sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Benjihypyllä Chinoksien sisään ellei shotgun tanning riitä


Vaikka saankin järkyttäviä kouristuksia lukiessani kaikkea mikä liittyy muotiin, en voi olla puuttumatta siihen nyt enkä varsinkaan Luostarin radion uusimman lähetyksen käsiteltyä aihetta. Nimittäin, aina väitetään että korvessa ollaan muutama vuosisata muodista jäljessä mutta näinhän asia ei suinkaan ole vaan pikemminkin päinvastoin, täällä susien ja sianpaskan keskellä kuljetaankin uusien virtauksien eturintamassa ja siitä todisteena muutamat jutut jotka aion nyt esittää eli:

Tänään luin napapaitojen tulleen taas muotiin, kävin oikein katsomassa Iltasanomien juttua aiheesta ja totesin ettei mitään uutta ollut tarjolla. Minunkin paitani ovat lähes kaikki napapaitoja – myös kauluspaidat – enkä ole ajatellut tyylisuuntaa mihinkään muuttaa sen edullisuuden vuoksi. Miten sitten pysyä ajan hermolla vaikkei seuraakaan herkeämättä rättiblogeja tai kiidä netissä etsien viimeisimpiä uutuuksia? Aivan helposti, ei tarvitse noudattaa kuin TTNSR – metodia ja se on siinä. Tuo kirjainyhdistelmä tulee sanoista Tuunaa Tomumajasi Neljästi – Se Riittää. Eli käytännön tasolla käyt vain neljää kertaa elämäsi aikana vaateostoksilla eikä sitten muuta tarvitsekaan. Henkilökohtaisesti aloitin tuon syklityksen 13-vuotiaana, pitäen kahdenkymmenenvuoden sykliä ja se on toiminut hyvin sillä viimeksi 33-vuotiaana ostamani paidat ovat käyneet aivan saatanan pieniksi, ollen par'aikaa uusimman trendin mukaisia napapaitoja.

Bonuksena näissä paidoissani on keskikesällä lanseerattava shotgun-efekti, mikä liittyy olennaisesti rantakauden 2013 shotgun tanning-villitykseen. Rääsyt kun eivät pelkästään ole mallia ”Hei, mun barbilla on samanlainen” vaan muistuttavat haulikolla ammuttua nenäliinaa. Näistä monimuotoisista – ja kokoisista rei'istä pääsevä auringonvalo ruskettaa tämän vitivalkoisen kroppani täyteen täpliä joten elokuun loppupuolella käydessäni nelin kontin, menen täysin dalmatialaisesta lähempääkin tarkasteltuna – tosin typistetyllä hännällä olevana yksilönä. Lisäksi reiät toimivat mainioina stressileluina ja niissä on varsin rentouttavaa pyöritellä sormeaan. Innokkaimmat voivat tuunata reikiä haluamaansa muotooon ja vaikkapa kirjailla saksien avulla rakkaimpansa nimen joka näin ruskettuu ihoon kiinni, aivan samoin kuin taannoisten omenoiden logot jos muistatte.

