sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Aava H:n esittely, mystinen 1/4-osa sekä hullun uudet innovaatiot kuppauksen ja hillopitkon saralla


Ensin haluan esitellä Luostariin liittyneen Aava H:n, nuoren naisen jonka blogissa tutkitaan niitä asioita joita ainakin allekirjoittaneen tulisi tutkiskella enemmän tämän leväällään olevan elämänsä keskellä. Nimittäin uskontoa ja uskomista, ihmistä tekoineen sekä elämää silloin kun siitä jätetään pois se kaikki kiire ja itsekeskeisyys. Luin tänä aamuna monta juttua ja täytyy tunnustaa että aloin ajattelemaan asioita hieman tarkemmin. Uskontoon liittyvät asiathan tuupataan monasti syrjään ”koska ne ei just nyt ole akuutteja kun mulla menee hyvin”. Niinpä, ja olen valmis lyömään vetoa etteikö meistä jokainen olisi sen oikein paskamaisen tilanteen keskellä turvautunut yläkertaan, silloin kun omat, lääkärien ja läheisten konstit eivät riitä. Se joka kieltää tuon, sille sanon että lakkaa puhumasta paskaa.

Itse pohdin tätä asiaa eilen illalla koska töppäsin eräässä kiitoksessani. Viimeisen päälle kurja tilanne, ei yhtään pesoa taskussa ja tarvitsin apua. Niinpä käännyin epätoivoissani erään nuoren naisen puoleen ja hän oli valmis tarjoamaan apuansa heti jolloin sain todella ikävän asian kääntymään parhain päin. Väärin, hän sai sen kääntymään parhain päin. No, illalla päätin kiittää häntä ja lähetin hänelle muutaman rivin kiitoksen sydämen kuvineen kaikkineen. Kerroin kuinka sydämellinen ja mukava hän on kunnes viestin lopussa tapahtui töppäys jonka tajusin vasta myöhään yöllä. Vaikka en tarkoittanut sanavalinnallani sitä mitä kirjoitin, tuo virhe pääsi livahtamaan tekstiin ja se kuului näin: ….ja on mukava että olet tarvittaessa vierelläni. Melko perseestä oleva ilmaisu kun ajattelee että minun piti kiittää siitä,että olen saanut turvautua häneen. Se kuitenkin pisti meikäläisen ajattelemaan että suhtaudummeko – minä etunenässä – läheisiimme ja Jumalaan juuri näin? Ihan kivoja silloin kun niitä tarttee. Ainakin minun tuttavapiiriini kuuluu monta henkilöä joihin ei tule pidettyä yhteyttä muuten kuin työn tai muiden virallisten asioiden tiimoilta, silloin kun heidän läsnäoloaan kaivataan. En tarkoita tällä sitä että pitäisi soitella joka päivä ”Hei,eiks ole ihgu päivä ja voinko tulla imeskeleen sun varpaitasi” vaan sitä, että koska he kuitenkin ovat myös kavereitani, niin eikö heitä voisi lähestyä muutenkin? Mulla tuppaa olemaan sama suhde yläkertaan metodilla: ”voi vittu kun kyntää – pakko rukoilla”. Noin karrikoidusti sanoen mutta kumminkin. Kannattaa käydä tsekkaamassa ja lueskelemassa Aavan blogia + miettiä näitä juttuja omalle kohdalleen.

Sitten eiliseen tekstiin. Tulin huomanneeksi että Luostarin väki varsin kovin sanoin epäili tekstini todenperäisyyttä ja onhan nykyaikana hyvä ettei ole ns. sinisilmäinen mutta teillä tuo jo lähentelee vainoharhaisuutta. Oikeesti, mitä tahansa yrittää ja niin heti ollaan syyttämässä jos jonkinlaisesta testaamisesta tai juonimisesta vaikka kyseessä ovat olleet tarkoitusperiltään varsin viattomat jutut. Eniten nauratti Kikin ja Ninkan kommentit, Ninka epäili mielenterveyttäni mutta Kiki veti rankimman; hän lupasi laittaa seipään takaisin hanuriin ja kirjoittaa seuraavan jutun mielikuvituskaverilleen!? Mitä helvettiä sillä mäellä touhutaan niiden kalikoiden kanssa? En muuten olekaan ennen tuota perin tuskalliselta kuulostavaa kirjoitustapaa kokeillutkaan mutta kun naisen tekstejä lukee, niin en yhtään epäile keppipepa-metodin toimivuutta. On ne jutut sen verran hulvattomia. Ninkalle muuten tiedoksi että se viimeinen niitti tippui joskus 60 – luvun lopulla kun mutsi kolisti isoimmat lumet meikäläisestä hakkaamalla mua ovipieleen.

