lauantai 22. kesäkuuta 2013

Sen helvetin isosilmälasisen Elannon Johanneksen uusi kappale nimeltään Candela in the windows

Kuuntelin taas Ei toivottujen nuorten listaa ja kuulin sen vallan mahdottoman kokoiset silmälasit omistavan heppelin laulavan uuden kappaleensa Candela in the windows. Aivan järkyttävän surumielinen biisi mikrotukihenkilöstä, joka yrittää ajaa päivityksiä törkeän huonossa valaistuksessa ja mun mielestä tämä Elannon Johannes (vai mikä se nyt oli) osaa tulkita täydellisesti tämän haikean kertomuksen. Biisihän alkaa sanoilla ”When the rain set in..” ja tällähän mikrotukihenkilö tarkoittaa rainaa, mikä taas on ammattiporukoiden nimitys vanhalla korpulle. Se kun laatunsa ja muistinsa puolesta ei juurikaan rainasta eli diasta eroa ja jotka ovat muuten aivan saatanan turhia muovinkappaleita molemmat ja se on fakta. Kuiteskin, tämä mikrotukihenkilö yrittää tunkea rainaa levyasemaan ja se on yhtä helvettiä kun candelat,lumienit ja luxit eivät juur kolmen päälle mene, joten sokkona hänen täytyy sohia, kiroukset täyttävät hikisen kuutiotoimistokopin kun se lärväke mikä ehkäisee tallenuksen, napsuu koko ajan päälle eikä touhusta tule muutenkaan hevon vittua.

Reppana, siinä se ajaa niitä päivityksiä hikisen kynttilän valossa


Biisissä lauletaan myös jostain Gracesta, tarkemmin sanottuna meinataan että vaikka sillä olisi se naapurin Grace messissä niin yksin se on vaan holdattava koko homma kotiin. Mikrohippi kärsii ilmeisesti jonkinasteisista hallusinaatiostakin sillä laulussa kerrotaan aivojen vispauksesta mikäli oikein ymmärsin (..whispered into your brain) ja se jos mikä on surullista. Itse olisin tehnyt pitemmän biisin ja lisännyt siihen iloisemman lopun, sellaisen missä liiton porukat tulee pelipaikalle ja laittaa valaistuksen kuntoon sekä ostaa datapaavolle uuden läppärin ettei sen tartte vanhojen koneiden kanssa temuta. Kannattaa laittaa muistiin jos joskus kuuntelette radiota ja ainakin tuolla Ei toivottujen nuorten listalla se pyörii.

Syy miksi olen vähän apea, johtuu siitä että olin liikkeellä tänään jo aikaisin ja intoa puhkuen, vakaana päätöksenä saada Syyrialaisen maalaus valmiiksi. Kuuden aikaan kohteessa (työmaalla) jossa aloitin teippaukset ja muut suojaukset, varsin tietoisena siitä että taivaalla vyöryy tummia pilviä. Niinhän ne ovat vyöryneet joka aamu mutta kun aurinko on ruvennut kunnolla paistamaan, ovat ne väistyneet ja mollikka on päässyt porottamaan täydeltä terältä. Niin kuvittelin käyvän nytkin ja kahden tunnin suojauksen jälkeen aloin vetämään väriä. Sain repsikan oven yläpuolen, itse oven ja oikean etulokasuojan väriin kun hanat aukesivat. Voi vittu mutta sitä vettä tuli ja paljon, reilun tunnin ajan satoi niin saatanasti ja vei värit mennessään. Heittelin iloisena kärrynpyörää kiittäen Korkeimipia Voimia tästä piristävästä yllätyksestä ja olin niin onneni kukkuloilla, että päätin riisua kaikki vaatteeni ja ryhtyä kaatuilemaan nokkospuskaan. Järkyttävän tuskan ja allergisten reaktioiden ravistellessa kroppaani, tajusin sateen lakanneen ja suht reippaan tuulen kuivattaneen syyrialaisen pellit. Taas ruiskun varteen ja jo ensimmäinen suhaus sai aikaan sen, että sateen kastelemien suojien ja teippien väliin kertynyt maalinen vesi lensi suurimmaksi osaksi silmiini mutta kyllähän sitä jokunen litra auton peltipinnoillekin riitti.

Masentuneena purin suojat, pesin ruiskun ja pakkasin kamat kotiin lähtöä varten kun puhelin soi. Toisaalla tarvittiin pikaista apua, tuuli oli päässyt rempaisemaan ulko-oven sepposen selälleen ja se retkotti nyt vain yläsaranan puolikkaan varassa. Sinne siis ja neljän tunnin operoinnin jälkeen (karmi halki, samoin oven saranointisyrjä,saranat vääntyneet etc.) minulle tokaistiin että on se mukava kun saa apua juhannuksenakin mutta heidän on nyt lähdettävä tuttavien mökille joten heippati hei vaan sulle. Katselin etääntyvää auton perää kuin mykkä vittua ja totesin ettei mun varmaan sitten tartte huomenna kauppaankaan mennä kun ei tullut tuota rahaakaan ja niinpä surautin akkukoneella yhden reiän lisää vyöhöni.Toivottavasti ymmärrätte ettei mua huvita just nyt yhtään mikään, eikä varsinkaan kun huomenna ei olekaan lepopäivä vaan Operaatio Syyrialainen jatkuu sillä bonuksella, että joudun ajamaan muutaman kymmenen kilometriä (sivu) hakemaan uutta suojausmatskua ja teippejä vesisateen raiskaamien tilalle. En tiedä mutta tuntuu olevan niin, että mitä enemmän yrittää, sitä enemmän sataa paskaa silmille. No, tässä tapauksessa se oli maalia ja ihmisten ns. ”hyväntahtoisuutta”.


