sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Pelastus vihreästä helvetistä: Pannumyssy päähän ja Popea tuuraamaan


Tämän vihreän helvetin synty on joka vuosi kiehtonut minua mystisellä tavalla. Valkoinen helvetti tekee tilaa uudelle ja muuntajista öljyt jäädyttävä aikakausi vaihtuu vihreään, järvet umpijäässä pitävään ei uuudelleen syntymisen vaan uudelleen jäätymiseen aikaan. Toukokuun lopulla pienet lapset – jotka jo tokalla luokalla tajuavat jäävänsä työttömiksi – puetaan paksuihin pilkkihaalareihin ja kyyditään koulun kevätjuhlaan. Kyyditään, mikäli saatanallinen pakkanen ei ole halkaissut siitä rahoitusyhtiön omistamasta kottosesta lohkoa ja mikäli näin paska tuuri on päässyt käymään, mennään hiihtämällä.Oi sitä iloa kun hypotermiasta kärsivien ja sinisten huulien välistä purkautuu se meille kaikille niin tuttu suvivirsi jota ennen laulettiin mutta jota nykyään umpijäisillä äänihuulilla änkytetään. Juhlaa on muutenkin typistetty; pakollinen paikalle ilmiintyminen, em.virsi ja sitten kotiin. Näin siksi että juuri tuohon aikaan riehuu valkoisen helvetin kuolinkouristukset jotka myös takatalvena tunnetaan, pakkanen jytistää -38 asteen lukemissa ja koulun talkkari on jäätynyt pannuhuoneen lattialle. Ei kertakaikkiaan tarkene olla juhlasalissa yhtään pidempään, vaikka se onkin kuin satumaailmasta puolitoistametrisine jääpuikkoineen jotka roikkuvat halki menneistä vesijohdoista. Todistukset on jaettu helmikuun toiselle viikolle sattuneen suojasään aikoihin, silloin kun tietoliikenneyhteydet vielä pelasivat ja todistukset voitiin lähettää pdf-muodossa niittien koteihin. Suomessahan tuo reaaliaikainen tiedonkulku on illuusio ja näin monta todistusta jäi saamatta. Ainoa joka tapauksesta iloitsee on McDonald's ja pari muuta kapitalistien keskittymää jotka tietävät saavansa uutta ihguu hei-porukkaa hevosenlihalättyjensä paistajiksi. Voi El grande Kopoti sentään näitä aikoja.

Sain ihastella tänä aamuna tämän vihreän helvetin ensihenkäyksiä ja katsella sen monimuotoisuutta ilman lämpötilan ollessa lähellä absoluuttista nollapistettä. Kaikki on jäätynyt halki ja maisema oli täynnä ikään kuin avautuvia palkoja jotka kertoivat uuden ajan tulemisesta; valmistalojen nurkat, autojen syylarit, viime kevään roudan maanpintaan nostamat vesijohdot ja minun ihoni joka kuivaa vallan helvetisti näillä ihanilla keleillä.Ei auta vaikka hyppään vaseliinitynnyriin aamuin illoin, nahkaani paukahtelevat railot ovat järkyttävä tosiasia. Puolessa välissä aamuista lenkkiä jouduin kaivamaan poplarini taskusta pyörät, Lätkis-raukka oli jäätynyt taas pystyyn ja jouduin laittamaan sen tassujen alle kitisevät renkaat jotta olisimme päässeet eteenpäin. Niinpä hinasin tuota pökkelöä beaglea perässäni kuin kersa jotain vitun puuhevosta ja sekös taivaalle jäätyneitä lintuja ilahdutti. Iloisesti ne korisivat ja nikkasivat silmää, siivet kun olivat jäätyneet open-asentoon kesken lennon. Tuijottelin niitä hetken ennenkuin jatkoin matkaa sillä paikoillaan ei sopinut olla kauan tai siinä kävisi hullusti. Ei ristinsielua ollut liikkeellä enkä kyllä odottanutkaan näkeväni ketään neljän aikaan aamusta, silloin eivät liiku kuin paperiteollisuuden ihmeitä jakava nuori mies ja minä.

