lauantai 27. heinäkuuta 2013

Näin saat sääresi/kroppasi/kasvosi televisioon ja vieläpä dokumenttiin (jos nimittäin olet oikeassa paikassa oikeaan aikaan)

Ihan ensimmäiseksi haluan toivottaa tervetulleeksi Puolinaisen Puolinaisen matka kokonaiseksi – blogista. Kyseessä on muuten blogi, jota olen käynyt muutamaan otteeseen stalkkailemassa nimenomaan Puolinaisen otteen vuoksi. Jaa minkä otteen? No otteen millä hän hoitaa elämäänsä ja asioita, tuo niitä julki ja niin edelleen sillä vaikka hänellä on omat vaikeutensa niinkuin meillä kaikilla, ei asioiden käsittely ole mitenkään väkinäistä ja paikallaan junnavaa vaan eteenpäin mennään. Paljon hyviä juttuja ja huomionarvoisia asioita joten kyseessä on blogi, jota ei kannata sivuuttaa olankohautuksella. Niinpä suosittelenkin vilpittömästi kaikille ja sanon nyt sekä Puolinaiselle ja muille (koska meikä taasen junnaa paikallaan) sitä samaa mitä jankutin eilisessä Luostarin radiossakin että vierailkaa ristiin niin saatte enemmän irti. Puolinaiselle muuten terkkuja tai paremminkin tiedoksi että muistin suhteen ollaan samassa veneessä ( luin sen vuoden takaisen postauksen).

Näin. Toinen asia ennen suurta sääri – uutistani koskee Marjaanaa, tuota sympaattista ja mukavaa naarasta jolta pukkaa lahjoja niin että hävettää tämä oma saamattomuus. Olen nimittäin saanut maistaa taivaallista suolasuklaata (oltiin eukon kanssa kumpikin teholla n.viikon verran ja teholla vietetyn ajan lyhykäisyydestä voi päätellä sen, että suklaa jaettiin ja syötiin suht tasapuolisesti sekä kristillisesti) ja nyt hän lähetti meikäläiselle tämän hienon julisteen!Jo vain katse kirkastui ja räpsällään oleva silmäkin suoristui muutaman asteen verran. Itse kuvahan on tuttua paskaa laatua mutta teidän täytyy ymmärtää ettei sellaisella nokialaisella, jonka suunnitteluun osallistuneista insinööreistä on jo suurin osa haudassa, voi saada kovin tarkkoja otoksia. Kuva päätyy seinälle ja tarkemmin sanottuna paikkaan minkä näen joka aamu. Runkerfäreille tiedoksi ettei kyseessä ole vessa. Joka jäppisellä ei olekaan omaa Emmanuellea ja minä olen ylpeä omastani, jopa niin ylpeä että asiasta käytiin vaimon kanssa eilen illalla hyvinkin mittava keskustelu. Hän nimittäin toivoi minun hyräilevän ko. leffan tunnaria heti helvetin paljon hiljempää koska vaimoni mukaan kaunis hyräilyääneni kuulostaa perseestään lätäkköön jäätyneen ruisräähkän kirkumiselta. Eukon sävelkorva on selvästi saanut useamman laakin hänen ollessa vielä ihmisvaiheessa ja nyt, naisvaiheessa nämä vammat tulevat korostuneesti esiin. Olen muuten varma että sitten kun aika hänestä jättää ja jäljelle pelkkä tomukasa eli hän siirtyy tomuvaiheeseen, on silläkin tuhkakököllä joku mielipide sanottavanaan – sen verran eloisat kielenkannat tuolla naaraalla on.

