maanantai 13. toukokuuta 2013

Luostari proudly presents: Harry Kalenius ja hänen huikeat kuvansa


Ennen päivän epistolaa haluan esitellä Luostarin uuden jäsenen ja aivan suvereenin valokuvajaan nimeltään Harry Kalenius ja hänet löytää Kuvia ja vähemmän tekstiä – blogista. Siinä on blogi johon tutustuminen todella kannattaa ja kun Luostarissakin on näitä valokuvausta harrastavia (Hirnakka, Rantis, Mañana, Murphy, Partis, Sanna, Mags, Roz, rouva L etc.) niin sinne vaan katsomaan noita upeita otoksia. Listasta jäi pois monta aktiivista kuvaajaa muttei pidä vetää hernettä nenään koska mulla on meinaten taas lähtö edessä eli kiire ja päivän varsinainen teksti ainakin tämän hetkisen tiedon mukaan tulee myöhemmin, sillä mun täytyy käydä hoitamassa yksi asia kuntoon ja toivottavasti se sujuu ilman ylläreitä. Palataanpa asiaan eli noihin Harryn kuviin jotka ovat pieniä taideteoksia. Kerroinkin hänelle, että niin hänellä kuin muillakin valokuvausta harrastavilla täytyy olla kyky nähdä enemmän kuin meillä tavan kuolevaisilla. Kyky nähdä kauneutta siellä missä me muut emme näe tai emme ”kiireiltämme” huomaa ja heillä on myös taito vangita se kuvattava kohde juuri oikealla hetkellä – niin kuin Harryn kuvista näkee.

Olen myös sitä mieltä että minun täytyy ehdottomasti pyrkiä valokuvaajien pyhään piiriin koska heillä ne vasta hyvät rauhoittavat on vai mitä sanotte esim. luontokuvaajien järisyttävän hienoista kuvista joihin on saatu vangittua arka villieläin ja vieläpä usein kesken kiihkeän saalistushetken. Sen yhden ainoan kuvan nappaaminen vaatii usein tuntikausien kyttäämisen aivan hiljaa ja voin tunnustaa ettei mun hermoilla sellaista tehtäisi. Todennäköisesti ampuisin elikon, reivasin sen joidenkin tikkujen avulla seisovaan asentoon ja siirtyisin ottamaan kauempaa kuvia. Voin sieluni silmin nähdä kuinka National Geographic:ille lähettämäni kuvan (joka on otettu joesta ylös ponkaisevasta lohesta) palautteessa kerrotaan seuraavaa: Todella loistava kuva jota emme valitettavasti (nehän on aina pirun kohteliaita) voi julkaista tätä huikeaa otosta ja tähän on kolme syytä: a) lohen perseestä kohti joen pohjaa törröttävä karahka, b) vallan vitullinen kärpäsparvi riekkumassa fisun pinnalla ja c) se punainen alennetun hinnan lappu selkäevän kohdalla. Ystävällisin ja kuvauksellisin terveisin (← silkkaa vittuilua)  National Geographic.

Kehotankin nyt teitä vierailemaan noiden upeiden kuvien parissa ja hei, tässähän tulee rippi- ja valmistujaisjuhlia, häitä sekä muita kesätapahtumia joten äijää hihasta kiinni ja käskette sen töihin. Kysyin häneltä että onko hän ammattikuvaaja ja tähän sain kieltävän vastauksen eli musta tuntuu tässä käyvän taas niin että nolaan itseni. Kyseessä on varmasti joku suuren yleisön tuntema kuvaaja jota minä en tunne – kyllä, näin sen on oltava kun niitä kuvia katselee ja tätä vahvistaa myös se asia kun vilkaisee hänen sivupalkissaan olevaa blogiluetteloa..
Mutta nyt ja sen isompia puheita, minäriennän asioille ja palaan myöhemmin pelipaikalle joten hyvää maanantaita ja alkavaa viikkoa teille, te Luostarin asukkaat ja muut matkaajat.18 kommenttia:

 1. "...kyky nähdä enemmän kuin meillä tavan kuolevaisilla."

  Mikä sana on TAVAN ? Olen nähnyt sen useammassakin eri kirjoituksessa, blogeissa, lehdissä, radiostakin kuuluu. Oletan että kyse on sanasta "tavallinen" joka vain on lyhennetty.

  Tuo sitten särähtää ilkeästi korvaani. Missä välissä tuo sana on pätkäisty poikki ja kenen luvalla? Tästä syystäkö pilkuntarkka äidinkielenopettajani (rauha hänen ihanalle sielulleen) pyörii rauhattomana haudassaan...?

  Vaikka itselleni ei tuota valokuvaajan siunattua silmää ole annettu, niin nautin äärettömän paljon onnistuneiden otosten ihailemisesta. Nuo Kaleniuksen kuvathan ovat kerrassaan mieltä hiveleviä, kiitos linkistä!

  Vastalahjaksi linkki ihanan Ninan tuotoksiin:
  http://ninamonkkonen.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on helpompi käyttää kuin tavallinen" ja se on ihan hyvä sana.Onhan sulla kuvaajan silmää ja sut olisi pitänyt mainita listassa koska ne kuvat Rakkimuksesta ja nykyisin myös Piskimuksesta ovat hienoja otoksia. Kiitos linkistä ja täytyy sanoa ettei Nina mikään turha kuvaaja olekaan vaan taitaa olla Suomen huippuja?!