Itse tekstistä sen verran että kaikki tekstini muuten ovat (eilistä lukuunottamatta 90 %:sesti tosia, teksti on sekavaa enkä suinkaan yritä olla mikään suuri mystikko (Nostramus &kumpp.) mutta se totuus on kuitenkin siellä jos oikein lukee. Se vaan on kirjoitettu kiertoilmauksin. Koska minä olen hullu, niin meikäläisestä on perin hauskaa esittää asiat mahdollisimman vaikeasti tajuttavasti josta esimerkkinä eilinen ¼ -filtteröinti. Meillä kaikillahan on (toivottavasti) filtterit päällä kun luemme mitä tahansa tekstiä joista parhaimpana esimerkkinä isoin lööpein varustetut lehdet ja netissä olevat jutut (Luostarinhan taas edustaa toista ääripäätä). Suhtaudumme teksteihin epäilevästi ja eilisessä tekstissä filtterillä viitattiin juuri siihen ja ¼ :lla tietysti päiväämärään 1. 4., jolloin on se virallinen kusetuspäivä. Näin se kuulkaas toimii hullun aivot ettäs tiedätte seuraavan kerran luette näitä Aikakirjoja.

Tein muuten aamuyöllä 9 kilon pullataikinan joka on nyt kohonnut 23 kiloiseksi Jabba the Hut:iksi ja kaipaisin vinkkejä montako pikkupullaa (normal size) tuosta köntistä mahtaa tulla? Päätin piristää vaimoani tarjoamalla hänelle tuoretta pullaa aamukahvin yhteydessä mutta se ohjeen mukaan tehty taikinaköntti näytti niin onnettoman pieneltä että buustasin ainemääriä ehkäpä hiukan liikaa. Pitkoja en osaa tehdä sillä letityksen puolessa välissä minulla on käsissäni sellainen Gordionin solmu ettei sitä aukaise Ekikään. Voiko taikinaa pakastaa tai voiko siitä tehdä kuutiopullaa eli tehdä pellin kokoisen pullan? Paljonko paistoaika? Vielä yksi kysymys (jos nyt koitan kuitenkin tehdä pitkon) että onnistuisikohan sellainen juttu että niiden tankojen (tai mitä pötkäjä ne nyt sitten ovatkin) sisään laittaisi hilloa? Ensin kaulitsemalla levyksi, hillot sisään ja sitten taas rullataan tangoiksi jotka letitetään? Sounds good ehkäpä jonkun osaavan käsissä mutta itsestäni en tiedä, siksipä turvaudun teidän neuvoihinne mikäli niitä annatte.

Viime yönä tein uuden innovaation josta sain idean Rouva L:n arkiseen aherrukseen liittyvästä toimesta jonka hoitaa nykyisin robotti, hittolainen sentään! Nimittäin, nyt voi niin halutessaan laittaa tilauksen Luostarin sähköpostiin ja minun tulla pölähdän kuppaamaan. En tällä kertaa pankkitiliänne vaan oikeaa, vanhaa kunnon kuppausta uusin sovelluksin. Risteytin onnistuneesti imurin ja lypsykoneen letkut niine tötteröineen jotka tuupataan lehmän rintoihin vai utereitako ne nyt oli mutta kumminkin. Putket selkään ja vanha Volta huutamaan täysillä niin johan on kumma jos ei paha veri pakene kropasta. Varuiksi mukana on kahdeksantoista pussia kaikkien veriryhmien verta kanyyleineen ja muine härpäkkeineen mikäli Voltan tehot ylittävät laskelmani. Kokeilin laitetta aamusta itseeni ja sanon että rypyt suoristuivat laakista ja nyt huimaa entistä enemmän. Tulevat vielä Discoveryltäkin kuvaamaan kun lähetin heille kuvia selästäni jota koristaa tällä hetkellä järjettömät fritsut ja väitin joutuneeni läheisessä järvessä vallan perkeleellisen mustekalan riepomaksi, lonkeroitakin oli monta laatikollista (menee huonon englannin piikkiin, kyselivät että miten niin laatikollista). Samalla saan heppeleille tarjottua kuppauspalveluita alennettuun pitkän matkalaisten hintaan. Loppuun vielä pari juttua jotka tarkimmat lukijani ehkä huomasivatkin eli sekakäyttö ei kannata. Söin pattereita saadakseni niistä virtaa ja heti perään koiramme mielialalääkkeet (sekin reppana kiskoo niitä) ja niistä syntyy sellainen kombinaatio että ideaa pukkaa enemmän kuin ehtii toteuttaa.

