lauantai 13. huhtikuuta 2013

Pari sanaa huoraamisesta eli pohdintoja maailman vanhimmasta ammatista tuomitsematta ketään


Luostarin radio: Pari sanaa huoraamisesta: Mitkä ovat syyt? Onko huoraaminen tuomittavaa vai ei, varsinkin jos kyseessä ovat taloudelliset seikat (opiskelijat, vaikeuksien kanssa painivat yh:t etc.)?
Geelityynyt – tarvetta on mutta mistä löytyy? Lisäksi Luostarin omia asioita ja tämän päiväisen huoraamisen käsittelyä
(klikkaa pilveä tai kuuntele alemmasta)

Päivän molemmat teksti löydät alempaa ↓↓↓

23 kommenttia:

 1. Kiitos olit tosiaankin tavoittanut nyt sen kuulijakunnan... nimittäin niiden geelityynyjen osalta. Juu ideoita otetaan vastaan mielenkiinnolla edelleen. Eritoten sellaiset pienet mukana kannettavat tyynyt olisivat nyt haussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävitkö sa siellä sivustolla missä oli niitä auton isuimiin laitettavia? Osahan oli pieniä.

   Poista
 2. Taas kerran niin mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä lähetys. Tuossakin asiassa on aivan varmasti monta puolta, niin kuin sanoit, joita ei tule ajatelleeksi, kun ensimmäinen reaktio on kategorinen tuomitseminen. Millä perusteella prostituoidun ammatti on laiton mutta esim. sotilaan ammatti (yksinkertaistaen: ihmisten tappaminen) laillinen? Prostituutioon liittyvät sivuilmiöt totta kai ovat usein itsessään ehdottomasti laittomia. Puhumattakaan siitä, että parittaminen on myös ihmisarvoa alentavaa. Mutta miksi oikeastaan prostituutio yksityisyrittämisenä ei ole hyväksyttyä? Tai onhan se kai joissakin maissa, vaikkakin aika harvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. PS. Miksi sekä tässä että noiden kahden lauantain postauksen kohdalla linkWithin tyrkyttää minulle apotin alastonkuvia?? :P

   Poista
  2. Hei, itseään saa myydä, jos suorittaa velvoitteet eli maksaa verot jne. SE ei ole kiellettyä! Eri asia on paritus & muu laiton toiminta. Siis yksittäinen ihminen voi myydä itseään, kunhan huolehtii itse kaikista ns. laillisista velvoitteista!

   Kts. laajempi komma & linkit alapuolella ;)

   Poista
  3. Rouva B: Juuri näin, tätä ammattia kohtaan päättäjillä ja muilla sen tuomitsevilla on aika saatanan tekopyhä asenne. Yleisissä keskusteluissa huoraamista paheksutaan - jopa sellaiset jotka palveluita käyttävät.
   Syy miksi LinkWithin tarjoaa sulle mun alastonkuvia on selkeä: se on koodinpätkä joka tunnistaa vallattomat hengenheimolaiset :D

   Polga: Juu, onhan onhan palveluiden myyminen laillista mutta mites on sen ostamisen laita? Ajatellaanpa huorien työosuuskuntaa joka päättää pistää palvelunsa yhteen niin johan pukkaa ratsiaa ja syytteitä jaetaan. Toki tiedän tuon että yksityinen voi mutta paljonko sitten isompaa escort-käsitettä voi venyttää? Joka tapauksessa homma ei toimi Suomessa niinkuin sen pitäisi.

   Poista
  4. Asenne on kuitenkin aika syvällä kulttuurissa, joten sen muuttaminen lienee erittäin vaikeaa. Ja kyseessä on (varmaan useammastakin syystä) ammatti, josta harva nainen tai mies oikeasti unelmoi, olettaisin.
   Ainahan puhutaan miehistä, joille seksin ostaminen on ainoa mahdollisuus, kun muuten ei saa. Entäs sitten ne, joille nimenomaan ostaminen on kiinnostava puoli asiassa? Tai jotka ajattelevat, että kun kerran palvelusta on maksettu, niin sen antajalle saa tehdä mitä tahansa? Miten ammatinharjoittajia voitaisiin suojella sekopäiltä niin, että ammatti olisi edelleen kannattava? Siis huomioiden palvelun ostajien halun olla paljastumatta palvelun käyttäjäksi.
   No niin... taas lähti ajatus lentoon.

