keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Se nelikirjaiminen instanssi julisti mut pyhimykseksi!


Ihme Instanssi julisti minut pyhimykseksi! Voi tätä riemun päivää, nyt lakkasi se suu auki pihalla seisominen jota olen joutunut tekemään viimeiset seitsemän viikkoa saadakseni edes jotain suuhuni. Tyhmää hommaa muutenkin, ei talvella ökkömönkiäisiä lentele ja kieltä palelee jo vartin seisomisen jälkeen joten hyvä että se loppuuu. Onhan se nyt virallisesti todistettu etten tarvitse ruokaa vaan tulen toimeen ilman sitäkin. En myöskään voi olla sairas joten en tarvitse sitäkään rahaa, sehän on ihan järkeen käypää. Huolimatta siitä että myönteinen ja kyseiseen rahaan oikeuttava päätös asiasta on tehty.Tulee nimittäin kahdeksan viikkoa täyteen kun saan seuraavan kerran rahaa, eivät antaneet edes sieltä toisesta paikasta. Mulla oli siellä mukanani kaksi kappaletta vajaan kolmenkympin polimaksuja joita ei niitäkään hyväksytty,joten mitäpä siellä sitten turhaan postaamaan kun ei voi olla nälkä ja laskut eivät kelpaa. Juu ja voin vakuuttaa ettei kyse ole siitä, että eukon tulot ehkäisisivät/rajoittaisivat rahaliikennettä sillä nyt ollaan tilanteessa joita niitä ei edes huomioida. Tarkemmin en käy selittelemään mutta näin on näreet.

Pyhimyksenä ja näin ollen immortal-statuksella olo on oikeastaan aika puuhakasta hommaa, pistin myyden kaikki ruokailu- ja keittovälineet, mitä nyt eukko säästi itselleen jokusen kipon. Vaatteet poltin hetki sitten roviolla koska niitäkään en tarvitse vaan uuden asemani mukaisesti hiihtelen look like-asusteessa joka on kauhtunut kylpytakki med rope.Soittelin virastot läpi ihan kohteliaassa hengessä ja ilmoitin että meikäläisen voi pyyhkäistä hevon vittuun rekisteristä koska en enää tarvitse heidän palveluitaan, vaan voivat merkitä lappuihinsa että nyt se jätkä vihdoin lähti ja hyvä niin.

Olenko katkera? Oikeastaan en, sillä olen aina ollut sitä mieltä että niillä korteilla pelataan mitkä kädessä sattuvat olemaan ja nyt mennään tämän uuden jaon mukaan. Eikä muutenkaan auta jäädä paikoilleen vaan asia on ajateltava niin, että jos yksi ovi menee kiinni niin toinen aukeaa ja tässä tapauksessa aukesivat pariovet -siirryn autoteollisuuden palvelukseen. Törmäystestit ovat tärkeä osa kehitysprojektia ja mikäs sen kätevämpää kun insinöörit saavat kuulla romukasan keskeltä tuloksia sen sijaan että joutuisivat tutkimaan vaikeaselkoisia diagrammeja näytöltä. Nyt he pääsevät kuulemaan iloisen ääneni kantautuvan metallin keskeltä, kun tiedotan vaihdekepin vääntyvän sadan kilometrin tuntivauhdissa ajetussa nokkakolarissa ikävästi kylkiluiden väliin. Niin ja voisiko joku tulla kiskomaan mut irti,olen täällä petaalien välissä.

