torstai 11. huhtikuuta 2013

Hirvien juhlaa - näin tehdään nunnista nuolukiviä! (jos olisin julma)


Piikitin kahteen eri otteeseen viime yönä M-11 – seerumia, tuota mainiota suurriistan rauhoittamiseen tarkoitettua ainetta ja sain verenpaineen putoamaan siltä paidan napit lennättävältä tasolta lähes normi lukemiin.Tosin alapaine on vielä 189 ja yläpaine 302 joten aavistuksen ohimolla risteilevät suonet pullottavat mutta nyt on parempi olla. Vielä klo 01.50 olin sitä mieltä että paras rangaistus teille on ns. nuolukivi, eikä vähiten sen takia että olisin tienannut sillä rahaa – kiitos Luostaria ympäröivien laajojen metsien ja niissä rymyävien metsästysseurojen. Nuolukivi-rangaistuksessahan nunna riisutaan alasti ja hänet taivutetaan eteenpäin niin paljon, että ranteet voidaan sitoa nippusiteillä vaivattomasti nilkkoihin kiinni. Tämän jälkeen kuriton, juopotteleva nunna köyrätään metsään ja hänet laitetaan seisomaan metsäaukion laitaan. Näin saadaan hirville ja peuroille kätevä ja ainakin yhden kesän toimiva nuolukivi aikaiseksi.
Siinä metsien kruunupään hiven,-kivennäis - ja ei saatana, mitäs tämä on – aineiden tasapaino pysyy hyvänä ja riista voi hyvin. Kerran kun kielellä lipaisee räpsää niin toista tietää,sanoisi hirvikin.

Täytyy kuitenkin huomioida useiden eri maiden Maa- ja metsätalousministeriöiden raportit jotka perustuvat laajoihin ja kattaviin tutkimuksiin. Nämä ovat karua luettavaa sillä niissä kerrotaan tapauksista, joissa erityisesti vanhojen hirviurosten kielet ovat muistuttaneet vanhaa, noin neljäkymmentä vuotta aktiivikäytössä ollutta nahkavyötä. Nämä yksilöt ovat olleet ammuttaessa huonokuntoisia sillä ne eivät ole enää lähteneet nuolukiveltä mihinkään sellaisen kohdattuaan. Turpa rullalla ja silmät harittaen ne ovat seisoneet melko perkeleellisiä riemunkiljahduksia pitävän nuolukiven äärellä, kykenemättä enää tekemään mitään hirvimäisiä juttuja. Likkumattomuuden ymmärtää toisaalta hyvin, eihän mahan alta roikkuva n.50cm pötikkä ei todellakaan helpota ryteikössä hiihtelemistä eikä niillä silmillä paljon suuntimia oteta, ne kun ovat siinä kunnossa että niillä näkee molemmat keskiviikot yhtä aikaa. Nuorten urospuolisten peurojen kielet sen sijaan ovat olleet surkeammassa kunnossa ja jopa aiheuttaneet eläinparkojen tukehtumisia.Jostain syystä peurojen kielet eivät kuivu kuten hirvien, vaan turpoavat järjettömästi. Lähes jokaisen menehtyneen yksilön kieli on muistuttanut vallan helvetin isoa kondomia jonka pinnalla on mahdottomat nystyrät. Nämä vesikellot ovat syntyneet liian nuoren yksilön lipaistessa...hmm....miten sen nyt sanoisi...hieman mausteisempaa nuolukiveä.

Näitä mausteisempia nuolukiviä on muuten käytetty väärin, asia mikä on huomioitu nykyisellään metsästylaissa on täten rangaistava teko. Tässä kriminalisoidussa teossa roudataan mausteinen (ja käryävä) nuolukivi vieraan metsästysseuran maille eikä aikaakaan, kun alueen koko riistakanta päästäisiä myöten pakkaa kamansa ja muuttaa pois alueelta, vieläpä usein ahdistuneiden ulvahdusten, mylvinnän ja piipitysten säestämänä.Tämä teko kulkee rikoslaissa nimikkeellä JOVMT ja se tulee sanoista Johan Oli Vetlakan Makuinen Torttu. Normaalissa ja arkisessa kielenkäytössä kuulee usein puhuttavan Pinsiöläisestä Portaalista tahi Savolaisesta sarafaanista. Termit ovat kyllä melko kuvaavia mutta yhtä kaikki, teko on rangaistava ja siitä voi rapsahtaa vankeutta jopa 3 vuotta. Ei pidä siis halkioilla nuolukivillä hullutteleman. Myöskin nuolukivien riviin asettaminen on laissa kielletty sillä ennen tämän niin suositun Silmiä kirvelee mutta hirveä kaatuu – metsästysmuodon todettiin aiheuttavan saartorenkaasta pakoon päässeille yksilöille todella vakavia psyykkisiä ongelmia. Lisääntyneet tieliikenteessä tapahtuneet onnettomuudet ja hullut, örähtelevät city-hirvet pahimipina indikaattoreina.