Teille kuitenkin hyvää lauantain jatkoa, te rakkaat Luostarin asukit ja muut matkaajat.

18 kommenttia:

 1. Ihmiset on sitten kivoja - jos ne ymmärtävät pysytellä pois tieltä...

  Pitänee huomauttaa vielä, että jos kyseessä oli vanhanliiton IT-hemmo, se asenteli vielä DOS:sia ja siinähän sitä aikaa sitten menikin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tässä alkaa tämä Laupiaan Samarialaisen rooli hieman tökkimään sillä olisi sitä nyt voinut antaa vaikka muutaman kympin uusista karmeista jotka hain varastolta. Sattui meinaten olemaan saman sarjan karmit niin osui sekä koko että saranoiden paikat kohdilleen.

   Voi tuota mystistä DOS:ia, olen sitä joskus opetellut ja kyllähän ne perusjutut olivat selkeitä mutta sitten kun mentin pidemmälle niin hämäräksi kävi. Tästä syystä kunnioitankin suuresti kaikkia entisaikain ja nykypäivän koodaajia jotka heittelevät konekieltä tuosta vaan ja eikös joskus ollut puhetta että teidän Belga on haka tässä koodaamisessa?

   Poista
  2. Oi, DOS! Olin jo lähes unohtanut... Voi niitä aikoja, kun ensin piti aina ladata käyttöjärjestelmä ennen kuin saattoi lykätä pelin sisältämän lerpun koneeseen. =)

   Poista
  3. Vanha tuttu DOS ja isot lerput, Mikromikot jne! Dossi oli sieltä helpoimmasta päästä, sitten tuli nämä VAX/VMS ja UNIX, varsiniin unix, joiden kanssa käyttöjärjestelmäpäivityksiä tehtiin koko yö ja backupit päälle! Siis noin 20 vuotta sitten ja silleen;)

   Poista
  4. Niin se aika vaan rientää, tekniikka kehittyy ja meikä jurraa paikoillaan ;)

   Poista
 2. No, kun ei ollut vissiin hinnastakaan puhetta, niin läjäytä siihen kunnon juhannuslisä.
  Kylläpä tuntui tympiältä kirjottaa tuo j-sana, oon jo kurkkuani myöten täynnä sitä. Onneksi se jii meni jo ohi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama vika, tympii koko juhannus, odotan jo, että päästään huomenna reissuun ja maisemat vaihtuu edes joskus!

   Poista
  2. Laskua en viitsi kirjoitella kun ei oikein tuo kerjääminen huvita mutta samaa mieltä kumpaisenkin kanssa juhannuksesta ja Rantikselle toivotan antoisaa lomareissua!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Jep, sitä on aina harrastettu näillä selkosilla.

   Poista
 4. Se joka ei tee koskaan virheitä ei yleensä tee mitään muutakaan. Olkoon tämä päivän lohdutuksen sana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja niinhän tuo on mutta vituttaa se virheiden tekeminen aina yhtä rankasti (sitä kun ei koskaan tunnu oppivan).

   Poista
 5. Jospa laatisit hinnaston erilaisille avustustoimille, pyhä- ja iltalisää unohtamatta, esittäisit sen asiakkaalle ja kylmästi (?) lähettäisit laskun. Eikö ihmiset todellakaan ajattele mitään, kun olettavat monen tunnin työn ja materiaalit ilmaisiksi??!
  Toivottavasti Saruksen maalaus tulee tänään valmiiksi. Istun täällä peukut pystyssä koko päivän. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saruksen maalaus menee tiistaille mikäli sää sallii, taas oli säätiedot menneet taas uusiksi. Viikonloppuna luvattiin koko viikoksi hellettä mutta kun hetki sitten katsoin, niin jo ensi yönä pitäisi tulla sadekuuroja! :O

   Hinnasto olisi toisaalta hyvä mutta kun tuo köyhyys ajaa tekemään rahan puutteessa kaikkia mahdollisia töitä ja tässä nyt vaan tuli takkiin - ei voimitään.

   Poista
 6. Lähetä vaan kylmästi lasku niille idi.. siis henkilöille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä taida viitsiä kun ei sitä rahaa tuntunut olevan työn valmistumisen hetkelläkään, niin tokkopa sitä nytkään on.

   Poista
 7. Saranoiksi suosittelen sepäntakomia metrin pitkiä kalustimia, jotka pultataan hitsataan naulataan ja köytetään siihen mikä siinäsattuu olemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, siinä olisivat saranat jotka kestäisivät hieman rajumpaakin käsittelyä.

   Poista

Rienaustasi arvostetaan joten ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...