Täytyy julkaista muistelmat siltä ajalta kun olin vielä elävien kirjoissa ja ehkäpä aloitan uuden bloginkin, vaikkapa Celestial Starver – nimisenä. Nyt on niin paljon mahdollisuuksia etten tiedä mihin suuntaan tämän kauhtanan oikein repisi. Yksi tienaamisen mahdollisuus olisi raahata varaston perukoilta vanha puinen jakkara keskelle kylää, pistää iso pahvilappu kepin nokassa viereen jossa lukisi ”Hiplaa reliikkiä”. Alla olisi listaus hinnoista, hiplata saisi muutamalla eurolla ja oraakkelimainen viisaus maksaisi vitosen. Tulevista ajoista tietäminen olisikin jo hinnakkaampaa puuhaa, viikko eteenpäin kustantaisi satasen ja jos sattuu vielä menemään kohdilleen niin toinen satku kiitos. Siinä kun viikon istuu hievahtamatta vaikka taivaalta tulisi paskaa (tänäkin aamuna oli maassa kuusi senttiä ja lisää tulee) niin johan kerettiläisetkin uskoisivat todellisen ja elämää suuremman heppelin jököttävän puujakkarallaan. Oi iloa! Nyt kun kaikesta maallisesta vapaa, täytyy minun myös aloittaa selibaatti ja siinä tulee olemaan haastetta. Se on pakko, en voi nauttia enää mistään mikä hivelisi hypotalamustani enkä voi sitä leikkauttaa irtikään koska siihen ei varmasti suostuttaisi ja toisekseen meikäläisellä on muutenkin liian vähän leluja vintillä. Motoriikka heiluttaa jo nyt kroppaa siihen malliin ettei avaimet tahdo taskussa pysyä.

Taidan suunnistaa itäiseen suomeen, jylhien vaarojen maisemiin josta varmasti löytyy joku töppäre jonka huipulla on kivikasa tahi luola. Sinne asetun jakamaan suurta viisauttani sitä haluaville, karjahtelen luolan perukoilta mottipäisiä aforismejäni kaikille niille hihhuleille jotka sinne asti teppaavat ja muutenkin esiinnyn perin mystisesti luolan suuaukolla. Venytellä täytyy jotta voin kohahduttaa kansaa omituisilla ja lähinnä tippaleipää muistuttavilla mietiskelyasennoillani, juuri niillä joista vapautuminen ottaa monta päivää.

Toisaalta tässä asiassa voisi kyllä hieman antaa periksi mielihaluille ja herättää wanhan Seita-perinteen henkiin.Helvetinmoinen stemu kukkulani juurella toimisi vähän postiluukun tapaan ja sen juurelle voisi tuoda sitten uhrilahjoja.Eli jos liikutte ensi kesänä sillä suunnalla ja törmäätte tervalla töhrittyyn kiveen jossa lukee isolla ”Kokeile nyt – kadu myöhemmin”, niin sen juurelle voi laittaa huoletta agregaatteja + bensaa, 42 -tuumaisen tv:n ja muuta viihde-elektroniikkaa, hyvää ruokaa, tupakkaa järjettömästi också kahvia huru mycket. Aina plussaa on se, jos suvusta löytyy joku seitsentoista kesäinen (okei, kahdeksantoista vuotiaskin menee) naaras, jonka voitte uhrata. Se tietää teille hyviä aikoja ja kevyitä polkuja. Mikäli oikein tiukka paikka tulee, niin menette sitten itse makaamaan sen kiven juurella olevalle sileälle paadelle niin kyllä minä siitä poimin mukaani kun tulen oravia jahtaamasta. Suoritellaan niitä riittejä jokunen viikko ja katsellaan kuinka aurinko laskee jylhien maisemien taakse. Muista ottaa makkarat ja tikut mukaan. Tikut mieluummin pakastepussissa tai muussa vedeltä suojaavassa askissa. Luolaan täytyy muuten hommata taljoja koska havujen päällä makoilusta ei tule muuta kuin perse pihkaiseksi.

Jep, lähdenkin tästä järjestelemään heti asiaa eteenpäin jotta ensi kesänä tai mahdollisesti jo kevään korvalla kaikki on valmista. Muuten, sitten kun homma on valmis ja luolani katossa olevasta pienestä halkeamasta nousee valkoista savua, meikäläisellä on Seitaus menossa joten ei pidä rynnistämän luolaan kesken toimituksen.

Hyvää keskiviikkoa teille, te rakkaat Luostarin asukit ja muut matkaajat.

55 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Voi Armi kun se olisikin NATO.....suurvaltojen kanssa pärjää aina mutta toista on nämä kotimaan reaaliaikaiset vittutäältämitäänpesetojajaeta - laitokset.

