tiistai 30. huhtikuuta 2013

Koska tapaturmavakuutusta ei myönnetty, kipsasin itseni sillä huomenna hypätään kalliolta!


Koska en halua minkään firman,viraston tai muun instanssin vihoja päälleni, niin sovitaan ettei alla olevassa puhelinkeskustelussa vastapuolen nimeä mainita vaan todetaanpa vain että ihmeellinen on elämä ja koska tämä mahdollisesti katsotaan loukkaavaksi kirjoitukseksi, niin voidaan leikkiä ettei tälläistä voi tapahtua oikeassa elämässä vaan on fiktiota (vaan kun ei ole). Kyseessä on niinkin tavanomainen asia kuin taparturmavakuutus, kun vakuutusta yrittää ottaa prepaid-heimoon kuuluva hortoilija jolla luottotiedot eivät todellakaan ole kunnossa.
- Vakuutus Oy
- No se on Peppone Pepponelainen täältä korvesta päivää, olisin halunnut ottaa tapaturmavakuutuksen eli miten on ja jos onnistuu, niin mitähän olisi tarjolla?
(Seuraa pitkä litania kaikkien kovasinkauppiaiden ja livekalojen yhteisestä mainosraamatusta, mukana pullan tuoksua ja asiakasläheisyyttä sydän tulvillaan jonka jälkeen kuitenkin yhdistetään toiselle henkilölle ja samat esittelyt käydään läpi ennen kuin päästään asiaan).
- Tapaturmavakuutus on näinä aikoina hyvä olla olemassa,varsinkin kun ihmiset harrastavat enemmän ja vahinkoja sattuu.
- Niinhän se on mutta siitä tapaturmavakuutuksesta....
- On ensiarvoisen tärkeää päivittää myös muut vakuutukset ajan tasalle ja olisinkin kysynyt että onkohan teillä muita vakuutuksia?
- Juu on, pelkkä liikennevakutuus koska ette suostuneet myöntämään mulle arvotavaravakuutusta syystä että kuulun prepaid-heimoon.
- Anteeksi?
- Niin, luottotiedot lähti samasta ovesta mistä entinen eukkokin.
- Nyt en ymmärrä?
- Älä välitä, en minäkään tajua miksi se lähti mutta mulla ei tosiaankaan ole luottotiedot kunnossa joten mites on sen tapaturmavakuutuksen laita?
(Pitkä hiljaisuus, papereiden kahinaa ja jatkuvaa hmm-äänteiden käyttöä)
- Ei millään pahalla mutta myös puhelinliittymäni on prepaid-versio joten mentäisiinkö asiaan ennenkuin puheaika loppuu?
- Teille ei voida myöntää tapaturmavakuutusta.
- Miksi? Jos minä maksan sen muutamaksi vuodeksi eteenpäin ja vielä käteisellä?
- Siitä huolimatta.
- Tarkoitatko että olen rikollinen joka tekee vakuutuksen ja heittäytyy sitten auton eteen nostaakseen vammautumisesta korvattavat rahat?
- Krhm, kaikki on mahdollista.
- Vaikka minä kova heppeli olenkin ja hullu päästäni, en sentään ala autojen kanssa kisaamaan.
- Niin mutta koskaan ei voi tietää,varsinkin jos olette tai olette olleet laitoshoidossa.
- Mitä vittua?
- Tehän sanoitte kärsivänne mielenterveysongelmista.
- Niin, minä olen katsokaa sellainen tavallinen kylähullu.
- Teille ei kuitenkaan voida myöntää sitä.
- Jos maksan tuplahinnan?
- Siitä huolimatta.
- Voiko sen joku muu ottaa, tarkoitan puolestani?
- Kyllä, mikäli edunsaajaksi merkitään vakuutuksen ottaja.
- Sittenhän mun ylitseni vasta ajeltaisiinkin.
- En ymmärrä?
- No jos joku ottaa vakuutuksen joka korvaa minulle aiheutuneet vahingot ja saa näin vammautumisestani settua, niin täällä saa tosissaan laittaa lapikasta eteen, olla silmät perseessä ja hypätä aina ojaan kun menee ohitse. Kaikki on mahdollista niinkuin sanoitte.
- Teidän on parasta koittaa jostakin toisesta vakuutusyhtiöstä.
- Niinpä, teen sen samalla reissulla kun käyn irtisanomassa sen teidän liikennevakuutuksen.
- No mutta täytyyhän vakuutus olla!
- Juu, mutta jossain toisessa firmassa.
- Kuulkaa...
Klik.

