keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Tätä ei voi enää sanoa sattumaksi

Näin yön tunteina kerron teille oudomman jutun joka osoittaa erään kiistellyn asian todeksi, tai ainakin minä uskon niin. No, eilenhän kävin hakemassa ne pellit työmaalle ja koska takaisin ei ollut sen kummempaa kiirettä (puutavaran toimittaja tuo vasta tänään kamaa ja päästään jatkamaan), päätin että käyn rekisteröimässä Pösön nimilleni. Sehän oli tuttua kauraa eli lensin katsastuskonttorilta pihalle ja syy tähän oli kuulumiseni prepaid-heimoon. Rekisteröinnin yhteydessähän kysytään että mihin vakuutusyhtiöön asiakas haluaa vakuutuksensa laittaa ja kertoessani tämän sekä sen, että mulla on siellä samassa Ransun vakuutukset jotka aion siirtää Pösöön. Näin siksi että joudun luottotiedottomana maksamaan ensimmäisen vuoden vakuutusmaksun kerralla (tuokin paljastui vasta eilen eli eka vuosi kerralla ja sen jälkeen vakuutusmaksun saa vaikka kuuteen osaan) eikä minulla ole varaa maksaa Pösöön uutta vakuutusta. Tähän katsastuskonttorin täti sanoi että olipa hyvä kun kerroit koska hetken kuluttua se olisi tullut ilmi järjestelmän keskeyttäessä rekisteröinnin juurikin tämän luottotietojen häikän vuoksi.

En hätääntynyt vaan otin jo niin tutuksi tulleen paniikkipyyhkeeni (metri kertaa puolitoista, froteeta ja tarkoitettu käytettäväksi kun asiat alkavat kyntää) ja aloin kuivata solkenaan valuvaa tuskanhikeä kaljustani. Ähkäisin äänellä ja joka saisi esikoiset kääntymään kehdoissaan että mitäs nyt tehdään jolloin minut opastettiin vakuutusyhtiön pakeille, saatesanoina ottaa vakuutus ko. ajoneuvoon ja tulla sitten takaisin. Minähän sitten kahautin nilkka suorana vakuutusyhtiöön ja iloissani pomppien virkailijan pakeille esittämään asiaa. Jälleen pitkät selostukset siitä, kuin vielä vakuutuksissa oleva Ransu tullaan poistamaan rekisteristä ja haluaisin siirtää vakuutuksen juuri ostamaani Pösöön. Vakuutustäti katseli minua hetken aikaa ja sanoi että niin varmaan haluaisitkin, sillä hänkin haluaisi omistaa saaren etelänmereltä ja jokusen millin rahaa mutta tasan ei asiat mene niin joten hyvät humpat sinulle oi kaljupäinen asiakkaani. Argh. Tässä vaiheessa paniikkipyyhkeeni kastui aivan litmäräksi ja jouduin kysymään virkailijalta että onko hänellä mahdollisesti valtuuksia myydä käsipyyhkeitä henkilökunnan wc:stä tahi muuta paperia – ahdistaa etten sanoisi paljon.

Nainen kävi hakemassa heidän kahvihuoneestaan talouspaperirullan jonka kiedoin pääni ympärille ja jatkoimme juttua. Sangen ystävällinen nainen valisti minua, selitti että minun täytyi tehdä ensin lipo (liikenteestä poistamisilmoitus) ja vasta sitten kun Trafin sivuilta tulee ilmoitus näin tapahtuneen, Ransusta maksamani vakuutus hyvitetään minulle. Käytännön tasollahan tämä tarkoittaa sitä että uskottu mies joka on myös arkun kantajani, saa kesken siunaustilaisuuden testiviestin jossa ilmoitetaan läskipään vakuutusmaksun olevan palautettu. Eli vuosia vierähtää. Kerroin tämän tosiseikan virkailijalle ja lisäsin, että ostotapahtuma oli viime perjantai joten aika loppuu tämän viikon perjantaina, sehän on tuo seitsemän päivää ostohetkestä kun auto pitää rekisteröidä omiin nimiin ja jos näin ei tapahdu, auto poistuu vakuutuksen piiristä ja sillä on laitonta ajella. Virkailija kyllä ymmärsi pers'aukisen tilanteeni näytettyäni tyhjyyttään ammottavan ja noin seitsämänsataa grammaa erilaista purua ja lastua sisältävän lompakkoni. Kovasti hän kyllä ihmetteli suhausta joka kuului lompuukia avatessa, jolloin kerroin rakkaan punkalaitumelaiseni (kolmesti aukeava, kulmavahvistein) olevan 34/7/52/eternity ns. vacum – tilassa eli kansankielellä nahat vastakkain.