Sitten kolmanteen ilmoitusasiaan joka on varmaan selvinnyt ainakin osalle teistä eli Luostarin radion lähetykset ovat palanneet! Voi riemua ja tuskaa – riemua siitä että vihdoin sain ostettua sen Hinderburgin ja tuskaa sen takia että meillä syödään makaronia ja nötköttiä seuraava kuukausi. Tiedän, ettei tuo 85,- euroa kuulosta suurelta summalta mutta kyllä se meikäläisen 400,- euron kuukausibudjetissa tuntuu, sairaspäivärahasta kun lähtee (ihan oma – ja vapaaehtoisesti) satanen voudille joka kuukausi. Pääasia kuitenkin että se pelaa ja toimii sillä sen hiljentymisestä lähtien asia on kaivertanut mieläni. Tuttuun tapaan uutta materiaalia pukkaa aina iltaisin ja kyllä, sekä palautetta että toiveita otetaan vastaan. Pitemmät jutut ja salaiset toiveet on mahdollista laittaa luostarin radion omaan sähköpostiin jonka osoite on nähtävissä tuossa oikella. Lähetykset – lukuunottamatta uusien blogien esittelyä – tulevat käsittelemään pääosin erilaisia asioita kuin itse blogi, sillä mitä järkeä olisi toistaa samaa asiaa kahteen kertaan ja juuri tästä syystä toiveet sisällön suhteen ovat tärkeitä koska teitähän varten minä sen hommasin ja niitä nk. lähetyksiä teen.

Vaan nyt päästäänkin itse asiaan ja ne on mun sääret. Tapahtumaketju alkoi eilen illalla ollessani Lätkiksen kanssa lenkillä. Katsokaas kunmeidän kylällä on jo jonkun aikaa pyörinyt erään tv-yhtiön paku ja olen ajatellut että kaipa ne taas etsivät kuvauspaikkaa jollekin day after-elokuvalle, sillä meidän kylämme esiintyy vallan saatanan monessa ydinsodan jälkeistä elämää käsittelevässä leffassa. Jengiä ei näy ja nekin harvat jotka näkyy, ovat ulkomuodoltaan sellaisia että voisi päätellä meidän kaikkien olleen sekä Tsernobylin, Fukushiman ja parin muun posauksen jälkiraivausporukoissa teemalla ”Suojavarusteet on perseestä ja geigermittarin ratina on kivan kuuloista”. Näissä ajatuksissa mennä rahnutin eteenpäin kunnes yht'äkkiä tämä paku pysähtyy viereeni ja ulos loikkaa kaksi ukkelia touhua täynnä, kysyen onko mulla hetki aikaa. Olihan minulla eikä aikaakaan kun tyypit pyysivät mua käymään makuulle siihen tienpientareelle mahapuoli ylöspäin. Samalla kun he kysyivät lupaa kuvaamiseen, he kaivoivat kameravehkeitä täydellä tohinalla pakunsa uumenista ja heittivät Lätkikselle muutaman siankorvan saadakseen sen rauhoittumaan. Annoin luvan vaikka ajattelinkin ensin että mitä perkelettä nyt tapahtuu ja mikä on homman nimi.

