tiistai 19. maaliskuuta 2013

Kevät, mottipäisyys ja kuolema


Koska ihmisillä on tapana tuomita muutaman rivin perusteella, toivonkin että luet hyppäämättä loppuun koska se totuus löytyy sieltä. Eilen kävin palikkatesteissä ja sain kokea kevään tulon tien päällä useampaan otteeseen, näin kuinka yhdestä autosta lähti peili ja kuinka toinen teiden ritari totesikin ettei ne ABS-jarrut pystykään kumoamaan fysiikan lakeja vaan 140 km/h t-risteykseen tultaessa tietää sitä että suoraan mennään, se on aivan sama mitä mieltä navigaattori ja hartialukko ovat asiasta.

Matkalla ihastelin suomalaista autoilukulttuuria mikä poikkeaa muista maista erityisesti siinä, että mitä parempi keli niin sen hiljempää mennään. Talvella kun lunta tulee vaakatasossa ja näkyvyys on nolla, suomalaiset katsovat parhaimmaksi ohittaa edellä ajavan mahdollisen peräänajon välttämiseksi ja näin lähdetään ohittamaan koska vastaan tulevan auton 100 metrin päässä himmeaänä näkyvät ajovalot ilmoittavan sen olevan silkkaa itsemurhaa. Kaikesta kuitenkin selvitään kun viedään edellä ajavalta kuskin puolen sivupeili ja painetaan kylkeä sisään noin kymmenisen senttiä kiittäen samalla Destiaa leveistä teistä.
Toista se ns. kesäkeleillä jolloin ajoradat ovat paljaana lumesta ja jäästä, ei polanteen polannetta missään ja taivastkin näyttäytyy kirkkaalta taivaalta. Tälllöin ajetaan niin hitaasti että kainalosauvoja käyttävät siilitkin ehtivät ylittää tien ongelmitta. Yltiöpäisimmät ja kiirettömimmät autoilijat suorastaan pysähtyvät, ottavat puolisoaan kädestä ja hyppäävät humppaa koko kaistan leveydeltä. Takapenkin kyrvänsyylät ovat myös jalkautuneet ladulle, perheen isommat äpärät veivaavat puhelimiaan kun taas tämän auvoisen pesueen kolmivuotias yrittää tunkea väriliitua pari päivää sitten auton alle jääneen supikoiran perseeseen.

Näistä syistä tulee tuollaisen 50 km siirtymän aikana vedettyä tasaavia jokunen kourallinen, ihan vain siitä syystä ettei tule liittyneeksi tanssivan pariskunnan porukkaan teemalla ”Ette muuten arvaa moneenko osaan saan teidät tuolla peräkopissa olevalla moottorisahalla?” Itsehillintää täytyy harjoittaa ja mikään ei ole siihen niin hyvä kuin suomalainen tie. Kaikki tiet käyvät sillä harjoitteet vaihtelevat tiekohtaisesti; hiekkaisimmilla teillä on niitä takapyöristään paskaa lennättäviä lasikoppivehkeitä, joiden kuljettajille ei ole kerrottu kyseisten kulkuneuvojen kestävän myös ajoradan sivussa ajamisen, ei ole välttis lingota niitä kahden kilon tortun kappaleita keskellä latua. Näillä hiekkateillä näkee myös seniorikansalaisia jotka eivät myönnä että refleksit – samoin kuin kuulo-ja näköaistikin- jäivät pois kyydistä jo kymmenisen vuotta sitten ja jo silloin olisi ollut korkea aika luovuttaa se lisenssi pois ja ostaa tuliterä Esla. Eihän nyt perkele sellainen sovi, ostetaan markkinoiden turvallisin ja isoin Citymaasturi koska se kestää vähän isommatkin pusut jotka ovat seurausta reissusta pois jääneiltä aisteilta. Bonuksena tähän matkaan tekoon osallistuu nyttemmin matkaseuraa tarjoava Hra Dementia, joka kehottaa hiljentämään joka vitun torpan kohdalla ja muistelemaan että tuostakos sinne meille käännyttiin kun nämä maisemat ovat taas niin oudon näköiset.
Seassa paahtaa rikki juodun perheen nuoret vesat joille on ostettu joko mopo ja jos vanhempien alkoholismi on vasta aluillaan, onnettomille on ollut varaa ostaa mopoauto. Näin siksi että parempi kakarat tiellä törttöilemässä kuin kotona ryyppäämistä haittaamassa.