   Poista
  2. Onhan tuo aika huippu lady :D
   Siellä Ninan kuvissa kun vilahtelee sellainen todella komea saksanpaimenkoira, niin se on Rakkimuksen veli samasta pesueesta. Sitä kautta minä Ninaan tutustuin.

   Oikeilla valokuvaajilla on sen "siunatun silmän" lisäksi yksi kyky jota kadehdin. He osaavat ottaa erilaisia kuvia. Siis välillä itse sommittelemiaan taidekuvia, tilannekuvia sekä tilaajan haluamia esim. mainoskuvia. Tällainen tavallinen tallaaja kun pystyy korkeintaan napsimaan jonkinlaisia tilannekuvia. Mutta että ottaisi hienoja kuvia jotka eivät ole sellaisia joita itse haluaisi ottaa vaan sellaisia että asiakkaan toiveet täyttyy.

   Poista
  3. Oli kyllä hienoja kuvia mutta turhan vaatimaton olet sinäkin sillä kyllä ne sinunkin otokset hyviä ovat. Olen myös huomannut monessa blogissa että ihmiset mollaavat itseään aivan turhan takia koska kuvat ovat tarkkoja ja usein tilannekuvat ovat juuri sillä oikealla hetkellä otettuja.

   Poista
 2. Jospa kokeilisit yhdistää tai chin ja luontokuvauksen, ilman rauhoittavia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman rauhoittavia? No siinä tapauksessa mä suhisisin puussa, ojennellen kameraa kädessäni ;)

   Poista
  2. No vaikka sitten puussa, kunhan muistat keskittyä hengittämään rauhallisesti ja liikkumaan hidastetusti. Voisi tulla aika hienoja otoksia. ;)

   Poista
  3. Okei, voisihan tuota koittaa vaikka vähän vaikealta se tuntuu - no tietysti rauhoittavien kanssa siitä saattaisi tullakin jotain ;)

   Poista
 3. Tuosta lohesta olisi kyllä kannattanut ottaa se punainen hintalappu pois;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos muuta, se taisi olla se juttu joka pilasi koko homman ;)

   Poista
 4. Kuulepas, me täällä kaipaamme kovasti sinun valokuviasi! Siis ei Sinusta vaan sinun (no niin ja tänkin voi tietysti ottaa loukkauksena, etteikö me haluttaisi nähdä Sinusta kuvia... =)). Kamera mukaan koiralenkille ja räpsimään puskista, pyörätiestä, liikennemerkistä, sadepilvestä. Ja hei, olisi sekin fiilis, kun esittelisit jotain ojanpohjalta kohoavaa kevään ensimmäistä leskenlehteä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakas Roz, en minä eikä munpesueeni oli kovin tallentuvaa sorttia ja muutenkin on parempi ettei meistä ole kuvia julkisuudessa, lääkintöhallituksen porukat ovat mestareita jäljittämään pienimmänkin vihjeen perusteella!

   Poista
 5. Kiitos linkistä ja kiva kun löydämme näin toistemme blogeja. Bloggeri on siitä huono, että jää paljon blogeja huomiotta kun niiden löytäminen on vaikeaa. Pienenä kannanottona yllä olevaan kirjoitukseen, niin olen harrastelija kuvaaja ja vasta vuoden kuvaillut. Tuntematon harrastelija joka vain tykkä julkaista kuviaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mitään kiittämistä koska ne sun kuvat ovat todella hyviä ja jokaisen on syytä nähdä ne. Totta tuo mitä sanoit blogien löytymisestä, näitä on niin paljon että etsimiseen ei riitä päivä eikä kaksikaan.

   Poista
 6. Sama on kärsivällisyysluokka täälläkin. Lohi ei ehtisi lähellekään pintaa ennen kun mn pinna jo pettäisi. Mun pahin painajainen on, että pitäisi tehdä sellaisia vaha-animaatioita. Että yhtä sekunttia varten veistelisi hymyä vähän enemmän pyllyyn sille vahaveikolle ja ottais kuvan ja sit taas veistäisi... Luulen, että linttaisin sen kaverin nyrkillä liiskaksi.

  Mukavaa iltaa sinne - silti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoilla hermoilla siis mennään ja komppaan sua täysillä savihahmon kohtalon suhteen - ei muuta kuin myttyyn vaan mokoma kasa ;D

   Poista
 7. Otit sentään sen lohen paketista?

  Tykkäsin kovastikin linkittämäsi blogin kuvista, ilmeisen lahjakas kuvaaja jolla silmää ja toimiva kalusto jota osaa käyttää toisin kuin eräs nimeltä mainitsematon linkitetty 'fotari'.... *häpeänpunaa poskilla helottaen*  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sen verran älysin mutta kiire..kyllä sä tiedät..
   Komeita kuvia Harrylla mutta älä nyt hyvä ihminen morkkaa itseäsi koska ne sun kuvasi on komeita. Just Heklalle sanoin että monissa blogeissa ne tilannekuvat ovat juuri oikealla hetkellä otettuja ja ne teidän koiruuksien kuvat ovat tätä sarjaa - niitä on todella ilo katsella!

   Poista

Rienaustasi arvostetaan joten ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...