lauantai 6. huhtikuuta 2013

Luostarin radiossa nyt: Kannabis ja sen lakialoite, avoimuus erityisesti blogimaailmassa ja paljon muuta


Luostarin radio: Kannabis ja sen laillistaminen. Puhetta siitä tehdystä kansalaisaloitteesta ja muusta aiheeseen liittyvästä, ihmisten avoimuus ja omien mielipiteiden julkituominen erityisesti blogimaailmassa. Lisäksi Sannan terassikauden avaus – se on virallista! Sekä yllytys mennä katsomaan (ja ennen kaikkea kysymään) mitä rouva L:n remontissa tehdään?!
Pakolaispoliitikasta asiaa – mitä mieltä olet?

(klikkaa pilveä tai kuuntele alemmasta linkistä)
Päivän tekstin (22 tunnustusta joista 11 pimeältä puolelta) löydät alempaa ↓↓↓

26 kommenttia:

 1. Olipas hurmaavat nuo Lätkiksen terkut kesken lähetyksen! Kuulokkeilla kuuntelen, ja olin ensin ihan varma että se papatus kuului teikäläisestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Vai papatus on meikäläisestä...olet sinä jumalauta :D

   Poista
  2. Mistä sitä ikinä tietää..! :D Syöt sanojesi mukaan kuin hevonen, siihen saattaisi olla aineenvaihdunnallakin ääneen virkkomista.

   Poista
  3. :D :D Ei hyvänen aika tuota sun mielikuvitusta! Perse hirnahteli miehen evästäessä... ;D

   Poista
 2. Kolme kertaa olen jo kirjoittanut lauseen alun kommentoidakseni radiolähetystä tässä samalla.... ei vaan kerkiä mukaan.

  - eläintensuojeluasia herättää ristiriitaisia tunteita. Tulen ajatelleeksi miten sitä lihaa sitten saati maitoa tuotettaisiin että sillä eläisi. Ja onko oikein että eläimet saavat huonosti kohdeltuna meidän myötätuntomme mutta moni ihminen saa vain meidän hymähtelyn.

  Juu sydän vuotaa verta eläinten kärsimyksiä kohtaan. Eläinrakas olen mutta kun lähden ajattelemaan asiat halki.... näkyy toinen puoli. Olen turkistarhausta vastaan mutta pienpeto ja suurpetopyyntiä arvostan.

  Nunnien ristivierailut saattavat yllättää sinut kapinalla luostarissa. Heh.

  Maahanmuutossa ei pitäisi määrää vastaanottaa vaan myös oikeasti pistää kotoutumaan yhteiskuntaan. Ei ymmärtää ja paapoa kun ovat kärsineet jne. vaan tuoda se selkäranka esiin, jota täällä tarvii selvitäkseen ja hankkiakseen arvon elää. Alkaa tuottamaan omat ansiotulonsa.

  Olen konahtanut töissä, pöljä. Liiankin kanssa. Ihan naurattaa, että missä se raja menee ettei tarvii enää mennä. Sairas työtään hallitsematon pomo ei vaan ole mikään helppo kohde saada toimimaan viisaasti. Sitä kun ei voi kantaa ihmiseen. Viisautta.

  Ja kannabis, ei vaan ymmärrä miksei sitä samalla lailla voi laillistaa kuin fentanyylilaastareita, joita sitten pöllitään huumetarkoituksessa tai pamia... tai tai... helvetin huono peruste siis olla laillistamatta lääkeeksi.

  Kermavaahtoakin käytetään väärin ja minusta sen voisi hetikin laittomaksi julistaa.

  Palatakseni vanhustenhoitoon sitten sillä muotoa että saatan esittää työstäni vääristynyttä kuvaa. Esim tässä viikolla otin ohjat käsiini että asiat etenee. En tule saamaan siitä palkkaa, mutta asioiden prkl pitää edetä.

  Ja meitä on töissä noin muutama muukin harakka joka tekee niin. Sitten niitä jotka keskittyy perushoitoon ja niitä jotka väistävät ihan kaikkea työtä... niitä onkin vain kaksi.

