maanantai 18. maaliskuuta 2013

Pitkät oli synnytystuskat mutta lisää paheita on luvassaAamuradio on nyt totta – joka aamu uusi lähetys! ------>
(klikkaa pilveä tai kuuntele suoraan alemmasta)

Johan oli tuskat, kaikkiaan kuusi tuntia tai oikeastaan vähän päälle siinä hurahti mutta kyllä se kannattikin. Olin niin kyllästynyt vanhan ohjelman jatkuvaan kaatuiluun ja äänitiedostojen hukkumiseen, että päätin löytää ja ladata uuden - otti se sitten aikaa kuinka paljon tahansa.Kahlasin ensin SoundCloudin appstoren läpi missä olisikin ollut muutama hyvä sovellus mutta se raha, ei riittäneet pelimerkit edes 1,99,- euron ohjelman ostoon ja sillä hetkellä en tiennyt että itkisikö vai nauraisiko. Päätin nauraa kahdestakin syytä, ensinnäkin tilanne ei ollut mitenkään uusi ja toisekseen pidin itseäni enemmän kuin tyhmänä koska eihän tälläinen voi jumalauta olla totta. Kyllä se vaan on, sille ei voi mitään.

Yöllä kun on jo monta tuntia muutenkin tuijottanut näyttöä, niin huomaa jälkikäteen ettei se vähäinenkään järki luista yhtään. Etsin aivan vääristä paikoista vaikka kaikki pers'aukisten parametrit kuten free download,open source ja muut olivat käytössä. Onneksi se viimein sitten löytyi ja tästä aiheesta ei sitten enempää. Kylläpäs, siellä olisi ollut vielä monipuolisemmilla toiminnoilla varustettu äänitysohjelma nimeltää Airwave joka on myös avoimen lähdekoodin juttuja mutta jostain syystä lataamani convertterit suostuneet avaamaan ko.ohjelmaa, Windowsin omista ohjelmista kun ei löytynyt sopivaa millä tämän olisi saanut auki. Tosin en jaksanut kauan taistella sen kanssa ja tämä tiedoksi niille lukijoille jotka tiedolla jotain tekevät. Tämä meikäläisen ohjelma on Audacity ja se riittää meikäläiselle vallan mainiosti eli namikoita ja mahdollisuuksia on enemmän kuin mitä osaan käyttää.Suomenkielinen asennus ja ohjelman käyttäminenkin tapahtuu pääosin suomeksi, käyttövalikossa on muutama englanninkielinen komento mutta ne selviävät helposti. Olen jo muutamassa lähetyksessä sanonutkin että Timbaa varmasti naurattavat nämä äänimaailman toilailuni sillä häneltä löytyy vankka ammattitaito tähänkin hommaan. Terveisiä vaan sinne teidän pesueelle.

Tänään pääsen kuulemaan taas tarinaa kolmesta kalastajasta ja heidän seikkailuistaan Ahvenanmaan edustalla, siinä samalla pitäisi eri värisistä kuutioista rakennella omituisia kuvioita mallin mukaan tai ainakin viimekertaisessa palikkatestissä tehtiin näin. Nythän ei tiedä että ovatko ne salakalastajat kahauttaneet sillä paatillaan kiville eli tehdäänkö tällä kertaa jotain muuta. Vaikkapa 4687 osainen olkihimmeli kymmeneen minuuttiin tai jotain muuta haastavaa. Nuo kalastajat liittyvät palikkatestiin siten, että siinä niitä haastavia ja psykedeelisiä kuvioita väsäillessä pitäisi pystyä samalla tallentamaan muistiin montako silakkaa oli keskituhdolla istuneen ukkelin saappaassa plus muut yksityiskohdat. Tällä tapaa saadaan kaksi tuntia menemään oikein mukavasti tärkeämpien ja apua tarvitsevien potilaiden kärvistellessä odotusaulan suhteellisen kovilla jakkaroilla. Homma liittyy kesäkuun lopussa annettaviin loppulausuntoihin, jolloin minulla on jälleen mustaa valkoisella omasta hulludestani joten turha sitä on testailla kun sen tietää muutenkin.

