perjantai 1. maaliskuuta 2013

"Nou fense patjuu aar mai vei ". Siitähän se tappelu lähti sen ulkomaan elävän kanssa.


Ei noitten amerikan ihmeitten kanssa pärjää kun ne ymmärtää korpienglantia yhtä vähän kuin minä niiden lontoota ja tämän takia taas kävi tunteet kuumana kyläkaupassa. No hittolainen, kävin eilen ostamassa ruuveja ja koska tuo kyläkauppa ei ole neliöillä pilattu mutta kauppias haluaa tarjonnan olevan hyvä, niin siellä ei ne käytävät kovin leveitä ole. Pistelin ruuveja laatikosta pussiin kaikessa rauhassa ja tunsin pienen töytäisyn selässäni, ajattelin että mikäs nyt kun hetki sitten siinä ei ollut ketään. Jumalattoman iso, pitkähiuksinen mieshän siinä seisoi vaimonsa kanssa ja kumpaisellakin sen verran kultakäätyjä että mun oli oikein pakko laittaa aurinkolasit päähän, häikäisi niin vitusti ettei tähtäilystä olisi tullut muuten mitään. Hetken aikaa siinä tuijoteltiin toisiamme kunnes ukkeli avasi suunsa ja sanoi kysyvään äänensävyyn että plaind? No minä siihen ettei meillä täällä korvessa plaindia ole mutta Blend:iä voi tupakkihyllystä löytyä, sun täytyy kysyä sitä tuolta myyjältä. Äijä oli selvästi riivattu koska sen pää alkoi pyöriä ees taas ja sitten puhui kielillä. Eukkokin nyökytteli ensin päätään mutta sitten se riivaaja meni häneenkin ja nuppi heilui niin paljon että daamin pitkät hiukset pyyhäisi tarjouksessa olleet Kekkosen valokuvat lattialle. No eipä mitään, eukko kumartui pitelemään Kekkosia ja minä jatkoin ruuvien lataamista pussiin.

En saatana ollut ehtinyt kuin kolme kourallista laittamaan niin eikö taas tönitty uudemman kerran ja nyt vilkaisin vähän vihaisemmin taakseni, ukko ei noteerannut ”Hetki ennen kuolemaasi” - katsettani vaan rupesi taas pajattamaan kielillä, tällä kertaa lause meni näin jotenkin näin: ”Nou fens, pat juu aar my vei”. Katselin epattoa hämmästyneenä ja ajattelin että jo on aikoihin eletty; tullaan toiselta paikkakunnalta tänne korpeen, joudutaan riivatuksi ja sitten aletaan syyttelemään jostain viemisestä, mai vei ja kilin kutut – sehän on Sinatran biisi. Tuumin siinä että onkohan patu ihan järjissään ja loppujen lopuksi tulin siihen tulokseen, ettei sillä välttämättä ole kaikki mullat samassa ruukussa enkä sitten viitsinyt alkaa ärhentelemään. Ukko kuitenkin jatkoi kärryillä tönimistä hokien tuota lausetta siihen malliin, ettei minun auttanut kun istua perunasäkin päälle ja kaivella lontoon sanastoa muististani. Aika pian ymmärsinkin että ukkohan kertoili ettei sillä ole aitoja kun minä olen juaarunnut sen tiellä. Ihme aatos mutta kun kerran riivattu oli niin minä koitin ymmärtää. Pisti kyllä vituttamaan että tarvitsee tulla maaailman ääristä perättömistä asioista syyttelemään ja ihmettelinkin miksi se minuun sen kohdisti, luulisi sen syyllisen niiltä kotikulmilta löytyvän – mikäli juaruaminen ja aitojen katoaminen nyt ylipäätään liittyy toisiinsa.

Pattitilanne jatkui vaikka kuinka kotin selittää äijälle etten ota kuin pari kourallista ja kyllä näitä sullekin riittää, älä pelkää. Eihän tämä heikkohermoinen sitä kestänyt vaan murahti sanan muuv. Voi vehviläinen, nyt tuo demonien riivama halusi mun vielä tanssivankin tai näin sen ymmärsin, koska ainoa mihin osasin yhdistää tuon sanan, oli se kappale jossa lauletaan että muuvit muuvit. Huokasin syvään sillä eihän nyt mistään musiikkia tähän hätään saataisi joten mun oli itse pakko laulaa ja vääntelehtiä samalla kun veivasin tautien kiusaamaa kroppaani. Hiki päässä hypin ruuvi-ja vihanneshyllyn välissä, keikutin persettäni minkä osasin, yritin matkia sellaista piitpoksia päästämällä ihme ääniä suustani ja huomasin tehneeni korstoon vaikutuksen – sen suu lopsahti auki. Vain hetkeksi sillä kuin taikaiskusta sen käteen ilmestyi melko iso tuorekurkku ja se perkele lottasi sillä minua ohimoon. Tussahti vaan kun kurkku hajosi levittäen kaikki siemenet sun muut vetensä pitkin kaupan kattoa ja seiniä. Taisi se kyllä pelästyäkin koska lyönti oli niin kova että se lennätti mun lasisilmäni Keskon huonosti pakattujen salaattien päälle. Ukko katseli välillä mua ja välillä mun silmää, pajatus koveni ja en voinut olla ajattelematta että miltäs nyt tuntuu kun tuijotankin sua kahdesta suunnasta.

