maanantai 10. kesäkuuta 2013

Luostari proudly presents: Suuria taiteilijoita, parrastaan juuttuneita bongareita sekä deadly brush by ear - tekniikka

Ihan ensimmäiseksi haluan toivottaa tervetulleeksi Anne-Riitan Artbox:ista! Jumalaisee mitä taidetta, aivan loistavia maalauksia/piirroksia ja kaikkea mitä sellainen ihminen voi saada aikaan jolle tälläinen lahja on suotu. Ehdottomasti ei yhden, vaan jokapäiväisen vierailun arvoinen blogi. Kävin eilen tutustumassa ja pakko mennä uudestaan tänään kun en eilen ehtinyt tutustua vanhempaan tarjontaan sillä materiaalia on paljon. Sanoinkin Anne-Riitalle kommentissani että meikäläisellä ei ole yhtään taiteellisia lahjoja, kerran jopa kävi niin että piirtämääni tikku-ukkoa luultiin kubistikseksi muurahaiseksi ja se pisti vituttamaan tosissaan kun eivät tajunneet mun hienoa teostani. Olen muuten varma että jos olisin elänyt suurten taitelijoiden (no onhan suuria taiteilijoita tänäkin päivänä mutta jokainen tietää mun tarkoittavan Dalia ja muita huuru-ukkoja) aikaan, olisin väkisin lyöttäytynyt niiden seuraan pelkästään heidän ajatuksen juoksunsa takia. Vaan se minusta eli menkääpäs katsomaan Anne-Riitan Artbox:iin mitä siellä on tarjolla.

Voisko joku teistä taiteilijoista opettaa mut maalaamaan .....


Niin muuten, havahduin eilen siihen tosiasiaan että Luostarissa alkaa olemaan taiteilijoita enemmänkin ja tuumin, että heistähän täytyy tehdä oma postauksensa linkkeineen. Ennen sitä kuitenkin miettikääpäs nyt; meillä on Tsompi ja GA, Mañana Espanjasta, Harry ja Kati kuvineen, Mags koruineen etc ja nyt Anne-Riitta! Harmi vaan että teidän mesenaattinne (← tulikohan tuo nyt oikein, en ehdi tarkistaa) on perse auki kuin tuuran putki niin jää se taiteen rahallinen suosiminen karvan verran vähemmälle mutta eihän sitä koskaan tiedä mitä tapahtuu, tätäkin kirjoittaessa on lotto tarkistamassa ja saatana jos se osuu kohdilleen niin lupaan viedä koko porukan – siis koko Luostarin väen – Espanjaan muutamaksi kuukaudeksi inspiraatiota hakemaan. Taiteilijat omaansa ja me muut hullut omaamme. Toki muissakin blogeissa on taidetta, jotkut käsityön muodossa, toiset kirjallisuuden ja runouden saralla sekä paljon upeita kuvia – varsinkin Rantiksen, Sannan ja Hirnakan blogeissa – Timbaa unohtamatta.

Hirnakasta mainittakoon sen verran, että poikkeuksen tekee kuukauden ensimmäinen päivä jolloin Torpalla on tarjolla vain niitä riettaita epäjumalankuvia joita tuo vallaton nainen pakonomaisesti jakelee. Olen yrittänyt vieroittaa (kaunis nimitys inkvisiota lähellä olevalle käännytystyölleni) häntä pois moisesta lihan palvonnasta mutta minkäs teet, tuo naaras on villinnyt muutkin nunnat (joita ei todellakaan tarvitse paljoa yllyttää) tähän ihme kulttiin ja aina 1. päivä akkain sandaalit läpisevät Torpan suuntaan. Kaihoisasti katselen Luostarin parvekkeelta loittonevaa pölypilveä ja yleensä puren käteeni niin paljon kuin tekareista irtoaa, sillä tiedän kottaraisten rakkaiden nunnieni olevan sekaisin monta päivää näiden ekan päivän orgioiden jälkeen. Tästä voimme päätellä että taiteella on suuri vaikutus ja siksipä meidän kuolevaisten (no Luostarin väkeähän ei saa hengiltä vaikka mitä tapahtuisi) on pidettävä hyvät välit taiteilijoihin jo pelkästään sen tähden, että he ovat sangen kiivasta porukkaa impulsiivisuutensa takia. Ihan totta, olen nimitäin kerran ollut tilanteessa jossa sain itse tuta tuon sisällä piilevän raivon; eräällä naispuolisella ystävälläni on pienehkö ateljee jossa hän maalailee taulujaan ja siellä tapaan toisinaan poiketa koska ilmapiiri on todella mukava, sutia heilutteleva naaras on kuin itse aurinko ja hänen puheensa on kuin puron solinaa – kaiken kaikkiaan valloittava pakkaus. No, kerran nousin lähteäkseni ja älähdin kun luulin paskoneeni ohimennen housuuni, vasenta persposkea ja punttia kun koristi vaaleanruskea rantu. Noin nanosekuntia myöhemmin kävi kuitenkin ilmi että olin istunut okraa sisältävän tuubin päälle (ateljeen viimeinen) eikä aikaakaan kun oikeaa korvaani koristi nro 3:sen suti kahvapuoli edellä lyötynä. Toikkaroin paniikissa ja pensseli kuuloelimessä ateljeesta karkuun, tunsin kyllä kuinka selkääni mäjähteli about puolet tämän taiteen pyhätön irtaimistosta vallan saatanallisen karjahtelun saattelemana mutta onnistuin kuitenkin pakenemaan raivottaren kynsistä. No, riita sovittiin vielä samana päivänä mutta sen jälkeen on käyntieni luonne muuttunut; seison hiljaa nurkassa, kypärä tiukasti päässä ja kommentoin vain hiukan raollaan olevan visiirin välistä sillä niin on turvallisempaa. En edes uskalla ajatella mitä tapahtuisi esim. jonkun valokuvausta harrastavan pimiössä tai tietokoneen äärellä (sori mutta deletoin vahingossa sun kaikki kuvat....). Argh.

