sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Luostarin radiossa nyt: Miksi jumiudun koneelle, miksi hanuri ei nouse jakkarasta?


Luostarin radio: Miksi olen jumittunut koneen ääreen ja kärsin niska- ja hartiaseudun kivuista? Eikö sitä persettä saa nousemaan irti siitä sohvasta? Edellä mainittu on illan pääaiheena ja lisäksi pieni terveyskatsaus ja siihen liittyvä tapojen parantaminen sekä Luostariin ilmestyneet Skype sekä chat.
MUUTEN: Ilmoittakaa jos olette tippuneet lukulistalta, huomasin tänään pikku mokan ja osan lisäsin takaisin mutta jos puututte vielä niin ilmoituksia kiitos.
(Klikkaa pilveä tai kuuntele alemmasta linkistä)

Päivän tekstin löydät alempaa ↓↓↓

14 kommenttia:

 1. Kuulostaa samalta vaivalta, josta minä kärsin syksyllä. Taju ei sentään mennyt, mutta päänsärky oli lähes jokapäiväistä. Se pitää sanoa, että ongelma oli työperäinen, mutta eihän se iltaisin kotona koneella istuminenkaan tilannetta parantanut. Fyysinen laiskuus on huono tapa, mutta hoksasin, että on pakko liikkua säännöllisesti, jos aikoo pysyä työkykyisenä. Ja onhan se hyväksi muutenkin... Pakko silti tunnustaa, että olen istunut lähes koko sunnuntain koneella, mutta kävin myös lenkillä, oikein juoksemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nämä vaivathan ovat alunperin työperäisiä mutta tilanne on pahentunut kun nykytilanteessa en paljon muuta tee kuin istun koneella. Se on hieno juttu että käyt lenkillä niin sitä pitää.

   Poista
  2. Pitää venytellä välillä ja liikuttaa hartioita ja selkää. Oletko koskaan kokeillut joogaa? ;)

   Poista
  3. En, koska ei ole ollut ketään sopivaa kumppania siihen namasteen...;)

   Poista
 2. Minä EN juoksentele, prle! Nyt menit ihan vähän liian pitkälle, ehkä jopa paksulle... *poistuu mököttämään*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä nyt mökötä, minähän sanoin etten tarkoita ihmisiä jotka eivät voi sairauksiensa tai liikuntarajoittuneisuutensa takia harrastaa esim. lenkkeilyä. Enhän sitä minäkään jumalauta tee mitään vaikka ei tarvitsisi kuin perse nostaa penkistä ja lähteä :O
   *Kipittää perässä ja pussailee sovinnon merkiksi*

   Poista
 3. Kyllä perhana tää luostarin ratjo on yks parhaista keksinnöistä!

  Kyllä liikkua pitää ja sen päälle ennenkaikkee tarttee venytellä. Ei nuorena sitä venyttelyy tullu harrastettuu, mut mitä vanhemmaks tulee, sitä tärkeempää se venyttely on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, radion puolella ehtii kyllä sanoa aika paljon asiaa, meinaten jos vertaa kirjoittamiseen.

   Nimenomaan Timba tuo venyttely on jäänyt tyystin ja se on paha juttu, tunnen olevani niin helvetin kankea ja niinhän ne lihaksetkin sitten pikkuhiljaa jäykistyy.

   Poista
 4. Entisenä tietotyöläisenä ja nykyisenä muuten vaan ahkerasti koneellla istuvana voin kertoa, että olen saanut hartiani muutaman kerran todella jumiin. Ne olivat kivikovat ja nostaessani mattoa telineelle näin tähtiä. Verenkierto oli jo ihan tiukassa.
  Nykyisin on ollut pakko ensinnäkin miettiä ergonomisesti parempi asento tähän koneen ääreen ja toiseksi olen rajoitanut koneenkäyttöäni niin, että noin kuuden jälkeen illalla (yleensä, en aina) pyrin laittamaan koneen kiinni.

  Kävelystä sen verran, että kun ottaa sauvat mukaan ja opettelee oikean tekniikan (siis ei lyö niitä sauvoja lujaa maahan kipeillä hartioillaan), jolloin sauvat käyvät takana löysästi, niin johan irroittaa hartialihaksia. Saman tekei jäällä lumikengillä samoilu, sauvojen kanssa.
  Siitä saa pelkkään kävelyyn elementin, joka taatusti auttaa hartoihin.

  Juokseminen ei ole kipeille hartioille edes hyväksi. Toisaalta ei se minulta enää onnistu polvienkaan takia muualla kuin vedessä. Ja siinä seuraava oiva laji, vesijuoksu. Voisin kirjoittaa siitä omaan blogiin lisää lähipäivinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sinä oletkin tyyppi jolle nostan lippistä ja korkealle koska teet asian eteen jotakin vaikkei se mieli aina niin hyvä olekaan. Se on todella kunnioitettavaa. Vesijumppa on hiton hyvä keksintö ja eukkokin käy jalkojensa takia joka tiistai naapurikylän uimahallissa, se kun tykkää entisenä uimarina muutenkin olla vedessä. Noista kävelysauvoista sain omantunnon pistoksen sillä seinällä roikkuu kaksi paria - koristeena.

   Poista
  2. Ai, ai , eipä ne pahemmin siellä seinällä tehoa;)

   Poista
  3. ps. Kirjoitin vesiliikunnasta jo!

   Poista
  4. Juu, kävin lukemassa ja mainostin tekstiäsi myös radion puolella hetki sitten.

   Poista

Rienaustasi arvostetaan joten ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...