Pakarat jäykkänä kysyin että tarkoittaako tämä sitä, että minun on otettava Pösöön uusi vakuutus ja taas sama saatanan kertamaksu maksettava? Jo vain, virkkoi virkailija ja summaa kysyessäni hän kertoi sen olevan – nyt kun kyseessä oli kuorma-auto – vaatimattomat 728.62,- euroa. Hävettää tunnustaa mutta vakuutusyhtiön tyylikkäässä salissa kaikui vallan helvetin reipas päräys kun savet jysähtivät punttiin summan suuruuden kuultuani. Aloin itkeä, kyynelsuihkut kastelivat eukon H&M:n paidan Gina Trikoon jakun aivan tärviölle, puhumattakaan Pradan kengistä ja Versacen hameesta. Myös valintatalosta ostetut meikit levisivät naaraan kasvoille ja kiitokseksi tästä hän kumautti läppärillä keskellä lanttua josta muistona Caps lock -teksti vasemman silmäkulmani yläpuolella. Myös pankin kaksi siivojaa oli hälytetty paikalle moppaamaan alati kiihtyvän hieneritykseni muodostamaa lammikkoa ja he kiittelivät minua varsin painokkaasti, kertoivat että olisi tässä ollut parempaa tekemistäkin kun kuivata jonkun perkeleen heinäkengän eritteitä. Vakuutusvirkailijalle taasen ilmoitin palaavani asiaa ja tämä (oikeasti) ystävällinen nainen sanoi tarkkailevansa Trafin tiedotteita ja lupasi noukkia minut jonosta heti kun lipo – ilmoitus näkyy. Poistuin konttorista todella masentuneena ja suuntasin auton nokan kohti kotia.

Laitoin radion auki ja ilmoille kajahti kaiuttimen täydeltä ranteet auki-biisejä, koska meillä täällä korvessa kuuluu radioasema nimeltä Lehtolapsen henkäys. Kyseinen asema soittaa 24h vuorokaudessa Epätoivottujen nuorten listaa ja kaikki kappaleet käsittelevät lähinnä manillaköysien soveltuvuutta kaulakiikkuun sekä muita maallisen vaelluksen katkaisemiseen tarkoitettujen apuvälineiden soveltuvuutta ko. hommeliin. Väliin tulee apteekkien vinkkejä pilleripurkkien avaamiseen ja huomattavan osan kaupallisista tiedotteista muodostavat partakoneen teriä kauppaavien yritysten tarjoukset. Eipä mitään, aivan paskoissa fiiliksissä kävin purkamassa peltikuorman ja päässä takoi koko ajan ajatus ympyrää, en tosiaankaan tiennyt mistä saisin rahat ennen perjantaita kasaan. Palasin työmaalta kotiin, kerroin vaimolle uutiset ja löntystelin parkkikselle irrottamaan Ransun rekkareita. Tarkoitukseni oli viedä ne vielä saman päivän aikana katsastuskonttorille jotta asiat lähtisivät mahdollisimman nopeasti etenemään.

