lauantai 20. huhtikuuta 2013

Pyydän anteeksi etten ole ollut rehellinen ja nyt on tunnustuksen aika


Tässä tekstissä olevat asiat ovat totta ja kehotankin lukemaan ne siltä kantilta, olkoonkin että pyydän teitä kokeilemaan yhtä uutta juttua. Tiedän myös sen ettei testin tulos välttämättä näy ensimmäisellä kerralla mutta jos toistatte sen – sanotaankonko vaikkapa joka viides tai kymmenes kerta niin tulette huomaamaan selkeän muutoksen. Positiivisen sellaisen. Eli onko asia näin ...... Ei, en ole seonnut enkä pyydä teitä menemään ihmisvilinään joku helvetin tekopirteä hymy päällä ja innostamaan kansaa ryhmähaleihin. Tässä on ryhmähalit ja – halut kaukana, kättä koristaa hanskasta huolimatta heti iso rakko ja koko käsi on kyynärtaipeesta sormenpäihin aivan saatanan kipeä. Ikävä tuottaa pettymys niille jotka jo tässä vaiheessa rynnistivät kommalootalle esittämään kysymyksiä ja toteamuksia käteen vetämisen hienouksista, sillä käteni huonon kunnon syy johtuu siitä eilisestä nastojen nyppimis-operaatiostani. Reilu neljäsataa nastaa ja jokaista nastaa kohden kaksi liikettä tekee kahdeksansataa liikettä ranteella joten repikää siitä, varsinkin kun jäätävää vettä tuli kokolailla vaakatasossa. Viime yön unisaldo jäi puoleentoista tuntiin josta piti huolen illalla tekemäni muutaman tunnin välikuolema ja säryt – särkyjä kun ei pääse karkuun kuten jo Polgalle totesinkin.

Vai onko se sittenkin näin.....Kokeilun kohde on kirjoittaminen ja nyt puhun nimenomaan tästä blogin pitämisestä. Meillä jokaisella kun oma tyylimme ja omat aiheemme josta kirjoitamme ja jokainen kirjoittaja tulee myös silmäilleeksi tilastoja. Seuraavan kerran kun kirjoitatte tekstiä niin tehkää se mahdollisimman poikkeavaksi totutusta linjasta eli jos tekstinne yleensä käsittelee kutomista/leipomista, kirjoittakaapa elämästänne tarkka-ampujana Afganistanissa 1998 – 2005. Tuskinpa kukaan on ollut tarkka-ampujana mainitussa kohteessa mutta tajusitte varmaan pointin eli jos bloginne keskittyy välikoppa-Escortin tuunaamiseen niin kertokaapa kuinka eilen törsäsitte uuteen hylsysatsiin varatut rahat Hello Kitty-ostoksiin ja kuinka kokoelmanne on vihdoin täydellinen. ”Vaihtakaa päätä” harteillanne mutta pysykää totuudessa niin se kannattaa. Olen sen huomannut pitkäaikaisessa seurannassani joka liittyy erääseen internetissä tapahtuvaan tutkimukseen joka taasen keskittyy kirjoittamiseen/tekstien sisältöön pääosin blogien puolella mutta mukana on myös keskustelupalstoja ja muita foorumeja.

Niin, en ole ollut ihan rehellinen sillä todellisuudessa minä olen työskennellyt ohjelmistoalalla vuodesta 2001 lähtien ja tällä hetkellä työnantajani on eräs monikansallinen ohjelmistojätti ja tutkimus liittyy julkaisualan palvelujen kehittämiseen, ts. tekstin tuottamisessa tarvittavien työkalujen eli ohjelmistojen kehittämiseen. Miten siihen liittyy itse kirjoittaminen? No, esim. linkitysten vaikeus tahi helppous ohjaa (alitajuisesti vaikkette uskoisikaan) kirjoittajaa tietyn tyyppisen sisällön tuottamiseen ja näin sen ”normaalin” ja pääsääntöisen sisällön muodostumiseen. Myös kirjoitusalustan muut mahdollisuudet (kirjoittaako suoraan alustalle vai käyttääkö tekstin tuottamiseen/editoimiseen erillistä tekstinkäsittelyohjelmaa) muokkaavat kirjoittajan julkaisemaa tekstiä. Tämä menossa oleva tutkimus kestää toukokuun loppuun asti joten teillä on mainiosti aikaa ja mahdollisuus todeta tämä asia. Siksipä pyydänkin että kolautatte sitä ”muottianne” aina silloin tällöin erilaisen tekstin mahdollistamiseksi vaikka se saattaa tuntua oudolta. Kertomani asia on sellainen mitä minun ei olisi pitänyt tehdä mutta haluaisin palautetta teiltä ja jos mahdollista, kertoisitte minkälaisia muutoksia havaitsitte. Mitään eksakteja lukuja ei tarvitse antaa vaan riittää jos kertoisitte muutoksien suunnan, olivatko se negatiivisia vai positiivisia ja kuinka siihen suhtauduttiin (kommentit).