Eipä mitään, kurotin ottamaan sen silmäni ja painelin paikalleen enkä voinut olla huomaamatta ukon katseen muuttuneen jotenkin erilaiseksi ja pian tämä onneton pakana tokaisikin jotain vaking moraanista. Luulin ensin sitä ählyksi ja että kysymys olisikin loppupelissä Koraanista mutta ukon nostaessa keskisormen pystyyn, tajusin hänen tarkoittavan Moraa millä saa sormeen haavan. Hyvä tuuri sillä rautatarvikehyllyt olivat vasemmalla puolella ja niinpä sain napattua heti Moran ja tarjosin sitä ukolle joka kuitenkin pudisteli päätään. Kehveli epäili että Korvessa myydään paskaa ja pakkohan sille oli näyttää että katso nyt, kunnon terä ja kaikki. Sohin puukolla vihannestiskin kelmeässä valossa, nostinpa varmuudeksi minäkin keskisormen pystyyn ja toistelin kovaan ääneen vaking moraania – hyvin saa haavan aikaiseksi. Voi vittu mutta nythän se tilanne vasta vallattomaksi meni, hanu heitti takin pois päältään ja alkoi heitellä kahvipaketeilla. Huusi samalla jotain että tuju vona tai ja minä ei muuta kuin korjaaman herran kielioppia. Sanoin ymmärtäväni että joku oli tujua mutta ensinnäkin se on vuonna eikä mikään vona perkeleen pässi ja jos kyseessä on uhkaus, se esitetään loppuun asti eikä sitä lopeteta sanaan tai. Menikö jakeluun? Ei mennyt ja taas oli Santosta ilma väärällään. Minä vastasin tuleen paprikoilla ja perunoilla, ajattelin että minuahan ei perkele yksi riivattu voita ja näinkin sen riivatun eukon kipittävän kauppiaan pakeille. Vasta sitten kun tämä meidän kauppias- mukava nuori nainen muuten – tuli paikalle ja alkoi puhumaan riivatuille niiden omalla kielellä!?, tilanne laukesi ja minut komennettiin varaston puolelle. Siellä sain kuulla että kyseessä oli amerikkalaispariskunta joka oli ostanut mökin vähän matkan päästä. Kyse oli ollut kuuleman mukaan siitä että olin torpannut käytävän ja ukko olisi halunnut mennä ohitseni jotta voisi jatkaa ostoksiensa tekoa. Sanoin kauppiaalle että vittuakos sitten alkoi kyselemään Morasta ja pisti vielä tanssimaankin, tuo perkeleen ulkomaan elävä – puhuisi suomea jos on asiaa, niinhän sielläkin päässä täytyy lontooksi heittää kaikki jutut. On tämä maailma mennyt mallilleen.
Ei huolinut kauppias siivousapua kun sitä tarjosin, niin tuohtunut oli ja niinpä lampsin ulos, vain ehtiäkseni nähdä jenkkipariskunnan karauttavan heti helvetin leveällä syslerillään pois pihasta. Vak mii...

Pakko kai opetella lontoota, ainakin sen verran ettei tarvitse kaupassa tapella. Möttö the Machine-postaus menee huomiselle koska kameran akku oli aivan finaalissa enkä saanut siirettyä kuvaa koneelle. Kohtapuoliin tartun pituutta kasvavaan keppiin ja toivon mukaan seinissä on valkoista ennen yhtätoista, silloin kun täytyy lähteä hoitamaan asioita jotka eivät näytä hoituvan siten kuin on sovittu. Mikään ei ota päähän niin paljon kuin ihmiset jotka eivät pidä sovituista asioista kiinni.

Mutta teille minä toivotan mitä parhainta perjantaita ja alkavaa viikonloppua, te rakkaat Luostarin asukit ja muut matkaajat. Olkaahan ihmisiksi vaikka kevät tekee tuloaan....tai mitä hittoa, tehkää se mitä olette aina halunneet tehdä.


