perjantai 12. huhtikuuta 2013

Pakurikääpää uuniin, hiussuortuva mikron kautta tyynyn alle - mitä tuletkaan näkemään!


No nyt on saavutettu tai paremminkin menty tässä hulluudessa mielen valaistumisessa sen viimeisen rajapyykin ohi, sillä päähäni jysähti keinoja millä voi nähdä välähdyksiä tulevaisuudesta! Jumalaisee kuulkaa tämä on hieno juttu ja kaikki tämä perustuu vanhoihin metodeihin jotka tuolla jaa vähän vinksahtaneessa pääkopassani päivittyivät ihan itsekseen 2000-luvulle. Oli ihan pakko kokeilla ja toimii, kerta kaikkiaan uskomaton juttu. Niin itsekäs en ole että panttaisin kaiken tiedon itselläni, vaan ilomielen jaan tämän tietouden teille niin voitte sitten kotona vilkaista elämässänne eteenpäin.

Pakurikäävän kertomaa
Käyhän repimässä pakurikääpää jostain koivunrungosta melko reipas mälli, tuollainen 500gr klöntti on aikas hyvän kokoinen. Sitten uuni 225⁰:een tasalämmölle. Kun vaadittu lämpötila on saavutettu, nakkaa pakurikääpä uuniin ja odota kunnes savunmuodostus on ihan sairasta eli hetkeä ennen palovaroittimen rääkäisyä. Sinulla täytyy olla iso pyyhe hupuksi jolla ehkäiset savun karkailun avattuasi uuninluukun. Pyyhe toimii ns. aroma-filtterinä ehkäisten näiden vallan saatanan kitkerien karkailun huoneilmaan ja on tärkeä sillä mitä sankempi savu,sen enemmän näet. Nyt ei muuta kuin kiihkeää sisäänhengitystä ja pian tajuntasi täyttyy mitä ihmeellisimmistä kuvajaisista jotka kertovat niin menneen kuin tulevankin, tosin tässä tapauksessa sen koivun rungon osalta missä pakurikääpä kasvoi. Itse humahdin ajassa taaksepäin ja näin koivun ensin pienenä taimena, sen kasvaessa todella vittumaisessa ympäristössä missä läheisen talon lapset kävivät kuseskelemassa tämän hennon puun päälle. Aikaa vieri ja puu kasvoi, tuli hetki jolloin jo osittain ränsistyneen talon pihaan tuli Suomi-Filmin porukkaa, eikä mennyt kovinkaan kauaa kun sain katsella Tulion ämmän pojan jahtaavan sitä Linnanheimon likkaa sarkahousut paukkuen.

Näin myös jotain sellaista mitä sen aikakauden elokuvissa ei saanut näyttää ja täytyy todeta että Tepi ei paljon esileikkejä harrastanut, lainetukka lepatti noin pari minuuttia ja homma oli sitten siinä. Näin kuinka Linnanheimon likkaa korpesi todella paljon ja kuulin hänen jupisevan että kyllä Tane (Palo?) on paljon parempi jätkä töräyttämään. Taas mentiin ajassa eteenpäin ja tultiin näihin päiviin, puu oli jo vanha ja paikalle saapui heti helvetisti alkoholisoitunut metsäkoneyrittäjä. Kolme päivää sain kuunnella sitä perkeleen jupinaa kuinka kaikki kyntää ja mikään ei onnistu, viinaa löytyi kyllä useampi pullo jota tämä järkyttävän pahalle haiseva sissi haki metsäkoneensa kabiinista. Suutuin koivun puolesta tämän denson kustessa 244:nen kerran puuparan juurelle ja onnistuinkin pudottamaan melko jykevän oksan keskelle epaton otsikkoa. Taju pois ja tämä kusiautomaatti makasi seitsemisen tuntia taju kankaalla, alapäästä kuuluvan rutinan kertoessa että rengaslihaksisto osoitti selkeitä löystymisen merkkejä. Asia varmistui lisääntyvän ja lehdet kellastuttavan döfiksen myötä – savet puntissa. Viimein kävi kuitenkin niin, että tämä hourupää käynnisti motonsa, kaatoi koivun ja niin oli tämän uljaan puun elinkaari metsän osalta katsottu. Lukuisten vaiheiden jälkeen koivureppana päätyi eräälle sahalle ja tuli työstetyksi karmilankuiksi ja laudoiksi, priimaosien matkatessa japaniin ja sen paskan, oksien täyttämien materiaalin jäädessä suomalaisten timpurien ja puuseppien iloksi. Pääsinpä vielä kurkistamaan erään japanilaisen teehuoneen elämää seinäpanelin muodossa ja nyt osaan sanoa japaniksi seuraavat lauseet: ”Hei ihan tosi, mikä jumalauta täällä käryää?” sekä ”Haiseeko teidän mielestä täällä jotenkin omituiselta?”. Niinpä, ne ovat töpäkkää tavaraa nuo motokuskin eritteet.

