sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Älä tee kerniliinasta ajopukua sillä siinä käy hassusti. Sen sijaan voisitte kertoa mikä on supparokaulin?


Jumaliste te olette pimeää porukkaa ja on ilo huomata etten ole ainoa hullu, sillä en ole hetkeen aikaan ehtinyt katsoa hakusanoja mutta tänä aamuna tein sen ja järkytyin – te todellakin tarvitsette apua. Eipä syytä huoleen sillä Luostari on paras paikka kaikkine kahjoineen, ainakin mitä järkkyneen mielen ja psyyken eheyttämiseen (lue: lopulliseen romahtamiseen) tulee. Jeesiä löytyy miltei 24h ja apua saa ainakin siihen ettei tasan ole enää oma itsensä. Sitten hakusanoihin:

Takarautaa vasremmistölle
Juuri näin, poliittiseen uraansa pettynyt punaisen aatteen kannattaja, joka kärsii lievästä lukihäiriöstä mutta hänellä vahva halu kostaa puolueensa poliittiselle johdolle. Henkilö on varmaankin tarkoittanut takan rautaa, mikä taas voi meinata kaikkea ramloista suuluukkuihin ja pikainen analyysi onkin että henkilö haluaisi tempaista demaria arinalla. Väkivallan tekoihin emme ketään kannusta joten Luostarin virallinen suositus kyseiseen ongelmaan on – ei tulta – vaan tuhkaa munille. Tuo harmaa ja pehmeä mäihä on reisien välissä hiotessaan perin ikävän tuntuinen, tiedän sen omakohtaisesti. Kyseessä oli eräs kesäleiri -86 ja minä istahdin juovuspäissäni nuotioon tullessani uimasta, kyseinen aktiviteetti kun oli yksinkertaisesti imenyt meikäläisestä mehut. Nuotio oli hetkeä aiemmin sammunut mutta tuhka oli aivan helvetin kuumaa, joten leirintäalueen ohitse kulkevalla yleisellä tiellä autoilijat saivat katsella alastonta, harmaaperseistä ja – pallista maratoonaria jonka äänenkäyttö oli varsin huomattavaa.

Kumikaavussa hiihteleminen
Voi sentään, taas on jollain Tasapainottomalla – Taunolla huoli perversioita tyydyttävästä vaatetuksesta ja minun onkin heti varoitettava petrokemiallisten kostyymien vaaroista. Nimittäin, nuorena miehenä sain sen verran rahaa kasaan että pystyin ostamaan Yamaha-merkkisen enrudon. Kyseinen kevytmoottoripyörä oli mitä mainioin täällä korpiseudella missä asfalttia ei ole nähty kuin muutaman haalistuneen valokuvan muodossa, tielle levitettäväksi sitä ei ole koskaan Destialta herunut. Katupyörä ei tullut kysymyksenkään ja toisaalta, onhan tuollainen maastopyörä räyhäkkäämmän näköinen. No, koska kaikki rahani menivät tuohon prätkään, ei meikäläisellä ollut varaa ostaa kunnon ajopukua ja sekös harmitti niin saatanasti. Onneksi olen kotoisin köyhästä perheestä ja jatkan sukuni pers'aukisia perinteitä kenties kunniakkaammin kuin kukaan esi-isitäni, on tuo luovuus ja kaikenlaisten vitun viritysten tekeminen aina ollut tärkeä osa elämääni (ja tulee olemaan hamaan tappiin asti).

Niinpä minä näppäränä poikana pöllin mutsilta kaksi kerniliinaa, ajattelin että johan niitä on siinä keittiön pöydässä pidettykin ja joutavat uljaan ajopukuni raaka-aineiksi. Ompelukoneen käyttöön perehdyin jo ala-asteella ollessani koska vaatteeni – niinkuin tänäkin päivänä – koostuivat lähinnä paikoista paikkojen päällä. Ihan totta, niissä oli varmasti enemmän lankaa kuin itse kangasta sillä minulla oli jo lapsena pakkomielle tehdä sellaiset saumat että ennen lähtee raaja irti ennenkö sauma pettää. Monta kertaa olikin tuon asian tiimoilta läheltä piti-tilanteita, milloin jäädessäni kiinni johonkin tai jonkun riepoessa minua oikein huolella. Puku valmistui aikanaan ja tein siitä sellaisen kokovartalopuvun jossa oli myös pääkappale tiivinä osana pukua. Selkäpuolella laitoin vetoketjun, jonka sain kiinni nousemalla jakkaralle ja kiinnittämällä vetskarin vetolenkin seinään ruuvattuun koukkuun. Näin vetoketju sulkeutui kun laskeuduin jakkaralta, joskin pääkappale teetti kireytensä takia helvetisti töitä ja jouduin kiemurtelemaan lattialla kuinmielipuoli. Hieno se joka tapauksessa oli; yläosa aivan sairaan kirkkasta vihreää kuosia kun taas alaosan valkoista pohjaa koristivat paskanruskeat kukkaset. Minulle naurettiin puvun takia ja muutaman kerran sain turpaanikin kun erehdyin menemään tuo hieno ajopuku päällä kokoontumisajoihin.

