maanantai 8. huhtikuuta 2013

Päivän epikriisi by minä sekä yksi monista sivupersoonistani


Olin valmistautunut koitokseen juomalla kuusi litraa suolavettä joka tunnetusti johtaa sähköä ja näin kävi nytkin, koko kerros pimeni ja samalla myös synnytysosaston vauvojen ulos putkahtelu tuntui vaimenevan vaikkei se ihmisen jakaantuminen kahdeksi mitään sähköä tarvitsekaan. Tauluun vaihdettiin isommat tapit ja homma jatkui, tällä kertaa koston vuoksi isommalla virtamäärällä ja käytännöllisesti katsoen tutkimuksen tekivät nuo mainiot Vattenfallin miehet med kelallinen piuhoja också rautankanki. Raajani löivät setsuuria kuin saatanat ja lakanat roihahtivat tuleen mutta eikö mitä, nämä urheat miehet kiersivät invertteristä lisää tehoja huutaen ”Du är min pojke, mikäli mä muistan oike!”

Tosiasiassa reissu meni ihan okei; parkkipaikka löytyi melko läheltä pääovia vaikkei tarkoituksenani ollut kytätä paikkaa niin läheltä, kunhan ajoin liikenteen mukana. Lääkäri joka oli ulkolainen ja erikoistuva naispuolinen ihminen, teki vaikutuksen ammattitaidollaan ja sillä asenteella mitä harvassa suomalaislääkärissä tapaa; hän selosti koko ajan mitä tekee ja miksi, vastaillen samalla typeriin kysymykseeni ystävällisesti hymyillen. Ei, hän ei ollut virolainen eikä venäläinen niin kuin monasti luullaan puhuttaessa ulkolaisista lääkäreistä. Pidin hänestä hyvin paljon ja nyt muuten tiedän miksi mielisairaaloissa annetaan sähköshokkeja, ennen luulin niitä annettavan ”No oletkos siinä..” - periaattella mutta näinhän asia ei ole. Lääkäri valitteli ja oli pahoillaan siitä, että fysiatrian puoli oli tilannut häneltä (siis tämä meikäläistä koskeva) kaksi tutkimusta mutta aikaa oli annettu vain yhteen. Kysyessäni että mitkä kaksi, hän kertoi sen verran laajan tutkimuksen olevan kyseessä että se olisi pitänyt jakaa kahteen eri otteeseen.

No se tuli tehtyä, joskin vasen puoli (käsi ja jalka toimii sillä puolella paremmin) jätettiin vähemmälle tällien ja piikittelyn osalta jottei seuraavan asiakkaan tarvinut odottaa omaa vuoroaan kovinkaan montaa minuuttia yli hänelle sovitun ajan. Tästä selonteosta taasen piti tulla aivan erilainen mutta jouduin kuuntelemaan reilun tunnin yhtä vanhempaa mottipäätä vajaan kaksi tuntia, tämä kun oli viinanhimossaan päättänyt pysyä kaidalla tiellä ja korvikkeeksi doupannut itsensä kuutamolle. Maanisessa tilassa ja puhetta tuli solkenaan aina historian aamuhämäristä osittain tulevaisuuteen asti. Kehtasipa suutahtaakin kun mainitsin hänelle asiasta mutta vituttaa kun melkein 60-vuotias mies on tunkemassa kylki kylkeen kiinni, olkoonkin että hän on sairas mutta tästä lääkkeiden väärinkäytöstä on puhuttu aiemminkin. Nimenomaan siitä ettei niitä käytetä viinan korvikkeena kun ovat sen verran kovia.

Näin, raajojen hermotus suurinpiirtein kunnossa mutta lekuri sanoi myös ettei viat useimmiten selällään maaten näykään, vaan tietyssä asennossa joka saattaa hermon/hermot puristuksiin. Oikean käden jatkuvaan valkosormisuuteen ja puutuneisuuteen hän epäili TOS:ia, eli tilannetta missä ylin kylkiluu puristaa hermotusta. Muilta osin selkärangan SI-niveltä sekä sitä 4. ja 5. välistä vikaa. Minulla on harmaat sukat ja varsin lyhytpunttiset bokserit sekä t-paita ylläni. Vasemmalla olkapäälläni istuu itsekenraali Custer eikä minulla ole tietoakaan mistä vitusta hän siihen pölähti. Vasemmassa kaapissa ovat jauhot ja oikealla puolella lukuisia pahvilaatikoita joiden sisus rapisee niitä heilutettaessa.

Söin koko kotimatkan auton ensiapupakkauksesta löytämiäni liimasiteitä ja nyt olen juonut pullollisen asetonia saadakseni huulet irti toisistaan illan radiolähetystä varten. Lisäksi koitan päästä selvyyteen miksi vasemmassa eturenkaassa on kaksi nastaa vähemmän kuin oikeassa, lähtisin etsimään niitä teiltä joita pitkin kuljin elleivät raajani olisivat näin hemmetin turrat. Tunnen tällä hetkellä oloni tasapainoiseksi vaikka olen laihtunut oikealta puolelta enemmän kuin vasemmalta. Tiedän tämän koska seisoessani oikella jalalla todella hienon vaakamme päällä, se näyttää puolitoista kiloa vähemmän kuin vasemmalla jalalla seistäessä. Jos taasen seison päälläni niin kehoni painoindeksi on tyhjän, 300 litraisen lämminvesivaraajan luokkaa. Minulla on neljätoista sormea joista kymmenen tällä hetkellä aktiivisia, sillä hommasin nuo ekstranakit varamies-palvelusta ja niiden päivä loppuu 15.30. Asia mikä on huomioitava peppua pyyhittäessä tai muuten sotkuu ranne ja pahasti, mikä taas aiheuttaa mielipahaa ja perunalastuja.

