torstai 28. helmikuuta 2013

Naisten nuuskimista ja naakkojen hyökkäys - normi kevät Korvessa


Ette usko kuinka paljon tienaa öljykankaisella takilla joka on hartioihin tehdyn pienen muutoksen avulla muutettu Alfred Hitchcock-takiksi. Easy money ja se tulee uusilta mökkiläisiltä jotka saapuvat kevään tullen sulostuttamaan tätä meidän korpikyläämme. Temppu tepsii joka kevät sillä vanhat mökkiläiset haluavat nähdä ”oppaan” ja uudet ovat aivan haltioissaan, ihmettelevätkö voiko jumalauta tuollaista olla olemassakaan?! Homma toimii parhaiten aamupäivisin, jolloin mökkiläisten autovirta on suurimmillaan. Eihän noiden urbanisoituneiden ihmisten kohdalla voi puhua aamusta, heille aamu on joskus klo 11.00 – 14.00 välisenä aikana. Enivei, päälle kaikista räytyneimmät vaatteet (siis normi), takin selkämykseen suht laajalle alalle spray-liimaa johon sitten paiskon linnunsiemeniä about kilon verran. Ehdin just kävellä kylälle, ontuen ja nojaten puiseen sauvaani ennenkuin linnut aistivat jyvät. Tässä vaiheessa ohikulkeva autojono on jo hidastanut vauhtiaan koska ihmiset haluavat töllistellä rääsyistä, pitkäpartaista ja harittava katseista miestä joka yrittää ontua eteenpäin. Muutama vanhoista mökkiläisistä saattaa heilauttaa säälivän tervehdyksen johon en vastaa, roolihahmoni kun on niin omissa maailmoissaan ettei paljon autoista välitä – hän kun on yhtä luonnon kanssa.

Sitten alkaa itse näytös; saatanalliset naakkaparvet käyvät kimppuuni, nokkivat olkapäistä ja takovat kaljun takaraivoni verille, onpa joukossa aina muutama tappajatiainenkin hullun kiilto silmissään. Nahkainen sydvestini saa kyytiä ja minä koitan selviytyä hyökkäyksestä pyörittämällä keppiä pääni yläpuolella, olen harjoitellut tekniikoita ja katsellut kaikki Harry Potterit ainakin sataan kertaan oppiakseni Gandalfin jokaisen liikkeen. Joskus kun intoudun esittämään tämän tempun illan hämärtyessä, olen teipannut kepin nokkaan taskulampun ihan kuin se saatanan risu nyt jotain valoa loistaisi esikuvansa mukaan. Lisämausteena temppuun muljautan poskessa pitelemäni koirapillin – jota ohikulkeva karavaani ei tietenkään näe – ja puhallan siihen. Eikä aikaakaan kun kylä joka ainoa rakki on kimpussani, isoimpien tempaistessa remminsä poikki kotirappunsa pielestä.Seuraa järjetön kaaos, yhtä kieppuvaa koirien ja naakkojen pilveä johon on syynä takkini sisäpuolella olevat isot taskut ja niiden sisältönä olevat 4 kg lenkkimakkaraa. Hampaita,siipiä ja ihan sairaasti verta. Muistan viime kesältä tapauksen jossa Holppolan isännän kaksi mastiffia kävivät kimppuuni ja se oli kyytiä se. Valtavat koirat ajoivat ensin naakat ja muut piskit huis helvettiin ja alkoivat sen jälkeen tappelemaan minusta, minä kun olin niiden silmissä yhtä isoa lenkkimakkaraa. Toinen nilkassa kiinnija toinen niskassa. Siinä ne kiskoivat minua eri suuntiin ja minä saatana nytkyin kuin sukka sidote-mainoksessa niiden välissä. Sattui aivan jumalattomasti mutta eniten vitutti se kameroiden räpsyminen, osa niistä kaupunkilaistolloista oikein nousi autosta ja otti kuvia. Viimein vanhat sarkahousuni antoivat periksi ja Rollo, vahvempi näistä koirista raahasi minua neljäsataa metriä eikä laskenut irti, ennenkuin muiden näkymättömissä mutkan takana annoin sille kaikki taskuissani olevat makkarat. Sieltä sitten könysin perin vaivalloisesti ison tien varteen missä nämä niille sijoilleen jääneet kaupunkilaisjuuttaat jo aprikoivat ja löivät vetoa kuinka monena kappaleena minut löydetään. Vaan kun ilmestyin näkyviin, alkoi se mistä minä pidän eli tienaaminen.