Heti kesäkuun alussa käynnistyy mittava, erillinen tutkimus linkityksestä ja sen rikastuttavasta vaikutuksesta. Linkitykset ovat tulevaisuuden sana sillä kehitteillä on jump-toiminto (tämän hetkinen työnimi) joka mahdollistaa perinteisiä linkityksiä paljon paremman ja helpomman tavan ”hypätä” paikasta toiseen – jopa niin että kykenee hypätessään ”kantamaan” mukanaan esim. kuvaa tai tekstiä. Muitakin uudistuksia on tulossa joista ehkäpä yksi merkittävämmistä on yksityisyyden suojaaminen joka pitää sisällään myös tuotetun sisällön suojaamisen. Palvelimelle kirjoitetun salasanan jälkeen on käyttäjällä mahdollisuus avata/lisätä oma turvavalikkonsa johon kirjaudutaan erillisellä salasanalla. Kuulostaa raskaalta ja vaikealta mutta sitä se ei ole ja tämä (kaikialla toimiva, ei pelkästään esim. blogien tuottaminen) ominaisuus erilaisine reaaliaikaisine seurantaohjelmineen auttaa käyttäjää valvomaan tuottamansa sisällön mahdollista kopiontia ja levitystä, missä ja minkälaisissa yhteyksissä aineistoa käsitellään tai luetaan ja paljon muuta, alioita on useita. Se pitää sisällään myös aivan uuden, nk.1/4-filtteröinnin jota on käytetty tämänkin tekstin kirjoittamisessa. Kuulostaako oudolta? Lukekaapa teksti tarkkaan niin saatatte huomata muutoksen joka on niin pieni että sen havaitseminen vaatii ensimmäisillä kerroilla todella tarkkaa silmää mutta ajanoloon ja varsinkin sitten kun ominaisuus tulee markkinoille ja alatte käyttämään sitä, muutos on helppo havaita. Se on hyödyllinen ja tällä ominaisuudella pyritään suojaamaan ”kuluttajaa” jos tuota termiä voidaan tässä yhteydessä käyttää. Olen enemmän kuin tyytyväinen jos huomaatte muutoksen ja sen saa parhaiten tutkimalla esim. kahta aikaisempaa tekstiä ja sitten tätä. Ero on selkeä.

Tässäpä teille puuhaa täksi päiväksi ja toivon että käytättekin tämän päivän asian tutkimiseen – se kannattaa. Itse joudun tästä lähtemään melko pian työsidonnaiseen tapaamiseen josta palaan iltapäivällä ja mikäli palautetta on tullut tarpeeksi, kerron filtteröinnistä enemmän päivän toisessa teksitssä, muussa tapauksessa se jää huomiseen. Optimi tilannehan kannaltani olisi se, että kävisitte lukemassa tämän ennenkuin kirjoitatte oman tekstinne, toki sen ehtii tehdä myöhemminkin. Pyydän vielä kerran anteeksi etten ole paljastanut todellista minääni enkä aikeitani. Niin, lopuksi haluaisin toivottaa teille mitä parhainta lauantaita, te rakkaat Luostarin asukit ja muut matkaajat.


45 kommenttia:

 1. Mää tippusin. Sie saat bloggaamisen kuulostamaan ihan työltä tai muulta tiettyyn tulokseen tähtäävältä toiminnalta. Mie en kyllä ala kiusaamaan niitä vähäisiä lukijoitani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tässä ole ollenkaan siitä kyse, vaan uusien asioiden löytämistä poikkeavien juttujen kautta - se on koko homman pointti.

   Poista
  2. Kenen pitää löytää uusia asioita?

