lauantai 1. kesäkuuta 2013

Tässä teille totuus sähköshokkihoidoista - voin kertoa että varsinkin DBS laittaa jalat vispaamaan!

Nopeasti kerron ennen lähtöäni mitä nuo valkotakkiset Mengelet tekevät hyväuskoisille lanttuvikaisille ja tässä tulee totuus sähköshokkien todellisesta voltti-ja virtamääristä. Esittelyssä pari kappaletta suoraan helvetistä olevista konsteista. Tästä sähköshokkihoidosta on kaksi suomalaista muunnelmaa, suht rankka versio ja sitten on tämä englanninkielisellä nimellä oleva (yrittävät taas hämätä hienolla nimellä) versio. Olivat päättäneet laittaa sen Wikiped:iinkin josta kävin tämän mainostekstin kopioimassa.

Muut hoitomuodot [muokkaa]

Sähköhoitoa (ECT) käytetään yhä toisinaan vaikean ja psykoottisen masennuksen hoitoon[37].
90-luvulla kehiteltiin aivokuoren sähköistä magneettistimulointia, jossa aivoihin johdetaan sähkövirtaa voimakkaan magneettikentän avulla. Samoin kuin muita sähköhoitoja, sitäkin on markkinoitu täysin turvallisena hoitomuotona. Magneettistimuloinnin ajaksi potilasta ei tarvitse nukuttaa.[37] Vantaan Peijaksen sairaalassa on ensimmäisenä maailmassa saatu alustavia lupaavia tuloksia masennusta sairastavien nuorten lääkkeettömästä TMS-laitehoidosta.[38]
Viime aikoina on vaikeimpien masennusten kohdalla kokeiltu ns. DBS-hoitoa (engl. Deep Brain Stimulation), jossa osaan pihtipoimun seudusta asennetaan stimuloivat elektrodit.


Älkää uskoko hienoja nimiä, sillä tuo ensimmäinenkin tulee (oikeasti) sanoista Taas Meni Tapit ja tällähän tarkoitetaan sulakkeita. Näin on käynyt lukuisia kertoja täällä korpiseudun isossa sairaalassa ja niinpä tuohon valkotakkisten laitokseen onkin palkattu heppeli, joka joutuu kääntämään automaattisulakkeitten kahvat takaisin joka ainoan jysäytyksen jälkeen. Meikäläiselle noita tällejä on annettu vähän helvetin monta kertaa joten tiedän mistä puhun. Ekalla kertaa sulivat sandaaleista metallisoljet ja kello ranteeseen, paskat tulivat housuun ja kulmakarvat roihahtivat tuleen – puhumattakaan siitä että aloin kukkumaan kuin käki. Jonkin verran sattui mutta rauhoittelivat sanoen että se kuuluu tähän hoitoon ja kaipa ne luuli mun hyväksyvän sen, näytti nimittäin siltä että olisin nyökytellyt kun lanttu vispasi sähkövirran mukana. Ekasta tällistä toettuani minä helvetin hullu menin vielä sanomaan että otan koko kuurin yhdellä laakilla ettei täällä tarvitse alvariinsa hypätä (yleensä teen respan kanssa samoin – kaikki namit kerralla). Se oli paha virhe. Viisaat pään puristelijat elikkäs psykiatrit ja näitä sulakkeita lennättäviä hoitoja antava henkilökunta luuli mun vittuilevan ja niinhän sitä lähdettiin kostoretkelle. Mun päähän laitettiin losomäräksi kasteltu sieni (johon oli muuten painettu teksti: ”Kellokosken sairaala – Elektriisten wasamien edelläkävijä jo vuodesta 1922”) ja molemmat jalat upotettiin ämpäriin jossa oli hyytelöön sidottua alumiinijauhoa. Tottakai olin jakkaraan köytettynä koko ajan, ei niiden laakien aikana muuten paikallaan pysy ja kun alkuvalmistelut oli tehty niin sitten ne mulkut käänsivät kahvat kaakkoon. Jessus sentään mutta sepaluksessa kävi aika pärinä kun Leviksistä lähti het kerralla kaikki napit ja pikku lärväkkeeni vipatti kuin terrierin häntä. Tekoniveleni (mulla ne on rautaa, muut ei kestä) hehkuivat ihon läpi helakan punaisena ja päässä alkoi kuulumaan Radio Suomi aivan helvetin lujaa. Ainoa minkä ne suostui korvaamaan olivat mun pokat, ne kun sulivat päähän niin pahasti että näytin Batmanilta monta viikkoa ja voin kertoa että pikkusen hävetti kulkea ihmisten ilmoilla. Tosin tuossakin keksin markkinaraon, joten puin ylleni sinisen kerraston ja esiinnyin Liikenneturvan omana Batmanina kiertäen ala-asteita kertomassa koulutien vaaroista. Katu-uskottavuuttani heikensi ainoastaan Hölppäs-Aatulta lainaamani arabianhevonen, se perkele kun oli puoliksi halvaantunut joten meno oli karvan verran rauhallisempaa kuin esikuvallaan Herolla.