Isommat tiet, nuo asfaltoidut baanat, ovat taasen munattomien vajakkien ja parempiparkaisten lehtolasten leikkikenttiä. Sukupolvien välistä eroa ei ole havaittavissa sillä molempien älykkyysosamäärä on selkeästi pienempi kuin kengännumero. Ajetaan nenä perseessä kiinni ja kun se oragastinen ohitus on saatu tehdyksi, jäädään siihen eteen pyyhkimään isompia roippeita serlalla pois – kukapa sitä raukeana jaksaisi kaahata. Myös suomalaiset parkkipaikat ovat elämyspuistoja, niissä saa viihdettä koko parkkirahan edestä. Tuttuja ovat tilanteet jossa autoa yritetään leipoa rakoon johon mahtuminen on suorastaan mahdotonta. Tämä ei suomalaiselle riitä, vaan vaikeuskertoimen nostamiseksi aukaistaan molemmat sivuovet ja koitetaan sitten, josko auto nyt sopisi siihen metriä leveeseen väliin koska se olisi niin kätevää, syystä että seuraavasta vapaasta ruudusta on kaupan oville peräti kaksikymmentä metriä matkaa. Samaisella parkkipaikalla näkee myös aitajuoksijoita joilla on ilmeisesti niin kiire treeneihin, että he katsovat parhaimmaksi pysäköidä urehiluliitolta saamansa bemarin invapaikalle. Auton ovi kiinni ja kohti kauppaa parkourin hengessä; ensin hypätään ostoskärryrivistön yli, tuupataan muutama huonojalkainen nurin ja loikataan eteisalassa arpoja myyjän sotaveteraanin myyntipöydän toiselle puolelle häviten kaupan uumeniin. Niin, urheilijat ovat tunnetusti sairasta väkeä joten kaipa heidän surkean kuntonsa takia pitää saada ne kiesinsä lähimmäksi ostoshelvetin isoja ovia. Surkeaa kuntoa puoltaa ainakin mitalien saamatta jääminen, alkoholiongelmat ja suonistossa kiertävän ventovieraan veri.

Jalankulkijat, nuo kevlarista ja titaniumista tehdyt törmäystesti nuket, jotka vielä uskovat hiihtelevänsä näkymättömän voimakentän sisällä, tuovat väistämättä mieleen vanhan ja kunniakkaan samurai-perinteen. Nähdään että raskaan kaluston ajoneuvo lähestyy 50km/h, mutta siitä huolimatta päätetään ylittää tie sillä eihän siinä ole edes paljon jäätäkään joten kaatumisesta ei ole pelkoa. Onhan myös totta että sitä ollaan melkein suojatiellä kun se näyttää kukevan tuossa kolmenkymmenen metrin päässä ja sitäpaitsi kuljettajanhan on saatava pysähtymään ajoneuvonsa tien näkyvällä osalla. Mikä on sitten tien näkyvä osa? Loppuuko se tielle yht'äkkiä hypänneen jalankulkijan kylkeen vai jatkuuko se siitä eteenpäin? Ai niin, eihän tässä kannata tälläisiä pohtia koska jalankulkija on särkymätön ja reilu 40 tonninen rekkahan pysähtyy jäisellä tiellä 50 kilometrin tuntinopeudesta varmaan kahden metrin matkalla. Esimerkkitapauksessa väliä on kaksikymmentä metriä joten olenpa minä typerä kun tuhlaan aikaani tälläisen ajatteluun. Mitään ei tapahdu koska pumpulissa eletään ja keväthankea katsellaan vaaleanpunaisten lasien läpi koska siihen on varaa, maailma napa on näet tietä ylittävä jalankulkija jota kaikki muut väistävät koska kenenkään asiat eivät ole niin tärkeitä kuin hänen.


