tiistai 19. helmikuuta 2013

Rytökasassa eläminen: näin kusetat suurpetotutkijaa ja tienaat eläkeläisen pepulla


Meillä on nyt sellainen tilanne, että ilmeisesti joku seniorikansalainen on jäänyt seinän väliin. Tapaus on täytynyt sattua jo vuonna 1985 kun tätä helvetin vuokrahaasiota rakennettiin ja kyseessä on ilmeisesti dementikko, joka on nähnyt muutaman velaksi ostetun kakkosnelosen ja pari vettynyttä tuulensuojalevyä pystyssä minkä johdosta luullut tätä rytöä kodikseen. Armoton seinistä kuuluva rapina kyllä puoltaa tuota teoriaa ja aiemmin kertomani marjastajamuorin sitkeys pelkästään vahvistaa tätä. Anyway, noin kello 09.00 pitäisi ryhmän ukkoja rynnätä sisään lämpökameroidensa kanssa kartoittamaan tilannetta.

Olen aivan liekeissä, vihdoinkin tulee kavereita eikä tarvitse tyytyä lätkimään kiekkoa eteiskäytävän päästä olkkarin seinään, vaan nyt saamme kasaan oikein peliporukan. Kenttä tosin on niin pieni ettei varsinaisia takaa-ajo tilanteita nähdä mutta kumminkn, on se hieno päästä pelaamaan. Pelialusta on vielä hyvässä kunnossa koska tämän rydön lattiat jäätyivät jo marraskuun alkupuolella ja jää on pysynyt hyvänä ulkona olevista suojakeleistä huolimatta. Ihan totta, tämä kioski tarvitsisi kaivinkonetta lämpökameroilla tähtäilyn sijaan, niin päin vittua tämä aikanaan on tehty. Mitä en ihmettele koska 80-luvullahan oli vallalla tämä rahat pois ja karkuun – käytäntö, josta muistoina ovat ne kymmenet tuhannet hometalot ympäri Suomea. Lisäksi tiedän mikä firma tämän on tehnyt ja hämmästykseni on suuri kun dirikkaa ei ole vielä tapettu, vaan hän ja hänen firmansa saa jatkaa luokattoman huonoa ”menestystarinaansa”.

Hyviäkin puolia löytyy ja tässä muutamia esimerkkejä niistä:
Verhojen silitys käy vallan mainiosti vaikka verhot olisivat paikoillaan, sillä ulkoa käyvä veto saa ne tuulen voimakkuudesta riippuen nousemaan suht loivasta 30⁰ asteen kulmasta aina 90⁰ asteen kulmaan ulkoseinään nähden. Tätä aivan sairasta vetoa taloudessamme käytetään mm. vaatteiden kuivatukseen, ruokien jäähdyttämiseen (vain minä, eukko pitää mua pimeenä)ja marjojen siivoukseen roskista. Viimeisenä vaan ei vähäisimpänä seikkana voin mainita johtavien automerkkien käyttävän olohuonettamme tuulitunnelina ja jokavuotinen näky on myös mäkimiesten kaksi viikkoa kestävä harjoitusleiri jonka aikana he harjoittelevat hyppyrin jälkeistä ilmalentoa. Leirin jälkeen olen joka kerta päässyt vaateostoksille sillä niistä tyhjistä tölkeistä ja pulloista kertyy satoja euroja, lattialla lojuvien ja sökössä hävittyjen kolikoiden lisäksi.

Ensiaputaitojen jatkuva päivittäminen ja harjoittelu on mukava lisä vaikkakin se keskittyy lähinnä kahteen asiaan; hypotermiasta kärsivän henkilön pelastamiseen sekä loukkuun jääneen ihmisen auttamiseen. Aamuisin meikäläinen joutuu elvyttämään eukkoa – joka meillä nukkuu pidempään – kun huomaan hänen huultensa sinertävän ja kuumemittarin osoittaessa ruumiin lämmöksi vaatimatonta 33⁰:tta. Siitäkin huolimatta että sänkymme  on tuunattu tämän risukioskin olosuhteita vastaaviksi: patjana erikoistilauksesta teetetty 300mm uretaanilevy, tyynyinä 400mm korkeat ja nestemäistä uretaania sisältävät lätkät ja peittoina on täkki, jossa alimmaisena on sähköhuopa ja sen päällä 300mm ekovillaa. Kaikki niin patjasta peittoihin ja tyynyihin on päällystetty pultsarin lakanalla, tuolla niin mainiolla foliorievulla.