38 kommenttia:

 1. No saiksie ees ne ruuvit??? On ne kamalia. Olis pitäny olla P.Jalovaara häätämässä riivatuista demoneita pois.

  Pituutta kasvavasta kepistä ja valkoisesta seinissä tuli mieleen se jonkun kaalimadon mainos, jossa piti tilata painepesurimies... niin mauton mainos, että sitä ei sitten kovin montaa kertaa radiossa kuulunutkaan. Groovessa. Siihen aikaan, ku mulla oli auto, jossa kuului radio. Nykyisessä on joku ottanu matsia antennin kanssa siinä määrin, ettei kuulu oikein mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaalimadollahan pyörii niitä mainoksia vähän jokapuolella ja kai ne sensuurin takia niin omituisia ovatkin. Sun täytyy pyytää ukkoasi laittamaan poppikoneet kuntoon, eihän tuollaisesta nyt mitään tule että likka joutuu popitta ajelemaan. Hittolainen sentään.

   Poista
  2. Mulla soi Disturbed tai Eternal Erection levyltä... enhän mie toki voi ilman musaa ajella.

   Poista
 2. Väärä mies (se lontoota puhuva) väärässä paikassa - ilmiselvä vääryys siis kaikkinensa! Hyvitystähän sun ois pitänyt saada ja reilusti tai ainakin ilmaiset ostokset.

  Pituutta kasvavat kepit ovat kivoja! Meillä on sellaisia erilaisia *ehehheeh*.

  Ja mitä toivotuksiin tulee - minä tottavie teen juuri sitä mitä haluan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu perkele tulevat tänne ison veden takaa rettelöitsemään ja kahvipaketeilla viskomaan, on ne erikoista porukkaa...

   Minen sun kepeistä tiedä mutta sen tiedän ettet sinä kuvia kumartele vaan todellakin tee niinkuin huvittaa :D

   Poista
 3. Mä inhoan myöhästelijöitä ja tyhjänlupaajia niiiin paljon.

  Ja haluaisin kans tarttua pituutta kasvavaan keppiin.

  Terveisin levoton sairaslomalainen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, molemmat ihmislajit ovat todella rasittavia eikä niiden kanssa sitten tule kovin montaa kertaa asioitua, kun ei kerran homma toimi niin se ei toimi.

   Voi sairaslomalainen sua, tuskasi tunnen mutta auttaa en tällä kohtaa voi:/
   No mutta kai sä sait sen luontokuvaajan numeron, kilauta sille ja sano että sun ikkunan takana on hikoileva jänis tai jotain muuta omituista. Sitten vaan viehkeää ylle (nothing) ja punkut pöytään...

   Poista
  2. Voi mikä mahtava idea, sä olet kyllä ihan paras. Hikoileva jänis - miksen mä sitä itse keksinyt? Mä vaan tänään juttelin sinitiaisille ja harakoille. Ehkä pojat jo kohta vois tulla kotiin?

   Poista
  3. Nauti nyt kun ne on pois ja kyllä sä jotain keksit, aikuinen nainen. Syyllistyt pian päällekarkauksiin julkisilla paikoilla jo pidättelet itseäsi liian kauan eikä se muutenkaan ole terveellistä.

   Eläimiin sekoaminen ja tarkemmin ottaen lintuihin sekoaminen on niitä harvoja juttuja joita oikeuslaitos katsoo suopealla silmällä: kuu kiurusta, puolikuuta peipposesta ja pääskysestä ei saa päivääkään! :P

   Poista
 4. Kiitos tästä ihanasta piristyksestä, tykkäsin ja tulin niiiiin hyvälle mielelle. Kyl sie osaat! (hymyilen vieläkin - mutta mikä pahinta: ehkä koko päivän ja työkaverit luulee hulluksi?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvävaan mutta elävästä elämästä tämä oli, tänne korpeen eksyy jostain syystä kaikki hullut kansallisuudesta riippumatta :D

   Poista
 5. Hienoa, näin sitä levitetään oikeaa Suomi -kuvaa maailmalle ;D
  Ai, saa tehdä mitä haluaa. Hyppään siis lentokoneeseen ja lennän Australiaan N.Caven konserttiin. Siinä sitä on yhtä ihanan hullu mies kuin... lopun saat arvata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, vaviskoon suurvallat Korpikylien edessä, näillä selkosilla sitä laitetaan hanttiin vaikka ei olisi tarvettakaan. Laita nyt ees kortti jos teillä tulee sen Nickin kanssa hetken tauko, olisi mukava saada jotain oikeetaki npostia noiden haastelappujen sijaan ;D