Näinhän se menee eli maailma on julma ja sen tähden olen joutunut tekemään ylimääräisiä valmisteluita vappua varten. Olen syönyt eilisestä lähtien laastareita och buranaa pakettitolkulla sekä kipsasin itseni päästä varpaisiin, toki niin että raajojen liikeradat ovat mahdollisia. Heikkoina paikkoina mainittakoon Akilleen nilkat, polvet, kyynär-ja olkapäät,lantion parisenttinen rako ja tietysti se kohta mikä yhdistää pään hartioihin. Pikku pakko sillä huomenna minä ja pari muuta äijää lähdetään testaamaan Köpösen uutta liitopukua.Tuo mainio mies ompeli Hankkijan haalareihin heidän kettiön pöytänsä kerniliinan ja voi perkele mutta tulihan toimivan näköinen asuste. Iso kerniliina on leikattu kahdeksi kolmioksi ja kummallakin puolella kroppaa on nilkoista ranteisiin (kädet levitettyinä) olevat kolmiot. Äijien kanssa kysyttiin että pitävätkö kylkien ja käsivarsien tikkaukset, jolloin tuo päästäpideltävä turpeenpuskija kertoi laittaneensa joka saumaan tuplatikkaukset ja niiden päälle vielä koruommelta yhden varvin. Hyppypaikka on meiltä 18 kilometrin päässä oleva rotkojärvi ja jos niiltä kallionkielekkeiltä tulla lekuttaa vähänkin huolimattomasti alas, luut rutisevat pystysuorien seinäminen juurella oleviin paasiröykkiöihin ja niskat taittuvat niin että voi tarkastella arsettaan suoralla suuntauksella. Hulkkonen veti puihin koko hyppytouhun nähdessään Köpösen farmari-Datsunin perässä ruumisarkun, Hulkkonen kun ei oikein tunne tuota Köpöstä eikä tiedä tämän olevan parantumaton pessimisti.

Hyppyjärjestyskin arvottiin mutta ensimmäisenä kielekkeeltä alas työnnetään porukan vanhin eli Tuutti-Tane, joka on jo aikoja sitten eläkeiän saavuttanut lääketieteellinen ihme. Äijä on vetänyt viinaa sisällissodasta lähtien eikä minkäänlaista rapistumisen merkkiä ole nähtävissä. Suurin syy miksi Tane saa olla ykkönen, on hänen mahdoton tuurinsa onnetomuustilanteissa ja hän tulee todennäköisesti selviämään vaikkei liitopuku toimisikaan odotusten mukaisesti. Makkaraa ja kahvia on varattu runsaasti koska laskeutumispaikalta (hypyn onnistuessa) takaisin ylös rotkon reunalle on matkaa miltei kilometri minkä tähden puvun roudaaminen seuraavalle kestää oman aikansa. Ukoilla näytti olevan niin paljon viinaa ostettuna että varmasti tullaan näkemään hyppyjä ilman liitopukuakin mutta yhden Holkun vävypoika on luvannut olla passissa metsätien päässä mahdollisen sairaalakeikan varalta, ei sinne korpeen mitkään ambulanssit tai helikopterit osaa. No nyt puhuin paskaa koska kolme vappua sitten oltiin yhdellä eräkämpällä ja grillimestarina toiminut Juhleenin isäntä poltti 38 hehtaaria valtion metsiä grillin kaaduttua. En muista koska viimeksi olisin nähnyt yhtä paljon trafiikkia keskellä erämaata. Oli palokuntaa, poliiseja, pari helikopteria, lehtimiehiä ja Juhleenin muija. No tässä tapauksessa metsäkämpälle johti kärrytie mitä pitkin liikennöinti oli mahdollista ja hyvä niin, muuten sitä metsää olisi palanut vitusti enemmän. Kolme viikkoa metsäpalo riehui ja ne Juhleenin tarjouksesta ostamat grillihiilet tulivat loppupelissä maksamaan 328.744,- euroa + sen, että Juhleenista tuli sillä hetkellä poikamies. Perin velkainen sellainen.

