan puhutte?

-Hänestä, ensimmäisestä työnantajastani jonka palveluksessa ensimmäisen kerran loukkasin selkäni ja joka on kuollut jo aika päiviä sitten.

-Miten hän tähän liittyy?

-En todellakaan tiedä, tuli vaan mieleen olisiko hänestä vai pitäiskö ottaa yhteyttä häneen vai vallan ryhtyä häneksi?

-Se on kuulkaa parempi että me otamme teihin yhteyttä lisäselvitystemme jälkeen.

-Selvä, vienkö Hänelle terveisiä?

Klik.
Klik.

Voi olla ettei musta kuulu pariin päivään mitään, täytyy lähteä etsimään Häntä. Hänhän voi piileskellä missä tahansa tai jos Hänestä on moneksi niin kenen perään kipitän? Arggh.

Hyvää perjantaita ja alkavaa viikonloppua teille, te rakkaat Luostarin asukit ja muut matkaajat.

36 kommenttia:

 1. Seuraavaksi ne penää sulta tapaturmailmoitusta; mitä tapahtui, missä tapahtui ja mihin kellonaikaan tapahtui tämä tapaturma, ja oliko tapaturmalla silminnäkijöitä.
  Mukavaa, että jaksat käydä kommentoimassa, vaikka mie vaan täällä makaan liejussa mahallani suu täynnä kuraa mutta pää tyhjänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No johan ne sitä koitti penätä vaikka lääkärintodistuksessa on selvästi mainittu että kyseessä on työperäinen kuluma.Tullut vuosien saatossa ja jokusien laakien avittamana mutta ei, ei se näille juuttaille mene jakeluun.

   Otas nyt se pipo pois silmiltä, kävin just motkottamassa sulle kun herkistelit niillä rahkaherkuillasi.. (tekisin jos olis aineet)

   Poista
  2. Ei mulla oo pipo aina silmillä, eksie nyt usko?! Pitääkö sulle lähettää todiste? Tänäänkään ei ollu, ku illalla kävin hiihtämässä. Oli vain lärväkopat päässä.
   Jos oliskin aina pipo (foliosellanen mielellään) niin vois säästyä monelta.

   Poista
 2. Joo'o. Kun se niitten Kamalien EkstraLaiskojen Akkojen puljun käyttämä kielikin on niin uskomattoman pyrokraattista, et ensteeks tarttee muutaman vuoden kielikurssi käydä, ennenku mitää ymmärtää niitten käyttämästä kielestä. Mä ku taistelin niitten kaa sille kuutisen vuotta sitte, ni tuntu siltä, et koittavat tehä kaiken, et ihminen lannistus ja lopettas rahan mankumisen tai tappas ittesä.

  Onneks sit joku oli vahingos hyväl tuulel kun sinne sadannen kerran soitin ja sit lähtiki hommat eteneen vauhilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt Timba puhut asiaa! Eikä muuten ole kaukaa haettu, tässä muutama vuosi sitten oli se helvetinmoinen summa minkä ko. puulaaki oli "säästänyt" kun ihmiset eivät olleet jaksaneet tapella oikeuksiensa puolesta.
   Välillä tulee tunne että koko porukka on aineissaan koska tuo tekstissä ollut puhelu käytiin kokolailla sanasta sanaan miten se on kirjoitettu. Oli siinä ja siinä etten kysynyt muijalta että mitä oot vetänyt kun tässä pitäisi vainajilta lähteä korvausta hakemaan, ei jumalauta sentään.

   Hyvä juttu että kohdallasi osu tuollainen tyyppi vaikka kauan - ihan liian kauan - jouduit taistelemaan.

   Poista
 3. Ehhe... Oletkos jo sen hokannut, että asiakirjoja yllä mainittuun firmaan toimittaessa, täytyy joka kerta ottaa allekirjoitettu todistus siitä, että olet kaikki tarvittavat paperit toimittanut juurikin henkilölle joka siellä "palvelee", muuten ne "eivät ole tulleet perille" ja sitten taas haet uusia (maksullisia) asiakirjoja, jotka joko löytävät perille tai eivät... Toivoton on tämä puulaaki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta turiset ja onnekseni sain vinkkiä tuosta mainitsemastasi menettelytavasta jo aiemmin. Niillä toimitetuilla dokumenteilla kun on oikeasti tapana olla "arkistoituna" jossain mistä niitä ei kukaan löydä tai sitten niitä ei ole niiden mielestät toimitettu. Täysin turha instanssi ja joutaisi korvata jollain toisella ja ei valtion hallinoimmalla firmalla.