Tuo DBS eli Deep Brain Stimulation on täyttä paskaa koska sen oikea nimi Double Bass System ja se on aika kuvaava, sillä lantussa kuuluva ja koko kroppaa täräyttelevä jytinä on melko helvetillistä voimavirran taajan frekvenssin takia. Siksipä tätä hoitomuotoa ei annetakaan sellaiselle jolla on sydämentahdistin, toisaalta hoitomuoto on taas erittäin suosittu hämäläisille potilaille heidän hitautensa vuoksi. Saavat nekin (vai mekin?) reppanat edes kerran elämässään säpinää. Läntisessä suomessa tätä hoitomuotoa on tuunattu edelleen ja siellä on laitos johon on vedetty piuha suoraan valtakunnan isosta verkosta, näin kyetään antamaan todella juhlavia laakeja ja voin kertoa kokemuksen syvällä rintaäänellä että tämä DuBStep – hoito on kaikkien sähköshokkihoitojen äiti. Mut laitettiin ekalla kerralla hetekaan (se oli pystyssä) ja jätettiin poikkeuksellisesti jalat sitomatta mitä ensin ihmettelinkin ja minulle vain tokaistiin että niin on parempi. No hittolainen, jo puolella teholla jalat löivät sellaista setsuuria ettei paremmasta väliä ja niinhän siinä kävi ettei mun kiinalaiset lenkkarit sitä menoa kestäneet. Jos olette joskus käyneet kiihdytysajoja katsomassa niin tiedätte mistä puhun, se kumin vinkuminen ja mahdoton käry on aivan samaa luokkaa jalkojen vispatessa ees taas betonilattialla ja niinpä noista kiinalaisen käsityön taidonnäytteistä sulivat pohjat heti kättelyssä – tällä kertaa kitkan aiheuttaman kuumuuden takia. Niillä jaloilla kun pääsisi Tanssii tähtien kanssa – kisaan niin olisi siinä tuomareilla ja suomen kansalla ihmettelemistä kun jätkä veivaa partnerinsa kanssa savupilven keskellä aivan vitullisen vinkumisen saattelemana. Haittapuolena mainittakoon hien ja kyynelten kiehuminen mutta taas toisaalta talvisin pääsee tienaamaan. Olen jo monena talvena kuljeskellut taloyhtiöiden pihoissa käynnistyskaapelit olkapäällä aina niihin aikoihin kun jengi lähtee töihin ja se kannattaa. Porukoilla on huonot akut eikä lohkolämppärit toimi joten apuvirta on tarpeeseen. Niinpä meikä läväyttää poplarin auki (mulla ei ole mitään siellä alla koska tässä hommassa tulee kuuma vaikkei uskoisi, kait se johtuu siitä virrasta) ja piuhat laitetaan kulkemasta kropasta akkuun niin johan jyrähtää jäisempikin auto käymään. Lisäksi olen sulatellut putkia ja ollut kerran aggregaattina yhdessä yleisötapahtumassa joten sitä virtaa piisaa, kiitos lääkäreiden. Viitaten eiliseen epikriisiin, lähden tästä somatoimaan ja muuttelemaan persoonallisuuttani rahaksi joten lopettelen tähän. Edelleen iso kiitos siitä että olette jaksaneet käydä Luostarissa ja huomennahan on sitten kalsaripäivä ja aikaa, tämä kun on (onneksi) tämän viikon viimeinen rypistys. Olkaapa kiltisti.


Hyvää lauantaita teille, te rakkaat Luostarin asukit ja muut matkaajat.8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Tällien tarjoominenkin vilahti jollain kohtaa, sillä minä..

   Poista
 2. Sulla on toi sana hallussa ja anna anteeksi apotti, mutta nyt käyn niin hitaalla, etten tajua onko tuo totta vai tarua, joten jos jaksat niin kommaa tähän viel selitys. Anteeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukuisissa hoitovaihtoehdoissa (mistä ne eivät itsekään ole perillä) vilauteltiin myös noiden voimavirtalaakien antamista. Jos hyvin käy niin ei tarvitse ostaa jouluvaloja, riittää kun pitelen hehkulamppua kädessäni tai vaikka koko kynttelikköä Lucia-neidon tapaan.

   Poista
 3. Sähköshokkihoidosta tulee mieleen Yksi lensi yli käenpesän ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä touhussa alkaa olemaan kieltämättä samoja piirteitä ;D

   Poista
 4. Mmmm. Tosin on, että sähköshokkihoitoa suositellaan jälleen nykyään yllättävän(kin) usein. Tietojen mukaan se jopa tehoaa; sivareina sitten muistiongelmia ym. Eli täysin hallinnassahan tuollaista asiaa tuskin koskaan voidaan pitää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitähän se on (tiedustelin neurologilta) eli pyyhkäistään muistista paskat muistot joten ei tuolla mitään varsinaisesti hoideta, joskaan hän ei voinut sanoa kuinka pitkälle taaksepäin. (ilmeisesti tarpeeksi kovalla täräyksellä ei enää muistaisi mitään). Väitti kyllä kiven kovaan että niiden tällien jälkeen voi elää aivan normaalia elämää...

   Poista

Rienaustasi arvostetaan joten ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...