Tänään pitäisi ehtiä myös hoitamaan paupaliin liittyvä pankkiasia ja jos oikein putkeen menee niin huomenna meillä on käytössä rajattomasti aikaa tai sitten nekin eurot päätyvät jonnekin maailman tuuliin mutta sehän siinä hienoa just onkin, sillä elämä ilman riskejä on niin perin tylsää ja tasapaksua. Uskokaa pois, minä tiedän sen varsin hyvin - nimittäin tuon riskin ottamisen ja joka kerta ryhdynkin siihen ajatuksella että josko olisi tänään mun vuoro onnistua. Tässä muutama päivä sitten kertomani mahdollisuus saada Kustaan kirkasta hopeaa meni aivan perseelleen joten vähän aikaa täytyy Luostarin väen kärvistellä ennekuin vien teidät viikonlopuksi jonnekin rymyämään. Tosin uudet siimat ovat jo vedessä enkä puhu mistään veikkauksen touhuista koska ne ovat liian epävarmoja, sen kuitenkin lupaan että tulette varmasti huomaamaan/kokemaan kun onnistumisia tuolla riskin ottamisen saralla tapahtuu.

Tämä meni nyt tälläiseksi hieman tyhmäksi selonteoksi mutta olen melko varma tässä vaiheessa että tulen vielä illalla raapustamaan toisen papyruksen, edellyttäen ettei mitään yllätyksiä tapahdu ja toivottavasti ei koska tässä on nyt liikaa tällä viikolla muutenkin säädettävää. Niin, se vielä että Luostarin radion aamulähetykset ovat nyt totta ja joka aamu on uusi lähetys valmiina (ainakin neljä seuraavaa, vielä on tunti viisi minuuttia aikaa jäljellä) ja sen voi kuunnella joko alemman linkin kautta tai sitten klikkaamalla yläpuolella olevaa pilveä,siitä pääsee kuuntelemaan ne kaikki. Alimmainen on lähinnä tuon ilmoitus luontoisen päivämäärän takia ja mikäli en käsittänyt väärin, päivämääränkin saa sisällytettyä tuohon pilveen mutta se sitten myöhemmin, muutoin repeän koko jätkä näitten sohlailujeni kanssa. Huomatkaa kuitenkin se asia, että rakkauteni ja laupeuteni teitä kohtaan on suuri, tästä syystä haluan että Luostari palvelee teitä mahdollisimman monipuolisesti. Kuka huusi takarivistä että onko vielä jotain kidutusmuotoja tulossa? No, on jahka saan vanhat viritykset asettumaan ja elämään omaa elämäänsä. Te ette tiedäkään mikä teitä odottaa koska tosiasiahan on se, että vaikka olisi millainen umpiluu tahansa niin oppiihan sitä aina jotain ja nyt monta yötä netissä viettäneenä voin sanoa, että vain taivas on rajana näille touhuille joten pysykäähän kanavalla.

Hyvää maanantaita ja alkavaa viikkoa teille kaikille, te rakkaat Luostarin asukit ja muut matkaajat.


42 kommenttia:

 1. Etkai sie nyt ota liian isoa taakkaa niskoilles?
  Mua ujostuttais kamalasti PUHUA blogin mahdollisille lukijoille, mutta ihan pähkähullua on ujostella toisen KUULEmistakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eihän tässä mitään taakkaa ole kun sain nuo vehkeet pelaamaan. Ainoa mikä tuossa Audacity:ssä on se, että tiedosto pitää tallentaan omaan kansioonsa eri muodossa, SoundCloudilta tuli hauska ilmoitus "Sorry, this track is too hot for us" eli eivät pystyneet muuntamaan aup.-tiedostoa ääneksi. Nou hätä, se käy helposti kun tallentaa wav.-muodossa
   Kuulkaapas nuori nainen, nyt ei muuta kuin käyt lataamassa itsellesi tuon sovelluksen, tallennat mietteesi ja lähetät sen äänitiedoston mulle niin julkaisen sen radion lähetyksessä. Oikeesti, se olisi hieno juttu ja voitaisiin laittaa "Äänikirjeitä maailmalta"- tai "Nunnien narinaa"-osio lähetykseen :D

   Saatana sentään mutta siinä sitä olisikin hyvä formaatti, ihan kaikille.
   Sulle on sitten postia lupaukseni sillä mukaisesti vastailin eilen niihin s-posteihin.