Koivun mahla ja ravintolan lattia
Tämä juttu pitäisi tehdä virallisesti juhannusyönä mutta onnistuu mikäli käytte riipaisemassa metsästä kaksi pientä koivua markkeeraamaan juhannuskoivuja. Tätä ennen olette juoksuttaneet koivusta mahlaa muutaman kanisterillisen ja testissä 15 litraa osoittautui sangen toimivaksi määräksi. Enää ei tarvitse muuta kuin kahauttaa joku yö valitsemanne ravintolan pihaan, asennatte juhannuskoivunne pystyyn sisäänkäynnin molemmin puolin ja murtaudutte sisään. Tanssilattialla riisutte itsenne alasti ja kaadatte kaiken mahlan parketille, asetutte makaamaan ja ryhdytte rivakasti kieriskelemään tuossa makeassa tatinassa. No vot, ei mene kuin pari minuuttia niin näette kaikki ne tulevaisuuden portsarit jotka tulevat nakkaamaan teidät mitä kivuliaimmin ulos kippoloista. Kaikki ne ilmalennot, pään aukeamiset rotvallia tai pysäköintimittaria vasten ja monta muuta juttua aina kännykkänne särkymisestä siihen havaintoon, missä huomaatte laskeutumisalustanne olevan kasa makkaraperunoita jotka joku toinen taistelija on siihen hetkeä aiemmin puhaltanut. Pääsette myös tutustumaan näiden kaljupäisten ja kunnostaan huolta pitävien herrasmiesten elämään. Saatte seurata sitä vitullista uhoamista eri kuntosaleilla sekä hämmästellä pukuhuoneen ihmeellisiä näkymiä, jossa joka toinen heppeli muistuttaa enemmän tai vähemmän tikkataulua hormoniruiskujen roikkuessa ympäri kroppaa. Näette kuinka he tukevat maatalousyrittäjiä kiskomalla kennotolkulla raakoja kananmunia, pääsette seuraamaan miten vaikeaa on ostaa hyvännäköisiä mutta kaksi numeroa liian pieniä vaatteita sekä kuulette heidän selittävän virkavallalle mainioita tarinoita siitä, etteivät he ole vetäneet mitään ja ihan varmasti asiakas hyökkäsi selkä edellä heidän kimppuunsa.

Hiussuortuva tyynyn alla mikron jälkeen
Tämä on menetelmä jota en voi suositella heikkohermoisille enkä henkilöille, jotka eivät kestä pettymyksiä. Omalta osaltani tämä taika tuotti niin suuren pettymyksen että hikoilen vieläkin kun kyynelkanavien virtausmäärät eivät riittäneet tuomaan kaikkia kyyneleitä ulos sieltä missä ne saatana soikoon sitten ikinä lymyilevätkin. Homma toteutetaan niin että teidän on hankittava ihastuksenne hiussuortuva keinolla millä hyvänsä mutta suoraa nyppäystä en suosittele tai raastupa on huudettu. Hänen autonsa kuskinpenkin niskatuki tms. ovat sellaisia mistä näitä karvoja yleensä löytyy. No, saatuanne käsiinne tämän aarteen, se tulee käyttää mikrossa jossa täydellä teholla kolmisen minuuttia. Näin siksi, että kaikki lakat, geelit, ihme hoitoaineet ja muut Trees-ei me-kai-evolution-nature-hair-moisturising-vittu mitä kusetusta -aineet haihtuvat pois koska ne ehkäisevät taian toteutumista. Mikro tosin menee vaihtoon mutta saahan niitä uusia. Sitten kun teillä on puhdas hius, menette illalla kylppärin peilikaapin ääreen ja lyötte hiusta lavuaarin reunaan kolme kertaa hokien samalla:
Hoitoon pitäis mennä
vaan nyt en millään ennä
Vaikkei ole mania
haluaisin katsella hania
Jessus kun kuulaa kiristää
ehkäpä hallut hieman piristää”