Miksikö kirjoitintämän tekstin? Siksi, että syyllistyn joka saatanan tekstissä mainittuun virheeseen kahta poikkeusta lukuunottamatta ; invapaikalle en parkkeeraa ja mummoja en töni, muut tontin ostaneet savat kyllä tuntea kroppani läheisyyden. Kuitenkin, törttöilen tiellä, ajelen toisinaan miten sattuu enkä aina huomioi kaikkia ympärilläni. Olen töykeä, etuilen vaikka näen että toinen yrittää päästä kusisesta raosta pois mutta sillä on aikaa ja mulla on niin helvetin ”kiire”. Tunnen olevani myös Jumala; kun astun ajoradalle, oletan että maailma pysähtyy siksi aikaa kunnes pääsen kadun toiselle puolelle. En ajattele sitä pinetä ihmistä repsikanpenkin turvaistuimessa enkä sitä äiskää joka joutuu tekemään paniikkijarrutuksen mottipäisyyteni vuoksi. Kiroan toisten ajotaidot alimpaan helvettiin, enkä huomaa vieneeni 80-luvun kottosellani jo muutenkin ahtaalta kaupan parkkipaikalta kahden auton tilan. Puhumattakaan siitä että tekisin elettäkään asian hyväksi vaikka näen ohitse lipuvassa autossa kyynärsauvat repsikan paikalla ja epätoivoisesti paikkaa etsivän katseen ratin takana. En, koska se olen mulkku minä ja kukaan ei ole niin tärkeä tyyppi kuin minä. Niinpä pyydänkin tässä ja nyt anteeksi omaa liikennekäyttäytymistäni ja jos näette kaljupäisen kajahtaneen törttöilemässä, niin toivon että tulette ja korjaatte asennettani. Ymmärrän kyllä puhetta eli huutamiseen ei ole tarvis ryhtyä, sillä usein hiljaisena sivuhuomautuksena heitetty huomio sattuu kaikista eniten.

Kevättä kohti mennään, nopeudet kasvavat ja ihmiset villiintyvät joten ajattelin muistuttaa niin itseäni kuin teitäkin että meitä on tuolla liikenteessä muitakin. En haluaisi menettää yhtään teistä koska olette mulle tosi tärkeitä.

Hyvää tiistaita teille, te rakkaat Luostarin asukit ja muut matkaajat.


52 kommenttia:

 1. Hiljaisena sivuhuomautuksena: totta turiset.

  Ajelin perjantaina 35 km matkan lähikaupunkiin niin, että mittarini näytti 90km/h ja rajoitus on luonnollisesti näin talvisaikaan se 80. Joten mittarivirheenkin huomioonottaen en nyt ihan tien tukkeena ollut.

  Mutta ei. Ei se riitä muille tielläliikkujille. Sain todistaa kaksi ihan mahtavaa ohitusta risteysalueella, toinen vielä erikseen ohituskieltomerkeillä ilmoitettu, koska siinä on tapahtunut useampikin kuolonkolari. Toisella risteysalueella on kuudenkympin rajoitus ja siinä piti Mersumiehen päästä kahden auton ohi yhtäaikaa.

  Hohhoijaa sanon minä!

  Siitä huolimatta turvallista matkaa Ransulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tätä tarkoitin ja se on mielestäni ihmisten ihan turha porata parempien teiden perään kun nykyistenkin teiden kunnolla joka päivä lähtee joltain henki. Eli liikaa saadaan vauhtia - varsinkin ajotaitoihin nähden.
   Kiitos Ransunkin puolesta ja turvallisia kilometrejä myös sulle.

   Poista
 2. Täyttä asiaa kirjoitit. Viimeksi tänään ajellessani moottoritietä 100km/h aika tarkalleen, niin liittymäkaistalta paukautti eteeni joku pieni punainen kosla. Vauhtia ei nimekikään ja herra tienomistaja kuljettajanaan. Hän selvästikin oletti, että väistän ohituskaistalle. Sitä en koskaan tee muista kuin pakottavista syistä, koska se on laitonta ja sieltä todella saattaa tulla se bemari 140km/h jonka kanssa en jää neuvottelemaan kumpi menee ensin. Tänään oli taas pakko vilkaista nopeasti ohituskaistalle ja väistää sinne. Sitten siirryin oikealle kaistalle ja katselin peilistä kuinka punainen pieni kosla jäi kauaksi. Mutta eteen oli vain tultava.