Tässäpä teille hieman faktaa metsästyslain hämärämmältä puolelta ja on tuo niin julma rangaistus että hylkäsin sen, olenhan minä anteeksi antava ja ymmärtäväinen ihminen. Varsinkin kun ennen tämän aikakirjan naputtelua tulin vilkaisseeksi Luostarin puolelle ja havaitsin teidän osoittaneen katumusta siivous- ja korjaustoimenpitellänne. Siitä huolimatta Luostarissa uusitaan muutamia juttuja joita paikalle saapuvat naispuoliset timpurit ja asentajat tulevat tekemään tässä lähipäivinä. Vallitkoon rauha Luostarissa ja jatkukoon elämä tasaisena. Minäkin tästä alan lukemaan lukulistaani läpi ja katsomaan mitä muualla on tapahtunut tässä parin viimeisen päivän aikana. Niin, ja haluaisin myös tietää että kenellä on sormensa pelissä koska tältä sivustolta/sivuston kautta on viimeisen viikon aikana ruvennut käymään porukkaa yhä enenevässä määrin. Laihdutusvinkkejä!? Ja muuta terveyshöpinää ja sivustolta voi jatkaa tälle, jossa on sellaisia valikkoja kuten Paranormal Activity ja I can't think straight?! Toisaalta kun Luostarin menoa ajattelee, niin ei nuo kaksi nyt niin kaukaa haettuja ole. Tästä muuten tulikin mieleeni että teidän juopottelevien kutaleiden takia saatiin neljänkymmenen tuhannen raja rikki, puhumattakaan siitä että sitä teidän dokaamistanne kävi seuraamassa 457 ihmistä. En tiedä onko se sitten onni vai kärsimys olla apottina luostarissa jossa häärii kaatuilee maailman alkoholisoituneimmat (mutta niin rakkaat) nunnat. Joka tapauksessa aika monelle on nyt selvää kuinka ”kuuliaisia” te olette. Helvetin hullut, te olette kyllä sellainen kottaraislauma joka etenee toinen toistaan yllyttäen vaikka kuorittuun mänty perse edellä eikä mikään epäinhimillinen ole teille vieraista – varsinkaan vastuutehtävissä oleville.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että minulla olisi noussut kusi päähän vaan vilpittömästi kiitän kaikkia lukijoita ja muita tahoja jotka pitävät Luostaria pystyssä (Jätetään huomioimatta nämä nunnien aiheuttamat, jatkuvat remontit). Eli kiitollisena lukijoille mutta nunnien yhä kiristyvän tarkkailun merkeissä kevättä kohti mennään, siellä on muuten valllan mahdottoman hieno keli, aamusta kun kävin Lätkiksen kanssa niin pakkasta ei ollut kuin -2 astetta eli päivästä tulee lämmin. Aurinko paistaa täydeltä terältä ja vielä kun tuo särky hellittäisi, olisi päivä täydellinen.

Pitemmittä puheitta mitä parhainta torstaita teille, te rakkaat Luostarin asukit ja muut matkaajat. * Puree kättään jostain käsittämättömästä syystä *

44 kommenttia:

 1. Ja mä TAAS missasin ne bileet. Pistän kyllä omat pidot tänään pystyyn jahka iltavuorosta pääsen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niihin kisoihinminä kyllä tulen mukaan! Et sitten reuhdo liikaa töissä että jaksat riekkua ja kenties pääsisin näkemään sen karkotus-tanssin!?

   Tosin en tiedä mihin nuo nunnat veisi hoitoon kun ei niitä voi yksinkään jättää, paitsi jos sulle sopii niin otan ne mukaani. Autan kyllä siivouksessa.

   Poista
  2. No hitto, mehän polkastaan bileet pystyyn ja pöytä koreaksi tässä illan päälle!