Ooh – ja voih- huutojen saattelemana jokaisesta autokunnasta rynnätään antamaan ensiapua ja virvoittavia juomia, kysellen että kuinka ja mitä tapahtui. Valehtelen silmät ja suut täyteen luonnon epätasapainosta ja vaarallisista ajoista ja -alueista, eläimet ovat saaneet oudon taudin joka on peräisin metsäteollisuuden käyttämistä lannoitekemikaaleista. Alueet mainitsen siksi että pääsen kertomaan kuinka tiedän turvallisimmat reitit joka niemennokkaan ja notkelmaan missä mökkejä on, nyt ei pidä käyttämän tuttuja tai karttaan merkittyjä reittejä – pahuus on saapunut Korpeen. Tuossa tilanteessa ei tarvitse edes paljon näytellä, silmät pyörivät jo muutenkin päässä – kiitos aamulääkkeiden tarkoituksen mukaisen yliannostuksen ja vielä kun puhun suu mustassa vaahdossa, minua ei epäile kukaan. Musta vaahto selittyy sillä, että ennen kylille lähtöä nappaan takasta hiilen palasen jonka mälvään suussani ja saan suuni hampaita myöden näyttämään tautien riivaamalta ja aliravitulta mustalta aukolta. Se noki on muuten sitten saatanan sitkeässä enkä suosittele käytettäväksi ellei voi olla jokusta päivää pois ihmisten ilmoilta. Haisen kuin perkele koska joudun toisinaan käyttämään koirien ja kissojen karkoittamiseen tarkoitettua hajustetta ja sitä on jäänyt takkiini aiemmilta kerroilta, niiltä jolloin koirat ja naakat eivät ole tajunneet että ne makkarat jumalauta ovat kerta kaikkiaan loppu.

Saan sääliä osakseni kun korostan surkeaa olemustani selitellen talven olleen ankea suhteellisen leudoista keleistä huolimatta, ainainen kosteus ja viimainen tuuli ovat tehneet tehtävänsä tähän raunioon eikä niillä helvetin oravilla aikuinen mies elä. Peuroja ei saa enää näillä kympeillä kiinni ja ampumisesta ei tule mitään kun silmät harittavat niin vitusti. Minulle haetaan kyläkaupasta ruokaa ja juomia, annetaan huopia ja ystävällisemmät miespuoliset lahjoittavat vaatteitaan. Ruokailun päätteeksi – joita on siivittänyt pyynnöt oppaaksi lähtemisestä – tapaan kääriä yleensä sätkän. Kaivan takkini povarista muijan fiikuksesta pöllimän lehden rojautan siihen lähes koko presupussin sisällön läsnäolevan seurakunnan haukkoessa henkeään. Jatkan paskan puhumista ja väitän ottaneeni näitä lehtiä edellisenä iltana erään lähteen laitamilta, se on melko kaukana mutta sen vedellä väitetään olevan parantavia ja nuorentavia vaikutuksia. Taas Ooh-ja voih-huudahduksia, tällä kertaa porukan naisjaostolta joka alkaa tehdä mitä moninaisimpia ehdotuksia päästäkseen lähteelle. Lupaan harkita asiaa ja kiroan lehden tuoreutta, nyt ei taida tulla kessuttelusta mitään. Tämän sanottuani tapahtuu joka kerta sama juttu eli jos joku väittää ettei korkkareilla voi juosta niin sanonpahan että se on paskapuhetta. Nimittäin nanosekuntia myöhemmin sylissäni on useita norttikartonkeja, annettuna sivuhuomautuksella että noita on sitten mukavampi poltella kun matkaamme sinne lähteelle. No niinpä tietysti ja ennenkaikkea lähteelle. Jopa kyläkauppias tulee ulos katsomaan että mikä oli äkillisen nortin menekin syy ja heilautan kättäni hänelle, hän vastaa päätään pudistellen mutta onneksi matkaa on parisataa metriä eivätkä kaupunkilaismuijat huomaa mitään. Joskus porukkaan sattuu joku vitun hortonoomi ja yrittää tutkia lähemmin tätä nuoruuden lähteeltä ottamaani lehteä ja silloin minun on puolihuolimattomasti tönäistävä tiirailija sivummalle. Pyytelen toki anteeksi ja kerron minulla olevan tahdosta riippumattomia liikkeitä joista hankalimpana mainitsen viikkotolkulla kestävän sätkimisen. Kuin taikaiskusta porukka ottaa askeleen taaksepäin.