   Poista
 4. Onneksi minun paperisotkuni oli eilen se, että mutsi soitti että asianajaja soittaa minulle illalla ja haluaa todistuksen. Minä en jaksanut sitä puhelua odottaa ja tänä aamuna kiinteistönvälittäjä laittoi txt-viestin kun halusi valtakirjan... melkein samahan tuo tietysti oli.. ja äitini ei ole vanhuudenhöperö mutta ns. oppimaton ja menee nuo virat ja paperit sekaisin... kiva sitten yrittää ymmärtää mistä on kysymys.

  Tosin minä ihmettelin että mitähän tässä nyt tarkoitetaan... Kelaako... ja sitten jäin vääntelemään sitä toista firmaa noista kirjaimista... alko... eikun alke...

  Onneksi osaan nauraa itselleni. Naurua onkin piisannut viime kuukausina. Joten odottelen pitkää ikääkin tulevaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän sua ja vielä kun sinäkin umpiväsyneenä yrität saada tolkkua asioihin niin on siinä sitä sarkaa - kaiken muun päälle.

   No sitä rakasta tai sitten sen *köh* tytäryhtiöhtähän tässä tarkoitetaan ja olen sitä mieltä että itselleen täytyy osata nauraa, joskaan se ei herätä luottamusta lähipiireissä kun ryhtyy itsekseen nauramaan.

   Poista
 5. Voi Peppis, samassa kusessa kohta meikäkin. Eli eipä paljoa naurata. Kunhan Ensin Lataamme Aseemme! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se vaan rakkaani menee ja Timba antoi tuossa hyvän esimerkin siitä, että tässä korvausasiassa saa varautua eväiden tekoon eli ei heti huomenna ole selvä.
   Toi viimeinen oli hyvä, se täytyy pitää mielessä! :D

   Poista
  2. Mulla on pari ässää sentään eli ent. työpaikat (fatta, tk, saisku) sekä nykyinen... jos näillä emmeillä ei pysty laatimaan valituksia, ei sitten! Mä muuten opetin aikanaan broidikset siihen, että ao. lafkoihin kaikki - kirjaimellisesti - kaikki paperit mukaan sekä niiden kopiot! Valituksiakin olen muille tehnyt, huvittavinta oli loppupeleissä törmätä (kaverilleni) itse tekemääni valitukseen omalla pöydällä -> meni puoliksi läpi :D

   Poista
  3. On se tuo byrokratia ja ihmisten tahallinen tyhmyys sellainen yhdistelmä ettei paremmasta väliä, niiden pakko vetää jotain kamaa kun aletaan vainajilta vaatimaan korvauksia. Mulla on joka lapusta kopiot ja olen ottanut ne vielä paikoissa (vaikka voisin ottaa himassa) jossa ne oikeaksi todistettu. Vainoharhainen mikä vainoharhainen.

   Jos omat paprut tulee jossain vastaan niin siinä sen näkee mitä ympyrää ne kiertää - ikuisesti.

   Poista
 6. Alahan etsiä kunnollista manaajaa. Mä lähden valitettavasti juur lomalle :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en mitään manaajia tarvitse kun annat sen osoitteen! Muuten tulen vainoamaan sua lomillasi ;D

   Poista
  2. no johan mä siihen vastasin :P Eli eti sillä mun meiliosoitteen alkupätkällä :D