   Poista
  2. Toivottavasti sairaalareissusta on hyötyä! Ja kiitos postista, lähetin takas :) et sie minusta niin vain pääse...

   Poista
  3. Onhan tuo juutuuppikin olemassa, joten videoikaa myös kuva näkyville. Videopätkät lähettäkää apotille, joka julkaisee ne jollakin sivullaan.

   Poista
  4. Mä oon tota audasityä käyttänny ny reilut pari vuotta ja oon oikee tyytyväinen siihe. Mulla tosin auttaa se, et mul on viel päässä se ammattisanasto lontoon murteel, mil ainaki toi mun versio puhuu.

   Poista
  5. Tsompi: tuo oli varsin hyvä idea ja mitä raisumpi video, sen enemmän se saa mainosta! :D

   Timba: Se on kyllä hyvä ohjelmaa jota tälläinen aivan toistaitoinenkin osaa käsitellä, ainoa vaan on tuo tiedostotyypin muuttaminen kun lähettää tuonne SoundCloudin puolelle.

   Poista
  6. Mä taas yritin audacityllä editoida yhden radiodokkarin, mutta eihän siitä jumalauta tullu muuta kun hirveetä huutoo ja hiusten repimistä. Paska ohjelma, minun mielestä. Loppujen lopuksi leikkaamisen hoiti exä final cutilla vai mikä se nyt oli. Joka tapauksessa, taas pääsi pimpo blondi ku koira veräjästä ;) että tarkemmin ajateltuna hyvä ohjelmahan se audacity olikin ;D

   Poista
  7. Se on hyvä ohjelma mutta sinä oot taas ollut juoni ja laittanut exäsi töihin :D
   Kyllä te naiset jumalauta osaatte... :P

   Poista
  8. *khihihi* Ai miten niin? Mehän vaan halutaan, että te miehet tunnette itsenne tarpeellisiksi ;D

   Poista
 2. Ei mitään paineita tule minunkaan puoleltani. Keksin miksen nähnyt radiota enkä paljoa muutenkaan mitään tuolta sivusta.... fonttia on pitänyt skaalata joten vain itse postaus juurikin näkyy. Alkuasetuksena vain näin huononnäköiselle liian pientä. Ehkä minulla on toivoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kurja juttu tämä fonttiasia koska blogger ei anna kovin montaa vaihtoehtoa, seuraava kokohan olisi heti helvetin iso ja niistä normikokoisista (n. 1000 sanaa) tulisi niin pitkiä että touhu menisi pelkäksi sivun vierittämiseksi, varsinkin (kiitos teille niistä) kommenttien kanssa. Jos jaksat skaalailla niin hyvä.

   Poista
 3. Kassavirtojen kasautuminen jonnekin ihan toisaalle kuin omalle kohdalle on niiiin tuttua. Eilen juuri purskahdin itkuun silleen spontaanisti bussiasemalla ystävän olkaa varten kun tajusin, että tilillä on laskujen ja isojen ruokaostosten sekä viikonlopun hillittyjen hummailujen jälkeen rahaa ruhtinaalliset 180 euroa ja tilipäivä siis oli perjantaina. Voi huokaus. (No, ei hätä ole tämän näköinen, ennen seuraavaa tiliä ehtii onneksi tulla lapsilisät ja elatustuet, ei me nälkään kuolla, mutta väljempääkin voisi olla.)

  Mutta ei vaivuta synkkyyteen,

  aurinko paistaa (tänne risukasaankin)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuttu tunne Marjaana rakas eikä tosiaankaan kannata vaipua synkkyyteen vaikka eihän tämä köyhyys naurata. Aina sitä on selvitty ja selvitään vastakin,se tosin on kurjaa kun pers'aukisena yksinkertaisetkin asiat pitää tehdä monen mutkan kautta.
   Nauroin muuten tänään sun tekstis otsikolle, se sai täälläisen äkkinäisen ajattelemaan ihan jotain muuta mitä tekstistä kävi ilmi. :D

   Pusuja ja auringonpaistetta sullekin!

