sunnuntai 18. elokuuta 2013

Olin eilen ensimmäistä kertaa sellaisessa toppoees vai mikä topoleless-ravintola se on ja toista kertaa en mene moksittavaksi!

Tosiaan, olin eilen sellaisessa mestassa mihin en toista kertaa mene sillä siellä maksoi kahvikuppikin kaksikymppiä eikä sitä hemmetin sufeeta edes kuulunut. Homma lähti käyntiin kun muutama ukko tuosta kylältä houkutteli mut mukaan, sanoivat että nyt tupauuno lähdetäänkin sellaiseen paikkaan jollaista et ole ennen nähnytkään. No minä tietysti otin ihan puhtaat Hankkijan haalarit kaapista ja käskinpä vaimon vielä silittämään niihin kunnon prässitkin kun kerran kaupunkiin asti oltiin menossa. Äijät tosin kyselivät että eikö sulla perkeleen heppeli ole mitään siviilikuteita mutta vastasin että nämä ovat kuulkaas niin hyvät vermeet että näitä voi pitää vaikka häissä tai hautajaisissa joten turvat tukkoon. Pakottivat kyllä laittamaan lakeerikengät eivätkä antaneet laittaa noita ykköskumppareita jotka ostin viime viikolla.

Oli jo aika myöhäistä iltaa kun pelipaikalle saavuttiin ja se kahvila oli todella hämärästi valaistu mutta se ei mua haitannut kun mulla on taskulamppu aina messissä. Niinpä sytytin sen ja johan maailma kirkastui vaan ei pitkäksi aikaa kun ukot käskivät lopettamaan välittömästi vaatimattoman valaistusyritykseni, kehtasivat sanoa että jos fikkari vilahtaa vielä kerrankin tänä iltana niin turpaan tulee että jytisee. Helvetin töykeätä porukkaa, sanon minä. No eipä mitään, istuttiin pöytään ja pian paikalle lehahtikin tiedättekö mikä?!! Sellainen nuori nainen jolla ei ollut lainkaan rintsikoita ja alakertaa peitti pannulappu tai jokin muu vastaava lätkä, liekö likka itse ommellut vai kuuluiko se työasusteeseen. Mikäli kyseessä oli työvaate niin kahvilassa lyötiin törkeästi laimin kaikkia asetuksia ja säädöksiä.Tilatessa kahvia huomasin sivusilmällä että muu seurue kärsi jonkinlaisesta allergisesta joukkoreaktiosta sillä kaikki ukkelit pudistelivat päätään ja hautasivat naamansa kämmeniinsä, juristen jotain vähä-älyisyydestä. En kyllä ehtinyt pahemmin seurata tilannetta kun mulla oli käsissä tarjoilija joka ei tuntunut ymmärtävän suomea lainkaan, se vaan pudisteli päätään ja hymyili kysellen jotain privaatista. Koitin parhaani mukaan selittää ettei meikäläinen mistään resevaatista ole vaan korvesta mutta Lohkosen Topi keskeytti mut repimällä mua kravatista ja kuiskaamalla että anna nyt vitun vajakki sille kaksikymppinen.

Kahvilan pitäjä näyttää olevan todellinen riistäjäkapitalisti joka yrittää säästää työasuissa.


Eihän siinä muu auttanut kuin kaivaa kolmesti aukeavasta punkalaitumelaisesta sileä kaksikymppinen joka tämä nuori neitonen häpeilemättä tunki sinne alushousuja markkeeraavan lappusen sisään! Jumaliste mitä käytöstä ja ilmeisen kallista sillä yhtään euroa en saanut takaisin. Kaiken lisäksi likka häipyi vienosti hymyillen paikalta ja kun huutelin perään kermasta ja sokerista, niin jostain ilmestyi kaksi puhelinkopin kokoista nahkapäätä kyselemään jostain trouubeleista. Ihme touhua ja kerroinkin näille nahkatakkeihin verhoutuneille herrasmiehille että mistä perkeleestä minä tämän firman troobelit tiedän kun olen täällä ensimmäistä kertaa mutta jos näette sen likan vielä niin kertokaa että tuo tuhkakupin samalla. Jotain ukot puhisivat ja pullistelivat siinä hetken aikaa, liekö kärsineet hengenahtaumasta tai jostain muusta hengityselinten sairaudesta mutta melko helvetillistä tuhahtelua nenän kautta harjoitettiin. Muun seurueen allerginen reaktio näytti edenneen sekundäärivaiheeseen sillä koko orkesteri punoitti aivan saatanasti ja huomattavan monella pää nyki hikoilun kera. Viimein Öhverön Kake kääntyi toisen herrrasmiehen puoleen ja kuului kuiskivan jotain jo aiemmin kuullusta privaatista mutta lopusta en saanut selvää joten arvelen heidän keskustelleen hengenahtauman ja allergisten tautien huonoista puolista koska ne on ikäviä vaivoja molemmat.