  Toivotan turvallisia ajoja minäkin puolestani Sinulle ja Ransulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyypillinen esimerkki MInä itse- tyypeistä jotka toisen turvallisuutta ajattelematta kahauttavat eteen ja mikä pahinta, jarruttavat siinä. Ruuhka-aikaan tämän takia joutuu monesti tekemään melkoisia liikesarjoja kun ei voi mihinkään väistääkään. Turvallisia kilometrejä myös sinulle.

   Poista
  2. Rrrkele kun itsekin niin inhoan tätä lajia ihmisistä. Rampilta väenvängällä eteen tunkijat.
   Toinen on liikenneympyrässä sekoilijat -millon se vilkku laitettiinkaan tyypit- ja viimeinen
   hengenhädässä ohittajat => siitä puskurin eteen tunkijat => heti ramppia ylös. Äly hoi!
   Muutaman kauhunhetken viettänyt, kun ajaa itse 100km/h ja sivutieltä tupsahtaa joku pöjästi eteen. x(
   Viimeksi meinasi tulla uudenkarhea audi kolmion takaa eteen. Tosin sen hyypän auto olis kärsiny enemmän kuin mun iso voikkari. :D Lisäksi oli ihan pakko kuitata sille meijerin pihassa, kolmion takaa eteen tulemisesta. :D Njähhähhää..

   Poista
  3. No vot! Näitä piisaa ja juurikin tuo liikenneympyrässä käyttäytymistä ei suomalaiset hallitse lainkaan, ei vilkuteta kun käännytään pois ympyrästä ja siinähän sitä odottelet..

   Näitä kolmion takaa tulijoita voisi surutta mällätä kylkeen mutta kun siinä menee se omakin auto paskaksi niin mieluummin sitä jarruttaa. Mutta Ärrh! joka tapauksessa!

   Poista
 3. Nyt on kaikki Kimi Räikkösiä taas vähän aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, kesä tulee niin ajotaidot "kasvaa".

   Poista
 4. Joo, olen huomannut... kaikenlainen hyvästä kesäkelistä poikkeava sää wanna-be-rallikuskit esille. Joskus syyllistyn itsekin :(
  Hyvä että sinä sentään pääsit ehjänä perille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin saa mutta se mikä sai mut hymyilemään, oli se kun kuvittelin teikäläisen karjahtelevan pikku perkeleiden saattelemia tulikomentoja ratin takana ;D

   Kiitos, ajelehan kans varovasti.

   Poista
 5. Minä olen usein todennut, että meidän kaupungissa (joka ei ole mikään liikennesuunnittelun kaunein kukkanen) joka toisessa koslassa istuu sarvikuono ja joka toisessa muuli. Tai aasi. En tiedä kumpaan kastiin itse kuulun, mutta jokusen vuoden pääkaupunkiseudun liikenteessä kolaritta ajelleena voin kertoa, että joustavuus ja ennakointi auttavat paljon liikenteen sujuvuudessa.

  Tien tukkeena en itsekään pyöri mutta en myöskään lähde hullunrohkeisiin ohituksiin vain siksi, että takakonttia hiplaavalla piirimyyjällä tai lippalakkikillellä on kiire ja hän näkee tarpeelliseksi siitä ilmoittaa myös valoja räpsyttelemällä.

  Aaah, oikein lupaavasti tykyttää otsasuonissa, liikennekäyttäytyminen on asia joka kihauttaa verenpaineeni asteikon ylärajalle ja siitä yli.

  Pitää vielä erikseen mainita, että paikallisen painetun sanan tekstaripalstalla on lähes kuukausittain näitä Jalankulkija on Kuningas, hävetkää autoilijat! -aivopieruja. Kyllä kaksi jalkaa on hemmetin paljon helpompi pysäyttää tienreunaan kuin neljä pyörää, olkoonkin, että ne liikkuvat taajamanopeudella.

  Pimeät pyöräilijät ovat talvi-iltojen kauhuelementti ja vielä nämä suojatien eteen pysähtymiset... voi Jeesus sentään sitä kauhun määrää kun itse on oikeaoppisesti pysähtynyt ja vierekkäistä kaistaa paahdetaan ohi nastat ropisten. Mulla on aina noissa tilanteissa käpälä töötillä jolla saan varoitettua jalankulkijaa jos hän ei itse havaitse tilannekokonaisuutta.
  Espoossa naapurin tyttö meinasi jäädä auton alle, onneksi katsoi juuri silloin eteensä eikä minuun. Puistattaa vieläkin.