   Poista
 2. No voi paska. Tsemppiä. Olen tuonkin kurjuuden kyl kokenu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Daa, tiesitkö muuten että kengänauhoja kun dippaa armeijan saapasrasvaan, saa aikaiseksi sutjakkaasti nieltävän ja runsaskalorisen välipalan? On myös joutilasta paskantaa ja tarvittaessa voi harjoitella solmujen tekoa.

   Poista
  2. Armeijan saapasrasva on _erittäin_ monikäyttöistä, joten jos sinne luolaan teet pesäsi, muista hamstrata sitä mukaan niin paljon kuin käsiisi saat ;)

   Poista
  3. No mutta B, et kai sinä tarkoita....?

   Poista
  4. Niin kuin mitä?? Mitäs sitä tarkoitat? Ei kun, et kai vaan...? No en todellakaan tarkoita SITÄ! Yäh! Oikeesti!!! IHAN muihin tarkoituksiin, muttei siihen...

   Poista
  5. Saappaiden rasvausta minä meinasin.... niin ja nuotion sytyttämistä. Entäs sinä?!

   Poista
  6. Kyllä, kyllä, juuri sitä! Sytykkeenähän esimerkiksi saapasrasva on erinomaista. Mikä tahansa palaa, kun sitä sivelee päälle. Mitä sinä sitten kuvittelit minun tarkoittavan?! Teikäläisen aivoituksista ei ota hullukaan selvää ;P

   Poista
  7. Ihan samoilla *köh* linjoilla oltiin ;DD ja muuten, ne sissimuonapakkauksen näkkärit ovat erinomaisia sytykkeitä!

   Poista
 3. Voi Supo, minkä teit!!? Ottakaas nyt siellä tornihuoneissanne lusikka karvaisiin käsiinne, perukaa päätöksenne ja alkakaa kauhoa luostaria kohti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Supo, tuo maineikas ja vainoharhainen instanssi on nykyään perin ystävällinen mua kohtaan. Alpon kanssa ollaan vakiasiakkaita ja käy siellä joku ruotsalainen toimittajakin jonka nimeä en nyt muista mutta Supon väki ei ole tämän takana, ne taisi muistaa mua viimeksi jouluna ja silloinkin oikein kauniilla kirjepommilla.

   Poista
 4. Hemmetti sentään! On se niin väärin. Seitaus-savua odotellessa olen jo tulossa hiplaamaan ja saamaan oraakkelimaisia viisauksia. On jokunen kolikko tuossa parkkikukkarossa jäljellä, enkä käy enää paikoissa, joissa auton seisomisesta pitää maksaa. Saat kaikki, ja The Karjalanpaistia on pakkasessa, nekin saat kaikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hieno juttu että jotain positiivistakin on tiedossa, täytyykin sitten hommata kunnolliset ja pehmeät vällyt koska siinä Seitaamisessa ottaa oman aikansa ;D
   Erityinen kiitos The Karjalanpaistista ja sen takia täytyykin karhunpaskan ja oravien syönti lopettaa ajoissa.

   Poista
 5. Jaha. No mitäs muutakaan niiltä voi odottaa. Lyötyä lyödään ja köyhää kyykytetään, ja neki vähät, mitä saa, peritään jollain verukkeella takaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin piti sanomani, että oon kanssa sitten hiplausjonossa, eikä muutamat oraakkelin viisaudetkaan olis pahitteeksi. Ensin vain luin tuota juttua silleen, että sen vanhan jakkaran hiplailusta pitäs maksaa... :)

   Poista
  2. Sanna, sinne vaan jonon perälle, kyllä sitä hiplausta kannattaa vähän odottaa;)

   Poista
  3. Oh, Sanna - sinäkin. Tervetulemas vaan, kyllä mä olen nyt onnellinen ja toivonkin että kesä tulisi mahdollisimman nopeasti <3 niin päästäisiin sitten hiplailemaan oikein hartaasti ja pitkään. *Laittaa kumirenksut ja piristeet tilaukseen*

   Poista
 6. Vai niin kävi. Oletko valittanut? Kuulemma saattavat muuttaakin päätöstä, jos vain jaksaa tapella tuulimyllyjä vastaan. Se kieltävä on usein ensireaktio päästä helpomalla (=heidän), mutta enpä osaa sanoa muuta.