   Poista
  3. No hittolainen! Sshh.. ei niitä tarvitse yllyttää - ne sekoavat heti jos kuulevatkin sanan "bileet".

   Poista
 2. Me ei lähdetä Luostarista mihinkään!! Ollaan istumalakossa. Tarvittaessa myös makuuasennossa (*no nukutaan, mitä sä ajattelit*);)
  Ja muista Apotti mitä saattaa seurata, kun poistut ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mikäs nyt on? Kai sitä voidaan mennä käymään Marjaanalla kylässä. Sillä on yleensä perkeleen hyvät tarjottavat mutta olet oikeassa, en minä teitä tänne voi yksikseenkään jättää. Lähdetään nyt vaan, tekee teillekin hyvää sen eilisen juhlimisen jälkeen.

   Poista
 3. Jaiks! Kauhea rangaistus! Lupaan, etten ikinä enää ryyppää, ja pullon sijasta hypistelen vain ja ainoastaan rukousnauhaani. Ehtoollisviiniä ei kai kuitenkaan lasketa...? *yrittää saada sädekehää pysymään ylhäällä*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mut hei B, mehän juotiin eilen ne ehtoollisviinit;)

   Poista
  2. No sitten ei niistäkään aiheudu enää mitään ongelmaa.

   Poista
  3. Mitäs jos Majastani löytyisi parikin ylijäämäpullollista... Anyone?

   Poista
  4. Tota noin, voisko osallistua? Jäi eilisestä vähän jano;)

   Poista
  5. Mä sain sellasta postia, että vyöryän keljassa olevan rautasänkyni alta koko tynnyrin esiin *kolinaa, kilinää ja rähinää*!

   Poista
  6. Mä arvasin, että saadaan tänäänkin bileet pystyyn. Mulla kun jäi eilinen rellestys ihan huomaamatta ja kademieli vaivaa.

   Poista
  7. No hitto Polga, mitäs sä sait?

   Voi sua Marjaana, korjataan asia tänään siellä sun majalla!

   Poista
  8. Jukoliste ja ne viinit sun muut litkut mielessä. Odottakaas nyt, taisi tulla Abbedissalle jobinpostia kolinasta ja kihinästä päätellen. Täytyy lähteä katsomaan - olette sitten kunnolla sen aikaa!

   Poista
  9. Ave Maria, gratia plena...

   Melkein on jo sädekehä kohdallaan. ;)

   Poista
  10. Rouva B, onks ne noi jouluvalot sun päässä se 'sädekehä'? ;DDD

   Poista
  11. Hei mä oot töissä seitsemään asti - tällä menolla en ehdi mukaan lainkaan vaan kerkiätte sammahtaa ennen sitä ;-)

   Poista
  12. Mä kävin sun luona jo (blogissassi) ja kyllä ne pullot on nyt aikas tyhjiä, en tuntenut ketä kaikkia siellä oli, mutta jotain sieniä keiteltiin. Aika pahaksi onmennyt ...
   Mä meen nyt takasin kotiin Rannalle istumaan, otin yhden pullonpohjan mukaan, et kai pahastu?

   Poista
  13. En pahastu ja kiva kun kävit. Mun jemmapullot on niin timanttisesti piilotettu että mullekin riittää taatusti vielä kunhan täältä pääsen!

   Poista
  14. Koskas sitä kotiudutaan että tiedän tulla seuraamaan sitä karkotustanssia?
   (ja tietty sitä lapasesta lähtevää juopottelua)

   Poista
  15. mitäs se pommi-B yrittää siellä paikata rukouksillaan? ;D

   Poista
  16. Olen tehnyt parannuksen O:) Tämänkin illan olin kirkkokuoron harjoituksissa enkä missään riekkumassa. Nyt on niin hurskas olo, ettei ole ollut aikoihin. ;)

   Poista
  17. Jos sinä olet ollut kirkkokuoron treeneissä niin minä olen Kenneth Gaunda! Ei vaiskaan, on todella hienoa jos harrastat moista mutta tunnethan skeptisen asenteeni ;D

   Poista
  18. Pistetään vielä paremmaksi: tällä viikolla olen ollut myös rukoushuoneella kokouksessa ;D
   Minusta on moneksi, niin kuin itse taisit sanoa toissa päivänä...