Mennäänpä nyt vihdoin siihen vaarallisuuteen. Tilanteeseen liittyy monta elementtiä: puvun haasteellisesta päälle laitosta johtuva jatkuva yllä pitäminen (joskus viikonkin putkeen), tärkeän viestin toimittaminen ja kiire pankkiin. Olin saanut tehtäväkseni viedä erään tärkeän tiedonannon suullisen viestin muodossa ja näinpä päädyin rakennustyömaalle jossa viestiä odotteleva henkilö työskenteli. Saapuessani raksalle näin tyypin, hän rakensi telineitä korkealla maan pinnan yläpuolella ja jäin odottelemaan äijää maankamaralle koska kahvitauon aika oli käsillä. Pahaksi onnekseni seisoin aivan öljyjokan edessä (tiedättehän, naftaa polttoaineena käyttävä iso lämmitin jonka sisällä pöntössä palaa heti reipas liekki ja laite puhaltaa todella kuumaa ilmaa) sillä elettiin alkutalven hetkiä ja nollakeli ilmoitteli alkavasta talvesta ja tulevista pakkasista. Päätinkin laittaa tupakiksi siinä odotellessa ja niinpä kessuttelin täysin tietämättömänä tulevasta katastrofista. Pian alkoikin tapahtua; tunsin puristava tunteen enkä saanut enää vedettyä keuhkojani täyteen ja ääneni kohosi falsetiin, pallien puristuessa aivan saatanasti tikatun haarakiilan möykkyä vasten. Lisäksi pääkappale kutistui kuumudessa niin, että naamani näytti todella luonnottomalta poskieni pyrkiessä puristautumaan ulos ahdistavasta kumilakista ja silmät olivat laajenneet isoiksi, kiinalais-mallisiksi okulääreiksi pääosan pitäessä kasvojeni ihoa enemmän kuin tiukalla. Hetken aikaa siinä olin kuuleman mukaan huojunut kunnes menetin tajuntani ja lähellä seisoneet timpurit olivat tulleet apuun. Koko saatanan komea kernipukuni kovettui silmänräpäyksessä kun minut vedettiin pois sen sen tuomiopäivän liekkejä syytävän laitteen edestä, eikä timpureilla ollut vaikeuksia riisua halkinaisia pöytäliinan kappaleita yltäni. Sisältä paljastui alaston ja öljyinen vartaloni jolla ei ole mitään tekemistä omituisten perversioiden kanssa, vaan ainoa keino saada tuo vitun rääsy päälle oli öljytä itsensä kauttaaltaan. Kerralla meni kaksi litraa ruokaöljyä ja iho kesi joka helvetin kerta. Kiitin timpureita kun virkosin ja häpeän puna kasvoillani kaasuttelin munasillani himaan, jossa minua odotti äitee ja selkäsauna, kehotus käydä suihkussa ja painua kauppaan hakemaan ruoköljyä. Heti sen jälkeen kun olen käynyt kävellen pankissa.

Niinpä voikin sanoa kyseisillä hakusanoilla eksyneelle ettei tosiaankaan kannata haaveilla kumikaavusta tai muustakaan uimalakki-osaston vaatetuksesta, ne kaikki johtavat turmioon.

Pehmolelut parittelussa
Kyseessä on joko viisivuotias napero jolla on skeptinen ote haikara ja nyytti-teoriaan tai sitten joku joka tykkää räimiä partneriaan Halinallella aktin aikana. Viisivuotiaalle sanoisin että jatkan etsintöjä, the truth is out there ja jälkimmäiselle voisin kertoa ettei kannata suosia isoilla nappisilmillä varustettuja nalleja tahi muitakaan öttiäisiä, ne bakeliitin palat sattuvat ihan saatanasti ja muutenkin tulee välttää iskuja kasvojen alueelle. Nimittäin eräässä vaiheessa tätä vaiherikasta elämää minulla oli kunnia kantaa vasemman silmäkulman päällä Made in China – painatusta, se oli yhden pehmokirahvin kaviosta joka ei sitten ollutkaan niin pehmo kopisevine kavioineen ja valmistusmaan logoineen. Toki on sanottava että se yö oli logon arvoinen sillä meikäläistä vietiin kuin sammakkoa äkeen piikissä ja kyseessä oli sentään minua huomattavasti vanhempi nainen.