   Noista LinkWithinin ehdotteluista kyllä epäilen, että tässäkin on nyt meneillään jonkinlainen apotin oma testi. Eilinen juttu jatkuu kokeilemalla uutta markkinointitapaa ;)

   Poista
  5. Totta turiset ja kaikkien noiden asioiden takia alalla liikkuu ihme hiihtäjiä jotka tosiaan kohtelevat naista kuin mitä tahansa ostettua tuotetta. Kyllähän sutenöörit huoriensa perään katsovat - ainakin tuottoisimpien mutta silti...

   Mulla mitään testejä tai markkinoita tässä ole menossa, tosin toivoisin tähän oloon vierihoitoa...;)

   Poista
  6. Niin, ostetaanko siinä palvelu vai esine?

   Sanot vaan, tämä on kuitenkin jokin ihmiskoe ;)

   Poista
  7. Kai se on ostajan silmissä kumpaa hän on ostamassa.
   Usko nyt hyvä nainen ettei tämä ole testi, tämähän on vallan muuta.... ;D

   Poista
 3. Vai pitäisi tässä vielä itseään myymään? Saakelin kun on tuo itsetunto nyt päässyt tänä keväänä notkahtamaan ja luulen, että joutuisin maksamaan siitäkin ilosta(?)

  Tuskin ketään onnistuukaan myymään itseään ilolla... tarkoitan nyt sitä että kai se sisintä syö tehtiin sitä bisnemielessä itsenäisestikin. Saahan sitä uskotella itselleen mitä vain ja sama se jos on tyytyväinen, mutta hullulta tuntuu että asia joka on tarkoitettu kahden ihmisen väliseksi nautinnoksi kaupallistetaan ja tuotteistetaan.

  Geelityynyistä en tiedä sen enempää kun asukkaat hommaa ne apuvälinelainaamosta ja ovatko nekään juuri niitä geelityynyjä. Decubitusjuttuja on käytössä. Liekö se sama? Mutta painehaavaumien estoon on tarkoitettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei kai kenenkään tarvitse ruveta itseään myymään vaan tuo oli testi ja halusin herättää keskustelua tuon parjatun ammatin tiimoilta. En usko kovinkaan monen ammattia harjoittavan varsinaisesti nauttivan työstään joten jos muulla tavoin leipänsä saa niin hyvä.

   Ahaa, muutaman geelityynyjä myyvän yrityksen olen löytänyt mutta valikoima on perin suppea enkä edes tiedä, saako sieltä toisesta niitä yksittäin ostettua.

   Poista
 4. Tapani mukaan en seksityöläistä voi tuomita! Eri asia on sitten se, onko takana muuta organisaatiota tms. Eli prostituution voisi sinänsä laillistaa, kunhan tekijät myös itse organisoituvat. Tästä on muuten jo Suomessakin esimerkkejä eli on eräs ammattiliitto, joka on ottanut jäsenekseen myös vuokradaameja, mikäli tämä on suorittanut muut velvoitteensa (jäsenmaksu, täyttää muut edellytykset). Tällöin hän on oikeutettu myös kaikkiin palveluihin! En tässä nyt viitsi mainostaa, mutta on tosi.

  Lisätietoja seksipalvelujen työntekijöistä: http://www.pro-tukipiste.fi/etusivu/

  Huimeiden käyttäjien on pakko joskus - ikävä kyllä - myydä myös itseään, jos ei muu enää onnistu. Tässä taas se, voiko tällä päästä esim. korvaushoitoon? Ei, ei ole riittävä syy. Eniten vetuttaa tämä, että joku / jotkut pakotetaan siihen. Joko yhteiskunta tai joku henkilö, tahtomattaan tai tahtoen.

  Asiasta myös: http://jhagelbe.wordpress.com/ihmiskauppa-ja-prostituutio/ sekä http://selavii.puheenvuoro.uusisuomi.fi/123849-prostitutio-tulisi-laillistaa

  Kannattaisi ehkä katsoa tämä http://www.iltasanomat.fi/viihde/art-1288497967496.html tai mieluummin lukea kirja. Kaksoset siis toimivat prostituoituina Hollanissa 50 vuotta. Kirja oli varsin omela!