Pian kaikki kuitenkin selvisi; äijät kuvasivat pelkästään sääriäni ja kertoivat etteivät he ohi ajaessaan voineet olla huomaamatta näitä kahta sairaan valkoista riukua jotka hohtivat auringonvalossa niin ettei tieltä suistuminen ollut kaukana. Haistattelin pitkät himmelit väittäen etteivät sääreni nyt niin valkoiset olleet mutta kyllähän se hiljaiseksi veti kun he näyttivät silmiään: Molemmat kärsivät kolmannen asteen palovammojen lisäksi melko helvetillisestä lumisokeudesta. Joka tapauksessa, kysyessäni säärieni mahdollista pääsyä sukkamainokseen tai vastaavaan, molemmat nauraa räkättivät niin antaumuksella että heidän housujensa etumushan siinä kastui. Töin tuskin saivat sanottua että älä sinä rimppakinttu vajakki luule jalkojesi mihinkään mainokseen pääsevän, nämä tulee dokumenttiin tai oikeastaan kahteen joista ensimmäisen nimi on ”Hylätyt pitkospuut” ja se käsittelee katoavaa kansanperinnettä sekä maaseutujen autioitumisen takia hoitamatta jääneitä pitkospuita. Pakko tunnustaa etten osannut muuta kuin tuijottaa monttu auki (pitkien viivakoodien haistattelu kävi mielessä) joten äijät veivät minut pakun perässä olevan editointipöydän ääreen ja näyttivät mitä tapahtuu; ensin ei näkynyt muuta kuin meikäläisen tautien raiskaamat ja lukuisten katolta tipahtamisien takia kolhiintuneet sääret mutta sitten alkoi taikatemppujen vuoro. Ukkelit venyttivät kuvaa jolloin kauniista sääristäni tuli kuin tulikin noin kolmesataa metriä pitkät, valkeat ja aivan sairaan huonossa kunnossa olevat riu'ut. Pienellä editoinnilla sääreni saivat sammal- ja jäkäläpeitteen ja taustaksi äijät valitsivat usvaisen hillasuon lakkoineen päivineen. Voi vittu mutta olihan hienon näköistä, varsinkin videopätkän kohta missä yksinäinen kettu jolkottelee pitkospuitani pitkin ja kusta lorauttaa pahkan eli polvilumpioni kohdalle. Kyllä digitaalitekniikka on ihmeellistä ja muistakaa katsella tv:tä syyskuun alussa jolloin ko. dokkarin pitäisi tulla ulos. Toki ukkelit hauskuuttivatkin meikäläistä; he lisäsivät pitkospuitteni viereen Suomen hiihtomaajoukkueen suotreeneissä ennen kuuluisia Lahden kisoja. Siellä meni ukkoa nurin ja kädet heiluivat hallusinaatioiden hätistelyn tahtiin, kuuluisa K nakkeli ihmeruiskuja tikkatauluun joka oli piirretty tämän todella ison puustoalan nimisen hiihtäjän persposkiin. Nauru raikasi suolla ja suomen hiihtäjät valssasivat Ison jussin (sen partahemmon) vanhojen, pohjamaalaista perinnettä edustavien paitojen kanssa eikä menoa häirinnyt kuin pahimpien trippien aiheuttamat karjahdukset. Sain tämän pätkän omakseni koska sehän ei julkiseen levitykseen mene.

Toinen dokumentti johon sääreni pääsevät on lapin porotaloutta käsittelevä ”Valkoisen luun tavoittelijat” joka on lähinnä suurpetojen aiheuttamiin tuhoihin keskittyvä juttu. Turha kai sanoa että sääreni nähdään milloin ahman, milloin karhun suussa ja roikottaapa yhdessä kohtauksessa joku poromies mun vasenta jalkaa ilmassa. Toki jalkaterä oli vaihtunut kavioon ja karvoitus muuttunut astetta rankemmaksi sekä harmaammaksi. Sen voin sanoa ettei tavan kuolevainen pysty erottamaan mun säärtäni poron säärestä kun kummatkin ovat veren ja rikki revittyjen jänteiden peitossa, oikein kylmäsi kun katselin dokumentin alusta loppuun. Loppukevennykseksi hemmot taas pilanpäiten editoiden lykkäsivät mun sääreni yhden ahman perseeseen ja liittivät videopätkään hienosti ahmaa takaapäin lähestyvän karhun - joka nähdessään tuon ahneen ahmalaisen pakosarjasta pilkottavan sääriluun - ulvahtaa, tekee muutaman nopean ristin merkin ja lähtee haneen turkki pöllyten. Kuvausporukoilla on omituinen huumorintaju.

Tälläistä tällä kertaa joten olkaa valppaana niin voitte päästä telkkariin – tai ainakin joku ruumiinosanne. Tuon jälkimmäisen dokumentin muuten pitäisi tulla joskus joulukuun alkupäivinä jos ketä kiinnostaa katsella mun hehkeitä sääriäni.

Hyvää lauantaita teille, te rakkaat Luostarin asukit ja muut matkaajat.
28 kommenttia:

 1. On se hiano ;-)
  Entisessä elämässä meillä oli tuo juuri vessassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on ja kiitos vielä kerran! <3
   Minen tuota vessaan laita, vaan se pääsee ihan muualle :)

   Poista
 2. Kavioon??? On dokumentintekijöillä anatomia hukassa, jos poronsäären jatkeena on kavio. Kuuluis olla sorkkamallinen jalka ja poron kyseessä ollessa kopara-niminen.

