tiistai 7. toukokuuta 2013

Nyt tuli vedettyä klapitalkoot sellaisessa OD:ssa että oon vieläkin ihan pöllyssä


Mulla ei ole tällä kohtaa kuin tunti aikaa, joten kerron mitä tapahtuu kun tekee klapeja ns. combolääkityksen (omat ja vieraalta saadut, vieraan lääkkeet mallia astetta kovemmat) alaisena. Vieläkin hurisee eikä kaikki ole varmaankaan totta mitä tapahtuu mutta kai tämä tästä, omituisia juttuja kummiskin näkyy hela tiden ja kissanhiekkaakin on säkki. Kaikki alkoi muistaakseni eilen kun mulle ilmoitettiin että saan puita jos vaan pilkon ne itse. Okei, perse aukisena tartuin tilaisuuteen ja puhelinsoitto kaverille että nyt tarvitaan ns. valkeita kuulaita aika kasa sillä olen lähdössä metsähommiin. Rungot olivat kaadettuna metsässä (no älä saatana, harvoin niitä pikitielläkään kasvaa) ja ne piti pätkiä, pölikät kuskata korpeen ja pilkkoa. No ei muuta kuin aamulla vanha kunnon OD päälle ja menoksi. Kaveri kuskina peräkärryn kanssa (miksi sekin piti mainita, kai nyt jumalauta jokainen tajuaa ettei me niitä kantamalla tuotu) ja menomatka sekä sen jälkeen tapahtuneet asiat ovat aika omituisia.

Metsään päästyämme meitä tervehti Pelastusarmeijan soittokunta ja syystä joka jäi minulle epäselväksi, ryhtyi soittokuntaa johtava heppeli nuijimaan mua joulupadalla, se oli sellaisten pitkien ketjujen päässä. Kertosäkeen kohdalla kuitenkin ne romanialaiset taksikuskit olivat saaneet liittokohtaiset neuvottelut päätökseen ja he tarjosivat palsternakkaa käsilaukkupedillä, voi että se oli hyvää varsinkin kantohihnan kohdalta. Etenimme syvemmälle metsään ja siellä olivat kaikki tutut Disneyn piirroshahmot linja-auto pysäkillä kovin murheellisen näköisenä ja valittelivat ettei Waltin perikunta anna heille enää seutulippuja koska joka hahmolla on liikaa maksalaatikkoa taskussaan. Tosin heidän surumieltään ei kestänyt kovinkaan kauaa, kaverini näet soitti moottorisahalla kauneimmat veroviraston odotusäänet ja lopuksi otteita puhelinpalvelun paskanjauhannasta. Varsinkin se köyliöläinen maanviljelijä (onks se piirroshahmo?) oli aivan innoissaan ja rempoi hirvikiväärinsä lukkoa. Kysyttäessä että miksi remmot piilukkosi kahvaa, tuo tukiaistuutikkeli kertoi yrittävänsä ladata kamuni soittamaa biisisikermää youtubeen mutta patruunapesässä oli jo euroshopperin erikoismakkarat odottamassa päiväyksen siirtoa.

Matka jatkui ja nisupullaa tippui puiden oksilta kävellessämme Dressmanin mainoksen läpi ja vain vaihtoaition kirkas valo pelasti meitä joutumasta Zeissin Paten (Patrick) vaihtoehtoiseen lymfaterapiaan perustuvalle linssinhiontakurssille. Mustikoita näytti olevan paljon – tai niin ainakin luulin – kunnes vastaantullut joensuulainen jokapaikanhöylä Guttorp Kymäläinen kertoi niiden olevan aaberdakkeleita. Se on ahvenanmaalaisten käyttämä, hienompi nimitys rusakon paskalle. Pysähdyimme erään kannon nokkaan lausumaan runoja, minä esitin Hilma Rynenqvistin ”Voi vittu me ollaan eksyksissä” ja kaverini lausui todella vaativan, Gunnar Ahmatkäävän ja heti pitkän haikun ”Nää mun sappaani on ihan perseestä, sä tunnetko sen?”. Ryhdyttiin eväiden syöntiin ja yht'äkkiä huomasin kieleni mennä vipeltävän heinikossa. Syykin selvisi; muurahaiset perkeleet olivat tehneet commando attac:in tapaisen mänööverin eväsreppuihimme ja sitä kautta päätyneet suihimme. Ja minä tyhmä kun luulin sirvakkani mustia pilkkuja seesaminsiemeniksi – juuri niiksi siemeniksi joita leipuri Hiiva käyttää laittomasti maissipiipussaan. Nuo ahkerat öttiäiset puhuivat porin murretta ja olivat kovasti seurallisia, joten kieleni takaisin saamisessa ei ollut suurempaa mustikkakakkua vaan siitä selvittiin ilman Epsonin mustekasetteja. Banaanit lauloivat läheisen järven yllä ja veronpalautukset tulevat joulukuun alussa, joten näissä tunnelmissa metsässä oli mukavaa sillä kestoloton hinta on nyt vakio, eikä se nouse vaikka korotuspaineet meillä lyhytjalkaisilla on kovat. Emme yletä mihinkään ja keittiöjakkaroiden lomakausi alkoi viime viikolla joten kotihommat jökittää.