Siiten housuihin, kaikki niiden termit ja mallit ovat korpimailta peräisin ja suoria kopioita pers'aukisten oravan nussijoiden – jollain siis itsekin olen- vaatekaappien sisällöstä.
Esim. Caprihousut kuuluvat saman TTNSR- metodin mukaiseen pukeutumiseen, todisteena siitä jalassani olevat yhdistelmähousut! Mitkä yhdistelmähousut?! No helvetti, nämä 14 vuotta sitten ostamani haalarin housut ovathan nykymuodissa nimellä Cargohousut. Tuolla uudella nimellä on vain markkinoitu vanhaa työvaatetta, ei sen kummempaa ja kun nämä ovat tuhansien pesukertojen kutistamat niin punttien päättyessä puolisääreen näitä voidaan kutsua muös caprihousuisiksi. Eli minäkin yleensä huikkaan eukolle että hei, onks mun CC:t jo pesty?! Miettikääpäs tuota helvetin juntit, jaa vähän reteetä varsinkin jos vielä sattuu Hankkijan logo koristamaan reisitaskun yläkulmaa. Voi jessus sentään mitä mä taas höpisen..
Toinen nimike millä harhaan johdetaan ihmisiä on Chinokset, vittu mulla on on ollut siitä asti Chinoksia kun pesukoneeseen tutustuin. Sellaista pesuohjelmaa ei ole keksittykään millä en saisi Chinoksia aikaiseksi, joka perkeleen riepu kutistuu aivan sairaasti ja sitten niitä saa ruokaöljyvoitelun avulla koittaa kiskoa päällensä. Paras konsti onkin Chinoshousujen päälle pukemiseen sellainen missä otetaan kolmekymmentä metriä köyttä ja laitetaan vyö valmiiksi housuihin siten, että solki on kiinni. Housut kiskotaan jalkaan, ne saa käsivoimin melkein polveen asti ja tämän jälkeen köyden toinen pää sidotaan vyöhön kiinni ja toinen sillan kaiteeseen. Käsillä otetaan housujen lantiosta (sivuilta) kiinni ja ei muuta kuin hyppy sillalta alas. Miellyttävän ilmalennon jälkeinen äkkipysäys takaa Chinosten asettuvan oikealla tavalla alavartaloa peittämään ja samalla lennättää kivekset äänihuulten tukkeeksi ilmoille pyrkivää hysteeristä kirkaisua vaimentamaan.

Korpiseutu on ollut myös pipojen edelläkävijä jo vuosikymmeniä sillä itsellänikin oli rastapipo ennenkuin reggae-hörhöt edes sellaisesta haaveilivat. Samat pesuohjelmat mutta päinvastainen vaikutus kuin Chinoksilla. Kerran koitin ja ostin pikkuvauvalle tarkoitetun vaaleanpunaisen pipan, nakkasin sen pesukoneeseen ja pian päässäni keikkuikin sellainen gangsta-myssy ettei mitään tolkkua, mössanin alaosa leurusi jossain lapaluiden tienoilla ja tuli sitä helvetin räyskää käytettyä pari kertaa peittonakin. Värit saa heittelemällä muutamat eriväriset Chinos-aihiot samaan koneeseen noiden huumevillalakkien kanssa, näin niitä ei tarvitse lähteä kutomaan erivärisistä langoista ja hupiheinä palaa ihan yhtä hyvin.

Bokserit ovat kenties vanhin korpimaiden lanseeraama lahja nykymuodille sillä jo aikain alusta on ne Balck Horsejen puntit pätkitty, ei täältä jumalan selän takaa mitään boksereita tai lyhyitä kalsareita ole erikseen lähdetty ostamaan. Suosittua on katkaista puntit heti polven yläpuolelta ja tähän on syy; se ehkäiseen jonkin verran verenhukkaa kun jäisten pöliköiden pilkkomisessa kirves melkein poikkeuksetta lipsahtaa reiteen tahi polven seutuville. Toinenkin innovaatiota noista kiiltävistä sukukalleuksien suojista on ja siinä leikataan kaksista kalsareista etukappaleet irti takakappaleista. Tämän jälkeen etukappaleet neulotaan yhteen ja vot! Näin saadaan myös sepalus takapuolelle ja se on todella hyvä juttu, sillä -42 asteisessa ulkohuusissa kökkiminen ei ole mikään kovin suuri nautinto vallankin jos paljas kankku on vasten sitä puolilahoa reiän reunaa vasten. Todella kätevää koska ei tarvitse ns. kuin vähän esirippua raottaa niin pääsee se ruskehtava pääosan esittäjä syöksymään lavalle. Syy miksi näin tehdään on se, että täällähän joka jepelle tulee tukiaisia ovista ja ikkunoista niin saatanasti ettei meillä oikein ole mitään tekemistä ja sen tähden istumme tasaisin persein päivät pitkät, no toisinaan saatamme lovauttaa hirven hengiltä suoraan köökin ikkunan läpi mikäli eukko ei ehdi avata tuuletusräppänää.