  Siis en ole selkärangaton, jos joskus pistän itseni likoon. Raivostuttaa vain että sellaista pitää tehdä saadakseen asioita etenemään.

  Sen lisäksi tein pr:ää tein itseäni pomon sijaiselle tutuksi, jolloin jos erehtyvät keskustelemaan Armin tulevaisuudesta, tullen saamaan tämän sijaisen käsityksen tavastani hoitaa asioita.

  Piruakos minä täällä jauhan... sait lähetykselläsi taas auringonpaistamaan ja aivoni tokkuraisuus hävinnee kahvilla ja ties mitä vielä tänään tapahtuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihan helkkaristi kattavasta palautteesta enkä Armi rakas ole hetkeäkään epäillyt ettetkö osaisi itseäsi puolustaa, vaan olen pelännyt sun hyvän tahtoisuuttasi polttavan itsesi loppuun. Olet näet rakas enkä soisi sellaista tapahtuvan. Samoilla linjoilla näköjään mennään ja mukavaa jos sinne on hyviä fiiliksiä välittynyt. Kiitos <3

   Poista
 3. Oivallinen mielipidelähetys :) Minä varsin pidän tavastasi sanoa asiat siten kuin ne sinun mielestäsi ovat!
  Komppaan tietty höpöheinän laillistamista lääkinnällisiin tarkoituksiin (-> lue: kohtuuhinta ja kohtuuhelppo reseptien saaminen tk-lääkäriltä). Ehdoton YES, siis.
  Komppaan erityisesti myös tuota, että vittuako täällä valitatte, TEHKÄÄ jotain. No, minä käyn yleensä varsin allekirjoittelemassa hyvät aloitteet, puhun itsekin sen puolesta mihin uskon jne. Paljon enempään en pysty - no tietysti olen jäsenenä parissa yhdistyksessä, jotka ajavat mm. asumisoikeusasujien asiaa ja vaikutusmahdollisuuksia sekä rivijäsenenä toisaalla (jossa taas olen mm. luvannut blögissä käsitellä tiettyjä asioita - mitä, eikö kukaan ole huomannut)!?
  Tuosta asioiden julkituomisesta: monet pelkäävät, se on totta. Minä kyllä kirjoitan (ja sanonkin) juuri sen, mitä mieltä olen. Nih, prle. Syynä onkin varmaan se, että minulla on jo se semmoinen peukalonhangallinen kansioita tuolla Ratakadulla! :D
  Tsempit ENMG:n, siitä saa hemmetin kivat sävärit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rakas Polgani ja olen muutamaan kertaan miettinyt sitä, kuinka hienoa olisi jos voitaisiin vetää kahdestaan tuo lähetys! Oikeesti, sulla on sanan sanomisen lahja ja osaat sitä käyttää niin kerrankin saataisiin sellainen lähetys mikä muistettaisiin. Arvasin sun aktiivisuutesi hyvien asioiden puolesta mutta se on valitettavaa että ne nyrkkiin jupisijat ovat suuri enemmistö (esim. tuo kannabis ja sen laillistaminen, olis aika äkkiä vaaditut nimet listalla jos kaikki munattomatkin laittaisivat).