   Poista
 4. Lykkyä kalik... ei kun siis palikkatesteihin! Älä suotta hepuloi, minäkin ne olen joutunut käymään ja täällä sitä (kai) ollaan... siis, anteeksi, missä :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rakkaani, lykkyä todellakin kaivataan ennen kaikkea hermojen kurissa pitämiseen - on ne niin typeriä juttuja. Tosin nuo kalastajat liittyivät ohessa tehtyyn muistinkartoitukseen mutta yhtä kaikki, sitä samaa touhua se on.
   Aurinkoista päivää ja Vinskille terkkuja! Sun pitää ruveta kutomaan sille villatakkia sitä Kyöpelin keikkaa varten :D

   Poista
 5. Huomenta! Kuuntelin juuri aamuradion. Sitä jäin minäkin ihmettelemään, että mistä sinulla riittää aikaa ja energiaa sellainenkin meidän iloksi laitella. On siinä varmaan monenlaiset konkelot ollut. Se verran olen multimediaa ja verkkoviestintää tehnyt, että ei noilla ihan helpolla saa radiota aikaiseksi.

  Pyysit jossain vaiheessa vinkkejä, muistanko oikein? No, olisko sellainen mitään, että joku uutinen sisältyisi lähetykseen? Kansallinen, kansainvälinen ja Luostarin blogimaailmaa koskeva. Mutta siis tarkoitan, että radiolähetyksessä olisi pätkä "Luostarin uutiset" ja sitten muut jutut päälle.
  Multimediaan liittyy olennaisesti tuo sisällön tuottaminen. Nyt on tietystä aivan upeata, että olet käyttänyt voimavarojasi radion aikaan saamiseen. Toisaalta, jossain vaiheessa varmasti tulee mieleen, että pelkän juttelun lisäksi voisi olla osa lähetyksestä käsikirjoitettua. Niitähän voi etukäteen miettiä ja kysellä ideoita aina vaikka silloin tällöin nunnilta.
  Tämmöisiä, kaikella rakkaudella, miettii Rantis, tuo ikuinen pedantti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenta ja kiitos ideoista!
   Tuo uutis juttu olisi hyvä ja jonkun sellaisen uutisen voisi poimia mikä jää yleisellä tasolla vähemmälle huomiolle.
   Luostaria ja muutenkin Luostariin liittyneiden blogien uutisointia tullaan kyllä kehittämään ja parantamaan sekä tuo käsikirjoitettu osio on hyvä, siitä tulee useampikin aatos heti mieleen.

   Rakkautta sinnekin päin ja kiitos vielä kerran!

   Poista
 6. Minäkin sain radion taas kuulumaan, mutten osaa tuota käyttää sillä sain kaikki lähetykset kuulumaan peräjälkeen. Mutta hyvähän se vain on. Kommentointiin siellä olleessa laatikossa en uskaltautunut ja miten se tuokaan layoutiltaan mieleen vihatun FBn...

  Tuli vain mieleen, että jos ei jossain vaiheessa kykene itsekään blogia pitämään kirjoittamalla... pitää siirtyä ääniterrorismiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta alimmaisesta radiolinkistä (isompi missä on päiväämärä) klikkaamalla saa kuulumaan aina kyseisen päivän lähetyksen, pilvestä löytyy koko helahoito - uusimmasta vanhimpaan. Kommentoi rohkeasti - kommentit olisivat tervetulleita - vaikka ulkomuoto on sama kuin FB:ssäkin mutta eri asiasta on kyse.

   Ihan hyvä julkaisumuoto sillä esim. nyt oikea käsi on niin puutunut (täysin hervoton) etten pystyisi tekstiä naputtelemaan, tämänkin vastauksen näppäilen pelkkää vasuria käyttäen.

   Poista
 7. Tästä on pikkuhiljaa lähdettävä sairaalaa kohti mutta palaan lueskelemaan tekstejänne heti kun tulen eli iltapäivällä, ehkäpä klo 16.00 aikoihin.
  Vampirestat.comista oli käyty Luostarissa ja käykääpäs siellä kellä on oma domain niin pääsette näkemään rankkauksenne ja rahallisen arvonne netin syövereissä. Laittamalla hakukenttään blogspot.com:in, saa tietoa tästä puulaakista sijainteineen, rahallisine arvoineen (aika mukava summa) etc. Jos teillä ei ole muutakaan tekemistä niin kannattaa käydä katsomassa.

