perjantai 2. elokuuta 2013

Korpikylien keittiö vastaa haasteeseen: 7-7 - dieetti joka ei petä koskaan ja on todella helppo

Hittidieetti kerää kehuja: "Siinä laihtuu erittäin tehokkaasti"

No ihan varmaan mutta ei tuo erään iltapäivälehdessä kerrottu 5 - 2 dieetti ole mitään Korpikylien 7–7 – dieetille, jota olen harrastanut jo syntymästäni asti eli aina iloiselta 60-luvulta lähtien. Harrastanut ja harrastanut, minut pakotettiin siihen pienestä vauvasta pitäen ja myöhemmät elämän vaiheet ovat pitäneet huolta siitä että 7-7 – dieetti jatkuu kuivan kälveään loppuun asti. Ensimmäinen muistoni tuosta ihme dieetistä on tuttipullokusetus joka sai meikäläisen raivon partaalle mutta piti hoikkana ensimmäisen vuoden, jopa niin hoikkana että siivouspäivisin minut köytettiin pöydän jalkaan kiinni. Näin siksi etten olisi tuuletuksen aiheuttaman läpivedon takia lennellyt ympäri kämppää.

Toinen oli mökkireissut – niitä vihasin yli kaiken enkä vähiten kotimatkojen takia sillä minut laitettiin joka helvetin kerta pyykkipojilla roikkumaan silloisen Ford Taunus – merkkisen automme antenniin samaan tapaan kuin joku perkeleen tuuliviiri; käsistä kiinni ja niinpä lepatin kotimatkat vaakatasossa ajoviiman kiskoessa harsovaippani nilkkoihin. Äitini on kertoillut minulle myöhemmin että kuinka muusta perheestä oli hauska seurata ilmavirtojen leikittelyä kehollani, he muistavat ikusesti ne paukahdukset jotka sain aikaan iskeytyessäni etutolppaan tahi sivulasiin, puhummattakaan iloisesta jokelluksestani jota riitti koko matkan. Vitut minä mitään jokelellut, vaan koitin kurkku suorana huutaa että päästäkää sisään, noita saatanan koppiksia ja muita ilmassa lentäviä ökkömönkiäisiä napsahtelee otsalumpioon sangen kivuliaasti. No eihän nuo sivistymättömät juntit mitään puheistani tajunneet, vaan heiluttivat iloisesti käsiään ja hymyilivät sitä typerää hymyään vaikka toinen oli revetä kahteen kappaleeseen.

Lievää masentuneisuutta kusetuksen havaitsemisen jälkeen.


Tuttipullokusetushan toimii kaikessa yksinkertaisuudessa siten, että tuttipulloon tungetaan valkoiseksi värjättyä superlonia ja näin pikku äpärä luulee lestin sisältävän tuota kaikkien 0 – 1 vuotiaiden sinappiautomaattien himoitsemaa apilaviskiä. Kiitos (tai kirous) vainoharhaisuuteni, aloin epäillä kusetusta jo ensimmäisellä kerralla kun ravistelin lekaa hysteerisesti eikä se kirottu mölö tullut ulos, ei vaikka kuinka imin. Toisaalta imutehoni kehittyi siinä määrin huikeaksi, että saatoin myöhemmällä iällä käyttää näitä lähes tyhjiöksi imeviäni huuliani hyväksi. Monta kertaa kouluruokailussa saatoin kopauttaa vierustoveriani olkapäätä, osoittaa luokkahuoneen ikkunasta ulos kohti taivaita ja huudahtaa: ”Katso, tuolla on kuollut lokki!”. Koska ketään ei Korvessa ole siunattu älyn lahjoilla niin tämä temppu toimi joka kerta ja sai aina uhriksi joutuneen, sisäsiittoisen vajakin tähyämään kohti korkeuksia koska tupauunolla oli tarve nähdä se lusikan nurkkaan heittänyt böödi (← vai miten tuo sanotaan Lontooksi?). Tuolla hetkellä meikäläiselle ei ollut temppu eikä mikään imaista onnettoman peräkamarin pojan alun soppalautasta tyhjäksi.