Tämä koko viiden asunnon pakolaiskeskuksen irvikuvahan on rakentajana toimineen firman perinteiden mukaisesti lätkäisty suoraan savipatjan päälle ja tästä syystä täällä tapahtuu kauheita. Olen perehtynyt korvan anatomiaan joutuessani tyrehdyttämään sekä itseltäni että vaimoltani massiivisia korvan verenvuotoja, joita rakenteiden jatkuva eläminen ja siitä seurauksena oleva paukahtelu också kirskahtelu saa aikaan. Viime aikoina tämä vaiva on ollut helpottamaan päin, ostin nimittäin aivan helvetin kalliit nestevaimennetut kuulosuojaimet koko porukalle. Myös Lätkikselle joka ei niistä erityisemmin pidä. Toinen juttu eli varsinainen aihe on loukkuun jääminen. Paskalle mennessä ei koskaan tiedä että pääseekö sieltä koskaan pois vai onko tuomittu elämään kaakelihuoneen vankina viheliäisen elämänsä loputtoman pitkät vuodet. Ovet nimittäin saattavat täysistunnon aikana jumittua niin, ettei sitä perkeleen uksea saakkaan enää auki siinä vaiheessa kun pitäisi pystyä kirkuen pakenemaan oman suolistokaasunsa sulotuoksuja. Viime kuussa kävi juuri näin, vaimo oli mennyt vääntämään torttua ja huomasin kyllä kuinka mökki jälleen kerran nitkahti sen verran, että seinällä oleva meriaiheinen taulu kertoikin nyt laineiden liplattavan maasta kohden taivasta. Tästä välittämättä ajattelin että ans kattoo nyt, josko se muija pääsisi sieltä omin voimin pois kun tässä olisi tärkeämpääkin tekemistä. Heti kun se ähinä ja ukkosrintaman jylinää muistuttava äänimaailma sateeen lorinoineen lakkasi, alkoi kuulua tavanomainen kiroilu joka muuttui sellaiseksi manaamiseksi mikä kertoi oven olevan tavallista tiukemmin kiinni. Paskahuusin ovessa nimittäin kupli maali ja tämä taas oli merkki siitä, että vaimo käytti samaa termistöä kuin meikäläistä kehuessaan. Väkeviä ja tunnepitoisia sanoja, niitä jotka viittaavat melko vahvasti genitaalialueen elimiin ja helvetin päämieheen apulaisineen.

Akka reuhtoo ovenkahvaa kuin heikkopäinen enkä ehdi varoituksen sanaa huutaa kun se tapahtuu; kuuluu helähtävä ääni kahvan kiinnityksen pettäessä ja saatanallinen räsähdys eukon lentäessä paskapyttyä päin. No mitä, Idolainen joutuu antamaan periksi ja ilman täyttää särkyvän posliinin ääni sekä eukon luiden aiheuttama narahtelu seinään vasten. Lyhyt hetki tästä ja kuulen vaimon huutavan tuskissaan, pytyn sirpaleet olivat silponeet hänen hanuriinsa aivan mahdottomia viiltoja. Ei siinä muuta auttanut kuin mennä ovesta läpi ja toimittaa eukko hoitoon, en muista koska olisin Ransun saanut kiusattua niin suureen vauhtiin. Kalliiksi se hoito tuli, voi hyvänen aika sentään ja minä pohtimaan että millä tästä selvitään kunnes keksin, valokuvataan ne perseen yli menevät ja puolitoista senttiä syvät haavat, lähetetään ne suurpetotutkijalle ja sanotaan että karhu kävi kimppuusi niin saadaan vakuutuksista hyvät rahat. Vaimo ei pitänyt ajatuksesta vaan lupasi toimittaa minut hoitoon, ei kuulemma kestänyt enää elämää päästään sakean ja aivan mottipäisiä puhuvan miehen kanssa. Enpä lannistunut moisesta ja kun vaimo sitten illalla nukahti, otin kuvia hänen hanuristaan ja lähetin kuvasarjan eteenpäin. Mukana kahdeksan sivuinen meriselitys talvisesta hiihtoretkestä ja karhun raivokkaasta hyökkäyksestä.