   Kiitos kovasti palautteesta ja tsempeistä! <3

   Poista
 4. Sinä muuten harvemmin puhut paskaa näissä lähetyksissä. Nytkin tuli niin paljon ajatuksia ja kommentoitavaa olisi vaikka kuinka, mutta keskityn tällä kertaa vain avoimuuteen. En siksi, ettenkö haluaisi olla avoin, vaan tämänhetkisen ajapuutteen vuoksi. Rouva B on täysin anonyymi ja sellaisena saa myös pysyä. En halua omaa naamaani tai nimeäni julkisuuteen, koska haluan kirjoitella, mitä mieleen juolahtaa ilman, että sanomisia pitää jälkikäteen alkaa selitellä jossakin muualla. Olen kirjoittanut paljon fiktiivisiä juttuja ja niitä tulee jatkossakin. Päällisin puolinhan niissä ei näytä olevan mitään kyseenalaista, mutta minun ajatusmaailmastani nekin ovat peräisin. Jotkut ovat puhdasta viihdettä, toisista pystyy varmasti lukemaan rivien välistä kaikenlaista, jos haluaa, ja tekemään siitä omia päätelmiään, jotka ovat joko oikeita tai vääriä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin niin, tässä nyt on vaan käynyt niin että ihmiset ovat unohtaneet sen mitä alun lähetyksissä sanoin ja toivoin. Nimittäin sitä että toivoisin radion s-postiin palautetta aka kannaottoja aiheesta kuin aiheesta ja jotka minä sitten lukisin. Omalla nimellä (nimimerkillä) jota minä en tietenkään julkistaisi mutta anojen kannanottoja tulen koskaan lukemaan. Toivoisin myös että minuun luotettaisi niin paljon että se kattaisi tuolla tapaa esitetyt mielipiteet.
   Ymmärrän täysin kirjoittajia jotka kirjoittavat neutraaleja tekstejä eivätkä halua sen paremmin mielipiteitään tuoda julki.

   Poista
  2. Tuosta palautteen antamisesta radion s-postiin kannattaa muistutella silloin tällöin. Se on hyvä ajatus, mutta päässee helposti unohtumaan kuulijoilta. Yritän pitää mielessä.

   Poista
  3. Juu, koitan muistuttaa siitä koska sillä tapaa mielipiteet/palautteet saavat enemmän näkyvyyttä, varsinkin mikäli keksustelu jostain aiheesta jatkuu pitempään.

   Poista
 5. Kuuntelin radiolähetyksen ja pidän kyllä hyvänä, että sanoo mielipiteensä niin kuin se on. Sitten toisaalta ymmärrän kyllä sellaisiakin, jotka eivät syystä tai toisesta halua kertoa aroista aiheista mielipidettään netissä. Tässä kohtaa kunnioitan jokaisen omaa ajtusmailmaa ja tekoja. Eli olkaamme erilaisia!

  Kannabiksen laillistamista lääkekäyttöön kannatan ehdottomasti ja ole käynyt allekirjoittamassa aloitteen.
  Eläintensuojeluun olisi saatva lisää toimijoita ja rahaa, ehdottomasti, liian paljon on vapaaehtoisvoiminhoidettua, eli ei pysytytä hoitamaan kunnolla.
  Maahanmuuttopolitiikka Suomessa on liian kilttiä. Kannatan ehdottomasti sitä, että sodan jaloista tai muuten vaikeista oloista tänne otetaan pakolaisia. Heitä ei saa hylätä! Mutta sitten kotoutuminen Suomeen ja meidän oloihin on tehtävä pakolliseksi. Kieliopinnot on suoritettava tietyssä ajassa jne.

  Sitten näihin yksityisiin avoimuuksiin: omassa blogissani kirjoitan eri aiheista. Aiheista lausun mielipiteeni niin suoraan kuin ylipäänsä tapoihini kuuluu asioista kirjoittaa ja puhua. En revittele, vaan kerron asian ja sen mahdoliset taustat ja sitten oman kantani asiaan. Itse valitsen toki aiheet, joista haluan kirjoittaa. Omista asioistani olen kirjoittanut varsin rehellisesti mukaan lukien masennus, työttömyys, rahapula, ukon juopottelut jne. Löytyy joskus jopa jotain hyvää sanottavaakin;D

  Kunnioitan jokaisen omaa tapaa pitää blogiaan. Mikä tuntuu hyvältä toiselle, voi olla kauhistus toiselle. Toiset haluat laittaa blogiinsa nimensä ja omia kuviaan. Se heille suotakoon. Itse en julkaise oikeaa nimeäni tai omaa tai läheisteni kuvia, siinä menee raja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä asiat näin on, eritoten tämän kotouttamisen kannalta sun pointtisi on hyvä, varsinkin tuo kielioppivelvollisuus - ilman sitä kun ei pysty toimimaan missään maassa. Mitä mielipiteiden julkituomiseen tulee, niin viitsitkö vilkaista tuon mitä Mrs B:lle vastasin,siinä on se palautteen antamisen perusidea niin kuin sen alunperin suunnittelin.
   Kiitos palautteesta, se on hienoa kun ihmiset esittävät omat ja erilaiset mielipiteensä.