Eli näin loppuun voidaan sanoa kaikille niillle jotka muodin perässä juoksevat että muuttakaa tänne maanmittaushallituksenkin hylkäämään korpeen, täällä uusimmat trendit päivittyvät aivan itsekseen. Niin, ja muistuttakaas nunnat päivän yhden numeron bingosta kun se viime kuussa meni ohi. Siitä hyvästä teidän rakas Apottinne lupaa tälle päivälle tuplapalkinnon ja siellä on muutamia joiden on syytä päivittää numeronsa uusiin parametreihin sopivaksi eli alle sadan, kiitos. Pidetään arvonta joskus illemmalla, mulla menee rästiin jääneiden blogien lukemisessa iltapäivään ja välillä täytyy käydä koiruudenkin kanssa. Voi olla että innostun väsäämään radiolähetyksenkin iltapäivän ratoksi eli jos on aiheita mielessä niin kiitos.

Hyvää sunnuntaita teille, te rakkaat Luostarin asukit ja muut matkaajat.

Edit 19:56:    Sudenjälki, voitit bingossa tuplapotin joten  laitahan s-postiin yhteystietojasi että voin postittaa  palkintosi!

33 kommenttia:

 1. Niinhän se menee, että kaikki kun on jo keksitty, niin niitä sitten täytyy pyöritellä aina uudestaan. Olikohan se joskus 80-luvulla, ku muotiin tuli hiihtarit, ja mie sitten kuleksin 50-luvulta peräisin olevissa, oikeasti hiihtämiseen tarkoitetuissa housuissa ja menin ihan täydestä.

  Mutta jaksele sie.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, samat jutut tulee aina uudestaan kiertoon joten mitäpä niitä joka vuosi ostelemaan ;D

   Kiitos rakkaani, koitahan sinäkin jaksella ja tulen kyllä poikkeemaan tämän päivän kuluessa.

   Poista
 2. Mähän olen käyttänyt tuota metodia jo vuosikymmenet :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me olemme Polga sun kanssasi niin samaa heimoa, sillä me ymmärrämme sen tosiasian että vanhassa vara parempi! ;)

   Kiitos muuten vielä kerran bileistä, tuun poikkeemaan kunhan tästä kerkiän.

   Poista
 3. Tuo on todella hyvä tapa pysytellä muodissa mukana. Valitettavasti minulla tuo ei onnistu, koska entiset vaatteet eivät mahdu päälle. Sain kyllä vanhan puseron pujotettua pään yli(ainoa paikka josta en liho), mutta lähinnä kauluria se repale muistutti, ei puhettakaan että edes toinen ryntäistä olisi mahtunut mukaan.
  Kalsarit taas on kaksikymmentä vuotta vanhat ja käyvät kokohaalarista, hakaneulat vaan olkapäille ja menoksi.
  muuten tyylitajusi on voittamaton.
  Taidan olla vähän väsynyt. Olin pääiäismessussa ja aterialla viime yönä, eikä tuollainen yövalvominen sovi enää tämänikäiselle.Yökerhosta se kävi seurakuntakeskuskin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On sulla ainakin tuota huumorintajua!:D :D

   Huomasin eilen illalla että paikallinen kirkonpiha oli täynnä autoja joten sielläkin oli joku tilaisuus. Mikä oikeasti harmittaa on se, että tässä muutama aika sitten missasin gospel-messun sillä sitä olisi ollut hieno mennä katsomaan ja kuuntelemaan. Gospel on aina vedonnut meikäläiseen.

   Poista
 4. Nyt on pakko tähän väliin käydä juoksuttamassa koiraa mettässä sekä asennella parit rullaverhot, palailen astialle sitten.