  Siitä firmasta olen kyllä kuullut niin metkoja juttuja muutaman tuttavan kautta, joilla on pitkäaikaissairaat lapset. Ei voi kuin ihmetellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En viitsi valittaa kun päätin etten heidän pesojaan tarvitse. Täytyy vetäistä orjankaapu päälle ja lähteä - jos huonosti käy niin sitten Tulivaunut vaihtuvat vähän pienempään nelipyöräiseen.

   Poista
 7. Lyötyä voi siis lyödä lisää ihan surutta?!! Voihan virkamies. Kerta kerralta tuo sana alkaa kuulostaa enempi ja enempi kirosanalle...

  Jaksamista taisteluun. Luovuttaa ei kannata. Jos vain voimia riittää.

  Ja hiplaamisesta en muuten maksa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mutta tuska lisää nautintoa,kyllähänsinäsen tiedät ja mistäs muuten tiedät mitä sun varalle olen suunnitellut? :P

   Poista
  2. Tuskalla ja nautinnolla on kuitenkin ihan karvan verran eroa. Mutta valaise vähän suunnitelmiasi, muuten minä vapisen täällä kauhusta koko loppuvuoden :P Ja menee yöunet...

   Poista
  3. No onhan niillä se pieni ero mutta mitä suunnitelmiini tulee, niin ne ovat perin rauhaa rakastavat. Jopa yltiöpäisen hellät.

   Poista
  4. Kyllä mä voisin leikkiä sun kanssa semmoista Lady Domina leikkiä, jossa sinä lähes alastomana makaat pöydällä ja minä vähän "hiplaisin" sinua. Voisit sitten valita nautinnon ja tuskan väliltä :) Ja pelin henkeen kuuluu, että sinä et saa hiplata minua. Lopulta grande finalen kohdilla käsken sinua nousemaan ja pukemaan vaatteet päälle. Reilua, eikös :)

   Yleensä perin maksun moisesta koitoksesta, maksullinen nainenhan olen. Kavereille ja erityissarjoissa painijoille alennusta. Rutkastikin.

   Poista
  5. Jumaliste mutta tuohan tekee hulluksi! Pitää siis valita joko selkä-ja pääkivut vaiko hulluus?! Jos olisin varma että kertahiplauksella lähtee niin valitsisin jälkimmäisen. (miks minä aloin edes ajattelemaan koko asiaa...?)

   Poista
  6. Väärä vastaus. Selkä ja pää aiheuttavat paljon tuskaa. Ne vois korjata. Mutta hullutta - se on luonnonvara, joka pitää julistaa suojelukohteeksi.

   Taiteilijoillekin maksetaan apurahaa hulluuden ilmenemisestä, josta tulikin mieleeni sulle uusi ammatti harkittavaksi. Taidetta vain kehiin ja apurahahakemuksia! Läänin Taiteilija vois olla kiva titteli. Ja toteuttaisi vaikka modernia taidetta raksan ylijäämistä. Tai kaatisen annista. Ei maksa värkit paljoakaan, mutta taidetta syntyy!

   Poista
  7. Siis jos uto sinun kuvaamasi hiplaus ei tee (nautinnosta joka ei täyty) hulluksi niin johan on perkele!
   Läänin taitelija olisi kiva titteli mutta meidän kylällä on (oikeesti) jo sellainen ja mukava ukkeli onkin.

   Poista
 8. Ai että Kale laittoi ihan henkilökohtaista postia? Vittuili suorastaan! Se on valituksen paikka, samoin siitä toisesta instanssista...

  Voisin kyllä hiplata, jos ennustaisit jotain veikeetä (joka siis toteutuisi!) ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kale lähestyi saman päivän aikana kaksi kertaa. Ensimmäinen oli tyly ilmoitus ja toinen oli ukaasi ettei päätöksestä voi valittaa.En olisi kyllä muutenkaan valittanut, pitäkööt vähäiset euronsa sillä Varjojen maassa painokoneet laulaa yötä päivää ;)

   Tuliskin hiplaamaan niin minä laadin sulle paikkansa pitävän ennustuksen :D

   Poista
 9. Niin.