Tämä aamu oli kuitenkin poikkeus ja kuulin mutkan takaa omituista paukahtelua ja melko kovaa rätinää. Ihmettelin mikä voisi moisen äänen päästää ja suoriuduttani mutkasta syykin selvisi; neljä litrahuulta olivat jääneet baarin pihaan jatkamaan ryyppäämistään baarin sulkeuduttua ja pullo kiersi rinkiä, mahtava höyrypilvi nousi taivaalle ja rätinään sekoittui tenukeppien hiljainen örinä. Mystinen ääni taasen oli lähtöisin heidän päidensä yläpuolella riehuvasta miniatyyrisestä aurinkomyrskystä ja sen ilmenemismuodosta eli aivan sairaan hienoista revontulista. Viinahöyryjen noustessa reiluun metriin alkoi taivaan oma ilotulitus ja sain nähdä hienoja värejä ja kuvioita, joista mieliin painuvimpina mainittakoon Jaloviinan ja Jussi Kulkevaisen etiketit. On se kumma että nuo pienet magneettihiukkaset tietävät mitä soppaa densot kulloinkin kiskovat kitusiinsa, muodostaen näin kauniita kuvioita ja ihmeellisiä näkyjä. Loppahuulet olivat jäätyneet maahan kiinni, osa seisaalteen ja osa perseestään, lienevät tussahtaneen istualleen kun lakeerikengän pohja on kilahtanut tantereeseen kiinni. Tästä nimenomaisesta syystä vihreä helvetti pääsi näyttämään osaamistaan; maa oli sulanut densojen ympäriltä heidän suuren alkoholipitoisuuden vuoksi ja leskenlehdet loistivat kirkkaan keltaisena merenä, väräjävien varsien taistellessa ympäröivää kylmyyttä vastaan ja ensimmäisten sitruunaperhosten lepattaessa sen kaksi nanosekuntia ennenkuin syöksyivät maahan, niin umpijäässä kuin tuollainen öttiäinen voi vain olla. Koska rapajuopot eivät pystyneet muuta kuin huohottamaan, örisemään ja ottamaan huikkaa, päätin jättää heidät omiin oloihinsa ja jatkoin matkaani iloisesti hypellen. Oli pikku pakko, nimittäin siinä ihastellessani revontulia jouduin hieman kyykistymään ihan vain saadakseni punnerrettua esiin pyrkivän Papasmurfin takaisin ja nyt polveni olivat jäätyneet koukkuun. Menoni oli paremminkin keinahtelevaa koikkelehtimista, etenemistäni kun vaikeutti sen tikuksi jäätyneen fleksin perässä kitisevä, kolmivärinen ja umpijäinen lihakasa.

Kotiin päästyäni napsautin kiukaan päälle,nostin Lätkiksen lauteille ja menin itse istumaan tuon armoitetun kivikasan päälle. Reilun tunnin päästä ja housujeni muovisen vetoketjun vaihdettua olomuotoaan kiinteästä nestemäiseksi, totesin olevani sen verran vertynyt että kykenen kirjoittamaan. Onneksi tuli lämmitettyä eilen, muuten olisi taas saanut skrapata jokusen minuutin näyttöä ja kaatamaan sinolia liikkumattomien näppäinten päälle. Nämä Asus – merkkiset läppärit kun ovat suunniteltu korpeen ja kylmiin olosuhteisiin, niin ne kestävät vähän kovempaakin kättä eivätkä muutamasta litrasta ole moksiskaan ja olenpa jopa pelannut tennistä käyttäen konetta mailana.Vatikaanin porukka (sen kunniaksi kuva) muuten haki sen kylpytynnyri-projektistani jääneen piipun pätkän,tarvitsevat kunnon röörin nyt kun sitä uutta paavia valitaan.Vaihdettiin siinä muutama sana ja koitin ehdotella että jos minä tempaisen tuosta pannumyssyn päähäni ja tulen sinne teidän mäelle heiluttelemaan parvekkeelta, niin säästytte siltä kaikelta äänestystouhulta ja äänestyslippujen polttamiselta. Kehuskelin vielä olleeni niin monta kertaa pleksikopissa tarkkailtavana ettei se koppiautossa esiintyminenkään tuota ongelmia. Väsymätön olen myös heiluttamaan, ei tarvitse ottaa kuin kouruus noita minulle määrättyjä Truxal:eja, niin jo hanska vapajaa monta päivää. Menisi useamman päivän kiertue mikäli päätetään lähteä maailmaa kiertämään ja brassailemaan köyhille. Lentokenttäkokemustakin on, koneessa kunnon koomat niin jo vain osaan tehdä Kekkoset ja tulla kierimällä rappuset alas, puhumattakaan myöhempien aikojen esikuvan mukaisesta kompuroinnista punaisella matolla.Siinä kun makaan turpa rullalla kentän pintaa vasten, niin sehän menee sinä normi rituaalina minkä jokainen paavi on tehnyt suudellessaan kentän pintaa. Autatte vaan minut pystyyn niin kiskaistaan kolttu suoraksi ja matka jatkuu, kyllä minä osaan nämä hommat. Mumista osaan yhtälailla, sillä yhtään selkeää sanaa en ole kuullut yhdenkään paavin vielä sanovan ja ainahan kaiken sanomani voi panna latinan piikkiin, sillä harva tavis sitä osaa eivätkä osaavat piirit välitä koska niille on aivan sama mitä jokeltelen.Ei auttanut vaikka kuinka koitin markkinoida itseäni, eivät Vatikaanin heppelit lämmenneet ajatukselle vaan haukkuivat pakanaksi oikein kolmella eri kielellä. Hyvin kuitenkin maksoivat piipun pätkästä ja siivosivatkin mennessään joten rehtiä porukkaa tuntuvat olevan, vehkeilkööt sitten kotopuolessa mitä vehkeilevät.