Sanottuanne lorun kolmasti lyöntien tahtiin, asetatte sen tyynynne alle ja käytte levolle. Nukahdatte aika hemmetin äkkiä kaiken huhtomisenne jälkeen ja samassa lennähdätte ihastuksenne pääkopan sisään ja pystytte tutkistelemaan mitä kaikkea hän teistä ajattelee. Itselläni kävi näin: Sain kuulla olevani omituinen stalkkeri joka luulee itsestään aivan liikaa, puhumattakaan siitä käytökseni on täysin naurettavaa ja itseasiassa sairasta. Ne aaumuisin heittämäni tekopirteät tervehdykset kuulostavat ihastukseni päässä sirkkelin läpi ajetun sian kiljumiselta, varsinkin kun se tulee meikäläisen viikon vanhaa ampumahaavaa muistuttavasta suusta. Ne lukemattomat silmäniskut jota olen viljellyt, ovat ihastukseni mielestä kuin suoraan EVR:n salaa kuvatulta videolta missä näytetään paskaan juuttuneen ja hoitamatta jääneen lehmän viimeinen luomen liike ennen armonlaukausta. Voi hemmetti ja minä kun luulin olevani varsin taitava heittämään verhottuja vihjeitä. Niinä harvoina kertoina kun ihastukseni on pakosta joutunut keskustelemaan kanssani, on hän itse asiassa rukoillut Jumalaa että tämä tiputtaisi taivaista todella reilun kokoisen hotellipyyhkeen hänen päänsä suojaksi, koska räkää lentää litratolkulla selostaessani ylipirteästi ja kiihkeästi täysin merkityksettömiä paskajuttuja jotka eivät kiinnosta ihastustani hevon vittuakaan. Höh, mun mielestä ne on olleet hauskoja ja kiinnostavia asioita.

Ihastukseni luulee minun asuvan Uffaffaa-laatikossa josta kiskon rätit aina aamuisin päälleni kun lähden liikkeelle. Sain tietää että hän jopa googlettanut että millä vuosisadalla käytettiin farkkuja joiden puntit loppuivat hyvissä ajoin ennen nilkkaa – onko kenties Suomea riivannut joskus pahat tulvat? Tästä vähän suutuin, ei ne nyt niin lyhyet puntit ole. Toisaalta ihastukseni pitää minua rohkeana sillä ei kukaan, joka ei tieten tahtoisesti halua turpaansa, pidä enää Lasso-merkkisiä vakosamettifarkkuja. Vieläpä ruskeita jossa on hämäriä tahroja. Nyt tiedän myös, että hänen nähdessään isokuvioisen kukkapaitani ensimmäistä kertaa, oli hän oksentanut kaksi päivää yhtä kyytiä sillä puoliväliin auki oleva ja kaikki kahdeksan rintakarvaa paljastava paitani oli ollut hänelle liikaa. Mun mielestä se on kyllä ihan hieno luokattoman isoine kauluksineen. Hänen mielestään haisen aivan sairaasti ja yhdessä järjettömän kuivan ihoni kanssa tuon hänen mieleensä balsamoidun ruumiin, varsinkin hymyillessäni ja kasvojeni ihon kiristyessä kymmenille, ellei peräti sadoille uurteille. Hän onkin ristinyt naamani talviseksi koulutieksi koska se näyttää siltä kuin sata potkukelkkaa olisi jättänyt vantiksien urat sen pintaan.

Toi viimeinen oli kyllä niin tyhmä juttu etten tee sitä enää ikinä. Näitä olisi muitakin mutta on pakko lopettaa kun täytyy tehdä muita askaareita, joskin näitä kannattaa kokeilla itse ja jos teillä lyö värit päälle aka sekoatte täysin niin päivittäkää uusia taikoja ja kertokaa siitä minulle. Kokeilen sitten kuinka ne toimii.