Yllätykseni oli suuri kun muutamaa päivää myöhemmin oveen koputetaan (jumalan kiitos vaimo ei ollut kotona) ja sisään lappaa ukkoja joista osa puhuu lontoota. Käy selväksi että suurpetotutkija oli ottanut yhteyttä amerikkalaisiin kollegoihinsa ja nämä olivat lentäneet jenkkilästä asti tutkimaan tätä ihmettä. Tuumin siihen että mikäs ihme tämä nyt on, karhujen hyökkäyksiähän sattuu tämän tästä. Alkaa vuodatus josta ymmärrän ettei kyseessä tutkijoiden mukaan ole mikään taviskarhu, vaan aito amerikkalainen harmaakarhu jonka pystyy näkemään raatelujäljistä, tarkemmin sanottuna yhdestä raapaisusta. Näyttävät vielä valokuvaa minulle ja meinaan möläyttää että ei tuo ole raapaisujälki ja vaan siinä on meidän mamman persvako vaikka julmalta näyttääkin, mutta onneksi saan pidettyä turpani kiinni koska yksi porukan jäsenistä on vakuutustarkastaja. Hän tiedustelee vainomi olinpaikkaa ja valehtelen sujuvasti olevani täysin tietämätön, vaimo kun ei ole ollut oikein oma itsensä hyökkäyksen jälkeen. Itkettyämme porukalla muijan surkeaa kohtaloa, vakuutustarkastaja lykkää kouraani 6870.85,- euron shekin ja toivottaa hyvää loppuelämää sillä he lähtevät nyt metsästämään sitä harmaakarhua ennenkuin se aiheuttaa enempää vahinkoa. Kiittelen kovasti ja saatan ukot ovelle ja vilkutanpa vielä heidän peräänsäkin mikä ei todellakaan kuulu tapoihini. Olen niin liikuttunut noiden partasuisten ja pyöreärillisten äijien yksinkertaisuudesta, eivät erota innostukseltaan yhtä suomalaista persvakoa amerikkalaisesta raatelujäljestä. Voi hyvää päivää.

Ps. Niin, jos joku vielä väittää ettei eläkeläisen perseellä tienaa niin käskekää jutulle, todistusaineistoa löytyy.
Hyvää tiistaita teille, te rakkaat Luostarin asukit ja muut matkaajat. Minä jatkan huonekalujen siirtelyä kun ne seniorikansalaisten etsijät kohta saapuvat kameroineen.


25 kommenttia:

 1. Etsiikö ne teidän seinänaapureiden seinistäkin niitä dementikkoja, vai vain teiltä? Ja rikkimenny pytty tulee kalliiksi, jos sen ite rikkoo... mutta jos sen saa osoitettua karhun syyksi, niin ehkä sitten ei.

  Ja joo, asuin Hesassa kerrostalossa, jonka makkarin ikkunan alapuolisesta seinästä oli unohtuneet eristeet kokonaan, ja jotain häikkää ikkunan tiivistyksessäkin oli, kun sateella tuli vesi sisälle. Suljetusta ikkunasta. Tämä yli 70-vuotias talo sensijaan hengittää ihan rauhallisesti. Mitä nyt se homeen haju hieman häiritsee, jos olkkarin ovi on ollu jonkin aikaa kiinni.

  Vieläkö sie ruukaat meilejä lukea?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ukot kävi ja meni, kertoivat lähtevänsä ostamaan lisää vaatteita kun eivät tarjenneet.

   Vanhassa vara parempi sillä ennen osattiin rakentaa ja tajuttiin se tosiasia että rakenteiden täytyy tuulettua tai tulee ongelmia. Uskoisin sen teidän homeen hajukin johtuvan sellaisen paikan tukkimisesta mitä ei olisi pitänyt mennä tekemään, toki vikoja voi olla monia muitakin enkä niitä käy tähän listaamaan.

   Luenko meilejä? Totta puhuakseni en ole ehtinyt joka päivä katsomaan mutta äsken kun avasin "postilaatikon" niin voi vittu sentään - nyt en sitten muuta teekään jos posti jatkuu samanlaisena! ;D *Hyppelee hullun iloisena ympäri kämppää*

   Poista
  2. Höh. No, ainakin pysyt lämpimänä...

