sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Tai Chi - treenieni takia ihmiset ovat vieneet minut mielisairaalaan tosi monta kertaa


Voin kertoo ettei sitten kannata ollenkaan alkaa harrastamaan Tai Chi:tä tai hoitoon joutuu että napsahtaa, enkä puhu nyt mistään fyysisistä vammoista vaan siitä kun lataamon ovet paukahtaa kiinni. Ainakin täällä korvessa, jossa ei muutenkaan ymmärretä mistään muusta kuin paskan talikoimisesta tai pontikkapannun paineensäätelystä poliisipartion pamputtaessa päälakeen. Muutaman kerran olen parina viimeisenä kesänä yrittänyt vetää treenit tuossa tien toisella puolella olevalla pellolla mutta eihän siitä mitä tullut, kyläläiset pysähtyivät kyselemään että onko mulla kaikki hyvin vai näenkö mettiäisiä tai jotain muuta pikkuväkeä kun huhdon niin saatanasti ja päästelen omituisia vinkuvia ääniä.

Osa tuosta on tottakin koska mun mielestä tota TaiChi:tä (tai Taiji:a, niinkuin jossain päin maailmaa sanotaan) on parasta harrastaa helvetin aikaisin aamulla heti lääkkeiden ottamisen jälkeen. Jos tietäisitte minkä määrän rauhoittavia ja muita mielipidelääkkeitä mä joudun aamuisin vetämään, uskoisitte ettei siinä kunnossa ole mitään vaikeuksia kuvitella silmiensä eteen jos jonkinlaista ninjaporukkaa tahi muuta päälle käyvää orkesteria. Nykyisin aamulääkkeiden otto kun menee niin, että vedän ensin kuupallisen tasaavia jonka jälkeen kuluukin keskimäärin vartti hikoillessa ja verhoissa roikkuessa med tavanomaiset karjahtelut ja käteen puremiset ja vasta sitten otan about kahvikupillisen verran stimulantteja että saan motoriikan taas pelaamaan. Noi kun huuhtelee alas pannullisella kahvia ja päälle polttelee piipullisen sammalia niin johan toista tietää.

Piipusta roikkuvassa massissa suomusammalta joka on sen verran jykevää että  tupruttelun jälkeen näkee sunnuntaina molemmat keskiviikot - suosittelen.


Treeniasusteena mulla on kirppikseltä ostamani karatepuku, se kun luo sellaisen itämaisen tunnelman. En ole kyllä satavarma onko se karatepuku vai joku teurastajan työasu, koska takin niskassa olevassa pesulapussa lukee Nanso. Ite olen ajatellut eli luonut jyrähtäneessä päässäni sellaisen mielikuvan, että sen on kutonut Nan-so -niminen vanha ja viisas japanilainen heppeli bambuisilla, numero kuuden puikoilla. Oikeesti, se auttaa pääsemään tunnelmaan. Kyläläiset tietää mun olevan hurahtanut japanilaiseen kulttuuriin ja usein he pysähtyvätkin kuuntelemaan (ne jotka eivät arvostele mun treenejä eivätkä kysele tyhmiä) niitä japaninkielisiä lausahduksia joita mä treenien aikana turpavärkistäni möläyttelen.
Tästä ei ole kovinkaan montaa päivää kun kolme mökkiläistä – rouvas ihmisiä kaikki – päästelivät tien penkalla ihastuneita ooh – ja voi että – huudahduksia kun treenasin pellolla. Syynä tähän oli melko jykevällä äänellä lausuttu ”o te sekkuta onoma kurutakei haru!”, joka ei ole suomeksi sen kummempaa kuin että ”voi jumalauta ja taas on sandaali ihan lehmänpaskassa”. Toinen hauska tapaus oli se, kun kerran menin kesken treenien maahan kilpikonna-asentoon ja tiellä seisoskelevat ja touhujani katselevat kaksi pariskuntaa tekivät samoin.Falsettiin kohoavalla ja ihmetystä täynnä olevalla äänelläni lausahdin ”gonosatei aru omigaesu tataku!”, jolloin nää tyypit toistivat lauseen perässäni. Kai ne luulivat mun rukoilevan vaikka suomeksi tuo lause tarkoittaa: ”kuka vitun mottipää on heittänyt kokonaisen euron kolikon pellolle?”.