Makuuhuoneen laatoitus
Jahas, nyt ovat joko menneet kodin tilat sekaisin tai siirryttiin sellaiselle alueelle, johon minä tyydyn sanomaan että vetäkää nyt hyvät ihmiset se viemäri sinne ensin.

Huulet oven välissä
Hmm.... olen saattanut joskus kokea tuon mutta nyt en muista, edellyttäen tietysti että kyseessä ovat kasvojen alueella sijaitsevat huulet.

Makkaranpaisto lentokoneessa
En voi suositella. Väittäisin puhuvani jokaisen lentoyhtiön suulla kieltäessäni moisen rituaalin suorittamisen kesken lennon. Savua, hälinää, perkeleen kalliiksi tuleva välilasku, kuulusteluja ja ei toivotujen henkilöiden listalle joutumista. Homma ei kertakaikkiaan onnistu edes kentällä, kokeilkaa vaikka.

Hikoilen toffeeta
Kannattaa soittaa Jalille, ne siellä suklaatehtaalla tietää paremmin ja jos sieltä ei vastata niin kerro psykiatrille että sun lääkitystä kannattaisi ehkä nostaa hieman ylöspäin. Ihan vaikka tuollainen 4500mg nosto ensi alkuun niin katsotaan sitten mitä niistä kainaloista seuraavaksi vuotaa.


Supparokaulin asento
Tämän jätin tarkoituksella viimeiseksi ja nyt käännynkin hyvät kokkausihmiset teidän puoleenne, sillä en löytänyt vastausta sanaparille vaikka hain googlen lisäksi neljällä muullakin hakukoneella. Jos löydätte vastauksen niin olisin todella kiitollinen tiedosta. Tuollaiset asiat jäävät häiritsemään koska niissä on aina jotain todellistakin vaikka ne kuulostavat heti helvetin omituisilta.

Tälläistä sunnutaiaamua mennään ja koska täällä päässä on kyseessä eräänlainen loppurutistus isojen kuvioiden osalta, kerron että tulen taas ehtoommalla lueskelemaan niitä teidän juttujanne. Ihan kaikkia en ehtinyt eilen käymään läpi suuren väsymykseni takia. Se imee kummasti mehut kun joutuu juoksemaan omien saataviensa perässä.
Teille sen sijaan mitä parhainta sunnuntaita, te rakkaat Luostarin asukit ja muut matkaajat.

34 kommenttia:

 1. En löydä mitään lisättävää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eipä mitään, mukava että poikkesit täällä Luostarissa :)

   Poista
 2. Eheheh, ei pahoja. Tuo kaulin on tietty pieni ongelma, jollei kyseessä ole näkkärikaulin (kuviot jo valmiina) tai pulikka. Kuukkeli antais kyllä nimen Kaulin Kaulin, josta sain jo ensimmäisen Tenan märäksi. Sitten tietysti jospa se olisikin Supp Aro Kay Linn eli nimi (tuota en enää uskaltanut tarkistaa, koska on sunnuntai jne).
  Tosin mä haluaisin tavata tuon toffeeta hikoilevan ihmisen, jos se on miespuolinen! Ois kätevää, ei tarviis käydä ostoksilla tai hikoilla keittiössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo en tiedä mik ähelvetti se on ja onko sellaista ylipäätään olemassa? :O
   Hahah, olisit katsonut Ton Supp:in jutun niin tiedettäisiin taas enemmän
   *köh* mitä maailmalla tapahtuu ;) Kyllä täytyy sanoa ettei ihmisillä ole kaikki ihan kohdillaan kun noita hakuja katselee, niissä oli osa jota en viitsinyt laittaa tekstiin kuten pillu sadehousuissa ja muuta mukavaa..

   Poista
 3. Taas repes välittömästi puolentoista meterin hymy naamalle :D Teinitkin heräsivät pällistelemään, että mitä tuo äitimamma hirnuu jo tähän aikaan aamusta... Kiitos sulle, hilpeä sanavelhomme!