   Poista
 6. Amerikkalaiset mitään kunnon englantia puhu, höh. Ei se ihme että et ymmärtänyt. Britit puhuu oikeaa Lontoota;)

  Ai että saa tehdä mitä haluaa! JEEES. Lupa tuli nyt muutaman päivän myöhässä, vaan ei se mitään, otetaan uusinta kunhan se tekstaaja taas ajelee ohi! Ja nyt EN kerro enempää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, vanhan mantereen kieli on kai sitä oikeata ja puhdasta englantia(vaikka puhekielessä se jotenkin kuulostaa omituiselta, olisikohan syynä amerikkalaisvoittoinen ohjelmatarjonta?)

   Sen on kuule Rantis rakkaani parempi ettet härki sillä Tekstaajalla tai tulee tupenrapinat ;D

   Poista
 7. täälläpäin puhutaa ruotsia. Ja ne suomessa asuvat eivät edes halua tulla ymmärretyksi. Puhuvat jotain älytöntä kieltä, jota oikea ruotsalainen ei edes ymmärrä. Keramiikkakurssilta poimittua; ope please kom hit ja titta på den här vaikutelma tässä.
  Amerikan immeiset ovat yleensä sentään aika leppoisia, mahtavia, mutta mukavia jeeeeeeessss.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet ihan oikeassa, kaikki nuo tekohurrit pitäisi tuupata mereen tai lennättää ruotsalaisten vaivoiksi. Vittuako (anteeksi kielenkäyttöni) täällä elvistellään vaikka ei edes kieltä osata. Sama juttu ahvenanmaalaisten kanssa. Tämä noin yleisesti koska mua itseäni ei haittaa, jos ei puhuttu teksti mene laakista perille niin vaihdan viittomakieleen. Kunnon Mouhijärveläinen on mainio tulkki ;D

   Poista
  2. Va kostar silakkilo på paatinperä idag? Olet seudulla, jos kiskan tytsä kieltäytyi myymästä takavuosina sittisoodaa. Kunnes faija korotti ääntään, tuli muutama perkele ja SITRUUNA SOODAA -karjahdus, jo vain palvelu alkoi pelata! :)

   Poista
  3. Kyllä, olen käyttänyt samaa taktiikkaa muutamalla Ahvenanmaalle suuntautuneella reissulla. Vastapainoksi ja ruotsalaisten kunniaksi on sanottava se, että Tukholmassa eräällä grillillä yritin tilata hampurilaista ruotsiksi mongertaen. Siellä oli tarjolla sellaisia heti helvetin isolla pihvillä olevia ja halusin juuri sellaisen mutta eihän siitä tilaamisesta hevon vittua tullut. No, vanhempi muija kuunteli about vartin ja kysyi sitten hyvällä suomenkielellä että hampurilaistako olet vailla... (oli muuten rehti ruotsalaisnainen eikä mikään suomenruotsalainen)

   Poista
 8. Tarkoitti varmaan, että juu aar ON mai vei. Siitähän se soppa syntyi, kun et kuullut koko lausetta. Luulisi apotin kielillä osaavan pamlata. Ois muuten paavinkin paikka avoinna. Nythän eletään sede vacanten eli tyhjän istuimen aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korpienglannissa tuppaa jäämään kaikki olennainen pois ja osaanhan minä pamlata mutta toisilla tuntuu olevan vaikeuksia ymmärtää. Paavin paikasta - siis tyhjästä - tuli mieleen että mehän voitais mennä kimpassa laittamaan koko katolinen puoli kuntoon vai mitä olet mieltä?

   Poista
  2. Mitä kaikkea tuolla istuimella voisikaan tehdä! Tarkoitan, että sen voisi heivata ja ostaa tilalle Ikeasta jonkun mukavamman :D Ja muutenkin koko höskä voitaisiin uusia.

   Poista
  3. No niinpä ja sun ideavarastolla koko katolinen puoli uudistuisi niin hyvin, että siinä kääntyisi puolet maailman muslimeistakin katolisiksi! :D

   Poista
 9. Apotti pysyköön lestissään, eli hoitakoon katoLlisen puolen. Seinät kun vissiin alkaa olla valmiita :)

  Oli pakko tehdä mitä halusin työpäivän jälkeen. Vetäisin kotia tultua tunnin unet. Ei vain jaksanut. Päivän ruoka on vasta uunissa... Onneksi kakarat osaavat jääkaapille ja pysyvät hengissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokaista soppaa pitää päästä sorkkimaan ja mitä isommista keitoksista on kyse, sen enemmän haluan olla mukana säätämässä - lähinnä kokeilumielessä.