Minusta on tullut hemmatin laiska, en viitsi enää edes nousta autosta pois vaan annan ruhoni kaatua Tulivaunujen kuskinpukilta suoraan maahan. Läts! Siinä sitten mammittelen niin kauan, kunnes joku tulee nostamaan pystyyn ja kantaa minut kotiovelle. Se on paha tapa josta pitäisi päästä eroon, samoin kuin saunassa nukkumisesta. Menee kosteusvoidetta aivan sairaasti ja se on perin kallista näinä päivinä vai mitä sanotte siitä, että pullollinen (sellainen 45 ltr lasipullo,you know) Fleur de elegant soir neivum noissé ala part via Kuusakoskea maksaa 338,- euroa? En tiedä, mulla on hiki ja pikkuväki lisääntyy, nyt tyynynpäälisetkin näyttävät tuoneen pikku linja-autopysäkin tuonne perukeeista väsäämieni bonsai-mäntyjen viereen. Lienevät lähdössä laivamatkalle? Päättelin tämän koska naapuri näyttää soutelevan takapihalla eestaas Viking Linen- logot puhkiammutun veneensä kyljissä, välittämättä loistavasta loimulohesta tontin vasemmalla laidalla. Toisinaanhan kuulee sanottavan jostain ihmisestä ettei tällä ole kaikki valot vintillä mutta voin vakuuttaa että minulla on, nimittäin pitkien maanittelujen jälkeen hermoratatutkimuksen tehnyt lääkäri suostui antamaan minulle sellaiset tällit ohimoille että paskoin housuuni. Nyt näen kaiken vallan mahdottoman selkeästi joten voin suositella teille samaa toimenpidettä – se avaa aivan uuden ikkunan tähän maailmaan.

Hyvää maanantai-illan jatkoa teille,te rakkaat Luostarin asukit ja muut matkaajat!
Ps. Jokusen tunnin päästä pukkaa uutta radiolähetystä, olkaahan kaukana koneiltanne! Vai miten se meni..

6 kommenttia:

 1. Kas, eikös vaan sieltä pukkaa samoja vammoja, jotka ovat jo kovin monen muunkin tuttavia... Mitäs pidit säkäreistä? Ei paha, eihän ;) Minusta oli vekkulia katsella, kun raajat sohivat omiaan (tai miten sen nyt ottaa).
  Toivottavasti lausunnosta selviää jotain. Yleensä tuo ei hirveästi kai anna tietoa, jollei ole tod. isompaa vikaa :D *sorry, kikattelen tässä*. Ehkä se magneetti antaa sitten selästä sen oikeamman kuvan.

  Terkkuja sekä pikkuväelle että Vaimolle ja Lätkikselle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säkärit olivat ok ja tosiaan taitava lääkäri. No neulaosiossa muutaman kerran kirpaisi kun se haki oikeaa kohtaa mutta muuten ei ihmeempiä. Oikean käden puutumiseen ja valkosormisuuteen se epäili TOS -syndroomaa mutta koska muuten hermoradat ok, niin se sanoi että todennäköisesti hermotus jää puristuksiin tietyissä asennoissa eikä näy/havaita selin makuulla. Olet oikeassa, magneettikuva on se tärkein ja se oli hieno kuulla että heillä viikon sääntö lausunnon toimittamisessa. Lähtee siis viikon sisään fysiatrian puolelle ja he antavat sitten magneettikuvan kanssa lausunnon kipupolille joka tekee loppulausunnon. Senhän voisi saada hyvässä lykyssä jo ensi kuussa ettei tarvitsisi odotella sinne kesäkuulle asti.

   Sinä ja sun isoomat vikasi... :D kerron terveiset ja usko pois, pian ne kakkukahvit juodaan! Pusuja!

   Poista
 2. Jaajaa täältäkin löytyy hieman samaa vaivaa; niin valkosormisuutta kuin saunassa nukkumistakin. Hermoratatutkimus ei tuntunut ainakaan itseni kohdalta miltään (jos nyt ei jälkikäteen saapunutta helvetillistä särkyä oteta huomioon), piikitkin olivat säälittäviä hyttysenpistoja. Tosin kolmijalkaisilla esiintyy huomattavasti enemmän piikkikammoisuutta, joten en ihmettele vaikka olisit parkunut siellä kuin kakara (niin se varmasti meni, et vain kehtaa myöntää).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, jalat ja kädet eivät ole niinkään kipeät vaan saatanan kankeat, ihan kuin olisi kävellyt parikymmentä kilometriä. Kolmijalkaislla.. no sulla likka termistö :DD
   Olet muuten oikeassa sillä todellisuudessa se lääkäri joutui tunkemaan sukkansa mun suuhun kun kirkumiseni oli niin hysteeristä ;D

   Poista
 3. Luin tuossa äsken ensin sen aamuisen jutun ennen tänne siirtymistä, ja pelkäsin, että täällä onkin sitten äänessä joku kidutuksesta hädintuskin selvinnyt, mutta ihan omalta itseltäsi vaikutat edelleen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo vain! Omana, ahneena sekä perin kärsimättömänä itsenänihän minä täällä ;D

   Poista

Rienaustasi arvostetaan joten ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...