Menee muutama päivä jalähden ensimmäiselle reissulle oppaana. Samat vehkeet päällä, tosin tällä kertaa ilman makkaroita ja olkapäille liimattuja jyviä. Juoksutan kaupunkilaisia ympäri metsiä ja aina välillä nuuskin ilmaa pitkään ja hartaasti. Kohotan käteni ja vinkkaan takanani puuskuttavat urbanistit lähemmäksi, kertoen että nyt kannattaa olla hiljaa sillä olemme Hullujen Mäkisten mailla. Todellisuudessa nämä Hullut Mäkiset ovat nelä kaveriani joille viina maittaa tavallista enemmän ja he tekevät muutamasta lestillisestä kirkasta mitä vaan. Ensimmäiset oudot äänet alkavat kuulua lähestyessämme jätkien kanssa sovittua paikkaa. Tässä vaiheessa kaupunkilaiset ovat niin paska jäykkinä ettei kenenkään mieleen tule kysyä että mihin vittuun ne hullut eläimet hävisivät, kaikki tiiraavat silmä kovana Hulluja Mäkisiä. Samassa ensimmäinen niistä ilmaantuukin; aivan alasti ja kirves kädessä, saatanasti huutaen ja ihme loikkia tehden. Ensin naispuolisten silmät jäävät kiinni vinhasti heilahtelevaan Mäkis-aisaan mutta viimein terve itsesuojelu voittaa ja he säpsähtävät kun karjaisen heille ja komennan heitä maastoutumaan. Sitten alkaa eeppinen taisto minun – siis oppaan- ja Hullun Mäkisen välillä. Aivan sairasta koikkelehtimista ja karjahtelua, Mäkinen yrittää huitoa minua kirveellä ja minä vetelen Gandalfin sauvalla niin että roikaa. Joskus homma menee painiksi jos jätkät ovat ottaneet liikaa pohjia ja silloin on pakko kanervikossa pyöriessä kuiskata että himmaa nyt saatana, tässä on vielä pitkä päivä edessä. Kymmenen minuutin sessio jonka aikana on lupa lyödä toiselta nenä auki – ihan uskottavuuden vuoksi ja tunnelman säilyttämiseksi. Vasta kun alan latelemaan muinaisia loitsuja ja heläytän Hullua Mäkistä Gandalfin sauvallani takaraivoon, tämä pakenee metsän uumeniin ja maineeni loitsimista osaavana oppaana kasvaa. On siinä lähiöpubissa kertomista; ”Ette perkele usko kun me mentiin mökille...”. Loppujen jätkien kanssa on yleensä ollut tapana se, että he piirittävät meidät ja alkavat vaatia seurueen naisia itselleen. Paskaiset, Syvä joki-leffasta tutut varusteet päällä ja vielä kun kahdella heistä on vanha (mutta luvallinen) haulikko käsissään niin autenttinen tunnelma on valmis. Kehotan seuruetta jäämään paikoilleen ja menen neuvottelemaan, yhden Hullun Mäkisen tullessa nuuskimaan akkoja. Siinä on kuulkaa herkkä hetki; osa naisista on pakarat jäykkinä ja osa taas sen näköisenä ettei tässä mitään neuvotteluja tarvita, minä ainakin lähden Mäkisen mukaan. Neuvottelut päättyvät miltei joka kerta siihen, että kysyn onko mökkiporukkalla viinaa kasseissaan tai repuissaan. Tottakai sitä löytyy ja pitkin hampain miespuoliset joutuvat maksamaan ns. Hullujen Mäkisten tullin jotta pääsemme jatkamaan matkaa. Käveltyämme jonkin matkaa osoitan kauempana olevaa alastonta, vielä jaloistaan sidottuna olevaa ja rähjäisen näköistä naista. Kerron sen ohimennen olevan Mäkisten viimeisin, viime viikolla tuli Helsingistä yksi porukka joka ei maksanut tullia. Sivusilmällä näen kuinka naisten silmät laajenevat isoiksi ympyröiksi, varsinkin niiden jotka olivat lähdössä Mäkisten matkaan. Todellisuudessa Mari X ei ota kuin satasen kerta tuossa pusikossa makaamisesta, tosin hän meikkaa ja sitoo jalkansa itse. Niin, eikä vittuile jos flunssa iskee.