   Poista
 6. Apotin aamuhartaus, aina yhtä valoisa & valaiseva ;) Kiitos jälleen! Ja pyynnöstä, myös kommentteja:

  Kun kotona on alaikäisiä henkilöitä, joita yritän tiukasti pitää nollalinjalla alkoholin ja tupakan suhteen, ei liene vaikea arvata, mitä ajattelen kannabiksen vapauttamisesta. Sen allekirjoitan kuitenkin ehdottomasti, että sairauden hoitoon / sairaan ihmisen olon helpottamiseen sitä pitää voida saada niin kuin mitä tahansa muutakin lääkettä.

  Maahanmuuton sen sijaan näen täysin luonnollisena asiana - maailman sivu on väki vaeltanut hakemaan parempia elinoloja perheilleen ja paennut sotaa ja tuhoa muihin maihin. Miksi on ok, jos suomalaiset muuttavat Ruotsiin tai Amerikkaan, mutta ei-ok, jos venäläiset tai senegalilaiset yrittävät muuttaa Suomeen?

  MaahanmuuttoPOLITIIKASSA sen sijaan olisi paljon korjattavaa, niin portin ahtaudessa kuin ennen kaikkea siinä kuuluisassa kotouttamisessa. Pakolaisista ja turvapaikanhakijoista alkaen kaikki maahan tulijat tarvitsevat ennen kaikkea TYÖTÄ, mahdollisuuden oppia riittävästi KIELTÄ sekä sen verran opastusta yhteiskunnan rakenteseen ja TAPOIHIN, että pystyvät itse elättämään itsensä ja elämään maassa omana itsenään mutta maan tavalla. Ja tämä kaikki mahdollisimman NOPEASTI, ei neljän vuoden kotonakökkimisen jälkeen - sillä SIINÄHÄN sitä yhteistä verorahaa palaa.

  Miksi tämä yksinkertainen yhtälö ei toimi, sitä pähkinää voisi pureskella pidempäänkin. Onneksi on valtion väkeä ja kansalaisjärjestöjä, jotka puskevat maahanmuuttopolitiikkaa parempaan suuntaan. Huolestuneiden kannattaa muistaa, että kuitenkin vain 4,4% Suomessa asuvista ihmisistä on syntynyt ulkomailla (Tilastokeskus, 2009). Lukumäärällisesti heitä on alle 250 000 - ja tässä kohdassa huom: Suomesta on tilastojen mukaan muuttanut aikojen kuluessa ulkomaille pysyvästi yli miljoona henkeä.

  Voisi olla hyvä miettiä myös sitä, kuinkahan moni maahanmuuttajista todella yrittää tulla Suomeen vain ollakseen vuosikausia tekemättä mitään. Tai kuinka moni heistä on joutunut lähtemään kotoaan pakon vuoksi ja henkensä uhalla, ei suinkaan vapaaehtoisesti. Eikö meillä silloin ole ihmisinä velvollisuus auttaa tänne kulkeutuneita ja heidän perheitään uuden elämän alkuun, ihan yhtä lailla kuin Karjalan evakoita sodan jälkeen tai naapurin työttömäksi jäänyttä yksinhuoltajaa?

  Sitä matematiikkaa en myöskään ole ikinä tajunnut, että kohkataan isoon ääneen siitä, kuinka Suomessa syntyvyys laskee ja voi-voi, sen vuoksi maaseutu autioituu ja kouluja lakkautetaan ja vanhuksille ei ole tarpeeksi hoitajia eikä kyläkauppoihin asiakkaita ja koko Suomi kohta katoaa maailmankartalta - ja samaan aikaan estetään, hidastetaan ja hankaloitetaan tarkoituksellisesti sitä, että tänne muuttaisi lisää väkeä. Siis ihmisiä, jotka ovat valmiita asuttamaan, kehittämään ja siis pitämään pystyssä tätä maata. Ihan niin kuin me muutkin suomalaiset. Haloo!