   Poista
  3. Mikä höh? Parasta postia ever! No taatusti pysyn lämpimänä ja saatanpa loppuiltaa kohden käydä kuumana...;)

   Poista
 2. Sama stanan rakentaja kuin siinä torpassa, jossa Exän kanssa elettiin. Kaks torppaa ja molemmat savipohjalla, ei tarpeellisia pylväitä tungettuna maahan, ei kunnon valupohjaa. Nehän kämähti poikki ensimmäisenä talvena, oujee. Samoja ongelmiakin :) Myös ikkunat, kun olkkariin satoi lunta, tulivat vaihtamaan sentään yhden! Oi Suomen rakentajia... se oli muuten myös tehty halvimmalla mahd. keinoilla. Sen saven päällä oli 5 senttiä multaa, jonka tuuli vei mennessään (kuiva kesä). Vekkulia oli myös aitojen maalaaminen ilman käsittelyä - siis märkinä! Auuuuuuuuts, luulis sun jo yrjöävän.

  Siitä huolimatta hyvät rahat perseellä tienatuksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei helvetti sentään mitä touhua, kauanko jouduitte kuvaamassasi helvetissä asumaan?
   Se on valitettavaa että aina on tekijöitä/yrittäjiä joilla ei ole muuta mielessä kuin se raha. Ryssivät koko ammattikunnan maineen ja tästä syystä ihmiset käyttäytyvät sairaalloisen epäluuloisesti. Toki heillä on siihen oikeus mutta tulisi myös muistaa, että alalla toimii tekijöitä joilla on ammattiylpeyttä ja jotka tuntevat sanat laatu ja takuu.

   Eukon peppu tuotti kyllä mukavat rahat ;)

   Poista
  2. Ymmärsin erota Exästä ja jättää torpan hänen hoitoonsa ;) Joutui vähän uusimaan muutakin: kas kerran suutuin ja löin seinään nyrkillä. Hämmästys oli suuri, kun nyrkki meni LÄPI siitä (siis kananpaskaseinästä) ja mun raivo vaihtui hillittömäksi hihitykseksi. Tunsin itseni sirkuksen voimanaiseksi. Niin eli vastaus -> Exä kärsi ja maksoi - tosin firmahan ne korjaukset joutui tekemään, mutta osa jäi taloyhtiölle. Ja se oli Exälle ihan oikein!

   Poista
  3. Olikohan se sittenkään kananpaskaseinä? Josko kuitenkin oli oikein elementti? ;)
   Ei vaan, on se ihmeellistä mitä kaikkea valvonta päästää läpi tai no, ne on niin hyvin syötetty ja juotettu.

   Loppupäätelmänä voisin sanoa sinun olevan nainen jota ei kannata hermostuttaa :D

   Poista
 3. Aika otolliseen maaperään tuli eilen postilaatikkoon tiivistysfirman mainos.... ihan kuin kaupungin vuokrakasarmiin kukaan tiivistystä omaan laskuunsa tilaisi...

  t. seinästäreväistyn näköinen... eikös niin sanottu takavuosina kun oltiin vähän nuorempia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikkunafirmat ja rännifirmat ovat hyvissä ajoin liikkeellä keväällä eikä se oleniin tarkkaa mihin niitä mainoksia menee, ne kun pudotetaan siinä uskossa että joku siima vetää. Aivan sama vaikka silmällä näkee etteivät esim. ikkunat ole kuin muutaman vuoden vanhat niin jo kaupataan tiivisteitä ja jopa ikkunoiden vaihtoa.

   Outsa, Luostarissa ei ole kukaan seinästä reväistyn näköinen. Et sinä eikä kukaan muukaan koska suloisia nunnia olette kaikki tyynni.

   Poista
 4. Onnittelut mukavasta rahasummasta, kaikki on kotiinpäin;) Missä juhlitaan? Luostarissa tietty. Onko vähän parempaa sapuskaa vai?

  Meillä on ollut koko syksyn ja talven riesana joku samperin ilmastointi laitteiden (vai kanavienko se oli) puhdistaja. Toistakymmentä puhelua ja tekstiviestiä on tullut. Eikä tajua soittavansa samaan talouteen, kun meillä on eri nimet. Tarjoaa palveluksiaan, kun NYT juuri sattuu täällä päin olemaan. Alkaa tuntua, että herra on viettänyt kolkon syksyn ja talven tällä seudulla. Taisi muuten aloittaa jo kesällä. Joiltain naapureilta on kyselty, niin sama homma. Koko miestä kukaan ei ole nähnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos ja Luostarissapa hyvinkin, käyn samalla tilaamassa pitopalvelun kun lähden tästä viemään eukkoa lääkäriin.
   No tuo kuulostaa juuri niiltä tyypeiltä joista käytetään termiä "Käenpoikanen", ne eivät lähde kulumallakaan jos kerran onnistuvat saamaan saappaansa oven väliin. Löytävät "vikoja" joka paikasta ja kynätuntia pukkaa enemmän kuin tehtyä. Ikävä riesa kaiken kaikkiaan.

