torstai 15. elokuuta 2013

Otteita omituisimmista epikriiseistäni aka kyllä lääkärit on julmia...

Koska tänään kirjoitetaan Torppauspihan taistelupäiväkirjoihin uusi luku heti aamutuimaan, saatte lukea mitä omituisimpia otteita diagnooseista joita lääkärit ovat meikäläisestä vuosien varrella tehneet. No, ainakin jokusen niistä. Keräsi nimittäin kronologiseen järjestykseen kaikki pää – ja selkäsärkyjä koskevat epikriisit, respat ja muut lippuset också lappuset. Kuten tulette huomaamaan niin ei se ajatus sairauden laadusta ole aina kulkenut ihan yksiin...

Potilas on 42 vuotias mies, tullessaan valittaa kovaa päänsärkyä ja näyttää ilmeiseltä että kiputilat johtuvat hänen harrastuksestaan. Päätelmään tullaan syystä, että tutkittaessa todetaan miehen roikottavan perseestään aivan jumalatonta köysivyyhteä eli kyseessä on vuorikiipeilyä harrastava ja todennäköisesti (ajankäyttö) työtön, jotenkin himmeeltä tuntuva mies.
Totuus: Se köysivyyhti – vaikka kivulias olikin – ei suinkaan ollut mikään vuorikiipeilijän elämänlanka vaan mun peräpukamat ja taas kävi niin ettei sitä kieppiä haltioituneena tuijottava lekuri keskittynyt ollenkaan kertomiini kiputiloihin, vaan ryhtyi horisemaan jotain Mount Everestistä, valkoisista lumihuipuista ja K2:sesta. Kiitti kiitti.

Niin tuttu ilme...


Vastaanotolle tuodaan kiireellisenä potilas, syynä kovat selkäkivut ja jalkojen toimimattomuus. Lähemmässä tarkastelussa huomio kuitenkin kiinnittyy todella pahaan kasvojen alueen iho-ongelmaan sillä miehen akne on jotain raamatullista finnien ollessa peukalonpään kokoisia.
Totuus: Meikäläisellä ei todellaakaan ollut mitään häikkää lärvissä, vaan ne motit mun naamassa oli poskien sisäpuolella aivan perkeeleesti polttavien uusien perunoiden muodostamia kohoumia. Sen verran kuumia olivat että ne saivat posket punaisen läikikkäiksi ja vielä kun koko turpavärkki valui hikeä em. pullistumista, oli väärinkäsitys jälleen kerran valmis. Homma lähti käyntiin kun otin kotona ruokaa lautaselle ja koitin tavoittaa haarukasta livahtanutta pottua kiinni turhan nopealla kiertoliikkeellä, jolloin selässä kerran naksahti ja jalat lähti alta. Syy punaisiin mottiposkiin on se, että ennen ambulanssin tuloa tungin posket perunoita täyteen koska tiesin että sairaalassa menee taas luokattoman pitkä aika ja nälkä vie lopunkin tajunnan. Lääkäri sen sijaan määräsi mulle AboBasea, Clerasilia ja muita saatanan litkuja. Kiitti kiitti.

Sairaalasta ohjataan moniongelmainen mies, päällimäisenä syynä selän – ja pään alueen kiputilat. Tutkittaessa käy melko nopeasti selville ettei potilaan henkinen tasapaino ole kohdillaan ja on syytä epäillä väitettyjä särkyjä. Potilas alkaa nimittäin heti vastaanotolle tultuaan nähdä hallusinaatioita tai mitä ilmeisimmin kuulla ääniä joita koittaa kuitenkin peitellä sähähtämällä toistuvasti ”Ole nyt jumalauta hiljaa, mä olen lääkärissä” tai ”jos ei tuo kohta lopu niin sun on helpompi pestä legot pers'reiän kautta”. Vastailee kysymyksiin epävarmasti ja hikoilee käsittämättömän paljon, syynä joko kiputilat tai tajuntaa piinaavaa pikkuväki. Muljauttelee silmiään ja antautuu toisinaan kiivaaseen väittelyyn oman itsensä kanssa – huomaa tämän ja koittaa olla normaali, joskin tuskainen ilme paljastaa psyykkisen tasapainottomuuden. Merkittävimpänä – ja myöskin huolestuttavimpana – seikkana todettakoon potilaan hakkaavan itseään oikeaan korvaan tarpeettoman lujaa.
Totuus: Uskokaa nyt hyvät ihmiset että kyseessä oli mun elämäni ensimmäin bluetooth ja se jäi korvalle kun menin lääkäriin. Tietty joku soitti ja minä pelästyin kun ensimmäistä kertaa elämässäni kuulin jonkun oudon supattelevan korvaani vaikkei ketään näkynyt mailla eikä halmeilla. Lopulta olin niin sekaisin että päätin hiljentään mokoman nyrkillä kun ei se mun toppuutteluja uskonut ja niinpä sainkin kaivella vielä kotonakin sen paholaisen värkin palasia kuuloelimestäni. Papereihin tuli maininta että olen melko valmista kauraa lataamoon, lisälausekkeella että kannattaa hoitaa kuula kuntoon ennenkuin ryhdytään tutkimaan muuta. Kaiken tämän lisäksi pankki sanoi mun lainan irti koska olin käyttäytynyt törkeästi heidän ehdottaessa järjestelyitä myöhästyneiden lyhennysten takia. Ei auttanut vaikka kävin pyytämässä anteeksi huonoa käytöstäni puhelimessa ja kokemattomuuttani bluetoothin kanssa. Kiitti kiitti.