  Avoimesti saa rähjätä ja urputtaa, mikäs siinä, mutta mikäänhän ei muutu kuin muuttamalla, ja muutokseen tarvitaan asiassa kuin asiassa muutakin kuin vain raivoisaa karjahtelua. Ei diktatuurejakaan pelkillä mielenosoituksilla tai renkaita polttelemalla kaadeta vaan on osattava myös esittää vaihtoehtoinen yhteiskuntamalli sekä uskallettava tarttua puikkoihin, kantaa vastuu ja olla mukana rakentamassa se toimivampi todellisuus.

  On mieltä tämä kolmannen polven maahanmuuttaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erittäin hyvää ja järkevää palautetta, tälläinen on aina tervetullutta. Kuten jo aiemiim sanoin, tarvitaan aina uusia näkökulmiä ja nämä radiolähetyksethän ovat sellaisia missä meikäläinen heittää oman luutuneen mielipiteensä ilmaan, toivoen että muut sen sitten repivät kappaleiksi tai muokkaavat sen 2000-luvulle.

   Eihän tänne varmaankaan kukaan tule tarkoituksella tasaisin persein istumaan mutta kieli/kulttuurierojen takia töitä ei saa ja ennen pitkää käy niinkuin suomalaisille nuorille eli jäädään himaan eikä enää huvita mikään. Tätä tarkoitin, joskaan en taaskaan osannut pukeaaatoksiani sanoiksi.

   Mielestäni ainoa maa jonka ulkomaalais/pakolaispolitiikka toimii on Australia. Sinne pääsyn ehtona on kielen osaaminen ja täytyy olla varallisuutta, työpaikka tai tiedossa joku joka elättää. Tosin viimeisimpiä kriteereitä en tiedä, nuo ovat 90-luvun lopulta kun olin aikeissa lähteä sinne.

   Kiitos hirmuisesti palautteesta ja toivottavasti muutkin lukevat sun kirjoituksen, koitan muistaa mainostaa sitä tänä iltana tehtävässä radiolähetyksessä.

   Poista
  2. Olen täysin samaa mieltä Sudenjäljen kanssa maahanmuuttopolitiikasta. Koko systeemissä on jotain pahasti vialla, jos ihmisiä istutetaan kotona tai jossain vastaanottokeskuksessa tyhjän panttina nauttimassa sosiaalieduista.

   Poista
  3. Juuri näin ja minusta tuo RAntiksen esittämä kielioppivelvollisuus oli hyvä pointti, ilman sitä kielitaitoa kun ei tule missään maassa toimeen.

   Poista
  4. Ja niillä suomalaisilla nuorilla ei pitäisi olla edes kieli- tai kulttuurieroja... Minä uskon porkkanoihin enemmän kuin keppeihin ja siksi - nyt kun noista kansalaisaloitteista puhuit - esimerkiksi aloite perustulosta on minusta ehdottoman kannatettava.

   Australian olen kuullut nykyään rajoittavan muiden kuin länsimaisten tulijoiden pääsyä, ja samaahan EU:kin tekee kovalla kädellä. Sitä minä kutsun jo paitsi rasismiksi myös riistämiseksi, varsinkin kun se kohdistuu Euroopassa nimenomaan Afrikasta tuleviin ihmisiin - esimerkiksi niin kalastajiin, joiden on ollut pakko lähteä hakemaan leipäänsä muualta EU-maiden jättikalastusalusten rosvottua Etelä-Atlantin kalakannat tuhon partaalle.

   Nämä ovat siis tosi paljon isompia ja monimutkaisempia asioita kuin vain naapuriin muuttanut kurdiperhe tai metrossa meluavat somalinuoret.

