perjantai 12. huhtikuuta 2013

Luostarin radiossa nyt: Laiskuus ja tekosyyt. Lisäksi monta muuta juttua ,koskien mm. uusien blogien esittelyä


Luostarin radio: Laiskuus ja tekosyyt. Kuinka pitkälle olet valmis menemään vältellessäsi töiden tekoa? Lisäksi asiaa Luostarin toimista liittyen mm. uusien blogien esittelyyn. Puhetta keväästä ja sen tulemisesta.
(klikkaa pilveä – aukeaa omalle välilehdelle - tai kuuntele alemmasta linkistä)

Päivän tekstin löydät alempaa ↓↓↓

14 kommenttia:

 1. Minähän en töitä tee. Minä olen sentään käynyt Luostarin kaiteetkin läpitte. Joten eiköhän tässä vieritellä - viritellä palkkejakin. Karmaa vaan kaikille.

  VastaaPoista
 2. No sinulla on syysi ja mä tiedän sen. Muuten olet kyllä kova nainen suicide-parkouria harrastamaan ;) Karmaa vaan ja viritellään..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yrittänyt metästää niitä geelityynyjä kolmeen eri kappaleeseen katkennutta persluutakin varten. Ei ole vielä löytynyt ja piakkoin pitää taas kaatuilla monttuihin ja putoilla, jos kylille meinaa. Se oli pientä se Luostarin ylätasanteelta alasmeno. Eihän tuo ollu kuin jotain neljättä kerrosta. Lisäksi vauhtia hidasti se puutarhahemmo, jolla oli iso kanisteri kädessä. Koppasin siitä kiinni ainakin kolme kertaa ennenkuin tajusin päästää irti. Kerkesin viel hörpätäkin siittä.

   Poista
  2. No tämä tulee jälkijättöisesti joten oletvarmaan lukenut ne kommenttilaatikon viestit?
   Kyllä kuule tuo neljä kerrosta on melkoinen matka, olkoonkin että puutarhuriparka oli alla pehmentämässä. Sulla on kyllä sairaan nopea käsi sillä katselin valvontakameran tallenteelta sitä sun vauhdissa huikkaamistasi. Ole ylpeä - harva nainen kykenee juomaan 3 Machin nopeudella!

   Poista
 3. Laiskuus on uusiutuva luonnonvara, joka ei lopu ikinä. On asioita, joiden tekemistä pystyn erilaisten tekosyiden varjolla lykkäämään lähes loputtomiin - kunnes on pakko tai kunnes aika hoitaa. Tai sitten teen vain sen verran kuin on aivan pakko, jotta katastrofia ei synny ja näyttää siltä kuin muka tekisin jotain. Erityisesti viimeksimainitussa olen suorastaan mestarillinen. Muut tekemiset - onneksi - tulevat tehtyä ajallaan ja ilman tuskaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä ja kyllä sitä aika hyväksi lykkääjäksi ja itselleen valehtelijaksi tulee, joskin se vaatii taitoa etteivät muut huomaa näitä vedätyksiä. Tuo "näyttää tekevän" - tyyli on hyvä.

   Poista
 4. Pakuriahan mainostetaan tänä vuonna, se on joku vuoden luontaistuote tms. Että silleensä, mä kyllä käyttäisin jotain muuta luonnontuotetta ihan raakana vaan! ______V

  Laiskuus ON yleismaailmallinen ilmiö. Tosin olen nytkin joka päivä nostanut itseni ylös (koska en ole pystynyt nukkumaan) ja koneelle. Yrittänyt ainakin kirjoittaa myös jotakin asiaa edes 200 - 300 sanaa päivässä. Siis yrittänyt :) Mutta laiskuus vaivaa joissakin asioissa, en voi väittää vastaan! Silloin on vaan laiskoteltava tai pyydettävä Belga käymään, jolloin ei ole enää aihetta vältellä mitään (jos on jo apuakain kehdannut pyytää) ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakuri on kyllä saanut paljon mainosaikaa ja -tilaa eikä tietysti syyttä mutta siinä olet oikeassa että mieluummin sitä toista. Saisikohan kipupolilta kinuttua "ehdan" respan?

   Toisaalta kun ajattelee että jos ihminen tekee sen mitä kykenee, suotakoon hänelle mahdollisuus myös laiskotteluun sillä ei ne työt tekemällä lopu.

   Poista
  2. Kyllä kipupolilla saa ainaki kokeilla heinäkasvia. Mä oisin saannu ressun, mut kieltäydyin ees koittamasta. :)

   Poista
 5. Mielikuvutukseni on aivan erinomainen kun pitää keksiä tekosyitä olla pesemättä ikkunoita. Tämä on kolmas vuosi, katsotaan miten käy. Laiskuus astuu kuvioon myös muun siivouksen kanssa. Yleensä alan puhua miehelle, että pitäisköhän tuo tai tuo matto viedä ulos. Aika pian hän vie sen. Tätä voisi kutsua termillä "siirtolaiskuus" (EI siirtolaisuus). Pystyy siirtämään hommia omaa laiskuuttaan muille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aina ihaillut sua Rantis tuon johtamiskyvyn takia, Sä pystyt (ja osaat) esittää idean jonkun toisen omana ja voit katsella tyytyväisenä kuinka homma hoituu. Tässä siis korostuu sun luonteen hienous eli et ota itsellesi kunniaa tehdystä työstä vaan olet tyytyväinen kun se tulee tehtyä. Olen varma että jos poikkeaisin teillä kahvilla niin löytäisin itseni melko äkkiä niitä ikkunoita pesemästä ;D

   Poista
 6. Täälpäin on kans sellasset akat, ku noihi paikkoihi vaatteita vie. Mielellää aina heille annan vietävää. Tarpeesee ne menee.

  Laiskuutta on liikkeellä paljon. Kun mä jouduin eläkkeelle, en ekana ½ vuotena saannu tehtyy yhtää mitää. Sit vaan piti tehä ittelle päiväohjelma ja siit se taas läks. Himast tarttee lähtee joka päivä hetkeks johkii ja sit määrättävä itelle ajat millon tekee hommii, ku siihe koneelle on niin vitun helppo jymähtää. Mäki jopa 14-tuntii päivässä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin että tuli parempi ainakin parempi mieli kun vein ne vaatteet niitä tarvitseville (tai no matkalle kohteeseen) enkä nakannut niitä perinteiseen tyyliin roskiin.

   Ihminenhän on luonnostaan laiska ja mukavuuden haluinen joten noista piirteistä tulee äkkiä dominoivia jos niille antaa liikaa valtaa. Tuo sun aikataulu on hyvä homma ja kyllä meikäläisenkin on pakko alkaa noudattamaan jotain rytmitystä, muuten tämä koneella kököttäminen lähtee lapasesta. Toivotaan että lekurit antaisivat kunnon kivun tappajia ja luvan lähteä töihin, sitten olisi taas "kohtuukäyttöä" tämä koneella olo.

   Poista
  2. Se on vaa sillee, et jos selkä on siin kunnos, et yks väärä liike ja alaraajahalvaus (niiku mulla), ni ei ne lekurit laske töihin. Ei ne uskalla ottaa siitä vastuuta. Pal mieluummin mäki oisin töissä ku makaisin himassa, mut nyt ku taas oon maalla, ni tääl on sopivasti puuhasteltavaa. Pihasauna enää lauteita ja maalauksii ja laattahommii vailla valmis.

   Poista

Rienaustasi arvostetaan joten ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...