  VastaaPoista
 8. Mikset lataa Podcastia. Mullakin oli se, mutten ole ikinä äänittäny sinne mitään.

  http://fi.wikipedia.org/wiki/Podcasting

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuuntelen kyllä joskus, kun yks kamu kans äänittelee horinoitaan :D

   Poista
  2. No eikös SoundCloud ole yksi palvelu joka julkaisee näitä podcast:eja?
   Joitan jurinoita on kyllä hauska kuunnella, kuuntelin aika pitkään yhtä englantilaista heppua joka oli satavarmasti aineissaan. Sen verran ihme ääntelyä tuo piti :D

   Poista
 9. Hyvinhän tuo näyttää onnistuneen ja ääntäki oot sopivasti saannu muutettua. Murre vaan viellä paljastaa sen, mistpäi oot kotosin. :)

  Ei muutaku lisää saarnoja koneesee, kyl kuuntelijoit piisaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Takkuaahan se vielä ja pahasti mutta jos tässä ajan kanssa sen saisi kulkemaan. Niin ja kuules sinä murteentutkija niin ääni on aivan ehta, mitään efektejä tai suodattimia en ole käyttänyt. Ainahan se vähän muuttuu kun bittimuodossa tulee mutta tietoisesti sitä en ole muuttanut.

   Siinähänsitä onkin hyvä idea! Taidan joka sunnuntai kiskaista saarnan menemään heti aamusta ;D

   Poista
 10. Mistä murteesta Timo puhuu? Mää mitään huomannu. Odotan innolla, mitä radiohommasta vielä kehittyy.
  Oli muuten "kiva" kauppareissu tänään. Autosta öljyt pihalle keskellä liikenneympyrää. Ruuhka-aika eikä kukaan tuu auttamaan. Siitä mahtui just ja just ohi. Mutta kun hätä on suurin, on apukin lähellä. Siihen tupsahti Liikkuva Police eli kaksi komeaakin komeampaa univormumiestä. Työnsivät auton Cittarin pihaan. Ihanan huumorintajuisia miekkosia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Timon jutuista nyt ei ota kukaan selvää...;)

   Voi sua reppana, eikö sulla ole käynyt paska tuuri jo ihan tarpeeksi kauan joten olisi sen toisenlaisen tuurin vuoro. Ehkäpä ne komeat poliisimiehet olivat enne muutoksesta? :D

   Poista
  2. Kiinalaisen horroskoopin mukaan vuosi 2013 on Sialle p*ska vuosi. Enää 9½ kk ja sitten helpottaa..

   Poista
  3. Älä hyvä nainen moisiin usko, pidämme Luostarissa messun niin jo helpottaa.

   Poista
 11. Kinuaminen tuottaa tulosta ;) Käypäs katsomassa postisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3! <3! <3! *Polvistuu nöyränä* Voi suurta rakkkautta, tuijottelin vain enkä vielä vastannut mutta sen sanon ettei mikään missään nimessä romuttunut!
   Vasen käsivarsi, sitäkö tarkoitit? *Korjaa ryhtiään* Huomasin kyllä mitä ja jotenkin tiesin sen vaikkei siitä olekaan ollut puhetta, blogisi tekstien sävy sen kertoi :D
   Kiitos, taas menee ainakin huomisen puolelle mun paluupostini koska sain just äsken huomisen radio-ohjelman valmiiksi ja siitäkin perkeleestä tuli sössön tössöä kun olen niin väsynyt mutta toivottavasti se annetaan anteeksi yhden kerran. Kiitos vielä kerran ja oikein paljon, kiinnitin myös huomiota vasemmalla törröttävään kohtaan :DD

   Poista
  2. Ei käsivarsi vaan kaulukset ;) Käsivarressa ei ole mitään erikoista, kaulus kertoo jotain, mistä en ole maininnut. Jos siis osaat tehdä päätelmiä... ;)