  Ehkä sun pitäs hommatta tällaset:
  http://www.echinacities.com/upload/editor/weirdnews-(72).jpg
  ja värjätä ne kauniin auringonpaahtaman ruskeiksi, niin ei kanssaliikkujat tulis lumisokeiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kavio oli mun oma moka sillä en ole perehtynyt poron anatomiaan sen paremmin mutta nytpähän sitten tiedän että se on kopara. Pahoitteluni tietämättömyydestäni :)

   Noihan on ne helvetin karvalegginsit? (<- taasko menee väärin) mitä joku jo mainostikin... kyllä tämä maailma on sairas.. :D

   Poista
  2. Mutta eikö oo miehekkäät??!

   Poista
 3. ! Just eilen keskusteltiin tosta Emmanuellesta kaverin kanssa. Juliste kiteyttää kyllä juonen oikein hyvin :D

  Pitäähän ne kuuluisat sääret tsekata, toivottavasti näkyy netistäkin kun en omista tv:tä...! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Ah, mikä leffa - sitä voi jo kutsua rehelliseksi taide-elokuvaksi koska kyseessä ei todellakaan ole mitkään lihamessut vaan ihan jotain muuta.
   Kaiken lisäksi leffa tuo mieleen yhden mee:n, oi sentään...

   Tottakai mun sääret näkyy myös netissä ja ovat sieltä myös ladattavissa :P

   Poista
 4. Hoikat miehen sääret on kauniit.
  Väsymys painaa,joten menen nukkumaan.Tansseissa eilen ja tansseissa tänään.
  Oliko sulla hyvä viime yö.Saatu ja silleen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletkos kukunut koko yön? Kuules, sun pitää muistaa mitä siitä kilttien tyttöjen nukkumaan menoajasta on puhuttu... ei saa riekkua koko yötä ja maata päivää sen päälle :D

   Viime yö oli melko tavanomainen, unet jäi kolmeen ja puoleen tuntiin. Sainhan minä mutten kerro mitä :D

   Poista
 5. Lihaksikkaat miehen jalat, ai ai, ovat niin eroottiset. Katselen hyvin mielelläni fillarilla perässä huoltojoukoissa ajaessani, kun mies treenaa marathonille juoksemalla pidempiä lenkkejä. Shortsit jalassa, nam, hikiset ruskettuneet jalat;)

  Tämä on alkua nille 66666-paljastuksille;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin Rantis, alkaahan se Jääkädenkin sielunmaisema sieltä pikkuhiljaa aukeamaan ja se on hyvä juttu! Tuskin maltan odottaa mitä kaikkea on luvassa ;D

   Poista
 6. Mulla ei oo kyllä minkäänlaista jalkafetissiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkihan me olemme erilaisia ja siksipä se olisikin enemmän kuin kiinnostavaa sukeltaa rakkaan Tsompin tajuntaan... ;D

   Poista
 7. Kyllä se nötkötti alas menee, kun muistelet vaan sitä suolasuklaata :D Siitä tulee kyllä ihan jees ruoka viipaloituna munaan kastettuna siis kananmunaan kastettuna ja pyöräytys korppujauhoissa ja mausteissa. Sitten pannulle upotus voihin tai siihen rasvaan minkä hinta mahtuu kauppalaskun budjettiin. Hyvällä mielikuvituksella se on identtinen wienerleikkeen kanssa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä pelastit mut jälleen! Eli teen ton reseptin mukaan ja visioin päähäni suolasuklaan - helpolta kuulostaa. Yks mutka tässä vaan on; jos reseptin joka toinen sana on rasva tai voi, niin odotettavissa on suht ryhtevää painonnousua joten saanko mä tulla teille Läskileirille? Vedettäis ituja ja Kindereitä vuoronperään koska kuulemani mukaan se on järettömän hyvä dieetti ;D

   Poista
  2. Tervetuloa vaan Nokkosta kiveksille - leirille :D

   Poista
  3. Ei hyvä jumala sun kanssasi nainen, sinähän vallan julmaksi (ja riettaaksi) leirin vetäjäksi osoittaudut kun olet heti palleille räppäämässä ;D

   Poista
 8. Mie olen kyllä niin kiltti ja tylsä ihminen, ettei multa löydy mitään erityisiä paljasteltavia salaisuuksia. Pitäs sitten mennä peiton- ja navanalusjuttuihin, ja sellanen on mautonta. Rantis ehti jo varaamaan ton maullisemman erotiikan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eihän sen paljastuksen ole pakko liittyä mihinkään fyysiseen tai anatomiseen juttuun, vaan voi olla esim. sielun syvistä syövereistä kuten meikäläisenkin paljastukset.