Eipä tässä kai tälle aamulle muuta, täällä korvessahan ei tapahdu mitään (tänäänkään) kun kaikki ovat umpijäässä. Taidan ruveta seuraamaan tilanetta Vatikaanissa, olivat saaneet sen piipuntötterön pystyyn ja pääsee sekin sirkus alkamaan. Mikään ei vituta niin paljon kuin tekopyhät ihmiset jotka nostavat uskonnon varjolla itsensä muiden yläpuolelle.

Hyvää sunnuntaita kuitenkin teille, te rakkaat Luostarin asukit ja muut matkaajat.
30 kommenttia:

 1. Miten semmonen lyhytkarvanen parka oikeesti ees pystyy lenkkeileen?? Mejän paroilla on jalat jäässä jo ennenku saavat pihalla pissittyä. Kakarat höynäytti äsken Valtsun haukkuryntäykseen kesken lorotuksen, kun se muutenkin on niin säälittävä kylmällä kelillä yrittäessään tasapainoilla yhdellä jalalla pissiessään. Nartuilla sentään on vähän helpompaa, kun niillä on jo lähtötilanteessa yks jalka enemmän tantereessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei Lätkiksen oikeasti kylmä tule kovin helposti, jäniskoira kun on. Tänä aamuna neljän aikaan kiitolliset -22 astetta pakkasta eikä koira edes nostellut tassujaan minkä se tekee vasta sitten kun alkaa olla turhan viileätä.

   Poista
  2. Niin, se on kumma kun ajokoirat ja beaglet kestää laukkoa metsässä tuntikausia pakkasella, vaikkei niillä oo turkkia nimeksikään... suomenpystykorvan ja lapinkoiran ymmärtää kyllä suomalaisiksi turkkeinensa, mutta suomenajokoirasta ei uskois... jos ei muuta, niin korvien luulis paleltuvan ja karisevan pois.

   Poista
  3. Jep, ne on sitkeitä otuksia. Tiedän monta beaglea jotka ovat juosseet jalkansa verille kun eivät ole antaneet ajotouhussa periksi. Montaa on myös haettu yön yli kestäneen jahdin jälkeen ja löydettäessä ne ovat maanneet reporankana maassa, monta kertaa kotiin päästyään vuorokauden putkeen edes ksuella käymättä. Hulluja nuo beaglet.
   Korvissa kulkee sen verran paljon isoja verisuonia että ne ovat pikemminkin kuumat kuin kylmät.

   Poista
  4. Susta kirjoitettu...
   http://takkirauta.blogspot.fi/2013/03/risiinioljya-toveri-peppone.html
   Minkähänlainen hiiren osoitin mahtaa seuraavaksi olla, kun tänne kattoo ;)

   Poista
  5. Noi on hyviä kirjoja, olen lukenut aikoinani ne kaikki ja Isä Camillon leffoja tuli joskus muinoin tv:stäkin. Mitenkäs nainen muuten tuolle sivustolle eksyi ja miten niin musta kirjoitettu?

   Tissi on sen takia kun sormi ei kelvannut ja siittiö ei ui chromella. ;D

   Poista
  6. Kommentista jäi pois "on". Ainakin saman nimisestä on kirjoitettu. Tuolla sivustolla on usein mielenkiintoista tekstiä kaikenlaisista asioista. Esimerkiksi syfiliksestä. Toisinaan sitä asiaa on vaan niin kauhean pitkästi, ettei jaksa lukea... mie en tajua, miten ihmiset jaksaa kirjottaa niin paljon, miten niillä on ASIAA niin paljon!
   ...nimimerkki "pää tyhjänä"

   ps. henkilökohtaisesti pidän enemmän sormesta kuin tissistä, mutta molempi parempi. Ainakin vähän vaihtelua ainaiseen nuoleen. Ja tiimalasiin...