No voi hittolainen....vallan 85%:ia mutta ihan turha puhua esineellistämisestä sillä naiset vaan nyt on  niin kauniita (ja taitelijat asuvat maanpäällisessä taivaassa!)


Siispä, kaikki kunnia Luostarin taiteilijoille ja toivottavasti heitä tulee lisää sillä harvoin näkee sekaisempaa sivistyneempää sakkia ja ainakin minä pidän taitelijoista paljon, heillä on terve suhtautuminen tähän elämään ja se on asia jota arvostan. Näin, eilen illalla en ehtinyt käydä koko lukulistaani läpi mutta palaan asiaan iltapäivällä kun pääsen työmaalta pois, kyseessä on viime viikolla tekemäni ikkunamaalaus-työmaan lopetus eli jokusia pokia paikoilleen ja pari karmin maalausta. Tiistaille ei olekaan mitään ja keskiviikkona pääsen painimaan psykiatrin kanssa (se on nyt se miespuolinen joka kuulemma pystyy leipomaan meikäläisestä hullun, noin niinkuin virallisesti). Eli ainakin tämä alkuviikko on sellainen että pystyn nauttimaan blogeista niiden ansaitsemalla tavalla. Tässä on muutaman viikon ajan vituttanut nämä sunnuntaiset läpijuoksut – joita niitäkään en ole saanut hoidettua kunnolla.

Kaunis viikko tulossa ja kelitkin näyttävät hieman viilenevän, sillä tuossa koiran kanssa tekemäni aamulenkin yhteydessä näin kesälomaa viettävien lasten pelaavan jääkiekkoa läheisellä järvellä. Myös pari lintubongaria oli jäätynyt puskaan kiinni – tai niin aluksi luulin - mutta toinen näytti kyllä olevan enemmänkin sotkeentunut parrastaan ryteikköön ja melkoinen ryske puskassa kävikin kun tämä hulvaton, pelkkää norjalaista villapaitaa oleva optikkoliikkeen mainos yritti reuhtoa itseänsä irti todella ruman kielenkäytön avustuksella. Nyt tiedän mikä on harakan nimi saatanaksi ja kuinka satakieli taipuu perkeleen kielellä lausuttuna. On ne hienoja nuo latinalaiset kirosanat, samoin kuin koko kielikin. Alalajeineen ja lahkoineen – näin bongarien huulin puhuttuna. Toinen bongareista taasen oli aivan hiljaa ja vilkaistessani kuuran peitossa olevan puron pohjalle, ymmärsin miksi tällä armoitetulla ornitologilla oli hiljainen hetki menossa: Oli kehveli istunut piisaminrautojen päälle. Paljon otsalta valuvaa hikeä ja falsetissa kuiskittuja tipujen nimiä. En jäänyt auttamaan sillä bongarit ovat sitkeää sakkia; olen ollut Koijärvellä todistamassa tapahtumaa missä bongari jatkoi kuvaamista vaikka viherpiiperot kaatoivat hänen noin kahdeksan metriä korkean tähystyslavansa. Viheriät perkeleet kun luulivat sitä hirvestysporukan omaisuudeksi eivätkä mulkut edes huomanneet virityksen nokassa kuvaavaa bongaria. Eikö mitä, moottoriperä surisi koko ilmalennon ajan ja Zeissin optiikka välähteli ja vasta lopussa kuului pieni karjahdus kesselin kumahdettua aivan vitulliseen kiveliöön. Ainoa mitä tämä lintujen suuri ystävä teki noustuaan tornin raunioista, oli se että hän tarkisti onko muistikortti livennyt Olympuksesta vai vieläkö se oli paikallaan. Sitkeä gubbe etten sanoisi – samaan tapaan kuin sutipuolen ihmisetkin. Nyt on kuitenkin tullut aika lähteä töihin ja minä sanonkin tällä erää kiitos ja kuulemiin.