Siltä raumalaiselta näkyi persvako hänen kumartuessaa vaihtamaan marjapuimuriinsa rengasta eikä hän tahtonut saada auki suutaan. Komplikaatio by gummi, niin monen lehtolapsen syntymän syy. Metsänpohjan täytti väriloisto ja ilokseni huomasin että tietovuotoja näytti olevan tänä vuonna miltei yhtä paljon kuin sinivuotoja, noita hentoja poliisiauton vilkkuja. Arvakkaa tuliko mulle kiire kun muistin tunkeneeni nakin tupakin sytyttimeen ja alarmit ilmoittivat kyrsän olevan al denten ja dentistin välimailla, toisin sanoen lötkyvä mutta mutta päältä noen kovettama mamun heijari. Evästykseni oli lopussa ja kaverini könysi autoon, ilmoittaen toisten olevan kuutamolla ja nyt lähdettäisiin kotiin päin. Koitin tähyillä sivuikkunoista mutta en nähnyt kuutamoa missään, pelkkiä pystytappeja joiden korkeus huimasi. Yhden pystytapin vaakatapilla näytti liikkuva KOP:in entinen mainos ja ihmettelinkin miten se sinne metsään oli joutunut. Paitsi hei, jos Pekka oli kourinut sen sinne.

Päästyämme tutun oloisen tiilipötkön pihaan aloimme tehdä käsillämme edestakaista liikettä ja yllätyksekseni tajusin kaverin laittaneen käsieni jatkoksi sellaisen varren päässä olevan, terävän kiilan. Lopusta minä en muista enää mitään mutta nyt se liike on lakannut ja meillä on kotioven viereisessä syvennyksessä jotain hämäriä palikoita, kenen lie jättämä rakennussarja. Varmaan vanhoja ja tarpeettomia koska kaverini sanoi että on sulla siinä poltettavaa ensi talvena. Tyhmäähän ne on siinä seinän vieressä polttaa, siinhän voi palaa koko tämä usealla uksella varustettu ja iloisten ihmisten asuttama hatara pötkö. Naapurin nauroi rouva kysyi, tai paremminkin totesi että meikäläinen on taas sillä tuulella. No en varmaan ole, aivan tyyni keli koska kuivumaan laittamani kiirunan sulat eivät heiluneet. Mun on pakko lähteä lääkäriin sillä täällä kämpässä ilmeisesti asuu joku nainen ja mä näen sen kahtena.

Tässä lopussahan on kai aina ollut se juttu, se hyvää torstaita teille, te radalla olevat Luusafarin asukkaat ja muut makkarat.

Ps. Jahka rauhoittuu, nää tulee säännöllisemmin ja kommaan lääkäristä tai siis jälkeen.

Ps. Tää unohtu 

23 kommenttia:

 1. Jee, kaksi naista yhden hinnalla!
  Paitti että oikeesti hei...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei hei, ei niitä kahta naista näkynyt enää lääkärireissun jälkeen sillä nyt näkyy tähtiä - ihan silkasta kivusta.

   Poista
 2. Aika hyvät OD:t sulla, melkeen paremmat kuin mulla :) Täällä meno hidastuu silleen jännästi, että matka tsögeen kestää 2 h 47 min (tää oli nopein kellotettu aika tälle aamulle). Aamu siis alkoi klo 03.02... just olen saanut juotua aamukaffet eli helvetin kiireeks pistää täälläkin! On nää pildet sitten jänniä, koska yhdistelmistä ei ikinä voisi arvata. Jos vielä heittää vähän taikatatteja ja höpöheinää sekaan, torajyväkeitoksella maustettuja jo on ihme, jollei jotain tapahdu. Öööö, tuntuu siis, että ei tapahdu. Tämän kirjoittamiseen meni noin 1 h 08 min. (kellotus on tarkkaa hommaa)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tämä combo meni perseelleen vaikka töitä tuli tehtyä niin särky (ja hallut) olivat koko ajan läsnä. Eli kolme vaihtoehtoahan niissä on: hitaalla, hypoaktiivinen tai sitten ihan pihalla. Nyt sattui toteutumaan tuo jälkimmäinen ja torajyväsoppaa pitäisi muuten saada purkitettuna - siinä olisi retkieväiden kuningas! ;D