Sain etupuskurista rekkarin irroitettua kun kuulin takaani vanhemman mieshenkilön äänen, hän kysyi että tosissaniko meinasin irrottaa rekkarit? Kerroin koko episodin ja ukko kuunteli – hän olis saapastellut tien toiselta puolelta olevalta työmaaltaan, kertoi myös katselleensa Ransua kun oli nähnyt minun ajelevan Pösöllä ja tiedustelikin mahtoiko Ransu olla ajokunnossa? Sanoin että ajosta olen sen parkkiin jättänyt ja ajoaikaa on ensi vuoden helmikuuhun asti, vakuutukset ja verot ok – vakuutukset vielä tällä hetkellä mutta ei kauaa kun se on poistettava. Vanha jääkäri tuumasi että äläpä poista rekisteristä sillä hän ostaa sen jos hinnoista sovitaan. Olin varma että kriittinen piste vitutuksessa oli ylittynyt ja kuulin omiani mutta ukon toistaessa ehdotuksensa minun oli pakko uskoa. Koeajo ja näytin rekisteriotteen todistaakseni suht pitkän leiman olevan voimassa ja ukko kysyi hintaa johon heitin kylmästi viisisataa. Patu sanoi maksavansa kolme ja puoli, jolloin minä pyysin ukkoa tulemaan vastaan neljään sataan – kusisessa raossa kun olin. Tämä vallan ukkeli suostui ja kaupat tehtiin, tänään tavataan vielä klo seitsemän mutta paperit ovat tehty sekä avaimet ja raha ovat vaihtaneet jo omistajaa.

Okei, juttu ei loppunut tähän. Ukon häivyttyä ja minun heiteltyä aikani voltteja, puhelin soi ja sieltä soitteli tämä rakennuttaja jolle olin ne pellit hakenut ja sanoi että jos tarvitsisin jäljelle jääneestä summasta (hän löi matkaan aika köntin rahaa, pellit kun maksettiin käteisellä) kottia niin voisin vapaasti käyttää. Kiittelin typertyneenä ja kerroin pääpiiteittäin rekisteröinnin ongelmat ja hän totesi rahojen näköjään tulevan tarpeeseen joten hyvä homma – voit käyttää loput hyvällä omalla tunnolla. Puhelun lopetettua jatkoin entistä kiivaampaa volttien heittelyä kun puhelin taas soi ja siellä oli erittäin hyvä ystäväni joka kyseli kuulumisiani. Tällä kertaa hieman yksityiskohtaisempi selitys rekisteriasiasta jota en kuitenkaan ehtinyt edes loppuun, kun ystäväni ilmoitti että mikäli vielä uupuu niin tulehan käymään täältä saat loput. Ääni vavisten kerroin vajeen olevan 150,- euroa ja kun toisesta päästä sanottiin ettei summa tuota ongelmia vaan on noudettavissa vaikka heti, kerroin lähteväni heti matkaan ja suljin puhelimen. En kuitenkaan lähtenyt heti, vaan tein muutamia immelmaneja sekä 68-osaisen permantosarjan silkasta riemusta. Nyt oli kaikki rahat kasassa.Lopuksi kysymys teille: miten on mahdollista että kaikki kolme asiaa tapahtuivat täysin peräjälkeen hetkellä kun ahdistus oli suurin? Yhden ehkä olisi voinut laittaa sattuman piikkiin muttei kaikkia kolmea eikä varsinkaan Ransun ostoa – sellaista tuuria ei yksinkertaisesti voi käydä. Ei, en tule kauppaamaan teille uskontoa sillä se on jokaisen oma asia mutta minä uskon että Jumala on olemassa. Ajatelkaapa nyt kuinka paljon minäkin olen rienannut ja puhunut paskaa etc. mutta silti käy näin? Skeptikoille tiedoksi etten ole tapauksen johdosta ”hurahtanut” vaan olen sama kusipää kuin ennenkin mutta tälläiset asiat pistävät kuulkaas miettimään. Ajellessani vakuutusyhtiöstä kotiin päin, oli enemmän kuin lähellä se, etten poikennut viinakauppaan ja antanut kaiken paskan olla kun ei mikään taaskaan tuntunut onnistuvan. Syy miksi olen kirjoittaut tätä tähän aikaan on se, etten ole säryiltäni saanut paljon nukutuksi ja muutenkin tässä on joutunut asioita miettimään -liikaa taas kiirettä (iltaisin ja öisin työsidonnaiset kirjalliset selvitykset etc.) eikä aika tahdo riittää muuhun noihin kirottuihin töihin. Nytkin mun pitää kotvan päästä eli klo 05.30 olla työmaalla vastaanottamassa puutavarakuormaa joten taas on mentävä, kiitos kun olette viittineet poiketa Luostarissa ja minäkin tulen heti kun saan orjankaavun päältäni – toivottavasti inhimilliseen aikaan. Niin ja erityisesti terveisiä Mummelille, kiitos kun saan olla sun listalla – tiedät kyllä millä.