  Että turvallisia kilometrejä kaikille teille. Be careful out there!


  VastaaPoista
 6. Juuri tälläistä menoa tarkoitin ja kun noita tilanteita näkee joka päivä,niin oikein ihmettelee miksi kuolonuhreja ei ole enemmän. Suomalainen ei yksinkertaisesti opi ennekuin sitä sattuu.

  Turvallisia kilometrejä myös sinulle ja tietysti koko pesueelle.

  VastaaPoista
 7. Tää kommenttiloota on siitä hankala, kun ei pääse väleihin huutelemaan;) Vai juuri siksikö? ;D

  VastaaPoista
 8. Ei missäännimessä, envain tajunnut tätä ongelmaa ja katsotaans nyt vaihdanko vai saanko yhden jutun kautta hoidettua tämän.

  Luostarissahan pitää päästä huutelemaan :P

  VastaaPoista
 9. Jätetäänkö hymiöt ja palataan perinteiseen, upotettuun kommentointiin? Te saatte päättää. :P

  VastaaPoista
 10. Vaihdoin tämän upotetun takaisin siksi aikaa kun annatte sen mielipiteenne:)

  VastaaPoista
 11. Joka päivä jotain uutta. Tykkäsin kyllä enemmän entisestä, mutta sinun blogisi, itse päätät :)
  Ps. auto kunnossa. Siinä oli joku läähättäjä jäässä, sen takia heitti öljyt pellolle. Vai olikse huohottaja, joku pervo kuitenkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyppäsi tuo vastaukseni tuonne Rantiksen alle, piti vielä sanomani että eihän se vika sitten ole ollut suuri ja hyvä niin. Mulle on käynyt samoin joskus takavuosina.
   Sinä ja sun pervos ;D

   Poista
 12. Entinen oli ehdottomasti parempi!!!

  Sirpa: Ai sun autossa on oma läähättäjä, näppärää;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on tosi kätevä. Ei tuu aika pitkäksi ajaessa. Hanki säkin oma ;D

   Poista
  2. Täytyy ehdottomasti hankkia. Varmaan netistä oot tilannut?

   Poista
  3. Kyllä se tuli ihan yllätyksenä eilen!! En tiennyt, että autossa majailee moinen ennenkuin se raukka jäätyi. Kyl niitä varmaan saa netistä. Tarkista ny kuitenkin, ettei sulla ole jo se. Ne saattaa joskus piileskellä.

   Poista
  4. Olen jo menossa autotalliin vanhan Volvoni luokse....

   Poista
  5. Te olette ihan sakeita webmemes.org(moar)

   Poista
  6. Luostari on tehnyt meistä tällaisia. Mutta mitä salakieltä sun kommentissas on?

   Poista
  7. Vai Luostari on tehnyt! Ikänne olette villikkoja olleet ja nyt menneet vielä villimmiksi, onneksi Luostari on aloittanut pitkällisen tervehdyttämistyön.

   Ei se mitäänsalakieltä ole, jos sulla olisi Chrome selaimena niin näkisit nuo kaikkivarsin hupaisat memet webmemes.org(omsk)

   Poista
 13. Jahas, no kait sitä sitten n vaihdettava vanhaan, olet jo toinen joka ei pidä tästä eli tämä [:-((]vaihtuu nyt

  VastaaPoista
 14. ;DDD
  Läähättäjän olessa päällä ylin sallittu nopeus 20km/h ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, Rantis on taas kevätvillissään! :D

   Poista
  2. Rantis, se on kyllä 10 km/h. Tarkistin Hikipediasta ;D

   Poista
  3. Jaahas, se näköjään alkoi taas webmemes.org(icon)

   Poista
  4. No hittolainen, nyt löytyi sydeemi joka sallii näihin upotettuihinkin noi hymiöt + muut saatanan memet vai mitä ne on (näkyy ainakin Chromella),oi tätä riemun päivää!webmemes.org(axe)

   Poista
 15. Näkyy millä näkyy :/ Ei tää hyväksy kuiteskaan komentoja :cool: normeina :nuts: hötömölöinä tms. Nih kerta!