   Poista
  7. Okei okei, tämä selventää asioita. Tissi on hyvä ja mulla on pää jatkuvasti tyhjä, oikein kumisee nytkin kun sitä kopauttaa.

   Poista
  8. Sun lukijat on kamalan ronkeleita, mikään niille ei kelpaa. Viitaten sormi/tissi/kynävalituksiin. Tuliskohan sun seuraavassa postauksessa taas vastauksia mun meilikysymyksiin :P

   Poista
  9. Juu, yksi haluaa toista ja toinen sitten toista - ole nyt siinä sitten kaikille mieliksi ;D
   Mitä mitä? Anteeksi taas omat "kiireeni", täytyykin mennä lukaisemaan postit tässä pikapuoliin. Jos et vallan mahdottomia ole pyytänyt niin saattaapi olla mahdollista mutta strippausvideoita en ala tänne laittamaan... :D

   Poista
  10. No nyt kun mainitsit asiasta, niin se voiskin olla ihan kiva juttu!

   Poista
  11. Ei kuitenkaan julkisesti. ;)

   Poista
 2. Lapinkoiran entisenä emona voisi kertoa tosi omalaatuisia juttuja - ne on kahjoja, omalla hauskalla tavallaan. Tai tietty meidän yksilö oli.

  Mutta paavista; ehkä sun pitäis järjestää jokin nettihyökkäys Vatikaaniin tyyliin Peppisleaks -> Peppis paaviksi -teemalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapinkoirissa on luonnetta, sellaista hyvinkin yksilöllistä mikä voi ilmetä "hauskana hulluutena". Kaverillani on niitä peräti kolme ja se yksi ei ole kyllä tältä planeetalta ;)

   Nettihyökkäys Vatikaaniin? Polga, minä olen aina tykännyt susta sen takia ettet sä juuri kuvia kumartele ja suunnitelmasi ovat sangen rohkeita! ;D

   Poista
 3. Hieno tää uusi sormikursori, näyttää ihan Hessu Hopon hanskalta!

  Mä sovittelin joskus pienenä mökillä (vanha vanha paikka joka on vielä olemassa, muttei meidän porukoiden omistuksessa, snif) semmoista pannulakkia päähäni, ja kun sen laittoi sivuttain niin oli ihan ehta paavinhattu. Eipä sitä taidettu oikein muuhun käyttääkään. Lisäksi päähäni eksyi usein myös mehunkeittimen siivilä, metallinen sellainen joka sitten tarttui ihanasti pennun kutreihin = revittiin irti samalla kun huusin. Mulla on selvä hattuvaje, tulkoon minusta siis ensimmäinen naispuolinen Paavi(kki)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä sopisit Paavikiksi enemmänkuin hyvin! :D

   Poista
  2. Paavikki iskee pannuhatun päähänsä ja kysyy: kuka on niin sairas että saa kiksejä paaveista?!

   Poista
  3. Me kaikki rakas Ninka,me kaikki :D

   Poista
 4. Olen taas räkinyt näytön niin sumeaksi, että täytyy hakea rätti. Ja tenakin pitää vissiin vaihtaa :D :D :D

  VastaaPoista
 5. Meillä oli setä-Paavi(Paavo), pikkunen, sitkas ja kiukkunen ukko! Tuo Paavikki on mainio :)

  VastaaPoista
 6. Olen mukana! Siis siinä nettihyökkäyksessä Vatikaaniin. Koska aloitetaan? Kardinaalit ovat ihmeissään kun saavat pohjoisen maan asukeilta sylin täydeltä... bittejä siis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei mutta sinä tietotekniikkaa osaavana saat olla etulinjassa ;)

   Poista
 7. Minä kans..., vaikka en minä mitään bittejä sinne vatikaaniin osaakaan lähettää, mutta olen hengessä mukana. Ja jos ääntä ja voimaa tarvitaan, täällä olis yksi iso ja isoääninen.
  Toi perhanan sormi on hankala tässä näytöllä, ota se pois ja laita vaikka ....:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, se on hyvä saada sotajoukkoihin lisää väkeä ja ääntä tarvitaan aina ;)
   Sormi saa sitten luvan lähteä, vaihdan sen johonkin hankalampaan :P

   Poista
 8. Vastaukset
  1. No eipä mitään, kaunishan tuo on katsella ;D

   Poista

Rienaustasi arvostetaan joten ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...