Jep, mä voisin tähän väliin laittaa pari kuvaakin viime kesäistä treeneistä ja kertoa hieman mitä niissä tapahtuu. Eli tässä eka:No tässä kävi pieni kämmi aamulla, katsokaas kun huonosti nukutun yön jälkeen olin aika sekaisin aamulla ja otin siinä tokkurassa kahteen kertaan em. lääkesatsin ja ne kolisi aika hyvin tuonne yläkertaan. Lähdin kuitenkin treenaamaan mutta jäin takapihalle koska sandaali vipotti niin perkeleesti etten varmasti olisi päässyt parin sadan päässä olevalle pellolle. Ohi kulkevalta tieltä näkee kyllä meidän takapihalle ja eikä aikaakaan kun siellä taas pasteerasi aika porukka ihmisiä huutelemassa niitä ”onko kaikki okei”-huutojaan, jota en ihmettele sillä tulisi suhistua ja suristua aika paljon. Tuplasatsi teki jonkun ihme combon tuolla päänupissa ja aloin nähdä kärpäsiä aivan saatanasti, niitä tuli edestä ja takaa, oikealta ja vasemmalta eli mun oli pakko ryhtyä ohjaamaan liikennettä. Niille jotka ette ole lukeneet tätä mun blogia aiemmin, kerrottakoon että tän lääkitykseni ansiosta mä pystyn puhumaan kaikille eläimille ja siivekkäille eritysesti. Jouduin pakostakin surisemaan ja inisemään varsinkin tuossa kuvan otto hetkellä, sillä niinkus näette, vasemmalta ja edestä on tulossa suuret kärpäsparvet vaikka takaapäin lähestyvällä mehiläisparvella on etulento-oikeus. Ne kun olivat karanneet jonkun pers'aukisen tarhaajan pöntöistä vai mitä pesiä ne nyt on ja huikkasivat että olisi pikku kiire, ennekuin se kusipää saa kuningattaren kiinni ja taas joudutaan palaamaan takaisin. Annoin poikien sitten lentää ensin.

Seuraava kuva:Tällä ei nyt varsinaisesti ole mitään tekemistä mun treenien kanssa, eukko vaan hermostu kerran meikäläiseen ja tuli sinne pellon laitaan viittilöimään, toki hänen kunniakseen on sanottava että oli pukeutunut teeman mukaisesti (väittää ettei muuhun saa kontaktia muuten kun olen niin lääkehöyryissäni). Kuvassa vaimo komentaa mua pois pellolta ja huomatkaa käsien asento; vasen käsi tekee kutsuvaa ”tules tänne”-liikettä kämmenen liikkuessa ees taas mutta tuo pelottava oikea on jo viety valmiusasentoon sivulle. Auta saatana kun menee sen lapasen kantomatkan sisäpuolelle, niin jo läpsähtää sellainen avari korvan/posken tietämille että sen jälkeen kuulolaitteestani kuuluu koko vitun päivän Nova tahi muu kaupallinen radioasema ja se on ärsyttävää.Tästä syystä osaan aika monien biisien sanat ulkoa.

Eteenpäin:Tää on aika hauska tapaus (mun mielestä) ja kuva on viime kesältä kun meillä oli yks mökki vuokralla. Touhuttiin kumpikin omia juttujamme ja yht'äkkiä kuuluu kauhea rääkäisy: eukko perkele oli tussahtanut istualleen kusiaispesään ja huusi kuin oikohöylä eikä ihme, niitä ökkömönkiäisiä vilisti pitkin kroppaa ja varsinkin alakerta oli miehitetty melko vahvasti, jalat ihan täynnä ja shortsien puntista lappasi orkesteria sisään mieletöntä vauhtia. Huusin eukolle että riisu ittes äkkiä alasti niin minä haen apua ja siitä paikasta ryntäsin mökkiin mutten löytänyt muuta kuin litran pullon Round Up:pia. Sitä sitten roimin menemään pitkin eukon vartaloa ja varsinkin töhveröön koska niitä keltaisia pirulaisia juoksi jalkoja pitkin ylöspäin ja suoraan räpsään. Jessus sentään mutta muija kirkui niin paljon että siinä pelästyi minä ja taivaalla lentävä lokki, jälkimmäinen meinaten hätäpäissään ropsautti yhden munankin perävaltimostaan kesken lennon. No eukko juoksi järveen ja viipyi siellä kolmatta tuntia ennenkuin tuli pois ja loppupäivän se sitten seisoikin tuossa asennossa kalliolla, kertomansa mukaan tuuletteli paikkoja. Otin kuvan iltakymmenen aikaan ja huutelin että tuu nyt muru sisälle nii ruvetaan nukkumaan.

Jos joku kiinnostui Tai Chi:stä niin lisäpotkua treeneihin saa näillä ryyneillä jota voin jopata jos hinnoista sovitaan.