   Mutta kiitos sinulle! Olet ajatusten herättäjä, ja se tekee meille kaikille hyvää ;)

   Poista
  5. Ovathan monta ketaa porkkanat toki parempia kuin kepit mutta keppi karsii pois ne joita ei huvita, en nimittäin jaksa uskoa että kaikki ovat puhtoisia pulmusia jotka tulevat pakon edestä tänne. Ei millään pahalla mutta katsoin joku aika sitten ohjelman kurdista joka oli ollut Suomessa seitsemän vuotta ja töissä (pisteet siitä) koko ajan mutta dokumentissa väitti ettei ole rahallisesti voinut hommata eukkoaan ja muksujaan tänne! Vitun posket sanon minä, varsinkaan kun äijän ei todellakaan olisi tarvinnut maksaa koko lystiä yksin. Taas tuli laikahdettua mutta tarkoitin että näitäkin on, parempi elämä tiedossa ja jätetään se eukko + muksut oikeasti kärsimään sinne kotimaahan.

   Kiitos,sitähän varten tätä hommaa koitetaan pyörittää. Tykkään kun ihmiset sanovat mitä mieltä ovat asioista sillä kuten sanoin, siitä saa meikäläinenkin uutta näkökulmaa tämän perin putkikatseisen tähtäilynsä tilalle.

   Poista
  6. No niitä ei-niin-puhtoisia pulmusiahan on ihan joka maassa omastakin takaa, ja senpä takia minusta onkin aikamoista jeesustelua seistä oikein valtakunnallisella voimalla portilla vartioimassa, ettei vaan yhtään lusmua pääse vahingossakaan rajan yli.

   Ihan samat selviämiskeinot tiukilla tai lähes mahdottomissa oloissa elävä ihminen keksii, oli sitten syntyntyt Suomessa tai Suomen ulkopuolella - enkä tarkoita sitä, että keksiköön vaan vaikka miltä puolelta lakia tai tapoja, vaan että kyllä sitä moraalia ja eettisesti kestävää käyttäytymistä pitää voida vaatia sekä paljasjalkaisilta että maahan muuttaneilta.

   On nimittäin käynyt montakin kertaa mielessä, että toisinaan jotkut kantasuomalaisetkin voisivat tarvita vähän kotouttamista oppiakseen elämään ihmisiksi. Siis ihmisinä ihmisten keskellä. Vai pitäiskö ottaa keppi käteen ja alkaa ajaa heitä rajan yli? Niinhän tuolla joissain maissa kuulemma tehdäänkin. Jossain oikein aseen kanssa...

   Poista
  7. Olet oikeassa monessakin asiassa ja ehkäpä tämä oma näkökantani on niin suppea syystä, etten voi käsittää miksi ei nyt ensin voida laittaa tämän maan asioita järjestykseen? Enkä puhu nyt niistä, joita ei työneteko kerta kaikkiaan kiinnosta vaan vanhuksista ja terveyden huollosta - kaikkien muiden lisäksi. Rahaa palaa aivan helvetisti pakolaistouhuun ja se on pois jostain vaikka kuinka näennäisesti paisutettaisiin budjettia. Se raha kun on vipurahaa eli kuvitteellista. Vanhukset ja varsinkin sairas vanhempi väestö tuosta kärsii kaikista eniten, he kun ovat yhteiskunnalle hyödyttömiä tuottamattomuutensa takia. Ei kuitenkaan muisteta mitä he ovat tehneet ja mitä yhteiskunta on heille velkaa.

   Totta on tuo mitä sanoit meistä jotka edustamme alkuperäisväestöä, osa pitäisi todellakin maasta pois lopullisesti. Enkä puhu kriminaaliporukasta koska tiedän ettei heillä ole mahdollisuutta päästä samalle lähtöviivalle muiden kanssa linnareissusta tultuaan.Tarkoitan isomman tahon päättäjiä joille sallitaan mahdollisuus jatkaa toimiaan tekemiensä kuprujen jälkeen. Kriminaaleilla asiat ovat huonommin vaikka tuomio olisi tullut hätävarjelun "liioittelusta" tms. Minä sen tiedän ettei toista saa lyödä vaikka toinen yrittäisi puukon kanssa saada hengiltä. Silloin pitää soittaa poliisit mutta tuossa tilanteessa se on hiukka hankalaa ja onkin päätettävä antaako toisen puukottaa ja soittaa vasta sitten(kuolleena) poliisit vai puolustaako itseään. No nyt tuli pitkä vuodatus mutta tarkoitin rajoitteita työllistymisen suhteen, esim. meikäläinen ei koskaan saa pitää käsissään "muiden" avaimia eli en pääse kiinteistöhuoltopuolelle (koska olen rikollinen, olkoonkin että kaikki tuomiot ovat väkivaltapuolelta, ei yhtään petosta tai varkautta koska taas ne sotivat mun oikeustajuani vastaan) enkä muuhun vastaavaan. Kaventaa sektoria huomattavasti.

