tiistai 9. huhtikuuta 2013

Lataamo - parkour on täällä! Lue! Opettele! Kunto kasvaa kohisten ja saat kenties uuden jakauksen!


No nyt se on täällä: Lataamo – parkour! Jumalauta mutta tässä on teille sellainen liikuntamuoto joka hakkaa mennen tullen perinteiset liikunalliset aktiviteetit jo pelkästään sen takia, että tähän osallistuvat automaattisesti mukaan niin ”kansalaisvelvollisuuttaan” suorittavat naapurit kuin virkavaltakin! Ihan ilman pyytämättä. No, pikkuisen täytyy provosoida mutta se kuuluu osana tähän jaloon, kaikki kalorit polttavaan, flanellipöksyissä ja niin ikään ylikokoa olevassa flanellipaidassa temmeltämiseen. Tässä lajissa parkouriin yhdistyy roolipelaaminen, amerikkalainen man hunting sekä keskisestä suomesta tuttu ”Johan on perkele ettet pysähdy” - jahti.

Keksin tämän tänä aamuna kun olin Lätkiksen kanssa lenkillä ja virtaa tuntui riittävän vaikka mihin. No, lenkiltä kotiin tultuamme puin päälleni mielisairaalasta peruja olevat flanellipaidan sekä – housut, alle tietysti tarpeeksi vaatetta sillä täällä korpiseudulla oli tänä aamuna -9 astetta pakkasta. Dosetti täyteen ryynejä ja vyö lanteille sekä pienehkö kangaskassi, muuta ei sitten tarvitakaan. No tietysti kengät jalkaan ja pipo päähän mutta sen kai jokainen tajusikin. Dosetti kassiin ja se sangoista roikkumaan vyölle. Pipoa parempi vaihtoehto on muuten sellainen vanha ja epäilyksiä herättävä, osittain silmillä oleva karvahattu. Näin saat asukokonaisuuteesi ”Seitemän surmanluotia” - efektin ja virkavallankin on helpompi tähdätä siihen karvaräysään, varoituslaukaukset kun yritetään ampua aina päähän. Uskokaa pois, meikäläistä on se verran eri pidätystilanteissa tulitettu että varsinkin 90-luvun puolella jakaus vaihteli viikottain. Nykyään käytössä oleva Glock – itävaltalaisten lahja maailmalle – tekee todella siistin uurteen ja heittää vähäiset haivenet kummallekin puolelle veristä uurretta, tuota 9 millisellä tehtyä kampausta kutsutaan muuten ”Älyköksi” jos ette sitä sattuneet tietämään.

Koska tässä lajissa tuo roolipelaaminen yhdistyy vahvasti, on syytä kertoa miten saat lajista eniten irti ja tässä kerronkin (tämän aamun kokemuksia) miten se tapahtuu:

Menet noissa vermeissä jonkun taloyhtiön - oli se sitten rivari tai kerrostalo – pihamaalle ja alat käyttäytymään omituisesti, kiertelet pitkin pihaa hyppien roskisten ja mattotelineen päällä, pitäen samalla saatanan voimakasta Uh! Uh! Uh!-ääntelyä muljautellen silmiä. Välillä rääkäiset niin että läheisen puustoalueen linnut pudottavat sulkansa ja yrittävät alastomina lentää lekuttaa karkuun. Aina silloin tällöin ja erittäin korostetuin liikkein napsaiset dosetista ryynin ja mikäli pokkaa riittää, ryystät lätäköstä vettä päälle. Tätä kutsutaan ”herättämiseksi” ja varmaan huomaatkin verhojen heilahtelun ikkunoissa. Hyvä. Nyt pari kunnon permantosarjaa pitkin pihamaata ja esimerkiksi voltit kannattaa heittää niin kovalla vauhdilla että housut tippuvat puolitankoon jolloin (sääolosuhteiden salliessa) paljas perseesi tekee laajaa kaarta taloyhtiön asukkaiden iloksi. Mikäli haluat virkavallan jo tässä vaiheessa mukaan, väännä peili irti jostain parkkipaikan lukuisista autoista (vain jos se on tutun jolloin asian sopiminen ja maksaminen järjestyy ilman pahaa verta, muuten moinen teko on kielletty).