   Poista
 3. Kuulostaa enemmän painajaiselta tuo, että näet sen teillä asuvan naisen kahtena. Herää kyllä kysymys, mitä hiivattia niissä valkeissa kuulaissa oli. Varsinkin kun omenat ei edes kuki vielä;D
  Kovasti sulla riittää kiireitä, kyllä me jaksetaan odottaa, mutta toi on paha, että makkaroiksi haukuit, so,so;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä olo olikin melko painajaismainen enkä tiedä mitä ne valkeat kuulaat tällä kertaa olivat mutta sellaisia pieniä valkoisia nappeja kuitenkin.

   Hyvä jos teidän kärsivällisyys ei lopu koska kevään tulemisen myötä tämä työpuoli menee aivan hulinaksi ja on pakko tehdä vaikka sitten lähtisi jalat alta.
   Enkä minä teitä pahalla makkaroiksi sanonut (piti oikein tarkistaa että mistä oikein puhut) vaan jostain syystä tuli erittäin voimakas mielikuva merimakkaroista juuri sillä hetkellä kun kirjoitin loppua. ;)

   Poista
 4. Siis tuliko postaus kaksi päivää aikaisemmin vai onko minulta vierahtänyt pari päivää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään 7. pv se tuli, Outi! Olet ihan oikeassa päivässä;)

   Poista
  2. Sori Outi, mulla meni päivät vähän sekaisin ja siinä sivussa monta muutakin juttua ;)

   Poista
 5. Food is in our kitchen, welcome!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kutsusta, tiedän että sun kaapissa on hyvät eväät :D

   Poista
 6. Menoa kerrakseen ja runo osuus tosi mielenkiintoinen :D Outsa sitä on liikkeellä, en tiä mitä ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidat Maarit olla runouden suuri ystävä sillä olet ainoa joka huomioi hienon harrastukseni :D
   No kyllä teillä kaikilla päivät toisinaan on hakusessa, älkää yhtään yrittäkö kieltää :P

   Poista
 7. Siis hyvää torstaita vai??? Hyvää päivää! Nyt tsillaa senkin tukkijätkä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hieman lipesi nuo päivät ja olen saanut kuulla siitä koska aika paljon lipesi muutenkin ja tsillattu on, joten maailma näyttää huomattavasti kirkkaammalta ;D

   Poista
 8. Kovalla työllä hankittuja polttopuita mukava talavella poltella. Tulen ritinää ja rätinää kunnellesa voipi muistella kyseistä mehtäreissua ja olla tyytyväinen että tuli tehtyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, olet asian ytimessä ja kun tuon homman hoitaa aikaisin keväällä niin puut ehtivät kuivaa kesän lämmössä ja tuulissa kunnolla. Eli vanhan sanonnan mukaan työ tekijänsä palkitsee.

   Poista
 9. Tulipa mieleeni, että mitä jos onkin käynyt niin, että kun otit ne combolääkkeet, ne saman tien tipahduttivat sinut vaakatasoon hallusinoimaan? Sitten joskus kun tokenet ja kohtaat todellisuuden, huomaat että teillä asuu vain yksi nainen ja ne polttopuut ovat edelleen metsässä odottamassa pilkkojaa.

  Ei vaiskaan... Kunhan pelottelen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kuule sama kävi mielessä heti kun tokenin lääkärireissun jälkieisestä välikuolemasta. Yksi eukko oli paikalla mutta puutilanne piti käydä ulkona varmistamassa :D

   Poista
 10. Tuo combolääkitys kuulostaa aivan Tukiaisen sisaruksilta. Olehan varovainen, ettei ala huulet turpoamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. *Hrrrh.... Tukiaisen siskokset' Se nyt tästä vielä puuttuisikin että huulet olisivat mallia sätkäkone..

   Poista
  2. Varjele moiselta Tukiaispainajaiselta!

   Onko sulla siellä kuitenkin joku tulipesä johon sitä klapia syydät? Pontikkapannu?

   Poista
 11. Melko painajainen se oli ja kyllä meillä täällä tulipesä on eli varaava takka joka on hemmetin kätevä tälläisessä vetoisessa vuokrakaksioissa. Talvellakaan ei tarvitse pattereita pitää päällä kun lämmittää joka toinen päivä ja se tekee järjettömän säästön sähkölaskuun. Poikkeuksena pieni tuulikaappi, siell kun on varaaja niin lämmitys hoidtaan pienellä patterilla.

  VastaaPoista

Rienaustasi arvostetaan joten ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...