   Poista
 7. Sainpa taas naurut. Just tuollaista se on. Mulle kävi kerran niin, että kysyivät työnantajan antamaa todistusta ja kyseisellä työnantajalla en ollut koskaan ollut päivääkään töissä. Se oli iso kunnallinen työnantaja ja niiden papereiden mukaan olin ollut siellä töissä melkein vuoden. Sopihan se minulle, eläke olisi vähän isompi, mutta tuolle sun mainitsemallesi lafkalle sekään ei sopinut. Siis, en ole ollut töissä, kyseinen Kunhan Ensin Lataamme Aseemme virasto oli saanut mun työtodistuksen jossa sanottiin mun olleen töissä. Kuitenkaan en saa eläkettä ko. ajalta, vaan mun täyty TODISTAA etten ole ollut siellä töissä. Aika paskamainen juttu, eikä koskaan täysin selvinnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei jumaliste, tuo sinun tapauksesi vahvistaa sen että siellä ei olla täyspäisiä. En ole koskaan kuullut joutuvan todistamaan ettei ole ollut töissä sillä yleensähän se menee toisinpäin. On nämä stana ihmeellisiä aikoja... ei uskoisi että ollaan 2000-luvulla.

   Poista
 8. Minäkin luin jossain vaiheessa sen jutun missä ko firma kehuskeli rahasummalla, jonka säästivät kun tyhmät ihmiset eivät älyä hakea tukiaan.
  Mutta sitten toisinpäin, annas olla kun ko firma on maksanut jotain pientä pv-rahaa liikaa, niin perintä takaisin tapahtuu välittömästi. Meillä oli tästä hyvä esimerkki, kun mies sai sairauspäivärahaa joskus kolme vuotta sitten. Pv-rahan perusteeksi oli tämä firma itse kehitellyt jonkun sata vuotta vanhan työtulon, kysymättä asianosaiselta eli mieheltäni mitään. Verottajalta kehuivat saaneensa viimeisimmän palkan. No,mies luuli kaiken olevan kunnossa ja oli tyytyväinen. MUTTA, kun tuli viimeisen erän maksun aika, tuli ilmoitus, että "ei makseta" ja samassa kuoressa oli lasku, jossa perittiin yli puolet seitsemän kuukauden rahoista takaisin. Oli kuulemma ollut väärä palkka perusteena.
  Arvaa vaan oltiinko kusessa, rahat oli tietty syöty ja Visattukin etukäteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! Tämä on se tyypillinen tapa millä tuo ihmelafka toimii, eikä luulisi että niillä säästöillä joku muutama sata euroa paljon venettä keikuttaisi mutta silloin kun asiakkaalta haetaan niin kaikki menee by the book.

   Voin hyvin kuvitella teidän fiilikset..

   Poista
 9. Voi ei, juuri tuollaista se on... Tirskuin eilen tälle ko puljun sekulaarille ihmeparannuskyvylle: http://keskustelu.suomi24.fi/node/11266984

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos linkistä, siinä oli ilmeisesti kirjoittaja juuri kokenut "ihmeparantumisen" :D

   Poista
 10. Jälleen voi todeta onnellisena, että voi elää ns. järjestelmän ulkopuolella. Edes niitä harvoja sairaslomalappuja en ole vienyt Köyhän Elannon Lahtaajat Ay:n, koska minun hermot maksavat enempi kuin mitä Kela korvaa yrittäjän sairaspäivärahoina.

  Otan todella osaa niiden puolesta, jotka joutuvat pakosta turvautumaan tuohon dinosauruksien organisaatioon. Onhan tunnettu tosiasia, että dinosaurukset eivät olleet mitään järjen jättiläisiä, vaikka muuten kooltaan olivatkin osin jopa hurjan suuria. Yhteistä on myös hidas liikehdintä, heikko päätöksentekokyky ja kyky kadottaa silmistään kaikki dinosaurusta pienemmät oliot.

  Kelan helmiä asumistuen osalta läheltä nähtynä: Maestrolla on kolme aikuista lasta. Keskimmäinen tytär muutti opiskelijakimppakämppään poikaystävänsä siskon kanssa. Kelalta tuli tiedostelu tästä uudesta "parisuhteesta". Vanhin poika puolestaan muutti asumaan vähäksi aikaa mummonsa luo, jonne muutti myös 16-vuotias serkkutyttönsä. Kela tiedusteli jälleen uudesta parisuhteesta. Tuumasin Maestrolle, että miltäs iskästä tuntuu - toinen lapsi on yhteiskunnan silmissä lesbo ja toinen pedofiili? Kyllä Kela järjestää...