Ihan vaan sillä kerroin että olkaa ihmisiksi kun vietätte vappua. Pienestä fibasta voi tulla kallis pieti ja valitettavasti se on monta kertaa korvaamaton, rahalla kun ei saa uutta ihmistä. Suosittelenkin että teette niinkuin me, hypitte kalliolta asiaankuuluvin varustein (kyllä Köpönen ompelee) ja syötte ylipäiväyksellä olevaa kyrsää – ei se vappu muuta vaadi. Tietysti viinaa voi ottaa koska se tuo lisämaustetta laskeutumispaikalle osumiseen. Suunniteltiinkin että laitetaan se Köpösen ruumisarkku sinne vesirajaan ja koitetaan osua siihen, lisäpisteitä ropisee jos kykenee kiepauttamaan kroppansa selälleen ja saa vielä pystyasentoon saranoidun kannen paukahtamaan kiinni.

Olkaa ihmisiksi ja hyvää vappua teille, te rakkaat Luostarin asukit ja muut matkaajat.

38 kommenttia:

 1. Vanha syöksy-Tsompi täällä toivottelee vappuja. Ei ole mitään vakuutuksia eikä luottotietojakaan. Hurlumhei ja rommia parikin pulloa senkin pelkurit. Juhuuuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin jo kellarissa hähähähähä! Oho putosin tuolilta. Se on häntä poikki taas jo.

   Poista
  2. Vappua sinullekin rakas Tsompini! <3
   Hittolainen kn tuli työntäyteinen vappu (kunnon kommarin tapaan) ja kotiuduin vasta hetki sitten. Jaahas, vai että kellariin on sitten murtauduttu ja riekkuminen alkaa..?

   Poista
 2. Mitä lie abbedissa ja pyhimys Valburg olisi muinaisten suomalaisten menosta tuumannut, jonka muistoksi toukokuun ensimmäinen päivä on nimetty? Hauskaa Vappua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan olisi halunnut liittyä messiin, veikkaan ma ja oikein hauskaa Valpuria tai millä nimellä tätä mutkaleivän juhlaa nyt kukin haluaa juhlia :)

   Poista
 3. Jaaha, Tsompi onkin jo aloittanut Wapun Wieton täällä;)

  Aiot siis kokeilla eräänlaista riippuliidäntää. Sallinet hieman epäillä, että se liitäminen jää aika vähiin, no, mutta hieno laji kumminkin.

  Sitä jäin ihmettelemään, että miksi vakuutusyhtiölle ei raha kelpaa. Siis jos etukäteen olisit maksanut eikä silti myönnetty vakuutusta. Paska juttu. Meinaaan ilman tapaturmavakuutusta jos joudut töitäkin jatkamaan, huh.

  Siedettävää Wappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuliidin perinne on tuttu täällä jylhissä korpimaisemissa jossa kolmiomittaustorneja jaa vuoria riittää.

   Ei se onnistunut ja sama juttu kuin arvotavaravakuutuksen kanssa; tarjosin vaadittavaa 140,- euroa käteisellä (vuoden koko maksu, vakuutus olisi korvannut leluni 5000,- euroon asti) mutta se ei käynyt koska olen luottotiedoton ja näin ollen vähintäänkin hämärä tyyppi.

