torstai 6. kesäkuuta 2013

Kustiinko mua (taas) silmään vai onko tämä tosiaan Munch:in eukon väsäämä veistos?

Mun täytyy kysyä teiltä että onkohan mua taas kustu silmään vai onkohan tämä hieno tyttöveistos aitoa tavaraa?

Edward Munch:in muijan tekemä" Huutajatar" -veistos jonka arvo on  mittaamaton (ainakin mun rahapussin mukaan  kun loppukuu syödään pettua ja velliä).

Ostin ton eilen kulkeissani ja maksoin siitä 5600,- euroa. Sen pitäisi olla jonkun kuuluisan Edward Munch:in eukon tekemä veistos nimeltään Huutajatar. Eetu itte on kuulemani mukaan väkästellyt joskus taulun nimeltään Huohotus vai Rääkäisykö se nyt oli, en muista tarkalleen kun toi pää on pehmennyt niin saatanasti. Joo, satuin olemaan yhden puutavaraliikkeen parkkiksella ja tää hemmetinmoinen kuumuus laukas taas yhden näistä mun hulluuskohtauksistani, purin ihan simona Pösön takavannetta ja huusin suoraa huutoa ruotsinkielisiä puhelinnumeroita kun siihen tulee yks ukkeli ja sanoo että mä tartten taidetta elämääni – noin niinkuin piristysmielessä. Patu kertoi ymmärtävänsä meikäläisen kaltaisia ja sanoi tuntevansa suurta sympatiaa, ei hän muuten tuosta harvinaisesta taideteoksesa luopuisikaan. No minä ajattelin että jo on mukava heppeli ja kaupathan siitä syntyi alta aikayksikön, äijä sai rahansa ja minä tämän tyttöveistoksen jonka luulin ensin olevan laattasavea koska se on niin kevyt ja siinä on perin ohuen tuntuinen kuori.

Se alkoi illalla kuitenkin suhisemaan vaikka myyjä väitti sen olevan erikoislaatuista savea (ei kuitenkaan kaoliittia vaan jotain muuta) ja mehän kaikki tiedetään ettei savi pahemmin suhise. Poliisi on sen verran usein painanut päätä maata vasten että ihan omakotaista kokemusta on tästäkin asiasta ja ainoa minkä voi maasta kuulla, on se kun madot v******lee toisilleen. Oikeesti, niillä on tosi rumaa kielenkäyttöä. No, sain ukon kuitenkin jäljitettyä rekkarinumeron perusteella ja soitin sille, sanoin että kuules, nyt tää sun myymä likkas on alkanut vinkuun ittekseen ja tämä hyväkäs vaan naurahti ja sanoi että niinhän sen pitääkin sillä se on soiva peli – you know what i mean?
Löin sille luurin korvaan kahdesta syystä: mua alkoi kiinnostaa tää soiminen - kuuluuko tästä Youtuup tahi sitten se pottivy (tiedätte kyllä, se vihreä pallo) ja toisekseen, en osaa lontoota niin en tiedä mitä toi loppu tarkoitti. Pikainen (ihan älytön hierominen) tutkimukseni osoitti että veistoksessa on toden totta kolme läpeä, kaks alakerrassa ja yks suussa mutta en tiedä mikä liitin niihin sopii sillä uspille ne ovat aivan liian isoja, samoin tavan plukille eikä mulla ole sitä uusinta eli Hooteeämiitä mutta epäilen noitten läpien olevan liian isoja sillekin.