   Poista
  3. No ainakin paikkakunnan mutta on se sama kuin missä asut? Toinen juttu on että kolme viisasta peräkkäin saattaa kertoa myös jotain sellaista mikä viittaa vakinaiseen suhteeseen? Jos vastaus on ykköseen myönteinen niin voin kertoa sulle että yletyn melkein hiplaamaan ;D

   Poista
  4. Enpäs sitten ylettynytkään hiplaamaan, kävin tuolla toisaalla tarkistamassa asiaa. Sikäli mikäli lähteessä ilmoitetut tiedot pitävät paikkansa ;D

   Poista
  5. Asuin eräällä paikkakunnalla joskus, mutten enää noiden aikojen jälkeen. Ja niitä oli muuten neljä, mitä kuvittelet nähneesi kolme. ;D

   Poista
  6. No niinpäs olikin! *Polvistuu entistä syvempään* Eli aika läheltä on sitten liipattu aikoinaan ja ärrh! kun tätä tilannetta ei ollut silloin olemassa, sitähän olisi voitu vaikka "törmätä" jossain... ;)

   Poista
  7. Jos oltais vielä yhtä lähellä, niin kutsuisin ehdottomasti pullakahville :)

   Poista
 12. Lisää kidutusmuotoja, aina tervetuloa! Täällähän on tupa täynnä ihan kyltymätöntä väkeä, kai sen tiedät ;) Kannatan Tsompin ideaa näköradiosta. Esim. Daily marshalling signs by Apotti, ettemme eksy harhapoluille. Ne videot voisit myydä myös Vatikaaniin, uudesta paavista villiintyneiden nunnakuntien palauttamiseksi takaisin kainoon alkutilaansa - mutta muista pitää kaapu päällä siinä versiossa!

  Mutta vakavasti. Radioon päivän teema? Erilaisia pituuksia eri tyyppisille jutteluille? Kannattaa varmaan testailla, mikä toimii parhaiten. Tai kokeilla, montako minuuttia menee, jos luet keskiverto blogitekstin ääneen, ja hakea maksimissaan joku suunnilleen vastaava mitta puheelle. Radiojutuissa on kuitenkin vielä isompi merkitys tarinan jännitteellä, koska harva kuulija viitsii palata takaisin päin tarkistamaan, mistä puhuja nyt puhuikaan - sen sijaan lukijat tekevät varmasti paljon niin. Tosin, paras tekstikin on juuri sellainen, jossa jännite säilyy ja syntyy kaari... No, menipä filosofiseksi. Mutta luota selkärankaasi! Radiotyyli voi olla ihan yhtä oma kuin kirjoittamistyylikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kidutusmuotoja tulee mutta aikain päästä, ensin on saatava tuo radion puoli kulkemaan omalla painollaan ja se on vielä tässä vaiheessa sellaista opettelua etten aio hajottaa (päätäni) sen enempää.
   Näköradiota tai muuten vaan linkkejä,jos olisi enemmän rahaa niin saisihan sitä vaikka online-radion kävijöille tuohon taustalle. Kommalaatikkoon kysymys niin vastaisin livenä kun kävijä klikkaisi napista radion päälle.

   Tämä nyt kuitenkin on blogi ja kulkekoon tuo radio täydentämässä tätä Luostarin touhua sillä kirjoittaminen on tärkeämpää omalla vapauttavalla tavallaan, olkoonkin että tuo tietysti houkuttaa sitä enemmän mitä enemmän oppii.

   Tajusin pointtisi ja kiitos vinkeistä, kyllä uusia asioita täytyy aina tutkailla koska saattavat toimia hyvinkin.

   Poista
 13. Minusta tuo radiojuttu on älyttömän hyvä keksintö. Nykysin melkeen kirjatkin mieluummin kuuntelen kuin luen. Ehkä en jaksaisi aina itse hakea oikeita äänensävyjä ja painotuksia päästäni, on ihanaa kun ne tulee valmiina ja saa olla vaan ;) *peukuttaa jumalattomasti*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitos kiitos, ja voihan olla että joskus "laiskana päivänä" tekstin paikalla onkin linkki josta voi kuunnella sen päivän jutun.(En tiedä kyllä koska mutta ehkäpä vuosituhannen puoliväliin mennessä ;D )

   Poista

Rienaustasi arvostetaan joten ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...