  Ja lempeän valoisaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä jos hymyilytti mutta minä vaan pohdin ihmisten aivoituksia ja kerroin omakohtaisia kokemuksia, en sen kummempaa. Mielettömän hyvää sunnuntai-iltaa sinulle, rakas ulvojani...

   Poista
 4. Mäkin intouduin kurkkaamaan omia ja täytyy taas kirjoittaa oma postaus niistä. Tällä kertaa paras taisi olla "hamuilin munaa". Tiedä kertooko se enemmän hakijasta vai blogistani?

  Suloista sunnuntaita ystäväni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hamuilin munaa! Jösses, josko ne ovat kuulleet sinun halustasi tarttua pitenevään keppiin ja joku on päättänyt tulla osingoille? ;D
   Tee heti huomiseksi se postaus hauistasi, se on varmasti hilpeää luettavaa! :D

   Poista
 5. Luulen kans, et supparo on nimi! Supparo vois olla suppilovahvero, johon ei tarvita kaulinta, eikä myöskään tsupukoihin. Ugh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Supparo voi hyvinkin olla tuotenimi jollekin kaulimelle eli kyseessä olisi tavan kaulin mutta asennolla on merkitystä? En tiedä, hämäriä nää kaiken kaikkiaan on.

   Poista
 6. Voi hyvää päivää, että hikoilee toffeeta;) En halua olla sellaisen henkilön lähellä, koska inhoan toffeeta sen kaikissa muodoissa, se jää kitalakeen kiinni. Mutta hyvät naurut sai. Pitääkin tutkia oman blogin vastaavia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nimenomaan, sanoin jo Polgallekin ettei avohoidon piirissä ainakaan mielenterveyspuolen sukupuuttoa nähdä sillä kyllä noita kahjoja riittää minunkin lisäkseni ;)

   Tutkiskin ja tee oikein kattava juttu, siitä tulee varamsti mielenkiintoinen :D

   Poista
 7. Niin, nämä satunnaiset Googlen kautta tulijat ovat yksi ryhmä, ja sitten olemme me vakiolukijat, jotka emme voi elää päivääkään ilman Peppiksen aivoituksia. Tässä ollaan vähän niin kuin jatkuvassa tiputuksessa, kun ne googlaajat ottavat pillerin akuuttiin tarpeeseen. Tiedä sitten, kenestä pitäisi olla enemmän huolissaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläs nyt, teikäläinen on koukuttanut mut pahasti ja vielä härnäät antamalla viitteitä hyvistä jutuista joita et kuitenkaan kerro! Ties kuinka monta muutakin onnetonta odottaa mutta sinä nainen vaan pyörittelet pikkurillisis ympärillä.. ;D

   Poista
  2. Njäh... Ei siellä mun blogissa kukaan mitään odottele. Ei ole suakaan näkynyt moneen päivään, niisk...

   Poista
 8. Supparokaulin asento? Voi hyvänen aika. Toffeeta hikoileva? Jestas.

  Parin päivän tauko blogistaniasta ja olen pihalla kuin lintulauta. Pihalla olen edelleen, sillä olen täällä kultahammasrannikolla vielä huomiseen saakka. Se täytyy sanoa, että mun koti ei oo täällä. Ei henkinen eikä fyysinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No vähän kyllä odotin Torpan emännän tietävän vastauksen jo pelkästään sen takia että näin susta viime yönä unta. Ratsastit tietä pitkin (pois päin meikäläisestä) karmeassa vesisateessa ja sulla oli sellainen 30-luvun valkoinen paita (malli rahvas, ei mikään "kauluspaita") päälläsi eikä mitään muuta. Paita tosin ulottui puolireiteen asti eikä mua muu ottanut päähän kuin se, että olin tullut tienvarteen liian myöhään. Mun nimittäin piti sanoa sulle etten tule tienvarteen kyttäämään sua vaan ihan muusta syystä?! Tuo "muu syy" ei selvinnyt mutta tästä näet minkälainen henkinen ote sulla on meikäläiseen, hittolainen sentään!

   Poista
  2. Auh, olen pahoillani kun en hokassut oikeaa vastausta enkä kyllä tiedä mikä tuo sinua riivannut muu syy on. Ehkä joskus tulee se kauan kaivattu valaistuksen hetki tai sitten viimeinenkin järjentuikku katoaa tästä kuugelista jota pääksi tavataan paremmissa piireissä sanoa.

   Poista
 9. Joopa joo,ei vaa tuu mieleen selitystä supparokaulimelle mut ehkä se joskus seleviää. Sanavarastoltas oot kyllä melekonen mestari, aamun nauruhetki suoritettu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en tiedä mikä se on, hetken aikaa kuvittelin sen olevan joku japanilainen (nimestä päätellen) kaulin mutta hylkäsin ajatuksen kun haut eivät tuottaneet tulosta.

