perjantai 16. elokuuta 2013

Gluelandia - the final destination

Ai kauheeta, nyt se  eläkeläinen sen viimeisen vetonsa teki sillä se aukaisee papiiririkauppaketjun kaikkien imeväisten iloksi! Toisaalta täytyy kyllä patulle antaa tunnustus koska on varsin viisas veto tutustuttaa mukulat siihen purun ja erikeeperin ihmeelliseen maailmaan jo varhaisessa vaiheessa, osaavat sitten myöhemmin taitella niistä lastu – ja mdf-kasoista mitä ihmeellisimpiä rytökasoja joiden on tarkoitus markkeerata huonekaluja. Yltiöpäisimmät saattavat jopa käyttää niitä pakettien mukana tullutta kahta 15mm ruuviakin ja se jos mikä on videoinnin arvoinen teko. Iltapäivisin oikein sydäntä lämmittää kun näkee isien hakevan niitä pikku niittejään päikystä, kertoen näille samalla että nytpäs me lähdetäänkin Gluelandiaan ja ostetaan kummallekin omat liimat ja kuttaperkat niin johan perkele saadaan ilmettä pirttiin. Myöhemmin samana iltana aivan sairaan väsyneen äidin raahautuessa kotiin, nähdään vielä taloyhtiön pihalla valoshow jonka tarjoilee pelastuslaitos ensivasteyksiköineen sekä kaupungin katuyksikön porukka pestessään asfalttia. Niin, kenen tahansa psyyke napsahtaa jos sandaalit liimaantuvat jo eteisessä lattiaan, pikku piltti kurvaa makkarista suu täynnä mdf:n ja liiman muodostamaa moskaa ja keittiöstä kuuluu kännisen isipapan (joka muuten syö Gluelandiasta ostamiaan perunamuusia ja köttbullareita) tekopirteä hihkaisu: ”Hei kultsi, arvaas ollaanko me askarreltu ihguja kalusteita? Jani Petterikin teki ihan oman pikku sohvaryhmän siitä helvetin paperisilpusta ja erikeeperistä siihen nukkekotiinsa. Mä en ymmärrä miksi ihmiset arvostelee meidän kasvatusmetodeja sillä mun mielestä Jani Petteri on ihan normaali muksu ja kaiken lisäksi hirmu näppärä käsistään vaikka syökin tota liimaa, leikkii nukkekodilla ja lussuttaa purua”. Jo vain siinä ottaa muutaman vauhtiaskeleen ja roiskauttaa itsensä partsilta kohti kadulla kiiltävää, noin neljänkymmenen tonnin kuormituksen kestävää ja sadevesien poistojärjestelmään tärkeänä osana kuuluvaa kaivonkantta.

Ostin tosi upeen sohvaryhmän mutta aivan liian vähän liimaa (kolme litraa) eli täytyy koittaa jossain vaiheessa ehtiä kaupoille.


Ylläolevaa tekstiä ovat sponsoroineet seuraavat tahot:
- EU:n Pää pois liimapytystä vaikka asiat värikkäämmiltä näyttävätkin – työryhmä
- Korpikylien kädentaitajat ry (katajakerho)
- Kotimaisen luuliiman kehittämisyhdistys
- Suomen Birdlife:n Aivan sama vaikka se lehahtikin muuntajaan-kyllä siitä liimaamalla lentokykyinen tulee – jaosto
sekä Köppömäen Karatemartat.


Tästä se lähtee...ajattelin väsätä 455-osaisen kirjahyllyn ja pari rapumertaa. Jos pahvia jää niin mikään ei estä kunnon DIY-henkeen tekemästä vaikkapa lintulautaa yhdeksällä aukolla med automaattinen talipallojärjestelmä.


Mitäs muuta.. niin, Torppauspihaa kohden lähtee valitus ja noin parin viikon päästä täydennysosa kunhan käyn näyttämässä itseäni sairaalassa ja saan lisää dokumentteja. Kaikki muut asiat ovat sitten huonommalla hoidolla nykytilanteen takia mutta toiveissa on, että tilanne tasaantuu viimeistään ei ensi mutta seuraavan viikon alkupuolella. Siihen asti on kestettävä tätä zombina olemista mutta onpahan jotain positiivistakin: talvea ajatellen (ja tulevia kilometrejä) Syyrialaisessa on webasto kunnossa letkustoineen ja liittimineen, samoin polttoainepuoli, uusi jakopään remmi kiristimineen, öljyt suodattimineen on vaihdettu, kotelot suojattu het viimeisen päälle, helman kolme pientä reikää paikattu (maalauksineen), uusi nopeusmittarin vaijeri sekä mittariston valot ja pakoputken kannakointia paranneltu. Myöhemmin vielä asennetaan uudet takapään iskarit niin sen jälkeen se onkin sitten pelkkää ajoa. Tuosta webastosta ja sen omasta ”pakoputkesta”, niin se kannattaa muuttaa kulkemaan pakun (kenellä nyt on Pösö, Ducato, Jumper tai vastaava) oman pakoputken taakse ettei se kerää lunta ja jäädy. Näissä (ainakin useimmissa) se kulkee tehdasasetuksena pakun oman pakoputken etupuolella ja kerää lunta sekä moskaa mikä jäätyessään saa webastoon kuuluvan liekkivahdin luulemaan omiaan ja koko fucking himmeli lakkaa toimimasta. Tämä asentaja Möttö the Motorheadin (josta muuten on vielä se postaus tekemättä) vinkki niille jotka eivät sitä tiedä.