Hyvää perjantaita ja alkavaa viikonloppua teille, te rakkaat Luostarin asukit ja muut matkustajat.


46 kommenttia:

 1. Hienoa! Näiden vinkkien lisäksi opin nyt myös sen, mikä on pakurikääpä. Nimen olen kuullut, mutta piti googlettaa, onko se se miksi sitä luulin. Oli se. Ihan taatusti muistan sen lopun ikäni. Hyvää perjantaita sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakurikääpä on oikeasti terveellistä ja auttaa mm. vatsa-ja virtsatiehye-ongelmiin sekä moneen muuhun. Käytetään vähän teen tapaan keittämällä vettä missä pakurikääpää on.
   Hyvää viikonloppua myös sinulle!

   Poista
 2. Mä katselin jo hetken ihan muilla keinoin sinne ja näin jotain erittäin epämiellyttävää, jota yritän nyt huuhdella alas. Keinot ovat kyllä hyvät, mutta helpommallakin selviää kieromielinen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti et nyt kuitenkaan nähnyt mitään liian epämiellyttävää, tarkoitan sellaista mitä ei pienellä huuhtomisella saisi alas ;)

   Poista
  2. Perkele, malmilaisilla on hain hampaan ja rautavatsa eli ei mitään hätää. Rautanen akka, saatana, syö nauloja ja paskantaa kettinkiä!

   Poista
  3. No nyt on otetta! Kunnon korsumeininkiä ja uskon ettei mikään pitele jos tilanne tulee;D

   Poista
 3. Muistelen ihan hiljakkoin nähneeni mainoksen tuosta pakurikääpä-uutteesta. Sen pitäisi olla tosi terveellistä Uskokoon ken haluaa. Koivin lahottajasienen syöminen voikin saada aikaan mielenkiintoisia hetkiä;)

  Meillä haisee ihan oikeasti pa..a. Kaivo, jonka läpi vessasta menee tavara kunnalliseen verkkoon oli tukossa, tai siis siitä lähtevä putki. No, näppärä aviomieheni sen jo avasi, mutta ne vaatteet! Ovat pesukoneessa ja silti haisevat. Mies meinasi loukkaantua, kun ei saanut tulla urakan jälkeen sisälle kahville. Tarjoilin näet terassille ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnen yhden ukon joka kärsi helvetillisistä vatsavaivoista mutta alettuaan juomaan pakurikääpä-"teetä", ei näitä vaivoja ole ollut. Hänen kaverinsa taasen kertoi pakurikäävän auttaneen virtsatulehdukseen(pahaan sellaiseen).

   Tuo putkiongelma on tuttu tilanne vuosilta jolloin olin vesilaitoksen (jäteveden puhdistamo kuului sen alaisuuteen)palveluksessa. Sakokaivoliete on kaikkein pahinta kun se hapettomassa tilassa oikein muhii mutta kyllä tuo peruspaskan kärykin ihan riittävä on ;D

   Poista
  2. Ai se pakurikääpä-juoma siis oikeasti on jollekin auttanut. Hyvä niin.

   Nyt alkaa hajut haihtua kun pihallakin vielä äsken haisi, on se aikamoista hommaa. Multa tulisi yrjö, jos itse joutuisin sinne laskeutumaan.

   Poista
  3. Jep, ei ne pakurikäävän terveysvaikutukset ihan tuulesta temmattuja ole.¨
   Onhan se paskanhaju aika veemäistä mutta siihen tottuu hetken päästä samalla tavoin kuin muihinkin poikkeaviin hajuihin.