Hermostuin kun en löytänyt tästä mitään katkaisijaa ja nyt kysyisinkin teiltä hieman tästä nykytaiteesta kun en itse ehdi kuuklailemaan, eli minkälainen heppu tää Munchin Eetu on? Tai paremminkin sen muija? Olisiko mahdollista että tässä on sisään rakennettu soitin johon on valmiiksi ladattu biisejä? Voi saatana tätä elämää, täytyisköhän tilata etes yks lehti niin pysyis vähän kärryillä tästä maailman menosta. Kokeilin kaikkea, läpsin avarillakin sitä kun tuumin että se voi olla jotenkin jumissa mutta ilman tulosta – veistos pysyi hiljaa ja liikennevaloissa sain paheksuvia katseita kun huusin sille pää punaisena sillä nykyäänhän moni laite on ääniaktivoitu ja hurahtaa käytniin kun tarpeeksi pajattaa. Paskan marjat, tyttö könötti repsikan paikalla pukahtamatta ja viereiset autoilijat pui nyrkkiä. Ymmärrän kyllä koska toi on aika elävän näköinen ja tulin käyttäneeksi sellaisia lauseita kuin ”Jos et älä saatanan lehmä ääntelemään niin löydät ittes pientareelta” ja ”helvettiäkös siinä suhiset – soita mulle zorbas senkin perkeleen kanttura”. Voi muuten olla että muut autoilijat luuli tota mun eukoksi mutta enhän minä eläville naisille tommosia menis huutelemaan ja karjuinkin sivulasista ettei mitään hättää, koitan vaan saada reiästä tulemaan ääntä sillä tämän nartun kun pitäis olla soiva peli vaikka onkin saatanan ruma. Sitä en tiedä miksi tuon viimeisen lauseen jälkeen sain turpaani, kaks ukkoa nousi vireisestä autosta ja löi suhteellisen lujaa suoraan lakuaiseen.

Tätä kirjoitettaessa mun tyttöveistokseni on alkanut pitää pientä pörinää ja näyttää ihan siltä kun se koittaisi nousta tosta viereiseltä penkiltä, helvetti sentään! Onko nykytekniikka muka mennyt niin pitkälle (vainoharhainen kun olen) että tuo voi tuosta lähteä ja lentää takaisin mistä on tullutkin? Niin niin, se ukkohan voi olla huijari joka myy moneen kertaan saman veistoksen kun se yön pimeydessä lehahtaa takaisin sen tykö? Taidankin laittaa sen köydellä jakkaraan kiinni niin eipähän pääse tuuletusikkunasta mäjelle, täällä mökissä se saa mun puolesta surrata niin paljon kuin sitä huvittaa. Jos siinä tosiaan on lento-ominaisuudetkin niin täytyy sanoa että mahdottoman kevyitä kompuroita nykyään tehdään, eihän sitä kai muulla ilmaa pysty tuottamaan?
Onhan se vähän omituisen ja tavallaan rivonkin näköinen mutta koskapa nuo taideteokset ovat silmää hivelleet, olkoonkin että tuo on niitä harvoja joista pääsee jyvälle mitä ne esittää. Se jää arvoitukseksi mitä sen Eetun muijan päässä on liikkunut tuota tehdessä eli mitähän huutoa se on tuolla hetkellä ajatellut? Huutaako tyttö ukkoansa syömään vai onko se hoo moilasena nähdessään rättikaupan tarjouksen? Taiteilijoista kun ei ota selvää, ne on ihan oma heimonsa.

No, tänään vien tuon näytille vakuutusyhtiöön ja koitan saada sille jonkun vakuutuksen kun se oli niin saatanan kallis. On siinä ihmisillä ihmettelemistä kun minä ja pörisevä leidini odotetaan vuoroamme salin puolella ja taidanpa muuten ottaa ihan vittuillessa sille oman vuoronumerolapunkin, niin ei kukaan pääse sanomaan Suhina- Simeonen etuilevan.
Vaan ei auta itku markkinoilla, taas on mentävä ja olisin todella kiitollinen jos joku viittis päivän aikana kertoa että teinkö ihan paskat kaupat vain onko tuo pörisevä savimötti hintansa väärti? Ei muuten mutta kun on tämä talous muutenkin niin kireällä ettei olis paljon varaa laittaa turhuuksiin, joka euro on tarpeeseen näinä vaikeina aikoina. Tälläistä tällä kertaa, olkaahan ihmisiksi ja muistakaa jeesata toisianne.