Sellaista täällä meillä Korvessa aina kevään tullen, rahaa tulee sekä Aatu H:n linnuista ja oppaan hommista. Joskus muutetaan kuvion juonta siten, että ne ovatkin Hullut Mäkiset jotka käyvät kimppuuni eivätkä naakat koiralaumoineen. Rahaa tulee, oli kupletin juoni mikä tahansa. Oikeasti minun piti tänään kertoa teille tänään Möttö The Machinesta, tuosta Konewelhosta joka sai eilen viritettyä Tulivaunut sellaiseen lentoon etteivät ne ole vielä koskaan olleet sellaisessa iskussa. Siinä on mies joka on syntynyt kiintoavain kädessä ja teki ensimmäisen kytkinremonttinsa neuvolan pihassa kun odotteli äitiään synnytyksen jälkeiseltä tarkastukäynniltä. Ja mikä parasta, tuo Welho kuuluu klaaniin ja sen voitte todeta huomenna omin silmin valokuvasta, jonka näytän hänen luvallaan. Vallaton mies joka osaa arvostaa naista.

Hyvää torstaita teille, te rakkaat Luostarin asukit ja muut matkaajat. Meikä aloittaa päivänsä kirjahyllyn tyhjentämisellä.37 kommenttia:

 1. Se kinuttu tekstari on tuolla edellisen kirjoituksesi kommenttilootassa, loppupuolella;) Kun kerta pyysit...

  Hyvä, että tulivaunut on taaskunnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan mutta käypäs nainen hyvä lukaisemassa ukaasini, on se kumma ettei tuo koukuttaminen lopu...;D

   Poista
  2. Tää on kiristystä. Juu, vastasin tekstariin ja täytyyhän sitä päiväkahvitkin juoda. Muistaakseni nekin join...

   Poista
  3. Haa, Rantis kuule päiväkahvi-termillä on niin monta tarkoitusta etten ole varma mitä tarkoitat... eikä tämä mitään kiristystä ole vaan Luostarin säännöt ;D

   Poista
  4. Vastaan tietysti,koska olen kuuliainen Luostarin säännöille:
   Siis vastasin ko henkilön tekstariin ja sitten sovimme tapaavamme siinä huoltiksen kahviossa. Kahvitkin juotiin ja kuulumisia vaihdettiin puolitoista tuntia. Muista, että tämä pysyy Luostarin seinien sisällä: toki sähköpostiosoitteet vaihdettiin;) Ihan kiltisti oltiin, vakuutan;)

   Poista
  5. Kiitos (nunnat tätä halusivat) ja tottakai pysyy Luostarin seinien sisällä.

   Poista
 2. Roviolleko sä niitä kirjoja meinaat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjaana rakas, olet kuulemma villillä tuulella tai niin ainakin kuulin viidakkorummun kertovan ;D
   Pakko tulla katsomaan että onko luontokuvaaja selvinnyt hengissä vai oletko telkkonut sen sairaala kuntoon, sinä senkin huimailija!

   En roviolle missään nimessä vaan nyt pääsen vihdosta viimein tyhjentämään tätä olohuonetta. (Eilisen postauksen alkuhehkutus ei liity mitenkään tähän asiaan).

   Poista
  2. Joo, taitaa vähän olla kevättä kumpaisessakin rinnassa. Luontokuvaaja nähtiin viimeksi elossa valkoinen paperilappu kourassa. Siinä oli puhelinnumeroni...

   Meinaatko rempata olohuoneenkin? Tuollainen kätevä mies on painonsa arvoinen kultaa! Onneksi vaimosi osaa arvostaa sitä.

   Poista
  3. Vai säilyi se hengissä (toistaiseksi)?
   Se on oikein että rinnoissa on vipinää, siinä on luontokuvaajakin sitten kiihkeää aktiviteettia täynnä kun seurailee niiden kiihkeätä kohoilua :P

   Juu, remppaan ja eteisen kanssa + kaikki väli - ja kaapistojen ovet.