  90-luvulla kun työpaikka meni konkurssiin ja korvaukset tulossa vasta usean kuukauden päästä, hain sossusta rahaa vastikkeeseen. Se perittiin korkojen kera heti takaisin kun ensimmäinen korvaus tuli. Kaikenlisäksi ottivat koko potin ja jouduin anomaan ylimääräisen itselleni takaisin erikseen, kuin rakkikoira.

  Pauanteella olisi oikea ympäristö shamanistiselle taiteilijalle. Markettien ovenedustoilla soittaa jo romanialaiset hanurisoolojaan ja sinne ei ilman suojelurahaa pääsenne.

  http://qdesq.vuodatus.net/lue/2006/07/kaustinen-ja-pauanne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep,se on kumma juttu kun noita instansseja pidetään paikkoina joista JAETAAN rahaa avustuksien muodossa. Jos sieltä jotain saa, niin takaisinperintä on varma ja kaiken lisäksi ko. puulaakit harrastavat samanlaista korkopolitiikkaa kuin pankitkin.

   Kiitos taas linkistä, se tuli tarpeeseen tähän mielialaan ja ryhdynkin katsomaan mitä se pitää sisällään.

   Poista
  2. Pakko pompata tänne välillä ja kysyisinkin että teikäläinenkö tekstien takana?
   Helvetin komea se päärakennuksen pöytä sekä muut kuvat ja varmasti kokemisen arvoinen tapahtuma, kiitos jakamisesta. Painelenkin tästä takaisin sillä siellä näytti olevan muitakin hyviä tekstejä.

   Poista
 10. Joopa joo. Se on kuule kokopäivätyötä tuon instanssin kanssa tappeleminen ja avustustahan ei tipu, jos on kokopäiväisesti työssä. Tapa se on säästää tämäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuota kaikkea se on, vituttaa vaan kun seitsemään viikkoon en ole kyennyt duuniani selän takia tekemään joten rahaa ei ole tullut. Nyt en sitten saa latiakaan myönteisestä päätöksestä huolimatta. Todellista säästöä.

   Poista
 11. En ole ehtinyt muutamaan päivään blogeja lukemaan. Piti lukea yhtäsoittoa sun kirjoituksesi. Vauhtia piisasi niin, että hengästyttää vieläkin.
  Tuun kans hiplaamaan, mutta sun selibaattisi saattaa loppua siihen ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sillä lailla ja kiitos hiplaamiskommentista - nyt ei sitten tartte nukkua tänä yönä :P

   Poista
  2. Sirpa, nyt äkkiä takaisin tänne Itä-siipeen, olet taas kiusaamassa Apottia. täällä on hommat kesken. En kerkii kolme nuorta munkkia yhtaikaa hoiteleen, apua!

   Poista
  3. Voi kuule Rantis, tuolla tavalla mua saa rääkätä vaikka maailman tappiin ;D

   Poista
 12. No tuo instanssi on kyllä p:stä, syvältä ja poikittain :(
  Jos yhtään piristää mieltä, niin taidanpa minäkin tulla sinne luolalle kuuntelemaan viisauksia. Tosin näköjään joutuu jonottamaan... Pääseekö jonon ohi, jos tuo hyvät uhrilahjat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh Mrs B, teitä odottelinkin saapuvaksi ja tietysti jonon ohittamista voidaan harkita - oletan uhrilahjojen (sielusi lisäksi) olevan hyvät ja kauniit katsella ;D

   Poista
  2. Ehkä saat jopa esittää toivomuksia uhrilahjojen suhteen, mutta luulisin kyllä arvaavani, mistä pyhimykset ilahtuvat ;)

   Poista
  3. Hmmm...taidan jättää kaiken sinun osaavien huul..käsiesi huomaan ;)

   Poista
 13. Mä tiedän sulle osoitteen: Kolilla on pirunkirkko

  http://www.google.com/search?q=koli+pirunkirkko&hl=fi&client=safari&rls=en&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=dt1AUZTSH4X-4QTd0oHACw&ved=0CAoQ_AUoAQ&biw=1178&bih=633

  Se on semmoinen hiton kalliorailo johon sinä kurja solahdat sukkana.
  Sieltä saat komian kaiun orkk.. oraakkelihuutoihisi.

