keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Ei reikää vaan ihan jotain muuta (sairaalan pitkävetolista)

Ei ollut reikää eikä muutakaan häikkää, joten nyt uusimpana pitkävetokohteena vilautettiin jotain ataksiaa ja tarkemmin sanottuna idiopatiaan viittavaa. Perusteena tai epäilyksenä se aiemmin harrastamani ja yli kaksikymmentä vuotta kestänyt alkoholistin elämä. Suomeksi sanottuna pikkuaivot ovat kirjaimellisesti juotu pellolle ja kuten sanotaan, tyhjästä on paha nyhjästä eli vitullako ohjaat kun ruori puuttuu. Näitä ataksioita on (mikäli oikein ymmärsin) heti helvetin monta ja tämän aikuisiällä ilmenevän taudin täysi varmentaminen vie aikaa, osa oireista kai voidaan sulkea heti pois mutta kaikkia ei. Tässä on nyt veivattu niin monia mahdollisuuksia että näillä näkymin minun pitäisi hypätä sairaalassa aina vuoteen 3455 asti ja se saattaapi olla hankalaa kun eivät varmaan uusi tuota ajokorttia noin pitkälle eikä täältä perkeleen risukosta dösät kulje.

Nimittäin tuo alkoholin, pitkäaikaisten päänsärkyjen ja tiettyjen oireiden pyhä kolminaisuus tarjoaa edellytykset niin monelle jutulle ettei ole hyvä tosikaan. Sain kuunnella pitkät selostukset alkoholin aiheuttamista vaurioista sekä niiden mukanaan tuomista seurauksista. Esim. dysleksian mahdollisuus on ja sitä ei käy kieltäminen; kirjoitusvirheitä tulee aivan saatanasti ja aika usein kokonaiset sanat vaihtavat paikkaa. Edelleen, pitkäaikaisen juomisen seurauksesta on todennäköisesti johtuneet hypoglykemialliset tilat eli alhaisen verensokerinjaksot jotka eivät ole pääkopalle eikä hermostolle hyväksi, varsinkin jos niitä on jatkuvalla syötöllä. Niitähän oli koska ei noina aikoina se kiinteä ravinto ollut niin tärkeää, riitti kunhan nestemäistä oli tarjolla mahdollisimman paljon. Alkoholi ei kuulemma varsinaisesti alenna verensokeri mutta se ehkäisee sen muodostumisen maksassa ja se oli sitten siinä. En enää pysynyt perässä kun tuli latinaa tuutin täydeltä ja muutenkin aiheet vaihtuivat niin, etten enää tiennyt mikä on ensimmäisenä listalla joten tässä nyt sitten odotellaan kutsuja isoon taloon.

Sen kuitenkin päätin että nyt tämä saapi riittää ja meikäläinen totuttelee tähän hieman hyppivään panoraamakuvaan. Itse asiassa aloitin jo treenaamisen ja kykenen jo hyppimään viisitoista minuuuttia putkeen mikä on riittävästi säätiedotuksen tarkistamiseen. Rankkaahan se on jaloille mutta pysyypähän kuva vakaana ja nyt uusimpana haasteena onkin läppärin teippaaminen vyötäisille, niin ei tämä tekstin tuottaminenkaan ole niin perkeleen hankalaa. Havaitsin kyllä ettei tämä uusi katselutekniikkani ole parhaimmasta päästä ainakaan julkisilla paikoilla. Tästä on jo todistekin, sillä sairaalan aulassa havaitsin äärettömän kauniin nuoren naisen ja koska hän oli menossa samaan suuntaan kuin minä, aloin pomppia hänen perässään paremman vision saamiseksi. Hikihän siinä tulee ja kun tähän kiinalaisten lenkkareiden tuottamaan läiskähtelyyn yhdistää vielä infernaalisen huohotukseni ja alehallin rekistä repäistyn tuulipuvun kahinan, niin liekö ihme että tämä nuori nainen ryhtyy kirkumaan. Eikä aikaakaan kun niin tutut Securitaksen miehet ryntäävät paikalle kahden kaljun voimin ja painiksihan se meni, minun heikompana jäädessä alle ja sitä kautta myös vaakalentoa helvetin kuuseen koko sairaalasta. Ainoa valonvälähdys tässä kurjassa elämässäni oli Securitaksen tarjoama lähtökiihdytys, sillä pääovien edessä postaavat taksarit katselivat hyvin hämmästyneinä lentäessäni koko rivistön yli.

Tälläistä tälle päivää ja vielä tämä sekä huominen menee näissä merkeissä mutta perjantai-illasta lähtien aikaa on ainakin iltaisin.

Hyvää keskiviikkoa teille, te rakkaat Luostarin asukit ja muut matkaajat.