   Poista
 3. Kokeile seuraavalla kerralla naakkojen nähden heilutella siinä kepin nokassa jotain noin naakankokoista mustaa riepua tai vaikka omia kalsareitasi. Totinen hyökkäys on taattu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mutta kun tarkoitus on häätää ne, ei aiheuttaa lisää raivoa!

   Poista
 4. Ei pahempi tienuukonsti tuokaan ;) Meillä täällä järjestetään hieman samanlaista "Tää on Malmi - kamala paikka, hui!" -näytöstä muualta tuleville. Hauskaa on. Kaikilla. Jopa poliiseilla! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on siellä isossa maailmassa hienompaa kun saatte poliisitkin mukaan niihin ohjelmanumeroihinne :D

   Poista
 5. Pakko puuttua asian vierestä, mutta Harry Potter ja Gandalf kuuluvat eri saagoihin ;) *leppäkertun rakastaja*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi vittu, niinpäs muuten kuuluvatkin. Gandalf heiluu ihan toisella suunnalla missä Tylypahka on. Kiitos oikaisusta.* Sudenkorennon siementäjä*

   Poista
  2. Tuossa vaiheessa tarinaa minäkin jo hyperventiloin järkytyksestä, Gandalf hääräsi pikkuisen isommissa ympyröissä.

   Poista
  3. No anteeksi nyt, se oli kiihkossa kirjoitettu teksti! (Pakko palkata jokunen elokuva- ja kustantamoalan erikoisprofessori + sekä muutama heppeli Hinkkaa sitä pilkkua, hinkkaa-yhdistyksestä välttääkseni mokomat närää aiheuttavat virheet) ;D

   Poista
 6. Huomautan jo tässä vaiheessa, että Kone-Welhosta (mikäli hän on vapaa) tarvitaan sitten kaikki tiedot! Kuvan lisäksi tietysti, eli eemeliosoite sun muut nyt ainaskin ;) *en ole kiero, olen vain sitä mieltä, että tyhjästä on jotakin nyhjästävä*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saat toki Konewelhon kaikki tiedot, hän on varattu mutta silti kova jäppinen reissaamaan. Sitä ei aina tiedä että mistä suunnalta se sissi soittelee ja on muuten monasti pyörähtänyt sielä teilläkin päin ;)

   Poista
 7. Naisten nuuskiminen... mä tykkään nuuskia miehiä. Sellaisia joista tykkään. Näköaisti tulee täyteen paljasta pintaa, samoin tuntoaisti ihan työn puolesta. Mutta hajuaisti jää uniikiksi työkaluksi, jota töissä en käytä. Kivaa! Tosin mukavia, läheisiä miehiä on todella pieni määrä. Maistelun jätän pelkästään Maestron habitukseen. Kuudetta aistia käytetään harkiten eri suuntiin.

  Sunnuntai-iltana alkaa loma. Laskin että tulee katkeamaton työputki pituudeltaan 13 vuorokautta. Tätä sanotaan yrittämiseksi. Perkele minän en yritä, vaan teen tosissaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä nuuskuja ja maistiaisia sitten koko viikon täydeltä ja muista mitä sanoin; jos korviini kantautuu tieto että oot tehnyt duunia niin..!

   Poista
  2. En vain kerro, sillähän siitä selviää... oikeesti laitan kapulan äänettömälle ja pakenen koko ympäröivää maailmaa totaalisesti. Nyt on pakko elpyä vähän aikaa, tai tosiaan joku slaagi iskee. Jos ilman breakdownia selviän sunnuntai-iltaan, niin olen mestari! Tai ainakin potentiaalinen eloonjääjä.

   Jos tilaisuuden saan, niin joskus nuuskin sinua. Ihan niin vaivihkaa, ettet huomaakaan :)

   Poista
  3. Eise riitä että laitat äänettömälle vaan sun on laitettava se kiinni. Ihan oikeesti, rentoudu nainen.

   Oi mutta toi nuuskimisjuttu vei tämän yön unet, joten älä laitakaan sitä puhelinta äänettömälle sillä mä soitan sulle kohta ;D

   Poista
  4. Ai.. ai.. sä et tiedäkään kuinka kasevasti sen nuuskutuksen teen... :D
   Ja sullla on mun puh.no. Etkä kyllä taatusti soita, sen arvaan satasella veikkauseen sijoittaen. Some people talk, some does... Puolen tunnin päästä olen unilla ja kälätin äänettömällä takaamaan yöunet. Pure siitä.... :P

   30 minuutin laskuri käynnistyy... NYT!