Hyvää keskiviikkoa teille, te rakkaat Luostarin asukit ja muut matkaajat.

37 kommenttia:

 1. Onnea sinne, joku minua parempi welhotar on ollut siis mukanasi - lucky you! Paremmin ei olisi voinut kohtalo kanssasi kävellä tällä kertaa :)

  Tasan ei kuitenkaan asiat mene, sillä nyt on tilanne täällä puolestaan omien kykyjeni ulottumattomissa :(

  Äärettömän iloisana kuitenkin taputan Strumffia pyllylle ja tulen kastamaan ja katsastamaan sen jossakin vaiheessa, kun luutani saan lunastettua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Strumffi kiittää ja olis todella hienoa nähdä teikäläinen livenä! Ajeluttaisin sua ympäri maakuntaa Strumffilla ja poikkeaisimme paikassa jos toisessakin ;)

   Poista
 2. Olen todella iloinen puolestasi :D

  VastaaPoista
 3. Kyse on vain tasapainosta ja todennäköisyydestä :) kun saa paljon paskaa niskaan, on todennäköisempää saada välillä jotain hyvääkin paljon. Mutta tosi hienoa! Oikein sykähdytti ja elähdytti lukea, alun jälkeen siis. Viranomaiskoneisto on tyly, mutta ihmiset on sentään ihmisiä. Niinku se Ransun ostajakin - tiesitkö edes, että se kyttää sua ja sun ajamisia?

  Toisaalta maalla niitä kyttääjiä on, kun ei mitään tapahdu eikä oo muuta tekemistä ku katella ikkunasta. Mejänki talon ohi käveli tänäaamuna ihan ihme hiippari, tuosta tienvierusruohikkoa pitkin mejän tontinreunaojan toisella puolen. Näytti ihan siltä, kuin sillä olis ollu valkoinen kauluspaita ja mustat suorat housut, ja kädessä jotain, minkä esikoinen kuvaili kahdeksi jääkiekkomailan lapaosapuolikkaiksi. Ite en olis huomannu ku olin pihalla kitkuuhommissa (siis KITKEMÄSSÄ, rikkaruohoja!) mutta koirat tietty huomas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kait se noin on mutta sitä on tottunut siihen paskan ah niin tasaiseen satamiseen ettei jaksa oikein hyvään tuuriin uskoa.
   Ransun ostajasta sen verran että olen ajellut sen työmaan ohi miltei päivittäin mutta ei meikäläinen mitään huomaa kun ajomatkatkin menee työasioita (puhelimitse) järjestellen.

   Poista
 4. Tästä tuli niin hyvä mieli sinun puolestasi :)

  VastaaPoista
 5. Olipas hieno päivä sinulla! Onnea ja kyllä olet ansainnutkin vähän positiisista oloa välillä!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rantiaiseni, nämä on niitä once in the lifetime - juttuja ja siks ne tuntuu aikas hienolta :)

   Poista
 6. Tämä postaus synnytti minussa toiveen, että minunkin asiat ehkä joskus selviävät. Joskaan eivät puheluiden voimalla... pitäisi itse vääntää paprupuoli kuntoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne Outi aina järkkääntyy - tavalla tai toisella mutta nyt oli onnea mukana eli tälläinen ei tule ihan heti toistumaan. Voimia sulle rakkaani niiden papereiden kanssa.

   Poista
 7. Hienoa. Asiat tuppaavat järjestymään ja Mumelin apu on todella tullut tarpeeseen.
  Täällä on taas tullut lunta tupaan oikein olan takaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, apu on ollut tarpeeseen ja toivon todella että myös sinä saat omat ongelmasi ratkaistua. Tulen poikkeamaan niin pian kuin suinkin sillä olen ihan pihalla tämän hetkisestä tilanteesta.