24 kommenttia:

 1. Justiinsa. Vähän ihmettelen, ettei ne oo sitä aatelleet jo aiemmin.

  Kengurukenkien ostoon sitten. On vähän helpompaa pomppia sellaisilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No minä en usko oikein mihinkään noista ennustuksista vaikka ei kaikki toimikaan niin kuin pitäisi ja tuo sanojen/kirjainten heittely viittaa johonkin "viralliseen" oireeseen. Näitä ennustuksia kun viljeltiin kipupolilla ihan tarpeeksi niin meni usko asioihin.

   Poista
 2. Eletty elämä se sitten eteen tuli ,tarkaan tutkittavaksi.
  Vaan hyvä että se on takanapäin.
  Minä ikuinen raivoraitis eukko,kiittää nyt itseään että valitsi tämän tien, ei viinaa, ei tupakkaa,ei ylipainoa,niin tämä pikku kroppa on kunnossa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rankkaa on ollut elämä ja tietysti sillä on ollut vaikutksensa mutta hoitaisivat sitten eivätkä vaan ronkkisi ja tekisi noita ihme ennustuksiaan.
   Hyvän tien olet valinnut ja arvaa harmittaako kun en pääse näkemään lopputilosta ;D

   Poista
 3. Lyhyesti: Jos ruori puuttuu niin eiku räpylä jalkaan ja jalka paatin peräpäästä veteen niin siin se on. Kääk

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totuuden sanoja rakas Kääkkäni sillä periksi ei pidä antaa vaikka koneisto yskii :D

   Poista
 4. Eikun "etiäpäin vauhdilla" huuteli mummo umpihangesta!
  Elämässä ei ole tärkeää se määränpää eikä aina suuntakaan kunhan vain ollaan tasaiseen liikkeellä eikä jämähdetä paikalleen.

  Muistatkos niitä "vieterisilmälaseja" mitä vapputoreilla joskus muinoin myytiin? Ne voisivat sopia, tekevät ylös-alas hyppimisen puolestasi. Minäpä kipaisen vintille katsomaan josko yhdet sellaiset sieltä rojun seasta löytyisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin Heklaseni, eteenpäin pitää mennä vaikka otsanahkaa rypistämällä sillä kotiin on moni kuollut kun on antanut periksi.

   Ah, tokihan minä muistan ne vieterilasit ja jos niiden nokkaan saisi vaikkapa piilarit, niin niistä voisi tosiaan olla apuakin.. :P

   Poista
 5. Sen minä kyllä sanon, että sinun ajatuksenjuoksusi on niin monipuolinen ja ketterästi polveileva, ettei sinulla ainakaan tekstintuotto- tai luovuuskeskus ole vaurioitunut vaikka miten olisit liemissä liotellut.

  Mulla on yhdestä pomppuhemmosta kuvia omassa blogissa. Teissä on kieltämättä muutenkin paljon yhteneväisyyksiä :D Käy kahlaamassa kuvatulvaa alemmas, sieltä se löytyy :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinähän rakas Hirnakka tiedät etten kirjoita tätä blogia - noin mentaalisessa mielessä - vaan sen tekee joku sivupersoonistani, aina kukin vuorollaan :D

   Nyt täytyy tunnustaa että kävin vakoilemassa tänään ( <3 <3 <3 !!!) ja palaan asiaan kunhan saan Luostarin asiat järjestykseen. (erityisesti kuva nro 3 ja ne kauniit linjat, siis ihan tosissaan eikä missään typerässä mielessä).

   Poista
 6. Jos mun perässäni joku mies hyppisi, niin en ainakaan kirkumaan alkaisi, hyväinen aika! Huohotuskin vielä...jösses. Toki toivon silmilles parannusta, oishan ihan ittesi kannalta mukavampi kauniita naisia seurailla ihan tasaisesti kulkien. Tietysti kunto nousee kohisten tollai hyppiessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mutta Annukka sun täytyy ymmärtää ettei raskaasti hengittävä ja harittava katseinen mies ole välttämättä mikään leppeä ja kiinnostusta herättävä näky ;D

   Kunto nousee kyllä ja toivotaan että näkimet ovat kuosissa joskus tulevaisuudessa sillä tämä yhdellä silmällä tuijottelu on todella raskasta ja käy hermon päälle.