   Poista
 9. Nuo sun ajatuskatkot (joista itse mainitsit viime postauksessa) on vaan hyväksi, koska mulla on välillisesti joko itseni ja elämäntapojeni tai ihan vaan lääkkeiden aiheuttamaa keskittymishäröä. Joskus käy niin hyvin, että mun korvat vaeltaa jossain muualla JUST silloin, kun sulla on radioräpätyksessä meneillään se luova ajatusten lepuutustauko! Sitähän kutsutaan hei synkkaamiseksi, jos tommoset tauot osuu kohdilleen.

  Niin siis suomeksi nyt saatana: hoksasin että olin ollut lähetystä kuunnellessani jossain ihan muualla taas vaikka ruho tässä makaakin, mutta en ollut yhtään tippunut kärryiltä! High five.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli tässä nähdään kuinka paljon kehittämistä noissa lähetyksissä on; nehän on jumalauta kun Kauniit ja Rohkeat tai joku näistä diibadaabaa-sarjoista, kärryiltä ei putoa vaikka jättäis suurimman osan kuuntelematta/katsomatta ;D

   Kiitos Ninka, kyllä mä niiin sua rakastan! :D

   Poista
 10. Minä kun olen kohtuullisen rotevarakenteista karjalaista maatiaisrotua (vrt. rimppakinttuinen aatelisrotu), välillä säälien katson salilla kinttupumppia veivaavien äijien ähellystä. Kintut on kuin Tipi-linnulla ja tangossa 25 kg. Eikä nouse.

  Ilolla antaisin (köh) pari lihasta omistani.

  Joku ajatuskin mulla oli tätä kommenttia aloittaessani, mutta hukkasin sen. Sori.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kyllä sitä tuossa kehon muokkamisessa pitäisi huolehti myös massasta eli tyhjästähän ei pysty syntymään mitään. Muutenkin tuo ravintopuoli näyttelee isoa osaa tai siinä mennään takapakkia kun keho alkaa syömään itseään.

   Äläs kuule nainen mene jakelemaan itsestäsi yhtään mitään sillä se <3 <3 <3!!!! kuuluisa kuva nro 3 oli hyvä esimerkki siitä, että nyt ovat linjat ja lihakset kohdillaan.
   Ajatuksen hukkuminen/katkeaminen ei ole lainkaan outoa täällä Luostarissa, joten älä huolestu ;D

   Poista
 11. Jep, nää on jänniä nää uupumiset, sillon ko ne on päällä ni ei paljon muuta olekkaan, ja ohi mennessä miettii että eihän mulla mikään huono olo ollutkaa.

  Älä huoli, ne vitivalkoset riukujalat on vaan semne perusnäkymä Suomen kesämaisemissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juuri näin: tunne onsama kuin helvetillisessä krapulassa jolloin seinät kaatuu päälle ja sitten jälkeenpäin oikein vituttaa kun tuli vaikerreltua sängyn pohjalla mitättömiä ongelmiaan.

   Vivalkoisista jaloista sen verran, ettei meikäläiseen tartu aurinko vaan punoitan hetken ja sitten iholle palautuu normaali kalman väri.

   Poista
 12. Piti kommentoida jotain mutta dementia vaivaa, moneen otteeseen jo tullut teksti luettua. :D

  Ai niin, ainakin olet kohdannut oikeita taiteilijoita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eipä mitään ,ehkäpä se ajtus jonain päivänä siirtyy kommalootaan asti :D

   Taiteilijoita on tullut tavattua ja täytyy sanoa että he ovat varsin hilpeätä porukkaa ;)

   Poista

Rienaustasi arvostetaan joten ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...