   Hauskaa Vappua myös teille!

   Poista
 4. Olin suunnitellut juhlivani Wappua tarjousnakeilla ja perunasalaatilla, mutta pitäisiköhän sittenkin keksiä vähän jotain äksöniä... Vaikka vappupalloja, sellaisia hyvin lentäviä, joita voi sitten huomenissa poksautella (sytytyslangalla *virn*) naapurien iloksi. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Että minä B rakastan sua kun käytät termiä tarjousnakki <3
   Tulee heti niin lämmin ja kotoisa olo :D mutta kehotan sua vakavasti olemaan pelaamatta sen vedyn ja sytytyslankojen kanssa.. ;D

   Poista
  2. Älä huoli, kyllä minä hallitsen sytytyslankajutskat. Lyhyellä mennään, niin ei tarvi tulla katumapäälle ;)

   Hyvää Wappua <3

   Poista
 5. Hah, kaikki kuitenkin luulee liito-oravaksi -> seuraa suojelupäätös -> seuraa ei-saa-kaataa-puita -> suojelualue -> loppui Pepposen salamyhkäinen puunkatorojekti. Että näin - ota isompi riippuliidin, se kannattaa. Pieni ei kannata.

  Käynpäs taas Altair-4:ssä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Argh. Oivalsit asian ytimen (paljastiko puvun muotoilu?)!
   Katsos puubisnes ei tuonut niin hyvin rahaa kun taasen EU maksaa suojelualueista hyvin - siinä se pointti! ;D

   Äläs kuule hyppää siellä Altair:in puolella sillä minä tiedän mitä siitä seuraa :D

   Poista
 6. Vakuutuksia ei saa, jos on hullu. Se on nähty täälläkin. Ei tarvi olla ees oikeesti hullu, riittää kun on psykiatrilla käyny joskus. Onneksi tuli otettua jonkulainen henkivakuutus ennen hulluksituloa - tosin jos sen nostaminen tulee ajankohtaiseksi, ne kyllä keksii, että vakuutus on otettu väärin perustein eikä maksa mitään. Ei edes niitä vakuutusmaksuja takas, mitä on väärin perustein otetusta vakuutuksesta niille maksettu.

  Hauskaa liitoreissua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullahan on tapaturma- ja siihen kuuluva henkivakuutus. Olen ottanut ne ennen masennus-diagnoosia, josta sain eläkkeen. Viime kesän polvimurtuman hoito maksettiin vakuutuksesta. Siitä en välitä, jos eivät henkivaakutusta maksa, sitä en ole itse suremassa;)
   Siitä olenkin kuullut, että masentunut ei saa uutta henkivakuutusta, kuulemma kuitenkin joku vakuutusyhtiö myöntää, kalliilla hinnalla.

   Poista
  2. Aivan pimeätä touhua koko vakuutusala. Tai ei sittenkään koska täyspäisille ja terveille harvemmin sattuu vahinkoja joten säästöähän siitä syntyy. Vakuutusyhtiöillähän tunnetusti ei ole sitä rahaa.

   Poista
 7. Uuh, vakuutusmaailma on omanlaisensa, olen kuullut niin uskomattomia tarinoita, että välillä on miettinyt onko kertoja todellakin terveen kirjoissa.

  Sitä minä en käsitä, että luottotiedoton ei saa edes kotivakuutusta vaikka käteisellä maksaisi ja vaikka vuoden maksut etukäteen. Eihän sieltä olla lainaa hakemassa vaan päinvastoin, tyrkyttämässä heille rahaa. Minä en ymmärrä mitä riskiä vakuutusyhtiö siinä ottaisi? jos vakuutuksenottaja ei sitten maksa vakutuuslaskuja, se on helppo poikkaista vakuutus.