  VastaaPoista
 5. Erinomainen muotikatsaus. repesin niiden rusketusreikien kohdalla;DD
  Ja voin vakuuttaa, että täälläkin toimii aivan sama muoti. Varsinkin miehillä ja ojamummolla plus minulla.
  Mitä tulee lihomiseeen, niin Elinallekin tiedoksi, minä lihon päästäkin. Juu, pipot on pieniä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla loppupeleissä aika yleistä tämä vanhassa vara parempi-look :D

   Poista
  2. Kaupunkilainen ystäväni (se entinen) sanoi minulle kerran, että miksi sä pidät noita vanhoja verkkareita kotona aina. Purskahdin nauruun ja totesin, että siksi kun ne on niin mukavat. Tähän ystäväni sanoi, että pitisi sentään vielä tässäkin iässä muistaa olla naisellinen. Siihen minä totesin, että minun naisellisuuteni ei ole koskaan ollut vaatteista kiinni. Hiljaisuus.;DD

   Poista
  3. Helvetin hyvin sanottu ja se on totta! Naisellisuus ei todellakaan ole vaatteista kiinni (no nyt ajatus karkasi liian viliksi ;D ), no kyllä sä tiedät

   Poista
 6. On se hyvä, ettei muoti ole päällimmäisenä mielessä *reviskelee farkkujen reikiä suuremmiksi*.

  Kai sulle on tuttu tämä mahtava muotiploki:
  http://muotinvieressa.blogspot.fi/

  Erinomainen kaikille pukeutumisesta kiinnostuneille miehille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, muodin seuraaminen on vähäiselle aivokapasiteetilleni liian raskasta ja muotimaailman päivitykset aivan liian nopeita.

   Olen käynyt muutaman kerran lukaisemassa ko. blogia ja siellä on kyllä osuvia kuvauksia ja hyviä tekstejä, yleensä luenkin useamman käynnilläni ;)

   Poista
 7. Meikä se on aina ollut roimasti edellä muodin kehitystä, joten mulla on tällä hetkellä tosi muodikkaat vaatteet. Kuluu varmaan muutama vuosi, ennenkuin muutkin tietää sen. Mutta kääk! munhan pitää ehtiä vaihtaa bingonumba pienempään!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bingonumerosi on vaihdettu mutta voitto meni tällä kertaa Sudenjäljelle. Ei kannata kuitenkaan menettää toivoaan.

   Me Tsompi näytämme trendien suunnan ja massat seuraavat ;D

   Poista
 8. Möötiblögeistä tää on aika pähee välillä: http://landelooks.wordpress.com/
  ja tää(kin): http://kotihousut.blogspot.fi/ ja mikä ettei Peppikselle myös tämä: http://keskimuoti.blogspot.fi/

  Muuten olen sitä mieltä, että nyt Apottimme on erehtynyt Abbedissan käytöksestä :o Njet ponimaju... Paheksun syvästi olettamusta, että olisin a) kipeä b) sairas c) huonovointinen! :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan ensiksi: Kävin jo pyytämässä anteeksi teikäläisen luona ja pyydän anteeksi myös tässä, koko Luostarin väen ja matkaajien edessä. Olisihan minun pitänyt tietää että rakas Abbedissamme ei sorru huikentelevaisuuksiin ja oli typerää ryhtyä moista epäilemään. Anteeksi.

   Muotiblogien linkeistä; johan oli ja ihmettelen että mistä sä ne noin nopeasti kaivoit? Olihan siellä asiaa jos on moisista jutuista kiinnostunut mutta kiitos ei, mulle riittää se look jota lähimpänä tuo kotihousut- blogi edusti.

   Poista
 9. Minun pitäisi (ilmeisesti) olla kiinnostunut muodista, koska opiskelen läheltä liippaavaa alaa. Just nyt en jaksa olla... Se tuntuu koulujutulta ja tosi työläältä. Joskus määkin tykkäsin tälläytyä enemmän, mutta en nyt. Ahistaa. Haluaisin kehittää käytännöllisiä kamppeita, joissa ei kuitenkaan kauneus kärsisi. Inspis on kuitenkin aivan sisäänpäin kasvanut.