  Väki mättää sinne hiluja ja killinkejä, on kuulema tehokas toivomuspaikka. Moni anoppi on nyrjäyttänyt kinttunsa, moni joutovävy horjahtanut kännipäissään Ukko-Kolin huipulta alas ja moni muu vihulainen kitunut känsät varpaissa kiipeiltyään pitkin rinteitä.

  Joutoaikana voit opiskella vähän japaniaa ja muita er... exoottisia kieliä ja jollottaa kahta pahemmalla volyymillä. Imitoi vaikka sitä naapurin kissaa. Vai tuontivaimoko se oli?

  Itse olen hulluna nuorena tullut skimboilla alas Ukko-Kolin tuolihissin väylän, hassuja hyppyjä ja hulluja pudotuksia. Enää en lähtisi.

  Ja kyllä. Mua oikeasti ottaa pannuun ihan kiukulla tuo kokemasi kohtelu. Se on sitä virkamiestyranniaa :(

  VastaaPoista
 14. No voihan vee! Jaksamista täältä päin!!!

  VastaaPoista
 15. Johan on mesta ja mitä parhain japanin opiskeluun sekä muihin aktiviteetteihin! Sieltä varmaan löytäisi euron pari jos oikein etsisi. Täytyykin pitää mielessä vaikka se onkin turistirysä mutta kaiketi ne saisi häädettyä jotenkin... orgastisilla huudoilla?

  Tuo kohtelu nyt on sitä tavanomaista kyykyttämistä mutta saavat kyllä kyykytellä ihan keskenään, mulle riitti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitähän vittua tämä Hirnakalle osoittamani vastaus tänne livahti? :O

   Poista
 16. Eksotiikkaa vois myydä turisteille. Vanha (vähän juoppo) enoni (ehta eteläpohjalainen äijä) naamioituu talvisin Lapin hiihtokeskuksiin laphalaseksi ja lapinkasteita antaa etelän emännille rahan edestä. Hyvin tienaa ja jatkohoitoa vaativat etelän rouwat jonottavat hänen asuntoautonsa ulkopuolella. Tsiisöööös! Se pieni ruma mies ei naista saisi missään oikeassa maailmassa, mutta auta armias Lapin eksotiikkaan puettuna...

  * puistelee päätään *

  Mutta oikeasti löysää rahaa on tarjolla jos löytää oikean sauman. Ja kehtaa. Minä en kehtais.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö mitä, pisteet enollesi jo pelkästä bisnes-ideasta ja jos siinä samalla saa vähän pepaa niin aina parempi. Ajatteles nyt tuotakin palvelumuotona; kumpikin osapuoli saa "anonyymisti" haluamansa ja kaikki ovat tyytyväisiä, sillä uskon niiden etelän emäntienkin joukossa olevan sellaisia jotka eivät muutoin pääse tuota kokemaan. Joko häveliäisyys syistä tai jonkin muun takia. Ihan totta joten en minä ainakaan tuomitse sillä eihän se kai ole tuomittavaa jos nainen käyttää maksullisia palveluita?

   Poista
  2. No kyllä tuossa tapauksessa on vain Win-Win juttua. Kaikki voittaa. Näkisitpä sen kuivan kurpan, mikä enolla kotitaloudessa vaimon virkaa toimittaa!! Heti napsahtaa multa synninpäästö enolle. Good for him! Eukkonsa vain sijoitaa pörssissä rahojaan ja elää huippuhetkensä pörssin aalloilla. Eno sentään rehellisesti panee himoonsa ja nauttii oikeasti.

   Poista
  3. :D Maailma on hieno kun sen oikein oivaltaa! ;D

   Poista
 17. Joo, se instanssi tuntuu tekevän yhä edellee just niiku se haluu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta turiset, ei siellä mestassa ole pyhää ja mua ihmetyttääkin tuo että ensin positiivinen päätös ja sitten ilman perusteluja hylky. Eikä valitusoikeutta. Vittu.

   Poista

Rienaustasi arvostetaan joten ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...