   Se oli hyvä jos oli mukavaa mutta omasta elämästänihän minä vain kirjoitin - se kun on kyntänyt lähes aina ;D

   Poista
 10. Googlasin kanssa supparokaulin asentoa, ja päättelin, että siinä on joku hakenut Suppaa, Rokuan Geoparkin opastuskeskusta, koska on halunnun tietää ko. "erämaan" asentopaikoista, eli leiriytymispaikoista. Pieni kirjoitusvirhe vain, olis pitäny olla "suppa rokuan asento". Terveisin Herlokki Solmunen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hyvä pointti ja asiassa voi muuten olla perääkin sillä ei nuo haut ole aina kirjoitettu oikein, yleensähän sitä haetaankin "jonnekin sinne päin" - tyylillä.

   Poista
 11. Voihan supparokaulin, en voi muuta kuin nauraa. Sikäli huono juttu etten halua elää vanhaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi supparokaulin sentään, kuten huomaat on niitä muitakin ihmisiä joilla ei ole mullat samassa ruukussa ;D

   Poista
 12. Tsekkasin omani: "paikallispuhelumaksulla seksilinjoilla", "μπριζιτ μπαρντο μικρη", "ankka poseeraus kamalimmat", "reumataudit ja hampaiden lohkeaminen". Viimeisen ymmärrän kun kirjoitin kerran siitä, kuinka lohkaisin hampaani hammasharjalla. Mutta mistä helkutista tuo Papanapoulos on löytänyt mut?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on kyllä aika räväköitä nuo haut ja mikä tuo ankkaposeeraus on, oletko kirjoittanut jotain em. sanoihin liittyvää? Entäpä kreikan mies, joku tumma stalkkeri? Sun täytyy alkaa opiskelemaan kieliä koska kuukkelin kääntäjään ei ole luottaminen :P

   Poista
  2. Uskon ankkaposeerauksen liittyvän ilmiöön nimeltä duck face. Siitä voi löytyä lisätietoa Googlen kuvahaulla. :) En kyllä kyseistä tyyliä ole tuonut esille plokissani millään muotoa..!

   Reikkalaiset, eihän ne ees käy töissä!

   Poista
 13. Hmmm... minä kyllä ajan Subarua (supparoa), mutta se ei ole kaulin vaan aika pöhee kiuas. Asentona aina hyvä "tukka takana".

  Duuniputki on nyt poikki. Mehukkaana sokerina pohjalla sain hyvän hieronnan iltapäivän viimeisinä tunteina. Olo on sopivasti kaulittu.

  Lasissa muutama helmi Cutty Sarkia. Nam. Nyt sen lämpö leviää hiljaa verenkierron mukana. Nautinnollista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nauti lomastasi Tita rakas, olet sen 200%:sesti ansainnut! Nyt kun sinut on hierottu päältä niin anna Starkin tehdä se sisältä - tulee täydellinen sunnuntain päätös.

   Poista
 14. No voi jumalauta, juuri kun päivän päätteeksi pääsee tänne Blogistaniaan, eikö yksi onneton soita ja kerro että hänen autonsa on sipannut taipaleelle. Se on sitten taas morjes hetkeksi aikaa, toivottavasti ei tarvitse rypeä kauan. *Syvääkin syvempi huokaus*

  VastaaPoista
 15. Makuuhuoneen laatoitus -> yrjötään sinne! :)

  VastaaPoista
 16. Nämä naurut vaan jatkuu ja jatkuu. Kohta on pakko "juosta" vessaan, jos ei halua tämän tuolin kastuvan.
  Toivottavasti pääset pian sieltä autonhinaus reissulta. On hyvä että on joku jolle voi soittaa, kun auto hajoaa.
  Tulen taas huomenna kurkistamaan, joko olet kotiutunut, vai vietätkö tien päällä koko yön. Minä vietän huomisen keskussairaalan poleilla.

  VastaaPoista
 17. No eihän tähän muuta voi todeta kuin mitä vanha kansa sanoo, että kyllä hullu hullun tuntee.
  Tai: sitä saa, mitä tilaa. Miksei myös: ken usein Luostariin poikkeaa, sen veitset laatikossa tylsyy nopeaa.

  Kiitos ja anteeks taas kerran ;D

  VastaaPoista

Rienaustasi arvostetaan joten ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...