   No, asia ajautuu sivuraiteelle ja pyydänkin tässä anteeksi yltiöpäisyyksiin menevää isänmaallisuuttani mutta mua vituttaa tosissaan sotaveteraanien ja muiden vanhuksien puolesta.

   Poista
 7. Ihan muistaessani tiedoksi, että maahanmuuttajat kyllä passitetaan Suomen kielen kursseille hetikohta, kun he ovat saaneet oleskeluluvan eli jonkinlaisen pakolaisstatuksen! Koulutukselta välttyvät ainoastaan esim. 7 lapsen äiti, joka imettää vielä nuorinta... eri asia sitten, kuinka tehokasta opetus on ollut. Osa prosentuaalisesti on luki-häiriöisiä (kuten kantaväestöstäkin), osa kärsii kidutuksen tms. jälkeisistä traumoista (johon saavat hoitoa, mutta kieli ei ole helpoin mahdollinen). Mutta kieliopetus on siis pakollista, sen jälkeen alkaa sopivan koulutuksen etsintä työhön, jos koulutusta ei ole tai se ei ole käypäinen.

  Hah, invataksivirmat ja Tsadin bussit eivät ajaisi ilman maahanmuuttajia - oikeasti! :D

  Ja muuten sen verran vielä, vaikka Arvoisa Apotti kielsi, prosentuaalisesti rikollisten määrä on sama sekä kaikissa väestöryhmissä että eri maissa! Toiset vaan näkyvät enemmän kuin toiset...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedänhän minä tuon mutta siinäkin on helvetillinen epäkohta - joka on ihan kotimaista perua - eli se, miksi käyttää resursseja kielen opettamiseen kun työllistyminen (vrt.suomalaisten irtisanomiset, firmat ulkomaille etc.) on helvetin epävarmaa? Ensinhän täytyisi sitouttaa firmat ottamaan tyyppi töihinsä kun kieli on välttävästi hallussa (jatkuvat jatko-opinnot) ja vasta sitten kun nämä asiat ovat varmentuneet, antaa pakolaisstatus tai peräti kansalaisuus. Kenties oppisopimusmalli? Julmaa mutta tosiasia on ettei se työllistyminen ainakaan virallisella puolella tule toteutumaan, ei edes pätkätöissä pidemmän päälle.

   Aussien mallia peräänkuulutan edelleen. Ehkäpä rikollisuustilastot joltain osin pitävät paikkansa mutta raiskaukset - nuo rikoksista inhottavimmat - menevät juurikin näiden maahanmuuttajien piikkiin, se on tosiasia.

   Rauhaa myös abbedissan kanssa, lue Sudenjäljelle antamani vastauksen loppu eli kaksi viimeistäriviä.

   Poista
 8. Nyt kyllä vituttaa niin, ettei veri kierrä! Näillä meikäläisen avuttomuusvälineillä ei nimittäin toi sun pilvi toimi ja haluaisin ihan todella aloittaa aamuni kaffella ja Luostarin radiolla! Voisiko noita radiohupailuja saada MP3-muodossa niin, että voisin avata tiedoston esim. Foobarilla tai Winampilla? Sori, jos vaadin mahdottomia, mutta kun tää meikäläisen kone on tämmöinen juuttaan äpärä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsoppas jos kokeillaan tälläistä järjestelyä niin odotas hetki, ilmiinnyn kohta sun blogiisi.

   Poista

Rienaustasi arvostetaan joten ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...