Pystyin jopa neljänkymmenen sentin päästä imuroimaan kitusiini minkä tahansa ruokalajin ja yläasteelle mentäessä imutaitoni oli kehittynyt siinä määrin, että kykenin jaottelemaan ruuan; nenän kautta italiansalaatit ja muut lisukkeet (esim. kastikkeet), kun taas kitapurjeiden eli suun kautta potut, lihapullat, ne ihme köntit joiden alkuperää en vieläkään tiedä sekä muut isommat partikkelit. Kerran tulin vahingossa imaisseeksi myös aterimet jotka jäivät kanittamaan klyyvarini reikiin siten, että toisesta sieraimesta pilkisti veitsen teräosa ja toisesta haarukan piikit. Itse en huomannut mitään koska tuo imaisu on niin kova, että se vie tunnon limakalvoista ja saa naaman vääntymään melkoiseen mykyrään muutamien sekuntien ajaksi. Niinpä sitten olin kuin mitään ei olisi tapahtunut jo toikkaroin tavalliseen tapaani ympyrää kunnes opettaja huomautti: ”Peppone, olisitko ystävällinen ja niistäisit nuo fucking Hackmannit nokastasi sillä ne häiritsevät muiden ruokailua”. Eihän siinä auttanut muuta kuin tehdä työtä käskettyä. Sen verran vielä imutehoista että olenpa kerran osallistunut kisaan, jossa oli minun lisäkseni vain tietyn väriset hiukset omaavia naikkosia ja kisatehtävänä meidän piti imaista Lada käyntiin pakoputken kautta. Alkusarjat selvitin mutta semifinaalissa eräs keskisessä suomessa asuva matematiikan lehtori peittosi minut totaalisesti; Ladat kyllä käynnistyivät miltei yhtäaikaa mutta lehtorin hampaiden välistä löytyi kannentiiviste ja yksi männänrengas. Siinä on kuulkaa imu jota on syytä kunnioittaa, varsinkin kun ajattelee mitä se pahimmillaan voi tehdä seve ballesteroksille - noille jalkojen välissä iloisesti kilkattaville Fortunan (kirjaimellisesti) kuulille.

Tämä toimii myös ja on erittäin suosittu korpikylien asukkaiden keskuudessa.

Myöhempien aikojen pers'aukisuus on pitänyt huolen siitä että 7-7 – dieetistä on tullut elämäntapa; tiedän miten kaksikymmentä senttistä spagettia pystyy venyttämään niin, että siitä saa mmj-kelallisen verran spakua ja osaan mankeloida 200 gr:n lohifileen (johon on säästetty 1 ½ vuotta) kolmen neliön levyksi. Natriumglutaamaatti on marttakerhon mehuja niiden aineiden rinnalla millä täällä turvotetaan leikkeleet ja muut läskit. Tiesittekö että leivinjauheen ja ruokasoodan käyttö esim. normi kiusauksessa saa pikku satsin riittämään keskivertohäiden pääruuaksi? Lukuisia muita pakon sanelemia konsteja on kymmeniä ja olenkin ajatellut tehdä opiskelijoita ja muita vähävaraisia varten keittokirjan jonka nimeksi kaavailin jotain ”20 gramman jauhoihme”, ”Venytä, venytä – ei se saatana repee vielä” tai ”Pepposen ohralätyt – nuo iloiset osmoosisuodattimet” tapaista, kannustavaa ja ruuan laittoon innostavaa nimeä. Ehdotuksia otetaan vastaan. Paras konsti piilee kuitenkin 7-7 – dieetin kattauksessa ja se on vasara. Haarukka vasemmalle puolelle ja veitsi oikealle mutta sen perinteisen lusikan tilalle laitetaankin oikein kunnon 28 unssin vasara. No hittolainen; kireinä aikoina kun lautasella ei köllötä kuin yksi vettynyt pottu ja ylipäiväyksessä hikoileva nakki, niin otetaan tuo raskas hammare ja humautetaan lakuaiseen oikein kunnon laaki niin jo vain lautanen on täynnä emmettä! Tarpeeksi lujaa kun lyö voi saada aikaan värejä lisää ja mikäli iskusta aiheutunut kuhmu ylittää 5 cm:n maagisen rajan, niin lupaan että siinä perkeleen lautasella näkyy myös salaatit ja osa jälkiruokaakin.

Kolme pingispalloa kahvilla värjätyssä, noin 3 gr:n vehnä/sahajauhokastikkeessa. Vie nälän sitä pidemmäksi aikaa mitä isompina nuo pystyy nielemään mutta harjoittele kuitenkin esim, koipalloilla tai pienehköillä superpalloilla komplikaatioiden välttämiseksi.


Näin, toivottavasti tämä herätti teissä kiinnostusta säästämiseen ja sitä kautta laihduttamiseen ja mikäli tunnette että ette onnistu pyrkimyksissänne, niin muuttakaa meille. Lupaan että tuloksia syntyy mutta kehotan hankkimaan jonkin itsepuolustuslajin mustan vyön tasoisen taidon, sillä täällä on suht kova tappelu siitä dieettisafkasta. Ai niin, usein väitetään että maalla asuvat ovat pulskeita ja hyvin syöneitä öhkyjä mutta se ei pidä paikkaansa. Katsokaas kun me joudumme paikkaamaan tärkeiden hiven-ja ravintoaineiden puutteen näillä korpikylien ravintolisillä eli AIV-rehulla ja muilla muurahaishapon sovelluksilla joista uusimpana tämä paaleihin ruutattava homehtumisen estoaine. Jumaliste se on hyvää ja kun lasin reunalle heittää karpaloa markkeeraavan, punaiseksi värjätyn puukuulan niin voi kuvitella juovansa Cosmopolitan:ia tai vastaavaa pikkusormipystyssä – litkua. Muistaa täytyy myös ammoniakkiteollisuuden ikivihreä tuoteperhe (vain iltaisin, muuten voi tapahtua hassuja päivän aikana).