Minä painun tästä raivaamaan postilaatikot (sähköiset sellaiset), sitten aloitan The Pulla – projektin ja samalla – mikäli ympäristöolosuhteet sallivat – teen pari MSS/SM/I'm happy if you like like it/flesh extension/digital pleasure/no mutta!/karavaanarit täyttävät tiet – juttusta. Puuhaa siis riittää ja jos kaikki menee putkeen, niin radiolähetystä pukkaa iltapäivän (16.00 –>) aikana tai jopa aikaisemmin. Tietysti myös luen blogejanne, en kai minä niin pönttö ole että jättäisin lukematta mitä te olette touhunneet.

Aivan käsittämättömän erilaista sunnutaita teille, te rakkaat Luostarin asukit ja muut matkaajat. Ma rapsutan teita!


26 kommenttia:

 1. Ota vaan siitä "sekalaisia"-purkista vielä vähän lisää. Mä en uskalla neuvoa pulla-asiassa, koska Pullan kosto on oleva karmea (sitä seuraavat tietty Pullan paluu, Pullan poika I, Pulla ja 00007 jne). Sitäpaitsi, Minä tiedän mitä teet tänä kesänä *muhahahah*. Ai että, minäkin kävin jo sillä purkissa. Sorry, ei siis haittaa, vaikka tämä on tällainen normaalimömmöissä postattu komma :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onhan tässä otettava kun muu ei auta ;D
   Näyttää sitä teikäläiselläkin olevan kohdillaan tänä aamuna - ainakin mitä noista jatko-osista voi päätellä :P

   Poista
 2. Mä en menisi hillon kanssa hommailemaan, laita sitä sitten pullan päälle kun on paistunut ja siipaiset siivun.

  Letitä vaan niin pitkästi kun jaksat ja pyöräytä sitten ympyrän muotoon niin mahtuu pellille paremmin. Olen nähnyt mestarin näin tekevän (=esikoinen)

  Suloista sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö se hillo sitten toimi siellä pullan sisällä? Onhan niitä hillojuttuja kaupankin kyrsissä vai laitetaanko ne sinne jälkikäteen? Kyllä mä ainakin yhden pienen kokeen teen vaikka mitä tulisi koska mua kiinnostaa toi juttu.

   Suloista sunnuntaita sullekin!

   Poista
 3. Tökkäät vaan sormella (puhtaalla) reiän kohonneeseen pullaan ja tunget sinne hilloa/kanelisokeri/tms, ja uuniin, niin hyviä pullia tulee;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta Rantis! Luuletko sinä minun suoraan koneremontista syösyvän taikinan kimppuun? ;D

   Onhan tuolla tavalla tehdyt ihan hyviä (juurikin otin pois uunista yhden pellillisen) jos ne tekee joku joka osaa. Omistani tuli sen näköisiä kuin mulla olisi pellillinen paskaksi hakattuja nyrkkeilijöiden silmiä kun ne on ihan rutussa ja vinksallaan, hillojen valuessa toista puolta pitkin...
   Voi vittu minkä kondittorin maailma mussa menettääkään ja nyt uusin ennätykseni on palovaroittimen rääkyminen jo ensimmäisen pellillisen aikana! :O *Tarjoaa itselleen mitalikahvit saatanallisen sauhun keskellä jota säestää juuri heränneen vaimon vuolas ja etten sanoisi helvetin kovaääninen kiittely*

   Poista
  2. Voin antaa henkilökohtaista opastusta pullien leipomisessa;DDD

   Poista
  3. Mies leipoo... :D
   *tikahtuu* !!!

   Poista
  4. Kiitos Rantis, apu on aina tarpeeseensillä nämä leipomisen mystiikat eivät ole oikein auenneet jostain syystä ja mitäs se B siinä naureskelee? ;)

   Poista
 4. Eihän nämä pyllyyn painottuvat harrastukset vaan haittaa tulossa olevaa yhteishuoltajuutta? :D Laita pellille ensin littana taikinalevy ja tee sitten letti siihen reunalle puskuriksi. Sitten hilloat sen leveän loven joka jää siihen keskelle. Tulee iso piirakka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei todellakaan vaan saavat viranomaiset vakuuttuneiksi siitä että olen menossa oikeaan osoitteeseen ;D

   Kiitos leipomusvinkistä, taikinaa on vielä jäljellä vaikka minkäläisen räysäkkeen vääntämiseen!;)

   Poista
  2. Kiki, meidän pitää sitten sopia sen yhteishuoltajuuden säännöt: mitä Peppone saa tehdä ja mitä varsinkaan EI ;)

   Poista
  3. Ehdottomasti täytyy :D Pidetään se kovassa kurissa ja nuhteessa :D

   Poista
  4. Oli asia mikä tahansa niin naiset ovat heti liittoutumassa ;D (minuahan ette kuriin laita..)