  Joka tapauksessa, hyviä lentokelejä ja happy landings! Vapulle terkkuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tämä oli jo toinen vakuutuksenotto - yritys, me prepaid-ihmiset kun olemme kaikki varkaita ja huijareita niin eihän sitä parane vakuutuksia antaa - ties vaikka heti heittäydyttäisi sillalta alas tai poltettaisi kotimme. Varsinkin kun luottokunnan tiedoissa ei ole kuin kohta vanhaksi menevä varattomuusmerkintä, mitään ei varsinaisesti ole perinnässä.

   Kiitos ja Vappuja sinne Torpallkein päin!

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Hyvää fyrsta mai:ta sinullekin, oi armoitettu tietäjä! <3

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Een meistä tiedä, mutta teidän kellari on sitten taas tyhjä. SHCKOL!

   Poista
  2. No hittolainen, ajattelinkin mistä se kilinä kuului!

   Poista
 10. Hyvää Vappua, rakas Peppis <3

  VastaaPoista
 11. Oikein, oikein hyvää vappua! Viitaten mun puolelle jättämään kommenttiin muistuttaisin, että nyt on se tippaleipäjuhla. Että ei mitään torttuja sitten, niitä väännetään jouluna :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos mutta torttujen valmistumiseen vaikutat sinä enkä minä joten naaras on hyvä ja katsoo mitä kirjoittaa! :D

   Poista
 12. Hyvää Wappua :) *tarjoilee simaa ja salmiakkia*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Puskis rakkaani ja ne Ikean tontut olivat jotain järjetöntä, katsoin sen videon neljä kertaa ja joka kerta räkätin enemmän - oli se niin hyvä! :D

   Poista
  2. Se on aika metka kyllä :) Kunnon kauhuleffaloppu.

   Poista
 13. Vastaukset
  1. Kiitos Ninka <3 ja oikein hyvää Vappua sinullekin!

   Poista
 14. Hei. Hyvää vappua, tiiätkö miksi kaikki juhlii vappuaattona? Siksi kun mulla on synttärit, tai ainakin niin luulin penskana. Nyt juhlii muut, mutta en minä, minä olen jo vanha ja väsynyt. Tänään tuli täyteen 55, auts:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä parhaimmat onnittelut rakas Elina eikä tuo 55 vielä mikään ikä ole, eikös nainen ole parhaimmillaan noilla hantteilla. Sussa ainakin tuntuu tuota draivia olevan joten äläpäs nyt toppuuttele vaan juhli hyvä ihminen! <3

   Poista
  2. Onnittelut Elinalle!

   Poista
 15. Täällähän on koko poppoo jo ihan tillin tallin. Elinalle paljon onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsompi rakkaani, täällä taitaa olla muut selvinpäin kun JOKU oli käynyt murtautumassa kellariin ;D

   Poista
 16. Siis, vaikka onhan se surkee juttu, ettet saanut vakuutusta, mutta KYLLÄ NAURATTI ja naurattaa vieläkin.Oli se niin mainiosti kirjoitettu. :D
  Minä olen muuten kirjoittanut runonkin vakuutusmiehestä (ja itsestäni). Siinä runossa asiat ovat päinvastoin kuin tuossa sun tapauksessasi. MINÄ en ottanut vakuutusta.
  NYT voisin ottaakkin, mutta vanhoille ikäloppukropsuille ei niin vaan enää tapaturmavakuutuksia myönnellä ;D

  Hyvää Vappua! Minä menen meidän torille lausumaan runoja ja myymään rasvarinkuloita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää vappua Kaisa ja nyt kun mainitsit sen runon, vaadin että julkaiset sen täällä Luostarissa! Oikeesti, tahtoo lukea sen sillä tiedän että sulla on sanan säilä hallussa joten se on varmasti perin hersyvä :D

   Onnea rinkuloiden myyntiin ja päivästä näyttää tulevan aurinkoinen sillä täällä ainakin paistaa mollikka täydeltä terältä.

   Poista

Rienaustasi arvostetaan joten ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...