   No ei ihme jos olet poikki ja onneksi tätä kirjoitettaessa eletään lauantai-iltaa eli huomenna se sitten alkaa <3

   Poista
 10. Täällä idän ihmemaassa pitää osata tuota äitivenäjää, että meinaa kohta pärjätä eineskaupassa. Enemmän kuulee kaupungilla venäjää kuin suomea. :O
  Taidan pysytellä visusti korpikuusen kannon alla..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, teillä on siellä niitä itäisen naapurikansamme kansalaisia mikä luo loistavat mahdollisuudet kaupanteolle ja kulttuurinvaihdolle! Ah, tulee ihan 80-luku ja ne mukavat reissut mieleen.Vanhan vallan aikaan se meininki oli sellaista kunnon touhua ;D

   Poista
 11. Hehhe hee, tämä video jää taas vähäksi aikaa päähän pyörimään, parhaille paloille pyrskähtelen vielä huomennakin, vaikkapa dösässä matkalla Esboseen... jos en sitten ykäile, matkapahoinvointi kun iskee heti Helsingin rajalla. Mut kiitos taas ilmaisesta komediavartista ;DDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No helvettiäkö tulevat tänne elvistelemään, Korvessa eletään salomaiden tpaojen mukaan eikä täällä ole kiire minnekään - ei edes ruuvin ostossa ;D

   Poista
  2. Oikeestaan mä tulin tänne ruikuttamaan, oon nimittäin ainoa tuntemani ihminen joka kärsii matkapahoinvoinnista jo alla kymmenen kilsan matkoilla (jos en saa itse ajaa, ja harvemmin päästävät bussikuskit pukille). Merenkäyntiä en kestä enempää kuin mitä lauttarannan laituri heiluu. Ei paljon naurata, paitsi nuo sun jutut.

   Poista
 12. Kekkosen valokuvat!!!! Hahahahahahhaaaaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistatko ne postikortit joissa jäyhä Urkki poseerasi? Lähettelin niitä aina jouluisin ihmisille, tietäen ettei niitä laiteta esille muiden joulukorttien tapaan. Niinpä änkesin itseni kylään ja surkuttelin että kun ei mun korttia ole tuossa muiden korttien joukossa,lieköheitetty roskiin toisen rakkaudella lähettämä hyvän joulun toivotus... ;D (ihmisiä vitutti suunnattomasti mutta eivät kehdanneet näyttää sitä)

   Poista
 13. Oi vitsi, Peps, minkä kulttuuritulkin ja kototuttamistukihenkilön maailma sinussa menettäisikään, ellet olisi noin kultasydämisen avulias ja empaattinen ihan luonnostasi! Jos olisin teidän kunnan johtohenkilö, palkkaisin sut heti maksimipalkalla pitämään huolta kaikista tulokkaista, kieleen, mieleen ja väriin katsomatta. Tekisit kuitenkin hyvää kaikille ;)

  Ja kevät, kevät, keeee-väääät, lalla-lalla-laa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaa olla että jos pääsisin sellaiseen asemaan, ei kuntaamme paljon kotoutettavia tulisi tai jos tälläinen vahinko pääsisi käymään niin he todennäköisesti pyytäisivät melko pian litteraa jollekin toiselle paikkakunnalle ;)

   Poista
  2. Niin kevät ja sitten kesä, tuo armoitettu Valon aika! <3 <3 <3 !!!!

   Poista
  3. En usko! Kuten eräs ulkomaalainen ystäväni sanoi: kun vieras ihminen on istunut puoli tuntia keittiönpöytäsi ääressä, hän ei ole enää vieras vaan tuttu. Että ei se ovi sinunkaan suurella sydämelläsi kauan kiinni pysy ;)

   Ja kesä! Oi kesä! Maltan tuskin odottaa <3 <3 <3 !!! Naku-uinnille!

   Poista
  4. Siinäpä se, kukaan ulkomaalainen tuskin tulee istumaan puolta tuntia pöytäni ääressä.

   Voi vehviläinen kun pääsisikin suden kanssa uimaan...<3 <3 <3

   Poista
  5. Polskis vaan ja tervetuloa ;) Turkki kyllä kos...kastuu, voin vakuuttaa!

   Mutta ajatelepa, miten vieraita mekin kaikki oltaisiin toisillemme, ellei oltaisi istuttu näitä tunteja täällä sun Luostarin pöytäsi ääressä, jonne olet kutsunut meidät mieli ja syli avoinna?

   Poista

Rienaustasi arvostetaan joten ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...