  Kannatan laillistamista, kuten Keski-Euroopassa *sorry, leidit, mutta parempi näin*!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiton hyviä linkkejä ja tulin siinä liittyneeksi siihen Sherwoodin touhuunkin - ainakin joksikin aikaa vaikka tietojen kalasteluahan tuo näytti olevan mutta jotain hyvääkin kenties. Olen laillistamisen suhteen ihan samoilla linjoilla - niin kuin jo lähetyksessä sanoinkin ja varsinkin tuo ihmiskaupan loppuminen olisi hyvä juttu.

   Poista
 5. Vielä yksi hyvä linkki Maijalta http://www.ilmestykset.net/2013/03/onko-seksityo-tyota/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsin viisaita ajtuksia nuorella naisella ja hän osoitti myös sen tekopyhän aspektin eli Madonna - huora akselin olemassa olemisen ja keskusteluissa aseena käytetyn asenteen. Uskon myös että omaa itseään täynnä olevilla naisilla - anteeksi vaan täydelliset naiset - on pieni pelko perseessä jos seksiä aletaan myymään vapaasti. Syitä tuskin tarvinnee selittää.

   Poista
  2. Todella hyvä kirjoitus, ja kannattaa katsoa myös tämä kirjoitus, joka oli linkattu sinne loppuun
   http://aivanmuissamaailmoissa.com/archives/4716

   Poista
  3. Kyllä, hiton hyvä teksti ja monta huomiota siitä, miksi arvomaailma ihmisillä on mitä on.

   Poista
 6. Suomessahan on seksin ostaminen kielletty mutta myyminen ei. En tuomitse yksityistä seksin myymistä millään lailla, mutta siitä ei pääse mihinkään, että kyllä se on naisen esineellistämistä, aina. Kyllä rahat pitäisi saada mulla tavoin hankittua. Eikä se ole monenkaan oma syy, että joutuu itseään myymään, vaan tilanne on todella niin kuin lähetyksessä sanoit, rahat on loppu.
  Sitten kaikki nämä ilmiöt ja sutenöörit, jotka liittyvät tähän järjestettyyn seksikaupaan. NIissä kärsii nainen aina. Enkä suostu millään uskomaan, että asian laillistaminen kitkisi noita lieveilmiöitä. Päinvastoin, kyllä ne kukoistavat, koska niistä naisista imetään kaikki mehut, joita Suomeen tuodaan. Se ei ole vapaaehtoista vaan törkeätä naisen hyväksikayttöä ja ihmisarvon alentamista.
  En kannata laillistamista juuri siksi, että silloin vain naisen esineellistäminen jatkuu 'virallisena' muotona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä näkökulmia mutta mielestäni laillistaminen (=kotimaistaminen) vähentäisi pimeää ihmiskauppaa ja paritukseen liittyviä ilmiöitä. Valtion tarkkailemana ja valvonnan alla niinkuin muukin yritystoiminta, niin mahdollisuudet laittomuuksiin olisivat aika vähäiset. Tässä tapauksessa olisi myös jokaisen oma asia ryhtyykö harrastamaan ko. ammattia joten miksipä ei, ei se ihmistä huonommaksi tee.

   Poista
  2. Tänään juuri on Hesarissa juttu kuinka Saksassa kävi, kun kaikki laillistettiin. Rikollisuus bordellien ympärillä lisääntyi.

   Eihän se tosiaan tee ketään huonommaksi, mutta tulee aina mieleen tuossa laillistamistoiveessa se, että mitäs jos oma tytär/vaimo/tyttöystävä on töissä bordellissa? Kovin mon mies ei siitä pitäisi. Mutta jonkun tytär se kumminkin on , jokasiellä työskentelee.

   Edelleen vastustan;)

   Poista
  3. No kyllä, ehkäpä turhan kärkkäästi puolustin tai ajattelin liian yksitotisesti sillä siellä missä raha liikkuu,on aina rikollisuutta - tavallla tai toisella (valkokaulus -tai ihan "katutaso" rikollisuutta)

   Poista

Rienaustasi arvostetaan joten ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...