   Poista
  19. No nyt kyllä vedit överiksi.. ;D

   Poista
  20. Mikä siinä oikein on, ettet usko minua, vaikka ihan totta puhuisin?! :D

   Poista
  21. Tottahan toki minä sinua uskon! :D

   Poista
 4. Veka lähetti täydellisen hylyn. Tulossa tosin jatkuva osa-aikaisuus :o Eli yli 2/5 inva, mutt ei yli 3/5 inva - tää on niin vetun kivaa, ett otetaas ämpäristä suoraan. Ett mitä mä sain: no perkele viinaa, toss on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole jumalauta totta! Eikö ne saatanat osaa lukea tekstiä ja eivätkö ne tajua faktoja! Kuinkahan paljon ihmisen täytyy olla rikki ennenkuin siellä tajutaan ettei ihminen enää kykene painamaan duunia? Olen tosi pahoillani sun puolesta, se posti oli sitten lyhyehkö toteamus vai oliko siinä laajemmin perusteltu tätä heidän "erinomaista" päätöstään? Hanat auki, en aio jarrutella...

   Poista
  2. Paskat ne ei kai perustele. Olen pahoillani minäkin, toi on kyllä niin s-tanan väärin!!

   Vedetään tästä ämpäristä, noin, annetaan sen kiertää.....

   Poista
  3. Mä, olen Polga, hengessä mukana myös. Vituttaa sun puolesta!

   (Ja pohjanmaan kautta...)

   Poista
 5. Jes, nyt narahtaa *narrrrrrrrrsk, riipii vanteita tynnyristä*!
  Perustelut on ne vanhat, että kykenee niihin töihin joihin on kyennyt viimeiset 35 vuotta ;) Meenkö perkele tarjoamaan vanhaa räyskääni rysäkepiksi, täh?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poikkesin just sun tykönä ja täytyy sanoa että multa loppuu ymmärrys - mihin vittuun on kadonnut realiteettien taju? Eikö enää kukaan ymmärrä mitä lääkärin lausunnoissa sanotaan?

   Poista
  2. Ei, mä postaan vasta huomenna. Nyt ei kykene, koska iskee raivo. Viha. Aggressiivi. En jaa palkintoja. Jaan persettä. Ai niin, ei se kelpaa kellekään. Täytyy maksaa jollekin jostakin, ei kun minähän maksoinkin jo... toimitus tosin kestää aika prleen kauan, niin että...

   Poista
  3. On tää kummallinen yhteiskunta. Terveitä työttömiä tulee koko ajan lisää, mutta sairaana ei pääse työstä millään ilveellä pois.

   Poista
 6. Eipä niin, ehkäpä on päättäjilläkin mennyt usko isänmaan toivoihin kun vanhasta liitosta täytyy pitää viimeiseen asti kiinni.

  VastaaPoista
 7. Ei, ei jaksa ymmärtää! Eikö työttömien tai osa-aikasten nuorten pitäs saaha töitä, vaikkei heillä sitä kokemusta oliskaan?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näinhän sen pitäisi mennä mutta hei Suomessa, eihän nyt sentään.

   Poista
  2. 35 v. duunia täpöllä ei riitä (niin ja sitä ennen kaikki kesäduunit penskana, eihän niitä ees lasketa....). Juu, ei, siis nythän katsotaan se 300 pvää ja sitten kuntoutustuki. Arvis just meilasi, että näin.

   Poista
  3. No niin, se on sitten saikkua saikun perään kunnes heidän arvoisat aikarajansa tulevat täyteen. Tuntuu siltä kuin yhteiskunta (päättäjät) oikein kannustaisivat olemaan tekemättä työtä koska ei työhistorialla tunnu olevan mitään merkitystä. Eikä varsinkaan niiden työvuosien mukanaan tuomilla kulumilla ja muilla vaivoilla.

   Poista
 8. Nyt on sitten lukulista omalla välilehdellä, samoin Luostarin saamat prenikat. Onnistuin kuin onnistuinkin saamaan molemmat listat "ehjänä" eli voin niihin tarvittaessa myös lisäillä = toiminnot säilyivät ja toivotaan että ne myös päivittyvät. Nyt ollaan lähempänä myrskyävää taivasta niinkuin Luostarille sopiikin ja vittuilkaa nyt sitten heti kättelyssä jos joku on huonosti. Kavensinkin hieman ja baihdoin mobiilipuolen mallia kun vanhaa kuulemma ei näkynyt hyvin eli ilmoituksia kiitos, häivyn tästä kohta tekemään illan radiolähetystä.

  VastaaPoista

Rienaustasi arvostetaan joten ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...