   Poista
  5. Ans kattoo niin mitä tapahtuu! ;D

   Poista
 5. Tosi hieno ele laittaa vaimolle sunnuntaipullaa. Tuli mieleen noista kiertoilmauksista ja filtteröinneistä, onko teillä kiertoilmauuni? Ja Polga: Pullan poika I. Voi jee reps reps. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritys oli kova mutta menestys ei niinkään.. meillä ei ole kiertoilmauunia ellei sitä hyväksytä kun pitää keittiön tuuletusikkunaa auki?

   Poista
 6. Piti kommentoida tuota jumalasiaa, mutten viitsikään. Voin loukata joitain. Enpä ole tainnut vieläkään päästä eroon kiltin tytön syndroomastani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin päätin (kerrankin) pitää sanaisen arkkuni kannen tiukasti kiinni tämän asian kohdalla. Koska se on niin kovin henkilökohtainen, ihan jokaiselle. Minullekin, tämä epäuskoni.

   Poista
  2. Niin, siitä voisi sanoa paljonkin, mutta jääköön tällä kertaa väliin minultakin. Totean vain kuten Marjaana, että kyse on henkkoht asiasta.

   Poista
  3. Okei, tuohan on aihe joka on jokaisen oma mutta Luostarin ovet ovat auki kaikille joten myös kaikki näkemykset ovat sallittuja. Jokaisellahan on valinnan vapaus.

   Poista
 7. Samoin, kerrankin minä yritän olla hiljaa, ettei tulisi sanottua pahasti. Luin koko stoorin, enkä ymmärtänyt,vaikka itseni kristityksi luenkin. Ehkä tuon nuoren teksti pitää ainakin osaksi laittaa nuoruuden piikkiin.
  Taidanpa tulla hillopullaa maistamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukin esittää näkemyksensä ja maailmankatsomuksensa tavallaan enkä minä sitä käy tuomitsemaan mutta tuleskin hillopullalle vaikka hieman epäonnistuneita niistä tuli (jaa hieman).

   Poista
 8. Nyt ei ole tarkoitus loukata ketään, mutta...
  Minä en pysty pitämään sanaista arkkuani kiinni luettuani ensimmäisen kappaleen. En nimittäin tunnista itseäni sellaiseksi joka olisi millään tavalla turvautunut uskoon. Olen kolmannen polven ateisti, joten se ehkä vaikuttaa tähän asiaan huomattavan paljon. En nimittäin koskaan, ikinä, ole koittanut hakea apua "yläkerrasta" (oli pakko laittaa heittomerkkeihin, koska itselleni on niin absurdi ajatus). En edes silloin, kun yritin teininä tappaa itseni tärpättiä juomalla (se oli huono idea, teininä kun ei ymmärtänyt), enkä silloinkaan kun läheisiäni on kuollut.

  Jätän varsinaiset vasta-argumenttini nyt kuitenkin itselleni, koska olen huomannut että niillä on varsin loukkaava vaikutus. Varsinkin kun vastaukset niille kiertää samaa tumpiota kehäänsä (anteeksi, olisi pitänyt jättää tuo sanomatta). Mutta siis ei kannata yleistää tuon asian kanssa, koska myös ihmisten väkisin liittäminen uskontoihin saattaa saada vähän kiehahtamaan.

  Pullat kyllä maistuisi. :D

  VastaaPoista
 9. Emmi rakas, minä en vedä hernettä nenääni ja tuossa yllä esitin vain oman näkemykseni asiasta - en siis yrittänyt käännyttää ketään ja mitä tulee Luostariin liityneisiin blogeihin, jokaisellahan on oikeus esittää niissä omaa asiaansa siten kuten katsoo. Lukeminenhan on täysin vapaaehtoista.

  Pullia on vielä jokunen jäljellä ja olisi hieno juttu jos tulisit syömään, sillä olen väkisin tunkenut niitä naamaani "Näähän on ihan hyviä"-metodilla ja voin sanoa että nyt alkaa riittämään.

  VastaaPoista

Rienaustasi arvostetaan joten ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...