   Poista
 5. Täällä ei ole kuin susia. Saiskohan niistä samat rahat. Pitääpä laittaa ukko tienuuseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. VAi meinaat laittaa äijäsi susien syötäväksi?
   Kyllä susien jäljistä varmasti samat rahat saa ellei paremmatkin, kun porukallahan ne saaliin kaataa joten jälkiä tuleepi enemmän ;D

   Poista
 6. Toinen s-posti laitettu, naaman kera. xD

  VastaaPoista
 7. Rakkaat nunnat ja munkki.
  oulu koitti tänä vuonna aikaisin Luostariin ja te saatte nyt toivoa joulupukilta ihan mitä lystäätte, sillä pitkään jatkunut kiinalaisten rienaaminen on vihdoinkin tuottanut tulosta - he ovat löytäneet kiinalaisen sukulaiseni ja mikä parasta - kuolleena!

  Nyt settua pukkaa ovista ja ikkunoista, siitä todisteena tämä upseeri Chi:n kirje joka on käännetty suomeksi aivan ylivertaisella ja lääkäreiden (epikriiseistä tuttu kieliasu) suosimalla Googlen kääntäjällä. Olkaapa hyvät:
  Rakas ystävä,

  Olen luottotilin upseeri Kiinan JAH pankissa täällä Hongkongissa. Huomasimme
  hylätty summa $ 17.3m tilille, joka kuuluu yksi meidän ulkomaisten asiakkaiden, jotka
  kuollut rinnalla hänen koko perheensä, ja siitä lähtien hänen kuolemaansa yksikään hänen lähin
  omaisensa tai suhteita on tullut toimittaa hakea tämän rahan hänen perillinen. Kun nämä
  useita epäonnistuneita yrityksiä, päätin seurata hänen sukunimensä Internetin, jotta
  paikantaa jokin joka on sama viimeksi nimi kuin vainajan joten otin yhteyttä sinua. Haluan
  voit asettua lähiomainen jotta voimme vaatia rahaa. Aion odottaa teidän
  sähköpostitse, jotta voin antaa teille lisätietoja. Jos toimimme vakavasti, tämä liiketoimi
  saatetaan päätökseen seuraavan 8-10 päivää.

  Ystävällisin terveisin,
  Chi.  Tosin tuo "vaatia rahaa" kuulosti omituiselta, jos olenkin velkaa tuon 17,3 miljoonaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ja lisää, pitäsiköhän Tompalle vastata koska sen isä on soittanut sille sängyn (vittu mikä meedio):

   Good Day,

   Sallikaa minun kertoa teille minun toive menee liikesuhde sinua. Sain sinun yhteystiedon verkkosivuilla hakemistoon. Me rukoilimme päälle ja valita nimesi muun nimet, koska se esteeming luonto ja suositukset annetaan meille hyvämaineinen ja luottamuksen arvoinen ihminen voimme tehdä liiketoimintaa ja niiden suosituksia emme saa epäröidä uskoutua teille tästä vilpitön liiketoiminnan .

   Olen Thomas Wanda ja minun nuorempi sisarensa Maria Wanda, ainoa lapsi ja tytär myöhään Mr. ja Mrs Chief Dawodu Wanda Isäni oli hyvin varakas kaakaota kauppias Abidjanissa, taloudellisen pääoman Norsunluurannikko, ennen kuin hänet myrkytettiin kuoliaaksi hänen liikekumppaneiden yhteen niiden retki keskustella liiketoimia.