   Poista
 2. Pepsi, pahin vedätys kautta aikain ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Polga perkule, kylvit nunniin epäilyksen siemenen ;)

   Poista
 3. 'Vaihtakaa päätä' harteillanne mutta pysykää totuudessa...
  Just näin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No B, eikös uudet ja erilaiset kokemukset ole muka hienoja juttuja? ;)

   Poista
  2. On tottakai ;) en mitään muuta ole väittänytkään.

   Poista
  3. Että minä sitten rakastan sinua! ;D

   Poista
 4. Ei mene läpi täälläkään ;DDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No johan on hittolainen, te olette kaikki epäileviä Tuomaksia ;)

   Poista
 5. Kovin on hiljaista täällä tänään - pahan pistit, Peppone ;-)

  *googlaa vimmatusti ja koittaa yhdistellä palasia*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulen taas poikkeamaan (aamullahan minä kävin) jahka ehdin niin praatataan paremmin.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kuulepas runoileva päivänsäteeni, sä et vastannut mun kysymykseeni siitä kopioinnista. Tai aamulla ei ainakaan ollut vastausta.

   Poista
 7. Älä kuule viitsi, ei mene läpi ja jos menisi niin lakkaisin lukemasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elina, älä tuollaisia puhu. Olisi kauhea paikka jos lakkaisit lukemasta ja kommentoimasta koska sulla on varsin räväköitä ne kommentit :D

   Poista
 8. Muuten olisi mennytkin läpi, mutta jump-toiminto paljasti juonesi. Se on nimittäin jo keksitty, se on copy-paste. Hähähää! kiinni jäit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pannahinen Tsompi, sinun luulin heitävän lisää myllyyn mutta vanhana skeptikkona käännyitkin mua vastaan ;D

   Poista
  2. Toki minähän jos kuka tiedän kaiken Jump-toiminnosta. Muutama kerta tuli syöksähdeltyä niissä viimeisissä riehoissa Luostarin terassilla.

   Poista
  3. Eli vappurieha mieluummin kellarissa, jos mahdollista.

   Poista
  4. No sinä oletkin sellainen admin että sulle on kaikki mahdollista ja tottakai vappurieha - teidän niin halutessa - järjestetään kellarissa * Tekee aivan sairaan määrän ristinmerkkejä*

   Poista
  5. Tämä siis on lupaus: Apotti järjestää kemut, kuuliko kaikki!

   Poista
  6. No eipäs nyt innostuta, siellä on vain simaa ja tippaleipiä (kai jotain muutakin..) ;D

   Poista
 9. a) juu aivan totta sä puhut tänään jooh... ja b) jos leikittäisiin että ostinkin ton jutun, niin kyllä, tilastot näkyy mutta en mä niiden mukaan säätele kirjottamista.

  Sitä paitsi, mä luulen ettei ketään hetkauttaisi vaikka aiheet pomppisivat sinne tänne, kun ne pomppii muutenkin. Kokeillahan tietty voisi, mutta mistä sitä kirjoittaisi... Kalastuksesta, ehkä. Päivän asu ja ostokset -kuvia unohtamatta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän piti tulla väliin huutelemaan, että ihan samaa mieltä M, en minäkään säätele kirjoittamistani minkään mukaan, kelpas tahi ei, kunhan päästelen näitä aivopierujani :D

   Poista
  2. M:älä nyt ala liikaa analysoimaan lukemaasi koska koko jutun idea oli nimenomaan olla tekemättä sitä. Eihän kukaan tilastojen mukaan kirjoita, jos tekstejä luetaan niin luetaan ja sillä hyvä. Tai sitten ei mutta nyt kun lupasit niin haluaisin kyllä yhden kalastus-postauksen med ...hmm...virikkeelliset asusteet ;D

   Poista
  3. No jäit Tsompi mainitsematta mutta tuo oli ihan yhteiseksi vastaukseksi tarkoitettu.

   Poista
  4. Lue ylempää kommenttini jump-toimintoon ja sitten: Tsekkaa sähköpotsi.

   Poista
  5. Tsompi: Väliin saa aina tulla huutelemaan, varsinkin jos on samaa mieltä ;)

   Peppone: Sä tosissas luulet, että pystyisin olemaan analysoimatta jotain tekstiä? Se on meidän runoilija-toimittajien ammattitauti, eli ei onnistu :D kalastuksesta voin kirjoittaakin, tosin en ehkä tänään. Asusteita pitää miettiä, hmm... ;D

   Poista
  6. Tsompi: katson sähköpostin myöhemmin illalla.