   Poista
 4. Tekstin alku vaikuttaa hyvältä. Voi kumpa olisin paremmassa kunnossa ja jaksaisin lukea edes puolet jutusta, olen pahoillani tästä saamattomuudesta. Halusin nyt kuitenkin kommentoida, yritetty on. :) Itsekkäästi ehdotan että ihmeessä joskus lyhyehköjä päivityksiä, vaikka useampi. Pitkät jutut ovat toki hyviä, harva osaa niitä kunnolla tehdä, toisin kuin sinä. Tämä nunna nyt vain sattuu olemaan hieman vajavainen tuon keskittymisen suhteen. :) Ohhoh taas alkaa tulla niin sekavaa kommenttia, en enää edes tajua mikä tässä nyt oli ideana. Kohta varmaan estät minut kun tulen aina tänne horisemaan sekavia. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en sua Emmi estele ja muista se ajatuskartta-pyyntö!
   En voi kirjoittaa lyhyempiä ellei ole pakko (joku meno tai sairastuminen) koska olen hullu ja kun tekstiä tulee niin sitä tulee, en voi sille mitään (Diagnosis: yläpään diarrea).
   Sitäpaitsi musta on mukava kun sä alat kommentoimaan tekstiä niin pian saadaankin kuulla sun mummon sukista ;D No ei vaan, kommentoi ihan rauhassa eikä näitä mikään pakko ole loppuun asti lukea sillä samaa hullun jorinaa se on alusta loppuun.

   Poista
 5. Kumpparit on jalassa ja kirves kainalossa. Lähden kohta etsimään pakurikääpää. Kai sen voi nakata samovaariin kiehumaan? Heräsin yövuoron jälkeen ( oli varsin tapahtumarikas yö) helvetilliseen päänsärkyyn. Ehdin nukkua vain kolme tuntia. Mulla onneksi sumatriptanit auttaa ja nyt on siedettävä olo. Miten sä kestät jatkuvaa pääkipua, en kyllä ymmärrä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi hemmetti ja sympatiat päänsäryistäsi - ei ole kivaa :/
   Olisko stressiä vai kärsitkö muuten noista säryistä, meikä ei niihin totu ja siksi tässä on hermo aika kireällä kun säryt vituttaa niin paljon.

   Laita vaan samovaariin ja se on oikeasti terveellistä, netistä löytyy useita tutkimuksia ja niiden tuloksia jotka kaikki kertovat pakurikäävän terveellisyydestä.

   Poista
  2. Sirpa hei, olethan nyt varovainen sen kirveen kanssa!!! Olisko parempi, että jättäsit käävät metsään?

   Poista
  3. Eihän sieltä perhana löytynyt käävän kääpää. Nyt olen pimpsaa myöten märkänä, kun kahlasin siellä.

   Rantis, olen maalaistalon tytär. Käsissä pysyy kirveet ja moottorisahat. Yhtään sormea en menettänyt sirkkeliin. Traktorilla hurautettiin teininä kauppaan eikä siellä ajokortteja kyselty ;D Ps. mulla on Luostarissa kammiossani oma Huskqvarna. Älä kerro Apotille, ettei suotta hermostu

   Poista
  4. Aha. No ok, ei sitten hätiä mitiä. Onko se Huskqvarna ompelukone vai moottorisaha? Osaan käyttää vaan moottorisahaa. ;DD

   Poista
  5. JA muistetaan sitten: Et ota kun sahaat, et sahaa kun otat;DD

   Poista
  6. No ei se mikään ompelukone ole :D Miten se meni: siis kun otat, niin sahaat ja et sahaa kun et ota. Äh, miten monimutkaista. Voin lainata sitä Ninkalle sianruhon leikkaamiseen ;D

   Poista
  7. Hmm, se ois kyllä ihan kätevä tuo motskasaha. Rälläkkä hajosi puutarhurin käsittelyssä, oli se mies niin ärhäkällä päällä. Voisin pieniä tuon lopun palvin Luostarin kylmäkellariin, ois sitten mistä laittaa leivän päälle!

   Poista
  8. Et sitten muuta sahaile ja putsaat kunnolla. Joo, olis hyvä kun löytyisi hiukopalaa, kun seuraavat bileet järkätään. Mitä sä sen puutarhurin kans, olishan meillä uusia noviiseja taas tarjolla. Katotaan ensin Rantiksen kanssa, että ne on terveitä ja toimintakykyisiä. Saat sit jonkun omaan käyttöös, jos kelpaa ;)

   Poista
  9. Se on kuulkaas rakkaat nunnaseni sellainen juttu ettei mitään moottorisahoja, rälläköitä eikä leathermaneja tulla suvaitsemaan joten tuokaapas ne teräaseet ja työkoneet tänne mun kammiooni. Muuten on taas punainen pihalla joltain teistä ;D

   Poista
  10. Höhö, ehdin pistää silavat jemmaan ja kinkut hyllylle ennen kuin tuo Apotin pentele tuli ja vei motskasahan. :( Puhdistakoon se sitten ne ketjut siitä kun en itse ehtinyt! Se kun on aina nälissään, varmaan vetelee suihinsa ne sian riekaleet.