  Mä järjestän nyt itseni vapaalle. Tulin just töistä ja mulla on peräti kolme vapaapäivää putkeen! Whee!

  VastaaPoista
 11. Lisään vielä yhden Kelahelmen: ystävän vaimo kuoli traagisesti onnettomuudessa. Kela on joskus yllättävän nopea. Seuraavalla viikolla tuli Kelalta kirje osoitettuna vainajan nimelle. Tekstinä oli: ... koska tietojemme mukaan olette kuollut, keskeytetään lapsilisän maksu välittömästi...

  Tämä on aivan tosi juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina ei voi kuitenkaan ajatella negatiivisesti; tässähän oppii lainsäädäntöä, käsittelyprotokollaa, asiakirjojen käsittelyä etc. Joskaan se ei naurata mutta kumminkin ja nuo sinun mainitsemasi esimerkit ovat helvetin hyvä esimerkki siitä kylmyydestä ja tunteettomuudesta kuinka asiat sieltä käsin hoidetaan. Ei niitä faktoja (jotka vaaditaan) kukaan lue.

   Muista sitten PITÄÄ ne vapaasi ja NAUTTIA niistä.

   Poista
 12. Ai kauheeta mitä tapauksia. Ei ymmärrä laakson lapsi moista.
  Täälläpäin on ollut parikin kirjoitusta paikallislehdessä siitä, kuinka ulkomaalla työkomennuksella olevalta on evätty suomalainen sosiaaliturva eikä samainen tyyppi ole saanut kohdemaassakaan minkäänlaista vakuutusta ilman todistusta jonka saa yllättäen, kelalta.

  Aivan käsittämätöntä.

  TIedän yhden ihmisen (sukua) joka on ko. virastossa tutkijana. Hän on ihan pätevä. En tiedä mistä ne asiakaskyykyttäjät rekrytoidaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, käsittääkseni suomalaisia varten tuo firma on mutta se kuitenkin harrastaa melkoista rasismia suomalaisia kohtaan, syystä joka minulle on uteluistani huolimatta jäänyt epäselväksi.

   Tiedän (hyvän päivän tuttuja, muutaman kerran ollaan oltu jutulla) yhden tyypin ylemmältä taholta ja se on täysin asiallinen. En tiedä johtuuko näiden asiakkaiden kanssa suoraan toimivien vittumaisuus siitä, että he tiedostavat olevansa hierarkian alarappusilla eikä urakehitystä ole nähtävissä.

   Poista
 13. Mulla meni hermot kyseiseen laitokseen sekä samanaikaisesti erääseen toiseen myös muutama vuosi sitten. Kukaan ei tiennyt mitään, eivätkä osanneet edes lukea lähettämiäni papereita. Pistelin pussillisen herneitä nenääni ja ryhdyin valitusrumbaan ihan kiusallani (ja muutamasta muustakin syystä). Juttu on edelleen kesken, mutta nykyään keskustelen näiden laitosten kanssa vain edusmieheni välityksellä. Prkl!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valittaminen kannattaa aina. Suurin osa tapauksista hautautuu juuri siihen kun ihmiset väsytetään jatkuvilla torppauksilla ja lisäselvitys pyynnöillä.

   Poista
 14. Koska olen mitä olen, niin pakko jakaa tämä, vaikka henki taitaakin sen takia olla vaarassa.

  Meille on maksettu ko. laitoksesta yli vuoden sellaista tukea, jota me ei edes haettu. Olivat itse päättäneet, että meillä on siihen täysi oikeus ja sitten vain ilmoittivat, että myönnetty on eikä sitä koskaan peritty takaisin.

  Tuon jälkeen en ole enää ollut ennallani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pisteet siitä Nollis, kaikki minkä tuosta firmasta saa irti niin hyvä juttu - oli siihen korvaukseen oikeutettu tai ei.

   Poista
 15. Vastaukset
  1. Harvinainen juttu jos ko. laitos jakaa rahaa mutta olen vilpittömästi onnellinen että näinkin voi käydä.

   Poista

Rienaustasi arvostetaan joten ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...