Kiitokseni kaikille (kyllä te tiedätte) ja mitä parhainta perjantaita sekä alkavaa viikonloppua teille, te rakkaat Luostarin asukit ja muut matkaajat.

10 kommenttia:

 1. Sponsorilistaltasi unohtui tämä meidän kylän akkojen yhdistys: Ärisivät ämmät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa toimia tuo mainitsemasi yhdistys oikein kansallisella tasolla kun täälläkin on jos ei nyt ihan saman niminen, niin samaa aatesuuntaa edustava yhdistys jolla ei tunnu asiat olevan koskaan mallillaan.

   Poista
  2. Äläs halveeraa. Tämä on tärkeä yhdistys, jossa naiset voivat haukkua.. eikun siis äristä asioitaan. Ja juu, kyllä se on ihan monikansallinen yhdistys, jonka alaosaston puheenjohtaja tietysti olen;)

   Poista
  3. No ei tulisi mieleenkään halveerata sillä tiedän naisten voiman ja varsinkin silloin kun teikäläisiä on enemmän koolla (ja varsinkin juoruilun merkeissä ;D )

   Poista
 2. Jos tarttet siihen sun 455-osaisen kirjahyllyn kasaamiseen avuksi kuusiokoloavaimen käyttökoulutuksen omaavaa henkilöä, niin täältä löytyy :).

  t. Lukioaikoina nimeltämainitsemattomassa ruotsalaisyrityksessä kesätöinään lastulevy- ja mdf-rytökasoja kokoillut, lapsena kuivunutta erikeeperiä purkkana (erehdykessä) syönyt kuusiokolotaitaja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annukka, kirjahyllyyn ei tule yhtään kuusiokoloruuvia mutta tuo erikeeperi kokemuksesi edustaa sen verran kovaa tasoa että ilman muuta olet tervetullut kasausporukkaan ;D

   Poista
 3. Askartelua tänään tarjolla.Joo,ei taivu ei :D
  Osta uus auto, niin se palvelee sinua monta pitkää vuotta,kiltisti ja huolto pelaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai et pidä askartelusta? Te naisethan olet tunnetusti käteviä käsistänne ja nuo hommat pitäisi sujua teiltä ihan luonnostaan.. ;D

   Voi kuule rakas jos minulla olisi rahaa niin voisihan sitä ostaa vaikka uuden auton mutta tyhjästä on paha nyhjästä. Toisaalta,Syyrialainen on niin hyvässä kunnossa remontin jälkeen että nyt se sitten on pelkkää ajoa pitkän aikaa ja siltä osin rahaa säästyy.

   Poista
 4. Täällä on Annukan lisäksi toinen, joka osaa käyttää kuusiokoloavainta! Mejän isäntä just äsken kyseli, missä on se 6okoloavain joka on ollu tietsikkapöydällä ties mitä varten, ja mie sanoin, että se on mun auton lattialla, putosi sinne kun irtos mun päästä kesken autolla ajon ja unohdin sen sinne.

  Olin kieputtanut tukan nutturalle ja käyttäny sitä avainta pidikkeenä... ihan hyvä se on, mutta vähän lyhyt.

  Ne kokoamishommat on hyviä koetinkiviä avioliiton kestävyydelle, kun niitä tekee yhdessä. Meiltä se sujuu, täydennetään vissiin toistemme 3D-hahmotuksen ja kuvakielen lukutaidon puutteet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä uusiokäyttötapa! Tuostahan saisi pienellä markkinoilla uuden hittituotteen jossa kaksi asiaa hoituisivat samalla vehkeellä. Kampaajat voisivat myydä montaa eri kokoa sopuhintaan ja menekki olisi taattu.

   Teillähän parisuhde toimii sitten hyvin sillä useimissa tapauksissa esim. kirjahyllyn kimppaan kokoaminen johtaa miestappoon tai muuhun väkivaltaiseen tekoon - ainakin mitä minä olen kuullut ;)

   Poista

Rienaustasi arvostetaan joten ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...