Ei mitään hajua mitä pitävät sisällään mutta toimii, nyt en enää ole nähnyt kärpäsiä vaan niitä vanhoja SOK:n aikaisia lihavaakoja, muistattehan ne harmaat isot mötit jossa viisari heilui niin perkeleesti kun kauppias yritti peukalollaan painaa lisää grammoja tarjousläskiklöntin painoksi?

Hyvää äitienpäivää kaikille äideille ja äidiksi tuleville, teille rakkaille Luostarin asukeille ja muille matkaajille meikä toivottaa oikein mukavaa sunnuntaita.

26 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. No mutta miksi? Taitsihan on hieno ja kehittävä harrastus! ;)

   Poista
 2. Mä aikoinani säikähdin ihan hemmetisti, kun olin rauhallisella kävelyllä Töölönlahtea ympäri. Puskan takaa näkyi paikoilleen jähmettyneen miekkosen ilmeetön pää ja silmät tuijottivat suoraan minuun. Ja tuijottivat ja tuijottivat... Kun otin pari askelta eteenpäin, näkyi paremmin, että taijiahan siinä herra harrasti. Liekö ollut sinä ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä tunnusta mutta oikeesti taiji on melkoisen suosittu ja aktiiviharrastajat kehuvat saavansa koko kroppaan ja mieleen hyvät vibat.

   Poista
 3. Perin mielenkiintosia harrastuksia. *wirn*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nämä nyt on näitä hullun horinoita ;)

   Poista
 4. Tai chi on vielä kokeilematta... Saiskohan sillä v-käyrän alemmas?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti saa sillä se on todella hyvä mielen balanseeraaja eli kannattaa kokeilla.

   Poista
  2. Joskus kauan sitten kokeilin kendoa, ja sekin oli hyvä stressin ja agressioiden purkaja ;)

   Poista
  3. No jotenkin arvasin että sun on pitänyt päästä jotain onnetonta kepillä pieksemään ;D

   Poista
  4. Eikä vain se piekseminen, mutta kun siinä saa (tai oikeastaan suoranaisesti kuuluu) huutaa samalla niin paljon kuin ääntä lähtee. Ja vaikka murista, jos siltä tuntuu. ;D

   Poista
  5. Sitten sä olet ollut liekeissä! ;D

   Poista
  6. No, olihan se aika... mukaansatempaava laji :P

   Taas uusi(vanha) profiilikuva! Kivampi kuin edellinen ;)

   Poista
  7. Varmasti on ollut mukaansaTEMPAAVA laji ;D

   Tuo uusvanha profiilikuva on tullut jäädäkseen.

   Poista
 5. Taiji rauhoittaa mieltä, kuulemma. Rauhoittiko?
  Tampereella näin joskus 80-luvulla kun puistossa oli porukka aamulla tekmässä niitä harjoitteita. Samanverran väkeä seisoi ja katseli, joten ilmiselvä yleisölaji;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ihmettele vaikka tuohon aikaan on ollut porukkaa töllistelemässä kun ei sitä niin laajalti harrastettu mutta nythän (kesäaikaan) on monessa puistossa ohjattuja treenejä ja se on hieno juttu.

   Poista
 6. Täytynee aloittaa itsekin treenit. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vo Emmi kun sä aloittaisitkin ja vielä videoisit sen! Sun suhinoita olisi niin rentouttavaa katsella ;D

   Poista
 7. Mun blogissa on Luostarin sivu-rakennukseen uusi ovimatto, jos kerkiät käydä hakemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jos se on samaa sarjaa kuin ne mitä olet esitellyt niin ilman muuta!

   Poista
 8. Vois kans harkita että aloittais uuden harrastuksen... Josko vaikka tohon takapihalle menis reenailemaan niin sais naapuritkin viihdykettä.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Darde perkule, olin jostain kuulevinani että jotain suurta on tapahtumassa?!
   Jos kiireiltäsi ehdit niin aloita vaan mutta mikäli huhut pitävät paikkansa niin sulla on ihan muut Tai Chi:t menossa :D

   Poista
 9. Kiitos hauskasta kerronnasta:) Päivä pelastettu. Jatkan lukemista vanhemmilla teksteillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvä vaan ja mukavaa jos miellytti ;)

   Poista
 10. kiitos kauheasti ajatuksista Peppone, ne lämmittää tyhjää sisintäni <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No riri rakas, mä niin toivon että sä uskaltaisit tulla valoon ja ennen kaikkea ottaa sitä yhtä kädestä kiinni.

   Poista

Rienaustasi arvostetaan joten ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...