   M: Niin mutta ei analysoinnin analysointia vaan nämä Aikakirjat pitää lukea niin, että siellä jossain on totuus eikä sitä pidä murehtia liikaa, sillä tässäkin tekstissä totuus tiivistyi kursivoituun kappaleeseen ja mikä tärkeintä, 1/4 -filtteröintiin. Jos tiedät mitä tuolla tarkoitin niin alan sun orjaksi koko loppuiäkseni ;D

   Poista
 10. Eli pitää kirjoittaa täysin normaalista poikkeava postaus ja loppu meni mulle liian tietokonekieleksi :D Mun täytyy sitten laittaa seiväs takaisin hanuriin ja näpytellä seuraava kirjoitus mielikuvituskavereille. Sillä lailla mää ennen postailin, mutta sitten tulin siivouskaapista ulos ja aloin vaan olemaan oma itseni :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D :D :D Ei hyvänen aika nainen näitä sun juttujasi -seiväs hanuriin.. :D
   Onneksi tuli linkattua tämän päiväisessä tekstissä teikäläisen blogiin, niin pääsee kansa lukemaan millaisen vauhtinaaraan kanssa tässä ollaan tekemisissä :D

   Poista
 11. Välillä St. Pepponen tekstejä lukiessa mietin, kumpi meistä on tiputtanut sen viimeisen niittinsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulle on Ninkaseni vastaus tähän tämän sunnuntain tekstissä.

   Poista
 12. Moi! Minun puoleasti saat, viitateen siihen kysymykseen jota multa kysyit. :) Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja laitettu on, tämän sunnuntain tekstissä myös esittelyä.
   Hyvää viikonloppua sinullekin!

   Poista
 13. En jaksanu lukea juttuas :( Luostarin radiotakaan en kuuntele, ennenkun konna lopettaa hepuloinnin. Minulla ei ole erillisiä kaiuttimia niin konna särkee joka kerta akvaarionsa, kun laitan koneelle äänet. Erityisen herkkä se on äänellesi, joten ei oo varaa joka päivä uuteen akvaan! Hauskaa sunnuntaita ohjelmoitsija :D

  VastaaPoista
 14. No eipä näitä tarvitse joka päivä lukeakaan ja mun täytyy hommata sulle kuulokkeet niin säästyy konna hepuleilta. Sunnuntaita myös sulle Maarit rakkaani <3

  VastaaPoista
 15. Kun pitää erilaisia blogeja, niin niihin kirjottaa erilailla. Partapapan tekstit syntyy impulsiivisesti. Tekstille saa idean lukemalla jotain plokia, tapahtumasta, vitutuksesta tai ihan jostain muusta. Tekstit syntyy hetkessä ja ne julkaistaa kello 00:00, koska tekstejä on jonossa joskus jopa reiluks kuukaudeks niin ne pitää ajastaa ilmestymispäiville.

  (Toinen, kolmas,) neljäs ploki mitä kirjotan, siinä taas tekstit nojaa aina tositapahtumiin. Tekstiä hion niin kauan, että se näyttää omissa silmissä valmiilta ja tekstit julkaistaan silloin, kun ne valmistuu. Yleensä kerran-kaks viikossa.

  Oisko tässä kyseessä Jekyll-Hyde homma. Sama kirjottaja mutta täysin erilaisia juttuja. ;D

  Ja nyt luen noi muitten kommentit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän tässä bloggaamisessa onkin hienoa että eri asioita tai sittensitä samaa voi lähestyä niin monesta näkökulmasta, joko virallisesti tai sitten vallan vitun epävirallisesti niinkuin meikä tekee ;D

   Poista
 16. Ai jumaleissöni näitä sun ihmiskokeitasi.
  Ajattelu ei ole koskaan ollut vahvinta osaamistani joten en todellakaan lähde kikkailemaan millään kätketyn persoonan moraalikahleista vapauttamisjutulla. Siinä tulee vain pahoittaneeksi toisten mielen ja oman mielenterveytensä.

  :D

  VastaaPoista
 17. Nämä mitään ihmiskokeita ole.... ja päästä rakas Hirnakka se kätketty persoonasi esiin sillä uskon että hän on tutusmisen arvoinen! :D

  VastaaPoista

Rienaustasi arvostetaan joten ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...