   Vai punainen pihalla, rapatessa roiskuu ja niin eespäin... Taisteluvammoja tulee aina! On muuten terävät nuo siansorkat ellei niitä ymmärrä peittää vaikkapa jollain kumisukalla ennen kuin alkaa painimaan.

   Krhm, jaa... Puutarhurin kanssa ollaan aivan platonisella pohjalla. Voishan niitä noviisejakin toki jotenkin muutenkin hyötykäyttää, mähän olen ihan täysin frigidi mitä tulee näihin nurkan takana loikkaus -juttuihin. :D

   Poista
  11. Voi Ninka rakkaani, sen sian täytyy olla sulle rakas! ;D
   Tottakai minä syön kaiken minkä näen sillä minulla on aina nälkä kuten tiedät :P

   Pahat nunnat älkööt yrittäkö houkutella Ninkaa syntisiin panopuuhiin sillä hän on kunniallinen tyttö joka on suht kunnollakin...vai vielä platonisella pohjalla... :D

   Poista
 6. Pakurikääpään en ole vielä törmännyt, jahka tässä lumet vähän sulaa, vois haeskella. Mahlaakin valutan, mutten mihinkään kieriskelyyn :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakurikääpä on terveellistä ja ihan uteliaisuuttani kysynkin että mihinkäs sinä sitä mahlaa käytät...? ;)

   Poista
 7. Join luomukaupassa pakurikääpäteetä ja se haisi ja maistu ruohonleikkuujätteeltä. En juo, vaikka teen nimeä kantaakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta ajattele niitä terveysvaikutuksia! Se maku on pieni hinta niiden hyvien vaikutusten rinnalla mutta toisaalta, mitäpä sitä itseään kiusaamaan.

   Poista
 8. Kääpä kasvaa puissa toisin kuin raha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä tuli lyhyt ja ytimekäs totuus. Raha ei todellakaan kasva puissa ja se on asia minkä olen viime päivinä huomannut vähän helvetin monta kertaa.

   Poista
 9. Kun näkisikin tulevan, niin tietäisi mihin suuntaan mennä, ettei tule hukkareissua. Johan tässä on harhailtu riittävästi :/ Lähtisiköhän se pakurikääpä irti rungosta Leathermanilla vai tarvitaanko tosiaan jotain järeämpää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta rakas B, ethän sinä enää ole eksyksissä kun olet Luostarissa, täällä on kaikki se tieto mitä tulet tarvitsemaan. ;)
   Kyllä siinä vähän järeämpää aka kunnon puukko tarvitaan tai mieluummin saha, ne käävät kun ovat toisinaan kireässä ja väkisin yrittäessä ne hajoavat tuhannen päreiksi.

   Poista
  2. Eli heti kun käävän näkee kannattaa lotsauttaa ikenet siihen kiinni ja imeä tyhjäksi.

   Poista
  3. Otan tuosta sitten kirveen mukaan metsään lähtiessäni...

   Luostarin muurien sisällä on kyllä mukavaa ja turvallista. Kaukana katala maailma... *synkistelee perjantai-illan kunniaksi*

   Poista
  4. Kiitos vinkistä, Tsompi. Mitään työkaluja ei siis välttämättä tarvita ;)

   Poista
  5. Sinuna minä kuules B vähentäisin muutenkin tuon teräaseiden kanssa heilumista ;D

   Poista
  6. Miksi? Ne ovat niin käteviä ;)

   Poista
  7. No varmasti! *Miettii paljonko B:llä mahtaa olla rautaa mukana koko ajan?*

   Poista
  8. Mulla on ihan oma työkalupakki, jossa on kaikkea tarpeellista ;)

   Poista
  9. Olisi enemmän kuin mielenkiintoista päästä katsomaan mitä se rouvan kalupakki pitää sisällään! :D

   Poista
  10. Kaikkea tarpeellista, niin kuin sanoin. Meisselit rivissä ja muuta mukavaa ;)

   Poista
 10. Kovasti nyt on pakuri nosteessa, vähän jokaisessa terveyttä käsittelevässä lehdessä on jos ei juttua, niin ainakin mainoksia tästä ihmekäävästä. Hieno homma jos se auttaa. Ja käsittääkseni tämäkin kääpäle on iänvanhaa yrttimummojen käyttämää juttua, nyt se on taas nostettu esiin.