  VastaaPoista
 16. Ja muuten varsin veemäinen juttu, että jos lukee sun blögiä esim. aikoo kommata tms. sun raadio ei enää pelitä samaan aikaan *hirveeeeeee vamma*! Eli son joko tai! Tai!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Klikkaat pilvestä niin se aukeaa uuteen ikkunaan joten kuuluu vaikka tekisit mitä. Ninkalla sanoi samaa ja oli tyytyväinen sen jälkeen kun lisäsin tuon pilven.

   Poista
  2. Jumaleissöni sun radiosi kanssa ja muutkin ihme viritykset joita täällä on. Arvaapa lagittaako safari?! Jää kuule gorillan mörähtelyt kuulematta kun safari keskeytyy ja heittää luostarin kaalimaalle muiden kaalinpäiden sekaan.
   Ja vielä pilveen pitäisi mennä! Paljon veto sulla on joku ihme mato (no ei se) että kun radion klikkaa päälle, se onkin kaksisuuntainen ja näet sekä kuulet kaiken mitä vastapuoli väsäilee.

   *hymiö* perkele *hymiö*

   Poista
  3. No pilvestä se aukeaa uuteen ikkunaan eikä häiritse Luostarissa riekkumista. Chromella ei mitään vaikeuksia ja tämä on sääli jos et kuule radiota sillä huomisessa lähetyksessä (tallensin sen juuri)on suuri "Räpsä"-lähetys, jossa pääosaa esittävät naiset jotka paljastavat kuinka mottipäisiä miehet ovat! :D

   Tule edes huomenna Chromella niin pääset kuulemaan top tenin, ne ovat todistettavissa olevia juttuja!

   Ei mulla ole mitään trackkereita, nämä nykyiset sydeemit vievät kaiken ajan (ja vähän enemmänkin) ;D

   Poista
 17. Auuuu! Ja wau! Oikein äänimainos! Olen ihan kainosti hämilläni, niin kuin susi päivänvalossa...

  Ja liikennekatsauksesi välittävä loppukappale se vasta liikuttikin, upposi suoraan sieluun kuin Enska ja Hanski ja tur-val-li-suus-väli potenssiin kymmenen! Kiitos, kulta-apotti!

  Mutta arvaapa vaan, miksi minä en aja autolla kuin äärimmäisessä hädässä - aivan, tulis rumihia. Mutta kyllä kaksipyöräisellä ruismoottorillani pääsee varsin kätevästi samoihin tunnelmiin. Erityissuosikkejani ovat oikealle kääntyvät autoilijat, jotka - täällä meillä suurkaupungissa - väistävät kyllä (useimmiten) sen jalankulkijan mutta eivät (koskaan) tajua, että täräyttävät koslansa konepellin suoraan pyörätietä ajelevan työmatkalaisen eteen. Ei ole kerta eikä kaks, kun on tullut kiiivaasti äkkijarrutettua ja pudottua pahasti polkimilta. Perkele, pelkälle muistolle.

  Tasapuolisuuden nimissä on kuitenkin päiviteltävä myös kanssapyöräilijöiden ÄO-lukuja, jotka jäävät kevyesti alle nokialaisen tuumakoon. Visioikaa mielessänne punaiset liikennevalot, pyörätiellä kevyt kesäruuhka - ja kuinka molemmilla puolilla katua jokainen ensimmäisen takaa tuleva monarkisti ja tunturisti parkkeeraa itsensä viivalle, siis kyllä kyllä, edessä olevan viereen (10 pisteen kysymys: mikä on 'jono'?) Vihreä vaihtuu, ja salamana nämäkin kimiräikköset kiihdyttävät seitsemän rinnan suoraan vastatusten... siinä on kuulkaa pahasti hakusessa vasen ja oikea kun yritetään keksiä, kummalta puolelta pääsisi parhaiten ohi. Chaplinin parodia tästäkin showsta olisi ollut mahtavaa nähdä ;)

  VastaaPoista
 18. No ollos hyvä, olet sen ansainnut olemuksellasi ja teksteilläsi - puhumattakaan siitä suuresta sydämestäsi.
  Tuo pyöräilijän ja autoilijan välinen suhde on aina ollut tapetilla kummankin osapuolen syytellessä toisiaan, kuitenkin unohdetaan se tosiasia että pyöräilijä jää aina hopealle. Niin, ja pyöräilijä taitaa kunnioittaa yhtä vähän toista pyöräilijää kuin autoilija toista autoilijaa. Kurjaa moinen touhu.