No nyt tulevat ensimmäiset asukkaat ulos, valmiina jos ei nyt tappamaan niin ainakin pieksemään sinut ja peli eli Lataamo-parkour käynnistyy. Aivan sairaasti rääkäisten ryntäät pakosalle ja riemukseksi näet vihaisen väkijoukon lähtevän perääsi, huonokuntoisimpien kaivaessa kännyköitä taskustaan. Liian vaikeaa reittiä ei kannata valita eikä liian kovaa vauhtia pitää mutta varo silti sivustojasi ettei sinua päästä motittamaan, se on tässä vaiheessa paha juttu. Haastetta voit lisätä ryntäämällä karjahdellen väkijoukkoa vastaan ja jopa sen läpi, tilanteessa kannattaa käyttää tervettä harkintaa. Myös niin sanotut turvapaikat ovat hyviä, näissä voit levähtää ilman etä vihaiset takaa-ajajat repivät teikäläisen kappaleiksi. Tälläisiä ovat pankit ja eirlaisten virastojen konttorit sillä ne ovat suomalaisille niin pyhiä paikkoja ettei siellä kukaan ala riehumaan (kassiin kannattaa laittaa joku turha pankin tosite jotta voit mukamas tutkia jonottaessasi). Huomioi ulos pääsysi sillä osa jengistä venaa aivan taatusti ulkopuolella. Itse käytin pankissa (joka oli juuri aukaissut ovensa ja täynnä väkeä) seuraavanlaista taktiikkaa: osoitin keksi-ikäistä maanviljelijää ja huusin että tuolla on ase, varokaa! ja näin syntyneen sekasorron turvin pääsin pakenemaan vainoajiani.

Kesä on parasta aikaa koska silloin voi rynnistää läpi kasvimaiden ja puutarhojen koska niistä saa juureksia, omenoita ja muuta syötävää energiavajetta täyttämään. Parhaimpana mainittakoon jonkun tekopyhän nousukkaan grillijuhlat sillä mikään ei tee sen parempaa noille kusipäille kuin ohitse viilettävä hullu joka nappaa kokonaisen broilerin grillistä. Voi sitä päivittelyn määrää, muut nousukkaat ovat vesi kielellä kytänneet sen tarjouskanan valmistumista ja sitten tulee yksi monopää flanelliasussaan ja kerää koko potin. Raivo lisääntyy takanasi ja peli käy kiinnostavammaksi. Mikäli sinulla on rohkeutta ja riitävästi etumatkaa, voit myös rojauttaa tortut tuon heppelin tontille ja päästää omituisen ähkimisen ääniä – se nostaa vihan tappoasteelle. Varuskuntakaupungeissa harrastettaessa tulee ottaa huomioon kovakuntoiset varusmiehet sillä hehän lähtevät perääsi virka-apupyynnön saatuaan.

Näin, Lataamo-parkourista voi tehdä itsensä näköisen pelin ja voisin kertoa lisää vinkkejä mutta saatte luvan käyttää omaa mielikuvitustanne, sehän tästä lajista niin hienon tekeekin. Sen verran voin vinkkinä sanoa että laskekaa mahdollisesti Lataamo-parkouriin osaa ottavan virkavallan laukaukset, neljännen jälkeen niillä on jyvä kohdillaan ja sitten sattuu eli kannattaa vetää maihin ja lopettaa siihen. Tietysti jos olette taitava niin tälläistä ei pääse tapahtumaan. Tärkein asia on se ettei ketään saa vahingoittaa vaan täytyy muistaa että tämä on puhdas liikuntamuoto – joskin haasteellinen sellainen. Lopuksi laitan tähän muutaman hakusanan jolla Luostariin on tultu viime aikoina ja näille epätietoisille sanoisin että kiirehtikää sitä psykiatrinne aikaa tai jos teillä ei sellaista ole, niin hommatkaa hyvät ihmiset sellainen nopeasti sillä teillä on ongelmia jotka vaativat jykevää lääkitystä. Tässäpä muutama kysymys johon koitan antaa neuvoja:

Ovatko omenan kokoiset kivekset liian isot?
Voi rakas lapseni, kyllä ne taitavat olla liian isot. Ennen kaikkea ne vaikeuttavat kävelyäsi siinä määrin että tulet kärsimään ennen aikaisista lantion alueen sekä alaselän vaivoista joista pahimpina erilaiset kulumat. Lisäksi naiset saattavat vieroksua ja saatatpa saada pilkkanimen ”Kahden omenan mies” ja se ei ole kivaa.

Nahkahousu- video
Sellaista ei tulla Luostarissa näkemään, sillä jos täällä esitetään joskus joku video niin se tullaan tekemään ilman housuja.