   Kun äitini kuoli 6. elokuuta 1996, isäni vei meidät erikoinen, koska olemme äiditön. Ennen isäni kuoltua 30. kesäkuuta 2006 yksityisessä sairaalassa täällä Abidjanissa hän salaa soitti minulle hänen sängyn ja kertoi minulle, että hänellä on summa ($ 9, 5,000.000.00) jäljellä yksityinen rahoituslaitos täällä Abidjanissa , sanoi varat sijoitettiin nimeni hänen ainoa Poikansa lähiomaisille. Talletus asiakirjat ovat ehjät kanssani. Hän kertoi minulle, että hänen vihollisensa olivat kateellisia hänen menestyksekkään liiketoiminnan imperiumi seurauksena tämän Wanted Dead kaikin keinoin, jotta periä liiketoimi suoritettiin tuolloin ollut syy haluavat hänen kuolevan myrkyttämällä hänet. Hän kuitenkin varoitti minua olemaan hyvin varovainen, koska ne voivat yhtä hyvin tulla sen jälkeen oman elämän perillinen varallisuudestaan ​​sijaan minun pitäisi etsiä Jumalaa peläten ulkomaan kansalainen, joka ei tunne minua kumppani menestyksekästä liikkeen talletuksen ulos Tämän maan
   kannattava investointi. Partner maassa minun valinta, jos aion siirtää rahat ja käyttää sitä investointeja varten (esim. kiinteistöjen ETC)

   Poista
 8. Minäkin olen asunut joskus saman rakentajan pykäämässä talossa. Ihan varmasti! Se oli 70-luvun lopussa rakennettu kerrostalo, ja asuin sen pohjakerroksessa. Erään sateisen kesän lopussa huomasin, että olohuoneen seinä (huom! asunnon sisällä) oli märkä. Hälytin vuokranantajan, joka hälytti muita tahoja, minkä seurauksena asunnossa tehtiin kosteusmittaus. Märkä seinä oli tosiaankin märkä, samoin lattia metrin säteellä. Märän läntin kohdalla ulkoseinällä oli rikkinäinen syöksytorvi, joka oli koko kesän valuttanut sadevesiä pitkin seinää, josta vesi lopulta oli tullut läpi sisälle asti.
  Tämän lisäksi kosteusmittauksessa havaittiin asunnon toisella puolella, lattiassa seinän vierellä usean neliön kokoinen kostea alue. Kun päivittelin tätä(kin) talossa pidempään asuneille naapureille, he kertoivat, että joskus vuosia aiemmin käytävällä oli lainehtinut vesi jonkin putkirikon tms. seurauksena. Yllärinä löytynyt märkä alue asunnossani oli todennäköisesti tämän vedenpaisumuksen peruja.
  Tarkastajat havaitsivat myös, että maa talon ympärillä vietti taloa kohti, eli kaikki vesi, mikä mahdollisesti maata pitkin juoksi, meni suoraan talon perustuksiin. Kuulemma näin ei saisi olla...
  Minulle ei meinattu ensin antaa kosteusmittaajan raporttia, mutta mittaaja itse lopulta taipui, kun sain hänet vakuuttuneeksi siitä, että asia todellakin koskee minua. Talon omistavan tahon mielestä olisin hyvin voinut jatkaa tässä melko pienessä asunnossa asumista samalla, kun siellä tehtäisiin remonttia, joka olisi hyvin perusteellinen kuivatuksineen ja koko lattian uusimisineen.
  Onneksi oli vuokra-asunto kyseessä, joten siitä eroon hankkiutuminen oli helppoa. Muuten olen sitä mieltä, että parasta kyseiselle talolle olisi ollut riittävän suuri dynamiittipanos nurkan alle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat niitä valitettavan usein esiintyviä asioita. Selkeitä rakenteellisia virheitä joihin kukaan ei puutu vaikka ne usein huomataan jo rakennusvaiheessa. Tänäkin päivänä on rakennuksilla sellainen meininki että mestari, joka on tarpeeksi taloon päin kallellaan(tuo sanonta sopii muuten rakennusalalle hyvin), saa parhaimmat ja rahakkaimmat urakat. Eli mitä enemmän mestari pystyy säästämään, sen enemmän hän tienaa ja tällä säästämisellä on iso merkitys tekovaiheessa sillä moni asia voidaan kiertää heti helvetin monella tavalla.

   Poista
 9. Pikkasen nauratti se marijanperkuu.:)
  No jopas on ollu eukolla römähys, hyvä ettei pahemmin käyny.
  Heh, johan sie tienestin keksit.. voi voi,,,kyllä siinä on eukolla kestämistä... *wirn*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen vedon avulla saa tosi kätevästi roskat pois ja siitä on apua lueskellessakin. Kirjaa lukiessa kun ei tarvitse vaivata itseään sivujen kääntelyllä, kyllä veto hoitaa sen puolen. Meidän eukolle sattuu ja tapahtuu, siksi onkin hyvä että muija on vankempaa tekoa eikä pienistä hätkähdä. ;)

   Poista

Rienaustasi arvostetaan joten ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...