  Mainostin jo Hirnakalle tuossa ylempänä että huomisaamun lähetys (ilmestyy jo puolen yön aikaan) on suuri tussulähetys - kannattaa kuunnella! :P

  VastaaPoista
 19. 20.03 Suuri Räpsä- lähetys eli asiaa pimperosta, naisten kertomana!

  VastaaPoista
 20. Nyt meinaa olla maitohapoilla, käämit käryää ja verenpaine on vissisti ruokottomissa lukemissa. Yrittäjän arkea siis. Mennään näköjään kovalla sykkeellä taas vaiheeksi.

  Nyt kun täällä on kunnolla ruodittu sikamaiset autoilijat, niin pohjoinen vastaa: täällä on tilaa. Mieluusti lyön ahterini turboahdettuun nelivetooni, käännän stereoista namikaat kaakkoon ja poltan kumia. Soralla lähtökiihdytyksen jäljet näkyvät noin 50 metriä, kurvissa sorat roiskuvat pitkälle pientareen puolelle. Talvella pöllyytetään vain lunta, mutta sen paremmat luisut on mahdollisia.

  Ruuhkainen osa Suomea on kauhistus, jos sinne pitää eksyä. Ei haittaa satojen kilometrien taipaleet täällä missä autoilijat ovat harvassa, tiet leveitä, kohtuullisen hyviä ja näkyvyyttä piisaaa. Peltipoliisien kohdalla jarrutetaan tai rennosti koukataan vastaantulevien kaistalle (...sieltä ketään tule vastaan) ja muuten ajetaan sujuvasti. Ruuhkaa täällä ei ole nähty milloinkaan. Sopii siinä mummo ja pappa köryytellä kuuttakymppiä, kun ohittaa voi ilman kamikazesuorituksia ja ärräpäitä. Liittymät - mitä ne on?

  Miten parhaiten rentoudun kun ressaa: lähden pienille sorateille päästelemään höryt pihalle. Nelivetoautossa vauhdista voi nauttia täysillä ja kurvailla hallituissa nelipyöräluisuissa soran lentäessä jokaisen pyörän alta. Tähän aikaan vuodesta pääsee tuulettamaan myös jääradalle. Täälläpäin joka lammikon ja merenlahtien jäälle on aurattu jääratoja. Urut auki vain ja jäätä särkemään...

  I am Bad. Ja mulla on uudet, tautisen hyväpitoiset nastarenkaat alla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän enemmän kuin hyvin, vähän samanlaiset fiilikset kun prätkällä ajettaessa. Se vapauden tunne ja kun tietää olevansa yhtä menopelinsä kanssa on jotain sellaista mihin ei ole adjektiivia keksitty.

   Koita pitää itsesi kunnossa sillä oikeesti pelkään että sulta napsahtaa suoni päästä tuota menoa.

   Poista
 21. Ja jos apotti on hereillä niin mun blogilla saa käydä naisnunnat hakemassa itelleen koristuksen haasteen muodossa.

  http://ibmtuntuu.blogspot.fi/

  Tätähän ei pysty täällä kopioimaan, eli jos joku jaksaa vaikka kirjoittaa ylös koko litanian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt saa,poistin eston että nunnat pääsevät suoraan käymään. Eli linkki on käytössä.

   Poista
  2. No ihkua, että apottikin pani parastaan, ennenkuin ollaan kaikki ihan rupsahtaneita :D

   Poista
  3. Ainahan sitä hyvän asian puolesta! webmemes.org(youdontsay)

   Poista
 22. Kuitti radiolähetyksestä.... kaikkea sitä kuuleekin :D

  VastaaPoista
 23. Welhotar kuittaa, mutt silti Tulikettu rulettaa ;)

  VastaaPoista

Rienaustasi arvostetaan joten ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...