   Poista
 8. Mukava kirjoitus, hyvä mieli. Oikein mukavaa viikon jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja tällä kohtaa toivotan hyvää viikonloppua.

   Poista
 9. Enkelit auttavat :) Se on kovin yksinkertaista. Hyvä niin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kait niitä on olemassa tai ainakin jotain sillä itsesuggeroinnilla ei tuohon pysty mutta hyvä kun kävi näin.

   Poista
 10. Tasapainoista on sillä se paska on nyt täällä. Sekä jääkaappipakastin että auto hajosivat. Mutta vuoroin vieraissa. Onnea sinne ja strumffille. Muuten, edes pankissa ei ole kahta siivoojaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi helvata ja molemmatvielä yhtäaikaa :/
   Toivotaan ettei ainakaan auto sprakannut lopullisesti koska kaikki mikä liittyy autoihin on jumalattoman kallista lystiä.

   Kiitos toivotuksista ja mistäs tiedät ettei ole? (siivoojia meinaan) :D

   Poista
 11. Mummelia kannattaa uskoo ja oot sä varmaan jonku muunki listalla.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiisen ja mustalla ainakin :D hehehhhe

   Poista
  2. Mä olen lisäks S. U. Opon listalla, Fiibbareitten omilla jne. *mistä ihmeen foliopipoista te oikein puhutte* :)

   Poista
  3. Kiitos Timba!

   Tsompi ja Polga, teillä on sen verran noita kontakteja ettei mikään ihme jos eri tahot ovat kiinnostuneet teistä ;D

   Poista
 12. Kyllä niitä "korkeampia voimia" on. Minkälaisia, sitä meistä ei kukaan voi tietää. Olen tosi iloinen puolestasi. Sinä jos kuka olet ansainnut välillä hyvääkin tuuria :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus tapahtuu sellaista mihin ei älli riitä ja tämä oli just sellainen tapaus.
   Kiitos sanoistasi <3

   Poista
 13. Jos ahdistaa riittävästi niin jokainen ratkaisu tuntuu ihmeeltä.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin naulankantaan osuttu.

   Poista
  2. Totta, tuohon ei ole enää mitään lisättävää.

   Poista
 14. Tästähin tuli melkein hyvälle tuulelle. Tai siis tulikin, mutta en jaksa olla kovin aktiivinen hyväntuulisuudessani, koska viimeiset koulupäivät ja meitsi on kuiva kuin se kuivan kesän orava jo. Puuh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästähin... en vääntänyt murretta vaan tarkoitin että tästähÄn.

   Poista
  2. Koitahan Ninka rakkaani jaksaa vaikka rankkaa onkin <3

   Poista
 15. Kastelin (kuv.) ekan tenani luettuani Eitoivottujen nuoren sävellahjasta mutta sekään ei haitannut, lopulta totesin hekottavani ääneen. Tuli hyvä mieli puolestasi.

  Sulla oli tietysti susikoru mukana ja paljon peukunpitelijöitä tukenasi.

  Mukavaa viikonjatkoa, sie oot niin nousukiidossa nyt :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain oli mukana mutten tiedä mitä koska tälläistä tuuria ei ole ennen käynyt - varsinkaan kun ei niitä peukunpiteljöitä ole.

   Hyvää viikonloppua ja sori kun nämä vastaukset tulevat näin jälkijättöisesti mutta viikolla ei tosiaan muuta jaksa kuin mennä suihkun kautta nukkumaan. No, tietty hieman evästämään mutta siinä se sitten onkin.

   Poista
 16. Piinkovana pisnesnaisena jäin miettimään voisitko jotenkin yhtiöittää itsesi? Osakkeet ovat selvässä nousukiidossa nyt ja kannattaisi lykätä pieni osakeanti nunnien keskuuteen. Huom ! Osake EI ole SE...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai että osakeantia se TKE suunnittelee ;D
   Täytyy katsoa sitten kun olen saanut kaikki velat maksettua sillä nyt ei mitään jaettavaa mikäli velkakirjoja ei lasketa ;D

   Poista

Rienaustasi arvostetaan joten ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...