Hyvää torstaita teille, te rakkaat Luostarin asukit ja muut matkaajat.

12 kommenttia:

 1. Juuhh, Apotille Munkkia! Sitä saa mitä tilaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tässä on kyllä tullut Munkkia enemmän kuin tarpeeksi! :D

   Poista
 2. Komppaan, tilaus tilaajan ja sen tekijän mukaan ;)

  Toisaalta: jos tilasit ämpärin, sen sait (MP3). Näin vaikuttaisi olevan, jos reiät (3) ovat kokoa ämpäri (MP kotoisasti). Eli nou vori, siitä vain lataamaan *eheeeeeeeeeeeeeh*!!! Muista kuitenkin sitoa Lentävä Leidi kiinni ensin, ettei se lennä itse pois :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D :D No juuri näin, eukko kiinni jakkaraan ja lataamaan - varsinaisia ämpäreitä ne reiät tosiaan on ;D

   Poista
 3. Niin,

  Aito tai ei, uusi tai kaytetty, selvinnee vasta jälkikäteen. Sinulta saattanee tulla muutaman viikon päästä uusi kirjoitus jossa iloissasi ilmoitat sen olleen aito. "sainhan siltä kupphankin!"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla Murphy niin, etten tohdi moista tilateosta testata - sen verran epäilyttävän näköinen himmeli se on ;D

   Poista
 4. Onkohan sua petetty, ei sillä Munchilla ollut edes vaimoa:
  "Sairaus, hulluus ja kuolema olivat Munchin omien sanojen mukaan enkeleinä hänen kehtonsa äärellä, ja ne seurasivat häntä koko hänen ikänsä. Munch itse ei halunnut naimisiin, hänellä oli taiteensa. Omien sukurasitteidensa takia hän ei halunnut lapsia. Munch ei ollut kokenut mitään harmoniseen kumppanuuteen perustuvaa rakkautta: hänen käsitykseensä rakkaudesta kuului ennen kaikkea tuska".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jumaliste! Vannon etten googlannut mitään tietoa Munch:istä mutta äijähän on selvä hengenheimolainen! Siinä on ollut ukko jonka kanssa olisi ollut hauska vaihtaa ajatuksia ja katsoa kuinka paljon patulla viiraa vintillä ;D

   Poista
 5. Näin on kuten Rantis sanoo, joten valitettavasti tuo taitaa olla väärennös. :(
  Munchista itsestään lisäisin vielä, että hänellä oli useita hermojaraastavan dramaattisia suhteita naisten kanssa. Ja sehän näkyy kyllä maalauksissa. Katso vaikka sitä kuuluisaa "Huutoa", siinä on taas jonkun naisseikkailun kaoottiset loppumetrit menossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siitenhän sillä on ollut sama ongelma kuin mullakin - teidän kanssa meinaa joskus mennä hermo kun innostutte vääntämään jostain ( yleensä vähäpukeisesta naisen kuvasta) asiasta ;D

   Poista
 6. Pas sille h-ttarelles nunnien muotikuteita päälle ko julkisille paikoille meette! Isot tissiliivit kohentavat molempien itsetuntoa ja vie mielenkiinnon huutavista ilmeistä muuanne. Ei, ei sun niitä liiveja itsellesi tarvitse pukea, tissiliivit on monikossa yhdellekin. Ja voisit käyttää tehokkaampia piilolinssejä, vaihda siniset vaikka vihreisiin. t. Puutarhan iloinen lintu, ntiKääkkä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai pitäisis tässä tissiliiveihin sonnustautua!? Kuules Kääkkä, sulla on sen verran räväköitä ehdotuksia että tekisin mieluusti lähemmin tuttavuutta teikäläisen kanssa - asiallisessa hengessä tietysti - vaikkapa s-postin välityksellä ;)

   Poista

Rienaustasi arvostetaan joten ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...