Eipä mennyt kauaa kun se samainen likka tuli takaisin – ilman kahvia tietty – ottaen minua kädestä ja kuiskutellen tästä perkeleen privaatista korvaani. Pakkohan mun oli lähteä messiin jotta saadaan mokoma asia järjestykseen ja niinhän siinä sitten kävi, että neitokainen vei mut ensin ravintelin salin läpi ja sitten melko hämyisää käytävää muutaman metrin kunnes saavuttiin punaiselle ovelle. No nyt selkis mitä privaatti tarkoitti, likkahan oli kuskaamassa mua kabinetin puolelle ilmeisesti hyvityksenä siitä kun se sufee tuntui viipyvän ja tämä se oli sellaista palvelua josta minä pidin. Itse kabinetti oli kuitenkin pettymys: helvetin pieni koppi jonka kalustukseen kuului jakkara ja vieressä pieni pöytä, toisella puolella kahden neliön parketti jonka keskellä törötti metallitanko. Jo on maailma mennyt mallilleen niiden kolmenkymmenen vuoden aikana kun viimeksi olen kaupungissa käynyt koska en muista edes lukeneeni yhden hengen kabineteista. Mitä perkeleen järkeä siinä on? Ei tosiaankaan ole mieltä kohottavaa viettää pikkujouluja itsekseen tai kokoustaa yksin mutta minkäs teet, kai tämä jotain uusia villityksiä taas on. Arvelin että vasemalla seinällä olevan verhon takana on pienoiskeittiö ja luulin tyttösen hakevan sieltä kahveeni mutta väärin meni. Tarjoilija vinkkasi pöydällä olevaa serlarullaa ja sitten housujeni etumusta ryhtyen sitten pyörimään sen metallisen tangon ympärillä. No nythän tämä turkkilaiseksi meni, ei puhettakaan kahvista vaan käsketään pyyhkimään olemattomat kahviläikät sepaluksesta ja henkilökunta kieppuu kepin nokassa – voi saatana mutta kuluttaja-asiamies vielä kuulee tästä. Kun en tehnyt elettäkään, niin likka lopetti veivaamisen, tuli luokseni ja aukaisi sepaluksen ja laittoi toisen käteni sepaluksesta sisään ja toisen käden serlarullan päälle ryhtyen hinkkaamaan persettään polveani vasten! Ennenkuulumatonta!

Jo on henkilökuntaa – ensin yllytetään varastamaan serlarulla käskemällä tunkemaan se sepaluksesta sisään ja sen jälkeen pyyhitään kylmästi perse asiakkaan polveen. Eihän se tälläinen peli vetele ja niinpä pyöräytin likan ympäri ja laitoin hänet polvieni päälle makaamaan, kiskaisin pakaroiden välissä olevan nyörin pois ja aloin pyyhkimään tyttösen peppua. Likka huusi kuin syötävä ja kas kummaa, verhon takaa pienoiskeittiöstä lehahti paikalle samaiset nahkaan verhoillut puhelinkopit jonka jälkeen mua vietiin – jumalauta mikä ryske kabinetissa kävi kun painittiin oikein miesten lailla ja jaettiinpa siinä muutama lyöntikin. Ei mennyt herroille jakeluun kun koitin siinä kokonelsonien välissä selittää että tyttärelle on opetettava tapoja, varsinkin mitä tulee vessakäyttäytymiseen ja asiakaspalveluun – unohtamatta asianmukaista pukeutumista. Lisäksi valistin kuulapäitä uusista tamponeista joissa on paljon inhimillisemmät ulosvetonarut eikä tuollaista etusormen vahvuista datakaapelia joka on ensinnäkin aivan liian pitkä ja hiertää ikävästi joutuessaan pers'vakoon. Tiedotin myös olevani melko haka tekemään anomuksia EU:n suuntaan eikä olisi temppu eikä mikään saada rahoitusta isompien kabinettien rakentamiseen, sillä tämä toisi nimittäin lisää väkeä kuin ei tarvitsisi markkinoida tuollaisia paskahuusin kokoisia kopperoita kokoustiloiksi. Mitä pidemmälle valistustyöni eteni, sen lujempaa äijät löivät ja viimein löysin itseni kadulta makaamasta melko helvetin huonossa hapessa.

Kotimatka sujui täydellisen hiljaisuuden vallitessa aina siihen asti kun huomautin herroille että saisivat maksaa sen saamatta jääneen kahvin ja ompelijan laskun sitten kun tämä on kursinut mun pahoin kärsineet haalarit kasaan. Auto pysäytettiin ja turpaan tuli toisen kerran mutta ei sekään vituttanut niin paljon kuin se, että matkaa pirtille oli about neljäkymmentä kilometriä ja vettä tuli kuin aisaa. Silloin päätin etten enää ikinä astu sisään noihin toppolooles-kahviloihin.


Hyvää sunnuntaita teille, te rakkaat Luostarin asukit ja muut matkaajat.