  Mun kotihousuissa on Pepsodent-tahra, kissankynnenmentäviä reikiä ja ne on hiutuneet aika ohuiksi paikoin. Ne on helppo vetää jalkaan, kivat. Toiset kotihousut, mallia "olen tänään noussut sängystä ja tehnyt jotain", ovat itsestään perkeleestä kotoisin eli kalsarimallin lekkinssit. Niissä on helpompi liikuskella kun ne eivät tipahtele ja lahkeisiin ei kompuroi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta ehkäpä sä katselet sitä liian läheltä joten se ei siitä syystä kiinnosta niin paljon (liika on liikaa), ainakaan joka hetki. Käytännöllisyys on mun mielestäni isompi tekijä kuin muoti, tosin se johtuu siitä että mä joudun liikkumaan enkä voi postata paikoillani niin ökymiehet.

   Joskus löytyy esim. niin hyvät housut ettei niistä yksinkertaisesti raaski luopua, niistä tulee osa kehoa ;D No ainakin noin kuvaannollisesti, tajusit kyllä.

   Poista
  2. Erinomainen oivallus. Muoti on kyllä oikeastaan aika tarpeeton juttu, enemmän tykkään ideoista. On kiva katsella mitä muut on keksineet ja ottaa opikseen. Ehkä siitä toisten matkimisesta sitten syntyy se saakuran "muoti".

   Ei vaan, kyllä taitaa lääkityskin jonkun verran olla syynä mun ideaköyhyyteen. Tiputtelenkin tässä hitaasti nappuloita takaisin sille tasolle, millä ne olivat koulua aloittaessani ja kun vielä sain aikaan jotain mikä itseäkin miellytti. Ei ole helppoa keksiä tuulihousuja uudelleen, kun päässä vilisee tontunkuvia ja korvissa tiputanssi.

   Tuommoset toinen iho -kledjuthan on just parhaita, niin sen pitää ollakin. Vaatteet pitää olla mukavia! Saatana saan raivarin jo ihan tavallisista farkuista, kun niihin hankautuu maha - oli se sitten röpöllään tai ei.

   Poista
  3. Viimeinen kohta saa täyden kannatukseni sillä vihaan uusien vaatteiden "jäykkyyttä",se on kuin olisi jonkun toisen vaatteissa.

   Älä ole surullinen sillä kyllä se inspiraatio löytyy sitten kun sen aika on, eihän siitä mitään tule jos muut jutut jyllää päässä.

   Poista
 10. Kiitos vielä kerran onnelle (siis 'onnettaren' miespuoliselle vastineeelle ;) Aloin välittömästi suunnitella, miten kierrän voiton turvin vähän mualimaa, mutta tämä muotikeskustelu avasikin aivan uudet maisemat - täältä tullaan, Chanel, Vuitton & Armani!

  Ei vais. UFF:n kirpparilta löysin viimeksi parhaiten istuvat housut ja ihan just omannäköiseni kengät. Tulin tosi iloiseksi. Ja taas kerran ajattelin, miten viihtyvyys vaatteissa on hyvä tunne, kasvan heti kymmenen senttiä ja kuljen leuka ylhäällä. Että just tämän verran muodista viis ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kehotan vakavasti hillitsemään rahan käyttöä tässä vaiheessa, Luostarihan on rikas paikka - kiitos teidän - mutta apotti perkele on köyhä joten palkinnot sen mukaiset :/

   Näin on ja sitä juuri Ninkalle tuossa ylempänä sanoin että se käytännöllisyys ennen kaikkea on se tekijä jonka mukaan vaatteet valikoituvat.
   Onnittelut vielä kerran!

   Poista
  2. Voi kulta, ei huolta - ei todellakaan ;) Olen realisti. Kaikessa ja kaikesta huolimatta!