Fantasiani aakkoskarkeista hetekassa jossa sähköä
Voi hyvänen aika, ehkäpä tässä tilanteessa on parempi ettet liiku mihinkään vaan laitat osoitetietosi sähköpostiin niin minä hommaan sinulle apua. Ihan totta. Ei mitään hämmnkiä niin sedät tulevat kohta hakemaan.

Mennäänkö kieli hameen alla kansliaan
Paha virhe virastokäyttäytymisessä eikä auta asioittesi hoitamista yhtään. Lisäksi sinut tullaan poistamaan todennäköisesti hyvin nopeasti ko. kansliasta tai minne ikinä oletkin matkalla.

Tällä tapaa alkaa tiistai josta toivon teille erittäin liikuntapainotteista päivää  jo pelkästään säidenkin puolesta, siellä on hieno ilma. Eli: erittäin hyvää tiistaita teille, te rakkaat Luostarin asukit ja muut matkaajat.

17 kommenttia:

 1. Liian raskas laji meikäläiselle, täytyy kehittää siitä sellainen easy heavy user -versio ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta sun hm...erikoisella (mutta perin hauskalla) mielikuvitusella saisi aikaan huikeita peliskenaarioita joita voisit myydä tälle peliporukalle! Ajatteles, erilaisia lähtötilanteita, haasteosioita matkan varrelle etc.
   Bisnesmahdollisuus... ;D

   Poista
 2. Täytyykin varoa, jos tätä tämän päivän vitutustani lähden purkamaan, etten tee sitä kieli hameen alla. Mutta mites kieli vyön alla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otan kyllä osaa sillä kävin Majalla lukemassa mikä tilanne sulla on esissä ja sanonpahan vaan että se yksi on täys persreikä!
   Kieli vyön alla ei pidä sun painaman, sillä Karma hoitaa kyllä tilanteen ja antaa sille epatolle ison avarin!

   Poista
 3. Voi harmi, oon heittäny kaikki flanellipaitani jo pois. Muuten kyllä kokeilisin tuolla lähimmän kerrostalon pihalla. Onkohan sinne nyt kolmisen kilometriä...

  Tuo omenakivesten kanssa painiva saattais saada pikaisempaa apua ihan normilääkäriltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eihän se Sanna sulle ole mikään ongelma kun kerran olet taitava käsistäsi. Ei varmasti ota montaa minuuttia sulta kun uusi ja Lataamo-parkourin rasituksia kestävä flanellipaita on valmis!

   Omenakivesta on ymmärrettävä; multa leikattiin -90 niin pahaksi päässyt nivustyrä että se todellakin näytti siltä kuin olisi ollut omena kivesten paikalla.

   Poista
  2. Voi hitsi! Nyt muistui mieleen flanellipaidat ja kun semmoinen oli mulla grafiikkahommissa työpaitana. Että se oli pehmee ja mukava päällä. Heti hommaamaan jostain uusi!

   Poista
  3. No niinpä, nuo mileisairaalan kuteet (mulla on oikeasti niitä) ovat ihan ykkösiä varsinkin kesähelteillä.

   Poista
  4. siis ei nikään milei vaan mielisairaalan..

   Poista
 4. Ihan mukava uusi liikuntamuoto, kunhan polvi paranee;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onhan tässä hyvät liikunnalliset mahdollisuudet moninaisine spurtteineen :P

   Poista
 5. Kuulostaa sellaiselta lajilta, joka sopisi aivan loistavasti tähän meidän naapuruston tarjoamaan maastoon =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sinä B urheilijatyyppinä voitkin sitten toimia evankelistana siellä suunnalla ;D

   Poista
 6. Tässä tarjolla me Kapinoivat Nunnat ry itse toimissaan......: http://jezebel.com/5903343/vatican-pissed-at-american-nuns-for-being-a-crazy-bunch-of-radical-feminists

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hittolainen! Sen mitä ymmärsin niin siskothan olivat oikealla asialla ja heillähän tuntui olevan liki samanlainen ote kuin teillä! Liekö käyneet vakoilemassa teitä näiden asioiden hoidosta ja toteutuksesta...? ;)

   Poista
 7. Mun poika harrasti lajia. Ja mä pelkäsin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen mitä parkouria olen seurannut, niin ei ne kaikki hypyt sieltä terveimmästä päästä ole. Siellä alapuolella kunei odota muu kuin asfaltti tai betoni eikä se tunne sääliä.

   Poista

Rienaustasi arvostetaan joten ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...