26 kommenttia:

 1. Nomutta Apotti, nyt meni uskottavuus!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No enhän minä mitään...vanhat äijät mun sinne raahasivat ;D

   Poista
 2. Kyllä se vaan niin on, että kapitalistit kohtelevat työntekijöitä t o d e l l a rumasti! Ajatella, ei edes asiallista työvermettä :o Hyvä kuitenkin, että otit asian esille ja ehkä sinulla on tulevaisuus Iloiset Tytöt ry:n järjestösihteerinä ;) Yleissitovaa TES:sta ei kuitenkaan ole, vaikka pitäisi ja muuta mukavaa, joten työsarkaa riittää kynnettäväksi *pärsk*!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän sitä tosiaankaan tiedä mitä tuollaiset poikii, joko sihteerin viran tai sitten mafian miesten muistutuksen ;D

   Poista
 3. Johan tuollaisessa työvaatetuksessa paleltuu kun syksykin jo pian tulee. Ilman muuta persettä penkkiin (=lakko) ja kapitalistit kuriin ja ostamaan henkilökunnalle uudet asut. Nih.

  Psst. Onkohan noilla tarjoilijoilla hyvä palkka? Entä onko yläikärajaa? Hitto, taidan olla liian vanha, voi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä mikään liian vanha ole jos hommat kiinnostaa, nykyään on palkkataso kohonnut ja muutenkin..
   (Ei helvetti olisi pitänyt ruveta ajattelemaan teikäläistä ko. työssä..) ;D

   Poista
 4. Tästä tuli ihan mieleen Juha Berg... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi sivistymättömyyteni mutta miten herra Berg liittyy aiheeseen?

   Poista
 5. Harmittavaa kun isän opetuksesi käsitettiin näin onnettoman väärin.
  Toples kotona tai tutussa piirissä,niin tulos olisi ollut toinen tai mistä minä sen tiedän vaikka sieltäkin tulisi turpiin, sinun tuurillasi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella harmittavaa mutta tuo topless-juttu onkyllä iloinen asia :D

   Poista
 6. Maalaispoika kaupungissa, hihi... ;P Tuollaiset paikat taitaa olla parasta kiertää kaukaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin pitää - ainakin tälläisten hrskaiden vanhempien miesten kuten minä :P

   Poista
 7. Miten tämä nyt pitäisi käsittää, onko rakkaalla apotillamme haalariasuinen maalaistollo sivupersoonana? :D ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Tsompi kun tietäisit.. (niitä sivupersoonia on niin moneksi) :D

   Poista
 8. Harmittava takaisku ja kahvitkin jäi juomatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa Harry muuta ja kun se kahvikin vielä oli todella röyhkeän kallista!

   Poista
 9. Tosi riistäjäkapitalisti. Ei anna työntekijöille vaatteita ja sitten pitää nälässä ja taitaa noi tissittömät tipuset olla vielä alaikäisiäkin, kun vartalot kuin koulupojilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, vaatteet ovat vähissä ja siinä olet oikeassa että ehkäpä hieman enemmän saisi olla ...hmmm..varustusta.

   Poista
 10. Perisyntiä on käynyt tuo harrastamassa ja yrittää lyödä asian leikiksi, ei muhun ainakaan uppoa tuollainen vaimoa varten väsätty selostus. On sussa kouluttamista... jessus sentäs!
  Kääki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuules Kääkkä, minä en perisyntejä harrasta ja sitäpaitsi tämä oli tutkimusmatka jossa tarkastelin asioita varsin analyyttisellä katsannolla.

   Poista
 11. Tuosta se taas nähdään, että huonossa seurassa päätyy arveluttaviin huijaribaareihin. Kysäise seuraavan kerran kylän marketilla onko martoilla tai maamiesseuralla jotain hauskaa kulttuuriretkeä suunnitteilla. Hevosystäväinseurojen kinkerit kuitenkin kierrä kaukaa, niillä päätyy vain siittolavierailuille tai raveihin. Kumpaakaan jälkimmäistä kohdetta en tohdi suositella kaltoin kohdellulle Apotillemme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marttojen seurueessa päätyy putkaan, se on totuus jonka olen monta kertaa todennu mutta maamiesseuran porukoilta voisi kysyä.
   Mitä taasen hevosystäväin seuroihin tulee, niin olen sairaalloisen kinnostunut niistä sillä saagojen mukaan niissä porukoissa osataan ottaa ilo irti ;D

   Poista
 12. Sehän taitaa olla kuitenkin ihan kansainvälinen mies se Topposen Topi, Toivo kuitenkin, kun tiesi, että paperirahaahan siellä pitää antaa housuihin, tai sinne päin, jos niitä ei ole, eikä mitään kolikoita. Terveisiä Topille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Topille lähtee terkut ja setelirahaa pidetään aina messissä, kolikoista kun moni saa nikkeliallergian ja se tunkeminen voi olla aika kivulias tai ainakin epämiellyttävä toimenpide ;D

   Poista
 13. Hyvänen aika, siis MITEN ne on voinu ymmärtää sut noin väärin!!??!! Saat kaiken sympatiani, ressukka... *paijaa runneltua poskea*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitähän minäkin ja kiitos huolenpidosta *antaa pusun*

   Poista

Rienaustasi arvostetaan joten ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...