Hyvää alkavaa viikkoa teille, te rakkaat Luostarin asukkaat ja muut matkaajat.


Ps. Kiki, odotan mikä se sun paisuva juttusi on..iltapäivällä sitten..

18 kommenttia:

 1. Sori Sanna ja Rantis, heitin G+:n kommenttilootan menemään kun se tökki ja samalla häippäs myös teidän kommentit sekä mun vastaukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja mieku luulin, että nyt se palvelu vasta hyvää on, kun kommentin vastaukset tulee oikein postilaatikkoon asti! :)

   Poista
  2. No ei se oikein passant kun näky vähän liikaa tietoa immeisistä ja silleen, parempi tää vanha malli on kuitenkin.

   Poista
  3. Ehdottomasti parempi näin! Se systeemihän vaati taas yhden uuden palvelun käyttöönottoa, joka taas alkoi valittaa, että Rouva B ei ole sovelias nimi G+ käyttäjälle. Höh!

   Poista
  4. NO niin! Tuo sinun suloisen nimesi vieroksuminen osoittaa systeemin toimimattomuuden; Rouva B:hän on mitä parhain (ja kiinostavin) nimi G+ käyttäjälle!

   Poista
 2. Nonni, nonni, jo se sitten sählää jo tietsikankin kanssa! Ei tuu mittään, nyt otat vaan rennosti ja katot kun nunnat häärää!! Ja mää olen ainakin sivistyny, pieren ja kiroilen kuin turkkilainen ja joskus saattaa tulla jopa Yrjö! (mut älä kerro kelleen, ethän)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en minä tässä mitään sähläillyt, kunhan koitin vaan miten tuo toimii ja huonostihan se pelas.
   Kuulepas rakas Pohdiskelija, ei teidän kanssa voi ottaa rennosti kun te olette sen verran eläväistä porukkaa ;D

   Poista
 3. Hyvä kun heitit G+:n huitsin nevadaan!

  Niin, minä ehdotin sitä taidenäyttelyä Luostarin väelle. Jokainen tekisi kykyjensä ja taitojensa mukaan mitä osaisi. Sitten netissä olisi nähtävillä tuloksia tai kuvia niistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miehän tyrkytän näytille muutenkin aina kaiken tekemäni, hyvä etten aamulla vessaan ota kameraa siltä varalta, että tulis hyvä... ja huonotkin laitan, niinkuin tässä taannoin niitä mun leipomuksia :P

   Poista
  2. No mutta Sanna, se on ihan hieno juttu että laitat ja rääkkäähän RAntiskin niillä ruoka-annosten kuvilla :D
   No on teillä kummallakin komeita luonto-ja maisemakuviakin.

   Poista
 4. Joo, plussa ei oikein toiminut.. ja tuo on tosissaan hyvä idea, kaikki pääsisivät näyttämään piileviä kykyjään. Voi, meikäläisen tikku-ukot..taidankin piirtää koko perheen (vaikka sitäkin kriitikot tulevat todennäköisesti luulemaan tippaleiväksi..;D )

  VastaaPoista
 5. Joo, mäkin kerkesin eilen ihmetellä sitä Geeplussaa ja sitä kun siitä oli se vastaa -nappula hävinnyt kokonaan. :( Ehdin jo surkutella, että kommenttilootan sisäiset polveilevat keskustelut ovat menneisyyttä.

  Tuosta koira(krhm)maalauksesta voisi kehittää kissaversion, olis paljon söpömpi! Tai kettu, ketunnenät... MUAHAHAH!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JEp, ei se Geeplussan kommaloota oikein palvele täällä bloggerin puolella.

   Sinä ja sun ketunnenät...mutta ihan oikeesti, toi olis ihan hieno homma - siis taiteelliselta kannalta koska olen nähnyt bodypaintingeja jotka suorastaan hukkaavat muodot (= optinen harha) ja ne olivat myös komeita!

   Poista
 6. Palautin sitten blogger-profiilinikin, homma toimii paljon sutjaakkammin.

  VastaaPoista
 7. SORRY, Peppis - se aikaisempi EI TOD. ollut hyvä idea :( Hienot kommenttini menivät huitsin viteliin. Ja koska nuo lyhennemiehet jo tietävät minut muutenkin, en jaksa pelleillä enää tuon kanssa =(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ymmärrän täysin enkä ollut itsekään tyytyväinen - näin on parempi.

   Poista
 8. Oliko se paisuvainen odottamisen väärtti :D

  VastaaPoista

Rienaustasi arvostetaan joten ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...