   Poista
  5. No en tiedä mutta osaan kuvitella!
   Enhän minä nyt keskellä yötä ala ihmisiä häiriköimään (vaikka mieli teki) enkä kyllä häiritse sun lomaasikaan(vaikka mieli tekisi), tuleehan näitä päiviä. ;D

   Mutta nuuskimisiin, oon silmät ristissä sun takiasi - ettäs tiedät.

   Poista
 8. No, jo oli taas menoa&meinikiä luettavissa.
  Sain makoisan naurun lisäksi (se musta kura suupielestä oli kyllä yliveto) hyvän idean:
  Laitan Mankun nahkaliiviin liimaa sisä-ja ulkopuolelle ja vien sen lintulaudalle roikkuman (tumputan tietysti auringonkukansiemeniä sen täyteen).
  Pääsen näkemästä ikuisiksi ajoiksi ko. liivejä Mankun niskassa ja lintujen ruokintapaikka laajenee aivan uusiin mittasuhteisiin. Eivät varmaan tintit ja tulkut knasikkaan niin tuhottomasti kuin pienen pönttösen reunoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta Kaisa tuohan on loistava idea! Olet aamulla oikein avuliasta emäntää ja autat Mankun ylle sen liivin, sitten potku perseeseen ja eikun lintulautaa tuuraamaan. On siinä sitten naapurin rouvien kanssa mukava katsella kun tintit nokkii Mankkua ;D

   Poista
 9. Olikos teidän naapurilähiön kopeilla Koposilla minkäänlaista roolia? Minua niin käy sääliksi ne kaupunkilaiset :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole ollut mutta sait mut ajattelemaan. Kylällähän voitaisiin tietysti esittää että myös kopeat Koposet ovat saaneet tartunnan ja Hullut Mäkiset ovat menossa teilaamaan niitä. Minä sitten tulen paikalle sinivalkeaksi maalattuna, toisessa persposkessa iso U ja toisessa iso N. Rauhaturvaajan ominaisuudessa vetelen kumpaakin orkesteria sillä Gandalfin sauvalla niin että roikuu ;D
   Lopuksi Koposet kieritellään liimassa ja jyvissä, viedään tienvarteen toisiinsa liimautuneina (omituinen asento tietty) esittämään paikallista taidetta. Julistaudun teoksen tekijäksi ja me voidaan sun kans kimppaan jakaa Suomen Käpykyläyhdistysten keskusjärjestö Voi vittu mitä korpea -säätiön jakama vuotuinen palkintoraha keskenämme, siitä tulisi noin kaksi ja puoli tonnia kummallekin. Teoksen nimeksi tulee "Nöyränä sun on oltava jyvien ies, miks helvetissä tänne korpeen johti sun ties". Vähän pitkä nimi mutta kuvaa samalla Keskustan taistelua juppeja vastaan. Olen koittanut jeesata niitä kun niillä on ollut aina niin vaikeaa, Paavot ja muut - kyllä sä tiedät.

   Poista
  2. Toimiva konsepti. Ryhtykäämme toimenpiteisiin. Ilmoitan ensin pankkiin, että laajentavat mun holvia, kohta ropisee :D

   Poista
  3. Teepä näin, ties vaikka meidät kutsuttaisiin johonkin isompaan tapahtumaan. Pääsisit esittelemään Torpan toimintaa ja kertomaan siitä ettei synnyinseudultaan kannata lähteä käymään espoossa tai joutuu vainottujen listalle :D

   Poista
 10. Gandalf on Sormusten herrassa, kun taas Harry Potterissa on sitten muun nimisiä velhoja. (ks. kohta 3.) ;P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kas, kommentit luettuani havaitsin, että täällä on muitakin faktojen ystäviä. ;)

   Poista
  2. Ai jessus sentään että tuli mieleen rouvan lista ja kohta numero 3 (sattumaako?) :D
   Kyllä, niitä piisaa ja nyt kun sinäkin liityit joukkoon niin täytyy nostaa niiden kielitietäjien määrää huimasti :P

   Poista
 11. En kässää, miks sun sähkärit ei tuu perille. :( Laita siihen toiseen osoitteeseen, joka löytyy korttiblogista.

  VastaaPoista

Rienaustasi arvostetaan joten ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...