Jopa vanhemmat lekurit kavahtavat olemustani.


Tutkittaessa potilasta selän ongelmien vuoksi, huomio kiinnittyy alavatsassa olevaan palkeenkieleen joka ei kuitenkaan vuoda verta. Potilas itse väittää sen olevan sukupuolielimensä mitä ei ole uskominen, sillä sen luonnoton litteys (bonsaiversio Castor fiberin hännästä) ja toisaalta taas ilmeinen norsun kärsää muistuttava ruttuinen olemus viittaavat aiemmin sattuneeseen ihon huomattavan rosoreunaiseen repeämiseen. Arpeutuminen on tapahtunut omituiseen mykyrään palkeenkielen muistuttaessa muutaman kerran rekan alle jäänyttä visakoivun tainta.
Totuus: Tätä ei varmaankaan tarvitse selittää vaan voin surullisena todeta että minkäs teet kun ne ei kerta kaikkiaan usko. Selkäkipuja valitin mutta sain noi kahdenkymmenen eri plastiikkakirurgin yhteystiedot ja yhden mittukarkin. Kiitti kiitti.Tässä oli muutamia ja törkeimpiä en viitsi edes laittaa sillä kyllä mua on niin rienattu tämän maan sairaaloissa ja arvauskeskuksissa ettei hyvä tosikaan. Nyt pitää kuitenkin lähteä kohti oikeusaputoimistoa Torppauspihan taistelun takia ja mukana on melkoinen arsenaali pään ja selän sairaushistoriaa aina vuosituhannen vaihteesta asti. Teitä en ole unohtanut, muistakaa se.


Hyvää torstaita teille, te rakkaat Luostarin asukit ja muut matkaajat.16 kommenttia:

 1. Oi,minttukarkki,tykkäätkö edes siitä.
  Voi,elämän sietämätöntä keveyttä.
  Kuka sammutti valot?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttukarkit ovat sairaan hyviä ja elämässäni on tilanteita jossa olisin valmis antamaan vaikka mitä yhdestä minttukarkista..
   Elämä sen sijaan on toisinaan niin kevyttä että siinä kyllä pimenee vinttikin ;)

   Poista
 2. Lukihäirikkö täällä taas!
  "...kannattaa hoitaa kuula kalloon ennenkuin..."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No johan nyt, kylläpä olisi radikaalia touhua jos heti hengiltä päästettäisiin ;)

   Poista
 3. Epikriisisi on sinun kärsimän... mikäs kirja se nyt näin sanoikaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaanpa että Kelan raamattu koska heidän mukaansa lääkärin lausunnoilla ei ole mitään merkitystä sillä he katsovat asiakkaan tilannetta hieman eri tavalla. Näin ainakin virkailija kertoi mulle kun kävin valittamassa asiasta.

   Poista
  2. Pakkohan niiden on 'katsoa' eri tavalla, kun eivät näe potilasta. Hiivatti.

   Poista
  3. Niinpä mutta kummastuttaa etteivät ne laita yhtään painoarvoa (Kelan lääkärit) kollegan lausunnoille. Liekö syynä ammattiakateus vai mikä kun tässäkin tapauksessa sen mun B-lausunnon kirjoitti fysiatrian erikoislääkäri niin olisi luullut olevan riittävän mutta ei.

   Poista
 4. Tollasia noi lääkärit näyttää olevan, sain eilen käsiini oman potilastietotiivistelmän ja semmosia satuja sieltäkin löytys.

  Ja mä en oo koskaan saanu lääkäriltä minttukarkkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Daa, en tiedä onko vika lääkäreissä vai laittaako sihteeriköt puhtaaksi kirjoittaessaan täysin omiaan mutta omituista tekstiä noista kyllä löytyy ja mikäli et ole saanut minttukarkkia niin älä huoli, ei niitä annetta kuin sellaisille joiden suhteen on kaikki toivo menetetty ;D

   Poista
 5. Mä olen saanu kiiltokuvan!!

  Mun epikriisissä luki: tukkaa lähtee reilusti harjatessa, mutta ei käteen vetäessä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiltokuvan?! Nyt tulinkyllä kateelliseksi ja jos en saa seuraavalla kerralla kiiltokuvaa, niin haluan ainakin pienen paperinuken ;D

   Muistathan olla varovainen vetäessäsi...eikun harjatessasi :D

   Poista
 6. Täällä taas!

  Epikriisit <3 kun tänä kesänä hakeuduin päivystykseen kirjoitti lääkäri "runsaan alkoholinkäytön seurauksena tullut ahdistusta". Todellisuudessa myönsin juoneeni kaksi kaljaa kaksi päivää aiemmin..

  Toivottavasti en saa lääkäriltä tikkaria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi Emmi! <3
   No niinpä, lääkäreillä on joka jumalan kerta tarve liioitella ja dramatisoida asioita minkä takia kannattaakin olla varovainen sanoissaan.

   Poista
 7. Voi, onkohan maailmassa ketään toista yhtä väärinymmärrettyä! Kannan huoliasi virtuaalisesti, huoh :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit, vihdoinkin joku joka ymmärtää meikäläistä..

   Poista

Rienaustasi arvostetaan joten ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...