  Tuli tuosta mahlasta mieleen, omat perilliset ovat seisseet jokaisena keväänä erään tietyn mahlakoivun juurella ja odottaneet kieli pitkällä mahlatippoja. Ei se ihme, että kylällä katsotaan viistoon :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yrttimummot rulettaa! Ainakin minä mitä olen päässyt läheltä seuraamaan, niin vaikutukset ovat olleet pelkästään positiivisia.

   Mahdottomat naurut mahlantipoista, kyläläiset ovat varmasti aprikoineet että nyt kyntää espoolaisella yrittäjällä kun kakaratkin joutuvat nuolemaan koivua ;D

   Poista
 11. Pakuri on kovan luokan antioksidantti. Saha mukaan metsään, sillä ilmaiseksi se ei lähde koivun kyljestä. Ehkä kirvestä paukuttamalla tarkalla silmällä se lähtee, mutta kun ne perkeleet kasvaa ainakin 3 metrin korkeudessa, niin mitenpä kipität ylös hakaamaan? Toisen metsästä et puuta saa kaataa, mutta pakurin saat ottaa jokamiehen oikeudella.

  Mulla on pakuria kuivattuna purkissa, jauheena myös ja yksi kasvaa tontin kuolevassa koivussa. Ajattelin sen koivun tänä vuonna kaataa ja napata pakurin talteen.

  Häävin makuistahan se ei ole. Haudutettuna tulee kahvinmustaa teetä, josta mielikuvitusrikkaimmat kehittää vanilijan aromia... pitää olla kyllä helvetin hyvä mielikuvitus minusta. Ei se paljon miltään maistu, hunajalla voi tuottaa makua. Terveysvaikutukset on taas ihan saletisti hyviä.

  Ne joilla ei ole vaivoja, niin raportoivat pakurikääpäteen positiivisina vaikutuksina jaksamisen, pirteyden ja energisyyden lisääntymistä ihan satasella. Immuunipuollustus paranee niillä, joilla on ongelmia tulehdusten kanssa. Syövän jälkihoitona (kun sytostaateilla on ammuttu oma immuunipuolustus alas) aivan tosi kovan luokan apua.

  * kiitos ja kumarrus koivun lahottajakäävälle *

  Kipuihin sillä ei ole vaikutusta. Minun tietääkseni.

  Ilmoitusluontoinen asia: viikon mittaisen täydellisen syväkynnön jälkeen alkaa sieraimet nousta lähes pinnalle asti. Ehkä selviän hengissä. Jos en selviä, niin testamentin sijoituspaikka on ilmoitettu läheisille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi pirteys ja energiatasojen nousu jäi meikäläiseltä sanomatta mutta nuo kaksi esimerkkiä kerroin, ovat aivan tosia. Kyllä vanha kansa tietää - on tietänyt aina - ja se on sääli kun lääketeollisuus ahneuksissaan pilaa monta tälläistä juttua. Se kopiointi kun on pääosin täysin synteettistä mikä on niin kaukana originaalista kuin voi vain olla, siis vaikutsten osalta.

   Hyvä juttu kuulla sinusta, aloinkin jo huolestua että missäs meidän Tita mahtaa olla? Elämä voittaam kuitenkin vaikka se välillä hankalalta tuntuukin.
   Pusuja <3

   Poista
 12. Valutan mahlaa vain muutamia litroja, joten se on vähän harvinaisempaa herkkua ja menee enimmäkseen lapsille. Kuivatusta pajunkuoresta tehty tee auttaa särkyihin. Varastot onkin loppu, joten kevät ja kesä on täydennyksen aikaa. Äijä tietää millon pajunkuori irtoaa, joten minulle jää hoputus ja kuivattaminen:)

  VastaaPoista

Rienaustasi arvostetaan joten ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...