   Hyvää viikkoa sinulle <3

   Poista
 11. Oi noita rusketusreikiä en tarvitse. Mun käsissä on vitiligo, eli ne ovat valkokirjavat luontojaan. Osin olen siis albiino. Ihan järkyn näköiset, mutta sillä mennään mitä Luoja antaa. Muuten olen perhanan priimaa...

  * reps *

  Kauniit vaatteet on rumia varten :D Maalla asuen tuo asustevalikoima kallistuu vanhoihin tuulipuvun housuihin, pitkään käytettyihin t-paitoihin ja villasukkiin. Jalassa Nokian kumpparit vuodenajasta välittämättä. Mikä tahansa lippalakki (myös Hankkijan) käy pään suojaksi.

  Työnihän teen alhaalta lukien terveyssandaaleissa, verkkareissa ja t-paidassa. Käytännöllisyys ja mukavuus ratkaisee siinä(kin) ja tyyliseikat on toissijaisia.

  Että näin alas olen vajonnut. Ennen muinoin oikeissa töissä tikuttelin korkkarit ja nailonit jalassa, jakkupuku päällä ja sopivat korut ojennuksessa. Ynnä tukka hyvin. Ja se salkku tietenkin persoonallisuuden jatkeena. Ainoa vakava poikkeama oli autoni - Nissan King Cap avolava.... punainen paholainen, joka sylki dieselin savut liian lähellä puskuria roikkuvaan... :)

  Kehun itseäni - sain veroilmoituksen viimeisen tarvittavan tiedon revittyä paperille. VIHAAN veroilmoituksen tekoa! Olen läpikäynyt viime vuoden kilometrit. Asiaa ei helpota se, että alkuvuoden ajopäiväkirja on haihtunut kadotukseen. Senkin edestä piti siivota tämä kämppä jokaista nurkkaa myöten. Ei löytynyt, joten se saatanan sinikantinen läpyskä on joutunut lehtipinon mukana roskiin. Rekonstruoin uuden ajopäiväkirjan kalenterin informaation pohjalta. Ja tietenkin ajopäiväkirja on maileina, kuten auton mittarikin. Lisää sekin vitutuksen määrää yli kaikkien asteikkojen. Mutta se on tehty.

  Minä kaada lasiin tilkan viskiä. Huomenna on vapaata. Verottaja olkoon tyytyväinen ja lähettäköön taas mätkynsä joulukuussa ja helmikuussa maksettaviksi. Otetaan vastaan jälleen kerran mitä ylhäältä annetaan. Tyytyisin kyllä Luojan tahtoon, mutta kun verottaja on siinäkin jonossa etusijalla. Perhana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erinomaisen ansaittu viskilasillinen! Vaikka 'verottaja' alkaakin samalla kirjaimella, painivat ne kuitenkin elämän merkittävien asioiden asteikolla ihan eri sarjassa. Siis nauti :)

   Poista
  2. Hatun nosto teikäläiselle, tekosi oli eeppinen suoritus ja uskon sinun ansainneen hieman enemmän kuin sen lasillisen - jo pelkästään ajopäiväkirjan rekontruoinnin takia. Varmasti on ollut yhtä helvettiä ja se osoittaa perään antamattomuuttasi, piirre josta tulee korkeat pisteet.

   Kledjujen puolella mennään samoilla linjoilla eli käytännöllissyys pääasiana. Nauti illasta ja viskistäsi - olet sen ansainnut!

   Poista
  3. Oh Dear - kukaan muu ei olisi saanut loihditua tähän fiilikseen hihitystä. You are the Master :)

   Poista
 12. Meni yli, kun ehdit väliin... kommentti oli Sudenjäljelle. Verottaja ja Viski samassa kategoriassa siis. Eipä olis omalla kokemuksella yhdistetty samaan kirjaimeen. Lisään vielä sen tutumman Vitutuksen. SE rimmaa.

  VastaaPoista

Rienaustasi arvostetaan joten ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...