   Poista
 7. Suoraan sanoen ei kuulosta uskottavalta (mutta ainahan meikä on eri mieltä lekureiden kanssa)... Komppailen toki sitä, että saisit helpotusta särkyyn ja näköongelmiin, mutta tuo muu ei tod. kuulosta ihan täsmäävältä :o *ihmettelee ja pyörittelee - jotakin* :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en minäkään kyllä varauksetta usko, sillä samaa shaisseahan se kipupolillakin oli; ensin pidettiin migreeniä varmana, sitten Hortonia ja kun kaikki perkeleen mahdollisuudet oli käyty läpi, niin särky ristittiin hermostoperäiseksi (sitä kun ei tarvitse sen paremmin selitellä eikä osoittaa - se vaan on). Joku vikahan siellä on ollut alusta asti ja se häiritsee kun en tiedä että mikä.

   Poista
 8. Kyllä lekurit keksii omituisia sairauksia. Ei hiivatti oikein kuulosta siltä, että sinulla oli mitään ongelmia tekstin tuottamisen kanssa. Kaikki me, jotka tuotamme paljon tekstiä, saamme kirjaimet ja sanat välillä sekaisin. Ainakin minä;)
  No, kaikesta huolimatta toivon lämpimästi, että saat apua vaivoihisi, koskevat ne sitten silmiä tai mitä tahansa muuta ruumiin.. eikun ihmisenosaa...;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten Polgalle tuossa ylempänä jo totesinkin, niin tämä meikäläisen sairauksien tulkitseminen (erityisesti pään osalta) on ollut yhtä helvetin arpapeliä ja toivoisinkin että lääkärit harrastaisivat vedonlyöntiään jonkun muun kustannuksella.
   Kiitos sympatioista ja eiköhän tämä kroppa johonkin kuntoon saada joskus tulevaisuudessa :)

   Poista
 9. Mistäköhän se muuten johtuu, että nuo Securitas- tai muut vastaavat tyypit on tosi usein kaljuja? Opetetaanko niille turvakoulussa, että tukasta voi kiskoa?

  Mullakin menee sanoja ja kirjaimia sekaisin ja sit vielä senat sakaisin! Mielikuvitusproppu sun päässäs ei ainakaan ole palanut, siitä mä oon ihan varma!

  Tsemppiä ja totuttelua mä vaan toivon, kovasti sulle!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä tiedä, kaiketi se luo joillekin mielikuvan "badass":istä jota on syytä totella ;D

   Meneehän niitä väksinkin sekaisin sillä mulla ainakin tuo teksti tulee pääkopasta yhtenä ryöppynä, eikä siinä aina tahdo nuo nakit pysyä perässä kun aivot käskyttää liian nopeaan.

   Kiitos tsemppauksesta, kyllä tämä tästä suttaantuu <3

   Poista
 10. Vittumaista, etten sanois, mutta taas niin nautittavasti kerrottuna. Sulla taitais olla ura valmiina tollasseks..... (Yrittää yhdistyy...) >Sacarias Topeliukseks, eli tienaavaks kirjailijaks. Kävihän Vuorisen pojallekki sillee. Sille Juhalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh, mutta herra Vuorinen on sellainen henkilö jonka saappaisiin en pysty astumaan joten on parempi että nämä houreet pysyvät tällä vaatimattomalla tasolla. Toisaalta, olisihan se mukava tienata kirjoittamisella tuon normaalin savessa ja pakkasessa rypemisen sijaan.

   Poista
 11. Niitähän on sellaisia jousilla varustettuja kenkiä, olen nähnyt nuorisolla. Voisivat helpottaa pomppimista. ;)
  Dysleksiaan en usko edelleenkään. Mikään ei viittaa siihen näissä teksteissä. Olettaen tietenkin, että sinulla ei ole sihteeriä kirjoittamassa sanelun mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on, vai väitäkös ettet ole kuullut sitä jousien helähtelyä yläkerran ikkunan takana? ;D

   Dysleksiaa tai ei mutta virheitä tulee perkeeleesti sillä mulla ei todellakaan ole sihteeriä. Toisinaan joudun editoimaan tekstiä monta kertaa(yhtäkin yli kymmenen) julkaisemisen jälkeenkin, vaikka olen oikolukenut sen moneen kertaan ennen julkaisemista. Silmä ei yksinkertaisesti näe virheitä tai paremminkin aivot ei pidä virheitä virheinä.

   Poista
 12. Komppaan Rouva Beetä. Muutenkin tekstisi ovat mielestäni niin oivaltavia, että moni 'oikea' kirjailija kalpenisi vierelläsi. Toivon ja uskon, että löytyy se oikea syy päänsärkyysi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rakkaani, kaipa tähän vielä joskus joku syy löytyy - tai ainakin toivon niin.

   Ei pidä verrata meikäläistä kirjailijaan koska jokainen osaa kirjoittaa tälläistä mutta se "oikea kirjoittaminen" onkin sitten ihan toinen juttu.

   Poista

Rienaustasi arvostetaan joten ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...