Hyvää perjantaita ja alkavaa viikonloppua teille, te rakkaat Luostarin asukit ja muut matkaajat.Ps. Sori kun laiminlöin teitä eilen mutta ei mennyt päivä ihan putkeen ja olin vasta helvetin myöhään himassa.

22 kommenttia:

 1. Hassuja tapahtuu täällä muutenkin jo aamusta alkaen... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mitäs hiitoa? Täytyykin tästä lähteä teputtamaan teikäläisen tontille hetimiten....*jupisee ja arvailee mennessään*

   Poista
 2. Voi lapsi parka,kamalaa on ollut :(

  Kiitos,laidutankin nämä s-lomalla tulleet liikakilot pois,tuolla tyylillä.
  Meniskös siinä viikko tai pari kun 1.3 kg liikaa haihtuu pois kiusaamasta.
  Älä laiminlyö minua???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En laiminlyö sinua ja paluupostia tulee heti kun saan näitä Luostarin sekä muita asioita hoidettua - pientä kärsivällisyyttä mä pyydän siis sulta..

   Älä sinä ala sitten laihduttamaan yhtään mitään! Tottele tai tulen antamaan sulle isän kädestä ;D

   Poista
  2. Kyllä isä,sanoo ja ei tottele vaan avaa dvd-junppavideon ja meneen kullan kanssa illalla tanssimaan :D
   Senkin uhalla että saa tuntea selkänahassaan :D
   "Tyttö tahtoo pitää hauskaa"

   Poista
  3. Olet sinä mahdoton nainen,et usko mittään ja meinaat vielä tansseihinkin lähteä :O
   Kyllä nyt on siinä ja siinä että lähdenkö sinne tanssipaikalle...väänsin nimittäin hermostuksissani saunavihtani uuteen uskoon ja nyt se näyttää samanlaiselta ruoskalta millä aikanani pieksin kaleeriorjia ;D

   Poista
 3. Minä en kotona laihdu. Siis muutan teille. Mitä tulee siihen dieettiruuasta tappeluun, niin muistanet, että minulla on musta vyö lajissa nimeltään JÄÄKÄSI;)
  *pakkaa tavaroitaan*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ÄÄÄ, mihin ne pilkut hävis? Siis Jääkäsi.

   Poista
  2. Tervetuloa Rantis mutta ikävä kyllä teikäläisen tapauksessa joudutaan kädet teippaamaan kylkiin, ihan vaan pienenä varotoimentpiteenä mutta älä huoli, syötän kyllä jos joku päivä kaapista sattuu jotain löytmään ;D

   Te tunnutte näinä aikoina kirjoittavan ääntä nopeammin kun eivät pikku pilkutkaan pysy matkassa mukana :P

   Poista
 4. Täällä katoaa selvästi muiltakin äänpilkut, miks??? ÄÄÄÄ...äääää...
  Mä tulen sitten myös teille, olis vaan sellanen onneton 30 kiloo, jotka tarttis haihduttaa. Mut toi 7-7-dieetti kuulostaa toimivalta, joten sopiiko, jos tulen viikon päästä? (syön nääs ensin kaapit ja kaikki tyhjäksi, ettei vaan mitään mee hukkaan...) Onkos siellä teillä minkäänlaista urheilua luvassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kun saan seuraa, odottelen sinua sitten viikon päästä;)

   Poista
  2. Hei tytöt,pääseekö mukaan jos lupaa olla hiljaa ja hikoilla vain jumpassa. Sekä tuoda karkit kaikille :D

   Poista
  3. Tervetuloa vaan koko porukka, kyllä täällä kilot lähtevät ja Ritvalle (sekä muille) tiedoksi, että tulen suorittamaan astetta tarkemman ruumiintarkastuksen saapumishetkellä aka mellit mulle :D

   Poista
  4. Minä tulossa kans,mutta tansseista.Ruumiintarkastaja, kädet lämpimiksi tai tulee korvilla :D

   Poista
  5. Vai tulee korville...sehän nainen nähdään :D

   Poista
 5. Maalaisilla ruukaa olla lehemiä tai kanoja, siksi ne on pulskeita. Me.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No meillä ei ole yhtään kanaa tai lehmää ja silti turvottaa tasaisin väliajoin.

   Poista
  2. Ei meilläkään. Ja silti.

   Poista
  3. Ilmeisesti yleismaailmallinen ilmiö.

   Poista
 6. Sinun reseptisi peittoavat kirkkaasti 'Köyhän opiskelijan keittokirjan'. Sen ohjeilla tosin oli tarkoitus säilyttää elopaino sellaisena, ettei repullinen kirjoja painaisi enemmän ja olisi siten mahdoton kantaa kotiin kurssikirjastosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta siinä on vasta rankka keittokirja jos sen avulla saa painoindeksin noin alas :D
   Kirjat ovat kyllä suhteellisen painavia mutta nykyisin taitaa olla kaikki tieto netissä joten kirjojen osuus lienee vähentynyt?

   Poista

Rienaustasi arvostetaan joten ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...